11 Temmuz 2012 Çarşamba

Uzaktan...

Mr.Yer6 kapıyı usulca çekip çıkmıştı. Biliyordu ki kapı, dost-düşman demeden geride kalanlarla arasında bir engel olarak duracaktı bundan böyle. Dostlardan kendisi için herhangi bir beklentisi yoktu, Çizgiliforum’da olan biteni anlamlandırıp gerekli önlemleri almak için harekete geçseler yeterdi, ama düşmanların bu rakibi öldüremediklerinin farkında olduklarını aklından çıkarmaması gerektiğinin de ayrımındaydı. Bu farkındalık üst yönetim odasında yaşanan tartışmaların ekran görüntülerini çekmeye ikna etmemiş miydi onu zaten! Bir belaltı vuruşun hedefinde yer almak beklenmedik bir şey olmazdı doğrusu.

Bundan sonrasını ancak kalın bir perde arkasından görebilecekti. İçerde neler olacak, kimler hangi hamleleri yapacak, geride kalanlar üzerinde düşünsün diye yerleştirmeye çalıştığı sorular gündemlerine alınacak mı, yoksa her zaman olduğu gibi halının altına mı süpürülecekti bu sorular da?

Peki ya küskünlük kozuna sığınıp forumdan ayrılmak için aradıkları mazereti elinden aldığı insanlar o an herkes için tamamen belirsiz hedeflerine ulaşma yolunda bu sefer hangi yöntemlere başvuracaktı? Öğrenme şansı hemen hemen hiç yoktu... Buluttan nem kapmak misali, sıkı bir gözlemle edineceği bilgi kırıntılarını yorumlamaktan başka seçeneği kalmamıştı artık. Fikir yürütmelerinin tahminden öteye gitmeyeceğini, kimi zaman tuttursa da kimi zaman yanılmış olduğu sonucuyla yüzleşmesi gerekeceğini az çok biliyordu.

Kimseyi arayıp kulis yapmak, ağız yoklamak da tarzı değildi... Hep mesafeli olmuştu ama şimdi o mesafe “uzak ara”yı ifade ediyordu.

Önce sağduyulu diye tanıdığı bazı isimlerin forumdan kendilerini çektiğini fark etti. Özellikle birinin tek tük paylaşımlarındaki sitem havasını gözlemek zor değildi. Hatta onun da “sınırda” olduğuna, birilerinin onun da üzerine bir takım oyunlar oynandığına yordu bazı paylaşımlarına yazdığı mesajları. "Her kuşun eti yenmez," diye sunduğu paylaşım bir "yora" idi bu fikre varmak için.

Sonra bir dostu aradı ve yönetimden istifa edip, VİP olarak devam etmek düşüncesini aktardı. Mr.Yer6'nın istemediği bir şeydi bu; aklıselim yöneticilerin yönetimden ayrılmaları demek tüm öngörülerinin çökmesi, forumdan ayrılmadan önceki tüm çabalarının boşa gitmesi anlamına geliyordu. Onun gibilere orada her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu, söyledi dostuna. Sonra telefonla arama inceliğini gösteren bir kaç kişiye daha aynı telkinde bulundu. Ama hassas insanlar derin yaralar almıştı ve boşaydı bu telkin çabası da…

Hatta doğrudan tepki koymuş biri, aynı doğrudanlıkla Süpermodluktan Süperüyeliğe indirilivermişti. Eğer kendi isteğiyle yapılmış bir rütbe tenzili olsa, en azından hala VİP olarak görünmeliydi forum koridorlarında.

Bir şeyler oluyordu ve Mr.Yer6'nın öngörülerine göre düzenlediği hamleleri birer birer iflasın eşiğine geliyor gibi bir görünüm oluşuyordu uzaktan bakınca...

Daha kötüsü, küsme kozunu elinden aldığını sandığı insanların da ortalarda görünmemesiydi. Oklitus da, 25temmuz da sırra kadem basmıştı... Bu duruma anlam vermek zordu. Sonra sonra, taşlar yerine oturmaya başladı, oradan buradan topladığı bilgi kırıntılarına ulaştıkça.

Mr.Yer6 yine bir hariçten gazel girişiminde bulunmalı, bu sefer içerde kalan ama kendilerinden beklediği işlevden giderek uzaklaştıkları gözlenen dostlarını yeniden etkin olmaya yönlendirecek bir şeyler tasarlamalıydı. Daha önce rakip forumla girdiği Ceylan tartışmasında edindiği deneyim, sav haklı olsun olmasın, "dışarıdan" yapılan hamlelerin içerde "yekvücut" oluşturmaya yaradığını öğretmişti ona.

Bu amaçla, haleti ruhiyesinin bir dışavurumu niteliğinde başladığı ve forumda yaşadığı son günleri anlatan Facebook sayfası kapak fotograflarına hız verdi. Evet, belki kendisine inanan insanları da kaybedecekti ama bu "yanlış" gibi görünen tutumun etkilerinin forum içinde birbirine sarılma, kenetlenme olarak tezahür edeceğini umuyordu. Sonraları, bu umudunun yerini bulduğuna da şahit olacaktı…

Zaten olup biteni büyük bir çerçevede göremeyenler veya görmek için kılını kıpırdatmayacak olanların gözünde bir sürü hata yapmıştı Mr.Yer6.. Bir eksik bir fazla çok dert değildi.

Facebook sayfasına koyduğu resimlerin "yakışık almadığını" münasip bir lisanla ifade eden bir arkadaşı da, Çizgiliforum'da kaynayan kazanın içeriği hakkında bir fikir vermişti Mr.Yer6'ya... Olağan koşullarda bilmesi mümkün olmayan "hakaret" konusuna da giriş yapan arkadaşına, kesin bir dille "yok öyle bir şey" demişti Mr.Yer6. Heidi'nin özel mesajına yazılmış ve sadece onun bilgisinde "var" olması gereken bu konu, başkaları için "yok" olmalıydı çünkü! Ama anlaşılan birileri Mr.Yer6'nın imza değiştirene yönelik hakaret tamlamasını forum içinde popüler bir söylem olarak ilgili ilgisiz herkesin kulağına üfürmüş, dolap çevirme konusunda master degree sahibi bu kişiler eylemlerini açıklayan savunmaların temeline oturtmak için dolap beygiri niyetine bu hakarete sarılmışlardı. Belli ki "Yandım Anam!" nidası forum koridorlarında çın çın çınlayıp çengel bulmacadaki işlevinin ötesine geçmiş, şimdi de kenetletme amacına hizmet ediyordu.

Öte yandan, Mr.Yer6 düşmeden önceki son savunmasında, "yok hükmünde" olacağını değerlendirdiği için yer vermediği yeni forum fikrini eni-konu irdelememiş, üzerinde yeterince düşünmeyerek bir hata daha yapmıştı. Kendisinin ayrılmasından bir hafta sonra Eskikitaplarım sahneye çıkınca anlamıştı ki, 25temmuz en azından nabız yoklama ve sosyal süreçler açısından belli bir olgunluğa getirdikten sonra atmıştı molotof kokteyli formunda kendi forumunu kurma fikrini üst yönetim odasına. O odadaki bazı isimlerin bu çağrı yapılmadan önce de haberdar edildiğine dair emareler vardı zaten ve bu isimler için girdikleri yoldan geri dönüşün kolayca mümkün olmadığını da değerlendirmeye almamıştı Mr.Yer6. Kimbilir belki altyapı çalışmaları da çoktan tamamlanmış, hizmet makinesi satın alınmış, server kiralanmış, alan ismi alınmıştı bile... Dönüş sözkonusu bile olamazdı bu noktaya gelindiyse.

Kutuge'nin VİPlerden yardım çağrısı, forumu hırpalayan cortlist'i etkisizleştirdiği için o koldan ilerlemek artık zorlaşmış olmalıydı yeni oluşumcular için... Ama bu konuda da bir belirsizlik vardı: Kutuge'nin forumun kabaran borçlarını karşılayacak bir tutara erişmesinden sonra ne yapacağı hakkında kimse gibi Mr.Yer6'nın da fikri yoktu. Ola ki, Kutuge’nin kendisinin de içinde bulunduğu Admin grubuna yönelmiş bir ihtilal girişiminden  duyduğu rahatsızlık Çizgiliforum'un yaşam damarlarını kesmesiyle dinebilirdi. Belki de yıkıcı rol üstlenenlerin üzerine gidecek, forumun yaşaması için tüm imkânlarını seferber edecekti. İlk ihtimalin hayat bulması demek, yeni platforum'a gün doğması demekti. İkinci ihtimal ise zaten bir daha Çizgiliforum'da günyüzü görmemelerini gündeme getirirdi ki, al sana, girilen yolda parçalanma sürecinde aktif rol oynamayı sürdürmek için geçerli iki neden daha... Cortlist gibi forum süreçleri kılıfında sunulmuş, saman altından kendi kendine akacak bölücü eylemler yerine artık kulaktan kulağa bir fısıltı kulesi kurulması kaçınılmaz olsa gerekti bu aşamada…

Mr.Yer6 ise gitmiş, istenmeyen adamı işaret ederek "o varsa biz yokuz" gerekçesini ortadan kaldırmıştı. Artık süratle başka yeni mazeretler üretip, aynı süratle forumun parçalanmasında oynadıkları katalizör rolünü tamamlamaları gerekiyordu.

Yeni mazeret, "forumun geldiği bu noktada artık orada bulunmak istemeyişleri" olsa gerekti.

Belki Oklitus daha akılcı ve ismini temizlemeye yönelik "duygusal" süsü verilmiş bir hamle yapmış, gelişmelerden kendini sorumlu tuttuğunu belirterek el etek çekmişti forumdan. "Mr.Yer6 bile hakkımda böyle düşünüyorsa, benim buralarda işim kalmamıştır arkadaşlar"ın ne güzel bir gerekçe oluşturacağını değerlendirememişti Mr.Yer6... Kendisi değerlendirmemişken, şok geçiren, belirsizlikler içinde yüzen, bocalayan diğer forum yöneticilerinin bu mazerete kafa yormasını bekleyemezdi zaten...

Çizgiliforum "ak" isimler olarak terk edilmeli, yeni oluşum "ak" bir isimle yola çıkmalıydı ki, onların hızlandırdıkları küçülme ve parçalanma süreci tamamlanıp "nokta" dendiğinde, geride kalanlar oluk oluk aksın kurulan yeni mekâna.

Doğrusu incelikli işlerdi bunlar. Mr.Yer6 kendisini sona sürükleyen hamleleri önce kalın bir çizgi olarak görmüş, ancak yakınlaştığında bu kalın hattın incecik bir sürü çizgiyle örülü olduğunu fark edebilmişti. Yakınlaşana kadar geçen zaman, olaylara etkisine “gecikme” olarak yansımış, çözümlerini hep ötelenmiş hamlelere yığmak zorunda bırakmıştı onu. Aynı gecikme yeni oluşum süreçlerinin hangi ince ipliklerle örüldüğünü fark etmekte de göstermişti kendini.

