28 Haziran 2012 Perşembe

Çorap Söküğü 01


Geçen bölümü bitirirken Mr.Yer6'nın yazdığı iki mesaja dikkat çekmiş, ilkinde "içimizden biri" söylemine yer verildiğini, ikincisinde ise "biri"nin işaret edildiğini söylemiştik. Yaklaşık bir saat farkla yazılmış bu iki mesaj arasında Mr.Yer6'nın meseleyi anlamak için kendi kendine sorduğu ahret suallerini de aktarmıştık "Şeytanın Mağarası" dizisinde...

Bir konuya aydınlık getirip öyle devam edelim. 


Heidi'nin özel mesajına yazılan yanıtta, flulaştırılmış bir bölge olduğunu görüyorsunuz. Tahmin edeceğiniz gibi örtülen sözcükler, kurulmuş bir hakaret tamlaması. Bu tamlama doğrudan imzayı değiştiren kişiye yöneltilmiş olsa da, Andersen'in yönetimdeki birinin yansıma kimliği olması ihtimalini öne çıkaran "içimizden biri" söylemi, muhatabının yönetim kadrosunda yer aldığını tartışmaya yer bırakmaksızın göstermektedir, ama “kim” olduğunun açıklanmadığı da rahatlıkla görülebilir.

Altını çizerek hatırlatmak istiyorum: o saat itibariyle imza değiştiren kişiye yönelik hakaret "özel mesaj" yoluyla bir tek Heidi'nin bilgisine sunulmuştur. 

Çözümleme süreci Mr.Yer6'yı "içimizden biri ama kim" sorusunun "olası" yanıtına götürmüştür. Öte yandan tüm olay zincirinin içinde birbirine bağlı gibi görünen hamlelerin arkasında farklı isimlerin bulunması ihtimali nedeniyle, Heidi'nin üst yönetim odasına açtığı konuya yazdığı yanıtta aynı bulgulara ve aynı hakarete yer vermek yerine, daha farklı bir dil kullanmayı tercih etmiştir Mr.Yer6. 


Dikkat edilirse “Admin olmadığı halde Admin erişimine sahip biri” denilerek “olası” suçlu işaret edilmektedir. İsim verilmeden yapılan bu gönderme, sadece muhatabı tarafından alınacaktır elbet!

Mr.Yer6’nın Heidi’nin özel mesajına yazdığı yanıt, sabah saatlerinde (8:15), Kutuge, Mytra, Darkmalt, Savataged ve TimurKhan'dan oluşan aktif Admin grubunun tüm üyelerine bir üst yazı eklenerek gönderilmiş, Mr.Yer6'nın artık Çizgiliforum ile bir ilişkisinin kalmayacağı belirtilmiş ve bu kişiyi yakalamanın onların "Çelik Blek"inin gücüne bağlı olduğu söylenmiştir. Yani isim verilmeden işaret edilen kişiyi bir tek Adminler öğrenmiştir!

Bu konunun "kim yaptı?" sorusuna verdiğimiz yanıtı sağlama işleminden geçirirken önemli bir rol oynadığını belirtelim ve altını bir kere daha çizelim. Sadece "kim yaptı" sorusuna verdiğimiz yanıtı sağlamakla kalmayıp, geri planda organize bir hareket olabileceğine dair bir delil elde etmemize yardımcı olduğunu da vurgulayalım.

Öte yandan, Andersen'in imza değişiminin Heidi'yi her anlamda "sıyırıp geçtiği" ve aslında Mr.Yer6'yı vurduğu ortadayken Heidi "ahlaksız şerefsiz Andersen" diyebilme özgürlüğüne sahipse Mr.Yer6 da patenti kendinde saklı bir hakaret tamlaması yapma hakkına sahiptir herhalde!

Soru:
Heidi'nin "ahlaksız şerefsiz Andersen" cümlesi ile Mr.Yer6'nın küfür-imza müellifine yönlendirdiği hakaret arasındaki fark sizce hangisidir?
 •    Heidi adres göstermiş
•    Mr.Yer6 güdümlü göndermiş
•    Aynı kapıya çıkar
•    "Yandım anam" diyen yemiş küfrü
•    Ben de senin!

