2 Temmuz 2012 Pazartesi

Çorap Söküğü 03


Dördüncü Koz:

Mihenk noktası!
Mr.Yer6'nın Gece boyu kafa patlatıp suçlunun kendini açık etmesi için kurduğu üç parçalı "çengel bulmacanın" boşa gitmediğinin göstergesi!

Çengel Bulmacayı anlatmaya başlamadan önce bir özet sunalım:

Mr.Yer6 kendine yönelttiği ahret sualleri sonunda kuvvetli bir olasılığa karşılık gelen "O" isme ulaşmış, ama ulaştığı ismin imza olayına karışmasının ancak “imkânsız” bir durumun üstesinden gelmesi halinde mümkün olacağını görmüştür. Aslında zaten imkânsızı aşma gücü olduğu için zanlılar arasında öne çıkmıştır söz konusu kişi.

İmza değişiminde rolü olduğundan şüphelendiği ismin forum Adminlerinden birinin şifresine sahip olduğunu bilmektedir, ayrıca bir başka Süpermodun şifresiyle zaman zaman giriş yaptığından da haberdardır.

O isimden şüphelenmek için haklı gerekçeleri de vardır.

Yaşanan tartışma sürecince söz konusu suçu işlemek için motivasyon kaynağı gibi görülebilecek bir sürü veri sunmuştur Mr.Yer6’ya. Elinde suç aleti olarak kullanabileceği bir “üstün yetki” de vardır. Üstelik öyle bir silahtır ki bu, geride hiç bir iz bırakmaz kullanılması halinde.

Yine de Mr.Yer6 bilmektedir ki, hem itici güce, hem suç aleti olarak kullanılabilecek üstün yetkiye sahip olsa da, o kişinin söz konusu suçu işlediğine araştırıp soruşturmadan hükmetmek doğru tutum değildir. Zaten şüphelinin ve yardakçısının forumun popüler spor aktivitesi olan “geleneksel üye avı” şenliklerinde sergilediği tutum tam da budur. Kuşkularını sınamadan doğru kabul edip, tavır almak!

Şimdi kendisi aynı yanlışa düşmemeli ve önce sınamalıdır kuşkularını!

Sınamak için iki parçalı bir “çengel” bulmaca düzenlemeye karar verir Mr.Yer6. Ancak farkeder ki, sınav için değerlendirilebilecek önemli bir materyali Heidi’nin özel mesajına yazdığı yanıtta kullanarak heba etmiştir. Neyse’dir! Parçaları üçe çıkartacak, son parçaya fazladan bir veri ekleyecektir.

Heidi’ye gönderdiği yanıtında, üst yönetimdeki tüm isimleri zan altında bırakan bir tanımlama kullanmış; “bu adam içimizden biri” demiş, ama “kim?” sorusuna yanıt vermemiştir. Sadece kayıtsız kalınması zor bir hakaret “giydirmiştir” ama  o an için bu “güdümlü merminin” gidip kimi vuracağını kendi de bilmiyordur.

Bu mesajını kuracağı bulmacanın birinci parçası olarak belirler. Zira, takdiri ilahi işte, zanlı olarak belirlediği ismin zaman zaman şifresinden yararlanarak foruma giriş yaptığından kuşkulandığı kişi, Heidi’nin ta kendisidir. Ama bu konuda Heidi’nin “tek” olmadığını da düşünüyordur, Mr.Yer6.

Geriye iki parça daha yerleştirmek kalmıştır.

İkinci parçasını şüphelinin hileye başvurmadan erişebileceği üst yönetim odasında açılmış konuya yazdığı yanıta koyar.

Alaycı bir dil kullanır, yine yuvarlak bir tanıma başvurur ve tanımladığı güçle donatılmış olduğunu bildiği tek ismi “Admin olmadığı halde Admin yetkileri kullanan kişi”, diyerek işaret eder. Şüpheli kendinden bahsedildiğini doğrudan anlayacak olsa da, diğer üst yöneticiler bir Adminin yetkilerini daha düşük rütbeli bir yöneticiye devrettiği bilgisine sahip olmadıkları sürece, Mr.Yer6’nın, hariçten foruma giren birinin bir tür “hack” girişiminden söz ettiğini düşüneceklerini umar.

Üçüncü parçayı, şifresini şüphelinin kullanımına tahsis ettiğini bildiği Adminin de içinde bulunduğu tüm aktif Admin grubuna gönderdiği mesaja iliştirir!

“Çelik Blek!”… Mesajı alanlar elbette Mr.Yer6’nın kimi kastettiğini anlayacaklardır! En azından öyle ummaktadır.

Eğer ki şüpheli isim, hileye başvurmadan elde edebileceği bilgiden fazlasına eriştiğine ve özellikle de kışkırtıcı bir unsur görevi görecek “hakaret tamlamasından” haberdar olduğuna dair bir ipucu verirse kendini açığa çıkaracak, “imkânsız” bir durumun üstesinden nasıl gelebildiğini, yani kendi ismiyle foruma girmeden de bu imza nanesini yemiş olabileceği şüphesini perçinleyecektir…

Kısacası; şüpheli, Mr.Yer6’nın sadece kendini değil, tüm yöneticileri zan altına soktuğuna ve bir de “giydirme” yaptığına değinecek olursa, iki farklı çıkarıma ulaşacaktır Mr.Yer6:

Şüpheli ya elindeki “yedek şarjörde” yer alan şifrelerden biriyle foruma giriş yapıp Heidi’nin veya Admin dostunun özel mesajlarını okumuş, ya da bu insanlar tarafından enforme edilmiş olmalıdır!

Bu planın birden fazla zayıf yanı olduğunun da farkındadır Mr.Yer6... Zayıflıklar çengel bulmacanın birleşme noktalarındadır. Ama bu bir çengeldir, kafes değil! Sadece “sanık ayağa kalk,” diyebilmesi için öncelikli koşul olan kuşkularından arınmasına yardımcı olacak bir tür oltadır bu… Mr.Yer6 da oltaya geldiği için bu günleri görme şerefine nail olmamış mıdır zaten?!

Herşeyden önce, Heidi’ye düşen parçanın şüphelinin eline geçmesi için foruma onun şifresiyle erişmesinin tek koşul olmayışı ilk zayıf yandır... Heidi de yumurtlayabilir pekâlâ! Bir özel mesaj veya bir telefon muhabbeti şüpheliyi arandığına dair uyarmaya yetecektir. Ama “çengel bulmaca” fikri aklına gelmeden önce yazılmıştır bu mesaj ve artık yapacak bir şey yoktur.

Öte yandan Adminlere gönderilen mesajın bilgi parçalarının tamamını içermesi de bir zayıflıktır. Bu mesaja erişmesi halinde, “Çelik Blek” tanımından, üst yönetim odasındaki konuda işaret edilenin kendisi olduğunu ikinci kaynaktan teyit etmiş olacak, üstelik Mr.Yer6’nın ağır hakareti ile de yüzyüze gelecektir. Keza, aynı Heidi gibi Adminlerden birinin de haber uçurması ihtimali göz ardı edilmemelidir.

Şüphelisinin hangi kaynağına yöneldiğini ayırt etme umuduyla Adminlere göndereceği mesajı sabah saatlerine bırakır Mr.Yer6… İlk iki mesaj ile arasına 5-6 saat koyar bu mesajın. Şüpheliden sabaha karşı gelebilecek bir hamle Heidi’yi işaret edecektir.

Bu zayıf yönlerine karşın yine de güçlü bir kurgu olduğuna karar verir Mr.Yer6. Şüphelisinin çemberi hangi noktalardan yarmaya çalıştığını gözler, dürüst olmadığına dair veri elde eder, gözünün içine baka baka yalana başvurduğunu saptar, üstelik ileri sürülmesi olası savunma unsurlarının rahatlıkla çürütülebileceğini bile bile gündeme getirdiğine şahit olur, yani Mr.Yer6’yı iknaya değil de jüriyi etkilemeye yönelirse biraz daha derine inmek için bir gerekçe oluşacaktır. Hatta, hangi konulara ışık tutması gerektiğini de artık sanık durumuna geçecek olan zanlı göstermiş olacaktır Mr.Yer6’ya…

Evet, Mr.Yer6 içgüdüsel bir hamlesini kurguya dönüştürüp bir oyun kurmuştur. Oyunun içine, biri kilit, diğeri anahtar işlevi görecek iki unsur yerleştirmiştir. Katalizör olarak işlev görecek “giydirme” kilittir. Anahtar ise, şüphelinin kendi lehine kullanmak fırsatını kaçırmak istemeyeceği, Mr.Yer6’nın tüm üst yönetimi zan altına sokmuş gibi duran “içimizden biri” tanımıdır. Şüpheli bu kilidi bu anahtar ile açmaya yönelirse kuşkuları doğrulayacak ve Mr.Yer6’nın gözünde sanık koltuğuna oturacaktır.

"Vira bismillah!" der, oltayı atar Mr.Yer6!

Oklitus da devreye girip Çorap Söküğü 02’de aktardığımız mesajında ne hikmetse oltadaki iki unsura da giriş yapar!

"Bu adam içimizden biri"ye dokunur ve tahmin edildiği gibi lehine bir koz olarak kullanmak için ileri sürer!
Standart koşullarda asla haberdar olamayacağı "giydirme"yi üzerinde denediği ve yakıştırdığının emaresini de vermekten çekinmez!
"Foruma az önce giriş yapan" biri için hayli donanımlı görünmektedir Otlitus! "Çelik Blek" de yerini bulmuş, Oklitus "double check" ile kendinden söz edildiğinden emin olmuş görünmektedir.

