22 Haziran 2012 Cuma

Tam Siper! 09

- çök len çök!
- ne, bu tarafa mı geliyor deli?
- yok onu demiyom...
- ne diyosun olm?
- "çök" len, annamadın mı?
- şimdi çakıcam iki tane olduğun yere çökücen!
- olm "çök" işte, kapmadın mı daha?!
- kaptım sopayı!
- "çök" yani çe ö ke...
- yani?
- yani çok önemli kişi...
- yani?
- yani, veri importınt pörsınıl...
- yani
- yani, çök vip'in türkçesi...
- yani?
- başlıycam yanine!
- tamam len tamam, sen de bizi iyice kek yerine koydun...
- kek?
- kek; "keyif ehli kişi"
- yani sen de mi, uyanmıştın vaziyete?
- tabi olm, kaçın kurrasıyız biz!
- o zaman?
- kabul etmek lazım.
- sen de "çözüm kabul ile başlar," diyosun
- hı hı! çök bizi çökertti!
- peki niye bu işi çözmüyoz, olm?
- çözmek isteyen mi var?
- var, daha doğrusu vardı da o artık burada değil!
- nerde?
- aha, şu deli işte...

çökeeertmeden çıktım da halilim, aman başım selaaaameeet..

- bak nasıl da iğneliyo bizi!
- "halil" diye bir arkadaşı varmış, forum açılınca hemen banlayalım!
- açılır mı dersin?
- açılır açılır...

23 yorum:

  1. oyyy oyyy ben çöktüm gülmekten çök oldum zaten onlar çökmüş banane yaaa oy yer6 oyy kafadan kpartıyon sahi halil kim ya odamı çökzede yoksa)))))))

    YanıtlaSil
  2. VIP'lerin kendi aralarındaki paylaşımlarını bazı VIP'lerinden dahi kıskanan sitenin hortlaması yakındır. Bakalım yeni site nelere gebe.
    Doğrusu VIP statüsü kazanmak siteye üye çoğu kişinin hayaliydi. Ben de siteye üye (namıdiğer adi veya köle üye) olunca --kaliteli paylaşımlara erişmek amacıyla-- VIP olmak için neler yükleyebilirim diye çalışmalar yaptım. Fakat VIP'lerin istatiklerine bakınca VIP'lerin hepsinin olmasa bile çoğunun ahbap olduğunu farkettim. Ahbaplık olabilir ama sorun ahbap çavuşluktaydı. Bunu da nereden çıkardın derseniz VIP'lerin paylaşım sayıları ve kalitelerine bakın derim. (Gerçi site çöktüğü -??çökertildiği?? için bunu yapamazsınız). Yani bazı VIP'ler paylaşımlarıyla hakkıyla VIP olmuşlar, diğerleri ahbap çavuş ilişkileriyle. Dışardan bu komüne katılabilmek ise normal bir üye için hemen hemen imkansızdı. Meşhur KÜTÜPHANECİ bile neredeyse 400'den --dört yüz!!!-- fazla özgün ve kaliteli paylaşım sonrası oda lütfen VIP'liğe kabul edilmişti. Diğer bir paylaşımcı ise gerek paylaştığı diğer ansiklopediler, gerek Oxford Dil Ansiklopedisi ile dahi VIP olamadıysa ne ile VIP olunurdu ki?? Sadece Oxford Dil Ansiklopedisi 100 fasikül 25'er sayfadan 2500 sayfa tarama demek. Bir o kadarda ansiklopedi sayfası taramış olsa 5000 sayfa tarama eder. bu sadece bir örnek. Peki VIP olmak için ne yapmak gerek? her halde ya kitaplığımızdaki kitaplarımızın hepsini dijital ortama aktarıp bunları sadece VIP'lere açmak,Sahaf sahaf dolaşıp nadir eserleri satın alıp bunları başka forumlarda, hatta ÇD'de açık olarak değil sadece kapalı olarak paylaşmak, rakip forumlara katiyen üye olmamak, hele oralarda paylaşım yapmak ise adamı sorgusuz sualsiz BAN cehennemine götürebilir, götürebilir diyorum çünkü BAN'lamanın pek de öyle yazılı kuralları olmadığını biliyorum. Zatışahaneleri lütfedip affedebilirlerde .Ban cehenneminin Tanrıları belli. Adminler. Peki ya zebanileri? ben onları tanımam. bunu bana değil mr.yer6'ya sorun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vip seçimi ve atanmasındaki yavaşlık sadece kütüphaneci'ye özgü bir durum değildi. işler hep böyle gelmiş, hep böyle gidiyordu.. yavaş işliyor ve her defasında önerileri ne kadar değerlendirdikleri belli olmayan adminlerin eline bakıyordu iş.. yani sorun en tepedeydi..