 Öngörüleri doğrultusunda, Yeni platforum fikrini ortaya atanların ve destek verenlerin Çizgili’den ayrılmak için bir mazerete ihtiyacı olduğunu, saçma bir yanlış anlama gibi görünen 25Temmuz'un saldırısı sonucu yaşadığı çatışma sırasında fark etmiştir Mr.Yer6. Mahkeme heyetinin konuyu ele alma zamanı geldiğinde öyle şeyler söylemeli ve öyle şeyler yapmalıdır ki, tüm olan bitenin hayrına işler gibi göründüğü yeni platforum'a geçmek isteyenlerin mazeretlerini elinden alsın, ortada bir oyun olabileceğine dair geride kalanlara bir fikir versin, savunma geliştirmeleri için onlara zaman kazandırsın.

Bunun için geçerli ilk koşul Mr.Yer6'nın forumu terk etmesidir! O giderse, "İşte problem kaynağı, işte kronik muhalefet, işte istemediğimiz kişi, işte çatışmada bizi zelil eden adam hala burada," diye işaret edip, forumdan ayrılma gerekçelerini makul bir mazerete dayayacak olan bu "dost yüzler" dayanak noktalarını kaybedecek ve yeni mazeret arayışına girişmek durumunda kalacaklar, bu da Çizgiliforum'un yaşamasını isteyenlere savunma hamleleri yapmak için zaman kazandıracaktır.

Mr.Yer6 razı olur kaybına.

Peki ortada bir oyun olduğunu nasıl gösterecek ve oyun kurucuların Çizgili'de herşeyi yapabilir konumda bulunduğunu nasıl ispat edecektir?

İspat!

İspat kanıt ister! Kanıtların izini sürme merciinde olanlara zaten yazmış ve "Çelik Blek" diyerek sürmeleri gereken izi belirtmiştir. Onların bu işin üzerine mi gidecekleri, yoksa üzerini mi örtecekleri belli değildir, elbette.

O an için elinde kanıt yok ve ispat mümkün değilse geriye tek seçenek kalmıştır zamanı gitgide daralan Mr.Yer6 için.

İkna!

İkna diye yola çıkar ama gören gözler için ispat ile sonuçlanması gereken bir takım hamleler yaparken bulur kendini. :)
 
Bakın nasıl? 

Devam Edecek:

30 yorum:

  1. imzayı yazan kişi, eğer admin ise kesinlikle timurkhan değildir.
    zira timurkhan asar, keser, parçalar. hiç bu tür şeylere ihtiyaç duymaz.
    bir kişiyi kesmek için mazerete gerek yok.
    timurkhan sırf zevk için adam öldürebilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TimurKhan değil elbette.. Hiç aklıma bile gelmedi öyle bir ihtimal.. zevk için adam öldürüp öldüremeyeceğini bilmem ama mr.yer6'yı fena yaralamıştır.. hem de birden fazla...

      Sil
  2. bunu yapan kişi kesin heidi'dir.
    anderseni mimlemişti zaten. süreci hızlandırmak için bunu yaptı.

    lakin, tesadüf bu ya, diğer olaylarında patlak verdiği güne denk geldi.
    bu ekonomik destek ve yeni platform olayları, aslında imza olayından bağımsız.
    ya da şöyle diyeyim. imza olayı, diğer olaylardan bağımsız.
    Heidi kafasına koydu. iyice bilendi ve attırdı. ama diğer olaylarda gelişti. bundansa heidinin hiç haberi yoktu.

    olur bazen böyle şeyler.
    komşunun biri bahçeye küçük bir bahçe yapmak ister, diğer komşu ise bir süs havuzu ve birkaç şezlong koymak ister.
    sonra işleme başlarlarlar ama süreç içinde birbirleriyle tezatlaştığını farkederler.
    bunun aslında bir sorumlusu yoktur. sadece kişinin kendi keyfi doğrultusunda hareket ederken, diğer gelişmelere uzak olduğunu farketmesidir.
    durum bundan ibaret bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25temmuz'u oklitus'a bağlayan, Oklitus'un yeni oluşum hakkındaki açıklaması üzerine 25temmuz'un "anlayan anladı" sözleri, oklitus'u heidi'ye bağlayan yapışık itiz gibi bir forumsal varlık oluşturmaları. heidi'nin oklitus'tan habersiz bir nane yemesi mümkün tabi, hatta kuvvetle mümkün, ama biraz daha sabredin, gelecek bölümde minicik bir detayın meseleyi nasıl aydınlattığını görstermeye çalışacağız..

