3 Eylül 2012 Pazartesi

KAPIYORUM!

Evet, "kapıyorum"...
Yani "yorum kapısı"...
Yani bildik, klasik, o banal numara... :)
Lakin her daim işlevsel...

Diğer başlıklarda yorum adedi epeyce arttı ve sanırım izlenmesi zorlaştı.
Yeni yorumları yorum kapısı olarak açılmış bu konu başlığından yazarsanız sevinirim.

145 yorum:

  1. Merhaba, ilk mesaj bendne olsun. ekitap ve çizgiroman üreten ve paylaşan camia belli. 46.000 üyenin çoğu ekitap ve çizgiroman toplayıcından kaynaklanıyor. Kimbili kaç kişi biraz heves edip iki üç kitap indirip kaçmıştır. Benim mesela çizgidiyarına en az on kere üye olmuşluğum vardır.
    Bloğa yazanların bir kısmı ben daha önce şuradaydım buradaydım da dediler.
    Bir kısım internet kurdu da vip olayından, mesajların onaylanmadan yayınlanmamasından bıkıp camia dışı kaldılar. Blog, camianın yazan ve yazmayan bütün hemen hemen bütün müdavimlerince takip de edilmiştir tahminimce.
    Artık yöneticiler, genelin, üyeleirin, foruma yazanların ve yazmayanların neler düşündüğünü, forumları nasıl değerlendirdiğini biliyordur.
    Forumlara yazmayan bizler zaten yöneticilerin neler düşündüğünü biliyorduk.
    Forumdaşların kavgayı gürültüyü bırakıp, işleri geri dönülmez noktalara sürüklemeden forum paylaşım barış ve kardeşliktir ülküsüyle forumlaşmalarını diliyorum.
    Umarım çizgiliforumda vip hastalığına da bir çözüm bulunur, Lütfen kimseyi şu kitap bu kitap diye yalvartmasınlar en azından göstere göstere yapmasınlar o kitapları bir kısmının vipsiz olarak paylaşılma ihitmali her zaman var diyerek sözlerimi noktalıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik yazmışım mesajımı düzeltemiyorum, o yüzden ekiyorum. Çizgidiyarı ve çizgiliforuma en az onar kere üye olmuşluğum vardır. bazen şifre kabul etmiyor. yeniden üye oluyorumç camia küçük 46.000 üye gerçekçi değil. 2-3000 bilemedin 4000 kişi vardır olsa olsa takipçi. 200-300 kişi filan yazıyordur maksimum.

      Sil
    2. yalvarmayın o halde.... türkiye 1930 ların ülkesi değil, kitaba erişmek artık zor degil, internette sanal kitap ticareti yapan pek çok site mevcut istedigini ürünü istediginiz koşulda (peşin-taksitli) alma şansına sahipsiniz, baskısı olmayan kitaplar için ikici el kitapçılar var onlarda aynı koşullarda hizmet veriyor. yine aradıgınız kitaba ulaşamadıysanız kütüphaneler hizmet veriyor en küçük ilçe merkezinde bile halk kütüphaneleri mevcut.
      özetle erişilemeyecek bir kitap yok. buna karşın o kitabı okumazsa ölecek, ortaçağ karanlığına gömülecekmiş gibi çıgırtkanlık yapmak kimse kusura bakmasın ama zavallı insanların yakarışıdır. 3 liraya satılan bir roman için bu denli yalvarmak, kavga çıkarmak çirkefliktir.

      gelelim çizgi romana, çizgi roman bir tutkudur ve kolleksiyonerlik ayrı bir kültürdür. bir kolleksiyoner yıllar boyu peşinden koştuğu, biriktirdiği bir materyali ister dijitalize eder ve sanal alemde çoğaltarak değersizleştirir isterse bunu dijitalleştirerek trampa yolu ile kolleksiyonunu zenginleştirir. bunun üzerine ahkam kesme, akıl verme, yaftalama hakkına sahip değilsiniz. işte çizgi diyarı ortada kendi felsefeleri doğrultusunda büyük bir emek verip çalışıyorlar gidin oraya neden hala çizgiliforum arşivinin peşindesiniz... öve öve bitiremediğiniz çizgidiyarı sizin okuyup hayatınızı değişitireceğiniz o sihirli kitabı-çizgiromanı henüz paylaşmadımı yoksa paylaştıkları değersizleştimi gözünüzde. çizgiliforumcuların eleştirilecek bir çok yönü vardır ama bu konuda haklılar.
      çizgi diyarı ve eskikitaplarım açık kaynak oldular bir tanede kapalı kaynak olsun nedir bu tahamülsüzlük, çizgiliforum açık kaynak olunca oradaki seederlar gece gündüz sizin için tarama yapacakmı sanıyorsunuz bu denli safmısınız yoksa....