Belki de geride kalanlara fazla güvenmişti... Belki de güvendiği insanlar ellerinden geleni yapmışlar, ama onlar da Mr.Yer6 gibi bir çıkmaz sokakta bulmuşlardı kendilerini.

O günlerde geldi, forumun faz değiştirdiğine dair ilk işaret! Birgün baktı ki, Süpermod uygulamasına son vermiş Çizgiliforum. Tüm Süpermodlara bir alt yönetsel işlev yüklediklerini gösteren yeni bir iş önlüğü giydirilmiş olduğunu görmüş, Admin grubunun can havliyle ataklar yapmakta olduğunun dışarıdan okunabilecek ilk emaresine rastlamıştı. Uyanışın geç de olsa başladığına yordu Mr.Yer6 bu gelişmeyi… Belki de yanılmıştı yine.

Uzun zamandır isimleri gündemde olan ama atamaları geciktirilen Moderatör adaylarının da görev yerlerine gönderildiğini gözlemledi uzaktan. Forum toparlanma sürecine girmiş gibi bir izlenim veriyor, taze kan üzerine düşeni yapıyor, ortam hareketleniyor ve hayata tutunuyordu sanki.

Çizgiliforum'un tahterevalliye binmişçesine bir yukarı bir aşağı hareketlerle salınmakta olduğunun ortaya çıkması uzun sürmedi fakat. Mr.Yer6'nın öngöremediği ama hiç de beklenmedik olmayan bir takım gelişmeler daha yaşandı. Çizgiliforum "asları" birer birer Eskikitaplarım'a üye oluyor, desteklerini sunuyor, o yapıyı oluşturan isimlerin üçüncü kişilerin gözünde "ak" kaldığı yönündeki izlenimi güçlendiriyorlardı. Kendileri için küçük ama forumkardeşliği için büyük bir adım mı atıyorlardı bu insanlar, yoksa Mr.Yer6'nın artık haberdar olması mümkün olmayan gelişmeler nedeniyle yorumlayamayacağı farklı düşünceler peşinde miydiler, kestiremiyordu. Kimse yeni foruma dost eli uzatarak “ailemiz” dedikleri ortamı nereye sürükleyeceklerini göremiyor muydu gerçekten? Yoksa ufukta görünen ihtimali Mr.Yer6'dan çok daha iyi değerlendirmişlerdi de pozisyon mu alıyorlardı? Belki onlar da tıpkı Mr.Yer6 gibi artık sağlam basacakları bir zemin kalmadığı için yaş tahtaya basıyorlardı, kim bilir...

Ardından akla ziyan bir olay daha yaşandı Çizgiliforum'da! Yeni atanan Mod ve VİPlerden bazıları istifa ederek Eskikitaplarım'a geçti. Darbe üstüne darbe! O müthiş tesadü’fen bilimi yine liyakat sahibi alimlerin elinde mucizeler yaratıyor olsa gerekti. Bu geçiş Çizgiliforum'u uzun zamandır "taşıyan" e-kitap kanadındaki aktif üyelerin getirdiği taze kanı yeni oluşuma aktarmaları anlamına geliyordu ve artık Çizgiliforum'u kalbinden vurduğunu söylemek hiç de abartı sayılmazdı.

Yeni Moderatör ve VİP atamalarının Eskikitaplarım'a gönlü kaymış veya kayma ihtimali olan bazı üyeleri ödüllendirerek elde tutma girişimi olduğu hissine kapıldı Mr.Yer6. Ama belli ki, plan tutmamıştı, en azından bazıları için... Forum yönetimi denge kurmaya çalıştıkça sanki görünmez bir el olaya müdahil oluyor, bu dengeyi bozuyor, forumu güç duruma düşürüyordu sürekli.

Son bir hamle daha yaptı forum Adminleri. Statüsünü düşürüp Moderatör yaptıkları kişilere Süpermod unvan ve yetkilerini iade ettiler. Ama atı alan Üsküdar’ı geçmişti elbette. Çizgiliforum aslarını Eskikitaplarım'da gören VİPiydi, üyesiydi, yöneticisiydi, "demek ki aralarında sorun yok" düşüncesine kapılmış ve onların peşinden kendileri de üye olmuş, yeni oluşumu hiç değilse üye sayısı anlamında ayağa kaldırmışlardı. Bocalamalar pahalıya patlıyordu Çizgiliforum'a…

Bedeli ağırlaştıranlardan biri de, adeta forumda bulunduğu sürenin son yarısını kendini yıkıcılığa adayarak geçiren bir Süpermoddu. Son hamlesi Mr.Yer6'nın ayrıldıktan sonra Çizgili’de edindiği "yeni yüze" bir özel mesaj göndermek şeklinde oldu... Mesaj kısa ve özdü. Mealen "patronundan randevu aldım," diyor, aba altında gizlemeye bile gerek duymadan sopayı sallıyordu… Hâlbuki aylar önce Oklitus'un telefonu üzerinden Mr.Yer6 ile yaptıkları tek konuşmada kendisine açık açık ifade edilmiş bir şey vardı; hayata bakışını ifade eden bir cümle sarf etmiş ve "ben herkesin mutlu olmasını isterim," demişti Mr.Yer6. Bu şantaj mektubuna aynı iyimserlik ve aynı kısalıkla yanıt verdi! "Mutluluklar dilerim..." :)

Sonuna kadar gitmekteki ısrarı uğruna sanal alemle gerçekliği çarpıştıran bu "dengesiz" tutumu "not etti" Mr.Yer6. Forumun hassas karnı yarılmalı ve kaşına kaşına, kurcalana kurcalana, üzerinde oynana oynana orada ur halini almış dokuya müdahale edilmeliydi! Ur büyüdükçe büyüyor, gariban Müsekkin’e izleyici olma gafletine düşmüş bazı Çizgiliforum yöneticilerini dahi tehdit ediyordu. Başka bir deyişle gözüne kestirdiği bir takım isimleri yok oluşa sürüklemek için Müsekkin’i ileri sürmekten geri durmuyordu! Forum ölüm eşiğinde tutunmaya çalışırken yeni bir hasar almış ne gam, o amacına ulaşsın yeter! Kimbilir, belki amaca giden yol zaten forum harabelerinden geçiyordu…

Kendisine gönderilen mesajı cerrahi operasyonlarda yetkili Admin grubuna iletti Mr.Yer6 ve "işte asıl sorun" diyerek hastalıklı dokuyu gösterdi... Ancak koma halindeki bedenin bu çağrıya tepki vermesini beklemek saçmalıktan öte değildi tabi!

Aynı gün Timurkhan meydane çıktı ve uzun bir peşrev çekti "ayrılıklar hakkında"... Herkes masumdu da bir tek Mr.Yer6 kaka çocuktu...

Bu adam, aksinin iddia edildiğini bile bile ne değerli linklerinizi aparıp bir takım yerlerde dağıtmış, ne kendi çalışmalarını erişilemez hale getirmiş, ne hasımlarının vızır vızır uyguladığı gibi dedikodu, gıybet, kulis yapmış, ne gidip rakip forumla el ele vermiş, Çizgiliforum daha fazla yıpranmasın diye herhangi bir huzursuzluk girişiminin içinde bulunmayan bu adam, tek bir üflemesiyle forumda fırtına kopartacak delilleri elinde toplamış olmasına karşın, ne cortlistteki VİPleri sizin aleyhinize kışkırtmış, ne hasbelkader soranlara aleyhinizde bir tek sözcük sarf etmişken, niye harekete geçirmek için zorlarsınız ki bu adamı?

İki aydır “sorumlu davranmak” uğruna köşesine çekilmiş, sakinleşmek için kendini Müsekkin'e vermiş, kendi zararına ama forum yararına olduğunu düşündüğü küçücük hamlelerle yetinmiş Mr.Yer6 için artık kaçınılmaz hale geliyordu "eylem"! O geri adımlar attıkça sınır tanımayanlar aradaki mesafeyi kapatıyor ve saldırgan kararlılıklarını sürdürüyordu. Hep öyle olmuştu, bugün birden bire iç huzurlarını bulacak değillerdi ya! Korkacak, utanacak şeyi yoktu ki, geri adımlarla savunma durumunda beklesin Mr.Yer6. Sorumlu davranma gereğini de bencillik örnekleriyle geçersizleştiriyordu bir takım kendini bilmezler! Taktik değiştirip yeni aşamaya geçmek kararı aldı Mr.Yer6!

Yüzleşme!

Bu aşamaya geçmeden önce ikinci bir şans daha vermesi gerektiğini düşünse de, hasımlar şanslarını zorlayan hamleler yapıyorlardı sürekli. Yine de şikâyet konusu Facebook sayfasından bir uyarı gönderip, hakkındaki ağır ifadelerin geri çekilmesini aksi takdirde "hakk'ın gelip batılı zail edeceğini" söyledi öncelikle... Timurkhan yeni bir mesajla bu uyarıya tınmadığını, şansı elinin tersiyle geri çevirdiğini gösterdi... Burnunun ucunu mu görmüyordu, yoksa deneyim denen şeyden hiç mi nasiplenmemişti, artık Mr.Yer6 için bunları sorgulama gereği kalmamıştı. Timurkhan mide bulantısını artık zaptedemiyordu belli ki...  Bu nasıl bir bulantıysa artık, cortlist ile başlayan tüm durak noktalarında ihtiyaç molaları vererek ilerletmişti Timurkhan’ı ve beraberinde bütün forumu… Ve ne hikmetse tüm bu ihtiyaç molaları Çizgiliforum'un aleyhine, yeni oluşumun lehine noktalarda verilmişti.

Evet, Mr.Yer6’nın gördüğü nihai manzara buydu.

Böylece VİPcortist hizmete geçti...

Şu günlerde de son hamlelerini yapıyor... Bu hamlelerin iyiliğe mi kötülüğe mi hizmet ettiğini, hangi sonuçlara ulaştığını değerlendirmek de okuyucularına düşüyor…

Bitiyor...

