31 Mayıs 2012 Perşembe

Şarapta Pişirilmiş Zümrüd-ü Anka Kuşu Tarifi. 04


Eveeet… ZAK yakalanmış, tüyleri yolunmuş, tam düdüklü tencereye sokulacağı sırada forumun "yemek seçen" çocuğu mızıkçılık etmiş ve "ben yemem bunu" demişti.. Ne yiyeceği, ne de kendisi o sofrada olduğu müddetçe kimseye yedirmeyeceği belliydi.. Ama Şarapta Pişirilmiş Zümrüd-ü Anka Kuşu'nu “günün spesyali” olarak menüye işlemiş, o kadar uğraşıp didinip yakalamış, tüylerini elleri yanma pahasına yolmuş olanlar da kararlı insanlardı doğrusu..

Bakalım ZAK, önce düdüklü tencere, sonra da servis tabağındaki yerini nasıl alacak?

Şarapta pişirilmiş ZAK tarifi serisinin önceki başlıklarında anlatıldığı üzere, aşçıbaşıların tencereye sokma aşamasında yaptıkları çeşitli denemeler forumun mızmız çocuğunun çevirdiği türlü numaralar nedeniyle sonuç vermemiş, ZAK ellerinde, öylece bacaklarından tutulmuş, baş aşağı şekilde çırpınıyordu hala...

Acaba tencere mi küçüktü? Tencereyi biraz büyütsek, içine yemeğe tad katacak çeşitli malzemeler eklesek, ZAK'ı sokmak daha mı kolay olurdu? Hem forumun mızıkçılarını katılan yeni lezzetler sayesinde bu yemeğin "deve gücü tazı hızı şerbeti" olduğuna inandırmak da kolaylaşabilirdi.

Fena fikir değildi…

Forumun maddi destek beklentisi içinde olduğu VİP üyeleri kırıp, Kutuge'yi zor duruma düşürmek pahasına tencere büyütüldü... O kadar büyütüldü ki forum iççatışmasında yeni bir cepheye dönüştü: VİPcortlatma Cephesi..

Bazı arkadaşlar cortlatılmak istenen VİPlerin listesini yayınlamadığımızı fark etmiş ve doğal olarak “neden” diye sormuşlardır, mutlaka... Cortlatılmak istenenler üç aşağı beş yukarı Mart 2012 itibariyle forumda bulunan VİP nüfusunun yarısını teşkil ettiğine göre (93/38) fazla söze gerek yok bu konuda. Hasbelkader Vipcortist Bloguna yolu düşen ÇF VİPlerinin, kendi isimlerini listede görüp, canlarını kurtarmak için ne tarayıcıya sarılmalarını, ne de "lanet olsun" diyerek küsüp gitmelerini istemeyiz…Ortada bir tehdit bulunduğunu bilseler yeter. Bu tehditle nasıl baş edecekleri onlara kalmış bir şey.

Öte yandan süreci tetikleyen bazı isimlerin forumdan ayrılmış olmaları tehdidin artık güncelliğini yitirdiğini düşündürtebilir. Biz de öyle olmasını umuyoruz, doğrusu.

Yine de o listenin yayınlandığı mesajdan bir alıntı kullanmak durumundayız…



Mesaj Cortlist'e alınan VİP rumuzlarıyla sürer, sonra aşağıda görülen açıklama dile getirilir...



Mesaj yukarıda açıklanan nedenlerle Cortlist'e alınmayan VİP rumuzlarının sayılmasının ardından, şöyle biter:


Soru:
Oklitus'un son cümlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
•    Forum içi muhalefet olarak gördüğü ismi zirketmek istemiş
•    Şaka yapıyor
•    Ara ara takılırlar birbirlerine, bunda ne var?
•    Hodri meydan
•    Yaldızlı davetiye
 
Tartışma, görüş alışverişi filan gibi gereksiz süreçlere tahammülü bulunmayan TimurKhan belirtilen "bugün 10, yarın 5" önerisini bile yetersiz görmektedir ki, iki saat içinde 17 VİP'i cortlatıverir. Herhalde listeyi hazırlayıp sunan kişi de şaşmıştır bu hız ve "kudret kullanma kararlılığı" karşısında.. Neyse...