      Sil
    3. sanırım epey tepki alacak bir mesaj bu. tepkinin doğru yere gidip gitmeyeceğini hesaba katmak ve yukarıdaki metnin ÇF yönetiminin görüşünü yansıtmıyor olabileceğini hatırlatmak isterim yorum yazmak isteyen arkadaşlara... temkin iyidir.. :)

      Sil
    4. Bu kadar komik kolleksiyon mantığını ilk defa görüyorum , dijital ortamdaki 0 ve 1 lerden oluşan birşey nasıl gerçek hayattakinin değerini düşürüyor basit bir örnek Action Comics #1 internette bulman 5 dakikanı almaz ama orjinal bir baskısı dünyanın en değerli çizgiromanı 2 milyon dolardan daha fazla ediyor. Senin elindeki Mister No'nun ne özelliği var ki orjinal dilinde ilk baskı mı?

      Sil
    5. @Cobra elindeki materyali digitalize edip, trampa etmekten bahsediliyor. Beklenen karşılık eldeki materyallerin ortaya konması. Karşılıksız sunmak veya sunulduğunda ilgi ve merak edilir yanının kalmaması. Türkiye şartlarında gayet makul sebepler. Dün Tanesine 5-10 lira verdiğim ve yana yakıla aradığım Zıpzıp, 1001roman, Ceylan bugün gözümde değer arzetmemektedir. Çünkü nostaljimi doya doya yaşamış bulunmaktayım. Dahası bugüne kadar harcadıklarımında boşa gitmiş olduğunu düşünmekteyim.

      Sil
    6. @Andy sizide anlamaya çalışıyorum herkezin çorbada bir tuzu olsun istiyorsunuz tuz eklemeyeni sofraya sokmayalım diyorsunuz ama bu forum mantığına uyan birşey değildir çünkü forumda herkez eşit ölçüde tuz ekleyemez bu sefer çorbaya daha çok tuz ekleyen daha çok içme hakkı ister yada şu azıcık tuz ekledi ne işi var sofrada (Vipcortlama) diye kavga başlar .

      Nostalji meselesine gelince şu sinirli adsızın söylediği doğru birşey var artık 1930'ların Türkiyesinde değiliz , dediğiniz materyallerin internette açıktan paylaşılması kaçınılamaz bir şey . Elinizdeki orjinallerin gözünüzde bir değeri kalmadıysa bu kişisel bir durum, benim için kapakları tahrip olmuş olsada elimdeki milliyet eki Yüzbaşı Tommiks serisi hâla paha biçilemez değerde .

      Sil
  2. bir de mesaj yazar bu asalaklar: efenim ben çocukluğuma geri dönmek, çocukluğumun kahramanları ile yeniden buluşmak heyecanı içindeyim ama bir girdim viplik var ee ben çalışıyorum işten güçten geç geliyorum tarama yapacak likit-kristal duvardan duvaran 3 boyutlu scannerım yok niçin bu çizgi romanlardan mahrum kalayım bu ayrımcılık değilmi.

    kimsede çıkıp demiyorki ulan it, otomobil yarışlarına meraklı olunca formula 1 pistine gidip pilotlara bir tur versene hacım bende çok meraklıyım diyebiliyormusun. nasıl ki kuyrugunu kısıp televizyon ekranından izliyorsun konu çizgi roman olduğunda da aynı şeyi yapacaksın. ne kadar ekmek o kadar köfte. ben sahaf sahaf dolaşayım, 1950 basımı kinowalara bir servet harcayayım, özel zarflar içinde yıllarca onları saklıyayım, özenle tarayayım. sen hiç bir şey yapmadan gel birde hak iddia et, yetmiyormuş gibi karı gibi dır dır yapıp şu güzel ortamın keyfini kaçır.

    siktiri yiyincede ağla, açık toplum, açık kaynak edebiyatı yap, yok oyle bir olay... ne kadar ekmek o kadar köfte. çizgiliforumdakiler sonuna kadar haklıdır, bu boyle biline.


    adaletli bir trampanın olduğu vip sistemi dogrudur ve verimlidir.
    yanlış ve hatalı olan sistemin içine seed yapmayan insanların sokulmuş olmasıdır, iki koyun güdemeyecek beceriksizlerin yöneticiliğini eleştirin sistemi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mesajınız "sadede gelen" bir tınıda olduğu için anlamlı. en azından forumlarda, aile-maile, dostluk-mostluk gibi bir çerçeveyi reddeden, işin özünün daha fazla "biriktirmek" olduğunu ortaya koyan bir yaklaşım sunuyorsunuz. umarım küçük bir grubu temsil ediyordur bu görüş. umarım, dostluk, çizgiroman kardeşliği, birikim, sayısal kütüphane oluşturmak, bilgiyi çoğaltmak gibi "zarfların" arkasına sığınarak insanların masumiyetini sömürmeye niyet edenler fazla değildir..

      ve tabi yine hatırlatmak gerek ki, ÇFci bir ağızla yazılmış olsa da ÇF'yi temsil etmediğini düşünmek istiyorum bu sözlerle çizilen çerçevenin.

      aksi taktirde "vay bizedir!"

      Sil
    2. ''ÇF ci bir ağızla yazılmış olsa da ÇF'yi temsil etmediğini düşünmek istiyorum bu sözlerle çizilen çerçevenin''

      Aynen katılıyorum,örnek verilen 1950 kinowaların sadece kendisinde olduğunu ve yine sadece kendisinin scanner sahibi olduğunu düşünecek zeka seviyesinde arkadaşlar yoktur çok şükür ÇF de.