39 yorum:

  1. Sevgili yer6 vipcortist aslında bu toplı-umun aynası 1960-70lerde varolan hatta bu ülkenin kurtuluşunu sağlayan kuvay-ı milliye ruhunun bir ve beraber olmanın kısaca insan olmanın bu ülkede ne kadar dış güçlerce bozdurulduğunun tasavvufta ''NEFİS'' denen egonun bu ülkede ne kadar şişkin hale geldiğinin okuduğu halde ne okuduğunu düşünemeyen ne kadar çok insanın varolduğunun bir açıklamasıdır.Mevlananın bir sözü vardır kalbe ulaşamayan kabeye gitsede boştur anlamında.İnsanları kırarak inciterek hiçbir iş ve oluşun başarı kazanma şansı olmamıştır.Ve birgün hak gelip darbesini vurduğunda ise kimse neden böyle oldu demeye hakkı yoktur.Ülkemiz kimsenin uyanamadığı çok ciddi ve bölünmeye gedebilecek bir süreç içinde iken bari forumlarda birlik sağlamak gerekirken bunu bile başaramıyorsak bela geldiğinde ağlamanın faydası olmayacaktır.Onun için sen aslında vipcortist ile insanlara bakacakları bir ayna tutuyorsun onu beğenmeyenler bilsin ki o görüntü aslında kendileridir.
    serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dostum "nefs" deyince dürüstlük adına vipcortist'in tamamen yüce emellere hizmet edecek şekilde işletimediğimi söylemeliyim. azıcık nefsani bir yanı olduğunu kabul etmeliyim... nefsi mutmainne aşaması diyelim.. :)

      Sil
  2. çf'ye gönül vermiş ve bu yüzden kızgın olan bir çf-zede olarak benim de kimi tespitlerim olacak sevgili arkadaşlar.

    a- çf beceriksiz ve ehil olmayan eller tarafından yönetilmiştir. timurkhanın tahamülsüzlüklerini, darkmaltın paranoyak tutumlarını ve sonuç olarak ikilinin kişilik sorunlarını forum yönetimine dahil etmeleri çöküşe giden yolu aralamıştır. son etapta mytra ve kutuge gibi iki akil adamın forumdan elllerini çekmeleri ile timur ve darkmalt meydanı iyice boş bulmuş ve ceberrut bir yönetim sergilemişlerdir.


    b- orta kademe yöneticiler olan smodların obsesif tutumları ve frenlenemeyen hırsları çöküşü hızlandıran bir diğer önemli olgudur. 25 temmuz, oklitus, heidi, anerkad gibi hayata karşı uyum sorunları olan insanların ilgi ve enerjilerini çf ye harcamaları ilk dönemlerde olumlu bir ivme kazandırmış olsa dahi ilerleyen süreçte forum ile gündelik hayat arasındaki dengeyi kaybetmeleri yani çizginin silinmesi-içiçe geçmesi neticesinde, hastalık foruma sirayet etmiş hizipleşmeler-kamplaşmalar hız kazanarak forumu içeriden çürütmeye başlamıştır.

    c- alt kademe yöneticiler olan modlar yaşanan süreçte görevlerini layıkı ile yerine getirmişler, gösterdikleri fedakarlıklar ile forumun çöküş sürecinin gecikmesinde büyük rol oynamışlardır. modların forum yönetimine karıştırılmamaları nedeniyle yaşanan sidik yarışında hiç bir dahilleri olmamıştır.

    d- kimi yorumcuların eleştirdiği ancak bana göre özünde sorun teşkil etmeyen sistem -VİP ÜYELİK- ve sistemi besleyen üyeler bu süreçte en az hataya sahiptirler. sistemi yürüten ve denetleyen yönetim kademesindeki dejenerasyon zaman içinde üyelik olgusuna da sirayet etmiş nihayetinden vip üye seçimlerinde kriter, emek-performanstan ziyade adminlerin keyfine-kişisel arzularına dogru kaymıştır. Temel üyelik kriteri olan liyakatin yerini yalakalığı bırakmasına orta ve alt kademeden tepki gelmemesine karşın özellikle ekitap paylaşımı yapan VİP lerin gösterdikleri eleştirel tutum dikkati çekmiştir.

    e- çf nin büyük ivme gösterdiği son iki yılın ardından kurumsallaşamaması, sistemini mükemmelleştirmek yerine kevgire çevirmesi ekşisözlük örneğinde olduğu gibi başarılı bir sanal-çatı olmasını ıskalamasına neden olmakla kalmamış beraberinde de bir çöküşü meydana getirmiştir.

    **** son iki gündür incelediğim bu blogun, spesifik bir içeriğe sahip olmasına karşın 12.000 i aşkın hit alması, çf nin yaşadığı tüm krizlere rağmen nitelikli hedef kitleye ulaştığını ancak kalitesiz ve vizyon sahibi yöneticileri yüzünden çöküş aşamasına getirildiğinin en büyük ispatıdır.****

    hepimizi üzen bu duruma karşı ne yapılabilir-ne yapabiliriz.

    bu blogun üstlendiği misyon artık sona ermiştir. onlarca-yüzlerce yada binlerce çf üyesi yaşanan sorunların nedenlerine dair artık bir fikre sahiptir. bu saatten sonra yayına devam etmek çizgiroman sitelerinin dedikodularının yapıldığı bir platform olmaktan fazla bir getiri sunmayacaktır.

    yapılması gereken bu blogun üstlendiği misyonu farklı bir çizgide devam ettirerek; çf ye geçmişi ve tüm tecrübeleri ile sahip çıkmak olmalıdır.
    çizgi diyarı ve eski kitaplarım gibi, açık üyelik sistemi ve çizgi roman- kitap üzerine uzmanlaşmış iki site yanı sıra bk forum gibi erotik yönetimli mevcut bir forum ve onlarca dağınık blog arasında kendine yer beğenemeyen insanlarla yeni bir çatı kurmak artık bir zorunluluktur.

    oluşturulacak yeni çatının altında, beceriksiz ve haris yöneticilerin üyelik dışında hiç bir görevi olmamalıdır... çf nin modları ve vip üyeleri yeni çatının oluşturulmasında, temiz geçmişleri ile söz sahibi olmalıdırlar. ekonomisi, işleyişi ve üyelik sistemi ile geçmişte yapılan hataların tekrarlanmadığı yeni bir çatının oluşturulması için hepimize görev düşmektedir.

    ya kendi çatımızı kurarız yada ruh hastası insanların oyuncağı oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görüşlerinizin bir kısmına ama temennilerin tamamına katılıyorum..

      dediğiniz gibi vipcortist'in görevi tamamlandı. yorum ve değerlendirme niteliğinde son bir iki başlık yazıp pehlivan tefrikasını bitirmek istilorum ben de... bu arada üzerine düşeni yapabbildiyse ne mutlu...

      ÇF'un mirasını devralacak olanlar elleri temiz kalanlar olmalı... hakka riayet edilerek kurulmalı yeni çatı... çatının altında çizgiroman severleri bir araya toplayacak bir "yuva" olmalı. bu koşullar sağlanabilirse herkes gönüllülükle gelir. ama bunca yaşanmışlıktan sonra zordur, kabul etmek lazım..

      Sil
  3. ''nefsi mutmainne aşaması diyelim.. :)''
    Zaten o aşamada olmayanın eleştiri yapma yeteneği olmaz dışardan bir şeye bakabilmek için o konuda doymuş olmak gerekir sevgili ''dostum'' mim koydum çünkü benim için dost kavramı özeldir herkes değil az ama öz dost lazımdır.Sen bu blogla sadece türk net aleminde olmuş ve olacak kirliliği gösterdin bundan sonrası vicdanlara kalmıştır.
    serdary67

    YanıtlaSil
  4. "tarayanların telif hakkı" , kitapları dergileri basanların "telif hakkı"ndan daha bir kıymetliymiş..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mevzuunun çıkmaz sokaklarından biridir telif hakkı meselesi... üzerine daha önce konuştuk ama.. aşağıdaki linkin yorumlar bölümünde epey sözettik konudan..

      http://vipcortist.blogspot.com/2012/05/sarapta-pisirilmis-zumrud-u-anka-kusu_29.html

      Sil
  5. Eser sahibinin veya yayınevinin hakkı tabi ki başımız üzeredir. Bizim burada bahsettiklerimiz 30-40 yıllık yayınevi kapanmış eserlerdir. Çoğu artık antika veya nadir bulunur eser kapsamına girmiş, ederinin katkat üzerinde değer biçilen, çoğu tekrar basılamayacak olan taramalardan bahsediyoruz.
    Bir- iki yıl tartışması yanlıştır, hoş değildir. Maalesef çizgiromansever yerine bedavacı üretmektedir. 3-5 sayfa tanıtım yaparsın beğenen gider alır. Alan çoğalınca fiyatta ucuzlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki ilerde bir forum kurulursa kabul edilebilir bir tarih sınırı koyar yapılan taramanın yayınlanabilmesi için. ama herhalde bu seferde bu konu forumlar arası yarışmanın merkezine oturur. biri iki yıl kararında ısrar ederse doğal olarak müşteriyi toplar..

      keşke hem yayınevleri hem forumlar bir centilmenlik anlaşması imzalasa birbirleriyle, bedavacı üretmiyecek bir tarih sınırında anlaşsalar, taramaların sunulduğu konulara yayın tarihi notu düşseler, forumlar birbirlerinden alıntı yaptıkları zaman en azından tarayanın ismini zikretseler, kırgınlıklar biraz daha azalır, çıkmaz sokaklara dönüşmesi engellenir bazı şeylerin..

      bu anlamda ümit kireççinin forumlar ve yayınevleri arasındaki konumu önemli bir hal almıştı... keşke değerlendirilebilseydi bu ortam..

      hep keşkeler... ne kadar çok "keşke" varsa o kadar çok yanlış var demek ÇR aleminde..

      Sil
  6. Sanki çocukluğumuzda tüm çıkan çizgiromanları para verip mi alıyorduk. Okuduklarımızın % 90'ı ikinci el ya da takasdan geliyordu.
    Şimdi sinema önü yok ama daha geniş bir alana ve olanaklara sahip internet var.
    Takıldığımız nokta tarayanın telif hakkı değil, Tarananları elinde tutanların öznel yanlışlarını millete dayatmak istemesi.
    Serdar'ın 17 TB arşivim var demesi gibi, sormalı: harcadığın paranın kaç lirası tlif sahibinin cebine gitti?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte o yüzden "hiçbirimiz masum değiliz," demiyor muyuz zaten.. internet ortamındaki erişim kolaylığı, bindiği dalı keser hale gelmemeli.. aksi taktirde kısa dönem tadını çıkaracağız diye uzun vadede ağacın çiçek açacak taze dallarını buduyor olduğumuz gerçeğiyle yüzleşip, sonra da hayıflanırız yaptıklarımıza..

