9 Haziran 2012 Cumartesi

Persona Non Grata ilamım!

Dileyen varsa takıldığı forumlarda nasıl "istenmeyen kişi" ilan edildiğini yorum olarak yazsın...
Biz de ibret alalam, tongaya düşmeyelim...

Okuyanlar elbette aktarılan öykülerin öznel bir bakış açısını yansıttığını hesaba katacaklardır.
Metinleri fazla coşup, esip gürlemeden, küfür cümlesi kullanmadan ve mümkünse bir intikam hissiyle yazıldığı algısına izin vermeden yazalım, lütfen. Ki, 3. kişilere söz hakkı düşmesin.

Buyurun "yorum" kutusu sizin..

30 yorum:

  1. Bilmeyenler için Hones'tan önceki nikim Mr.No'dur. İlk Kurtadam forumunda çr. paylaşımı yapılmıştır. "Arkadaşlar , .cbr ve .cbz uzantılı dosyaları okumak için..." diye başlayan cümleyi nette ilk yazan kişi benim. Kurtadam forumundan sonra her forum bir çr. bölümü açmıştır.

    İnternete dokunmadıkları , her şeyin serbest olduğu ,ister din olsun ister siyaset olsun her şeyi rahatça tartışabildiğimiz zamanlardı. Paylaşmayı severim , forumlarda paylaşmayı da hep sevdim. İnsanların bulamadıkları bir şarkıyı , bir proğramı , bir kitabı , biraz zaman harcayıp araştırıp bulup verdiğim de aldığım içten teşekkürler beni mutlu ederdi.

    Yabancı dilde çr. lar paylaşırdık ve onları bile "benden aldın" diye birbirimizle tartışırdık. Sonra Türkçe çr.lar paylaşılmaya başlandı. Web Türkiye forumu Türkçe çr. konusunda öne çıkıyordu. Forumun modu Bakunin den yayınladıkları çr.ları , başka bir forumda yayınlamak için izin istedim. İki hafta cevap alamasam da bekledim , izin almadan paylaşmadım (Bu kısmı unutmayın , yabancı forumlar hariç kimseden izin almadan bir şey paylaşmayan biri var) Sonra ben de WT. de yazmaya başladım. Bir gün modluk teklif edildi , kabul etmedim. Niye ben diye düşünürken Bakunin ve arkadaşlarının forumdan ayrıldıklarını öğrendim. Çünkü benden başka çr. bölümünde paylaşım yapan kimse kalmamıştı.

    Bunlar nereye gitti diye araştırırken Çizgili Forumu buldum. Bir de ne göreyim , Yabancı Dilde çr. bölümünde Mytra'nın açtığı konular noktası virgülüne kadar benden alınmış(İzin alınmadan). Önce kapak resimlerine WT damgası basarak engellerim sandım , sonra bari kendim paylaşayım deyip ÇF da yazmaya başladım. Bir süre sonra WT den tamamen kopup ÇF da devam ettim. Yapılan bazı uyğulamalar beni rahatsız etti. Viplikten önce 250 mesaj uyğulaması denendi. Uyğulamayı eleştiren Kroker hakaretten 7 gün ceza aldı ve banlı durumdayken , cevap veremeyecek haldeyken ona hakaret eden başka bir üye ceza almadı. Eğer hakaret etmenin bir cezası varsa iki tarafa da uyğulanmalıydı diye düşündüm. Savataged'in açtığı bir konuda bu rahatsızlıklarımı dile getirdim ve "emeklerine 250 mesaj değer biçenler yaptıkları hatayı anlamışlardır" dedim. Bunun üzerine Kutuge'den linklerini silebilirsin , burada istenmiyorsun diye bir mesaj aldım. Silecek olduktan sonra paylaşım yapmanın anlamı yoktur diye yanıtladım. Cevap vermeyiniz başlıklı hakaret dolu mesajından sonra iyice koptum. Viplik çıktıktan bir süre sonra da WT'ye yeniden döndüm.

    WT de paylaşmaya başladıktan kısa bir süre sonra ikinci kere modluk teklif edildi. ÇR bölümü zor durumdaydı , kabul ettim. Mod olduktan sonra Bakunin ve arkadaşlarının ayrılış nedenlerini , şekillerini , linklerini silmelerini ve üyelere pm atarak ÇF a çağırmalarını öğrendim. Ben de bölümü canlandırmak için elimden geldiğince çalışmaya başladım. Bu arada istek yapılan bir çr.ı açık link olarak verilen ÇF dan alıp WT de paylaştığım için ÇF dan Bakunin tarafından banlandım.

