16 Mayıs 2012 Çarşamba

VİPCORTLATMA cephesi


Başlamadan önce söylemek istiyorum: Çizgiliforum'da gerçekte neler olduğunu anlatmaya çalışan bu metinlerin mesajı dolaylı anlatım ve ima yoluna emanet edilemeyecek kadar hassastır (elbette Çizgiliforum'u önemseyenler için). Bu nedenle ahlaki bir karar vermek durumunda "bırakıldığımı" belirtmeliyim. "Gerçeğin özgürleştirme gücünden" destek alıp, duruş olarak kendi tarafımdan da gönül rahatlığıyla onaylanamayacak bir yolu seçmek durumunda kalabilirim. (Heyt be, dünyayı kurtarıyoruz sanki.. :) ) Bu seçimi yapmak gerektiği hallerde, yazacaklarım, gerektiğinde ÇF üst yönetim odasında  geçen konuşmaların belge niteliğindeki ekran görüntüleriyle desteklenecek. Masumları olabildiğince korumaya çalışan bir filtre uygulayacağım bu ekran görüntülerine. Ama zarar veren ile zarar gören veya zarar görme ihtimali olanlara filtre uygulanmayacaktır.


Başlıyoruz!!! Inn Inn Innnnn!!!! :)


Manzarayı uzaktan gördük, şimdi sıcak çatışma alanlarına doğru yönelebiliriz.

Düşünün ki, Çizgiliforum maddi sıkıntı içinde ve yaşamak için bünyesinde barındırdığı VİP üyelerin yardımına gerek duyuyor. Forumun tüm masraflarını karşılayan Adminler; Kutuge ve Mustafa artık bu ağır yükü taşıyamayacaklarını belirtmiş. Forum yönetiminin sene başında İstanbul'da yaptığı toplantıda bu konuda bir karar alınmış ve VİPleri maddi katılıma davet etme fikri benimsenmiş. Sadece, bu kararın uygulamaya geçirilmesi beklenmekte. 

Soru:
ÇF'un, sözkonusu toplantısına katılmış ve kararlardan haberdar bir yöneticinin çıkıp, VİP üyelerin sayısını azaltmak için bir liste hazırlaması ve aynı toplantıya icabet etmiş olan bir Adminin bu listede geçen isimlerden neredeyse yarısının VİP statüsüne son vermesi nasıl bir durumdur sizce?
•    Alınan kararı unutmuşlardır
•    Kararın uygulanacağından ümidi kesmişlerdir
•    Umurlarında değildir
•    Dediğim dedik çaldığım "flüt" anlayışı vardır
•    Bitmemiş işler mutlaka bitirilmeli, diyorlardır


Doğruya doğru, listede belirtilen isimler içinde forumla bağını kesmiş, gerçekten uzun zamandır hiç bir aktivitesi olmayanlar çoğunluktadır! Ancak Çizgiliforum'un bu günlere gelmesinde büyük emekleri geçmiş olanlar ve halen oldukça aktif konumda bulunanlar da yer almaktadır.

Soru:
Yukarıda verilen bilgiler ışığında VİP cortlatmak isteyen yöneticilere aşağıdaki şıklardan hangisi yakıştırılabilir?

Lütfen size doğru gelen şıkkı işaretleyiniz:

•    Akıllılar
•    Vefalılar
•    Empati duygusu gelişmişler
•    Kutuge ve Mustafa'nın kara gün dostları
•    Yavru ile Kâtip


Bu forum, her türlü kararın son derece yavaş alındığı bir mekândır, ancak bu sefer hız rekoru kırılmış, listenin görüşe sunulmasıyla VİPlerin cortlatılmaya başlanması arasında sadece iki (2) saat geçmiştir. Çünkü, önerilen isimler konusunda hiç tartışılmadan, "ben yaptım oldu, sonuna kadar giderim" mantığıyla yapılmıştır bu kıyım!