      ÇF'un üyelerine karşı kıskanç yaklaşımı da forumun küçülme sürecine girmesinde etkendir.. kimse özgürlüğünün elinden alınmasını istemez. kimse üzerinde dolaşan şüpheci bakışlara katlanmak zorunda kalmak istemez. kimse paye gibi verilen şeyin aslında bir pranga olduğunu gördüğünde sevinç duymaz. kimse yarattığı sanal kimliğin bir foruma hapsedilmesine kolayca razı gelmez. kimse ilgi duyduğu konuda faaliyet gösteren bir başka mekanda aktivite göstermek için ikinci, üçüncü yüzler edinmek zorunda bırakılmayı hazmetmez.

      insanları iki yüzlülüğe iten bir sistem güven temeli üzerinde yaşamayı umarsa yanıldığını defalarca kanıtlayan deneyimler yaşar. bu deneyimlerden de ders almayı bilmezse fasit daire içinde debelenir durur insanlar. o fasit daire ÇF'de kurulmuş ve çeperleri yönetici tutumlarıyla iyice kalınlaşmıştır..

      Sil
  3. Not: yukarıda ÇD kısaltması ÇF olacaktır. sehven ÇD yazılmıştır.

    Bu arada yeri gelmişken aşağıdaki dipnotu yazmadan geçemeyeceğim.
    --- ÇF, ÇD, BK, EK --- birbiriyle akraba olan siteler. bilmem bu dağınıklığın sonu nereye varacak....bunlardan -BK- daha çok bayanların kurduğu siteye benziyor. Samimi olmak gerekirse onların kuruluş tarihi konusunda pek bilgim yok. ÇD çizgi roman ağırlıklı olarak yoluna devam eden paylaşımcı tarife gerek olmayan bir site. EK ekitap temelinde kurulan halen tutunma çabasında olan, şuan bazı süper üyeleri hala VIP'lik hayali ile yaşayan, ne yazıkki sadece 6-7 sürekli paylaşımcı ile -ki bu üyelerden biri hariç diğerleri ÇF kökenli - devam eden, şu sıralarda hakkını yemeyelim özgün paylaşımları olsa dahi daha çok ÇF'nin açık ve ya kapalı paylaşımlarını yeniden paylaşıma açan, son zamanlarda ise bayan kullanıcılarının sayısını artırıp sitenin mavi rengini kırmızıya yaklaştıran, böyle giderse beyaz ve pembe dizileriyle meşhur BK gibi olacak olan bir site.
    ÇF'mu dediniz. Onun esaslı yorumunu yapamam.siz onu Vipcortist'te okuyun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrr.noo'nun da burada yazdığı gibi ana kaynak; webtürkiye portalı..
      ondan ÇF doğmuş. ÇF'den önce ÇD, sonra BK, sonra da EK...