      Sil
    3. Yeşil Che Erdoğan4 Eylül 2012 17:09

      Bu mesajı tam bir faşist yazabilir. ÇF faşist yuvasıdır. buna şimdi dahada kanaat getirdim. sitenizin adını değişin ve ''Çizgili Forum Ülkü Ocakları'' koyun.

      Sil
    4. karar vermeden önce bir dakika durup düşünsek: acaba bu mesaj gerçekten de bir ÇF yöneticisine mi ait diye.. pekala bir tür toplum mühendisliği ürünü olabilir... evet aktarılan düşünce "katı"dır, ama bir topluluğa -bir zamanlar içinde benim de yer aldığım bir topluluğa- maledilemez, sadece yazanı bağlıyordur olsa olsa veya kendisi gibi düşünen bir azınlığı.

      Sil
    5. Ne alakası var zaten faşizmle. Bu tür muhabbetleri -mesela bizden değilsen düşmansın muhabbetlerini- vaktiyle komünistler de yapmışlardı
      TKP-ML-ÇF koymalı diyen oldu mu hiç ?
      Konumuz zaten siyaset değil, çizgiliforum ve diğerleri

      Sil
  3. haa birde bunların para teklif edenleri vardır. neymiş efenim çocukluğunun kahramanları ile buluşacakmış, nostaljiden nostaljiye akacakmış amma velakin viplik varmış, eee beyzademizin tarama yapacak vaktimi varmış para neyse versinmiş vip olsunmuş...

    ulan it, önce aç karnını doyur sonra gel para teklif et. umumhaneye geldinde iki kuruş paranla canının çektiğinimi ..... sanki beyefendi milyar dolar cirolu holding yönetiyorda vakit bulamıyor, neyse parası verecek. ite bak ite param yetermi demiyor, burada benim param geçermi geçmezmi demiyor. benim 30 senedir biriktirdiğim mister no larıma, tekslerime senin paran yetermi lan aç köpek...

    önce adam ol, sonra sende çorbaya bir tuz koy gel gardaşım ol yoksa siktiri yersin...

    yazarken bile gerildim, bir taramalı alasım bu densizleri tarayasım var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. açık söyleyeyim; ÇF'nin kapısına kilit vurmak, bir daha asla ayağa kalkamamasına hizmet etmekle eşdeğer bu sözler. içerdeyken çoğunu tanıdım, bu kadar "dobrasına" denk gelmedim, diyeyim... en azından ÇF'da iş görse de hiçbir zaman "çizgiliforum sever" olmamış biri söylüyordur bu sözleri olsa olsa..

      Sil
    2. İdefix'de 5000 tane ekitap yok.
      Benim bulunduğum semtte 50.000 kişi yaşıyor, kütüphane yok.
      Asgari ücret 600TL ayda 1000TL'den fazla kazanan insan çok yok.
      Bilgisayar çoğu kişinin tek vakit geçirme aracı, benim bağımlılığım tuttukça PC başında kalıyorum.
      Ekitapta kapalı linke yani gösterip de vermemeye gıcık olanlar linki kapalı paylaşımları yeniden tarayıp başka forumlarda paylaşacaklar problem çözülecek.
      Çizgiromanım çok ama artık pek okumuyom,Conan'ı ingilizceden takip ediyorum. Conan'da seriler ötesiyim, Furmettileri satın alıyorum ailem okuyor ama PC'de okumayı sevmiyorlar, yani furmetti taramalarının benim için o kadar önemi yok. Comic taramalarının hiç yok. Başkalarını da düşündüğümden yazıyorum.
      Bence vaktiyle değeri 30-40.000Tl olan zagorların değerinin 3-4000T'ye düşmesine üzülme onlar gerçek değerlerini buldular yalnızca
      Sana ve küflü tozlu çizgiromanlarına mutlu birliktelikler diliyorum :)
      Çizgiromanda kapalı link olayı yıllar önce çözüldü.
      Çizgiroman yayınevleri de satın alan müdavimlerin çoğunun taramaları indirdiklerini, internetten okuyanların zaten satın almayacaklarını bildiklerinden bir şey yapmıyorlar kanımca. Blogda konu tartışılmıştı zaten mryer6 benden daha iyi bilir durumu.
      Aşağıda yazan : Çizgiroman taradığı, arşivini açtığı, harabolmasına severek katlandığı, karşılığında da hakaret, küfür ve aşağılayıcı sözlerden haylice nasibini aldığı belli. "Turşusunu mu kuracaksınız, versen ne olur,..." sözleri için.
      Bazıları indirirler bazıları emek sarfederlerler. Vip başında hiç olmasaydı sapık düşünceler de olmayacaktı, Kimse de hakaret etmeyecekti. Gösteri de vermemek yerine göstermeden vereceğine verseydi kimse kızarmıydı?
      taraması var, çevirisi var, balonlaması var, sunumu var, link yenilemesi var... beyzadem elini taşın altına koymayacak, hiçbirine yardım etmeyecek oturup sadece lak lak edecek. hayal dünyası orası. çorbada tuzun yoksa sofraya yanaşmayacaksın bu kadar basit.Sözleri için
      Tarama ayrı sevgi, çeviri ayrı sevgi link yenileme ayrı sevgi, paylaşmak ayrı sevgi. İş maddi çıkara binince, ah o maddi çıkar duygusu, ah o bende olsun bir kaç kişide olsun duygusu insanı kudurtur...
      Sahi neden paylaşım yapıyorsunuz ? çıkar için mi ?