Ee, ne çıkar bundan?

Kavga çıkar! :)

Oklitus Mr.Yer6'nın kuşkularına "haklısın" yanıtlarıyla doldurmuştur mesajını baştan sona!
Hem anahtarı hem kilidi ele geçirdiği bellidir. Anahtarı kilide geçirip kapıyı açmaya çalıştığı da görülüyordur. Lakin bilmediği kapının içeriye mi yoksa dışarıya mı açıldığıdır!

Soru:
Mr.Yer6'nın oltası hakkında ne düşünüyorsunuz?
•    Valla, ben bi şey anlamadım
•    Anladım ama anlatamam
•    Bu tür balıklar için olta değil zıpkın atmalı
•    Trol kullansaydı bir sürü başka balık da tutardı
•    Bu misina bu balığı tekneye çekecek kadar sağlam değil
  
"Heidi'ye gönderilen bir özel mesajın içeriğinden Oklitus’un nasıl ve neden haberi oldu?" sorusuyla devam edelim..

"Nasıl" kısmını yanıtlamak kolay...
Heidi servis etti, olamaz mı? Olabilir!
Adminlerden biri servis etmiş olamaz mı? Olabilir!
Oklitus bir takım olanaklarını kullanarak öğrenmiş olamaz mı? Olabilir!

Ama "neden" diye sorduğumuzda işler biraz karışır...

Soru:
Heidi kendisine yazılmış özel mesajı Oklitus’a sizce neden servis etmiş olabilir?
•    İkisi dert ortağılar
•    İkisi suç ortağılar
•    Heidi o özel mesajı görmedi bile
•    Oklitus bir yolunu bulmuş okumuştur.
•    Oklitus bilmesin de Andersen mi bilsin!

Bir soru da Heidi'ye soralım:
Mr.Yer6'nın mesajını Oklitus'a sen mi servis ettin?
•    Evet, elbette!
•    Hayır, ne münasebet!
•    Buna servis demeyelim de hasbıhal ederken ağzımdan kaçtı!
•    Buna servis demeyelim de hedef göstermek için özellikle sokuşturdum!
•    Oklitus'tan başka kimden rica edebilirim ki temizliğe yardıma gelmesini?

Eğer ki servis eden Heidi ise, güvenilirliğine emanet edilmiş bu mesajı Mr.Yer6'nın "içimizden biri" tanımı nedeniyle kapsama alanına giren tüm yöneticilere değil de neden bir tek Oklitus'un bilgisine sunduğunu bulmayı siz okuyuculara bırakıyorum.

Soru:
Bir Admin kendisine yazılmış özel mesajı Oklitus’a sizce neden servis etmiş olabilir?
•    İkisi dert ortağılar
•    İkisi suç ortağılar
•    Admin o mesajı görmedi bile
•    Oklitus bir yolunu bulmuş okumuştur
•    Oklitus bilmesin de Andersen mi bilsin!

Eğer ki bir servis sözkonusu değilse, Oklitus'un Mr.Yer6'yı "ahlaka mugayir" sözler sarfetmekle suçlaması için elindeki gerekçeye nasıl ulaştığını bulmayı da siz okuyuculara bırakıyorum.

Soru:
Oklitus neden bir takım olanaklarını kullanarak Mr.Yer6'nın sözkonusu özel mesajlarını okumak gereği duymuş olabilir?
•    Meraklı
•    Olanakları değerlendirmek gerek
•    Okumayı seviyor
•    Okumadı ki, Andersen gibi onun da içine doğdu
•    Kızılcıklar oldu mu, selelere doldu mu, gönderdiğim çoraplar ayağına oldu mu?

Eğer ki, ortada ne servis var ne de Oklitus "fazladan" şifreleri kullanıp Mr.Yer6'nın mesajını okumadıysa nasıl olup da Mr.Yer6'nın ahlaka mugayir sözlerinden haberdar olduğunu bulmayı da siz okuyuculara bırakıyorum.

Mr.Yer6'nın "özel" mesajı Oklitus’un eline neden geçmiştir?
Kim, neden Mr.Yer6'nın imzayı değiştiren kişiye yönelik hakaretini Oklitus’un kulağına üfürmek gereği duymuştur?
Eğer kimse Mr.Yer6'nın mesajını servis etmediyse Oklitus nasıl haberdar olmuş olabilir ki?
Şifresine sahip olduğu bir üst yönetici veya Adminin kimliğiyle girmesi mi gerekmiştir foruma?
Bu hariçten giriş Andersen'in imza değişiminden önce mi yapılmıştır, sonra mı?
Asıl kritik soru budur!

Mr.Yer6 ikinci aşamaya geçmek için ikna olmuştur artık. "Açık açık konuşturmak"...
Forum üst yöneticilerini sürprizlerle dolu bir kaç saat bekliyordur şimdi!

Devam Edecek...

35 yorum:

  1. Bugün çizgidiyarindan bir gerçek çizgiromanseverden mesaj geldi.Bu mesaj bir anlamda ak koyun karakoyunun meydana çıkmasıdır.Mesaj şöyle:
    Admininden - son üyesine tüm "Çizgiliforum" üyelerine açık davet
    Yarım kalan maceralardan bunalan; Teksas, Tommiks ve Kaptan Swing'in Amerika menşeli olduğunu sanıp bir yandan gıcık kapıp ama bir yandan da gizli gizli tuhaf bir sempatiyle seven; Kit Taylor'un Tex'in oğlu olduğunu düşünüp ne zaman gerçek bir maceraya atılacağını merak eden; Tom'un sistemle nasıl bir sorun yaşadıysa iki macerada Yüzbaşı olup geri kalan yıllarda elli bin çeşit kötü adamı kodese tıkmasına rağmen hala bi tane bile rütbe alamamasını hiç kafasına takmayan; Kızılmaske'nin az daha zorlansa hiç görünmeyen yüzünü görebileceğini sanan ve Kızılderilileri dibine kadar sevip mavi ya da kırmızı ceketlilere gıcık kapan bir dönemin çocuklarına bu duyuru, yani neden kepeklerini indirdiğini bilmediğim ama çizgiromana olan sevgilerinden hiç şüphem olmadığından en azından bir kısmının arada sırada Çizgidiyarına uğradıklarını tahmin ettiğim Çizgiliforum'un admininden son üyesine kadar tüm sevenlerine, takipçilerine, okuyucularına.

    Çok azız ve her geçen gün iyiden iyiye azalıyoruz. Gelin geçmişe bir sünger çekelim, bir olalım ve en azından bizden sonra gelecek olanlara çizgi romanın Türkiye'de halen okuyanları olduğunu gösterelim.

    Öyle laf olsun, akademik kariyerime bir çentik daha attırayım, herkes beni tanısın diye filan diye değil, çizgiroman okumak, okutmak ve okuyan sayısını arttırmak için yapalım bu işi.

    Gelin yayıncılarca eleştirilen bu sistemin aslında çizgi romanı yaşatmak isteyen bir avuç çılgının inanılmazı başarma çabası olduğunu kanıtlayalım.

    Gelin kişisel beklentilerden arınmış, hayat felsefesi çizgi roman okumak, okutmak ve yaşatmak üzerine kurulu bizlerin sesine ses, gücüne güç katın. O forum - bu site tartışmalarını bırakalım, gelin bir ucundan da siz tutun.

    Gelin, alıntı çizgiromanlarınıza sahip çıkın, çizgiromanseverlere yıllardır ezberlettiğiniz nicklerinizle aynı çizgiromanları siz de paylaşın, biz de alıntıları kaldıralım.

    İnternet ortamında çizgiroman paylaşımının yaşayabilmesi için birbirimize destek olalım. Unutmayalım “bir elin nesi var iki elin sesi var” deyimini kullanan bir halkız. Paylaşımlara devam edilmesi ve bugüne kadar sarf edilen emeklerin, tarayıcı başında geçirilen saatlerin heba olmaması için beraber mücadele edelim.

    Haydi toplanın, Türkiye'deki en çılgın eylemini başlatalım, yeni ya da yenilenmiş dostluklarla çizgiromana yeni bir heyecan katalım, çizgiromanı yeniden tüm yurda yaymak için hepberaber bir kıvılcım çakalım, bölünerek küçülmek yerine birleşerek büyüyelim.

    Sevgi & Saygı

    Nadir Şinikoğlu (Gulyabani)

    YanıtlaSil
  2. okudum...

    gulyabani'yi de çok severim. hatta bir ara muhabbetimiz vardı, sonra koptuk... sanırım benim de içinde bulunduğum başka sıcak olaylar nedeniyle uzaklaştı Nadir..

    çağrısının tamamen içten olduğu da çok açık. ancak, ÇF'daki arkadaşlarımız forumun akıbeti konusunda kesin bir bilgiye erişmezlerse bu çağrıya ne kadar kulak verirler kestirmek güç. En azından Nadir'in sözünü ettiği "bilinen mahlaslar" bu çağrıya temkinli yaklaşırlar gibime geliyor..

    özellikle "yoğun" şeyler yaşayanların biraz daha beklemeyi tercih edeceklerini sanyorum.

    geçmişe ne kadar sünger çekilebir? süngerin kapasitesiyle ilgili tabi, ama mesela mr.yer6'nın ÇD'daki birilerinin nefret sıralamasında adının geçtiğini bilmek, üstelik nefret duyması için "kişisel" hiç bir sebebi olmayan birinin kuvvetli bir duyguyu ifade eden "nefret" halinde olması, Mr.Yer6 gibilerin eninde sonunda orada da başının belaya gireceğini düşündürtür bana.. bazen taraflar birbirini anlayabiliyor, bağışlayabiliyorken taraf bile olmayanların aynı hoşgörüyü gösterememesi ilginç bir fenomen.

    netekim, içerdeyken başı belaya girmek, dışardayken bela yaratmaktan farklı. bir oluşumun dışındayken bela çıkarırsanız o oluşumdakilerin birbirine sarılmasına yardım edersiniz, ama içerdeyken "dert açmanız" demek "çatlak" demektir.. Şu an tek major forum haline gelmiş ÇD'de hiçbirimiz bir çatlak istemeyiz sanırım.. :)

    sonuç itibariyle biraz daha zamana gerek var sanki..