      vipcortist'te yayınlamadıım ama yaşanan tartışmalar sırasında söylediğim bir şey var. özellikle çizgiroman ağırlıklı forumların katılımcı üye sayısı konusunda doygunluğa ermiş olduğu. yani Çizgiroman satış rakamlarını gözönüne alırsak ortada üç aşağı beş yukarı 2000 ilgilisi var çizgiromanın. forumların üye sayılarına bakarsak 5000 kişi diyebiliriz. tüm forumları toplasak katılımcı, elini taşın altına koyan üye sayısı 50 civarıdır.. bütün kavga bu 50 kişinin çoğunu ele geçirmek içinse çok büyük bir hata ve çizgiroman dünyasına yapılan bir ihanettir bu. yapılması gereken çizgiromanı sevdirmek, yaygınlaştırmakken 50 kişi üzerine türlü dolap çevirmek, bölündükçe bölünmek, birbiriyle kavgalı yeni ama daha küçük mekanlarda toplaşmak hiç akla uygun değil.. oluşan forumların aralarındaki rekabet daha fazla üretmek, camiaya yeni insanlar kazandırmak üzerine kurulu olsa çoklukta fayda var gibi görünebilir.. ama malesef ilk kaynaktan sonuncusuna kadar birbirinden kopartılanlarla yürütülüyorsa iş, umutlu olmak için neden kalmıyor galiba..

      yine de söylemem gerek, ÇR üzerine uzmanlaşmış ilk forum olan ÇF, üretim anlamında en etkili forum olmuş, ÇD bir takım hatalarını minimize ettikten sonra ÇD'yle ciddi ve "doğru yolda" rekabet edebilir bir forum haline gelmiştir. diğer forumların alması gereken çok yol var.. yolun başındayken "kavgalı ortam" nasıl yaratılır fark eder ve aynı hataya düşmezse EsKit şimdilik küçük de olsa ilerde kapladığı alanı anlamlı biçimde dolduran bir foruma dönüşebilir. ama o da sanki kavgayı ÇR üzerinde değil e-book üzerinde başlatmış gibi bir izlenimim var. umarım yanılıyorumdur..

      Sil
  4. Bugün itibarı ile bizimkosemizde ki tüm e-kitap ve çrler yayınevlerinin şikayetleri nedeni ile kaldırılmış beydaba tarafından buda yakında diğerlerine sıra gelecek demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak bu önemli haber!

      eğer kaldırılma nedeni doğruysa, BK'nın temel kaynağı kardeş forum ÇD olduğuna göre orada da sıkıntı başgösterecek demektir... E, ÇF zaten Allah'a emenet durumda... bu gelişme ciddi ise geri dönmesi için bir neden de kalmamış olabilir. hatta ilk uyarı ÇF'ye gitmiştir de forumun fişi o yüzden çekilmiş bile olabilir..

      of, kötü günlerin habercisi bu gelişme..

      biz de dostlar sofrasında birbirimizi yiyelim, duralım.. :)

      Sil
  5. Aslında ÇD'de vakanuvis veya ümit kireççi bir ara bununla ilgili uyarı babıda yazmıştı.Yayınevlerinin rahatsızlığını zannedersem sıra ile en fazla 6 ay içinde hepsinde aynı sorunlar başgösterir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. marmara çizgi ile ilgili başlatılan boykot çağrısı üzerine gelişmişti galiba muhabbet... her halükarda bu tür forumların başı belada demektir.. hay allah!..

      Sil
  6. Yayınevlerinin şikayeti aleni paylaşımları durdurabilir. Pek çok forumda normal üyelere görünmeyen bölümlerde kitap paylaşımı yapılıyor. BK'daki kitapların kaldırılmasında yayınevi şikayetine ek olarak belkide en önemli neden olarak birkaç gün önce forum kurucu admininin emeklerimiz çalınıyor tarzında yazdığı mesaj etkili olmuştur. Neticede kitap paylaşımına açık tüm forumlar yayınevleri ile burun buruna yaşıyor. Yayınevi yasağının olduğu pek çok forum var. Bu yayınevleri dışında birçok eski kitabı paylaşıyorlar. Dediğim gibi yayınevi yasağı söz konusu olabilir ama ben paylaşımların kaldırılmasında bir tür rahatsızlık sonucunu çıkarıyorum. ÇF paylaşım konusunda ne kadar duyarlıysa BK ondan daha fazla tekelci olabiliyor diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burnuma kavga kokusu geldi nedense.. eski olan kendinden sonrakini çalma ile itham eder genelde, genelde de haklıdırlar... "etme bulma dünyası" kimseye sezdirmeden işini görür, devran döner..