      Sil
  4. mr.yer6 seni severim sen dobra bir insansın bende dobra bir insanım:

    açık söyleyeyim; ÇF'nin kapısına kilit vurmak, bir daha asla ayağa kalkamamasına hizmet etmekle eşdeğer bu sözler. içerdeyken çoğunu tanıdım, bu kadar "dobrasına" denk gelmedim, diyeyim...

    parayla vip üye olmak isteyen insanlara karşı soylediğim bu sözlermi yanlış geldi, paralı üyelik sisteminimi savunuyordunuz yoksa... nesi yanlış geldi size. üretmeyen, sistemi beslemeyen buna karşın gelip parası neyse veririk diyen zihinlere soylediğim hangi söz ters geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sözlerim mesaj dizisinin tamamına.. itler,bitler havada uçuşunca, sinirle de söylenmiş olsa insanlara bakış biçimini yansıttığı hissi hakim oluyor okuyanda... ÇF biraz daha siyasidir ve pratik amaçlara yönelmekte bu kadar açık sözlü değildir bildiğim kadarıyla oradaki insanlar. o nedenle hem söyleminizin yaratacağı etkinin çizgiliforum'a vereceği zarar hem de tanıdığım kadarıyla ÇF yönetim kadrosundan bu söylem biçimine sahip kimse bulunma olasılığının neredeyse ihtimal dışı olması bir tür çelişki koyuyor ortaya ve mesaj dizinizin provakasyon olması ihtimalini getiriyor.

      bir de şu "adsız" yazımlardan vazgeçilse oralık toz duman da olsa, hiç değilse şekilleri seçeriz diyorum.. :)

      Sil
  5. Her biri makineli tüfek mermisi gibi sözler.
    Üslup fazlaca sert gelsede "doğru söze hacı emmin ne desin" demek gerekiyor. Bu kadar sözün olduğu yerde birisinin bunları da söylemesi gerekiyordu.
    Çizgiroman taradığı, arşivini açtığı, harabolmasına severek katlandığı, karşılığında da hakaret, küfür ve aşağılayıcı sözlerden haylice nasibini aldığı belli. "Turşusunu mu kuracaksınız, versen ne olur,..."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. söylensin de bu söylemin ÇF içinden mi yoksa dışından mı olduğu da açıklık kazansın. yoksa havanda su dövmekle eş değer hale geliyor durum. yoksa elbette o sözlerin sahibi gibi düşünenler vardır ama bu bir ÇF resmi gibi yansıtılamaz. En azından benim dahil olduğum ÇF'nin daha yüksek idealleri vardı, yanlış yolları olsa da.

      Sil
  6. taraması var, çevirisi var, balonlaması var, sunumu var, link yenilemesi var... beyzadem elini taşın altına koymayacak, hiçbirine yardım etmeyecek oturup sadece lak lak edecek. hayal dünyası orası. çorbada tuzun yoksa sofraya yanaşmayacaksın bu kadar basit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. komün yaşam beklentisi bu. bu tür bir yaklaşımın giderek küçülen bir topluluk yaratması son derece doğal. mesele daha ne kadar küçüleceği.. :)

      Sil
    2. iş bölümü ve yardımlaşma diyoruz biz. mr.yer6 nın bu denli demagojiye sıgınacağını düşünememiştim. kendi sisteminizin haklılığını ortaya koymak için demagojiye ihtiyacınız yok bana kalırsa. iki sisteminde birbirine üstünlüğü yok ve bir arada yaşama şansı var.

      Sil
    3. pardon, demagoji neresinde söylediklerimin? saptamadır sözlerim. üstelik ayniyle de vaki...

      Sil
  7. ...Bir de hardisk dolduran tipler var. Üretime emeğe katkıda bulunmadığı halde, sunulan herşeyi stoklayıp, bir yorum bir fikir dahi beyan etmeyen:
    "Yov, sayenizde üç hardisg doldurdug, teşeggür ederim gardeşim." Sanki ona çalışıyorsun, teşekkür ettiğinde bütün yorgunluğun geçiyor.
    Sen üretmekten okumaya incelemeye fırsat bulama herif tek işi bu olduğundan sefasını sürsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ideal işte böyle bir şey. çoğu zaman karşılığını alamazsın hemen. bazen hiç alamazsın.. eğer karşılık görmemek nedeniyle o idealden sapar, ama yine de kendini tanımlarken o idealin arkasına sığınırsan burada yanlış bir şey var demektir. en azından dürüst olunsun, aileydi, kardeşlikti, muhabbetti filan demeden "al gülüm, ver gülüm" diye özetlensin iş. En azından daha dürüst bir duruş olur bu..