    YanıtlaSil
  3. Enteresan gelişmeler yaşanıyor… ÇD, güya biribirinden habersiz iki hamle yapıyor. Önce EK’ya, İlker5561: bakunin imzasıyla ince bir ayar verilmeye çalışılıyor. Açıkça; şu çizgiroman işini bi açıklığa kavuşturun artık, ağzınızda eveleyip gevelemeyin, üyelere açık açık söyleyin mealinde :

    “… çünkü bana göze çizgi roman üye toplamak için bir araç değil… vs.” diyor…

    Diğerinde de Gulyabani imzasıyla Çizgili Forum’a bir “davetiye” gönderiliyor!

    Koyun can, kasap et derdinde… Üyeleri, yöneticileri umutla bekleşirken onlar hangi kaynaktan haberini aldılarsa; “kepenklerini indirdi” ” deyip ÇF’un helvasını kavurmuşlar bile…

    Yahu tamam, forumumuzu seviyoruz; sevgimizi saygımızı, inancımızı kaybetmemeye çalışıp bekliyoruz ama, haberleşme adına Çizgiliforum Facebook sayfası açmışsınız, kıçı kırık bir açıklamanın dışında bi daha geri dönen yok, bir ses vermek bu kadar mı zor. Tamam bugünden yarına olmuyorsa bile 5 ay deyin, 6 ay deyin veya tamam bu iş buraya kadar, harç bitti yapı paydos deyin, ama bunu siz deyin; çizgili forumluları kurda kuşa yem etmeyin…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çizgili kurda yem oldu ama bu elma kurdu gibi içten yiyenler sayesinde oldu... şimdi gayet normal hazinenin peşine düşülmesi.. zaten ÇF kapandıysa bu arşiv ziyan olsun istemez kimse. bir yerlerde tekrar online olması lazım ki onca emek güme gitmesin. doğrusu ÇF'nin kendine geleceğinden umudu kesmeye başladım artık. daha çok oradaki aklı selim adamların kuracağı yeni bir oluşumdan umutluyum.. hem, rekabet adil koşullarda olursa ÇD'na da yarar...

      EsKit'te Bakunin'in yazdığı mesajı da okudum. tabi uzaktan hangi mesajın hangi amaca yönelik yazıldığını kestirmek güç. bakunin EsKit'in gizli viplik sisteminden (iç oda paylaşımları) rahatsız oluyordur mutlaka. bununla mücadele için açtığına göre diyar'ı, bu mücadelede şöyle veya böyle sonuca ulaştıysa ÇF'deki yetişmiş elemanların ve onların ürünlerinin nasıl işlediği belirsiz bir sistemi olan EsKit'e göç etmesini istememekte haklıdır. Yani pişirmek için uğraştığı aş olası rakibin tabağına dolsun istemez...

      bu anlamda nadir ile ilker çelişiyor ya da birbirinden habersiz değillerdir belki de...

      hayırlısı diyelim..

      Sil
  4. “dün evime gider gitmez yorgunluktan yığılıp kaldım ve sabaha kadar da yığıldığım yerde kalmışım”

    Herhalde “olay anında neredeydin?” diye bir soru yöneltilmiş olmalı, yoksa niye mazeret belirtme ihtiyacı hissedilsin…

    Adı her geçtiğinde çakma kimliklerinin sayısının dedikodusu da yapılıyor. Anlayabildiğim kadarıyla kesin sayısı konusunda tam bir mutabakat sağlanamamış gibi. :))

    O kadar tilkiyi idare etmek, ederken de kuyruklarını birbirine değdirmemek takdir edilesi bir iş. Böylesi bir background'dan daha yaratıcı bir hamle beklerdim doğrusu, acemice… :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "acemice" evet ama baskı altında insanların beceriksizleştikleri de bilinen bir durum.. mazur görün lütfen.. :)

      bu naneyi oklitus yapsın veya yapmasın o da çok iyi biliyordur ki, "baş şüphelidir"... savunma ihtiyacı da kaçınılmazdır elbette...

      Sil
  5. Oklitus'un ÇF içinde önemli bir konumu olduğunu düşünmeden edemiyorum.
    Olaylar patlak verdi,
    siz banlandınız
    Eskit kuruldu
    Eskit'in içinde oklitus faal.

    bütün bunlara rağmen oklitus hala ÇF içinde yöneticilik yapabildi.
    en son VIP oldu ama tekrar yöneticiliğe terfi etti.

    şimdi ÇF kapandığı için, oklitusun sesi soluğu yok.
    Eskit'te zaman geçirmek ile meşgul.

    anlıyamadığım nokta da bu. ÇF'nin ''vatan haini'' diye işaretlediği insanlar 5 dakika bile yaşayamaz. derin devlet, hainlere yaşam hakkı tanımaz.
    Lakin oklitus'un yaptıkları bilinirken kimse ona bulaşmadı.
    Bu ÇF değil mi, bir gün içinde forumdan başka foruma kayanları kurşuna dizen
    Bu ÇF değil mi, başkasını forumları övenleri, mübebbet hapse yollayan
    Bu ÇF değil mi, bölücü faliyet yapanların kafasını kesip, köy meydanında sergileyen

    noldu bunlara şimdi? oklitus'a niye bulaşmadılar?
    ÇF artık kapandı, büyük ihtimalle artık açılmayacak. peki oklitus bunu dert ediyor mu? hiç sanmam.
    Eskit güllük gülistanlık. kim napsın ÇF'yi.

    Bu arada ÇF'nin idealist insanları, ÇD'ye daha yakın gibi.
    zira ÇD'nin hedefleri, ÇF idealistleriyle uyuşuyor.
    ÇD, temelde çizgiroman, sohbet, ortak hobi ekseninde hareket etmesi, idealistlerce çok sempatik karşılanabilir.

    ÇD'nin Kemikleşmiş bir forum olması ve devasa alanıda cazip geliyor tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇD kendini kurtardı, kendi kendine yetecek duruma geldi, hatta geçti... ama süreç içinde bir sürü insanı onlar da kırdı. bir çoğu da o "idealist" dediğimiz iinsanlar malesef. İdeallerinin bir parçası da "ahlaki duruş" idi elbette... Şimdi ÇF kapanmış olsa bile yaraların sarılması biraz zaman alır.. Aynı hedefe yürümek ise biraz daha zaman alır.

      Siyaset gibi, yani iktidar da muhalefet de toplumun daha iyi yönetilmesini ister ve buna talip olur ama aralarında "iyi"nin ne olduğu konusunda uzlaşmazlık vardır ve bu nedenle biri muhalefettir diğeri iktidar... İktidar şu an ÇD'de, iyi şeyler yapsınlar, eski yanlışları silsinler, hedeflerine ilerlesin; çizgiroman dünyamızı renklendirsin, şenlendirsinler... Şimdilik muhalefet işlevi görecek güçlü bir oluşum da yok.. Tam zamanıdır amaçları gerçekleştirmenin. Ama acele etmeden.. :)

      Oklitus her zaman her yerde işe yarayacak çapta bir adamdır. Sadece çapı nedeniyle değil elinde ÇF hazinesini bulunduruyor oluşu nedeniyle de gözdelik vasfını sürdürecektir.. Eskit olmuş, ÇD olmuş, yeni başka bir oluşum olmuş çok fark etmez.. Nerede durması gerektiğini öğrenmiş olsun yeter!

      Sil
  6. Oklitus'un elinde bir hazine olduğunu sanmıyorum.
    daha doğrusu, bütün ÇF yönetim, ve vipleri elindekilerden daha fazla bir hazine.

    sizin elinizde ki imkanlar ile, oklitus'un elinde ki imkanlar arasında bir yoktu ki.
    Ya da 25Temmuz ile oklitus arasında.
    En basiti, viplerinde rahat arşiv yapabildiğini en iyi siz bilirsiniz.
    Kısa vipliğim süresince ilgi alanıma giren çok sayıda paylaşımı indirip arşivledim.
    sürekli şifre değişmekten gına gelmişti hatta:)

    Arkasından vipliğim alındı ve normal üye olarak açık linklerden ilgimi çekenleri arşivledim.

    söylemek istediğim, paylaşımları elinde bulunduranı avlamaksa bütün dert, zaten çoğu kişinin elinde var. bunun için oklitus'a ihtiyaç yok.

    Hatta şu an ÇD üyeleri arasında sıkı arşivciler var. onların çoğu ÇF stoklarını kendi ellerinde bulunduran insanlar.
    Bazılarınıda tanıyorum, arkadaşımdır.
    Dökmemelerinin nedeni ÇF içinde, ''kim bu hayin?'' gerilimi yaratmamak.
    Bunu sizde biliyorsunuz. kendinizde yazdınız zaten. ÇF'nin bir paylaşımı karşı tarafta gözüktüğünde nasıl takibe alındıklarını. ortamın gerildiğini.

