17 Haziran 2012 Pazar

Tipsiz and Tırıks

Sevgili Tipsiz and Tırıks müdavimleri, merhaba!

Sanal âlemdeki yolculuğunuzda karşılaşabileceğiniz bir takım sorunların üstesinden kolayca gelmeniz için hazırladığımız Tipsiz and Tırıks köşemizin bugünkü konusu forum yöneticilerinin ama özellikle de orta halli forum yöneticilerinin çok hoşuna gidecek. 

Bilindiği üzere forumlar kimin eli kimin cebinde mekânlar olup, üyeleriyle forum dışı tek gerçek bağlantıları e-mail adresi üzerinden kurulabilen iletişimdir. Forum botundan gelen mesajlar, yöneticilerle yazışmalar filan hep bu adrese başvurur.

Foruma üye olmak isteyenler geçerli bir e-mail adresi vermelidirler ki forum yazılımı üye kayıt işlemi sırasında bu posta kutusuna bir aktivasyon mesajı göndersin ve üye adayının gerçek bir kişi olduğu doğrulansın. Geçerli adres vermeyen üye adayı avucunu yalar yani!

Ne? Sizin foruma üye olmak için aktivasyona gerek yok mu? Olm, kek misiniz siz? Yukarda "forumlar kimin eli kimin cebinde mekânlardır" dedik ama sizinkinde "elim cebimde, cebim delik, elimde ne var?" durumu hâkim olur. (Eşantiyon olarak Dr.Skull'dan durumunuza uygun bir parça armağan edeyim size, keyifle dinlersiniz yazımızı okuduktan sonra.) 

Aman ha!
Çabuk aktive edin aktivasyon zorunluluğunu.
Yaptınız mı?
Tamam, devam ediyoruz.

E-mail adresinin ikinci bir işlevi daha var. Alzheimer, erken yaşta bunama, kırk foruma zart zurt üye olup şifre şaşırma gibi durumlarda üyenin de işine yarar. Foruma giriş yapamayan üye şifre sıfırlama talebinde bulunur ve forum botu da üye kaydı sırasında verilen posta adresine bir link gönderir.
Linki alan üye, bunu tıkladı mı, şak diye yeni şifre belirleyeceği forum sayfasına yönlendirilir!

Kapiş?
İşte biz bu özelliği kendi iğrenç amaçlarımız için kullanacağız.

Nası mı?
Olm, hiç mi editör paneline girmedin hayatında?
Bir de kendini forum yöneticisi sanıyorsun...

Gir de bak, orada at nalı büyüklüğünde üye e-mail adresi görülüyor!
Göremedin mi?..
Bekliyom...

Oh sonunda!
Bi an, vazgeç şu Tipsize Tırık numaralar öğretmekten, diye geçti içimden.
Neyse son anda kurtardın paçayı...
Devam ediyoruz..

Sonradan keleğe gelmek istemiyorsan sırf bu işler için bi e-mail adresi alsan iyi olur.
Aldın mı?

Şimdi kendine bir hedef üye seç!
Kıl kaptığın cinsten, ama başına fazla bela olmayacak biri olsun!
Ne olur ne olmaz!

Tamam mı?
Devam ediyoruz....

Üyenin e-mail adresi yerine kendininkini yaz, kaydet...
Şimdi forumun ana sayfasına git!
Ne! Doğrudan kendi isminle Login mi oldun?
Tamam, sen bir kurabiye canavarısın!
Forum, makinene yüklediği kuki sayesinde seni tanıdı...
Logout ol şimdi..
Logout ne diye sorma, çarparım...

Tamam mı!
Şimdi, belirlediğin üyenin usernameini yaz login bölümüne.
Sonra da bir şifre salla...
Nooldu?
Giremedin di mi?
Yoksa hemen gireceğini mi sandındı?
"Paralonızı unuttuysanız" diye bir sayfa geldi önüne, değil mi?
Tıkla oradaki linki.
Üye profiline kaydettiğin e-mail adresini yaz karşına çıkan kutucuğa.
Okeyleyiver, sana zahmet.
Git posta kutuna bak şimdi!
Hehe!.. Senin forumdan sana bi posta gelmiş...
Aç postayı, forum botunun gönderdiği şifre sıfırlama linkini tıkla…
Hop yine forumun şifre belirleme sayfasındasın...
Yeni şifreyi yaz, tekrar yaz... Okeyle...