Görüldüğü gibi, ZAK pişirme tarifi modifiye edilmiş, 37 malzeme ilavesiyle sihirli “deve gücü tazı hızı şerbeti” tarifine dönüştürülmüş, kilerde bulunan diğer çeşniler arasından, tencereye katılması halinde şerbeti zenginleştireceği ve etki gücünü artıracağı düşünülen malzemelerin listesi görüş ve önerilere açılmış, bu şerbeti içen ÇF'nin tüm Roma Lejyonlarını tarumar edeceği fikri iştah kabartıcı bir etken olarak ortaya konulmuştur.

Bundan sonra, bir kısmını VİPcortist ve Yeni Arayışlar cepheleriyle ilgili başlıklarda yazdığımız olaylar zinciri başlar.
En heyecanlı yeri yani... Pek yakında...

Mr.Yer6 bu listede "neden Andersen var" diye soracak, Oklitus "öznel sapmalarının seçici algı anlamına gelmediğini" savlayacak, Heidi “şeytanın avukatlığını bırak, bu iş bitti”, diye kestirip atacak, Mr.Yer6 “delil getirip jüriyi ikna edin” diyecek, Oklitus “ZıpZıpları unutmamı asla bekleme” diye haykıracak. Dananın kuyruğu kopacak!

Kaçırmayın... :)

Günün Sözü:
Galya mutfağına aşina olmayan bünyelerde deve gücü tazı hızı şerbetinin mide bulantısına neden olduğu rapor edilmiştir. (DGTHŞ prospektüsünden)

Devam edecek...

14 yorum:

  1. ÇF şu aralar fazla kibar(korkutuyor beni)
    Sanırım eski hatalarını yapmak istemiyor.
    ama bence bunda ''Eskikitaplarım''ın büyük payı var.
    ÇD, EK'i kafakola almaya çalışıyor. sanki ''siz ÇF'nin adamlarısınız, ordaki bütün paylaşımlarınızı buraya dökün, sonra kardeş forum olalım'' der gibiler.
    Tabii benim ki sadece bir komplo ama Eskikitap üyelerinin ÇF'deki linklerini kaldırdıp, eskikitaplarımda açık link şeklinde yayınlamaları için yaptıkları imalara bizzat tanık oldum.

    Bu arada sizede büyükbeyaz tarafından ''çizgiroman kazansın'' mesajı gelmiş. müstekkin sayfasına.
    Burdada aslında ''ÇF'den paylaşımlarını al, Müstekinde yayınla'' iması var.

    Bence sizde paylaşımlarınızı ordan kaldırıp, müstekinde yayınlarsanız. ÇF'yi her yönüyle çökertebilirsiniz. Hatta orda yöneticil yaptığınız sürede bir sürü VIP linki gördünüz. bunları yayınladığınız gün ÇF iflas bayrağını çekmiş demektir.
    Bence, bunu bir düşünün Mr.yer6 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇF'yi yıkmak niyetim olsa... :) ne ÇF, ne ÇD, ne ESkit, ne bizimköşk, ne diğerleri.. hepsi yaşasın. adam gibi yaşasınlar ama.. hakça.. kırmadan dökmeden. katılımcı insan az olsa da herkese yetecek kadar malzeme var ortada. malzemeyi doğru işleyen, insan ilişkilerini doğru yürüten ister istemez öne çıkacaktır..

      sonuç itibariyle kendi üretimim olmayan hiçbir şeyi kimseye "al paylaş" diye vermeyeceğim gibi başka bir yerde veya müsekkin'de yayınlamak da aklımın ucundan geçmez. ÇF'de yayınladığım şeyleri de ne müsekkin'de ne de başka yerde tekrar yayınlarım (yeniden tarar, yeniden çevirir balonlarsam, ki hiç sanmıyorum, o zaman başka tabi)... ola ki değer verdiğim insanlar ister, onlara başka yerde yayınlamamaları kaydıyla kendi ürettiklerimi veririm...