      Sil
  3. Heidi'nin kafasını gözünü kendi yarıp sonra darp raporu alacak bir psikolojiye sahip olması kuvvetle muhtemel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rcihan olayından sonra Heidi'nin Oklitus'u da yanına alarak ne pahasına olursa olsun sonuna kadar gidebildiğini çeşitli defalar gördük. bir forum yönetiminde "her koşulda" yan yana durabilen iki kişinin birliği güçlü bir ittifak demektir ve bireylerden oluşan grup karşısında çoğunluk anlamına gelir.

      zaten heidi'nin diğer yöneticilerde bulunmayan bir avantajı da vardır; herkes onun "teklik" niteliği nedeniyle üzerine titremekte, onu incitecek şeyler yapmaktan kaçınmaktadır. bu da heidi-oklitus ortaklığına forumda diledikleri gibi at oynatabilecekleri koca bir alan sağlar..

      keşke bu alanı hayırlı işler için kullansalardı. ama tam tersi forum için yıkıcı hamlelerde birleşmek için kullanmışlardır.

      Sil
  4. Heidi olması şaşırtıcı olur, değildir bence... eh, kimdir peki? el-cevap:

    "admin olmadığı halde admin erişimine sahip biri" dir..:)

    Çoğu kişi için yuvarlak bir cevap gibi görünüyor olabilir, ama değil... Hele VİPCORTİST'i dikkatli takip eden ve satır aralarındaki kurnaz detayları iyi analiz edenler için hiç değil.. :))

    Yukarıdaki cevabı okuyanların aklına; peki bir kişi admin değilse bu erişim özelliğine nasıl sahip olabilmiştir ki? şeklinde zirzop bir soru mutlaka takılacaktır. Adminler de insan, bir anlık gaflet mi dersiniz, karşımızdakini de kendimiz gibi görme alışkanlığımız mı dersiniz; bir bakmışsınız iyi niyetimizin kurbanı oluvermişiz… ne mi demek istiyorum, hadi gelin taçlandıralım:

    “…mytra'yı severim... heyecanlı, bir şeyler yapmak için can atan, pozitif bir adam. ama geçmişte yaptığı bir hata… mytra da şapkayı önüne koyup düşünmüştür belki, bunca zamandır.”

    Ee, ne dersin yer6, dersimi iyi çalışmış mıyım? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam not! :)

      burada dikkat edilmesi gerekli bir nokta daha var. admin olmayan kişinin admin yetkilerini kullanabilir hale gelmesi bir kaç zoru akla getiriyor..

      dilediği kişiyi admin ilan etmek yetkisi elinde olan biri neden atamayı gerçekleştirmez de kendi yetkilerini kullanır hale getirir o o kişiyi?

      admin kadrosu mu dolu? admin odasında yer mi yok? yoksa admin yapılmasında sakınca mı görmektedirler diğer adminler?

      her halükarda "güven" ile ilgili bir mesele var gibi gelir bana ve bir adminin bir smod'u yetkilerini kullanabilir hale getirmesi diğer adminlerle arasında da bir güven sorunu oluşturmalıdır.. belki bu noktadan hareketle iki temel yöneticinin forumda neden görünmediklerini de açıklamak mümkün olabilir..

      bu işteki bit yeniği o kadar çoktur ki, kafaya takılacak olsa kaşıntıdan duramaz insan.. :)