      Sil
  7. Yayınevleri konusu, bütün forumların başında demoklesin kılıcı gibi sallanıyor.
    BK olayını bilmiyorum ama haklılık payı olabilir.
    Netice itibari ile ÇF ve ÇD ilk hedef. yani eğer böyle bir olay varsa ÇF ve ÇD'yi atlayıp, BK ve EK'e bulaşmazlar kanaatindeyin.
    çünkü paylaşım konusunda ''BABA'' diye tabir edilen sadece iki forum var(ÇD-ÇF)

    ÇD içinde hafiften önlemler alınıyor. Çeviri ve Balonlama'nın üzerine ağırlık verilmiş durumda. böylelikle kimsenin yayınına girmemiş oluyorlar.
    taramalarda ise eski(2-3senelik) yayınlara girdiler.

    ÇF kapanmış olduğu için hiçbir fikrim yok. lakin ÇF'de mutlaka önlemleri hayata geçirir. zira ÇF her nekadar nefsi bir yönetime sahip olsada, yöneticileri gayet zekidir. yılların tecrübesi var üzerlerinde.

    Bu olaylar muhakkak siteleri bir birine yakınlaştırır diye düşünmek istiyorum ama ÇF'de site kapanmadan önce bir yazı görmüştüm.
    şöyleydi
    ''etik kuralları ve yayınevlerine saygısı olan tek forum biziz. en yeni yayınları kapalı olarak veriyoruz ve avamlara peşkeş çekmiyoruz. biz hırsızlar diyarı değiliz''

    Bu sözden sonra ne yalan söyleyeyim. bu kavga bitmez ve ÇF gafları kendisini yer.
    ''yeni yayınları kapalı veriyoruz'' ne demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, "etik" kuralları vardır ÇF'un.. yayınevlerine her zaman saygılı olmaya çalışılmış, onlarla iyi geçinmeye özen gösterilmiştir.

      "yeni yayınları kapalı veriyoruz"dan kasıt öyle taptaze yayınların kapalı kapılar ardında paylaşıldığına yönelik değildir de, halen basılıp yayınlanmakta olan serilerin paylaşılması için üzerinden bir yıl geçmesi ilkesi çerçevesinde "görece yeni" yayınlar anlatılmak isteniyordur. lakin söylem ile "meram" farklıymış gibi görünüyor..

      diyar'da marmaraçizgi boykotu nedeniyle çıkan tartışmadan önce mi yazılmıştı bu "saygılıyız" yazısı, sonra mı acaba? görmediğim için satır aralarını okuma şamsım da olmadı, mesaj yayınevlerine "bize bulaşmayın" göndermesi mi yapıyordu, başının belaya girmesinden ürken diyar üyelerine "burada iş görürseniz, başınız daha az ağrır" temasına mı dayanmıştı?

      evet, "etik" kuralları vardır ÇF'un.. üyeleri ile sorun yaşandığında bir takım yöneticiler "eti senin kemiği benim" anlayışına sarılır ama.. :)

      metninizde bir çelişki gördüğümü de belirtmek isterim, izninizle:
      "zeki olan ÇF yöneticisi bu "gafı" nasıl yapmış ki?... ya o kadar da zeki değil, ya da bile bile gaf yapıyor! :)

      amaaaan, bize ne! :)

      Sil
    2. Marmara çizgi boykotu patlak verdikden 1-2 gün sonra ÇF'de bu yazı yayınlandı.
      siz haklısınız mr.yer6
      büyük ihtimalle ÇF yayınevlerine mesaj verdi.
      ve büyük ihtimalle bu bir gaf değil, tam aksine vip hizmetini eleştiren ÇD'ye aba altından sopa göstermek.
      Sonuçta vip, peşkeş'in önüne geçiyor. arkadaşlar arasında değiş-tokuş yapmak ile eşdeğer oluyor.