      Sil
  7. ''Serdar'ın 17 TB arşivim var demesi gibi, sormalı: harcadığın paranın kaç lirası tlif sahibinin cebine gitti?''
    Değerli anonim kardeşim benim arşivimdekilerin hiçbiri yeni değildir.Örnek taşplak kayıtları bulun bugün zor örneğin edisonun ilk çektiği sinema filmleri bulun bulamazsınız yada ilk animasyon filmi yok yada sessiz sinema filmleri trt'nin sattığı şarlonun yönetmenliğini yaptığı tek film bende var.Bulun zor bulunur.Yada tablo arşivim yada action comics ilk 100 sayısı yurtdışında bile ilk action comics bilmem kaç milyon ddolara satıldı.Ben dijital halini action comicslerin buldum yada 1802 yılında çıkmış yabancı dergi veya çrler yani benim arşiv bulunmazların olduğu bir arşiv telif hakları yaklaşık 70 yıldır.Bana hergün yaklaşık 150 civarı email geliyor bunların çoğu ya mp3 yada film linki bir tanesini indirmiyorum neden çünkü emeğe saygım var.Yabancı çrlerde ise amerikan vurdulu saçma çrlerin hiçbirine bakmam zagor,teks birde conan eski sayılar yeniler eyvallah derim indirmem bu benim on yıllık prensibim ben istesem çizgiliforumun tamamına sahip olurdum hızım eskiden iyi idi ama ne indirdim toplasanız her iki forumdan 20 dvd yayın geri kalanların çoğu hep nostaljiktir.Umarım açıklayıcı olmuşumdur.sevgiler.
    serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. al benden de o kadar! uzun yıllar önce tüketemeyeceğim şeye sahip olmanın anlamsızlığını fark edip kısıtladım indirmelerimi.. arşiv değeri olanlar, ilgi alanıma girenler, içinden bilgi süzülüp paylaşılabilecek olanlarla yetinmek daha mantıklı geldi bana.. o yüzden sen gibi ben de çizgili'nin çok küçük bir bölümüne erişmişimdir. doğru olan da bu olsa gerek.. geri dönüp bakmayacağın bir yığını oluşturmanın ne anlamı var ki.. gün gelir, ihtiyaç hasıl olursa zaten ya birilerinden ya da bir yerlerden bulmak mümkün olur arananları. hem de daha kaliteli versiyonlarıyla..

      sanırım kimse internet'in bu boyuta ulaşabileceğini, aranan şeylerin bulmanın gitgide daha da kolaylaşacağını tahmin edemediği için "her şeyi" toplama yoluna gitti insanlar.. arşiv derslerinde öğrendiğimiz bir şey vardı; sahip olmaktan aha önemli olan nasıl erişeceğini bilmek... :)

      Sil
  8. Sevgi ve saygı bizden sayın serdary67.
    1994-95 lerde Teleport pro diye bir program vardı. Bir sitenin linkini teleporta taktığınızda, sitenin kopyasını bilgisayarınıza indirirdi. Nice siteleri indirdik, nice proğramları disketlere kopyaladık. O 3 çeyreklik disketlere ne paralar döktük. Hepsi çöpe gitti. Birini bile oturup tekrar inceleyemedik, biz vakit bulana kadar hepsinin miadı doldu. Onlar yenilenirken bizim miadımız doldu. :)
    Diyeceğim tüm çizgiromanları depolasak ta vakit bulup okuyamayacağımız inceleyemeyeceğimiz malum. Maksadımız, hem okumak, hem üzerinde biraz sohbet edebilmek, yoksa birbirimizi kırmak değil.
    Mesela beni romanın konusundan çok çizgi stili, nasıl yapmış, hangi araç gereci kullanmış, yani çizim kısmı daha fazla ilgilendiriyor. Göze hitap etmeyen kargacık burgacık yazılı çizili eserleri sevmiyorum.
    Bir başkası senaryoyu öne çıkarabilir.
    İlginç kareler yakalanabilir.
    Kendi çizimlerimiz senaryolarımız, sunulabilir.
    Kısaca forum bunlar ve çok daha fazlasını içerdiği zaman tadından yenmez olur ki yakın zamana kadar da böyle idi. sonra ne olduysa oldu.
    "Nazar mı değdi bize, düştük bu hale neden"

    Not. Öfkeli, babayani arkadaşım her şiir, müzik seven aruz bilecek, olacak diye bir kaide yok,
    Birşeyler söyleyeceksin biliyorum, söyle bizlerde rahatlayalım, sende rahatla. Kimsenin kötü niyeti yok, şuracıkta dertleşiyoruz.

    YanıtlaSil
  9. '' Maksadımız, hem okumak, hem üzerinde biraz sohbet edebilmek, yoksa birbirimizi kırmak değil.''
    İşte değerli kardeşim bunu çizgiliforum bir dönem gayet güzel yaptı.Yani bir çizgiromanın çizimleri hakkında çizeri hakkında yorum yapmak işte çizgiroman forumu budur.Bunu ben özellikle bazı yabancı forumlarda gördüm gayette güzel yorumlar yaplıyor hala bir zagor yada teks hakkında ama bizim çizgiliforumda sadece son dönemde hep vipcortlatma kalp kırma vardı.E hani çizgiroman kardeşliği ne oldu nereye uçtu?Sonra uçtu uçtu çizgiliforum uçtu.Pesssss başka ne denirki.
    serdary67

    YanıtlaSil
  10. Tarihten bir sahife ilk admin nasıl seçildi...

    Birgün vücuttaki organlar bir karar vermişler ve demişler ki bu vücud iyi güzel işliyor ama buna bir Admin seçelim. Daha iyi organize olsun, verimli çalışsın demişler. Admin olabilmek için organlardan beyin, göz, mide ve göt adaylıklarını koymuşlar. ,Yapılan seçim sonucunda Beyin oy birliği ile Admin seçilmiş.
    Seçimi kaybetmesine ve kendisinden başka oy alamamasına kızan Göt, ben bunca yıl sizin kahrınızı çektim buna rağmen nankörlük yaptınız görürsünüz siz; ne seçiminizi nede Admininizi tanıyorum diyerek kendini kasmış.
    İlk başlarda Göt'ün bu tavrına gülüp geçen organlar 3. günün sonunda durumun ne kadar ciddi olduğunu kavramışlar. Zira Göt kendini kastığı için vücut dışkılayamıyor ve yavaş yavaş zehirlenmeye yol açıyordur. Durumun vehameti üzerine Organlar birer ikişer Göte giderek ricacı olmaya başlamışlar ve Göt kardeş gel yapma etme hepimiz zarar görüyoruz diyerek onu ikna etmeye çalışmışlar ancak göt kendisini iknaya gelen arabuluculara, bütün organlar oy birliği ile kendisini Admin yapana kadar vazgeçmeyeceğini ısrarla tekrarlamış. Nihayetinde 7. güne girildiğinde vücudun zehirlenmesi had safhaya ulaşmış ve başta Beyin olmak üzere tüm organlar bu saatten sonra hepimiz öleceğimize varsın Admin Göt olsun yeter ki biz yaşayalım diyerek, Adminlik makamını göte devretmişler.
    İşte o gün bu gündür bütün Adminlerin Göt olmasının sırrı buradan gelmektedir.

    göte göt denen bir coğrafyada sansürlemeden yayınlarsanız sevinirim sevgili bloggerım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alternatifleri var tabi o sözcüğün. en azından fıkra güzel.. :)

      Sil
  11. )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) UFFFF SÜÜPPPERRRRRR çok çok güldüm yaaaa.
    serdary67

    YanıtlaSil
  12. [QUOTE=TiMuR KhaN;420324][B]forumda son günlerde yaşanan hareketli günlerin ardında yatan bazı sebepleri anlamak ve kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak için bazı açıklamalar yapmayı uygun bulduk arkadaşlar..

    25temmuz:
    adminleri, alınan kararların uygulanmasında geciktikleri için haklı olarak eleştirip en sonunda dayanamayarak kendi forumunu kurmaya karar verdiğini ve buradaki arkadaşları da kendi yaptığı şeyin doğruluğuna inandırmaya çalıştığını duyduk ama maalesef kendisinden bu konuyla ilgili direk bir açıklama alamadık attığımız mesajlara rağmen..
    doğrudur, 25temmuz saygı duyduğumuz, fikirlerine önem verdiğimiz ve haklı olarak her ortamda yücelttiğimiz bir büyüğümüzdü ve son icraatına kadar bunda en ufak bir eksilme olmadı bizden yana, lakin ortaya konan bunca emeğe, en kötüsü de kendisine ihanet edercesine ayrılması ne derece sağlıklı bir karardır siz hesaplayın..

    melih41:
    son görüşmemizde bir sorunumuz olmadığını ve yapılacak yeni düzenlemelerin işe yarayacağına inandığını, bu forumda devam edeceğini belirten sevgili üstadım, sanırım smod. sisteminin kaldırılmasını da kendisine dert edinip 25temmuz'la aynı gerekçeleri düşünerek forumdan ayrıldığını belirtmiştir..

    kutuphaneci:
    verdiği emeklerle herkesin gönlünü kazanan arkadaşımız haklı bir şekilde mod. luk aldı e-kitap bölümünde ve büyük ümitler bağlandı kendisine lakin mod atanmasının arefesinde telefondaki görüşmemizde sorun olmadığını, bu görevi yapabileceğini söylemesinden, görevi bıraktığını belirten mesajına kadar geçen zamanda ne yaşayıp fikrini değiştirdiğini sormamıza rağmen cevap vermedi, daha fazla merak eden varsa yine 25temmuz'un etrafına bakarsa görecektir sanıyorum..

    oklitus:
    yönetici arkadaşlardan bazılarıyla çeşitli dönemlerde yaşadığı sorunların özellikle son 1 ayda geldiği noktadan kendisini sorumlu tutması ve bu görevi devam ettiremeyeceğini bildirmesi neticesinde görevden alındı..

    mryer6:
    yakın zamanda iki yönetici ile girdiği tartışmanın büyümesi üzerine görevi bırakmak istediğine dair attığı mesaja yanıt vermeyişimi ve bu olayı çözmek için çabaladığım süreyi de alakasızlığıma yoruşu sonrasında belki de taraf olduğumu sanarak hem o iki yöneticinin avatarlarıyla iğrenç karikatürler hazırlayıp facebook sayfasında paylaştı hem de ben hala onu foruma döndürmeye çalışırken bu defa benim [U]fotoğrafımı[/U] aynı iğrenç karikatürlerin arasına ekleyerek şok edici seviyesini ortaya koydu.. kendisine karşı hislerimi buradaki yazılara aksettirmeden yazıyorum ama bu bile midemin bulanmasını engelleyemiyor.. eğer kendisine hala bir dost, arkadaş olarak yaklaşan varsa yaptığı iğrençlikleri de görüp öyle sürdürsünler ilişkilerini bu seviyesiz kişiyle..

    bunun haricinde sanılanın aksine Mytra dostumuzun forumdan ayrıldığı falan yok, en azından onun ağzından böyle bir şey duymadığınız sürece aklınıza bile getirmeyin bence arkadaşlar..
    cenege adlı üyenin forumdan ayrılış sebebini de buradan ilan edeyim, çok değer verdiğimiz arkadaşımız yeni Vip yaptığımız bir üye hakkında küçük düşürücü bir itiraz yazısı yazmış ve dolaylı yoldan Vip seçimlerinde yönetimin yetersizliğini de iddia etmiş, kendi rızasıyla forumu bıraktığını yazmıştır, kendisine de kolaylıklar diliyoruz..
    bunların haricinde dikkatinizi çektiği üzere harunaybal dostumuz artık Vip üye olarak devam ediyor foruma.. bu durum kendisi tarafından talep edildi ve kabul etmek zorunda kaldık, iradeli duruşuyla muhteşem bir örnek olduğunu bu hareketiyle de tüm foruma göstermiştir, arkadaşlığıyla onur duyuyorum kendisinin..