      Sil
  5. Sevgili yer6,
    kitap yazar gibi eleştiriler.Bir roman çıkar.
    andersen'in bile sen olduğundan kaygılarım var.
    Bir konu bu kadar uzar...
    Hayatının bir parçası olmuş forum sevgin yada sevgisizliğin.
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bür sürü hatası olduğunu görüp de yine de sevmekten vazgeçemediğin evin gibi gördüğün bir yerde, türlü yanlışlara imza attıkları halde yine de ailen gibi bakıp sevmeyi sürdürdüğün insanların arkandan iş çevirdiklerine, seni kalbinden bıçakladıklarına şahit olunca, bunu yaparken hem aileni hem evini dağıtmakta olduklarını görünce, yapacak pek bir şey kalmıyor...

      ben huzurevine çıkıp müsekkinimi alıp, bir iki de resim karalayarak kafamı dinliyordum ki, biri çıktı midemi bulandırıyorsun dedi, diğeri çıktı şantaj mektubu yazdı..

      bazen diyorum, bunlar mı süzme salak, yoksa forumu bitirme işini bana ihale etmek için bir son dümen mi çevirdiler? bilmiyorlar mıydı ki, mr.yer6 ikna olursa tüm olanaklarını seferber eder... daha önce hiç mi görmemişlerdi?

      görmedilerse birinci şık, gördüler de bile bile lades dedilerse ikinci şık!

      Sil
  6. Valla bence birinci şık süzme salak olmasalar bu kadar çok kaynağın olduğu ve bu kadar çok kişinin katkısı olan bir forum bu hale gelmezdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim tercihim de budur... aksi taktirde bu kadar kötü insanlarla 3 yılı birlikte geçirmiş olmak beni o süzgeçe oturtur.. :)

      Sil
  7. Şu şantaj mektubunu yayınlarsın artık yoksa niye yer.6 çıktı meydana kısmı boş kalacak kafalarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yakında kendisine bir saygı duruşu düzenleyeceğiz ama henüz zaman var ona...

      Sil
  8. Bizim arsa (ÇF) uzunca bir süredir kapalı, girip oynayamıyoruz… Can sıkıntısıyla, koltuk altıma çizgi romanlarımı, ceplerime misketlerimi, topaçlarımı doldurup karşı mahallelerdeki arsalara, dutluklara doğru seğirttim, merakla uzaktan gözlemledim… Tanıdık simalara rastlasam da oyunlardaki o sıcaklık yoktu, veya bana öyle geldi, kendimi yabancı hissettim…

    Bir forum alanında dolaşırken keyif almak, giderek aidiyet hissetmek bugünden yarına oluşacak bir şey değil. Belki kişinin yapısıyla da alakalıdır bilemiyorum…

    Tatsızlıklar, kişisel şımarıklığa varan çekişmeler yaşanmış olsa da, ben forumumu seviyorum, umarım geri döner…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan değer verdiği kişilerin bulunduğu ortamı özlüyor tabi.. ben de foruma yeni bir üyelik alana kadar bir hafta sabredebilmiştim ancak..

      eş-dost dediğimiz insanların yerini yabancıların doldurması kolayca olacak iş değil.. umaraım forum döner ve uzaktan da olsa dostları yine işbaşında görürüm, diyorum samimiyetle...

      iyi kötü, doğru yanlış, herhangi bir varlığın tükenmesini ve tükenirken değer verdiğiniz şeyleri beraberinde götürmesini görmek kötü bir şey.. hele az da olsa bu tükenişe katkınız varsa daha da kötü..

      Sil
  9. Buraya kadar bir sorun yok. Sayın Yer6'nın Heidi'ye sorduğu sorulara aldığı yanıt olumsuz. Sayın Yer6 forumdan çıkışını alır.
    Ama dialogları kesilmez galiba, diğer bir blog'da okuduğum kadarıyla şantaja
    kadar gider. Ne yapacak acaba, "Nayır nolamaz siz evlenemezsiniz, Aslında siz aynı kişisiniz" türü bir tirad mı okuyacak.
    Masum küçük Heidi, istediğini elde edemeyince sanal oyunu gerçeğe çevirmekte, üstelikte belden aşağı vurmakta hiç tereddüt etmiyor. Adını değiştirip Chucky yapsa yeridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. wabününük ismiyle tekrar kaydıldum foruma, mr.yer6'yı terk ettikten bir hafta sonra.. mr.yer6 benim diye bağırmadan ama fazla da sakınmadan bir kaç masum mesaj yazdım. her girişimde profil sayfama kim bakmış diye kontrol ettim tabi, eski bir yönetici olarak az çok biliyoruz işler nasıl yürüyor.. :) önce savataged, sonra "şahin" fark etmiş olmalı webününük'ü... sonrası malum..

      tirad, heidi'yi korumak isteyen kişinin isteklerine uygun olacak.. dost eski de olsa, araya mesafe de girmiş olsa, o dostu kurban ediyor gibi de olsa, onun isteğine uygun olacak..