    WT de paylaşılan bir çok çr.ı linklerini yenileyemediğimiz için kaldırıyorduk. Bu beni çok rahatsız ediyordu. Forumla yollarını ayırabilirsin ama linkleri silmeyi , bu kadar düşmanca davranmayı anlayamıyordum. Vip olan başka forumlarda da yazan tanıdık bazı arkadaşlara ulaşmaya çalışıp link istedim. Hiç biri cevap vermedi , verende de yokmuş. Admine mesaj atıp bu gidenlerin şifrelerini öğrenebilirmiyiz dedim , öğrenemeyiz ,böyle şeylere de gerek yok dedi. Hackhell forumunda yazan Ozanbaris'a verdiklerini WT forumunda da paylaşabilirmiyim diye izin istedim. Herkesin daha çok çr. okumasını isteyen biri olarak memnun olurum dedi. Paylaştıktan sonra da lütfen yayınlamayın diye mesaj gönderdi...

    Bir gün yönetici odasında "Başımızın Belası Bugmenot" başlıklı bir konu gördüm. Bugmenot sitesinde yayınlanan WT üye adları siliniyordu. Acaba ÇF da var mı dedim ve Laz_engin adlı üyenin ismine rastladım. Laz_engin adlı üyenin şifresiyle ÇF'a girince(daha vip olmamıştı), Kutuge'ye "Cevap Değildir" başlıklı bir mesaj atıp , gerekli önlemleri almasını söyledim.

    YanıtlaSil
  2. ÇF database sorunu nedeniyle bir süre kapalı kaldı. Açıldığında Laz_engin'in (vip olmuştu) şifresiyle girip istediğim linkleri aldım. Başlangıçta amacım sadece silinen linkleri yenilemekti. Linkleri yeniledikten sonra inanılmaz bir tepki aldım. Bana ve anneme küfredildi. ÇF da banlandığım halde , ben söylemişim gibi benim adımla konular açıldı , yazılar yazıldı. En son benim avatarımı ve Mervem adlı bayan yöneticinin resmini porno sitelerinde yayınladılar. Bayan yöneticinin tepkisi sonucu görevimi bıraktım. Sonra Hones adıyla ikinci bir üyelik alıp linkleri paylaşmaya başladım. Rahip adlı üyeden aldığım ve haklı bulduğum bir özel mesaj sonrası da WT'de link dağıtma işine son vermiştim.

    WT'de Bilim Teknik dergisi paylaşıyordum. Bir gün Taha Kazım adlı arkadaş neden bunları bizden izinsiz alıp paylaşıyorsun dedi. Kendisi ÇF'da dedegan adıyla yazıyordu. Gerçi paylaşım tarihlerine baksaydı ilk önce WT'de paylaşıldığını görürdü. Ben de bir sonraki BT paylaşımına WT reklamını koydum. Reklamlı BT'i ÇF'da paylaşınca da Taha Kazım adıyla üyelik alıp bana yazdığı mesajı gönderdim. Böylece Taha Kazım adıyla gelen Mr.No olarak ikinci kere banlandım.

    Bu yazılanlardan çıkarılacak sonuç :

    Ne ekerseniz , onu biçersiniz.

    Ummadık taş , baş yarar.

    Rüzgar eken , fırtına biçer.

    Şu tarihte doğdum deyip , sonra söylediğin tarihi şifre olarak kullanmamak gerekir.

    Herkese kavgasız , çr. dolu günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görülen o ki, yeneticilerin tutumları ve duruşları, durdukları yere göre değişmiş ve her nasılsa tüm duruşlarında kendilerini haklı görmüşler.. vay canına! ÇR forumları tarihini de kapsayan önemli açıklamaların için teşekkür ederim Hones, Mrr.noo...

