16 Mayıs 2012 Çarşamba

Soguk / Sıcak

Siyaset bilimciler savaş nedenlerini iki temel bölümde değerlendirirler.
Soğuk nedenler / Sıcak nedenler

Sıcak olanlar savaşı patlatan yakın tarihli olaylar olmakla beraber, savaşların gerçek nedenleri Soğuk olanlardır. Geçmişten gelen birikimler, hesabı sonraya bırakılmış meseleler, bitmemiş işler, hep Soğuk nedenler kısmında yer alır.

Aslında kişileri çevresiyle çatışmaya götüren her türlü durumu da bu çerçevede değerlendirmek mümkündür.

Eğer Çizgiliforum'da yaşanan ve kopma, küsme gibi sonuçlara yol açan olayları çatışma veya savaş olarak değerlendirirsek, "Yüzleşme" başlığında manzarayı daha yukarıdan temaşa etmemizi sağlamak üzere yerleştirdiğimiz taşların bir kısmının "soğuk nedenler" kapsamında olduğu görülebilir.

Sıcak nedenler ise "Vipcortlatma", "Plat-forum" ve "Andersen Meselesi" olarak göreceğimiz konular...

Çizgiliforum'un en az iki yöneticisi, daha sonra sözlüye kaldırılacağı için şimdiden not almaya başlasalar iyi olur kanaatindeyim."Tam Siper" alıp görünmez olduklarını sanan ve sözlüden kaçanlara kanaat notu verilecektir... :)

4 yorum:

  1. Heitus. yeni plat-formda voltronu oluşturdu. BB'nin kulakları çınlasın.

    YanıtlaSil
  2. belli bir insicam içinde yazıp, olabildiğince netleştirmeye çalışacağım görüş alanındakileri.. yani, yeni plat-forum'un ortaya çıkışı hakkında da bir şeyler olacak ister istemez.

    kurt kuzuyla gezerdi fikir başka başka olmasa, der aşık veysel. ilerleyen yazılarımızda kuzu kuzu göç eden kuzuların arasına kurtların da karıştığı ortaya çıkar belki... zamanı geline... :)

    YanıtlaSil
  3. - Kin gütmek kötüdür kardeşlerim, öfkenize hakim olun. Siz siz olun kimseye kötülük etmeyin. Size zararı dokunmuşlara bile iyilik etmelisiniz. Biz hepimiz olgun insanları....

    - TiiiiimurKhaaaaaan, sofra hazıııır!

    - Ya, hanım bırakmadın ki iki laf edelim. Tövbe, tövbe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakma, aslında iyi çocuktur timurkhan, sadece çetrefil bir durumla karşılaştı. önünü görmesini engelleyen şeyler de vardı... ok yaydan çıkınca toparlayamadı.. bütünü bugün bile görmek zorken o günden olan biteni kavraması mümkün değildi kimsenin.

      şimdi de ilk yanlış hamlenin getirisi, üst üste yeni hatalar yapıyor. unutulur ve toparlar bir süre sonra..

      bölümler yazılıp, detay düzeyi artınca konu da "belki" aydınlanır.

      Sil