      Sil
    3. vipcortist'te bir yoruma yanıt olarak yazmıştım zamanında.. ÇROP gibi oluşumların düzenlediği yarışmalarda yayınevleri ile ÇD gibi forumların yanyana yer alması normal karşılanıyorsa, yayınevlerinin hakkını korumak için viplik sistemini önermek mantıklı bir gerekçe olmaktan çıkmıştır diye.

      hatta o zaman aklımdan geçen, ÇD kendine açılacak bir davada bu ödül törenlerini delil olarak gösterir ve yayınevleri ile forumların aynı yarışmada ödül almasının "alan razı satan razı" anlamına geldiğini savunma olarak ileri sürebilecekleriydi..

      hemen ardından da patlak verdi sorunlar..

      evet, VİP sistemi yayınevlerinin hakkını korumak için "kötünün iyisi" bir sistem. lakin VİP sistemine sarılmanın temelinde bir tek bu ahlaki duruş olduğunu sanmak saflık olur... tıpkı "çizgiroman herkesindir" sloganının sadece çizgiromanın herkese ulaşması amacına hizmet ettiğini sanmak kadar saflık..

      netekim zor oyunu bozar... yaptırım gücünü ve yasayı arkasına alan yayınevleri ha viplisi ha vipsizi, arzu etmesi halinde hepsini tepeler..

      Sil
  8. '' yaptırım gücünü ve yasayı arkasına alan yayınevleri ha viplisi ha vipsizi, arzu etmesi halinde hepsini tepeler.''
    İşte işin özü burda telif hakları diye bir şey var ben kapalı veriyorum,1 yıl önce yayınlanmış kitaplar falan bu hikaye bir yayının telif hakkı ortalama 60-70 yıldır.Eer o yayın o ilkede yayınlanmışsa diyelim 10 yıl önce yayınlayanların telif hakkı vardır ve izinsiz çoğaltamazsınız yani kanunsuz bir işte çizgiliforum kılıf uydurmaya çalışıyor çizgidiyari zaten gerektiğinde pat diye kaldırıyor tıpkı tarkanlarda olduğu gibi oranın vip odası falan yok yani gafı yapan belli de kimse kabul etmek istemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yayınevleriyle forumlar arasında bir asgari müşterek bulunduğunu görmemek de olmaz ama.. forumlar aleme canlılık getirmiş, yayınevleri de belki bekledikleri oranda değilse de bu canlılıktan payını almıştır bence... pasta küçükken bölünmesi çok sorun olmaz, zaten herkese küçücük bir pay düşecektir, dert etmeye değmez, sadece alınan lezzetle ilgilenilir: yani damakta bıraktığı tad!.

      ama pasta büyüyünce işler değişir. büyük parça, küçük parça, kim ne kadar götürüyor, kim pastanın alınmasına ne kadar katkı yaptı ki şimdi bu kadar büyük bir dilimi lüplüyor, gibi sorular dolaşmaya başlar akıllarda.. artık lezzetle yetinilmez ve doymak ön plana geçer: yani midedeki doluluk hissi önem kazanır. normal, insanlık hali.. :)