Artık kıl kaptığın üyenin rumuzuyla girip ister özel mesajlarını oku, ister kıl kaptığın başka bir üyeye küfret, kim tutar seni?!
Dilediğin pisliği yapabilirsin...
Ne ka kıl, o ka pislik!

Fazla pisletme ama, sonra temizlemesi zor olabilir…

İşini hallettikten sonra yine kendi isminle yönetici olarak gir, kurbanının e-mail adresini eski haline getir… 

Sonra geçip seyret, millet nası birbirine giriyor...
Bakıyorum, keyiften ağzın kulaklarında!

Adına giriş yaptığın üye hâlâ ban yemediyse, ya sizin yönetim uyanmadı, ya millete iyi sataşamadın, bi yerde hata yapmışsındır işte. Ara bul! O "ağda" kılıklı tip de düşünsün dursun, "şifrem neydi" diye… Nasılsa o da sıfırlar, kendine yeni şifre alıp girer foruma… Sonra da n'aaptım da millet bana cephe aldı diye dövünür durur..

Güzel di mi?
O yüzden köşemizin adı Tipsiz and Tırıks, Tipsiz bu sayfada yazılanları uygulayanlar, Tırıks da, ne olup bittiğini anlamayanlar. Yoksa sen Tips and Tricks mi sandındı?

Kulak pasını silesin diye armağan ettiğim parçayı da dinlemeyi ihmal etme..
C'ya!



27 yorum:

  1. Forumların arka sokaklarındaki “ince işler” e pek bi Fransız benim gibi “tırıks” lar için “uyandırıcı” bir bölüm olmuş… :)

    mr.yer6 cini şişeden çıkarmış… :) Verilen tarifi uygulamalı olarak test etmek isteyen yeni “Cin Ali” ler çıkarmı bilemem, ama kendi adıma, finale yaklaşıldığında olayların çözümlemesinde farklı bakış açıları getireceği kesin bu tiyoların…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapıldığı için değil de yapmak imkan dahilinde olduğu için... yoksa admin yetkileri bu tür triklere bile gerek kalmadan neler neler yaptırabilir... o yüzden bir forumda bir olumsuz durumla karşılaşıldığında sadece göze sokulana değil görünürde olmayana da dikkat etmek gerektiğini belirtmeye çalıştım bu bölümde.. :)

      Sil
  2. pes diyorum bunu yapanlar varsa forumlarda allah da belalarını versin sinirim bozuldu şu anda valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki de insanların çoğunun gerçek kimliklerini gizli tutmaya çalışmalarının altında bu tür bir belaltı vuruş durumunda sadece sanal kimliklerinin zarar görmesini istemeleri..

      tabi aynı yöntemin legal amaçlarla kullanılabileceğini de eklemek lazım. bazen de kötü niyetli olduğu açık veya üzerinde ağır şüphe bulunanlara karşı kullanmak zorunluluğu doğabilir..

      Sil
  3. Cevaplamanızı isteyeceğim bir kaç sorum olacak:
    - Yönetici konumunda ki birisi değişik nickler ve mail adresleri ile bir kaç kişilik oluşturabilir mi? Bunlar birbirini + repleyip ve pohpohlayarak statü atlatabilir mi? İki viplik, bir süpermod veya iki modluk bir adminlik eder mi?
    - Bu çok kişiliğin ardına gizlenen kimse, elde ettiği kimlik bilgilerini, telefonları kişisel amaçlarına alet edebilir mi? Yani, iş yerinde ruhsal taciz veya iş yerinde psikolojik terör olarak tanımlanan mobbing uygulayabilir mi, bundan çıkar elde edebilir mi?
    - Bu tarz huyları olduğu saptanan yöneticilerin olduğu forumlarda diğer yöneticilerin üç maymunu oynaması, onların da bu işten nemalandıkları anlamına mı gelir, yoksa bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti taşıdıklarını mı gösterir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değişik nickler almak için illa da yönetici konumunda olmaya gerek yok. özellikle geleni gideni çok olan forumlarda aynı ip adresinden giriş yapsanız bile uyanık bir başka yöneticinin sizi saptaması pek kolay değil.. hele ki tünel yazılımları kullanıp ip gizliyorsanız koca forumu tek kişi doldurabilir zilyon tane üyelikle..

