13 Mayıs 2012 Pazar

Gün 1

Çizgiliforumdaki rengimin griye dönüştürülmesi şerefine, ilk günün blog istatistiklerinden bir görünüm aktaralım. Görünen o ki, Çizgiliforum'da üç ayrı yerde bahsi geçmiş. Biri belli ki açılan bir konu başlığı altında verilen link, tabii ki yönetim odalarından birindedir. Diğerleri ise büyük ihtimal özel mesaj trafiği içinde arkadaşların arkadaşlara aktardığı linkler.

Aman deyim, Çizgiliforum'da özel mesaj hizmetinin güvenilirliğine fazla güvenmeyin. Sonra kendinizi neden hedef tahtasında buluverdiğinizi anlamakta zorlanabilirsiniz..


Bu arada Mr.Yer6'yı neyse de, "bir de diğer tarafa kulak verelim" diyen MRR.NOO'yu banlayan acizliğe hüzün ile bakıyorum!

Geride kalan tüm dostlardan özellikle rica ediyorum, lütfen orada ileri sürülen çarpık görüşlere karşı durur, antipatik bulduğunuzu belirtir tarzda mesajlar yazmayın. Hedef haline gelmeniz an meselesidir.

Deneyim illa da deney yoluyla elde edilen bir şey değil, dost tavsiyesine kulak vermek de aynı kapıya çıkar...

2 yorum:

  1. Sizi takip ederken çok önemli birşey kazındı zihnime (vipcortisti daha iyi anlayabilmek için geriden gidiyorum)
    hiç bir forumda özel birşey olamaz. hesap ayrıntılarımın kurcalandığını özel mesajlarımı okuma yetkisine sahip olunması ne yaptığım ne ettiğim faremi nereye tıkladığımın istatistiklerinin tutulması 1984 romanının sayfalarında geziniyormuşum hissini uyandırıyor. .. büyük biraderlerin olduğu yerlerde huzur kalmaz.
    Çf ahalisine bakışım çok farklıdır. Koskoca adamlar forum kurmuşlar. Çoğunluğu okumuş yazmış çizmiş zihnen elit insanlar. eğitim görmüş hayatta yerini bulmuş insanlar. Vay be demiştim çoluk çocuk elinden değil koskocaman adamların elinden çıkmış bu iş. heves değil ciddi bir iş.. va esefa.. dostumun dostu dostumdur. düşmanımın dostu dostum olsada düşmanımla görüştüğü müddet düşman bilinecektir diyorlar demek. 10 liralık telefon için adam öldürülen bir dünyada bir bardak suda kopan fırtına der insan ilk bakışta. ama kalp kırılıp dostlar harcanıyorsa susmak yapılacak en kötü iştir. duruşunuza ve kendinizi ifade edişinize gıptayla bakıyorum mr. yer6 vipcortisten bir roman çıkar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. forum yazılımının log tutması iyi bir şey aslında, hakça karar vermeniz gereken bir durumla karşılaştığınzda geriye dönük inceleme yapmak gerekir zira.. Ama özel mesajların okunması, hele mutad bir hale gelmişse, güven ihlalidir ve hangi yöntemle yapılırsa yapılsın hoş karşılanmamalı.. kim ne yapıyor meselesini abartıp kendi forumunuz dışında da araştırmaya başlar, bunu da kendinize hak olarak görürseniz o zaman sahiplenme devreye girmiş demektir.. kimse kendi rızasıyla bir sahibin güdümüne girmek istemez. sonuçta problemler baş gösterir, saklambaç oynayanlar türer, oyunu abartıp ebeleyenler sobeleyenler çıkar, insanların bir kısmı bu oyuna dahil olmamak umuduyla iki yüz edinirler, sonra yüzlerin sayısı artar, kim kime dum duma bir hal alır ortam ve büyük biraderler de denetleyemeyeceği bir sürecin orta yerinde bulurlar kendilerini. sonra asmalar kesmeler, dünya insan kaynıyor ona mı kaldıklar, biz bize yeterizler peyda olur. bir de bakmışsınız ki büyük biraderlerin ne biraderlikleri kalmış ne büyüklükleri..

      Sil