      Sil
    2. Fakülte yıllarında (70'lerin son yarısı) bir abimiz "Şimdi hepimiz idealistiz, okul bitince hepimiz kapitalist olacağız" demişti. Ömrümüz ideal peşinde koşmakla geçti ve idealin tepikleri de hep yüzümüzde patladı. Azıcık kapital peşinde koşmanın zamanı geldide geçiyor.

      Sil
    3. yaşlanıyor, hayatı ıskalıyor olduğunu düşünmenin yansıması bu gecikmişlik hissi.. halbuki üzerine konuştuğumuz materyal, sözkonusu forumlarda sıklıkla bahsettiğimiz gibi gençlik ve çocukluğumuzun hatıraları. bunun kapitale dönüştürülmesi o çağımızı satışa çıkarmak gibi geliyor bana.. onu da satarsak geriye ne kalır ki bizi biz yapan şeylerden.. isterse elimizde bir tomar "kapital" olsun..

      Sil
  8. sahi Mryer6 durumları benden daha iyi biliyorsunuz. Biliyorum özgürce eleştiri yapılması taraftarısınız. Konu benim mesajlarımsa, kendimi polemiğe kendimi kaptırıyorum bazen, ama çizgili forum ve ondan doğan forumlara zarar vermek de istemiyorum. Benim mesajlarımdan zarar verecek olanları lütfen silmekte kendinizi rahat hissedin lütfen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok, ortam açık olsun. dozaşımı bir küür sarfedilmedikçe, kafaların içini görmek açısından faydalı oluyor yorumlar..

      Sil
  9. Bir de emeğini, arşivini karşılıksız açan tipler var. Kimileri bunlara keriz diyor, kimileri deli... Kimin ne dediğinin ne önemi var, bence önemli olan paylaşmak, hem de mümkün olan her ortamda. Elimdekilerin turşusunu mu kuracğaım. varsın tararken 3-5 tane daha 40-50 yıllık çizgiroman heba olsun, yeterki 3-5 kişi daha okusun. Nasıl olsa ben gidince ya hamım atacak ya da kız onları bir kenara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dur nadir yav, kimin kimden önce gideceği ne malum.. :) şaka bir yana bu işleri "çıkara" tavil etme hevesiyle yapanların çizgiroman üzerindeki uğraşıları olsa olsa "eldeki materyali nasıl daha değerli kılarım" gibi spekülatörce bir yaklaşımın ürünü olabilir. bu yaklaşımdaki insanların ÇR ile ilgisi de herhalde sadece tüccarlık boyutundadır diye düşünüyorum, bilmem yanlış bilmem doğru...

      Sil
  10. Aynen yahu ben elimdeki çizgiromanları satmadıysam sadece üşengeçliğimden satmadım. Elimde bir sürü bilmemne kardeş ve çocuk dergisi var atmıştım depoya dün gördüm toz toprak içinde kalmışlar, çamur olmuşlar. tanesine ne kadar veriyorlar 5 TL X500 kadar çocuk dergisi çöpe attım geçen gün :)
    @Andy yukarıdakinin sözlerine yazayım derken mesajını ters algılamışım gibi bir durum doğdu özür :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak, "attım" deyince, kaç kişinin yüreği cız etti şimdi.. oldu mu ya? :)

      Sil
    2. Ben de üzüldüm, ama elden ne gelir. Durması bile zarar diğer kitpalarıma ve çizgiromanlarıma. Para kayıbı da cabası....
      Ama çok ucuza bu günün parasıyla tanesine 25-50 kuruşa almıştım onları zaten :)
      Mesela Atlantis 31lik seriyi de teker teker tamamladım. gerçi çil değil ama toplam değeri milyarlarla ölçüldüğü yıllarda tanesini 100-300.000TL arasında almıştım.
      Hiç bir serimi tam takım almammştım.

      Sil
  11. Bir de emeğini, arşivini karşılıksız açan tipler var. Kimileri bunlara keriz diyor, kimileri deli... Kimin ne dediğinin ne önemi var, bence önemli olan paylaşmak, hem de mümkün olan her ortamda. Elimdekilerin turşusunu mu kuracğaım. varsın tararken 3-5 tane daha 40-50 yıllık çizgiroman heba olsun, yeterki 3-5 kişi daha okusun. Nasıl olsa ben gidince ya hamım atacak ya da kız onları bir kenara...

    güzel ve asil bir düşünce sizi tebrik ederim ancak ben farklı düşünüyorum sizin gibi düşünmek zorundamıyım, siz boyle bir yol seçtiğiniz için neden suçlanıyorum, bu sizin kişisel seçiminizdir. beni sizin gibi olmaya zorlayamazsınız, sizin gibi düşünmediğim için itham edemezsiniz.