      öte yandan bir yöneticinin bir tane standart kullanıcı olarak giriş çıkış yapabileceği bir yansıma rumuzu olması kabul edilebilir bir şey. zira özellikle ÇF gibi kapalı link ve statüye dayalı yapı kullanan forumlarda makul bir şeydir ikinci üyelik.

      elbette aynı yöneticinin sürüyle rumuzu varsa, biraz durup düşünmek gerekir. hele ki, bu rumuzların bazıları hiç bir aktivite göstermiyor ise iki kere durup düşünmek gerekir..

      rep yöntemi sözettiğiniz şekilde kullanılabilir elbet. örnekleri de vardır ama bir süre sonra foya meydana çıkar.. en sağlamı bir kafadar bulup onunla paslaşmaktır.. Çf'de bunu engellemek için peşpeşe aynı kişiye +rep vermek sınırlanmıştı ama elbette alınan derslerden sonra.. :)

      diğer sorunuzun yanıtı, belki birçok başka soruya daha yanıt olabilir. "forum türü mekanlarda ancak admin grubunun ahlaki ölçütlere uyduğu oranda güvendesinizdir"...

      üç maymunu oynayanlar illa da nemalanıyor veya aynı zihniyeti taşıyor demek anlamına gelmez tabi ki, ama kendilerini güvende hissetmediklerine bir delil teşkil eder sanırım.

      Sil
  4. Rep puanlarını ahbap çavuş ilişkisi içinde aralarında paslaşan bir grubun mytra tarafından ÇF'da deşifre edildiğini hatırlıyorum. Birkaç aya kalmadan da forumdan ayrılıp BK adında kendi forumlarını kurmuşlardı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası forumdan çok tavuk çiftliğine benziyor.

      Sil
    2. ben de hatırlıyoum, da, hem iş üstünde yakalananların hem de forumun ismini ermek istememiştim. yanılmıyorsam tek etken rep meselesi değildi ÇF'den uzaklaşmalarında. daha rahatsız edici şeyler vardı ama BK bizim köşemizin konusu değil, o yüzden ben susayım belki daha iyi bilenler anlatır ilerde. :)

      Sil
  5. “Judas tek de, iki farklı mahlas mı kullanmaktadır? … Gülen Gözler filminde Şener Şen’in Vecihi karakterini avatar resmi olarak kullanan kişi aslında okl. tur” diyen bir açıklama okumuştum blog içindeki yorumlardan birinde… Gülüp geçtiydim ama, şu son başlıktaki alavere-dalavere örneklerini görünce kafam iyice karıştı…

    Çizgi roman sevdalısı yaşını başını almış insanların bulunduğu yerlerde bunlar olabiliyorsa diğer ortamları düşünmek bile istemiyorum…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oklitus bay yeraltı'nın facebook sayfasında çeşitli biçimlerde resmedilir; dikkat edilirse geri planda halay çeken bir gurup kardeş görülür, sonra da bir tırtıla dönüşür bu halay grubu... işte o tırtılın bacak adedi kadar yansıması vardır forumda.. tabi tamamen tahmin.. ama ilerde birkaç tanesini açıklamak durumunda kalacağız.. vecihi de o bacaklardan biri midir bilmiyorum valla..

      Sil
  6. ÇF içerisinde samimi ilişkili grupların olduğunu gören yöneticilerden biri, uzun zamandan beri çok istemesine rağmen gerçekleştiremediği bir şeyin hazır önüne geldiğini anlar. Ama, statüsü gereği açıktan dahil olması hoş karşılanmayacağı için değişik nickler altında bu gruba sızmaya çalışır. Sonrası yukarıda ki hikaye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmayacak şey değil.. zaten bir sonraki başlıkta böyle bir ihtimalin de gündemde olabileceğinden bahsedeceğiz.. ZAKı pişirenler de bi bakmışlar sofrada servis bekleyenlerden değil, servis edilenlerden biri oluvermişler.. e, yakışır doğrusu.. :)

      Sil
  7. Sofrada bir ZAK varsa, bir iki de KAZ olsa ne olur.. :)

    YanıtlaSil
  8. '' yanılmıyorsam tek etken rep meselesi değildi ÇF'den uzaklaşmalarında. daha rahatsız edici şeyler vardı ama BK bizim köşemizin konusu değil, o yüzden ben susayım belki daha iyi bilenler anlatır ilerde:''
    Sayın yer6 eğer amacınız çizgiliforumda dönen dümenlerse bu yukardaki konuda bildiğiniz varsa onlarıda anlatmanızda fayda var belki zak'ın pişmesinde katkısı yoktur.Ama yeni kazlar oluşmaması açısından bir uyarı olarak açıklasanız iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mesele çizgiliforum'un şahsı ile ilgili değildi... tabi ben birebir şahit olmadım hikayeye, anlatılanlardan aklımda kalan, bazı üyelerin ÇF'u ""sosyal medya" (!) olarak kullanmaya çalışmaları imiş. bir tür ergen muhabbeti yani.. falzasını söylemek bana düşmez. belki yaşayanlar anlatır..