      Sil
  3. Abi sadece teşekkür ettim.
    - Teşekkür ederim :)
    Sonra BAM diye atıldım.
    :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gözünün üstünde kaşın var di mi? yeterli banlamaya.. zira ban kaşla göz arası yapılabilir.. :)

      Sil
  4. Andropoz veya menapoz anına denk gelmişsindir. Yöneticilerin paronoyak sanrıları, "Gestapo" tarzında davranmalarına yolaçıyor. Kıllandılar mı beynine bir kurşun. Tam bir Çizgili Faşizm yaşatıyorlar. Halbuki bu forumlar, bir hobi ortamıdır; güleceksin, eğleneceksin, şakalaşacaksın, öğreneceksin ve de paylaşacaksın. Arada dostluklar gelişecek.

    ÇF'da emre itaat edeceksin, onlar ne derse yapacaksın, "gak derlerse et, guk derlerse su" vereceksin. Keyifleri olursa sana tenezzül edip iki satır yazarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gak diyenin karga, guk diyenin guguk kuşu olduğunu göstersen de sonuç değişmiyor netekim. :)

      Sil
  5. ÇF… ÇF… ÇF…
    Bazen düşünüyorum da üzerine bu kadar yazıp çizmeye değiyor mu, değer mi diye… Ya, yorgunluk atayım fırsat bu fırsat deyip tıklıyorsunuz forum yine duvar, bir gün ulaşırsan beş gün error veriyor. Ne külüstür bir sistemi var anlamadım gitti, aheste rahvan, fıstıki makam…
    “Çizgili’yi Terk etmenin Yolu, En Azından Elli Tane” demiştiniz ya, bazen diyorum, lanet olsun;
    “Anahtarı kaybet
    N’olacak salla gitsin…”

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla benim boş zamanım var artık! azcık eyleşmek, azcık eğlenmek, azcık da yazıp kafamı boşaltmak için çiziktiriyorum bunları.. arada, birbirine hasım olmuş-olacak forumların da fotografını çekiyor olmak, kâr... çizgiroman savaşları tarihine not da düşüyoruz el birliğiyle. daha ne olsun.. :) ola ki, bir iki kişi de dışardan bakan gözlerin kendilerini nasıl gördüğünü anlar ve bu izlenimi yaratanın da bilfiil kendi elleri olduğunu değerlendirir de "yola gelir", işte o zaman kâr katlanır!

      bir süre daha beyin cimlastiği yapacak vipcortist!

      Sil
  6. ''ola ki, bir iki kişi de dışardan bakan gözlerin kendilerini nasıl gördüğünü anlar ve bu izlenimi yaratanın da bilfiil kendi elleri olduğunu değerlendirir de "yola gelir", işte o zaman kâr katlanır!''
    Huylu huyundan vazgeçermi hiç bu kadar yıldır değişmeyenler şimdi hiç değişmez değişseydi zaten sizin gibi birinin sağduyulu mesajına rağmen banlamaz el üstünde tutarlardı sizi ama ziya paşanın dediği gibi ''nus ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı ........'' orayı artık sizler doldurun devam sayın yer6 5.viteste yola devam bakalım daha neler varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonrası, şeytan kayalıkları'nda fırtınaya yakalanan geminin kayalıklara çarpıp parçalanması.. kayalıklar mı suçlu, yoksa gemiyi o tehlikeli sulara kadar süren kaptan ve "dümencisi" mi, onlara değineceğiz. fazla kalmadı, sona yaklaşıyoruz, netekim..

      Sil
  7. Bay Mr.No,(aka bozan,aka hones,aka Mrr.Noo)

    Madem herşeyi açıklamaya karar verdin,aklıma takılan bazı soruları yanıtlarsan sevinirim.
    ÇF da seni banlayan bakunin'in forumunda canciğerkuzusarması vaziyete nasıl geldiniz.Bildiğimiz kadarıyla co-admin de olmuştun.
    Sonra aniden düz üyeliğe düştüğünü gördük.Bu çelişki de aydınlansın bari.

    Bir de sana hakaret ettiğini söylediğin kutugenin forumunda tekrar Mrr.Noo lakabıyla nasıl o kadar aktif oldun.Samimi miydin yoksa viplik kapar başka yerde linkleri paylaşırım düşüncen varmıydı?
    kutugeyle yüzyüze görüştünüz mü hiç?Görüştüyseniz neler geçti aranızda?

    ÇF da paylaşımlarındaki resimleri silip linkleri uygunsuz resimlerle değiştirmen nasıl bir ruh halini gösteriyor?
    Bundan sonraki icraatın ne olacak acaba?

