13 Haziran 2012 Çarşamba

Tam Siper 07

- tam siper diye yattık şuraya ama...
- rahatmış burası di mi?
- he valla, hiç yadırgamadım...
- bana da bir rehavet çöktü, cidden...
- bi de şu deli bağırıp yerimizi belli etmese...
- aynen devam ederiz tatlı uykuya...
- kaldığımız yerden di mi?
- kaldığımız yerden!

22 yorum:

  1. "Allah'ın sopası yok" derler ya ilahi adalet tecelli etmiş.
    Sen günahsız bir adamı yönetim odalarında çekiştir, "Karşı tarafın adamı", "Yer6'nın adamı", yardakçılarınla negatif rep ve hakaretlerle aşağila, yöneticilik gücünü ve rep gücünü sonuna kadar kullan, demediğini bırakma, Onca emeğini çabasını gözardı et, "Ban"lamak için elinden geleni yap, azıcık sana dokundularmı ciyak ciyak bağır. Ellerin ki onur değil, namus değil, hanımefendininkisi namus. Burada bile hakir görme var.
    İşte o sopa bir şekilde sırtına inerki feleğini şaşırırsın.
    H.A.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buna "empati yoksunluğu" diyoruz dostlar arasında.. Fakat Heidi'yi fakir kılan, her geçen gün daha da fukaralaştıran etken nedir, bunun yorumunu ancak kendisi yapabilir. belki gerçek heidi ile sanal heidi örtüşmüyorlardır. ama sanal alemde gerçek kişi mi sanaldır, yoksa sanal kişi mi gerçektir, kestirmek zor.

      Sil
  2. H.A.ya aynen katılıyorum. Huyunu bilmediğin atın üzerine binmeyeceksin. Koskoca devlet büyüğünü sırtından atan hayvan seni hiç tanımaz.

    Sayın Yer6. "empati yoksunluğu dediniz de Türkiyede ki kadın cinayetlerinin doruğa çıkmasında temel sorun bu galiba.

    Ne demiş atalarımız:
    "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,
    Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kötek artık okullarda bile yasaklandı... hem ne dövmek ne dövülmek kimseye yaraşmaz. ama ne nus, ne tekdirden ders almayanlar için bir başa dönüş yaşatıp aile ve okuldan öğrenmeleri gerekeni vipcortist aracılığıyla bir daha hatırlatmış olalım biz.

      Sil
  3. Tam siper 7’ye geldik, sipere yatıp suskunlaşanları anladık da ÇF’a ne oldu da kayıplara karıştı?... Facebook sayfası açmışlardı bilgilendirme amaçlı. Eskiden yarım ağızla da olsa lütfedip bilgilendirirlerdi, dördüncü gün tık yok.

    Palio; bizde giremiyoruz, sanırım bakım var diye kısa bir mesaj yazmış. Bu adam forumun birkaç süpermodundan biri, onunda haberi yoksa kimin haberi olacak, pes doğrusu… Enteresan işler oluyor, hayırlara çıkar inşallah…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. viplerden yardım talebinin bir kısmı da forum yazılımının güncellenmesi ve daha sağlıklı bir server temini ile ilgiliydi. ola ki şu anda o altyapı çalışması sürüyordur. valla ben de bilmiyorum. palio'nun da bildiğini sanmıyorum, zira bu tür durumlarda süper veya normal mod olmak bir şeyi değiştirmiyor, hatta bazı adminlerin bile ne olup bittiğinden haberi olmayabilir.. ÇF'de işler eskiden böyleydi, halen böyledir herhalde..

      Sil
  4. ZAK 'ın önceden yönelttiğim soruları yanıtlaması uZAK bir ihtimal gibi görünüyor.
    ZAK cephesinde de TAM SİPER vaziyetleri sürecek anlaşılan.
    Susma hakkını kullanıyorum diye mi düşünür, yoksa sükut ikrardan gelir deyip imzanın ağırlığı altında ezilmekte midir bilinmez.
    Lâkin küllerinden yeniden doğmasa bile ruhunun her an buraları kolaçan ettiği hissi var içimde.
    Heidi'nin ÖDünü koparttığı anlaşılan imzaya yetkili bir el tarafından müdahale olup olmadığının, v-bulletin gibi herşeyin anbean kayıt altına alındığı ortamda tespit edilememesi normal şartlarda mümkün değil.
    Ancak meçhul bir siberkol bu sistemi bozmuşsa istediği kaos ortamını hazırlamış olabilir.
    Acaba ZAK bu işlerden anlar mı?
    ZAK'ın üye olduğu forumların sayısı kaçtır?
    Barbarus66 ile yakınlığı olabilirmi?
    Bunların içinde hackerlık,ajanlık işleriyle meşgul olanı,bu işleri öğreteni varmıdır?
    Varsa çizgiroman sevgisiyle dolu olan bir kişiyle nasıl bir bağlantı kurulablir?
    Akreple kurbağanın hkayesindeki gibi tabiatı mı böyleydi.Yoksa kuyruk acısı mı vardı bilinmez.(Akrepler'den Wind of Change şarkısı da güzeldir laf aramızda)

    ARUZKOLİK gibi şiir yazdığımı iddia etmemiştim zaten (hoş yine de espri yüklüydü,muhatap alamayacağım şahsın yazdığı gibi pespaye değildi) amma velakin epeyce Hercule Poirot macerası okumuşluğum var...
    Çok mu uçtum yoksa,boşverin o zaman,muhabbet olsun.
    Peki ya ZAK masum değilse?
    JENGA!