      Sil
  9. ÇF iç huzursuzluğu yaşayıp, sistemini kople değiştirme kararı verdi bence.
    Hatta dönüşüm için çok uğraştı ama olmayınca forumu kapatıp, yeni bir yere taşınıyorlar.

    dikkat ederseniz forum kapalı.
    Daha öncede söylenmişti. şimdi bende söylüyorum. ÇF=EK
    yani ÇF olduğu gibi EK'e taşınıyor.
    Yeni isim ve yeni bir sistem ile milletle kucaklaşmaya başladı.
    Eski hataların hiç birini yapmayarak, Forumlar arasında en iyi yere gelecekler. çünkü fazlasıyla tecrübeleri ve kısasları var.
    Hem rekabet ortamını sonlandırıp, hem de layik olduğu çizgiroman/ekitap forumları arasında ilk sıraya geçmeyi sağlayacak.
    yani ''yeni arayışlar cephesinin'' sadece göstermelik olduğunu. onun aslında bütün ÇF'yi temsil ettiğini düşünüyorum. 25 temmuz kendi adına değil, bütün ÇF adına o adımı atmıştı.(tabi bu benim tahminim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlısı.. :)

      ÇF sistem arızası nedeniyle kapalı herhalde. kapıya kilit vurmuş olsalardı kulağıma gelirdi haberi.. yani "ÇF oldu Eskit" diye bir şey şu an için yoktur kanımca.. olmasın da zaten. zira Mr.yer6 ÇF'den "çıkış" yaparken bu olmasın diye de hesaplamıştı hamlelerini.. :)

      öte yandan buradan bakınca, ÇF'nin yaptığı hataları yapmayacak gibi durmuyor EsKit. Süperüyelik adı altında gözlerden uzak tutulmaya çalışılan VİP sistemi kurulduysa, bu başka bir hata olur bence. katmerli cinsten..

      o gizli alandaki paylaşımlar çalınıp başka yerlere götürülmeye başlandığında, aynen ÇF'deki gerilim stratejisine dayalı yönetim anlayışı devreye girecek, yine tüm süperüyeler zanlı konumuna düşecek... yine kavga yine gürültü, yine polis, yine zak türevleri..

      ÇF'de sevilmeyen adam ilan edilmiş bazı arkadaşlar EsKit'te yönetici.. (Özellikle Engin ve Hunkaan'a sevindim, kesinlikle doğru seçimlerdir).. Yani geçiş dönemi yöneticileri ise bu arkadaşlar, bir başka hata daha demektir bu!

      öte yandan EsKit'in tüm ÇF'yi temsil etmesi bir tek koşulla sözkonusu olabilir, ÇF üst ve enüst yönetiminden bazı kişilerin bu oluşuma cevaz vermesi. bu da admin grubundan bazı kişilerin de EsKit fikrine sıcak bakmasını gerektirir ki, bu sıcaklık EsKit kurulduktan sonra mı oluşmuştur, önce mi, sorusu gündeme gelir. önce ise, vay halinedir ÇF'nin.. ki Timurkhan'ın hesaplı veya hesapsız harekete geçerek kutuge'yi zora sokması, oklitus'un "yeni arayışlar cephesinde" bu fikri ortaya atan 25temmuz'a arka çıkması, vipcortist cephesinde timurkhan, oklitus, heidi'nin elele görünümü, ÇF üst yönetim grubunda EsKit'in temellerinde kimlerin yer aldığını gösteriyor olabilir. Ama bir bütün halinde ÇF EsKit'e göç etmez.. Bölünme kaçınılmazdır. Zaten Yeni arayışlar cephesi başlıklarında bunları anlatmaya çalıştım.

      Özetle, içerden ve yukarıdan olmak kaydıyla bir bölme hareketidir Eskit! Amaç bölmek değilse de sonuç, bölme'dir. İçeride ve yukarıdayken bu işi yapanların "haklı gerekçeleri" olabilir ama haklı gerekçe, yanlış tutumu aklamaz kanımca.