    Bu yazıdan çıkarılacak sonuç:

    Şecaat arz edeyim derken merd-i kıpti sirkatin söylermiş.

    Ateş olan cürmü kadar yer yakarmış.

    Keskin sirke küpüne zarar verirmiş.

    Sevgili ÇR severler...enseyi karartmayalım.

    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    Bay ZAK,

    Bu blogu takip ediyorsan sen de bizlere açıklama borçlusun.
    Bir gece imza kısmında gördüğüm şifreli kelimeler neyi ifade ediyordu?
    Blogda resmi yer alan göz teması imasının sebebi neydi?ÇForumda sana karşı bir tuZAK kurulduğu hissine kapılmışmıydın?Varsa şüpheni kimseyle paylaştınmı?
    heidi ile aranızda link yenilemeden başka olumsuz bir durum yaşanmışmıydı?

    Şu andaki hissiyatın nedir,pişman olduğun,yapmasaydım dediğin bir durum varmı?
    Yine aynı şeyi yapardım mı diyorsun,keşke yapmasaydım mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel sorular.. :)
      olayları yakından gözlemiş birinin kaleminden çıktığı görülüyor. evet evet istediğimiz bu, sorunları çepeçevre konuşalım...
      yalnız ricam, yukarıda yazdığınız soruları kimin kaleme aldığını öğrenmek için can atan bizleri bu konuda aydınlatmanız..

      yalnız, hem sorular soranlara hem de yanıtlar verenlere bir uyarı yapmam lazım:
      iş birbirine hakarete varmasın lütfen.. zira bloglarda yazılan yorumları editlemek mümkün değil, sadece silebiliyoruz. yazdığınız şeylerin güme gitmesini istemiyorsanız bunu göz önüne alarak kalem oynatın lütfen..

      Sil
    2. ÇD 'da Sinbad'a ozanbaris ile ilgili bir mesaj atmıştım(bozan niki ozanbaris'tan esinlenmedir) Benim tanıdığım ozanbaris böyledir diye , aramıza hoşgeldin , paylaşımlarını bekleriz cevabını alınca ÇD macerası başlamış oldu. Paylaşımlardan bir süre sonra Bakunin modluk teklif etti. Banlandığınız forumdan , banlanmadan önce banladığınız Mr.No'yum , burada Vip sistemine karşı olduğum için bulunuyorum dedim. Önemi yok bende karşıyım dedi , öyle başladık. Bakunin ile fazla samimiyetimiz yok ama kendisini ve Tsubasa'yı severim , sayarım , yönetici olarak görüşlerine değer veririm.

      Savok normal üye iken , banlı üyelerin üzerinin çizilmesi beni rahatsız ediyor , o çizgiyi kaldıralım diye bir konu açmıştı. Ben de gerek yok deyip konuyu kilitlemiştim. Bunun üzerine askerden dönen Ravenx (Raven)den "Burası Babanın çiftliğimi" başlıklı bir mesaj aldım. Mesajın içeriğini tam hatırlamıyorum , sadece fırça attığını ve benim için bir kırılma noktası olduğunu biliyorum.

      Yöneticilerle ilk toplantımızda Hones'in kim olduğu soruldu. Benim ama başıma bunlar geldiği için Hones var dedim. Bir gün Colinmccay'dan mesaj beklerken Pompacı diye birinden mesaj geldi. Pompacı'nın Colin olduğunu öğrenince Hones'i banladım. Colin , Hones Ban! Şaka mı ? diye yönetici odasında konu açtı. Sana kötü örnek olduğu için banladım dedim. Banlamak yerine Hones bir daha mesaj yazmasın diye orta yol bulundu. Colin sadece Allahaısmarladık yazan bir mesaj yazınca herkes gibi bende gittiğini sandım ve yöneticiliğimi sorguladım. Hakkıyla yapamadığımı düşünüp istifa ettim.

      Normal üye olarak devam ederken "Teşekkürler yazmasını öğrenemedik" diye bir konu açtım. Daha önce aynı konuyu WT de açmıştım , orada konu ilgi görmüş ve sabitlenmişti. ÇD'da bana haddimi bildirenden , düşmanlarımızı sevindirmiyelim diyene kadar ilginç tepkiler aldım. Cevap yazamadan konu kilitlenince benim için ÇD'da bitti.