    çizgiliforum olarak bizden daha önce ayrılanların kurduğu 3-4 tane forumu ne derece ciddiye alıyorsak bu son kurulanı da aynı gözle göreceğimizi ve katkı-destek vs. gibi söylemlerin ciddiyetten uzak macera arayışları olarak görüleceğinin bilinmesi gerekir..[/QUOTE]


    Sen ciddiye almamaya devam et Sevgili Admin , diğerleri ve son kurulan buradalar , siz neredesiniz ?

    Face'deki ÇF sayfasın da artık çizimlerini de göremiyoruz :) Neden bakım çalışması yapıyoruz yerine doğruları yazmıyorsunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şöyle bir bakınca, aslında hafiften uyanmaya başlamış Timurkhan, ama belli ki ÇF'a açıkça yüzçevirenlerin ÇF'un aleyhine işçevirenler olduğuğu gerçeğiyle yüzleşememiş, bir türlü konduramamış henüz. Bu çaplı bir "harekat"ı kimse beklemiyordu, Timurkhan'ın da, diğer yöneticilerin de beklememesi normal. Tamam, Yedi Uyur gibi aziz de olabilir bu arkadaşlar ve aralarındaki tek necis varlığın Kıtmir ilan edilen Mr.Yer6 olduğu da kabul edilebilir. E, kulak versenize mağaranın dışında duran Kıtmir'in sesine.. Havlayışının sizde yarattığı rahatsızlıktan başka şeyi düşünmüyor, bir tehlikeyi haber verdiğini değerlendirmiyorsanız, başınıza gelende sorumluluğunuz var demektir...

      Bu sorumluluğun Timurkhan'ı çok yıprattığını Kolibri'nin blogunda Mr.Yer6'ya yazdığı bir yanıtta okumak mümkün. Hakkımda ne düşünürse düşünsün Timurkhan için üzüldüğümü de söylemeliyim. Ama tedbirli adımlar atmayarak, gözünün önünde cerayan eden olayları doğru ve temkinli değerlendirmeyerek sonu hazırlayanların başında gelir Timurkhan, kayıtsızlıklarıyla diğerleri de eşlik ederler ona.

      Umarım bu bir "son" değildir de Yedi Uyurlar aradan uzun zaman geçse bile uyanırlar sonunda...

      Sil
  13. bu liste uzadıkça uzar...
    forumumdaki sorunların timur ve darkmalt admin-lenk olmasından kaynaklandığını görebilse ve bu işi zamanında kolibri türünde aklı başında herkesin saygı ile karşılayacağı isimlere devredebilseydi, bu aşamaya gelinmezdi.
    çapsız ve kalitesiz karar alma süreçleri ile forumu tıkanma noktasına getirip sonrada listeler hazırlamak, listelerin yanına fişlenmiş zanlıların sabıka kayıtlarını dökmek işte boylesine bir hastalıklı kafanın eseri.
    zagorabi aylarca uyardı, çağrı yaptı forumun fişini birileri çekecek dedi. adama cevap vermek yerine suçladılar, alay edip vip üyelerin önüne attılar, işte bu huzuru kaçırıyor dediler linç ettirdiler ama süreç zagorabiyi haklı çıkardı.
    şimdi kalkmış onun sabıkası boyle, bunun sabıkası boyle, biz pürü pakız tek suçlu mryer6 çünkü beni karikatürize etti... sen karikatür ve mizah üzerine bir sitenin adminliğini yap sonra benim ilüstrasyonumu yaptılar diye siteden adam uzaklaştır....
    adamdaki egoya bakınız ki haşa huzurdan benim suretimi çizmiş diye açıklama yapabiliyor.
    sevgili mryer6 kolibrinin sitesinden size ne açıklama ypaıldı lütfen burada yayınlayın. bu artık çf üye olan herkesi ilgilendirir yok bu benim timurla aramda kişisel diyorsanız sizede artık güvenmeyelim.
    timur aracılar koyup sizinle uzlaşmaya çalışacağına gelsin önce bir hesap versin.
    sefasını sürüp, batırdığı forumun üyelerine hesap versin sadece o degil tüm adminler gelsinler hesaplarını versinler, savunmalarını yapsınlar. para bulunur, adam bulunur ama dürüstlük-samimiyet kolay bulunmaz. mryer6 nın soylediği gibi iyi niyetli ise oyuna geldi ise gelsin açıklamasını bize yapsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. timurkhan'ın mr.yer6 ile herhangi bir uzlaşma çabası yok, aracı filan da koymuş değil. Kolibri kendi blogunda Timurkhan'ın da ne kadar yıprandığını yazdı sadece. Bunu aracılık olarak değerlendirmek doğru olmaz.. Gözlem diyelim... Şuradan okuyabilirsiniz...

      http://kolibriozel.blogspot.com/2012/06/kucuk-seyh-racann-intikam-kolibri-ozel.html

      öte yandan Timurkhan ile Mr.Yer6 arasında "kişisel" diye yorumlanacak bir şey de yok, bir şey yok ki kişisel diye yorumlansın.. tıpkı Oklitus'a, Heidi'ye baktığım gibi Timurkhan'a da bakıyor ve kin, intikam filan gibi olumsuz duyguları büyütmek yerine neden böyle yaptılar anlamaya çalışıyorum. Anlıyor olduğumu da düşünüyorum, ama hoşgörüyle karşılayabileceğim çizginin çok ötesine geçmişlerdir bu isimler.. İster 25temmuz'un da içinde bulunduğu planlı, örgütlü bir hareket ile yapılmış olsun, ister kişisel tatminleri için yürüttükleri bir takım saçmalıklar eseri olsun, tutumları Çizgiliforum'u yıkmıştır... Bunun da hoşgörülecek tarafı yoktur...

      Kayıtsız kalanları, etkisiz olmayı yeğleyenleri, bulaşmamayı tercih edenleri anlayışla karşılayabiliriz.. Yine hoşgörmek zordur ama makul olarak değerlendirilebilir bu tutumlar. Belki yapılacak bir şey kalmadığını fark etmişlerdir ve önlerindeki kötü örnek, yıpratılmış, tepesi attırılmış, yoldan saptırılmış bir mr.yer6 varken doğru bile sayılabilir bu insanların kendilerini çekmeleri. Başkaları kirlenirken temiz kalmayı seçme özgürlüğü vardır insanların. Tabi bir başka bakış açısı o temizliğin sadece yüzeysel olduğunu da söyleyebilir, ama en azından göz önünde olmamak da bir şeydir...

      Lakin, yorumunuzdaki gibi bir "açıklama beklentisi" sükutuhayal ile son bulur sanırım.. En azından yapılması olası bir açıklama yine Mr.Yer6'yı suçlayacaktır, kimse merak buyurmasın.. Yüzleşme zor zenaattir ve "benmerkez" tarafından idare edilen kişiliklerde imkansızı başarmak anlamına gelir... Kaldı ki, bir yüzleşme gereğinin farkında bile olmayanlar vardır aralarında...

      Sil
  14. Timurkhan ve Darkmalt'ın hiç bir çapsız hareketi yada art niyeti yoktu ki.
    hatta bu ikisinin dışında bütün yöneticiler, smodlar, modlar, vipler aynı sistemin birer memuruydu.
    Hepsi ÇF'nin personeli ve dominolarıydı.

    Tamam Timurkhan sert mizaçlı bir insan olabilir ve kendi yanında olmayan herkesi suçlu gibi görebilir ama bu onun bir ÇF müdaafi'si olduğunu değiştirmez.
    ÇF'de kimse kalmadı, yine de timurkhan birşeyleri düzeltmek istiyor.
    hala ayakta tutmak için uğraşıyor.
    ve bu gayret bence taktire şayan.

    25temmuz'u hoş görmemesi normal. çünkü ayrılıp, karşı sokakta dükkan açtı. yanınada ÇF personelinin bir kısmını alıp gitti.
    böyle birisi evlat olsa sevilmez.

    ÇD'yi zaten sevmez. sevmemesi içinde bir sürü sebeb var. en başta ''rakip takım'' olması ve küfre varan tartışmaların yaşanması en büyük neden.

    Vipcortis blogununda ÇF'ye zarar verdiğini düşünmesi normaldir. çünkü yorum kısmında ''nasıl düzeliriz?'' den çok, ''bizi bu hallere düşürdüler'' diyen takipçiler oldu.

    Timurkhan'ın tek yanlışı sormadan, sorgulamadan kesin kararlar almasıydı. bundan da pişman olduğunu düşünüyorum. lakin timurkhan'ın iyi niyetli olduğunu apaçık ortada. Forum için tehdit olacak bütün unsurları yok etmek isterken, kurunun yanında yaşıda yaktı.
    o ''yaş'' ise viplerdi. normal üyeleri atması hiçbir zaman forum adına sorun olmadı. 2 sene takılmış, bir mesaj yazmamış adamlar, polemik yaratmak için bir paylaşımın altına ''ahh vip olaydın, nane limon kaynataydım'' gibi mesnetsiz, alaycı yorumlar yapınca atılmışdır.
    forumda birşey eksilmemiştir.

    zaten o atılan kişiler ÇD'ye gidip orda da üstadlara mesnetsiz, gayri ciddi yorumlar yaptığı için atılmıştır. yani bu adamlar heryerde sorun çıkarmış.