      ÇD'yi ÇF gözünde kötü kılan izinsiz alınanlar ve buna cevaz veren yönetim anlayışı, ÇF'yi ÇD gözünde kötü kılan vip sistemi nedeniyle üretken insanları tekeline alma çabası ve bunun sonucu katılaşan yönetim anlayışıyken, sırf birilerinin canını yakmak için ilke edindiğim şeylerden vazgeçmem.. başka türlü kavga ederim, o da forumlarla değil onları yanlış yöneten insanlarla yapılır..

      gün itibarıyla, ÇF üyeleri de, ÇD üyeleri de ÇF'de gelişen olaylara serinkanlı yaklaşmış ve gözümde ilerisi için barışçıl rekabet adına bir umut ışığı doğmasına neden olmuş durumda.. çaktırmadan sataşmalar olsa da, onlara kızıp bu umudu tüketecek bir şeyler yapmaya niyetim yok..

      vipcortist bi işe yarayacaksa en azından tarafların kendine "her iki taraftan da kovulmuş birinin gözüyle" yani dışarıdan bakmasını sağlasın... :)

      Sil
    2. Bence konu gitgide karışıyor. Yumuşamalar var gibi gözükse de; VİP üye, Süper Üye, Yönetici,...vs. kılıflarla çoğunluğu dışlayıcı yöntemler giderek geçerlilik kazanıyor.
      ÇD, önem verdiği üyelerini yönetici yapıp elde tutmağa çalışıyor, bu arada çoğunluktan gizli neler paylaşıldığı ayrı konu, (ÇF dan kurtarılan linkler, telif nedeniyle açık verilemeyen paylaşımlar, baskı tarihi yeni olan bir takım paylaşımlar,..vs). Çizgiroman herkesindir, diyor ama inanma

      EK, süper üye adı altında gizli panelde (çizgili forumdan gelen ve halen gelmeyip orada VİP ve yönetici olan kişilere ait) paylaşımlar yapmaktadır. Dolayısıyla linkler açığa verilmemektedir. Tabi ki ÇF'dan haklı, haksız banlanan bir sürü üyenin paylaşımları da buna dahildir. ÇF'un Vipcortisti burada yeni mahlasıyla kırmızı renkte dolanmaktadır. Yarın bina biraz oturunca kimleri katledecektir. ÇD mensuplarından kaç kişi süper üye olabilecektir. Hiç.

      ÇF zaten yeni kazlar peşindedir. (Eti,sütü tüyünden yeterince istifade edildikten sonra bir bahane ile kovulacak). Pire kaçmış gitmiş, hala yorgan yakıp durmaktadırlar.

      Sonuçta kimse sözünü yiyemiyor. Cepheleşme olduğu sürece. birleşme olmaz. Bizim gibi kararsızlarda, katılım için toz dumanın geçmesini bekler, bekler ha bekler.

      Sil
    3. eskit'e kafadan süper üye yapılan ÇF VİPlerinin elerindeki malzemeyi hemencecik oraya dökeceğini sanmıyorum.. adamın kanı bozuk değilse, bu tür hainlikler yapabilmesi için genellikle kişilerin çok sıcak şeyler yaşamış ve canı fena halde yanmış olması gerekir diye düşünüyorum. görünürde oraya göç eden veya ikinci adresi yapan VİPlerin yaşadığı sert bir çatışma yok. var da biz bilmiyorsak ona bir şey diyemem.

      belki yönetici kadrosunda bulunanlar sahte isimler yaratıp böyle bir numara çevirmeye kalkabilirler (yapılmamış bir şey olmadığını biliyoruz). ama eskit'te 25temmuz'un buna izin vereceğini sanmam.. ayrılmak istemekte haklı sebepleri olabilir, ama onaylayamayacağım bir tutum takınıp sonucunda ÇF'den kopmuş da olsa, eskitopraktır, ve bu aşamada o tür bir "çözülmüşlük" sergilenmesine izin vermez.

      vipcortist'te gösterilmeye çalışılan şey eskit'in yoğun bir çatışma döneminin ardından ortaya çıkmadığı, pat diye peyda olduğu... yani vip sistemini filan kaldırıp bir özgür platform olmak için değil, ÇF'deki işleyişten ve konumundan hoşnutsuz birilerinin yeni mekana geçip en tepedeki adam olma ve ÇF'de işlemeyen düzeni ufak revizyonlarla çalışır hale getirme gayreti.. daha iyi işletilen vipli bir sistemin sağlıklı sonuçlar alabileceğine dair bir umut var, yoksa birincil etkenin "iktidar" mı olduğunu zaman gösterir sanırım.

      yani eskit'in ÇF'yi bitirmek için herhangi bir hamle yapması şu aşamada sözkonusu değil.

      belki ilerde ÇF kapıya kilit vurur, işte o zaman "sayısal arşiv kaybolmasın" bahanesiyle herkes tarafından yağmalanır bünyesindeki malzeme.. hatta çf'nin alemden gitmesi yeni birkaç forum daha çıkartır ortaya kimsenin kuşkusu olmasın.. yani kıymeti olan hiçbir paylaşım kaybolmayacak, eninde sonunda kıymetini bilenin eline geçecektir. ister ahlaki yolla olsun, isten ahlak sınırlarını zorlayan yollarla olsun..