    bu bir zihniyet sorunudur, sizler oyle düşünürsünüz, bizler boyle düşünürüz. ben elini taşın altına koymayan hiç kimse ile bir şey paylaşmam. siz turşusunumu kuracaksın diye sorarsınız, ben elinemi yapışacak yardım etsen diye sorarım bu tartışma uzar gider...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "ben farklı düşünüyorum sizin gibi düşünmek zorundamıyım"

      elbette kimse kimse gibi ne düşünmek ne de davranmak zorunda. ancak ÇF örneğinden yola çıkarak elini taşın altına koymuş, gayret etmiş vip olmuş, ama sonunda tükenmiş veya başka nedenlerle paylaşım yapamaz hale gelmiş insanların vipliklerinin alınması gibi bir durum var karşımızda. hatta yük olarak görülmeleri gibi uç bir noktaya da taşınabiliyor düşünceler, artık ne tür bir ağırlık oluşturuyorlarsa, allah bilir. bu eylem bir tür suyunu sıkıp posasını atmak gibi bir şey olmuyor mu? toplumsal dayanışma nerede? logan's run dünyası mı bu üretkenlik çağını geçmişlerin yok edilmesi makul karşılanıyor. o zaman elini taşın altına koyamıyor diye dedeler, nineler de eve giren nimetten nasiplenmesinler hiç.. yok yok, savladığınız yaklaşımda gedikler var.

      Sil
  12. Sormak gerekir bugün Creepy, Eerie kolleksiyon serileri niye devam edemiyor.
    Ben derim ki beleş (kötü kalite ve digitalde olsa) okumak varken niye para veresin.
    Tex'in tanesi 14 lira, satış grafiği düştükçe fiyatı yükselen ve her geçen gün almamız daha zorlaşırken beleşçi sayısının hızla yükselmesi arşivini karşılıksız açanların yüzündendir. İyilik yaptım sanırken yeni seriler oluşmasını, ortaya çıkmasını engelleyen onlar değil midir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şöyle de düşünebiliriz, arşivini "karşılıklı" açanlar yüzünden neler oluyor, bir hilal uğruna ne güneşler batıyor.. :)
      konuyu yayınevleri bağlamında ele alırsak karşılıklı veya karşılıksız sayısallaştırılmış her paylaşım yayınevine zarar veriyor, kabul etmek lazım. vipli sistemde o gruba dahil olmak isteyenlerin daha çok tarama yapmaları, daha çok çalışmaları gibi bir durum sözkonusu. e, o sayısallaştırılmış materyal de bir takım kaprisler ve kraldan çok kralcı yaklaşımlar nedeniyle küstürülüp kaçırılan üyelerce eninde sonunda ummana açılıyor. ne anlamı kaldı vip sistemini yayınevlerinin çıkarına dayandırmanın.. demek ki yönetirken tüm boyutlarıyla değerlendirmek gerek konuyu. aman şu yük, aman bu ağırlık, aman bu bana yan baktı, aman teşekkür etmedi filan gibi ipe sapa gelmez değerlendirmelerle tüm arşivimizi indirmiş bir vip'i "topluma kazandırdığımızda" asıl o zaman zararın boyutu büyüyor yayınevleri için. özetle ya tutarlılığını korumalı ya da hiç bu işlere girmemeli forumlar.

      Sil
  13. @Andy Resimliroman forumunda zamanında, yayınevi sahibi ya da editörüyle yapılan konuşmada Teks'in okuyucu kitlesinin belli olduğu, bazı kişilerin özel araçlarıyla geldikleri şoförünü göndermek yerine içeri girip çizgiromanı alması için kendilerinin gidip aldıklarını ve satış fiyatlarının müşterinin alım gücüne göre belirlediklerini söyledikleri yazıyordu.
    Yayınevine göre Teks'in okurları genelde 50nin üstünde kişiler olduğundan ve fiyatlandırmayı buna göre yaptıklarından vefatlar arttıkça satışın düşmesi normal. Konu Teks ise fiyat ile satışın düşmesi arasında ki korelasyon, Zagor'a, Mister No'ya göre daha düşük bence
    Altın Madolyon'da Demirbaş Comic'in sahibinin Mister No kalın ciltleri 10TL başlığı var o konuyu okuyun lütfen. Benim için eğitici oldu yayınevlerininin fiyatlandırma politikasını öğrenme açısından :)

    YanıtlaSil
  14. Adsız3 Eylül 2012 23:54 yukardaki yazımı bir daha okursanız "yazdığınızın aksine" kimseyi suçlamadığımı görecekseniz. Ben sadece kendi düşüncemi belittim. Benim fikrim sizinkinin tam aksi olsa bile bu sizi suçladığım anlamına gelmez. İnsanların "doğrularının" birbirlerinden farklı olabilir. Elinizdekilerle ne yapacağınız tamamen sizin sorununuzdur, beni "kesinlikle " alakadar etmez.

    İyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben, arşivini emek vererek paylaşıma açan hiç kimse için keriz yada delidir diye düşünmedim. benim sorunum hiç bir emek harcamadan yemek derdine düşenler. bundan gayrı emek harcayan ister açık paylaşır ister kapalı paylaşır, seederın tasarrufunda herkesin saygı duyması gerektiği kanaatini taşıdım. çforumda ahmak yöneticiler kendilerini herşeye karışabilir gördükleri için bu sorunlar yaşandı.