    H.P.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok, siz uçmadınız.. olanlar uçuk sadece..
      yukarıdaki bir kısım sorunuza yanıt bulabileceğinizi umuyorum bir iki bölüm sonra.. bir kısmı haliyle yanıtsız kalacak, ama bizim sunacağımız detaylar sizin bildiklerinizle de pekişip bizim varmadığımız sonuçlara götürebilir sizi.. meseleyi aydınlatırsanız, bir senaryo da siz yazarsınız, keyifle okuruz.

      Sil
  5. Eyc-Pi dostum,
    sende ne hikayeler var böyle, uçuracaksın bizleri anlaşılan.
    Merakta bırakma bir ucundan başla, Barbarusa ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem h.p.'ye hem size...

      vipcortist bizi, yani çizgiroman severleri bölen şeyin anlamsız zıtlaşmalar, buluttan nem kaparak ağustosta zatüre olmalar filan gibi işin özüyle hiç ilgili olmayan yerlere takılıp, işin suyunu çıkarmak olduğunu anlatmaya çalışıyorken, benzer bir sürecin burada başlamasını ister gibi mi duruyor acaba diyorum...

      lütfen...

      Sil
  6. Jenga, Eyc-Pi, Barbarus66...
    Eyc-Pi'nin dostu, :) mr.yer6, bir ucundan başlamış, anlatıyor zaten...

    Anlaşılan sizin koltuğunuzun altında da bir kaç dosya var. Böyle birkaç sözcüğü bilmece gibi sıralayınca daha mı vurucu oluyor?

    Bu kadar gizemli olmaya gerek yok, dostlar arasındayız :), bir ucundan da siz başlayın, ilgiyle dinleriz...

    YanıtlaSil
  7. Jenga, bir oyun, kurulduğu düşünülen senaryoların çökmesi, Eyc-Pi, Hercules Poirot, Barbarus66, movi sitesi. Hiçbirinin önemi yok. Konuyu saptırmayalım. Kulağımız Sayın Yer6'da olsun.

    ÇF' da "Üstteki Üyeyi Saçma Sapan Bir Nedenden Banlama" diye bir oyun vardı. Gerçeğe dönüştü.
    58 yaşında illaki "futbol" oynayacak değiliz ya, Çizgiromanla ilgilenelim dedik, aba altındakileri görünce ürktük.
    Sherlock Holmes'lar, Hercul Poirot'lar aramızda cirit atmağa başladı.
    Çizgiromansever olarak enseyi karartmayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "senaryoların çökmesi" derken henüz buraya yazmadığım senaryoları kastediyor ve andersen'in imza değişimi işini yapmış olması halinde hepsinin güme gideceğine dair bir gönderme yapıyorsanız, malesef bu da ihtimaller içinde yer aldığı için, aynen senaryolar içinde de değerlendirilecek.. yani zaten birden fazla senaryo sözkonusuyla birbirlerini çürütmeleri veya yer yer birbirlerine ters düşmeleri kaçınılmaz. onu öngörüyorum. zaten sonuçla değil süreçle ilgilenmeye çalışıyoruz ne olup bittiğini hem anlamak hem de anlatmak için... ara ara eğlenelim de izlemesi kolay olsun diye taraflara takılıyor, aslında bir tür trajedi olan olaylar zincirini parodiye çevirmeye çalışıyoruz.. durum bundan ibaret.

      gerçekten de enseyi karartacak bir şey yok.. aynı hataları tekrarlama eğiliminde olanlar hasbelkader yolları buradan geçerse belki tepkisel davranmak yerine akılcı davranmayı seçer ve biz de enseyi yiyeceğimiz şaplaklardan kurtarırız ilerde.. :)

      Sil
  8. Oklitus'un elindeki "cortlist" nasıl hazırlandı.
    ZAK neden "çift taraflı ajan olmakla suçlandı.
    "Judas" lar ikiledi mi?

    "Şecaat arzederken merd-i kıpti, kendi sirkatin söyler" diyen çift "n"li birileri "gülen gözler"inin ardında gizlenerek netten yaptığı gezintilerde topladığı bilgileri ispiyonculukta mı kullanmıştır. Bilindiği gibi VİPcort harekatı uygulandıktan sonra yeni VİP'lerin arasında yer almıştır.
    ÇF'u ıvır zıvırla doldurmaktan başka bir icraati olmayan birileri bu payeye, üst yönetime yaptığı yaltaklanma ve ispiyonlar sayesinde mi erişmiştir.
    Çizgi roman forumuna kitap taramaları sunacağı yerde, kalleş kurşun taramaları mı sunmuştur.