      Sil
  9. Tarama ve düzenleme konusunda kemikleşmiş çekirdek kadrosu olan BK'nın açıkladığı şekilde ekitap ve çr bölümlerini kaldırdığına asla inanmıyorum. Bu forumun içeriğinin zaten %80'den fazlası kapalı link ve bu kapalı linkler de kişisel olarak tanıdıkları (ve her nedense çoğu bayan olan) vip'lere açık. Son zamanlarda BK'ya yeni üye olanların bu gösteripte vermeme durumuna haiz kapalı linklerle ilgili çok isyanı oluyordu. Bu nedenle göze batan özgün içeriği sakladılar. Artık paylaşımlarına kapalı kapılar ardında devam ettiklerini sanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BK'nın tarama ve düvenleme konusunda kemikleşmiş bir kadrosu mu vardı gerçekten? cidden haberdar değildim. bana hep alıntı ibaresiyle paylaşım yapıyorlar gibi gelmişti, o nedenle de alıntının kaynağına yönelmeyi tercih etmiş BK'dan uzak durmuştum.. belki 5 belki 10dur, oraya girip çıkışım, o nedenle sağlıklı bir gözlem olmaması muhtemel, söylediklerimin...

      ama sizin BK vipleri üzerine sözleriniz forumun isminin neden "Bizim Köşemiz" olduğuna dair bir ışık yaktı kafamda.. yine de merak ediyorum "erkete" görevini kim üstlenmiş? :) (son cümle sırf muhabbet olsun diye yazılmıştır, ciddiye alınmasın lütfen.. :) )

      Sil
  10. demek ki, kalıtsal bir aktarım söz konusu vipcortlatma hastalığında.. BK, ÇF'nin reddettiği çocuğu olduğuna göre, vipcort geni bir kuşaktan diğerine taşınmış.. :)

    aslında olaya şöyle bakmak daha doğru galiba. sistem, onu oluşturan parçaların işlemesiyle kendinden bekleneni yerine getiriyorsa, sistemi işletenler de, aynı beklentiyi yerine getiren başka sistemlerin olduğunu göremiyorsa, kendi sistemlerinin parçaları üzerinde iş görürler. vip de işletilen sistemin temel parçası olunca, hüküm gücünün vipler üzerinde kullanılması garipsenecek bir durum değil.

    garip olan belki de sınıflı yapıya dayalı bir sistem'in adil olmasını beklemek. varlık yapısını sınıfsal bölümlere dayamış bir oluşumda, sınıf ayrımı ve sınıflara dahil bireylerin yargı önünde eşitsiz olmaları kaçınılmaz. mesele şu ki, beğenmediğimiz sistem içinde kendimize yer bulduysak ve o yeri kaybetmeyi göze alamıyorsak biz de pek adil değiliz demektir bu. yani gerçekten ait değilsek ya gitmeli ya da gönderilmeliyiz... gitmek evladır! zira deneyim, sistemin içindeyken sisteme karşı açılan adalet isteği savaşşının boşa olduğunu gösterir bize.. sistem dışına çıkıp oradan yürütmelidir savaşı.. ve elbette uğruna savaşmaya değer bir şey varsa ortada..

    yoksa zaten, salla gitsin..