      öte yandan ÇD'yi hiç bilmiyorum ama ÇF'de mal meydandaydı. gizli saklı odalarda gizli saklı paylaşımlar yoktu orada. belki bir iki tane numune vardır ama sistematik bir "gözlerden kaçırma çabası" olmadı ÇF'de.. yalızca açık alanda yayınlanmış sonradan şikayete binaen kaldırılmış bazı paylaşımların konularının tutulduğu söylenebilir. ama hiç girip çıkan olmadığı için likler filan çoktan rahmetli olmuştur, yani onlara "var" denemez artık..

      umutsuz olmamak lazım. profesör'ün ÇD temsilcisi olarak iyi niyetle ÇF'de aktivite gösteriyor olması, ÇF'den kolibri'nin ÇD'ye dost eli uzatması, her iki tarafın da birbirini anlayacağı ortamı hazırlıyor yavaş yavaş. umarım şahinler devreye girip bu barış güvercinlerini mideye indirmez.

      ÇF'den ben gibi "sivri" bir kaç tipin çıkmış olması da bu aşamada bir kazanç sayılabilir.. :) :) :)

      barışı sağlamak çok zor değil... sadece, günlük çıkarları düşünmeden, aidiyetleri fazlaca dert etmeden, herkesin "hakça" davranmaya başlaması, görülmedik bir altın çağ getirebilir ÇR dünyamıza.. bize de "çok yaşa çizgiroman" demek düşer bu durumda.

      Sil
  2. "ÇF VİPlerinin elerindeki malzemeyi hemencecik oraya dökeceğini sanmıyorum.. adamın kanı bozuk değilse, bu tür hainlikler yapabilmesi için genellikle kişilerin çok sıcak şeyler yaşamış ve canı fena halde yanmış olması gerekir diye düşünüyorum." demişsiniz. Yazılarınızdan anladığım kadarıyla iki taraflı ajan olmakla suçlanan, bu yüzden siteden kovulan "andersen"in "canı fena halde yanmış" gözüküyor. Bildiğim kadarı ile bu güne kadar öyle bir girişimde bulunmadı. Bulunduğu takdirde mazur görmemiz mi gerekecek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle bir şey yaparsa mazur görmemiz gerekmez, nedenini görsek yeter...

      sonra da o nedenin oluşmasında kendi payını görse birileri, fena mı olur? bir masumdan bir suçlu nasıl yarattıklarını düşünürler belki.

      ama andersen hasbelkader buraları okuyorsa, böyle bir şeye tevessül etmesin ki, bazı zihinler "biz biliyorduk zaten" deyip kendi sorumluluklarını gözlerden gizleme fırsatına kavuşmasınlar.

      Sil
  3. Bence fazla iyi niyetli düşünüyorsunuz.
    ÇF'nin, ÇD'yi bağrına basma ihtimalini bile düşünmüyorum. çünkü ÇF'nin sarsılması ve akabinde sertleşip imaj yıkılmasına en büyük sebeb ÇD.
    Ayrıca ÇD'ninde ÇF'ye karşı bakışı, ''sahibin, köpeğine bakışı''ndan farksız. ÇD hiç bir zaman ÇF'yi insan yerine koymaz. Bunuda kendi forumlarında açıkça aşşağılamalarından anlaşılıyor.
    ÇD kendini şuan ''TEK İLAH'' olarak görüyor ve bu görüşündede haklı.
    ama ÇF'nin yıkılmasınıda istiyor çünkü çevresinde kendisinden başka kimsenin olmasını istemiyor.
    Bundan dolayıdır ki; ÇF'ye alternatif olan herkesi destekliyorlar. EK'i çoğu kez onure ettiler. Kendilerini ilah gören bir forum, neden yeni kurulmuş bir grubu onure eder ki? sebebi belli, ÇF'yi çökert diyorlar.
    ve bence EK, ÇF'yi çökertecek. Burda bir ''ahlaki değer'' aramak boşuna.
    Çok rahat bir şekilde ÇF'nin yerine geçebilecek ve ordaki herkesi arkasından sürükleyebilecek bir forum, kesinlikle ikinci adam olmak istemez.
    25Temmuz, ÇR forumları içinde en etkili isim olabilir. bunu bir kenara bırakıp, ''ben yan kuruluşum'' diyeceğini hiç sanmıyorum.