      Sil
  10. Hadi güzel bir fıkra ile konuyu biraz daha karıştıralım.

    "Zamanın birinde aynı yöne gitmekte olan ve birbirini tanımayan dört kişinin yolu kesişir..

    birincisi mağrur genç bir subay,,
    ikincisi genç güzel bir bayan,
    üçüncüsü yaşlı bir teyze,
    dördüncüsü üniversiteli bir delikanlıdır..

    Bu dört kişinin yolu Trenin aynı kompartımanında kesismişitr.. biraz selam ve hoş beşten sonra ortam sessizleşir..bir müddet sonra tren karanlık ve uzun bir tünele girer.. bir anda gözün gözü görmediği bir karanlık çöker, önce bir öpüş sesi arkasından patlayan bir tokat duyulur..Tren tünelden çıkar..Subayın yüzü kıpkırmızıdır Tokatı yiyen bellidir, fakat kimse ne oldugunu anlamamıştır..

    herkes düşünmeye ve olayı çözmeye çalışır

    subay ..... heralde, yanımdaki öğrenci tren tünele girince karanlıktan istifade edip kızı öpmeye çalıştı,, kızda yanlışlıkla onun yerine bana tokat attı..

    yaşlı teyze... tahmin ediyorum ki, subay kızı karanlıkta kimse görmez diyerek öptü.. ama kızda esaslıymış hemen tokatı patlattı..

    genç kız... karşımdaki subay yanlışlıkla ben yerine yanımdaki teyzeyi öptü..teyzede sinirlenip bastı şaplağı..

    delikanlı .... ohhh ne güzel yaptım ,, önce elimi öptüm sonra subaya bastım tokadı.."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur mu olur valla...

      fakat, delikanlının derdi ne subayla, macera arıyorsa gidip kızı öpse ya... :) yaşlı teyze onca hayat deneyimine karşın neden ilk akla gelecek ihtimale inanıyor? genç kız neden kendinden bu kadar emin? subay niye hakkını aramıyor ki?

      Sil
  11. Delikanlı, evli ve çocuklu muhtemelen, kızı öpemez, rezalet ayyuka çıkar, ne yapsın, ezikliğini, kızı öpmesi muhtemel (önce veya sonra) kişileri cezalandırarak gideriyor, bekçilik yapıyor.
    Yaşlı teyze, kendi öpülse, çok ister ama kimse onu dikkate almadığı için, delikanlının en sadık müttefiki,
    Subay susmasa da itiraz etse rezilliğin ayyuka çıkacağinı biliyor, o zaman yaşayacakları yediği tokata rahmet okutacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e bu tren bir yerde durur, delikanlı da subay da inerler bir durakta... delikanlı hızlı koşamıyorsa yandı, zira subay idman yapa yapa form tutmuştur..

      Sil
  12. Kız kendinden emin, her durumda popularitesinin artacağını biliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben asıl yaşlı teyzenin haleti ruhiyesini merak ediyorum... artık kimse beni öpmüyor diye hayata iyice küsmesin...

      Sil
  13. “rcihan olayından sonra Heidi’nin Oklitus’u da yanına alarak ne pahasına olursa olsun sonuna kadar gidebildiğini çeşitli defalar gördük.”

