9 Haziran 2012 Cumartesi

Kaptan, Kaptan!

- kaptan kaptan!
- yine ne var len, şurda iki dakka uyutmadınız be!
- kaptan ufukta bir gemi göründü!
- hangi bayrağı taşıyor?
- kaptan, kaptan!!!.
- ne yırtınıyon len?
- bu kara korsan'ın bayrağı!
- nea?
- yandık!
- ulen ne yanması, bizim bayrağımız ne renk?
- kızıl!
- e kızıl da, zifaf gecenden kalma çarşafı asmadık herhalde oraya...
- evet kaptan.
- bize de adıyla sanıyla "kızıl korsan" derler!
- kaptanım çok yaşa!
- çabuk yelken açalım!
- kaçacak mıyız kaptan?
- hayır, üstüne gidiyoruz!
- teslim mi oluyoruz?
- hayır savaşacağız!
- sen bilirsin kaptan ama...
- ne aması, len?
- yani düşündüm de...
- düşünme yap!
- ama...
- hay senin amana da mamana da!
- kaptan, kara korsan'ın gemisi 12 ağır topla donatılmış...
- e ne var bunda, bizimki de öyle...
- öyle kaptan..
- o zaman?
- demem o ki, bizimki şeytan kayalıklarında!
- ee?
- biz ise şeytan kayalıklarının açığındayız!
- yani?
- bizimki şeytan kayalıklarının dibinde!
- nee?
- yani gemiyi kayalara çarpıp batırdığınızdan beri bu salın üstünde bir sen bir ben kaldık kaptan!
- ne zaman oldu bu?
- fırtına gemiyi sallarken sizin mideniz bulanıyordu, bayılmış olmalısınız...
- bayılmam ben, deniz tutmaz beni!
- evet be kaptan, kim tutar seni, di mi?!
- yine ne zırvalıyosun?
- yani, denizin tutmadığını deniz canlıları da tutamaz, herhalde?
- dilim dilim doğrarım onları!
- ya köpekbalıklarını?
- çiğ çiğ yerim!
- sushi yani?
- yanına bir de rakı açtım mı, tam olur!
- du bakayım doğru mu söylüyon...
- ne? ne yapıyorsun?
- sizi denize atcam kaptan!
- nea, gemide isyan ha!?
- hayır, salda...

15 yorum:

  1. “andersen’i tanıyan var mı?” …

    belli ki yok, olmaması da gayet doğal… oklitus da tanımıyor. Ama tanıyıp tanımaması pek de sorun teşkil etmiyor, çünkü onu diğer yöneticilerden ayıran süper bir özelliği var: “muhakeme yeteneği”

    “…ama o seni bir saniye bile savunmazdı biliyor musun… delilim yok tabi, muhakeme yeteneğime dayanarak söylüyorum bunu.”…

    Elbette insanların yüzyüze görüşüp tanışabildikleri klüpler, dernekler, kahvehaneler, lokaller gibi birçok seçenek var, ama burası öyle bir yer mi. Kendince kuralları olan, paralel bir evren; işin esprisi, güzelliği de zaten burada.

    Kaldı ki asıl geçimsizlik sanal kalmayı seçen üyelerden değil, “çok muhabbet, tez ayrılık getirir” misali, topluca buluşup neredeyse ailece görüşenler arasında çıkıyor…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oklitus, üstün muhakeme yeteneği ile, düğün öncesi ne kadar tanıdık peydahlarsa takılacak altınların ve alacağı hediyelerin listesinin o kadar uzun olacağını hesabediyor.
      "Kendini başkasının yerine koyma ve onun adına karar verme" yani "empati" yeteneğini ıska geçmeyelim lütfen. Hasta-doktor ilişkilerinde önemli bir unsurdur.
      Böylesi üstün bir yeteneğin sanal alemde harcanması yazık olur.
      "Güzin Baba", "Haydar Amca" "Oklitus Dayı" gibi bir mahlasla Basın-Yayın aleminde değerlendirilebilir.

      F.K.

      Sil
    2. oklitus'un andersen'i tanıyor olması ihtimal dahilindedir. bu ihtimal ihmal edilmemelidir kanımca.. en azından bazı veriler dikkatli incelendiğinde bu yönde bir takım işaretler taşır gibi gelir bana..

      Sil
  2. Burada çok şıklı, sıkı bir test sorusu gerekiyor herhalde?