    Vip sistemi olmasaydı, timurkhan vip cortlatamazdı. ama forum yine aynı olurdu zira, bütün paylaşımları çuvalla ÇD'ye taşıyan adamlarla yine tartışma devam ederdi. yine bütün suç ÇF'ye kalırdı.
    hırsızın hiç mi suçu yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hırsızın suçunu tartışmak için öncelikle ev sahibinin ne yaptığına bakmakta fayda vardır. timurun gerçek hayatta insanların yüzüne bakarak yapamayacağı kabalığı klavye arkasına sığınarak yaptığı konusunda herkes hem fikirdir. gerçek hayatta timurun çayını içmeyen, sohbet etmeyen insanları timurun kırmaya hakkı vardır diyebilirmiyiz yada dark-mal canı dedektiflik oynamak istedikçe üyelerin özel yazışmalarını okuyabilme hakkına sahiptir bu forumun çok özel güvenlik sendromu için yapılması elzem bir davranıştır diyebilirmiyiz. mytraya bakıyorum adam senenin çok büyük bölümünü forum dışında geçirip arada sırada girdiği forumda her üyenin sevgisini saygısını kazanırken günün 15-16 saatini forumda geçirip tüm üyelerin antipatisini kazanmayı başarabilmiş insanlardır bu savunduğunuz yöneticiler.
      bunca zaman hep öcüler, hep düşmanlar, hep foruma zarar verecek ötekilerle bizleri korkuttular yeri geldi önemli paylaşımları yapan dostları forumdan attılar açıklama hep aynıydı "bilmediğiniz şeyler var", "o aslında kim biliyormusunuz" hep bir ajan, hep bir düşman... bunca zaman çf yöneticilerine güvenmiş ve bir çatı olarak gördüğümüz bu forumun çivisi çıktığı için artık hiç hırsızda kabahat bulmuyoruz. bunca zaman hırsızlar-düşmanlar diye uyuttukları için artık hiç bir sözleri samimi gelmiyor.
      forumun dinamosu olan insanlar, paylaşım yapan insanlar birer birer bu forumu terk ettiler. gidenlerin arkasından üzüldük bunca zamanımız birlikte geçti yinede teşekkür ederiz kapımız açık diyemediler. kırgın giden çf üyelerini daha da kırma, suçlama yolunu seçtiler.
      bunca zaman her türlü yardıma hazırız diyen üyelerinin seslerine kulak vermek yerine onlardan şüphe ettiler, yüzlerine güldükleri insanların arkasından koltugumda gözü var diye şüphe ettiler bundan daha aşagılık bir tavır olabilirmi. yüzüne güldüğünüz dostunuzun özel mesajlarını okumak, şifresi ile mail hesaplarına girmek nasıl bir ruh halinin tezahürüdür.
      hırsızlarmı diyorsunuz onlar hep vardı, hep de olacak ama o cin fikirli adminler bu güne kadar bir hırsız yakaladı iseler bin tane masum üyenin günahını aldılar bunuda düşündünüzmü.
      tüm iletişim kanallarını tıkayıp, tüm samimiyeti ile her türlü yardıma hazır üyelerin arkasından d.ş.k geçen, iğneli laflarla alay eden, canı sıkılıncada banlayan bu zihniyetin savunulacak yeri yoktur.
      forumun mali giderlerini eşit şekilde üyelere yansıtmazsanız, freeware yazılıma şu kadar para harcadık diye para toplamaya kalkarsanız insanlar aptal yerine konulduklarını bile bile size ömür billah yardım etmez. o forum çöker, çöktü ve yine çökecektir.
      çizgili forum; divplanet, sharebus, eksisözlük olamadıysa hadi olmayı geçtim yayında bile değilse buradaki sorunun sebebi hırsızlar değil adminlerdir.
      oklitus,25temmuz,timur,darkmalt vs yok birbirlerinden farkları hiç biri masum değil. güzelim sitemizi yaktılar yıktılar talan ettiler. bunların eline binlerce dolarlık geliri olan ekşi sözlüğü verin onunda hakkından 6 ayda gelirler çünkü çapları budur. bu yüzdende onları mazur görelim diyen varsa buyursun görsün ama bu bir gerçeği değiştirmiyor çf artık yok.
      değdimi adminler-smodlar-mod çocukca kaprisleriniz, kişisel zaaflarınız için verdiginiz zarara değdimi? kına yakın şimdi.
      face sayfasındaki yorumları okuyun; hala forumun düşmanlar tarafından çökertildiği ancak fedakar adminler tarafından çaba harcanarak kurtarılacağını düşünen üyeler yorum yapıyorlar. bu insanları aptal yerine koydular bende onlardan biriyim ve beni aptal yerine koyan bu ahmaklara olan kızgınlığım geçmiyor.
      çf yeniden açılana kadar; kimse timur ne fedakardı, darkmalın badem gözleri şoyleydi, 25temmuz ne büyük abimizdi edebiyatı yapmasın. mühür kimde idiyse süleyman odur. ve o süleyman bu rezilliğin sorumlusudur.

      Sil
    2. "İyiniyet!"
      iyiniyet ehli, işini iyilikle halleder kanımca... Niyet ehli ise sadece işini halletmeye bakar... Timurkhan ise neyin iyi neyin kötü olduğunu anlayamadan, belki de bu yönde hiç çaba sarf etmeden taraf oluvermiştir... Cortlist yayınlanır yayınlanmaz üstün muhakeme gücü sayesinde olsa gerek 17 kafayı alıvermiş ve bunun hem yönetimde hem forum üyeleri arasında ne tür bir yankıya neden olacağını düşünmemiştir. Düşündüyse eğer olası sonuçları göze almış demektir. Kutuge'yi zora sokmak, diğer admin ve süpermodların en azından bazılarını karşısına almak gerekeceğini değerlendirmiş olsa gerektir bu göze alış sonucu... Höt diyerek, dindirilebilir mi bazı sesler? Höt demeye ne hakkı var üstelik! Höt diyene höst diyecek birilerinin de çıkabileceği ve bunun sorunlara neden olacağını kestirememiş midir? Bir şuranın başkanlığına soyunuyorsan ilk koşul şuurlu olmaktır. Malesef Timur her hamlesiyle bu şuurdan nasiplenmediğini göstermiştir.. İstediği kadar iyi niyetli olsun... ki tartışılır..

      Evet, Oklitus-Heidi ikilisi yerine Mr.yer6'yı ateşe atmak forum için ilk bakışta doğru hamle gibidir. Oklitus'u yaksa Heidi dert olur başına, Heidi'yi yaksa Oklitus... Her ikisi de "duruş" itibariyle forumdan çıkış yaptıkları anda Mr.yer6'nın vereceği zarardan çok daha fazlasını verme "potansiyeline" sahiptirler... Mr.yer6 tek başına bir adamdır ve ateş olsa cürmü kadar yer yakar... Kestirme çözümlerin en akıllıcası Mr.yer6'yı ateşe vermektir bu durumda.. Timur da öyle yapar.. Aferin.

      Hadi anladık bunu.. Hernekadar iyiniyet ile bağdaşır gibi bir hali yoksa da "çaresiz kaldı" diyelim... Forumun tek admini o mudur? 6 adminin bir teki bile onun "tek adminmiş" gibi bir söylemle ortalığı birbirine katıyor olmasına neden seyirci kalıyorlar ki? Yoo!. İşler Mr.yer6'nın yakılması, 25temmuz'un kopmasından çok önce geri dönülmez bir noktaya gelmiş olmalı adminler açısından.. Eğer aralarında işbölümü yaptılar da forumu mahvetme görevini Timurkhan'a devrettilerse diyecek bir şey yok. Öyle değil ve onlar da foruma karşı sorumluluk duyuyorlar idiyse o dakkaya kadar neredeydiler, sorulmalı... Neredeler? O günlerde ne düşünüyorlardı, gelinen bu noktada ne düşünüyorlar ben merak ediyorum doğrusu...

      Herkes o kadar iyi niyetli ki, forum maddi açıdan batmak üzereyken viplerden yardım istenmesi gibi zor bir kararı almış, ama birileri çıkıyor o vip sayısını kırpma listesi yayınlıyor, Timurkhan çıkıyor, kelleleri kimseye danışmadan alıveriyor, 25temmuz çıkıyor "ben yeni forum kurucam, gelen gelsin" diye bölünme çağrısı yapıyor, heidi-oklitus yekvucut kuru bir heves uğruna Mr.yer6'ya saldırıyor, 25temmuz'dan destek de alıyorlar, Timurkhan kestirmeye sapıyor Mr.yer6'yı yakıyor, o sırada onun dışında adminlerden tık yok... Oh ne ala iş.. İyi niyet! Ama insani hatalar yapıyorlar di mi? Mr.yer6 yapmayın etmeyin dedikçe, argumanları üst üste yığdıkça kötü adam ilan ediliveriyor iyiniyet ehli tarafından.. Katli vaciptir...

      Külahıma anlatsınlar derdim ama, külahları değiştik malesef!

      Açıktır ki, forum doğal ömrünün sonuna gelmiştir. Birileri bu süreci hızlandırmak için gayret etmiştir, Timurkhan bu gayretkeşler içinde olsun olmasın hamleleriyle destek vermiştir onlara, aklıselim seslere kulak kesileceği yerde kestirme yollara sapmış sonra da kaybolmuştur o yolların götürdüğü yerde... Hoş kaç aklıselim ses çıkmıştır o da ayrı mesele...

      Şimdi üzülenler üzülmekte yerden göğe haklıdırlar... Hele ki sorumluluk hissinden kaynaklanıyorsa bu üzüntü, hayli hayli haklıdırlar... Eski bir dost olarak üzüntülerini paylaşırız, hatalarını affederiz ama kimse unutmamızı istemesin bizden! O işi ancak zaman halledebilir...

      Not: "hırsızın hiç mi suçu yok" konusunu epeyce işlediğimi düşünüyorum blog içinde...

      Sil
  15. ek forum kurulduğu zaman, oklitus ve heidi ikilisi çf nin viplerine mesaj atarak ek foruma çf deki nickleri ile üye olmalarını rica ediyorlardı. bu ricaya uyarak ek foruma çf deki nickleri ile üye olan çf vipleri birer birer süper üyeliğe düşürülürken, heidi ile oklitus istemedikleri halde!!! yeniden çf yönetimine dahil ediliyordu.
    buda yetmezmiş gibi ek içinde yaşanan bir krizi çözebilmek amacıyla yönetim odasında açılan tartışmada çf adminleri için eleştiriler yönelten bir üye derhal çf den atılınca, üye haklı olarak burası ek forumun yönetim odası bu odadaki tartışmadan çf adminleri nasıl haberdar olabilir sorusunu soruyor ve üyenin kulagına kar suyu kaçırılmış olmalıki, üye ile kolibri karşı karşıya getiriliyordu. kolibri bu olaydan sonra ben asla boyle bir şey yapmam açıklaması yapsada kırılmış olarak ek forumdan uzaklaşıyordu.
    heidi-boklitus-timurlenk şeytan üçgeni arasında yaşanan bu süreç nasıl yorumlanmalıdır. kolibri neden hedef haline getirildi, bu tuzağı kimler kurdu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "bu tuzağı kimler kurdu," sorunuza yanıt; işte vipcortist... ilk konularından son konularına kadar anlattığımız şey bu...

      hedefe ilerlemek için bir takım engellerin aşılması gerekiyordu, teker teker hallettiler, kolibri dengeci tutumuyla paçayı kurtardıysa da forumu kurtarmaya gücü yetmedi tabiki... tuzak ehlinin bir takım engelleri aşarlarken bir takım insanları da ürkütmemesi gerekiyordu, palio68 ve harunaybal da bu ürkütülmeyecekler listesinde yer alıyordu elbette. ama benim bildiğim harun düşmemiştir tuzağa... palio68 ise iyiniyetinin kurbanı olmuştur bence...

      Sil
    2. Kolibri dostumuzun konuyla ilgili tekzip niteliğinde bir açıklaması var. Yayınlamamız yerinde olacaktır.
      ______________________________________________________________

      Cevap hakkı
      mr.yer6 nın blogunda yayınlanan bir mesajda ''kolibri neden hedef haline getirildi, bu tuzağı kimler kurdu?'' diye bir cümle kullanılmış.

      Kolibri'nin hedef haline getirildiği,tuzak kurulduğu tamamen bir hayal ürünüdür.

      Ben serdary67 nin sahafci olarak kaydolduğu EK da böyle bir olasılığı dile getirmesi üzerine töhmet altında kaldığımı düşündüğüm için o açıklamayı yapmak ihtiyacı hissetmiştim. Beni çok seven biri olarak Serdary67 nin aklına gelmez belki ama tanımayan birinin içinden geçirmesi pekala mümkün olabilirdi.