    Profosör ve Kolibri'nin hareketleri ise fazla duygusal olmalarından katnaklanıyor. ''çizgiroman kazansın'' görüşüyle hareket eden ve etliye sütlüye karışmayan isnanlar.
    Profosör ve Kolibri her gittikleri yerde yönetici olurlar zaten.
    ÇF olur, ÇD olur, EK olur, BK olur.
    Eğer sorunlar baş gösterirse, çok rahat gönülleri alınır yani. Elma şekeriyle kandırılan çocuk misali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi niyetli düşünmekten başka bir şey gelmez elimden. ta ki son ana, artık ortada kötülükten başka bir şey kalmadığını kendi gözlerimle görene kadar.

      eskit, ÇF'nin e-kitap şubesi gibi bir şey oldu. bu durumda çizgiromancılar yine ÇF ve ÇD'de turlamaya devam eder. Eskit'in major forumlar arasına girmesi için daha çok fırın ekmek yemesi lazım.

      ÇD kendini tek ilah olarak görmeye başladıysa umduğum olumlu gelişmeler gecikir herhalde. bundan önce şikayet edip cephe aldıkları ÇF'yi aynı şeyle itham ediyorlardı. şimdi o psikolojiyi yaşıyorlar ve bundan memnuniyet duyar durumdalarsa ÇR alemine yazık ederler. ÇF'nin olumsuz yanı diye gösterdikleri şeye kendilerini kaptırırlarsa bu sefer kendi içlerinden bir grup ÇD'ye tavır alabilir.

      şu andaki statü ÇD'nin işine gelir. Bu güne kadar ÇF'yi öcü olarak görenler ÇD kanatlarının altında toplandı. Şimdi öcü ortadan kalkarsa ÇD bu kozunu kaybeder ve sanırım bu da işlerine gelmez..

      tabi tüm bunlar yönetimdeki insanların "mantıklı" insanlar olmaları halinde geçer akçe düşünceler... o yüzden meseleye yüpheci yaklaşmakta haklısınız...

      Yok yok... işler iyi yönde ilerleyecek. bunca olup bitenden ders alacak birileri.

      Sil
    2. Gerek Profesörü,gerekse Kolibri'yi elma şekeriyle kandırılacak çocuk sanan varsa fena halde yanılıyordur.
      Her ikisini de tanımadan ahkam kesmek doğru değildir.
      Hem etliye sütlüye karışmayıp hem de her yerde yönetici yapılabileceğini iddia etmek tam bir çelişkidir.

      Hele forumun tapusuyla birlikte üstüne para verilse BK yle işlerinin olmayacağı aşikardır.

      Ne kolibrinin ne de profesörün forum yönetmek gibi bir arzusu,kaygısı olamaz.Kolibri,nazının geçtiği Mytra yönetimindeki sıradan üyeliği,hatırının sayılmadığı admin payesine tercih eder.
      Kolibrinin de profesörün de alnı ak başı diktir.Zira kimin arabasına binerse onun türküsünü söyleyen tiplerden değildir her ikisi de...Bu yüzden fotoğrafları nerede görülürse görülsün yadırganmazlar.

      Forumdan uzaklaşanların ellerindeki arşivi yağmalatmasını umarak ÇF un helvasını yiyeceğini sanan varsa da bekleyişi boşunadır.
      ÇF u ayakta tutan unsur,güçlü arşivinin yanında,yeni paylaşımları sağlayacak olanların sahip oldukları potansiyel güçtür.

      Sil
    3. Prof ve Kolibri konusunda söyledikleriniz yerden göğe doğru. imzamı basarım.. Kolibri gördüğüm kadarıyla çizgisinden hiç bir zaman taviz vermedi. Prof ile de yüzyüze görüştük ve hiç bir önyargı filan gibi şeyler hissetmeden hemencecik kaynaştık... onun da dosdoğru bir insan olduğu su götürmez..

      yalnız ÇF'nin potansiyel gücü olan yeni paylaşımları sağlayacak kişiler konusunda fikren ayrılıyorum sizden. fikren ayrılmamın çok da somut gerekçeleri olduğu aşikar.. sonuçta fikren ayrılmakla da kalmayıp, bu potansiyeli yok etmek isteyen ve işxi entrika çevirmeye kadar götürenlere karşı kayıtsız kalınmasına tepki olarak madden de ayrıldım ÇF'den..