    Eğer bu şüphelerden biri bile gerçekse gerçekten yazık. Kendine H.P. diyerek Poirot'un adını kirletme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana göre mrr.noo geçmişte biryerlerde hata yaptığını kabul etmiş ve samimi olarak pişman olmuştu iki forum arasında gerilimin tırmanmasında rol oynamış olmaktan.

      gayet istikrarlı bir şekilde paylaşım yapıyordu ve standart koşullarda vip veya mod olmayı çoktan haketmişti. üstelik paylaşımlarını kimsenin hakkında bir fikri olmadığı yeni bir mahlas ile yapsaydı aylar öncesinden alırdı vipliğini. bence samimiyetinin göstergesidir mrr.noo isminde direnmesi.

      son dönemde atanması planlanan (şimdi atanmıştır) bir mod yerine mrr.noo'yu evla gördüğümü de üst yönetim odasında belirtmişliğim var. benim mod adaylarımdan biriydi. mrr.noo'nun bundan haberi olmadı hiçbir zaman..

      yani, halının altına o kadar çok sorun çözülmeden süpürülmüştür ki, o sorunlardan birinin judas rolüne çıktığını düşünmekte haklılık payı vardır ama bunun mrr.noo olamsı ihtimali kayda değer değil bence.

      Sil
  9. Yoksa "Judas" tek de iki farklı "mahlas" mı kullanmaktadır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçek şu ki, çf ile çd arasındaki gerilim çf'deki tüm viplerin ve uyanık üyelerin çd'de farklı mahlas almasına neden olmuştur. hatta öyle bir noktaya gelinmiştir ki çd'de biraz tanınır hale gelen üyeler çf'de çd'deki mahlaslarıyla yeni üyelikler almışlar içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir işler..

      yani sistem insanları saklanmaya itmekteydi. eh saklanan insanların bazıları sobelense de bazıları ebeyi atlatmayı başarıyordu elbette. o yüzden judaslar da kullandıkları mahlaslar da tek değildir. çf bir binbir suratların staj yaptıı bir yer haline gelmiştir adeta.. ilerde örnekleyeceğiz ömrümüz vefa ederse.. :)

      Sil
  10. Judas'tan kastedilen Mrr.Noo değil, ayrıca çift, yani "nn" li değil. "Gülen gözlerde"ki Vecihi karakterini avatar kullanan kişi. H.P. imzasıyla buradada ortalığı karıştırmaktadır ki, ÇF da VİP olduğu halde üyeliğinin alınacağından korkmadan EK'da korkusuzca gezinmektedir. Bu da okli... yani, Judas'ın ta kendisidir. Mr Yer6'nın Judas'ın bir kaç değişik mahlasına ban çektiğini biliyoruz. Bu da onlardan biridir, bilmesi gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam kimi kastettiğinizi anladım da oklitus ile arasında bir ilinti olabileceğini hiç düşünmemiştim. düşünmem için gerekçe de yoktu, zira ikisini birbirine bağlayan her hangi bir şey gözüme ilişmedi forumda..

      oklitus'un birkaç ismini banlayarak elde etmeye çalıştığım sonuç, birden fazla mahlasla iş çevirme eğilimi olan aramızdaki yöneticinin o olduğu ve yarattığı mahlaslardan birine yürü ya kulum demiş, vip yapılana kadar üzerine çalışmış olabileceğini düşündürtmekti diğer yöneticilere.. zaten oklitus'un açıklamak zorunda kaldığı isimler arasından bir iki tanesi üzerine çalıştığı isimlerdir. diğerleri sıfır aktivite durumundadır. olasılık dahilindedir ki, yatırım yaptığı bazı mahlasları yine kendine saklamıştır.. "vecihi" de olabilir tabi ama delilim yok.. delilim yoksa fikrim de olmaz benim.. :)

      öte yandan bu bahsi geçen ban tartışmasında "sıkıyorsa adminlerin sahte üyeliklerini de banlasana" diyen oklitus da andersen'in gerisinde bir admin bulunabileceğini ima etmekteydi kanımca..

      Sil
  11. "Judas"lık Farklı forumlarda farklı mahlas kullanmak değil Ekmek yediği foruma, kendisine güvenenlere ihanet etmektir. ÇF'dan ekmek yiyipte forumu felakete sürükleyen kimse "Judas" odur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Judas benzetmesi üzerinden gidersek ihanete uğrayan da "öpülen" kimse, oluyor.. :)

      Sil
    2. Bu kafa da giderse daha da öpülmesi kaçınılmaz.
      ---
      "Judas" niye böyle bir avatar şeçti, kendinden çok şeyler bulmuştur heralde diye, vaktime kıydım, oturup filmi izledim. Ben de hak verdim, ama insan kendini bu kadar açık etmez ki.

      Sil