      Halen facebookta (kolibri özel olarak) ve bu blogda bulunmaktan mutlu olduğum için şimdilik sadece bu iki yerdeyim.Ben ayrılığın bu kadar uzayacağını da hiç düşünmüyordum.ÇF a pozitif olan notumu önce durağana, sonra da negatife çevirmiş durumdayım.İyiden iyiye sıtkımı sıyırdım.
      Aynı vurdum duymaz tavrın devam ettiğini görmek hiç hoş değil.
      Forum yoksa facebook sayfası açık, forum sahibi olarak bir cümle yazmak çok mu zor.

      Hiç blog deneyimim yokken açtığım bu sayfaların foruma göre avantajları olabileceğini de sonradan farkettim ve sevdim.Daha önce paylaştığım gözümde çok değerli bir kitap onlarca link yenileme anonsu yada peşpeşe açılan önemsemediğim konuların altına düşerek gözden kaybolup gidebiliyorken burada benim paylaşımlarıma ilgi duyan arkadaşlarla daha kolay kontakt kurma imkanı doğabiliyor.
      Hazırladığım Çizgi Özel dergisi EK ta 3 kişi tarafından indirilirken burada yeni sayı bunu ona katlayabiliyor.
      Malkoçoğlu'nu ÇF da kaç kişi indiriyorsa burada da yakın bir sayı var.
      Haftaiçi günlük ortalama 100 olan izlenme sayısı haftasonu 200 ü aşıyorsa bu benim için büyük rakamdır.Ben sadece 10-15 kişinin takip edeceğini düşünüyordum.
      *********************
      Forumda zaten 100 paylaşımdan ancak 1 ini indirip okuyabiliyordum.
      Sadece nadir çizgiroman bölümünde arşivim tamam sayılır,diğerleri 2 yıl önceden geliyordu.

      EK e-kitap forumu olarak güzel ve öyle kalmalı diye düşünüyorum. Sevgili 25 Temuz abimin,birçok kişinin beklentilerini boşa çıkartan, yağmaya izin vermeme kararını da alkışlıyorum .Az olsa da özgün olan her zaman özeldir benim için.

      ******************************************
      Hayatım boyunca kimsenin memuru olmadım ben!
      Ruhsatımı aldığımın ertesi günü maliyeye gidip vergi kaydımı yaptırdım:))
      Beni foruma bağlayan asıl sebep, Kutuge'nin Kadıköy'de ilk defa toplandığımızda söylediği ''gözümü bile kırpmadan forumun anahtarını kolibriye teslim ederim '' sözü olmuştur. Bu söz benim için verilebilecek adminlik sıfatından daha önemliydi.

      Domino taşı da olmadım hiç. Elimdeki nadir koleksiyonla ve forumun birçok alanındaki paylaşım şevkimle olsam olsam joker olurdum ki hiçbir zaman bunu lehime koz olarak kullanmadım, tevazuyu elden bırakmadım,ne yaptıysam sevdiğim,istediğim için yaptım.

      Kendi paylaşımlarımdan vip olmayan üyelere PM yoluyla sayısız defa link göndermişliğim olsa da, bana ait olmayan hiçbir paylaşımı bir başkasıyla paylaşmadım.

      ************************************

      bay.yer6 sonrası ortalık tam sütliman olacakken ''dinamit manifesto'' gelmeseydi keşke.
      Yada iyi ki geldi mi demeliyim.Elma şekerinin bittiği ve acı gerçekle yüzleşme anı mıydı o an?

      ************************************

      Salt iyiniyetli olmak sorumluluğu ortadan kaldırmaya yetmez elbette.
      Hepimiz verdiğimiz kararların ve attığımız adımların karşılığını görüyoruz her daim.

      Sil
  16. Eğer Timurkhan'ın iyi niyetli hâli buysa kötü niyetli hâlini merak ediyorum :D , güzel bir soru var bu süreçte diğer adminler ne yapıyordu hakikaten sanki tek adam Timurkhan algısı oluşmuşken diğer adminlerin fısıltısının bile duyulmaması düşündürücü bir durum.

    Birde şu hırsızın suçu durumu var, bir üye yaptığı paylaşımı açıktan yapma hakkına sahip değilmidir ?, kendi paylaşımını başka bir yerde açıktan paylaşma hakkı yokmudur? , birde en önemli nokta ÇF'de vip olan üyenin başka paylaşımları alıpta ÇD'de yayınlamasının nedeni nedir ?

    Birde ilginç bir olay vardı deltas vakası hatırlayalım , ÇF'de vip olan deltas adlı arkadaş ÇD'de paylaşım yaptı diye vipliği elinden alınmıştı (iddia ettiği buydu) sonra bu arkadaş müthiş bir paylaşım hareketine girişmişti herhalde iki tarafada paylaşımlarını açıyordu sonra ÇF tekrar Vip yapınca ÇD'de bir konu açıp ÇF'den intikamını aldığını yazan bir veda mesajı atmıştı sonra ÇF'ye de bir nanik mesajı atıp orayada veda etmişti ilginç bir vakaydı nereden aklıma geldiyse :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VİP meselesinin sakat yanlarından biridir paylaşımları üzerindeki kişisel hakkını ÇF'a devretmek zorunda bırakılmaları.. Tek makul açıklaması, "Vipinize s..ayım" filan gibi artık hakaret boyutunda işlere imza atan bir Diyar gerçeğine karşın ÇF tarafından "Çok önemli kişi" sıfatının yakıştırıldığı bir üyenin diyar'a destek vermesinin, o kadar da önemli bir kişi olmadığına hükmetme hakkının doğuyor olmasıdır ÇF yönetim kadrosuna.. Ki benzeri hakaretleri yinelemekle övünç duymaya devam etti Diyar... Şimdilerde umarım utanç duyuyorlardır bu işleri yapmış olmaktan... "Vipinize s..ayım" diyerek kapsama aldıkları viplere "gelin bize katılın" çağrısından önce keşke bir pişmanlık mesajı yayınlasalardı diyorum.. :)

      "ÇF'de vip olan üyenin başka paylaşımları alıpta ÇD'de yayınlamasının nedeni nedir ?" sorusunun yanıtı sanırım "forum üyesi tespit sınavı" başlığında bolca var. :)

      Daltas yanlış hatırlamıyorsam eski vipiyde ÇF'un, statüsü düşürülmüştü sonradan, nedenini ve zamanını bilmiyorum.. Döndükten sonra uzun süre çabaladı Teks balonlamaları yaparak. Hatta ben de biraz daha sabretmesini, çok yakında bu sorunu halledeceğimizi yazmıştım özel mesaj yoluyla. Lakin o VİP olmadan ben RİP oldum galiba.. :) sonuç olarak bir yığın tutarsızlıın içinde Daltas'ın bir aşağı bir yukarı hareket ettirilmeye vicdanı elvermemiş olsa gerek.. Her özgür insan gibi kararlar almış ve bu kararların gereklerini yerine getirmiştir sanırım.. Tabi sonuçlarını da öngörmüştür bunları yaparken.. Sonuçta her iki forum için de kayıp anlamına gelir Daltas..

      Sil
    2. Orası doğru geçmişte iki tarafta birbirlerine ağır hakaretler etti , sonuçta ÇF kapandığı için ÇD'nin önce bir özür dilenmesi gerekliydi geçmişteki olaylardan dolayı, belkide bu şekilde eski ÇF vipleri ÇF'yi perde arkasından çökerten (Bakınız bir yorum üstte) EK'ya geçiş yapmazdı, bu çok özel kişi kim adı hiç önceki yazılarda geçiyor mu?İki tarafta yöneticilik yapan var mı?

      Deltas olayında yine klasik ÇF küstürme hareketi sonuçlarını görmüş oluyoruz , bir gün bir ÇF admini nasıl ÇF'yi çökerttik diye bir vicdan muhasebesi yapmalı tabiki Timurkhan değil o hala hiç aynaya bakmadan suçu başkalarında arıyor, eğer bir forum çöktüyse sorumlusu adminlerdir en azından bunu kendilerine inan kişilere yönelik bir yükümlülük olarak yerine getirmelidir çünkü sorunların en üst katta başladığı görülüyor

      Sil
    3. yönetime kızan, haksızlığa uğradığını düşünen veya tamamen kendi hesaplarının peşinde bir çok kişinin kapalı linkleri ÇD'a götürmekte bir sakınca görmediği malum.. VİP olgusu ortaya konduğu ilk günden son güne kadar sorunlarını bu şekilde çözen insanlar olmuştur mutlaka, ki "alıntı" paylaşımların ardı arkası kesilmedi hiç..

      ama konumuz, kendi paylaşımını ÇD'nda da yayınlayan arkadaşların durumu. bunlar da ÇF ve ÇD'de aynı mahlasla üye olan arkadaşlar. VİPlikleri yukarıda belirttiğim gerekçe ile alınmıştır. "Yani alenen bize düşmanlık eden, hakaretler savuran bir oluşuma açıkça destek veren birine biz neden hala çok önemli kişi muamelesi yapalım ki" gibi makul bir gerekçe vardır ortada.. Yani ÇD'nın yanlış tutumları hep iyi niyetli ve dürüst insanları vurmuştur dönüp dolaşıp...

      ÇF biraz daha hoşgörülü olamaz mıydı peki? Olabilirdi elbette ama olmamayı seçmiştir! :) Durumu ortaya koyup ilgili VİP'i ikna etmek yerine VİP'i ortaya koyup imha etmeyi tercih etmiştir. Tabi ikna olmak istemeyen viplerin de payı vardır imha olmakta.. :)

      Sil
    4. Evet hosgörüsüzlüğü görmüş olduk, adam belki orda güzel birşey bulup indirmiştir teşekkür olarakta kendi çalışmalarını yayınlamıştır acaba hiç savunma hakkı verdiler mi ki ZAK olayındaki gibi pekte savunma hakkı verilmediğini görüyoruz bir kere kalemin çizildimi bitmişindir.

      Aslında hep kafamı kurcalayan birşey vardı , acaba birileri vip olayını kişisel maddi kazanca çevirdi mi? Google'da ÇF araması yapıldığında vip üyeliğe para teklif edilen bir iki başlık görülebilir ,eski zamanlara bakarsak ÇD arşiv olarak ÇF'nin yarısı bile değildi o zamanlar birileri bunu yaptımı acaba hele birkaç hesabı olanlar bir hesabını daha vipe ulaştırıp satışını yaptımı koca Smod'un bile üç dört hesabı olduğunu öğrendik (hadi biri neysede diğerleri ne be kardeşim), başkalarıda böyle üç beş hesap açıp kazanç için kullandımı hep kafamı kurcalamıştır.