      Yorumunuz, en azından yazdığım onca şeyin boşa gitmediğine, manzarayı belli oranda görselleştirebildiğime dair ipucu verdi bana. Sevindim doğrusu. teşekkürler..

      Sil
  10. “ÇF olduğu gibi EK’a taşınıyor”…

    Gözlerimle görsem inanmakta zorlanırım, ayrıca böyle bir şeyi hiç arzu etmem. Her ne kadar tatsız olaylar yaşanmış, yönetim yanlışları da üzerine tuz biber ekmiş olsa da ÇF devasa bir yer. EK dediğin formatı farklı, e- kitap ağırlıklı daha dünkü çocuk bir oluşumun niye ayağına gidip kendini lağvetsin…

    Bu blog yazılarını okudukça, çoğu kişinin iyi ki kurtulduk dediği “kırkayak” cortlistçilerle tekrar sıfırdan mı başlanacak? Peki, forum içi sohbetlerde “kırkayak” ların hangi mahlasıyla sohbet ettiğini merak edenler çıkarsa bu meraklarını kim nasıl giderecek? Yanıt alamayan boşboğazın biri ortalık yerde kırkayak muhatabına “sen ne ayaksın?” diye sorarsa kendisine cevap yerine RayBan gözlük mü hediye edilecek?

    “ÇF olduğu gibi EK’a taşınıyor”…

    Yok daha neler... kedidir o kedi..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇF olduğu gibi Eskit'e taşınmak isteniyordu şeklinde bir kanaat oluştu bende de, hem elimdeki malzemeye bakıp hem de dışardan gelişmeleri izleyerek vardığım kanı bu... kıvıramadılar.. :)

      olabilitesi var mıydı? vardı! ama elbet sancısız da olmazdı, yine bölünme olur, ÇF direnir, çekirdek kadro yine bir süre iyice asılır ama bu çabalar "mezar taşıma şöyle yazın" demekten öteye gitmezdi.

      Yani olay, kurulu sofrayı dağıtmadan masa örtüsünü çekmek olsa, başka bir deyişle; ihmal edilebilir birkaç yönetici hariç diğerleri kutuge'nin altından forumu çekip alma fikrinde birleşmiş olsaydı mesele değildi. halledilebilecek "imkanlar" vardı. andersen olayı işte olayı bu yönüyle de önemlidir. yeri arayışçılara bu fikri olgunlaştırma fırsatı vermeden bir çatlak oluşmasına neden oldu bu olay. zamana yayıldı fikrin olgunlaşması ve safların nerede duracaklarını belirlemesi.. ÇF de ROK yapmayı akletti, nasıl olduysa artık! :) bu yönüyle bakıldığında da andersen hamlesi bir "kritik an"a karşılık gelir.. öyle "andersen imza değiştirdi, heidi'den intikam aldı" filan diye dümdüz açıklanıp geçilemeyecek kadar önemli sonuçlar doğrumuştur forum için..

      ister Eskit'in kurulmasında dolaylı payı olduğunu düşünün, ister bir anlamda ÇF'de erken bir silkinmeye neden olduğunu ve forumun hayrına işlediğini, önemlidir...

      daha önce de çeşitli defalar belirttiğim gibi olaylar zinciri tek bir olaya odaklanıp anlaşılamaz! ciddi anlamda çetrefildir ve aynı oranda ciddi "zeka" katkılı şeyler yaşanmıştır ÇF'de.. ister alavere, dalavere diyelim, ister entrika, ister komplo.. arkasında tarafların aklı vardır!

      Sil
  11. Forumu komple götürmeyi amaçlayan çok kişilikli bir yönetici olsanız ne yapardınız. Ayağınızı toptan kesmezdiniz herhalde. İşlerin yolunda gitmemesi halinde veya unuttuğunuz bir takım şeylerin tekrar tedarik edilebilmesi için bir takım sizden başka kimsenin bilmediği açık kapılar bırakırdınız herhalde. Bu sırdaşlarınız olabileceği gibi, diğer kişiliklerinizde olabilir. Bunları gerektiğinde forumu sabote edebilmek için de kullanabilirsiniz. Hamlelerinizden emin olamayan diğer yöneticiler sizden ürktükleri ve nasıl bir saldırıda bulunacağınızı kestiremedikleri için sizi banlayamadıkları gibi, süper üyeliğe de indiremezler. Daha şirin bir ceza olarak Vipliğe düşürebilirler. Zaten en az bir iki mahlasınızla VİP'sinizdir.
    Hiç görmedikleri bir adama, sizin onayınızla mod'luk veya smod'luk verilmiş olabilir mi? zor ama belki. Yüksek muhakeme yeteneğinizle ikna etmiş de olabilirsiniz.
    Ayrıca çok sevgili admin dostlarınızdan biri size duyduğu sonsuz güvenin bir belirtisi olarak kendi anahtarınıda size vermiş olabilir.
    Serdar yanlış yerlerde gezdiği için pasaportu elinden alınırken, siz forumun a..sını belleseniz size kimse bir şey yapamaz, çünkü sizden fena halde tırsarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi dakka bi dakka! replik çalıyorsunuz! yukardaki satırları benim kaleme almam gerekiyordu! :) Çok güzel bir özet...