    Tabi birde ÇF'de olupta ÇD'de olmayan pek birşey yok.
    Yani bizzat iki paylaşımlarıda görmüş olan ben, arada bir fark göremedim.
    Zafferra taramaları şıktır ama bayposta taramaları daha şıktır.
    ve ya Harunaybal ile mehmet ali arasında ki fark, kum tanesi gibi birşey.

    zaten sizde bilirsiniz, ÇF'nin(tarama) arşivi ile ÇD'nin(tarama) arşivi sayısal olarak aynıydı. hatta ÇD'nin arşivi burun farkıyla öndeydi.

    tek fark kitaplardı. onlarda eskit'e düştü. her giren görebiliyor. (eskitin gizli bir bölmesi varsa bilmem)

    ÇF ile ÇD arasında ki en bariz fark, Çeviri ve Balonlama bölümü.
    Sayısal olarak ÇD daha önde. ayrıca ÇF'de olanların çoğu ÇD'de var.
    Hatta sizin çalışmalarınız bile orda. nasıl yapmışlar bilmiyorum ama oraya taşınmış.
    Zaten bizim çevirmenlerimizde ÇD'ye geçmiş. sensei orda. honeybadger orda. daha ne olsun.

    sadece hunkan'ın manaraları bulunmuyor. onlarıda atlamışlar zannımca.

    yani demek istediğim, oklitus'un bir değeri yok.
    ne ÇF için bir öneme sahip
    ne ÇD için bir öneme sahip
    ne EsKit için bir öneme sahip

    YanıtlaSil
  7. ***DEVAMI**
    yeni bir forum açmak isteyen, ÇD'nin hazinesini dökse yeter. ulaşım engelide yok. yönetimide fazla saf. inceleme falan yapmaz. kendi üyeleri, yönetimi eziyor. dünyada üyeleri tarafından ezilen, nazlanan, sorguya çekilen tek forum.
    Türiye için fazla komün. düşün yani başbakanı blogunda ''apoyla görüşüyor'' diye eleştirdiği için 21 yaşındaki gence 6 yıl hapis cezası verilmiş bir ülke burası. oysaki başbakan kendisi görüştüğünü kabul etmiş ve bizzat söylemiştir. ama yinede çocuk hapiste.
    basit bir internet forumunda ise yönetim taşlanıyor. çıt yok.

    Eğer ''ÇF'yi tekrar canlandırmaksa amaç'' yine oklitus'a gerek yok ki.
    sadece siz ve ben, şurayı iki dakikada ÇF yapabiliriz. eğer yetersiz kalırsak dedegan'ı çağırırız. hadi gizemlilover'de gelsin daha hızlı bitirelim. bütün arşivi dökelim. bu kadar basit.
    eğer arşivi tekrar media yüklemek sıkacaksa(ki beni sıkar) ÇD'de bulunan bizim paylaşımları kopyala-yapıştır yaparız biter gider:) adamlar isimleri bile silmemiş düşün artık:)

    Eskit'in zaten oklitusa ihtiyacı yok. ordakilerin hepsinin elinde arşiv var. hem ÇF arşivi, hem ÇD arşivini kendi ellerinde bulunduruyor. zaten kitap konusunda ısrarlılar. yani arşivi dökme gibi bir gayeleri yok.

    Lakin hepsinin 'yeni enerjiye' ihtiyacı var.
    ÇF'nin ihtiyacını söylemeye bile gerek yok. son günlerde hiçkimsesi kalmamıştı. açıyıp birşey paylaşmak istedim. sonra ''niye ya? onlar benim vipliği aldı, haketmiyen birine verdi'' diyip vazgeçmiştim.
    zavallı öldü zaten. tomates'in avangersleri ile gambit'in joe barbarbarian'larından medet umuyordu.

    ÇD'nin bir enerjiye ihtiyacı yok denecek kadar az, hatta yok kanımca.
    yahu emekçileri keban barajından bile fazla enerji üretiyorlar. insan üstü bir özelliğe sahipler. bir insan neden hala ''daha, daha, daha'' der ki?
    şuan da ÇD'den büyük Allah var. onu geçemezler zaten. şirk koşmaya gerek yok.

    En fazla alacağı enerji, çeviri balonlama bölümüne gambit ve tomatesi transfer etmek. onlara ne ihtiyacı var anlamış değilim. ÇF hastaydı diye ayda bir çizgiroman çevirirlerdi, sırf mutlu olsunlar diye.
    iyide ÇD'nin bir üyesi şu an hırs yapmış, spalced'i bitirmeye niyetlenmiş. arka arkaya seri veriyor. böyle bir adamın varken napcan ki gambiti tomatesi.
    Elinde ''türkçe çizgiroman çeviri takımı(tççt)'' gibi koca bir grubu bulunduran ÇD, iki garip adamla tatmin olur mu?
    ÇD istemese bile biryerden enerji geliyor.
    en fazla üye sayılarını fazlalaştırırlar. onada ihtiyaç var mı bilmiyorum. yığınla üyesi var. kimi 2 kelime bile yazmamış.

    EsKit'in enerji şu aralar tavan yapıyor. ama ileriyi bilmem.
    enerjiye muhakkak ki ihtiyacı var. çünkü önümüzde ki süreçte, kendisine bir rakip çıkabilir.
    ama şu aralar çalışkan üyeleri var. yani şu haliyle devam edeceklerse, ekstra bir enerji gerekmez.
    ÇF'nin kitap dominoları elinde adamların. bu dominolarla uzun süre koşarlar.

    durum bu yani. oklitus'un varlığıda yokluğuda birşey ifade etmiyor.
    en fazla bir blog açsın, orda paylaşsın.
    belki bir iki teşekkür alır. hepsi bu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru kabul edip bunun üzerinden bir sonuç bildireyim izninizle.
      "o zaman çizgiliforum'a üzülmenin de anlamı yok.." :)
      zaten ÇF'de üretilen tüm materyali elinde bulunduranlar varsa ÇD'de, ÇF üyelerinin çoğunluğu başka mahlaslarla da olsa ÇD'de yer alıyorsa zaten, kayıp yok demektir.. hepitopu bir kaç mahlastır kaybedilen...

      artık ÇF internet alemini terk ettiyse, ÇD'deki sıkı arşivciler de üzerlerindeki baskıkan kurtuldu demektir. umarım ortaya çıkarlar.. baskı kalktı ya, mümkünse kendi mahlaslarıyla çıksınlar ortaya.. belki de aralarında tanıdık isimler görür, "seviniriz"... :)

      böyle düşününce, çizgiliforum'dayken sadece ilgimi çekenleri indiren biri olarak bir çok şeyi ıskalamış olduğuma da üzülmeyeyim artık.. kaçırdıklarımı Çizgidiyarı'ndan indirmek fikri güzel geldi, valla..

      ama galiba oklitus konusunda bir çelişki var. ÇF'a gelmiş her türlü materyali barındıran elinde bulundurduğu hazine nedeniyle oklitus'un önemli kılan, ÇD'deki sıkı arşivcilerin bu hazinenin bir kısmını halen foruma yansıtmamış olmalarıdır belki bu çelişki.. bu durum ÇD için oklitus'u gereksiz kılsa da, başkaları için önemli kılmaya devam eder herhalde. Hele yeni oluşumlar için "maden" niteliğindedir. Belki sadece üretilen materyal değil de "tüm forum" forum vardır elinin altında, bir backup halinde. Bu da ÇF'u yeniden canlandırmak isteyenler için nimettir...

      Peki rakipler için maden, nimet gibi değerler arz eden oklitus bu durumda ÇD için de marke edilmesi gerekli biri haline dönüşmez mi? dönüşür!..

      Sil
    2. Devam bölümüne yanıt:

      ÇD'de yönitimi taşlayanlar isabet ettiremiyorlardır belki.. o yüzden çıt yoktur.. isabet ettirseler of, ah sesleri kaplar ortalığı, hem yönetimden hem de taş atanlardan çıkar tabi sesler..

      şaka şaka.. ÇD yönetiminin "acı eşiği" yüksek belli ki.. cezai yaptırıma geçmeden önce epey direniyorlar.. güzel gibi görünse de, bu duruş da sıkıntılıdır bazen. acı eşiği yüksek kişiler rahatsızlığı ancak ilerleyen safhalarda fark ederler. bazen de çok geç olur.. yani orta karar acı eşiği iyidir.. :)

      ikinci kısımda anlattıklarınızı da doğru kabul edip bir çıkarsamada daha bulunayım izninizle.

      öyleyse ÇD en tehlikeli noktada. bir ara ÇF'nin bulunduğu pozisyonu ele geçirmiş. Güneş tepede! Bundan sonrası günbatımıdır. Bunu geciktirmek için çok çok çok çok daha dikkatli olmalırı gerekir oradaki yöneticilerin. Şimdi gözler onların üzerindedir, bu biraz egoları besler, hata yapma ihtimalini artırır. E, geçmişte hatalarla dolu koca bir ÇF-ÇD savaşı var ve ÇD'de hata yapmaktan hiç çekinmedi. Tırmanırken çok dal kırdılar, hiç istemem, ama inişe geçtikleri sırada tutunacak şey bulmakta zorlanabilirler..

      bir oluşum belli bir boyutu aştığında büyümesini sürdüremezse içe çöker. ÇF'nin başına gelen budur... Temel direkler çürür, çürütülürse pat dile oluverir bu çöküş. O nedenledir ki, ÇF deneyimi çok önemlidir forumlar için. Ya yavaş büyüyecek ve kabuğun içe çökmeyeceği bir hacimde karar kılacaksın ya da ilelebet büyüme arayışında olacaksın... ikincisi imkansız.. büyümeyi yaratan etki eninde sonunda patlatır kabuğu...

      o yüzden bu tür oluşumlar yaşam süresi içinde iyi şeyler yapmaya gayret etmeli ki geride bırakılan iz de iyi olsun.. yoksa patladığı veya çöktüğüyle kalır... tercihim patlamasından yanadır, tohumları saçar etrafa..