      Sil
  15. "Türkiye'nin digital çizgiroman arşivini oluşturuyoruz. Doğrudur ama geleceğini de yokediyoruz. Gün gelecek sadece elimizdekilerle yetinmek zorunda kalacağız. Beleş çizgiroman bulamazsa, film veya dizi, ekitapla yetinecek çoğunluk. Bizde paylaşımcı ruhumuzun oluşturduğu tahribatı düşünmeden, verici olmakla öğüneceğiz?
    Digital arşiv oluşturun ama her hardiske girmesin.
    Bugün hangi ingiliz çizgiromanını nette "herkese açık" bulabiliyorsun, ama adamların muazzam bir arşivleri var.
    Bu konuları iyice düşünmek gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. UK comics için konuşursak; taranan her materyal periyodik olarak torrent packleri yapılıyor ve karşılıksız olarak dağıtılıyor. evet, nereye bakacağımızı bilmezsek bulması zor olabilir ama hem forumlarda, hem yahoo grouplarda hem de UK comics konusunda uzmanlaşmış sitelerde bulabilirsiniz bu çizgiromanları. üstelik inanılmaz bir çeşitlilikte. 1900lerin başlarında yayınlanmış seriler bile... mesela, arıyorsanız komics live isimli sitenin UK comics bölümüne bakabilirsiniz.

      Sil
  16. ''taraması var, çevirisi var, balonlaması var, sunumu var, link yenilemesi var.''
    Doğru adsız kardeşte birde sen bir sebeple forumdan birisinin kaprisi ile yada senin çeviri ve balonlamaların beğenilmedi diye şutlandığın zaman senin o çalışmalarında seninle birlikte niye kaldırılmaz işte asıl sorgulanması gereken bu değilmi?
    Evet sen emek verdin taradın tamam sen çevirdin balonladın sonra sen kendi dışında sebeple yollandığın yada elinde artık bir materyal yok diye yollandığın zaman o zaman kimlerin kazancı oluyor.İşte asıl bunun sorgulanması lazım birileri arşiv yapıyorda asıl kaymağı yiyen senin o çalışmalarını koyduğun alan adının isminin önemi yok sen onu oraya koyduğunda artık senin değil birilerinin en başta forum yöneticilerinin harddisklerinde toplanıyor ve birgün sen gittiğinde seninle birlikte o emeklerini silseler ama bu yapılmıyınca yine aynı noktaya gelmiş olmuyormuyuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asıl, birilerini taramaya paylaşmaya ikna edenlerin (en azından bazılarının) aklındaki gerçek fikrin, öyle öne sürüldüğü gibi yüksek idealler, toplum yararı filan olmadığını farkedince kopuyor kıyamet. yukarıda bazı yorumlarda geçen "keriz" konumunda buluveriyor insan kendini.. acı tabi..

      Sil
  17. ''taraması var, çevirisi var, balonlaması var, sunumu var, link yenilemesi var.''
    Doğru adsız kardeşte birde sen bir sebeple forumdan birisinin kaprisi ile yada senin çeviri ve balonlamaların beğenilmedi diye şutlandığın zaman senin o çalışmalarında seninle birlikte niye kaldırılmaz işte asıl sorgulanması gereken bu değilmi?

    tam olarak anlatmaya çalıştığımda buydu, sistem hatalı değil, yönetici hatalı. yöneticiler beceriksiz olunca sistem aksadı. sistemde seederı serbest bırak isteyen açık paylaşsın isteyen kapalı. sadece peer yapan kapalı olana erişemesin. seed yapanda gösterdiği liyakat ile tüm alanlara erişim sağlasın bu sistem kimseye zarar vermezdi. ama yöneticiler beyinsiz olunca en ideal sistem bile tıkanacaktı, tıkandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son dönemlerde linkin açık mı kapalı mı olacağı tamamen paylaşımcıya bırakılmıştı. yine de beklenen katılım elde edilemiyordu. evet, yönetici tavırları son derece belirleyicidir üye ve viplerin paylaşıma soğuk durmasında, ama kabul etmek gerekir ki vip sistemidir yönetici tavırlarını belirleyen. yani birini diğerinden ayırmak imkansızdır. kapalı bir link çalındığı anda gerilim başlar. kim götürdü, çatlak nerede, paylaşımın sahibi olan vip başka forumlara da mı götürüyor falan gibi düşünceler dolaşmaya başlar. bu kuşku ortamında, bir yoklayalım, araştıralım filan gibi amaçlarla gayrete gelen yöneticilerin kimi zaman isabetli olsa da masum canları yaktığı, katılımcı üyeleri ürküttüğü aşikardır. en bariz örneği de Andersen meselesidir. vip sisteminin baskısı olmasa yönetici tepkileri bu boyutlarda olmazdı emin olun.