    Hangi boyutundan tutarsanız tutun, elinizde kalır, o derece ipe-sapa gelmez bir olaydır…

    Birilerinin son söz söyleme takıntısının ucunun nerelere varabileceği, gerektiğinde nasıl kişiselleştirip “keyfi” hareket edebileceklerini gösteren bu olaydan gelecek adına çıkarılması gereken çok dersler vardı… olmadı, olamadı…

    Olabilseydi, “birilerinin” kırdığı ceviz bini aşmaz, şu an konuştuklarımızın çoğunu konuşmak zorunda kalmazdık…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olabilmesi mümkün değildi!
      Sorunu doğru teşhis eden Admin'in eli kolu bağlıydı. gerekli önlemi alsa ve "problemli" olarak işaretlediği yöneticisinin biletini kesse, bu sefer de o yöneticinin yanında durduğu açık olan kişi problem teşkil etmeye başlayacaktı. o kişi ki, o güne dek foruma yüklenmiş tüm paylaşımları toplamış, "hazinemiz" diye baktığınız şeyin her bir parçasına sahip olmuş biri.. ya yandaşım gönderildi diye küser gider bir başka forum açar, bizim hazineyi yağmalatırsa?

      "sıcak olayda" aynı endişenin bilinçi veya bilinçsiz olarak timurkhan'da tezahür ettiğini görürüz, meseleyi çepeçevre irdeleyince.. en azından inanmak istediğim şey bu.. :)

      Sil
  14. Rcihan71’in, başkalarının da oy verdiği birine vip üye olması yönünde oy verdi diye fişinin çekilmesi akıl almaz bir şeydir, ama ondan sonraki süreçte ortaya çıkan tablo daha da inanılmazdır…

    Z.abi’yi yerden yere vurup, vip’liği konusunda hakarete varan itirazlarda bulunanlar rcihan’ı ban’landıktan sonra, Z.abi’nin en iyi dostları olmuşlardır. Bu öyle-böyle bir dostluk değildir, z.abi EK’da kankası Okl.a : “senin için tekmeye kafa çıkarım bilirsin” diyebilmektedir. :)

    Sonuçta mantık olarak, olaylar z.abi’nin dışında gelişmiştir. Konuyla alakası sadece olaylarda adının geçmesi olsa da rcihan71’e minnet, en azından bir teşekkür borcu vardır.

    “2 ahbap çavuş” ve mağdur rcihan arasındaki alacak-verecek meselesi bu dünyanın işi değildir artık, ahretlik bir iştir…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rcihan'ın Zagorabi'ye viplik için oy vermesi değildir asıl mesele... bir "göze kestirme" durumu vardır olasılıkla, oy vermesi ayağını kaydırmak için fırsat gibi gelmiştir birilerine.. önce tartışma ortamı yaratılır, sinirler gerilir, sağdan soldan gelen tırmık ve pençe darbeleri "avı" hırpalar ve sonunda o da can havliyle hırçın bir hamle yapar. işte o hırçın hamle, diğer avcılara gösterilir ve denir ki; bu adam zararlı, bu adam otoritemizi takmıyor, bu adam bana hakaret etti.. rcihan'ın ayağı kayar, daha nicelerinin olduğu gibi.. bu taktik her daim sekmeden işler.. ta ki sorgulayan biri çıkana kadar..

      Sil
  15. Ben rcihan olarak çf da paylaştıklarım,taramalarım,gönderdiklerim için foruma hakkım varsa helal ediyorum.Beni banlayan Çingene krallar'a da kızgınlık değil acıma hissi duyuyorum sadece.
    Bir güzelliği kaybettik hep beraber,ne kadar yeni oluşum meydana getirilirse getirilsin yakalanmayacak bir atmosferdi.Dışarıdan gözlemlediğim kadarı ile maddi destek talebine olumlu karşılık verilseymiş forum için iyi olurmuş diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "aslı" elbette taklitlerinden daha kıymetli olacaktır ama unutmamak gerekir ki, ilk yara en derin olandır, aynı zamanda..

      öte yandan, birden fazla kişinin bu yardım çağrısına yanıt verdiğini ve külli miktarlarda para aktardıklarını net bir şekilde biliyorum.. tabi toplam miktar ve bu miktarın hangi açıkları kapamak için kullanıldığını bilmek mümkün değil. en azından teknik altyapıyı toparlama için bile kullanılacak olsa çok şey fark ederdi forumda... ÇF'un ömrü vefa etmemiştir fakat bu gelişmeleri görmeye...

      Sil