    F.K.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım gelişmeleri aktarınca soru sıkı olacak ama pek fazla şık kalmayacak geriye.. bakalım final için yazacağım birkaç "senaryo"dan hangisi şık bulunacak.. :)

      Sil
  3. olayı sadece oklitus çerçevesinde almayalım bence olay çok geniş bu olayda ki taraflar bir köşede savataged,timurkhan,kutuge,mytra,palio68,melih41,oklitus,heidi ve diğer smod hatta modlar diğer köşede ise vip olan ve olmayan üyeler şeklinde düşünelim şimdi burada vipleri de ayıralım kendi içinde bir yanda forumdaki ağaların tanıdığı bu sayede kısa zamanda pek emek harcamadan vip olanlar biraz aranırsa mesaj sayılarına bakarak bile anlaşılır kim oldukları diğer yanda hakikaten bir şeyler yapmış olan vipler forum ağababalarının anlamadığı bu ikinci grubun korunması gerektiği idi bu andersen olmuş yada başkası olmuş olması mühim değil gerçekten emeğe saygısı olsa idi forum ağalarının özellikle çok şiirsel yazılar yazan okuduğunuzda bir tuhaf olacağınız yazıların yazarı savataged gerçekten emeğe saygısı olsa idi çıkıp bir nara eşliğinde bu vipler bu kadar forumu zenginleştirdi siz nasıl liste hazırlarsınız çekerim kulaklarınızı oturun yerinizde derdi ama o güvensizlik hastalığı o aman bunlar çalınacak birileri dışarda çizgidiyarında paylaşacak hastalığı varya işte o hastalık onları o kadar kör etmişki forumun tam ortasına bombayı kendi elleri ile koydular ayrıca bu çok kıymetli kitaplar sadece onlar için özel mi basılmış acaba türkiye e başka kimsenin elinde yokmu imiş ki kapalı linklere sarıp turşusu kuruyorlar işte çizgidiyarının felsefesi burada fark ediyordu bu kitaplar tüm türkiyenin ortak malıdır ancak yayınevleri kaldırın derse kaldırırız biz kayıp basın geçmişimizi tekrar ortaya çıkarmanın gayretindeyiz.mesaj bu idi.gelinen noktada iki forumun durumunun kıyaslamasını eğer vicdanı olan varsa olaylara bu pencereden baktığında göreceği tablo çok nettir.sayın yer6 bu tabloyu son mesajınızda bir kaç fırça darbesi ile net ortaya çıkaracaksınız eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çerçeveyi o kadar büyütürsek, psikolojik analizlere girmek gerekir, onları toplumsal analizler izler. bir adım ötesi siyasal çözümlemedir, ki vipcortist'in boyunu değilse de haddini aşar..

      yapmaya çalıştığımız şey burada adı sıkça geçenleri yaratanın sistem oluşunu göstermek.. elbette suçu tamamen sisteme yükleyip herkesi aklamak da değil. bozunmaya kim daha yatkın idiyse çoğunlukla onların ismi geçiyor.. güç budalası gibi davrananlar, onlara güç verenler, bu gücün kötüye kullanımını görmeyenler, o gücün kimin veya neyin ayağına dolandığıyla ilgilenmeyenler, kimin hangi noktada hata yaptığını, bu hatayı hangilerinin izlediğini, belirleyici itki ve unsurlar falan, bunları dökmek, bir zaman içinde yer almış da olsam görüş alanımın dışında çok çok şey yaşandığı için benim öznel yansıtmalarım olmaktan öteye gitmeyecek ve okuyanı da okumaya ikna etmeyecektir sanırım.

      biraz eğlenelim, azıcık ağlanacak halimize gülelim, gerisi kendi kendine gelir zaten.. ne olduğumuzu kabul ettik mi, belki de olmak istediğimiz şeyin bu olmadığını görme şansı yakalar ve daha iyisi için adımlar atmaya başlarız..

      umudum budur..

      Sil
  4. şu yazıları okuyup da daha önce bunları yaşayanlar da anılarını yazsalar tadından yenilmez olur hatta kitap bile olur çizgiliforumdan nasıl şutlanılır,10 adımda şutlanma rehberi falan gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fena fikir değil.. bir konu açalım, isteyen herkes altına yorum niyetine banlanma, statü düşürülme, aşağılanma hikayelerini yazsın..
      kim tutar bizi.. :)

      Sil
  5. Hop hop bi dakka... Hop dedik! Ben banlanmadım,.. istifa ettim.

    Beni banlayacak adamın...

    Forum, niye yerinden oynadı sanıyorsunuz?

    Söyleyeyim: benim attığım tekmeden...

    Kafam kızarsa bi tekmede dünyaya...

    Anadın mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) tamam, sakin!
      hepimize yetecek kadar ban var, sırayla..

      Sil
  6. Ne demek sakin...
    Ben ban'ımı anlatsam,
    kitap değil,
    Burdan uzaya otoban olur.

    Daha fazla da anatırım ama
    RTÜK blogu kapatır.

    Anadın mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. konu başlığı yaratıldı.. RTÜK'ü devreye sokup yazılanların ziyan olmasına izin vermeden iç döküşleri döktürebilirsiniz.. :)

      Sil
  7. eee o zaman yarından itibaren okuyalım şu ban hikayelerini madem burayı izleyenler var mr.yer6 bu kadar emek veriyor hadi sizde bari bu şekilde katkı sağlayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman kim olduğum anlaşılmasın diye insanlar pek rağbet göstermeyecektir bu tür öykülerini anlatmaya, ama biz yine de vazifemizi yapıp konu başlığımızı açtık... hayırlısı.. :)

      Sil