      tüm bu süreç içinde timurkhan'ın bozuk bir saat gibi iki defa doğru hamle yaptığını söylemeliyim. birincisi sözedilen ve elinde forumun tüm materyali kayıtlı halde bulunan bir yönetici yerine, "zararsız" olarak gördüğü birine tavır alması, ÇF'un bekaası açısından doğrudur. Bilinçli midir (sanmam) ama doğru hamledir. Ya da şöyle söyleyelim, hamlesinin nasıl karşılanacağını tahmin edemediği için attığı bu yanlış adım doğruya dönüştürülmeye çalışılmıştır Mr.Yer6 tarafından... Elbette Timurkhan için değil, ÇF için doğruya!

      Diğer doğru hamleyi sonra konuşuruz belki...

      Sil
  12. Aklıma takılan birkaç sorunun da cevabını bulduğum , Yer6’nın da dediği gibi gerçekten harika bir özet…

    Yöneticiliğinin alınıp süper üyeye dönüştürülmesinden sonra tekrar vip üyeliğe terfi ettirilmesinin hikmetini çözememiştim bir türlü. Diğeri de vip üyelere karşı şüpheci ve ön yargılı tutumun nedeniydi. Benim gibi topu topu bir mahlası olan, üstelik onunla bile başa çıkmakta zorlanan birinin, cevabı, “çok kişilikli” forum yaşam tarzı içinde aramak nereden aklına gelsin, ilahi ben…:) eh, boşa dememişler “kişi karşısındakini kendi gibi bilir” diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir açılım getirelim ve bir soru ile katkıda bulunalım bu forumsal multipersonality durumuna: kendi (?) forumunda sürüyle kimliği olan biri rakip (?) forumda kaç kişiye tekabül etmektedir?

      Sil
  13. Sayın yer6, sizin “multiple choice” sorunuzun cevabı verilene kadar, ben size azdan seçmeli bir soru sorayım, eminim cevabı sizde vardır :)

    Sanıyorum Vipcortist’in başlangıç yazılarından birindeydi, 25temmuz, ÇF kurucu iki admininin forumdaki offline pozisyonlarından veya gizli modda dolanmalarından bile çok rahatsızdı. Haksız sayılmaz elbet, peki, o zaman Tommiks’teki Magic Face (Binbirsurat) gibi “çok kişilikli” alışkanlıklardan da kendi forumu için rahatsızlık duyması gerekmiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25temmuz ÇF 2 kurucu adminninin forumdaki "yok" konumundan mı rahatsızdı, yoksa bunu yeni forum kurmak için mazeret olarak mı ileri sürüyordu tartışılır. sanırım bir tek 25Temmuz doğru yanıtı verebilir buna. Ama bana sudan bir sebep gibi gelmiştir bu mazeret. bir tür maskeleme eylemi. gerçek nedeninin, ÇF'nin sözkonusu adminlerden birinin mülkiyeti gibi bir durum arz ettiğini ve bu adminin de her türlü karar sürecini yavaşlatan bir etkisi olduğunu düşünmesi gibi gelmiştir bana.. haklı olabilir ama ilerleyen günlerdeki tutumunu aklamaz bu haklılık. tabi ki benim görüşüm de tahmin; oklitus'un deyimiyle "muhakeme gücü".. :)

      sonuçta kendi forumunda üyelik numarası 70 küsur da olsa admindir 25T, ve bu da yarı tanrı demektir forum dünyasında. rahatsızlık duyarsa kulağını çekiverir olur biter. tabi kulağını çekmek istediği kişinin o forumda admin konumunu işgal eden bir başka kişi olması durumunda işler biraz karışır.. :)

      Sil