      Sil
    3. bütün söylediklerinize katılıyorum.
      ama yine de oklitus'un fazla abartıldığını, bir değeri olmadığını düşünüyorum.
      Bütün hazineyi tek elinde tutsa bile, bu oklitus'u değerli yapmaz. yapmamalı.
      ÇF'nin 20gb'a yakın bir arşivi kendi bilgisayarımda.
      15-20gblik başka arşivlerde muhakkak diğer viplerin elinde vardır.
      sırf toplanım, arşivimizi döktüğümüzde ÇF'yi tekrar canlandırabiliriz.
      Tek zahmetli yönü, arşivi tekrar media-rapid upload etmek. gerçi bu bana göre zahmetli. upload ederken sıkılıyorum. bilgisayarım biraz ağır da:D ama azimle bir gün içinde hepsini uploadlıya bilirim.

      oklitus gibi bir adama değer verilmesi hiç hoş değil. yani oklitustan medet ummak; pedofiliyi, çocuk esirgeme kurumuna müdür yapmak gibi birşey.
      Bizi nasıl iğnelediğini, nasıl emrivaki yaptığını, sizde çok kez görmüşsünüzdür.
      Mytra yada kutuge hiç birşey söylemezken, oklitus her şeye atlıyordu.

      bence oklitus'un bulunduğu bir forum ilerlemez. tam aksi geriler. zaten oklitusa ihtiyaçta yok.

      ÇD konusunda katılıyorum ama eski çf mahlası konusunda endişelerim var. şahsen kendi endişelerim var:)
      ben yeni mahlasla orda gezmeyi daha güvenli buluyorum.:)
      ÇDlilerden korkum yok, tam aksi ÇFlilerden korkuyorum. :)

      orda paylaşım yapınca, birden üstad oluyosun. 10 tane mesaj, 20 tane like, 30 tane rep+
      hoşumada gidiyor haliyle:)
      ÇF'de zar zor vip oldum, ÇD'de bir üye rahatlıkla üstad olabiliyor. ve bu benide çok çekiyor.
      ama endişem arşivi dökünce, gerçek sahiplerinin yaratacağı gerilim.
      ÇD kanadı konusunda içim rahat. ben paylaşım yaparım. onlar çok memnun olur. üstad yapalar. yüceltirler. severler. korurlar.
      Ama ya gerçek sahipler?
      Ben şimdi manaraları oraya dökersem, hunkan köpürmez mi?
      büyük ihtimal ile hunkan'da ÇD'de. farklı bir mahlasla geziyor oralarda.
      benim paylaşımımın altına, ağır bir yorum yaparsa, ben ne diyicem? benim çalışmamı izinsiz koydun diye hakaretleri sıralarsa rezil olurum.
      adam renklendirme bile yapmış. çok çalışmış. küfürü basar vallahi.
      yada zaferra'nın rodeoscriptlerini paylaştığımda, bir tepki olursa?

      benim endişem bu. o yüzden eski mahlasa dönmek istemiyorum. en azından fişlenmem.

      bizim scorpion'u hatırlıyorsundur. palio postaladı forumdan. adam herşeyi ÇD'ye taşımış. birde üstad olmuş. farkettiğimde çok şaşırdım. yani ÇD için bunlar sorun değil. ama gizli ÇFliler için sorun:)

      ben şimdilik ÇD'de yiyici olarak takılıyorum. zaten çoğunluk öyle takılıyor. anketlerine katılmam. yorum yazmam. fikir belirtmem. sadece paylaşımları indirip arşivliyorum. ama bir zaman sonra orayada birşeyler paylaşabilirim.
      şimdi paylaşsam belki üstad olamam. çünkü ÇD çok aktif. sürekli hareketli. zayıflayacağı zaman yaparım, repleri alırım :D

      Sil
    4. ÇD'deki "alıntı" ibareli çalışmalar kimden alındığı belirtilerek verilse, ÇF yöneticilerinin büyük bölümü dahil fazla bir rahatsızlık kaynağı olmazdı, diye düşünmüşümdür hep. Eğer ÇD ileri görüşlü taktiklerle ÇF ile olan savaşını yürütmüş olsaydı, yapması gereken de kaynak kişiyi belirtmekti bu tür alıntılarda. kimse hakkımı "çıtır çıtır" yiyorlar orada diye düşünmezdi. evet pişirdiği paylaşım mideye indirilirdi ama "hak" mahlas belirtildiği için sahibinde kalırdı. Üstelik, şimdi "emek veren mahlaslar kendi isimlereyle gelsinler bu çatı altında buluşalım" çağrısı çok daha kolay benimsenirdi..

      lakin ÇD, o günlerde alıntı değil de çalıntı yolunu tuttuğunu ve foruma taşınan materyalin arkasındaki isimleri göstermenin ÇF'ye puan toplayacağını kestirmişti ve mahlaslara yer vermemeyi yeğledi. sonra da bu geleneksel olarak benimsendi, öyle devam etti.

      bunun istisnaları var elbette. özellikle çeviri balonlama bölümüne emekçilerin ismiyle ana başlıklar açılması. güzel bir hamleydi doğrusu.. ama bir yan etki oluşması da kaçınılmazdı, ben gibi ÇF yönetiminde bulunan insanlar üzerinde bir şüphe bulutu yaratıyordu bu durum. "Ses etmediğine göre demek ÇD ile arası iyi, belki de oranın adamı" falan gibi düşünceler uçuşuyordu insanların aklında. uçuşuyordu dediğime bakıp da tahmin olduğunu sanmayın, tartışmaları bile yapıldı bunun.. benim gidip ÇD'den kendimi banlatacak hareketi başlatmamın altında da bu itki yatar.. zihinlerdeki bulanıklığın giderilmesi yani..

      özetle "kirli" savaş, herşeyi kirletti, iyi niyetli hamleleri dahi..

      oklitus'un üzerine de çok gitmeyelim.. sistemin gereklerine uyan (belki biraz abartan), doğrudan sistemin gerektirdiği bir tutuma sarılmıştır. Özünde son derece zeki bir adamdır ve bu özelliği nedeniyle şimdi bozuk para gibi harcıyor olsam da gözümde değerlidir..

      Sil
  8. Bütün yazıları ve süreci okudum buranın linkini ÇD deki bir konuda gördüm , ne yalan söyleyim forumdaki çağrıdan dolayı ÇF'ye ne olduğunu merak ediyordum kafamdaki sorulara iyi bir şekilde cevap buldum . 2009 yılında üye olmuştum bölünmeden sonrası çünkü olayları görmemiştim . Bir iki ay ÇF'yi iyi bir şekilde izlemişimdir çünkü aktif olmanın yollarını arıyordum olaylarda başrolü oynayan yöneticileri (oklitus,heidi,25temmuz) hatırlamıyorum ki hafızam iyidir herhalde o sıralar yönetici değillerdi bir timurkhan süpermoddu onu hatırlıyorum , herneyse buradan yaptığım gözlem sonucunda problemin vip üyelik ve yönetici koltuğundaki kişilerin kötü yönetimi olduğunu çıkardım. Vip özellikle sorunun temeliydi forumda takıldığım ikibuçuk aylık sürede tarayıcın yoksa vip olamazsın algısı bende oluştu sizinde vip sistemini sorguladığınız bölümde sorular sistemi özetliyordu , yönetim problemi ise zaten herşeyi gösteriyor, insanları nasıl kaçırıpta ÇD ye gönderdiklerini göremeyecek kadar kör olmalarına inanamıyorum , kendimi örnek gösteriyorum vipliğin belirsizliğinden dolayı hayal olduğunu anlayınca alternatiflere yöneldim anında ÇD'yi buldum başlarda sadece indirip okuyan bir üyeydim bende birşeyler öğrenip bilgi paylaşmaya karar verince orayı tercih ettim çünkü ÇF'ye tekrar bakınca gittikçe kötüleştiğini gördüm kötü yöneticilerin elinde insanların sürekli küstürüldüğünü gördüm , en azından sizin fikirlerinizden ÇF'deki aksaklıkları iyi analiz ettiğinizi görüyorum ve birtane akil adamın bu fikirlere bakmaması üzücü , bu arada ÇF'nin arşivlerini toparlamış birçok kişi vardır emin olun kısa süre sonra bunlar ÇD'de paylaşılmaya başlanır çıkıpta kendi forumunun kuyusunu kazanlara kalmaz bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vipcortist'i ÇD'nda duyurmamayı yeğlemiştim ben. amacı ÇF içinde yer alan insanların ne olup bittiğine dair bir fikir edinmeleriydi, zira ÇF'de birileri esip gürlüydrdu. ÇD ise ÇD'ydı... üye seviye tespit sınavında yazdığım şeylere de ters düşerdi zaten, gidip ÇD'nda şikayeti dillendirmek.. o yüzden bugünki tık sayısı epey şaşırttı beni.. demek ÇD'nda olup da ÇF ile ilgilenen çok insan varmış. Bu da ÇF'daki yönetsel anlayışın ne kadar çok kişiyi kaçırdığını gösteriyor, ki acı bir durum...

      Sil
    2. Malesef acı gerçek ÇD'de olan üyelerin %90 ÇF'den geçmiştir hatta üyliğim duruyordu da arada bir girip bakardım yani bende üye sayılırım :D ama ailenin büyükleri bizi içeri aileye almak için çaba sarfetmediler teşvik etmediler sadece cesaret kırdılar. Yukardaki yoruma verdiğiniz cevapla birkez daha şok oldum demek bu şahısta sitenin backup'ı bile olabilir.