      Sil
    5. Gerçek hayatta ÇF ile ÇD yöneticileri arasında harddisk değiş-tokuşu yapılmadığını kim söylüyor. ÇD'den Ertuğrul çarşaf çarşaf ÇF linkleri yayınlıyor, bunları ona kim temin ediyor. Gerçek dünyadaki dostluklardan elde edilmiş dosyalar, sanal dünyada yayınlanıyor, zavallı VİP'lerde zan altında tirtir titriyor. Hala tartışırken bile aynı kaos yaşanıyor ister istemez.
      ÇD' yönetimi herşeyi açık olarak paylaşıyor mu? Hiç sanmıyorum. Herşey paylaşılıyor olsaydı renk ayrımları olmazdı. Renk ayrımı varsa eşitsizlik, adam kayırmacılık var demektir. Bu gözlerden kaçıyor zannediliyor. ÇF' nin yıkılış nedenlerinden biri, belkide en önemlisi buydu. Emeksiz, hatıra binaen atamalar, emeklerin gözardı edilmesi, "bırak git" havası, küçümsemeler....vs
      Tercüme konusunda çıkan çatışma çatlağa dönüşmeğe başladı. Bazıları sesini yükseltip de şov yapmağa başlayınca, normal yaşam akışı kesintiye uğruyor, insanlar kargaşanın çevresine halka yapıp olayları izlemeğe başlıyor. Yönetimin olayları çözüm şekli gruplanmalara sebebiyet veriyor, sonra önünü alamıyorsun.
      EK' izlenme sayısında 10.000 barajını aşınca ÇD' kerameti bayan yöneticide zannedip ilk atamasını yaptı.
      Forumlar ve yöneticileri güven telkin etmekten son derece uzaklar.
      Vipcortist devam etmeli, despot yönetimlere karşı sessiz çoğunluğun sesi olmalı. Baskı altında düşüncelerini dile getiremeyenler forumlarüstü bu mekanda Sayın Yer6'nın hakemliğinde görüşlerini sunabilmeliler.

      Sil
    6. "Evet hosgörüsüzlüğü görmüş olduk, adam belki orda güzel birşey bulup indirmiştir teşekkür olarakta kendi çalışmalarını yayınlamıştır acaba hiç savunma hakkı verdiler mi ki"

      sözkonusu normal üye değil de VİP olunca, savunma hakkı verildiğini söylemeliyim.. bu noktada gayet insani bir şey yaşanmaya başlar ama.. birden fazla sorgucu tek bir şüpheliye ardarda sorular yöneltmeye başladığı ve bir noktadan sonra doz aşımı yarattığı için, kendini savunan kişi hatalar yapmaya ve bu kıskaçtan ne şekilde olursa olsun kurtulmaya çalışır... konu tatsızlıkla sonuçlanır ve savunma hakkı bir tür "teşhir edilme" hakkına dönüşmüş olur..

      diğer sorunuz da önemli aslında... "bir hesabını daha vipe ulaştırıp satışını yaptımı"... evet üstüne düşünülesi bir soru... olmayacak şey değil tabi. bir değer üretilen yerde birilerinin de o değer üzerinden "fayda" sağlayacak hinlikler tasarlaması olmayacak şey değil.. ama viplerin iletişim bilgileri filan gibi verileren toplanması bu tür uyanıklıkları engelliyordu sanırım. tabi bu uyanıklık içerden biri tarafından yapılırsa o zaman minarenin kılıfı hazır olabilir.. :)

      _________________________________

      "Gerçek hayatta ÇF ile ÇD yöneticileri arasında harddisk değiş-tokuşu yapılmadığını kim söylüyor."

      sızıntının bir türlü kesilmemesi bu tür bir fiziksel bir araya gelişten ziyade bir ÇF yöneticisinin gönlünü Diyar'a kaptırdığı hatta, önce Diyar'da yükselip sonra ÇF'a yönetici olduğu yönünde düşündürtmüştür beni... forum içindeki yıkıcı faaliyetlere imza atanlar da şüphelilerimdir... konuyu "Şeytan Mağarası 03"de masaya yatırdığımı düşünüyorum.. :)

      Vipcortist devam etmeli, demişsiniz ama blog gibi mekanlarda bir tartışma, görüş alışverişi ortamı yaratmak için konuyu ele alan başlıkların yazılması gerekli. ki, altında yorumlar yoluyla konuşulsun. bu başlıklar da ancak blog sahibi veya yazar niteliği tanınmış kişilerce yaratılabilir. yani format belli, tanımlanmış amaca yönelik faaliyet dışında blog aracılığıyla bir yazarlar kadrosu oluşturmadan yapılabilecek şeyler az..

      Sil
  17. Selamlar Günaydınlar..Sevgili Mr.yer6 Bloğunun uzun zamandır meraklı bir takipcisiyim.tebrik ederim son derece güncel ve takipçisi çığ gibi büyüyen bir bloğun var...blog devam etsin bence hayatına..kuruluş amacı her ne kadar çizgiliforumu eğrisiyle doğrusuyla masaya yatırmak gerçekleri gün ışığına çıkarmak,insanları bilgi sahibi etmek olsada, artık söz bitti diyerek son nokta konmasın.çok alıştık buraya.günde kaç kez tıkladığımı hatırlamıyorum yeni yazılar varmı ne olup ne bitmiş öğrenmek için.bir film yada belgesel izlemekten bu kadar haz almıyorum inan.yorumlar son derece akıcı.hayat cizgiliforumdan ibaret değil.herşeyden konuşabilsin insanlar.her konuda yazılsın çizilsin ,eleştirilsin,tartışılsın ahlak kuralları çerçevesinde.kafeterya gibi mağşallah blog.müptelası oldum.hastalık oldu bende :))

    cizgiliforumda çok yazdım,hosttan,domainden.bu işlerin nasıl olacağını,bedava hostla yürümeyeceğini,elin şeyiyle hovardalık yapılmayacağını,bigün ters tepeceğini,ucuz etin suyunun yavan olduğunu,bir an önce tedbir almalarını,güvenlik zaafiyetinin sıfır olduğunu,yakında forumu tamamen uçuracaklarını,düşmanın çok olduğunu,hiç bir zaman uyumadıklarını,bir an evvel 80,90 lirayı gözden çıkarıp yeni ücretli host alıp domaini yönlendirmelerini yeni hosta.para konusundada yardımcı olacağımı yazdım.olumlu bir cevap gelse kendim alıcaktım foruma hostu..ama hep duvara konuştum.nezaket gereği bile cevap yazmadılar..artık forumun bende bilinçli olarak buraya getirildiğini,zaten bunu istediklerini,onun için ilgi alaka göstermediklerini düşünüyorum...bu meseleyi facebooktaki çizgiliforumun sayfasınada yazacakdım.ancak eski mesajlarımı silip engellemişler beni.forumdaki despotluk facedede devam ediyor.af yok.uçur kellesini gitsin.insanlar cahil kalsın bilgi sahibi olmasın maksat.bakım çalışması masalına inanmaya devam etsinler.kutuge forumu yeniden açmaya karar verirse eski pozisyonumuzu kaybetmeyelim,etrafımızdaki şakşakcılardanda olmayalım gibi bir beklenti içindeler hala..forumun açılacağını sanan,ne zaman açılıcak acaba diye dört gözle bekleyen arkadaşlara buradan sesleniyorum.bitti o iş.cizgiliforum efsanesi bitti.tekrar açılmayacak.açılacağını sanmak büyük bir hata olur.umut bağlamayın,beklemeyin.cizgiliforum tarihteki yerini almıştır.sürekli facebookta çizgiliforumu beğenen arkadaşlar,merak ediyorum neyi beğeniyorsunuz.Allah aşkına bi düşünün ben şimdi burada neyi beğendim diye sorun kendi kendinize.beğenecek bir cizgiliforumumuz yok ortada.kapandı,bitti.beyin ölümü gerçekleşti.ben beğenimi geri alalı çok uzun zaman oldu face sayfasından.

    merak ediyorum siz neyi beğeniyorsunuz orada..çizgiliforumun olmamasınımı.kapanması hoşunuza gitmiş olacak ki olmayan bir şeyi beğeniyorsunuz.:)) traji komik bir olay.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de alıştım buraya bir şeyler karalamaya aslında ama yukarıdaki yanıtımda da anlatmaya çalıştım, format olarak blog çok uygun değil uzun soluklu bir yaşama.. doğrusu ben de yoruldum biraz..

      ÇF'un bakımda olduğu hikayedir bence de.. ya kutuge fişi çekmiştir ya da cidden bir saldırı yaşanmış ve database tahrip edilmiştir. database'in periyodik olarak yedekleri alınıyordur buna karşın yedekler biraz kayıpla dahi olsa işleme alınmıyor ve forum açılmıyorsa başka çapanoğlu vardır işin içinde. saldırı içerden yapılmıştır belki ve forumu yeniden hayata geçirmenin bir anlamı kalmamıştır bu durumda.. uyarılara kulak vermeyenler "dizini" dövüyorlardır şimdi.. halbuki "kızını" bir seferlik dövselerdi sorun ortadan kalkardı.. :)

      netekim bittiyse bitti! kimseyi oyalamamaları lazım artık.. geride kalan üç beş tutkunu da bezdirir bu tür "geçiştirici" açıklamalar.. fazla naz aşık usandırır yani.. sorun ortaya konsun açık açık. saflar belirginleşecekse belirginleşsin. kime göre kim iyi kim kötü ortaya çıksın. yüzleşme tamamlansın.. belki o zaman yeniden yaşama şansı bulur ÇF.. sıfırdan başlamak zorunda olsa bile...

      sonuçta uzun süredir ÇF üyesi veya yöneticisi olan 3-5 kişi bir araya gelse tüm arşivi ayağa kaldırabilirler... biraz zaman alır gerçi ama olmayacak şey değil.. endişem bu ayağa kaldırma operasyonunun karanlık taraf tarafından yapılması... en yetkili kişiler safları belirginleştirmezse kimse karanlık tarafın neresi olduğunu bilmeyecek ve insanlar yanlış bir oluşumun peşine düşecek diye korkuyorum asıl..

      Sil
  18. ÇD niye özür dilesin ki bir dönem bakunin ''çizgiroman almamıza bile engel olunuyor'' diye yazmıştı.Yani Çd'yi engellemek için akla zarar herşey yapıldı.O zaman sormak lazım tüm bu yapılanlara rağmen ÇD dost elini uzatıp
    buyurun gelin diyorsa daha ne yapsınlar?Lütfen bir suçlu aranacaksa uzağa değil önce yakınıza bakın Çf bu hale aşırı şişmiş egolu 3-5 kişi yüzünden geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam özür dilemesinler.. kendileri bilir.. hiç hak yemediklerini, yaptıkları hiç bir şeyin ahlaksızca olmadığını düşünüyorlarsa, kendileri bilir... kanımca uzattıkları dost elin birileri tarafından sıkılması için o eli önce güzelce bir yıkamaları gerekir.. 3-5 egosu şişmiş kişi yüzünden tüm ÇF'yi tepeden aşağı "sıvamış" oldukları gerçeği ortada durur. "sıvama" sırasında o el epey bir kirlenmiştir malesef...

      Sil