      Diğer sorularının cevapları az sonra...

      Sil
    3. ÇD'dan kopunca önce Darkmalt'a "banımın kaldırılması mümkün mü" diye bir mesaj attım. Aslında amacım banımın kaldırılması değildi , karşı tarafın vereceği tepkiye göre ne yapacağıma karar verecektim. Darkmalt'tan cevap alamayınca aynı mesajı kutuge'ye attım. İlkine cevap vermese de , ikincisinde olabilir , şimdi nerden çıktı bu diye cevapladı. Ben de amacım banımı kaldırtmak değil , nasıl tepki vereceğini öğrenmek istedim dedim. Kapalı linklerini şu şekilde alıyorum , önlemini alırsan sevinirim diye de ekledim.

      ÇF'da Ceylan Paylaşımlarımızı Çalanlar başlıklı konuyu sık sık takip ediyordum. Bir gün Mr.Yer6'ya , yazıda geçen Türkçe Öğretmeni kim diye bir mesaj attım. Bir kaç mesajlaşmadan ve linklerini çalanın ben olduğumu öğrenmesinden sonraki yaklaşımından etkilenip , "o kadar aktif" oldum. Linklerle işim olsa Kutuge'ye yukarıdaki mesajı atmazdım. Kutuge , yüzyüze görüşmek , Bakunin ve Tsubasa dışındaki diğer emek veren insanları tanımak istediğini söyledi ama bu mümkün olmadı.

      Bu blog da 17 Mayıs 2012 tarihinde Forum Üyesi Seviye Tespit Sınavı'nda bir yanıt vermiştim. Oraya bir bakınız , yapmadan önce uyarıyorum. Sizin uygunsuz resim dedikleriniz bu blogdan alınan caps ler ve adminin karikatürize edilmiş resmi. Bundan sonra icraatım gene bir forumda yeniden sıfırdan başlamak olacak. Ruh halim ise kayıp bir ruh olarak dolaşmak...Kayıp bir ruhum ama hiç değilse bir ruhum var...

      Sil
    4. anılarım debreşti... ÇF'den link taşıma işini abarttığı zamanlarda bozan'ın kim olabileceği hakkında bin türlü fikir yürütüyordum kafamda.. ozanbarış, ismi ile bozan isminin örtüşmekte olduğunu düşünüp, kutuge'ye sormuştum, "böyle bir şey olabilir mi" diye... "ozanbarış öyle şey yapacak biri değildir" mealinde bir yanıt gelmişti, sonra da kapanmıştı konu.. demek kimliği tutturamasam da esin kaynağını tutturmuşum.. :)

      öte yandan yazdıkların, "çevre" faktörünün üzerimizde nasıl etkin olabildiğini de gösteriyor. süreçleri anlamak açısından açıksözlülüğünün yararlı olduğunu düşünüyorum..

      Sil
  8. Bir an Oklitusun ruhunun aramıza karıştığını hissettim, yoksa mahmut mu desem? Slogansever olduğunuz anlaşılıyor. Bir kaç tane de ben ekleyeyim.

    "Yaşasın forumların özgürlüğü"
    "Ezilen VİP'ler birleşin"
    "Susma, sustukça sıra sana gelecek"
    "Ne ka ekmek, o ka köfte" nasıl eğlenebildik mi?

    Hedefe yönelik soru sorabilmek için kendini tanıtmalısın.

    M.D.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok, oklitus değildir.. benim bildiğim o, ÇF'den "kutuge'nin forumu" diye bahsetmez. tabi yollarımızı ayırdığımız günden bu yana değişiklikler yaşandıysa onu bilmem.. :)

      Sil
  9. Ne Oklitus,ne Rudi'yim.
    Ne kutugenin ne bakuninin eriyim.
    Sadece dostluga onem veren biriyim.
    Adimi bilmesenizde,cemazlyelevveli bilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı,
      Bahçelerde maydanoz, gel, bize bazı bazı
      Yellen yellen ipe diz, şair zannetsin herkes,
      Başını eğ önüne tak tasmanı öyle gez.