      Sil
    3. backup meselesi tahmin tabi.. günahını almayayım.. ama varsa kötü mü olur? tedbir iyidir. ÇF "zümrüd'ü anka kuşu gibi" küllerinden yeniden doğrar ve tabi aynı mentalite sürerse tekrar tekrar doğmak üzere devridaim döngüsündeki yerini alır.. ben merak ediyorum valla, neler olacağını... :)

      Sil
    4. Tedbir iyidir ama şaibeli adamda olması kötü , buradan ve önceki yazılarınızdan malesef ÇF'deki yönetim zaafiyetini açıkça görüyorum forumun Watchmen'ini kimse gözlememiş anlaşılan , forumun kuyusu kazılmış ama admin katında ses seda yokmuş. EK'ya iyimser yaklaştığınız fikri kafamda oluştu fakat bende ÇF'nin altını onlar kazdı görüntüsü uyandı , en azından Bakunin tutarlıydı vip sisteminin forumda anlaşmazlık çıkaracağını görmüştü bunu görmek için alim olmayada gerek yok kırgınların eninde sonunda bir yerlerde birleşeceğini herkez tahmin eder Bakunin olmasa başkası yapardı , EK hareketi ise burdaki adminlerden hayır yok gelin kendi düzenimizi kuralım bu sefer pramitin zirvesine biz oturur kendi dalgamıza bakarız mantığında olmuş hele bundan kısa süre sonra vipcortlatma olayı tamamen bu düşüncemi destekliyor.Neyse hikayenin devamını merakla bekliyorum bakalım daha neler olacak.

      Sil
    5. EsKit'e ne iyimser ne de kötümser bakıyorum. sadece bakıp, çizgiliforum'un parçalanma sürecinde oynadığı rolü anlamlandırmaya çalışıyorum. 25temmuz ÇF'daki etkin abi rolünü yeni forum firki ile değil de "sorunu saptayıp çözme kararlılığı" şeklinde gösterseydi evet kalpler kırılırdı belki ama ÇF yaşardı. Bu anlamda onaylayamayacağım bir şekilde çıkmıştır yola EsKit. Yolda, "gizli oda," ve "gizli VİP sistemi"ne başvurduğu da anlaşılıyor. ÇF'deki sorunun gizlenmiş hali dilebiliriz buna.. ama artıları da var, sağduyusuna güvendiğim bir kaç kişi yönetimde. bu insanlar hayata karşı demokrat, aydın duruşlarını forum yönetimine etkin bir şekilde yansıtabilirlerse gizli vip sisteminin ileride yaratacağı olumsuzlukları da elimine edebilirler.. yani iyimser olmak için neden yok ama umutsuz olmak için de öyle..

      bir ayrıntı var yalnız. vipcort harekatı, yeni arayışlar'ın ortaya çıkmasından öncedir. EsKit konusunda beni asıl rahatsız eden şeylerden biridir bu sıralama.. 25temmuz "adminlerden hayır yok" düşüncesinde kendini haklı buluyor olabilir, ama yeni forum önerisini zaten tartışma yaratacağı çok açık olan (başlamıştı bile) cortlist'in üzerine getirdi... bu zamanlama ya iki harekatı birbirine bağlıyorsa, ya örgütlüyse, ya planlıysa ihtimallerini düşünmeye itiyor beni.. vipcortist'e yazdığım bölümlerde gördüyseniz, cortlist müellifi ile yenioluşum fikrini ortaya atan kişi yanyana durur gibi bir görünüm veriyor ve ikisi arasında paslaşmalar da var. Bu da örgüt ihtimalini güçleniyor..

      yani her şey tesadüfse zaten, ÇF'nin kader çizgisi buraya kadarmış, ilahlar ÇF misyonunun tamamlandığına karar vermiş demektir.. endişem ilahların yukarıda değil de aramızda olma ihtimali üzerine yoğunlaşıyor netekim.. :)

      Sil
    6. Yeni yeni EK'yı incelemeye başladım yeni adresimiz söylemi birçok yerde gözüme çarptı ÇF'nin mirasçısı olduklarını açıkça belli ediyor gibi, çizgiroman'a mesafeli bir duruşu var tahminim ÇD yöneticileride yakından takip ettiği için biz dostuz havası estiriyorlar , ayrıca çeşitli sebeplerden hem ÇF hemde ÇD'den ayrılan kişilerde gördüm büyük ihtimalle yeni toplanma yeri alternatifi orası olacak , birde bazı yakınmalar var alıp kaçma yorum yapmama gibi bol keseden yaptıkları süperüye dağıtımı ileride yavaşlayabilir , bence merhumun ilanı bekleniyor hele bazı ÇF adminleri orada ortaya çıkmaya başlarsa işte o zaman şenlik başlar .

      Bir de bildiğim birşey varsa türkiyede kitap okuyan sayısı azdır çizgiroman okuyan sayısı ise dahada azdır , çizgiroman paylaşımının Çr'ye olan ilgiyi arttırmada olumlu bir etkisi vardır ama kitap için aynı şeyi söyleyemem kitap yayınlayanlar daha güçlüdürler bu yüzden kitap yönünde ilerleyeceğini ilan edenlerin başına telif sopasının inmesi çok daha yakın ihtimal, herşeyi zaman gösterecek iddia edilen yöndemi ilerleyecekler yoksa üzerindeki kostümü çıkarıp gerçek kimlik mi açığa çıkacak.

      Sil
    7. siz "toplanma yeri" deyince aklıma nedense mahşeri bir manzara geldi.. kıyamet yani.. :) evet ÇF için kıyamet koptuysa, mahşerde bir raya geleceklerdir üyesiyle yöneticisiyle, fakat farklı mahlaslar alanlar birbirlerini tanımayacaklardır, tam da kıyamet anlatılarında olduğu gibi.. :)

      latife bir yana, EsKit'te toplantı kaçınılmaz. kimse kolay kolay ÇD'ye gidip de, "ben geldim" demez herhalde.. gidene de pek iyi gözle bakılacağını sanmıyorum hem ÇF hem ÇD yöneticileri tarafından.. belki zamanla sular durulur, Eskit'in ne olduğu ortaya çıkar, çf içinde kimlerin parçalanmada rolü olduğu anlaşılır, çf içinde kimin çd'nin ekmeğine yağ sürmek için çırpındığının bir önemi kalmazsa taşlar da yerine oturur..

      bakarsınız telif hakları meselesi de bu oluşumların ömrü konusunda önemli bir faktöre dönüşür, bizim tüm öngörülerimizi alt üst ediverir...

      aceleye gerek yok, nasılsa görürüz diyorum..

      Sil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çatışmaya yer vermemek için yukarıdaki yorumu silmek durumunda kaldım, anlayışla karşılayacağınızı umuyorum...

      Sil
  10. "backup meselesi tahmin tabi.. günahını almayayım.. ama varsa kötü mü olur? tedbir iyidir."

    Dimi ama!... tedbirli olmak gibisi var mı? hem ne demişler; "sakla samanı gelir zamanı" :)))

    YanıtlaSil
  11. saygıdeğer araştırmacı bloger: çf den karanlık bir marangozun, işleyip sattığı kutuların yanında promosyon olarak vip üyelik vermesi hususunu inceleme dosyası olarak gündeme taşımayı düşünürmüsünüz...

    çf rahmetli olmadan önce;
    1-aylık ve yıllık gideri ne kadardı ve bu mebla nasıl binlerce liraya ulaştı?
    2-katlanarak artan para kimin cebine girdi? birilerinin cebine para girerken ben niye duruyorum kutu yapıp satayım içine vip üyelik koyayım diyen tüccar kimdi?
    3-çf deki iç çekişmeleri el altından körükleyip, gemisini yürüten kaptan kimdi...
    4-olayların, psikolojik tabandan ziyade ekonomik tabana dayanmış olması bir tesadüfmüydü.
    5-çf rahmetli olmadan önce vip üye yapılan kaç isim oldu bunlardan kaçı kutu satın almıştı.
    6-. son viplerden hangi üye, facedeki wallında nereden nasıl kutu kutu vip alınır itirafında bulunmuştu

    lütfen bu soruların cevaplarını arayın. facete yapacağınız basit bir araştırma sizi çok şaşırtacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eski bir arkadaşımın sürdüğü iz üzerinden gidiyorsunuz siz de..

      forumdan ayrılıp iletişimimi ve heyecanımı kaybettiğim dönemlerde üzerine yoğunlaştığım isimler dışında kim ne yaptı, hiç bir fikrim yok.. araştırma yaparım isteğiniz doğrultusunda ama face gibi yerlerde adamın başına türlü şeyler gelir, oradan elde edilecek bir bilginin veya orada şahsen tanımadığınız birileriyle kurulacak iletişimin sağlığı konusunda şüpheliyim.

      ÇF akçeli işlere karıştıktan sonra bir takım olumsuz gelişmelerin üst üste yığılması normal.. sona yaklaşıldığını anlayan insanların bunca yıllık yatırımlarının hiç değilse bir kısmını, hazinenin tutulduğu banka iflas etmeden önce kurtarmaya girişmeleri de anlaşılabilecek bir şey.

      sorduğunuz sorulardan bazıları hakkında önceden düşünmüşlüğüm var ama bir yanıta erişebildiğimi söyleyemem... Sadece kafamdaki "etkenler listesinde" sıraladığım şeyler olarak kaldı bu sorular.