Adminin "geçmiş katkılarını göz önünde bulundurarak" şeklindeki söylemi adil gibi görünmekle birlikte çoktan ihlal ettiği, geçersiz kıldığı bir yaklaşımdır. Bu VİP üyelerin faaliyet gösterdiği alanlarla ilgili SMod ve Modlardan görüş almaya, sözkonusu isimlerin iletişimde bulunduğu kişilere danışmaya ne gerek vardır ki?! Admin'in icadı "terazi görünümlü kılıçtır" ve derhal patent başvurusu yapılırsa kısa zamanda forumun masraflarını karşılayacak gelir kapısı temin edilmiş olur.

 Vicdan sahibi bir SMod tepkisini dile getirir:



Soru: 
Dünya görüşünüz doğrultusunda, VİP cortlatma listesinin yayınlanmasıyla statülerin düşürülmesi kararının alınması arasında geçen süreyi aşağıdaki deyişlerden biriyle ilişkilendirmeniz gerekse hangisini seçerdiniz?
•    Harekette bereket vardır
•    Vakit nakittir
•    Acele giden ecele gider
•    İnsanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşır
•    Erken kalkan çok yol alır

Bu uygulamanın bir benzeri, VİPliklerinin alınması endişesine kapılan üyelerin harekete geçeceği umuduyla, bundan bir yıl önce denenmiş, uzun tartışmalar sonucu belirlenen 10 kadar ismin statüsü düşürülmüş, kısa süreli bir hareketlenmeye neden olduğu gözlendiyse de, aynı noktaya tekrar gelindiğine göre, kabul etmelidir ki etkisi geçici olmuştur. O tarihte de bu uygulamaya muhalefet eden bir yönetici (!) "ya hep ya hiç" demiş, lakin etkili olamamıştır.

Anlaşılan Teke Zortlatması'ndan daha sevilen bir oyun vardır Çizgiliforum'da; VİP Cortlatması...


Soru:
Listeyi hazırlayan ve hızla onaylayan bu iki yönetici, maddi darboğazın aşılması için yardım istenecek potansiyel hayırseverlerinin bir bölümünü topluca keserek (!) kalan bölümün "hayır sevme" konusunda nasıl bir tutum alacağını ummaktadır?

Lütfen size doğru gelen şıkkı işaretleyiniz:

•    "Yardım kuyruğunun sonu burası mı?"
•    "Çok veren maldan az veren candan!"
•    "Avucunuzu yalayın!"
•    "Olur böyle şeyler, ben üzerime düşeni yaparım..."
•    "KAÇIIIINNNN!!!"

Soru:
Yarın sıranın kendisine gelebileceği ihtimali böyle şiddetli bir şekilde yüzlerine haykırılmış VİPler parasal katılım konusunda isteksizleşirlerse forumun masrafları ile boğuşan Kutuge ve Mustafa'nın hali nice olur?

Lütfen size doğru gelen şıkkı işaretleyiniz:

•    Halihazırdaki forum yönetimi masrafları paylaşır, bir şey olmaz
•    VİPlerden bazıları Moderatör yapılır, masraf paylaşılır
•    "Bize ne, biz VİP değiliz ki" diyenler derhal VİP yapılır, katkıları sağlanır 
•    Kutuge ve Mustafa ikinci iş bulur masrafları karşılamaya çalışırlar
•    Kapıya kilit vururlar


Belirtelim; listeyi hazırlayan yönetici şu anda Çizgiliforum'da Süper Üye statüsüne düşürülmüş, Eskikitaplarım isimli foruma taşınmıştır.

Listede VİP statüsünün alınması önerilen 38 isim vardır ve listeyi hazırlayan kişi, sayının bu kadar oluşunu "diğerlerini incelemeye sıra gelmediği" şeklinde açıklamaktadır! (O tarihte forumda 90 civarı VİP vardı.) Listenin müellifi, "İhtiyacımız olan tek şey sadece ağırlıklardan kurtulmak" diye bağlar sözlerini ve son bölüme de "konu Mr.Yer6'ya kronik muhalefetinden dolayı kilitlidir" diye bir espri iliştirir. Bilindiği üzere her espride bir gerçek payı vardır. Mr.Yer6 bu "davete" icabet edecektir elbette.