      Sil
  4. ÇF bitiren 2 kişi kutuge ve mytra dır gerisi boş laf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇF henüz bitmiş değil, ama Kutuge ve Mytra isimlerinin zikredilmesi anlamlı. Eskikitaplarım'ın ortaya çıkışında dolaylı etkendir bu isimler, evet..

      Sil
  5. ÇF'nin elinde adam kaldığını bile sanmıyorum.
    Yorumlardan sonra şöyle bir baktım, 3 ay önceki haliyle aynı.
    ne bir kıpırdanma var, ne bir değişim.
    VIP sistemi olduğu sürecede ''taze kan'' kazanacağını sanmıyorum.

    ÇD ise kemikleşmiş. Tıpkı Beşiktaş,Galatasaray,Fenerbahçe gibi birşey.
    Kazansada kaybetsede desteklenir.
    Yani paylaşım olsada olmasada, yine muhabbetler döner.

    Eskit ise henüz yolun başında. Çok hızlı büyüyor(haddinden fazla hızlı) ÇD ve ÇF'nin etkili isimlerini toplamış.
    ÇF'nin e-kitap, ÇD'nin çeviri/balonlama ustaları bünyesinde.
    Sanırım ikisinede alternatif olarak duruyor.
    Buna karşın ikisiylede iyi geçiniyor.

    BK ne olduğunu çözemedim. Beyaz dizi kitapları vip olarak yayınlayan, hiç bir iddası olmayan bir forum.
    Hep bugünkü haliyle kalır, bir adım geri, bir adım ileri gitmez.

    Bu arada mr.yer6 siz hiç bir cepheye geçmeyi düşünmüyor musunuz?
    ÇF ve ÇD defterini kapamış olsanızda, Eskit'de sizin için mutlaka sıcak bir ''hoşgeldin'' karşılaşması vardır. netice itibariyle ordakilerin çoğu sizin arkadaşınız, dostunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet insan kaynıyor. Mesele bu insanları sizin yürüdüğünüz yolda yürümeye ikna etmekte. Görünen o ki, ÇF vip sisteminde direndikçe küçülmeye devam edecek. Yani karşı tarafta ÇD alternatifi varken elinizdeki hazineyi koz olarak kullansanız bile kaç kişi sabreder, örneklendiği üzere kötü muameleye katlanır da vip olmak için üretimde bulunur... zordur işi çf'nin, bundan sonra daha da zor olacaktır.. "allah kolaylık versin" noktasındayım artık, içerdeyken elimden geleni yaptığımı düşünüyorum.. bilmem arkadaşlar ne der.. :)

      internet üzerinde ilişkiler pamuk ipliğine bağlı olduğu için, temel bir çekirdek kadroya dayanmak da çözüm değil. işte çekirdekten bir fide çıktı, eskikitaplarım dedi, yolunu ayırdı. işte çekirdekten birkaç kişi manasız bir ısrar sonucu birbirine girdi, koptu. yarın aynı şeylerin tekrar yaşanmaması için bir neden yok.. taze kuvvetlerle beslenmedikçe tükeniş sürer, sonuçta olan dostluklara olur, kötü ayrılır insanlar..

      hele içerde kendine düşman arayışı had safhada birileri var ve daha geçen gün, ÇF'de bulunup da müsekkin izleyicisi konumunda olanları hedef gibi gördüğünü belirtir bir mesaj yazmışken (şu anda silinmiş durumda o mesaj) problem devam ediyor demektir... bu problem daha çok can yakar, netekim.

      mr.yer6 başka bir oluşumda yer alır mı bilmem şimdiden. "sağlıklı" olduğunu gözü keserse belki. ama eskit'e gitmeyeceğim kesin. 25Temmuz ile aramızda geçenleri "yeni arayışlar cephesi 02"de gösterdim, yani böyle ihtimalin bulunmadığı ortada..

      ben oklitus ile forum kurucam!.. :) :) :)
      şaka bir yana, blog iyidir, hoştur, candır.. öyle devam ederim herhalde..

      Sil