      1. sizin de bildiğiniz gibi meblaı ilk telaffuz eden ve yanılmıyorsam "borç 3500 euro" diyen 25Temmuz... anladığım kadarıyla bu sorunuzdan çıkarımlanması gereken şey toplanan paranın bir kısmının EsKit'in kurulum masraflarına gittiği ve dolayısıyla da bu forumun arkasında ÇF'nin en tepesindeki adamlardan bazılarının bulunduğu.. ???

      2. ilk sorunuzdan çıkardığımız sonuç doğruysa, üst yönetimde olup da arkasından iş çevrilen bazı kişiler uyanıp bir miktar katkı toplamaya niyetlenmiş olabilirler. anlaşılabilir bir şey; belki onlar da bir başka forum kurmak için altyapı çalışması yapıyorlardı... Tabi bazı üyelerin iyi niyetleri veya beklentilerinin sömürüldüğünü düşünmek yanlış olmaz bu durumda..

      3. iç çekişmeleri körüklemek, bazı yöneticilerin yönetme biçiminn temelini oluşturur biliyoruz ama bu yönde ÇF'de açık bir eylem sarf eden ve kabak gibi ortada olan bir isim söyleyemem.. ama sunuş yazınızdan sizin aklınızdaki ismin kim olduğunu anladık tabi.. :)

      4. konulardan tesadüf unsurunu sıyırmamız gerektiğini zaten belirtmiştim yazılan metinlerde.. ben süreç boyunca tesadüf gibi görünen şeylere hiç inanmadım ki.. ve evet, ekonomik çıkarlar güçlü itkilerdir, özellikle ahlaki yönden şüpheli bir takım eylemlerin gerçekleştirilmesi için kayda değer ikna araçlarıdır..

      5. bir ahşap ürün satışı patlaması yaşandığını face'de gözlemiş ama arada bir bağlantı olabileceğini düşünmemiştim. Malum sebepler, banlanmış olmak, ÇF içinde neler yaşanıyor bilmemek gibi makul bir nedenim var, bağıntı kurmayışımı anlayışla karşılarsınız umarım.. :)

      6. araştıracağım ama dediğim gibi Face güvenilir bir kaynak değil.. burada arkasında kim olduğunu bilmediğiniz birinin sahte deliller üretmeyi denemesi mümkün.. o yüzden temkini elden bırakmamak lazım..

      yine de, en azından olay örgüsünde tesadüf unsurunun devre dışı olduğuna ikna olduğunuz görülüyor... bu konuda uzlaşmış olmak sevindirdi beni.

      Sil
  12. Adsız3 Temmuz 2012 00:31
    Enteresan gelişmeler yaşanıyor… ÇD, güya biribirinden habersiz iki hamle yapıyor. Önce EK’ya, İlker5561: bakunin imzasıyla ince bir ayar verilmeye çalışılıyor. Açıkça; şu çizgiroman işini bi açıklığa kavuşturun artık, ağzınızda eveleyip gevelemeyin, üyelere açık açık söyleyin mealinde :
    “… çünkü bana göze çizgi roman üye toplamak için bir araç değil… vs.” diyor…

    mr.yer63 Temmuz 2012 00:54
    çizgili kurda yem oldu ama bu elma kurdu gibi içten yiyenler sayesinde oldu... şimdi gayet normal hazinenin peşine düşülmesi.. zaten ÇF kapandıysa bu arşiv ziyan olsun istemez kimse. bir yerlerde tekrar online olması lazım ki onca emek güme gitmesin. doğrusu ÇF'nin kendine geleceğinden umudu kesmeye başladım artık. daha çok oradaki aklı selim adamların kuracağı yeni bir oluşumdan umutluyum.. hem, rekabet adil koşullarda olursa ÇD'na da yarar...
    Diğerinde de Gulyabani imzasıyla Çizgili Forum’a bir “davetiye” gönderiliyor!
    Koyun can, kasap et derdinde… Üyeleri, yöneticileri umutla bekleşirken onlar hangi kaynaktan haberini aldılarsa; “kepenklerini indirdi” ” deyip ÇF’un helvasını kavurmuşlar bile…

    ------

    çf rahmetli oldu bile, çf nin kademli şekilde çökertilmesi operasyonunu yapan ekibin önde gelen üyeleri derin gırtlak, adalı, boyalı ve dağlar kızıydı... bir çok açıdan haklı gerekçeleri olan bu ekibin amacı sahte enginel (gerçek enginel geçirdiği hastalıktan sonra telefona bile bakmıyor) üzerinden ek yı kurdurarak daha uzun bir süreçte çf ve çd nin kaliteli üyelerini ek ya transfer ederek tek bir çatı altında toplamaktı. ancak işler planlandığı gibi gitmedi. çfnin ediyle büdüsü paniğe kapılınca ortalık karıştı bunun üzerine derin gırtlak, boyalı ve adalı aldıkları kararla çfyi dijital bir saldırı ile yok ettiler tüm database geri döndürülemeyecek bir şekilde silindi. şimdi sıradaki hedefleri çd yi internet dünyasından silerek tek çatı olarak kalmak. bu operasyonda kullanacakları anglo sakson centilmeni sir, bakunin tarafından deşifre edilince bakunin ve ekibi salvolara başladı. çd nin uçurulmasına ihtimaline karşı süpriz etkili-yaratıcı bir savunma!!! hazırlandı. yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edecem.

    şifreli kelimeler : gırtlak 9 bogum, yıkmak yaratıcılıktır, temmuz çok sıcak geçecek, reyhan tatile çıkmasın.

    YanıtlaSil
  13. kutulama - uçurma - yedekleme

    kutulama ve uçurma deşifrelerimizden sonra sıra geldi yedekleme operasyonunu deşifre etmeye. çizgi roman severleri bu hallere düşüren karanlık yüzleri bir bir deşifre edicem

    çfnin ediyle büdüsünün edisi. geçimsizi, beceriksiz ve tahammülsüzü. hayatta sahip olduğu tek ünvanın elinin altından kayıp gideceğini anlayınca kendisine yeni bir forum kurdurmasınmı. ilk başta benimkrallığım olarak almak istediği alan adını sonrasında bu kadarı fazla olur diye bizim köşeli forumumuza çeviren edimiz bu operasyonu büdüsünden gizli yapmış.

    kendi ekibine mytradan-kutugeden el aldım, nicklerinizi gizleyerek forumu kurup, üssünüzü oluşturun zamanı geldiğinde güneşten daha parlak şekilde doğacağız emrini vermiş. çf nin bütün arşivi dporboxla vip odasına yüklenmeye başlamış.

    anahtarlı kelimeler: edilenk-büdülenk, admin doğdum admin ölürüm, bu köşe yaz köşesi bu köşe kış köşesi ortada maveraun nehir düşesi

    YanıtlaSil
  14. timurun fedaisi tarkan
    çfnin geçimsiz admini edinin, çf de yarattığı ajanını ek ya nasıl soktuğunu süperüye seviyesine yükselttiğini. çf rahmetli olmadan önce ek daki çift taraflı çfviplerini nasıl tespit ettiğini ve vipcortlatma yaptığını. ek nın süperüye odasından ve bk forumun vip odasına çektiği kitap nakil hattını yakında ip adresleri ile deşifre edicem.

    şifre kelimeler: alper tunga, edinin aybaşı halleri, forum adminlerinin güvenlik sendromu

    YanıtlaSil
  15. whistle blower, fillir ve ziller, kıl oldum abi, üzerine düşünülesi şeyler söylediğiniz açık ama sözlerinizi "deşifre" olarak nitelemek mümkün değil. tam tersi bir etki yarattı bende. daha da karışık bir hale getiriyor şifreleri..

    tamam, kullandığınız bazı şifrelerin kime karşılık geldiğini çözebiliyoruz ama birçok kişi için bir çoğu tamamen belirsiz kalmıştır eminim..

    öte yandan ben mekanı "şeytan mağarası" diye nitelemiştim, siz bin beterinden bahsediyorsunuz... insanın tüylerini ürperten bir "cehennem tasviri" sizinki..

    biraz daha açık olmanızı rica etsem, fikirleriniz arasında değerli olabilecek bazıları güme gitmez böylece.. hem, bu tür bir anlatım, olaylara birebir şahit birisi olmadığınız, sadece fikir yürüttüğünüz hissi uyandırıyor, ki bu da savı zayıflatır, malum..

    YanıtlaSil
  16. pek sayın bloggerım:
    zamanı gelene kadar daha fazla açık olmak istemiyorum. tüm olayların şahidi değilim fakat yaşım ve kişiliğim gereği bir çok platformdan arkadaşların aktardığı olaylar hakkında doyurucu bilgiye sahibim. sadece kızgın olduğum için bunları dile getiriyorum. yaptığım tam olarak deşifre etmek değildir sadece birilerine mesaj gönderiyorum. ne yaptıgınz biliyoruz demek istiyorum. çok büyük emekle kurulan forumlarımızı birer birer çökerten kişiliksiz-büyümemiş tabiatlı yöneticilere bir uyarı veriyorum.

    ey şerefsiz yönetici senin özel mesajları okumaya ne hakkın var-
    ey karaktersiz yönetici senin insanları taciz etmeye ne hakkın var-
    ey kişiliksiz yönetici senin ergen psikolojin yüzünden insanların emeği neden heba oluyor
    ey ruhsuz yönetici senin hayatta bir bok olamamanın bedelini neden çizgi roman sevenler ödemek zorunda.

    sizi insan içine çıkamaz hale getirmeden önce gelin tövbe edin ve açıkca özür dileyin.

    ve son olarak sözüm sana blogger senin hakkında bir iddia var: kaynak ahlaksız yöneticiler olduğu için doğruluğuna ihtimal vermiyorum ancak yine soracağım ve sen cevabını ver ki tüm çizgi severler ögrensin.