    YanıtlaSil
  11. Kıskançlık, hırs, iftira, yalan, dolan... Konu kitap ve çizgi roman olunca bu duyguların ortaya dökülmesi bana abesle iştigal geliyor. İnsanız elbette pozitif duyguların yanında negatifleride taşıyacağız. Fakat paylaşım konusunda bu kıskançlığı algılayamıyorum. Genele bir forum açmışsanız kitap paylaşıyoruz emek harcıyoruz vırt zırt diyorsanız böbürlenip havaya giriyorsanız yapılan bu ikramın ne manası kalıyor. Değil çizgi roman kitap okumanın bile boş zaman işi sayıldığı bir ülkenin vatandaşlarıyız. Geçim sıkıntısı ile cebellşirken bir nefes çölde bir vaha gibi koştuğumuz forumlar (sadece ÇF değil pek çok yerden besleniyor çoğu kullanıcı) yalan rüzgarını aratmayacak entrikalara boğulmuş. Vipcortist'i okudukça iyiki sessiz beleşci (kitap paylaşanlar tarafından benim gibi üyelere verilen isim) üyeymişim diyorum. Bu entrika denizinde duygusal olarak boğulmamak imkansız. İnsanı değil forumdan netten kitaptan çizgi romandan dahası insanlardan soğutur bunlar. Okudukça içim kararıyor ama bırakamıyorum çünkü merak kurdu düştü bir kere zihnime:) (dahası sizi takip etmek çok keyifli sabır erdemlerimden birisi değildir ama netice için sabırla bekliyorum:) )
    ÇF,ÇD,BK şimdi EK.. kendi taramaları ile paylaşım yapan üyelerin olduğu forumlardan . Bunların dışında bir iki forum daha var kendi tarama kadrosu olan ama pek varlık göstermiyorlar dahası hanımlara yönelik yayın (beyaz dizi vs.) paylaşımı çoğunlukta.
    Çf malumunuz çok fazla olmasada orada geçirdiğim zamanda çatık kaşlar asık yüzler anımsıyorum(avatarlardan:)) viplik iştah açıcı özellikle kapalı linke denk gelince insanın hevesinin sönmesi kadar kötüsü yoktur. ÇF den alamadığım pek çok çizgi romanı ÇD'den rahatlıkla sorgusuz sualsiz almışımdır. Bulutlar arasındaki tanrılar diyarında neler döner bilmem elbette. BK paylaşım konusunda daha kıskanç tavır sergiliyor. Açık linklerden bulabildiğniz kitaplar her forumdan edinebildiğiniz kitaplar.Ekitap bölümünü kaldırmış olmaları bizim gibi kullar için yenen cinsten bir meyvedir. Gerçeğin öteki yüzü ise vip kadrosunda aynen yola devam. Ne kadar iş o kadar köfte hesabıyla hizmet veriyorlar(kendi kendilerine hizmet elbette) özellikle vip üyelerin tarama ve düzenlemelerinin açık link olarak verilmemesini emreden admin mesajından sonra ekitap bölümünün özel yetkili odalarına çekilmesi normaldir. Görmüyor olmamız bilmiyor olmamız anlamına gelmiyor nasılsa:)
    EK samimi bir havada hayatına başlamış olsada süper üye uygulaması ile tedirgin eden bir duruş sergiliyor benim için. Üyeleri ödüllendirmek adına verilen bir paye olduğunu düşünsemde ayrım ismen bile olsa başladığında hızla kıyama ve sonra kıyıma gidileceğini düşünüyorum. Çizgi roman olarak zayıf ama ekitap olarak güçlü bir ekip toplanıyor. Tek dileğim çizgi roman ve kitap paylaşımı yapan kaliteli forumların çoğalması. (birbiri ile savaşmadan) ÇF'nin sessiz duruşu beni bile üzüyor.(ki forumda aktif üye değil bir beleşçiyken:)) her gün 3-4 defa acaba geldimi diye bakmaktan kendimi alamıyorum. O devasa arşivin ulaşım dışı olduğunu düşündükçe hüzünleniyorum.
    çök deyince çök-elek geldi aklıma. ham çökelek:))

    YanıtlaSil
  12. insanların bir araya gelerek oluşturduğu yerler, onların bir araya gelirken beraberinde getirdikleri şeylerden de oluşuyor malum.. Kimi zaman zenginlikler, kimi zaman da kıskançlık, hırs, iftira, yalan, dolan getiriyor insanlar. belki getirdiklerinin farkında olmuyorlar çoğu zaman ama hayata karşı duruşlarını forum dediğimiz ve hayatın bir tür simulasyonu, bir nevi mikrokozmosu olan yerlere de yansıtıyorlar. Çok garip veya hiç alışık olunmayan durumlar değil bunlar..

    Toplumsal yaşamda "sınıflı yapı" tercihinizse bu tercihle yaşayacak donanıma sahip olmalısınız, zira o sınıflar hem birbirleriyle hem de kendi içlerinde çatışır eninde sonunda.. Eğer ki yönetim sınıf ayrımını en az düzeyde tutar ve buna kendi iktidar konumunu da katarsa çatışma en az düzeyde olacaktır ama yine de olacaktır.. :)

    YanıtlaSil