      Dost olduğunun göstergesi ne? Sorduğun sorular ön yargı dolu hiç de dostça değil. Sevdiğin tarzda cevap vereyim:

      "Ya sayı saymayı bilmiyorsun ya da hiç dayak yemedin"

      Sil
    2. daha net bir fotograf çekip, bizleri, yani aynı merak çerçevesinde toplanması gereken bizleri bu günlere, yani kavgalı, kopmuş, dağılmış, birbirine hasım hale dönüşmüş olduğumuz bu günlere getiren süreçleri cemaziyelevveli bilen birinden dinlemeyi isterim. sanırım buradaki herkes de ister bunu.. eğer sakıncası yoksa tabi..

      sizin gördüğünüz kırılma noktaları, o noktalardaki kırılmaları yaratan insanlar kimler? nasıl oldu da hınç ile saflaştı bu kadar insan? cidden merak ediyorum.

      Sil
  10. "Bir adam herşeyi bildiğini iddia ediyorsa,
    Bil ki hiç bir şey bilmiyordur."

    "Cemaziyelevvel" deyince birden "bilgibilgi" yi hatırladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, değerlendirilmesi gereken veri miktarı arttıkça işin içinden çıkmak zorlaşır ama yine de veriler gözden geçirilmeli... hiçbirimiz herşeyi bilmiyoruz elbet, ama bizler gibi ilk kırılma noktasını yakalayamayıp oluşan taraflardan sadece birinin fikirlerini duyarak tutum belirlemek durumunda kalanların diğer tarafın verilerine erişme fırsatı objektif görüş geliştirme açısından bir şans olacaktır. hatta her iki tarafa da nefer olmayan birinin sözleri daha da değerlidir sanırım... kaçırmamalıyız bu şansı... yoksa kendimizce hep ve daima haklı ama karşı tarafca daima ve hep haksız olmayı sürdürürüz..

      Sil
  11. Eğer Eskikitaplarım'daki Mahmut, Oklitus ise hiç kimseyle göz teması kurmuyor demektir:)

    Bu arada oklitus ÇF'de gördüğüm resimlerinde Brutus'e benziyordu. Bir farkla o (brutus) bıçağını yanılmıyorsam 12. sırada filan saplıyordu, ama oklitus o kadar sabredemiyo anlaşılan. O yüzden Sezar da: " Sen de mi Brutus?" demeyecek: "Sen mi Oklitus?" diyecek doğal olarak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o mahmut'un oklutuş :) olmadığına dair duyumum var... ama o ise ve mahmut da milleti "tilt" etmek için alınan bir isim ise, yeni bir parametre eklenir denkleme.. ama hayır, bu cümlede fazla "ise" var! :)

      Sil
    2. Işık güzel ama deniz feneri mi o tartışılır. Deniz feneri ise, fırtınada kaybolan gemiler emin olarak sana gelir.

      Sil
    3. olmaz olmaz, deyip geçmemek lazım galiba.. nice olmazları olmuş görünce insan, bir opsiyon açalım da kenarda dursun diyor..

      Sil
  12. Tevekelli ben de merak edip duruyordum, hiç üşenmeden, hasan ne zaman girdi, hüseyin hangi dakika çıktı deyip, vip vip araştırıp çetelelerini çıkartan, listeler hazırlayan ondaki bu hafiyelik tutkusu nereden geliyor diye…

    “Hafiyesi Mahmut”… olur mu, olur… :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12'den vurdun. İkiside gizli modda dolaşıyorlar. Önceleri İki ışıkta yanıyordu. Burada yazılanları okudukça Oklitus gizli mod'a geçti, sonra hepten işığı kararttı. Şimdi Mahmut gizli mod'a geçti. "Judas" olmak kolay değil. Herkesin sana ne gözle baktığı, süper üyelerin kendi panellerinde "Judas" için neler dedikleri bizim için meçhul, ama bir parça onuru olan insan için ağırdır.

      Sil
    2. ah.. burada bir "sapma" karşımıza çıkıyor...

      şu an için kanıtlayamayacağımız teoriler ortaya atmak eğlenceli olabilir ama bunlar doğruymuş gibi üzerinden fikir yürütmek konuyu, olayları aydınlatmak yerine daha da karıştırmak anlamına gelir korkarım.. o yüzden gerçeğin kendisini göstereceği güne kadar (ki eninde sonunda olacaktır) üzerine konuştuğumuz mahmut'u unutalım gitsin bence..

      Sil