    1-çizgi dünyasında tanınan bir yayın grubu ile ilişkin varmı?
    2-yayıngrupları konsorsiyumu tarafından çizgi roman forumlarını takip etmek ve pasifize etmek için görev aldınmı
    3-bu görevin karşılığında yüklü bir ücret alıyormusun.
    4-ahlaksız adminlerin senin arkandan bu söylentiyi çıkarma nedenleri nedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iddiaları ilk defa sizden duyuyorum.. küçük bir blog için ciddi bir ilerleme kaydettiğinin kanıtı olarak almak hoşuma gidecek bu saçmalıkları.. hemen yanıtlayayım..

      1. yok... Lal martin myster okuyucusum, o sayılmaz herhalde.. :)
      2. hayır... böyle bir konsorsiyum var da adalete başvurmak yerine mr.yer6'ya mı havale ettiler işleri? üstelik alemde bir sürü avukat varken.. :)
      3. verseler de yayınevi kursak.. :) Valla basılmasını istediğim bir sürü çizgi roman var...
      4. şu anki sınırlı görüş alanım nedeniyle söyleyebiyeceğim, küçük hesaplardır eğer varsa böyle bir söylenti.. kandırılmaktan bıkmış, gerçeğe gönlü kayan kişileri elde tutma çabasıdır herhalde.. hem diyar hem çf yöneticileri kim olduğumu, hangi işle iştigal ettiğimi ve hayata karşı duruşumu da gayet iyi bilirler.. o nedenle admin gruplarının bu tür bir söylenti çıkarmış olabileceğine inanmam da güç.. ama kifayetsiz ve aklı gidip gelen insanlar varsa etrafta neden olmasın.. :)

      Sil
  17. Herkese merhabalar...
    Ben darkmalt.
    İlk başından bu yana Mr.Yer6'nın bloğunu takip etmekteyim.
    25temmuz'un ayrılması, Andersen-Heidi-Oklitus-Mr.yer6 olaylarının yaşandığı dönemde, işlerimin yoğunluğu sebebiyle, yaklaşık 20 gün boyunca forumda olamamıştım.
    Yukarıda andığım olaylarla ilgili hiç bir bilgim olmayışı sebebiyle (Ben foruma geldiğimde olaylara ait mesajlar yoktu çünkü) ilgiyle takip ettim bu bloğu.
    Eğer hakkımdaki iddialar kanıtlanmış olsaydı, benim için sarfedilen "karanlık marangoz", "darkmal", "tüccar" gibi sözleri belki anlayışla kabullenebilirdim.
    Klavyeme sahip olabilmek amacıyla bugüne kadar beklemeyi uygun gördüm. Her şeye rağmen, hakkımda bu sözleri kullanan kimse de arkadaşım. Kırmak istemedim.
    Ancak tüm bu iddiaların yanlış olduğunu söylemem gerekir.
    1-Başkalarının özel mesajlarını okuyup, dedektifçilik oynadığım söylenmiş.
    Yanlış. Çünkü, diğer adminleri bilmiyorum ama benim admin panelimde, başkalarının özel mesajlarını okuyacak bir buton bulunmamaktaydı. Dolayısıyla bugüne kadar, forumdaki hiçbir üyenin özel mesajını okumadım; Buna göre bir yol haritası çizmedim.

    2- Viplik vermek karşılığında kutu sattığım iddia edilmiş.Bugüne kadar, forumdan 3-4 kişiye hediye ettiğim çalışmalarım haricinde, forumdaki hiçbir üyeye, yöneticiye bir tane bile para karşılığında kutu satmışlığım yoktur. Hele viplik karşılığında kesinlikle satışım olmadı. Bunu kanıtlayabilmek için elimden gelen tek şey, böyle bir şey olmadığına dair, kutsal bildiğim tüm mukaddesatım üzerine yemin etmek olacaktır.
    Facebook'taki bir üyenin "nasıl kutu kutu viplik alınır" diye bir başlığı olduğu söylenmiş. Bu sayfadan haberim olmadığı için, ne tür iddialarda bulunulduğunu bilmiyorum. Ama az önceki yeminimden sonra bunun benim için bir önemi yok. Çünkü böyle bir şey olmadı.
    İsterdim ki; Böyle bir iddiada bulunulacaksa, o üyeden bilgi alınıp, hakkımdaki iddialar şekillendikten ve kanıtlanabilecekse doğruluğu, kanıtlandıktan sonra bu iddiaya yer verilseydi.
    Bu iddiada bulunan arkadaşımdan ricam, o şahısla konuşup, bu kanıya nereden vardığını açıklaması... Kendisi de buradan açıklamada bulunursa, bu haksız iftiranın nasıl ortaya çıktığını ben de anlayabilirim.
    Veya benden vip üyelik karşılığında kutu aldıysa, o kutuyla bir resmini çekip (yüzünün görünmesine gerek yok) , yanına da fotoğrafın çekildiği güne ait bir ulusal gazeteyi koysaydı (ki, bunu asla yapamayacak. Çünkü böyle bir kutu yok ortada)hep beraber bunun asılsız olduğunu öğrenirdik.
    Böylesi mesnetsiz bir iddia karşısında o kadar kırgınım, o kadar üzgünüm ve bir o kadar da bu iddianın asılsız olduğunu nasıl kanıtlayacağımı bilememenin çaresizliği içindeyim ki; “Bu iddia yalandır; Kanıtlayamayanı da kendi vicdanıyla baş başa bırakıyorum” yazmak yerine, başımı alıp, gitmeyi tercih etmiştim.
    Ama bu yöntem işe yaramayacaktı. Çünkü ses çıkartmayışım, iddiaların doğruluğunu kabullenmem anlamına gelecekti. Bu yüzden mesaj yazmak zorunluluğu hissettim. İnanılır veya inanılmaz. Elimden gelen bu kadarı...
    Hakkımda tek bir şey söylenebilirdi bana göre...
    Benim iyi bir yönetici olmadığım... Anlayışla karşılardım.
    Ama arkadaşlar, birlikte neredeyse 5 yıl geçirdik. Hiç tanıyamadınız mı beni? Böylesi tek bir mesnetsiz iddiayla nasıl harcadınız beni?

    Son olarak şunu söylemek isterim ki; Mr.yer6 ile Timurkhan arasındaki tartışmada tek bir şeye karşıyım. O da Mr.yer6'nın timur hakkında sarfettiği sözler ve yayımladığı resimler. Bu kadar sert olmasaydı, daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
    Ancak Mr.yer6-heidi-oklitus çekişmesinde tek bir tarafı tutuyorum. O da Mr.yer6 tarafı.
    Böylesi birini bir anda elimine etmek tutulmuş bir aklın ürünüdür diye düşünüyorum.
    Oklitus ve heidi'nin s.mod.luklarına hep karşı çıktım. Ama kararlar çoğunlukla alındığı için s.mod oldular. Ve daha ilk günlerde 3-4 kişiyi, kendi düşüncelerinde olmadıkları için forumdan banladılar.

    Her şeyin bir şekilde açığa çıkması için yazdım bu mesajı. Yoksa amacım, bu bayram gününde sizleri sinirlendirmek, kırmak, üzmek değildi.

    Herkese iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili dostum,
      hakkındaki iddialar buraya yazılan yorumlar yoluyla dile getirildi, zaten vipcortist'in amaçları arasında 3. kişilerin bizlere nasıl baktığı, bizleri tanımayanların tahayyüllerinde nasıl insanlar olarak belirdiğimizi görmek de vardı. aslında 3. kişilerin de pek o kadar uzakta değil, içimizden birileri olma ihtimali de hepimizin malumu. senin başına gelen de küçük hesaplar uğruna önüne geleni harcamakta tereddüt etmeyen insanların bazen en yakınımızda yer alabildiğine örnek teşkil ediyor kanımca.

      başlattığım sürecin dolaylı olarak sana ve imgene zarar verdiğini gördüğüm için kendimi pek iyi hissetmediğimi söylemem gerek (bazı diğer eski dostlar hakkında da aynı hissi taşıyorum).

      timur süreç içinde hatalar yaptı. üstündeki baskıyla mücadele edemedi, biliyorum ama bir tercih yapıp forum aleyhine çalıştığı aşikar olan birilerinin hamiliğine soyundu. iyi niyetli mi yoksa tezgahın bir parçası mı olduğundan hiç emin olamadım. belki tezgah filan yoktu ve kendini daha yakın hissettiği insanlara taraf olmayı seçti. onu tanıdığım kadarıyla "iyi niyetli" olması gerekiyordu ama hatalar o kadar büyüktü ve sonuçlarını görmekte o kadar isteksizdi ki, facebook resimlerime konu olması kaçınılmazdı. her zaman telefon ile irtibatta olmayı isteyen timur, mide bulantısına kapılmadan önce zahmet edip bir arasaydı veya aldığım şantaj mektubuna webününük'ü banlayarak yanıt vermeseydi belki vipcortist de hiç hayata geçmezdi...

      yine de gelinen nokta itibariyle timur hakkında üzüntü duyuyorum. forum hakkında, oradaki temiz insanlar hakkında, hatta oklitus ve heidi hakkında dahi.. ama, en azından birileri "ben ne yaptım" diye düşünmeli, kendi payına düşeni cesurca görmeli...

      sana ve sevdiklerine ben de iyi bayramlar diliyorum.

      bu vesileyle kendini halen çizgiliforum ailesi içinde hisseden herkese de.. tüm çizgiroman severlere, tüm iyi insanlara, kendini "iyi" hisseden herkese... iyi bayramlar...

      Sil