"Kronik muhalefet"in görevini yapmak için harekete geçişini anlatmaya başlamadan önce, forum üst yönetiminin tamamının bu vipcortlatma oyununa bir boyuneğiş sergilemediğini tekrar vurgulayalım.

Yangına körükle giden ve VİPliği alınanlar listesine isimler eklemeyi sürdürenlerin aksine, ÇF'un aklıselim yöneticileri de tepkilerini dile getirdi. İlk tepkiyi veren kişi, yukarıda görüldüğü üzere mizah alanına büyük katkılar yapan birkaç ismin statüsünün düşürülmesini de, böyle bir listede isimlerinin bulunmasını da kınadı. Aklıselim diğer bazı yöneticiler, işleyişin bu şekilde olmaması gerektiğini, isimler üzerinde tartışmadan alınacak kararların adil olamayacağını söyledi. Diğer bir yönetici :) halen aktif bir üyenin bu listede neden yer aldığını sordu, tartışma uzadı da uzadı, neler neler oldu. Bu tartışma "Andersen Meselesi" (AKA: Şarapta pişirilmiş Zümrüd'ü Anka kuşu!) konusunda işlenecek. Telaşa mahal yok.. :)

Yani tepkiler verildi, görüşler ileri sürüldü, tartışıldı. Mesele şu ki, "dediğim dedik, tarafsız ve çözüm arayışları içindeki" Admin çoktan yapacağını yapmıştı. Tartışmalar sözkonusu VİPlerin "ruhuna el fatiha"dan öteye gidemedi açıkçası. Belki listedeki diğer VİPlerin kurtulmasına vesile olmuştur bu tartışmalar. Duyumlara göre cortlatılan isimlerin bazıları sonradan tekrar eski statülerine kavuşmuşlar. O tarihte mezarına tükürülenler arasında yerini alan bir SMod eskisi için belirsiz konular bunlar. :)

Öte yandan, Vipcortlatan ile VİPlerden yardım isteyen Adminler bu liste üzerinde hemfikir olmuşlardır da Timur Khan bu uzlaşmadan sonra mı harekete geçmiştir, bilgim dahilinde değildir.

Lakin, Admin Kutuge'nin VİPlere yönelik maddi katkı çağrısını yapışı, cortlist'in yayınlanması ve bazılarının VİP statüsünün alınmasının hemen ardındandır. Nedenini ve zamanlamasını anlamlandırmayı sizlere bırakıyorum...


Günün sözü:
Madem bi halt yedin, bari ağzını şapırdatma!

Devam Edecek...

1 yorum:

  1. Demek ki VİP'lik için ne yapmak gerekiyor sorusuna
    "dostça katılımda bulunmak yeterli" sözü yalanmış.
    "Para gerekiyorsa verelim" yeter ki paylaşımlardan yararlanalım sözüne cofcoflanıp "burda para geçmez" diye havalanmak da yalanmış.
    Azıcık erkek olun kardeşim, koyun VİP'liğin şartlarını:
    -Forum masraflarına katkıda bulunmak (amenna),
    -Her ay belirli oranda materyal taramak (amenna),
    -Güleryüzlü, tatlıdilli, hoşsohbet olmak, kimseyi kırmamak,(amenna)
    -Forum admin ve smod, modlarını yağlamak, her dediklerini itirazsız kabul etmek, (yemezler)
    -Adminlerin şehir gezilerinde onlara escort'luk etmek,(Misafire boynumuz kıldan ince)
    Örnekler artırılabilir.
    bak o zaman işine gelen VİP olur gelmeyen yolunu çizer. Ama o zaman başkasının sırtından geçinen kendisini tilki sanan çakallar yolunu bulamaz.
    ...
    Muhteşem hikayeni, bir serüven romanı, bir arkası yarın heyecanıyla izliyorum.
    Biliyorum ki bunlar dile getirilmeden aramızdaki herşeyi istismar eden kuzu sürüsünde gizlenip kuzu taklidi yapan çakallardan (siz kurt diyorsunuz ama kurdun gölgesi olamazlar) kurtulamayız. Selam ve sevgilerimle.

    YanıtlaSil