12 Mayıs 2012 Cumartesi

El cevap! ...001

Timurkhan beyefendi Admin pozisyonunu işgal ettiği forumda şöyle bir kelam buyurmuş:

mryer6:

yakın zamanda iki yönetici ile girdiği tartışmanın büyümesi üzerine görevi bırakmak istediğine dair attığı mesaja yanıt vermeyişimi ve bu olayı çözmek için çabaladığım süreyi de alakasızlığıma yoruşu sonrasında belki de taraf olduğumu sanarak hem o iki yöneticinin avatarlarıyla iğrenç karikatürler hazırlayıp facebook sayfasında paylaştı hem de ben hala onu foruma döndürmeye çalışırken bu defa benim fotoğrafımı aynı iğrenç karikatürlerin arasına ekleyerek şok edici seviyesini ortaya koydu.. kendisine karşı hislerimi buradaki yazılara aksettirmeden yazıyorum ama bu bile midemin bulanmasını engelleyemiyor.. eğer kendisine hala bir dost, arkadaş olarak yaklaşan varsa yaptığı iğrençlikleri de görüp öyle sürdürsünler ilişkilerini bu seviyesiz kişiyle..

Sözkonusu Özel mesajım sadece TimurKhan beyefendiye değil, tüm admin grubuna gönderilmiş ve hiçbirinden bir yanıt gelmemiştir. Timurkhan beyefendi Mr.Yer6'yı foruma döndürmek için ne gibi bir çaba sarf etmiştir bu da belirsizdir. Telepatinin izini sürecek bir tekniğin henüz icat olmamasından kaynaklanıyordur bu belirsizlik belki de..

Neyse biz gerçekte olana göz atalım: Aşağıda göreceğiniz ekran görüntüleri forumdan ayrılma kararı aldığım tarihe denk gelmektedir. Yani iki ay öncesinde Çizgiliforum'un Üst Yönetim Odasında geçen konuşmaları aktarmaktadır.

Bakınız,  bu tarafsız ve sorun çözme arayışlarındaki Admin, nasılda tarafsız ve nasıl da sorun çözme arayışlarında! :) Kendini cekiç sananların herkesi çivi gibi görmesine hoş bir örnek teşkil ettiğini düşünmekteyim.
 


Bir üstteki mesajda yine forumun saygın bir üst yöneticisi (o şimdi mod), tek suçu bir üyeyi üzerine yapılan anlamsız hücumlar karşısında korumak olan Mr.Yer6'yı sapıklık hatta daha beteriyle suçlarken en tepedeki birkaç adamdan biri olan Timur Bey, tarafsızlığını nasıl da koruyor ve Mr.Yer6'ya yapılan bu ahlaksız saldırıya sesini çıkarmıyor, öte yandan "BANLARIM HA!" diyerek çözüm arayışlarının altını çiziyor.

Galiba bu memlekette çoluğu çocuğu olan tek kişi kendisi, bizim hiç hısım akrabamız, eşimiz dostumuz yok olsa gerek ki, şahsımıza yapılan hakaretlerin bilmem kaçıncısında dahi bizi suçlu gören tarafsızlığını (!) sürdürmeyi başarıyor. 

"Edep yahu"  denen cümlenin zerafetine de dikkatinizi çekmek isterim. :)

Tmirkhan bey herşey olup bittikten iki ay sonra yazdığı diğer bir mesajda şöyle buyurmuş:

Şahsıma ait bir fotoğrafı iğrenç bir şekilde karikatürize edip, bunu ailem dahil bir çok beni tanıyan insanın görmesine sebep olduktan sonra daha da kendini haklı görüp özür bekliyor ve bu yazdıklarımın buradan kaldırılmasını istiyorsa ciddi bir sorun yaşıyor diye düşünüyorum..

Bu Admin karikatüre baz oluşturan resmin kendine ait olduğunu iki ay sonra "söküp" tepkisini ancak şimdi verebildiğine göre ailesi ve kendisini tanıyanların bunu görmesinden endişesi yersizdir, aslında.
Ama, karikatür denilen şeyin "kaba taklit" anlamına geldiğinden bihaber Admin bir konuda haklı: İğrençlik! Evet iğrenç bir şeyler var orada! Lakin iğrençlik bu kolaj karikatürlerde değil, onların yansıttığı gerçekte yatıyor.


Tabi ki devam edecek!... Bazı akıllar bulunması gereken yere, yani başa gelene kadar!

2 yorum:

  1. Hayatta bir yere gelememiş, forum admini olunca kendisini bir şey(terbiyem elvermedi) sanan,
    ama ağzını açınca ne olduğu ortaya çıkan, "zart-zurt"la işi idare etmeğe kalkan insanlar bunlar.
    Bu gün forumlarında ne varsa hepsi bir şekilde küstürülmüş, sindirilmeğe çalışılmış,
    ayrılmak zorunda bırakılmış insanların emekleri. Bunların üstüne oturup forum sahibi olduklarını, yönettiklerini zannediyorlar.
    Doğruyu söyleyince köpekleri üstünüze saldırıyorlar, biber gazı sıkıyorlar, basınçlı su püskürtüyorlar.
    Sindiremezlerse de içeri, pardon dışarı atıyorlar.
    Türkiye'nin şu an ki manzarasıyla nasıl benzeşiyor değil mi?
    "Diktalarda idareciler yeteneksizlikleri oranında yükselirler"
    Demek ki en tepede ki en yeteneksiz olandır. Adil yargı yeteneği olmadığı olmadığı için "zart-zurt"la işi idare etmeğe kalkıyorlar.
    Çok görmemek lazım. Sevgi ve selamlarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili betonkol,
      eminim eğrisiyle doğrusuyla, günahıyla sevabıyla bu işleri yapanlar aslında iyi insanlar olduklarını düşünüyorlar. Ve aslında çoğunluk iyicil.

      Mesele şu ki, iyilik tek başına yeterli değil. Zira iyilik somut olmayan ve herkes için aynı anlama gelmeyen bir şey. Ona iyi gelen sana bana kötü.

      Ve malesef ki, bu insanlara kendilerinin sandığı kadar iyi olmadıklarını göstermek, içlerindeki kötü yana güç veriyor. Zaten hepimizde kıt olan, kendine dışarıdan bakabilme yeteneğini iyice elinden alıp götürüyor, kötü de olabilecekleri fikriyle yüzleşmek.

      Ve yine malesef ki, bu noktada kötülüğün cazibesi zayıf olanları tamamen ele geçiriyor. Buna bir de mealen senin dediğin gibi gücün büyüsü eklenince geri dönüşü olmayan bir noktada buluyorlar kendilerini.

      Meseleyi "azap" çözer. Ben de naçizane bu rolü üstlenmek durumunda kaldım.. Bakalım ne olacak ve nereye kadar gideceğiz? :)

      İlgin ve desteğin için teşekkür ederim, dostum.

      Sil