      Sil
  18. '' gösterdiği liyakat ile''
    altın soru bunu nasıl ölçeceksin kıstasın ne belirleyici bir kriterin var mı?Yani insanlar acaba nasıl bir emek verirsem ne olur bunu belirleyen bir yol haritası koyman lazım.Muallakta sözlerle değil benim çok sevdiğim bir dostumun bir sözü vardır.''Evren matematik üzerine kuruludur.''Yani sayısal veriler olmadan bu olmaz güven için sende güveni sağlayacak sistemi kuracaksın ki güven olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ajda Pekkan'ın Kocası4 Eylül 2012 04:18

      Bakınız mistercaki'ye parayı vermiş admin olmuş. Kütüge para vereni sever bizler de verseydik en azından vip olurduk. Sorunuzun cevabının matematiksel olduğu kesin. Parayı veren düdüğü çalmış.

      Sil
    2. "Yani insanlar acaba nasıl bir emek verirsem ne olur bunu belirleyen bir yol haritası koyman lazım."

      evet gediklerinden biridir forumun. zaman içerisinde ben dahil çeşitli yöneticilerce dillendirilmiş, farkında olunan bir sorun olarak ortaya konduğu halde "nedense" bir türlü çözüm üretilememiştir. sonra da iş işten geçmiştir zaten.

      Bu arada "Evren matematik üzerine kuruludur" cümlesi anılarımı canlandırdı.. :) ama ben, hayattaki tek gerçek şey matematiktir'i tercih ederim..

      "Bakınız mistercaki'ye parayı vermiş admin olmuş."

      yav, mistercaki'nin adminliği ile mal varlığı arasında kurulan ilişki şu an için tamamen beyin fırtınası noktasında. daha önce belirttim, mistercaki adminlik heveslisi olsa kendi forumunu kurar. para=admin ilişkilendirmesi bana doğru gelmiyor. eğer parasal bir desteği söz konusuysa bu sadece forumun yaşaması içindir, "admin yapacaklar beni, heyooo" gibi bir durum kesinlikle yoktur.

      Sil
  19. @ Mryer6 Ok Kendimi biraz kısıtladım yukarıda yazarken, ama 1.Adsız'ın sözlerini okuyunca eğlendim. Cobra'nın dediği gibi İngilizce çizgiromanların değerleri internette yayınlanmakla düşmüyor, ama demiş olduğum gibi internette yayınlanınca ikinci el çizgiromanlar gerçek değerlerini buldular.(Zagorlara ve Mr Nolara son darbe eski sayıların yeni basımlarının yapılması oldu.)
    Kolleksiyonum herkesin olmasın sadece viplerin olsun düşüncesi küçük bir düşünce. Sadece viplere dahi verilecek olsa 50lerin Kinowaları internette yayınlanırsa fiyatları tabana iner kolleksiyon aşkına değil okuma aşkına arayanlar vazgeçerler o seride değeri de düşer :)
    Kinowalar belki de yayınlandı ve indiler hiiiç bilmiyorum doğrusu.
    O sayılar gerçekten pek kalmadı ve elde etmek isteyen kişinin parası yetiyorsa ve parayla bulamazsa parasıyla elindeki çizgiromanları taratır da :) 50ler ayrı bir sevgi ben sadece Gordon'u okuyom o yıllardan
    @Andy Aklıma gelmişken Lami Tiryaki (ÇR piyasasında bilinen biri) 5-8 yıl önce Zagor'un 350lik serisinin bir sayısının piyasada bulunamadığını tahminen bazı eski kitapçıların ilgili sayıları yaktığını, o sayıyı almak isteyen kişinin bütün seriyi alması gerektiğini yazmıştı. Çizgiromanların internete verilmesi için iki yıl bekleniyor. Marmara Enki Bilalleri taramayın dedi, taramalar forumlardan silindi. Lal'de dese silinir tahminimce, Eminim çizgiroman yayınevleri forum sahipleriyle yüzyüze tanışıyordur da.
    Çizgiromanların taranmasıdna en büyük zararı ve hatta zararın neredeyse tamamı eski kitapçılara oldu. O sayıları yakıp fiyatları ateşleyen, çizgiroman okuyucularının kolleksiyon tutkularını eskisi kadar sömüremiyorlar artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altın Madalyon, "klasikler 10 lira" okudum.
      Teşekkür ediyorum, bu büyük hayal kırıklığı için. En büyük sorunumuz Türkiye'de yaşamak galiba, insanın insan yerine konulmadığı, hileyle, adam kayırmacılıkla sömürüldüğü...
      Neyse bunlar ayrı konular.

      Sil
    2. @kötü adam,
      al benden de o kadar. malum, gordoncuyum ben de. bir ara süper gordon takım almaya niyetlendiysem de, kazıklanmaya çalışılma gerçeği gün gibi ortada olunca caydım. varsın elimde olmasın, enayi yerine konmaktansa... kinovaları ise ne hardcopy ne de sayısal olarak toplamaya heves etmedim..

      ama bu konuşmaların ortaya koyduğu bir gerçek var ki gözardı edilemez; forumdaki etkinliklerini de değerlendirirsek, ikinci el kitap satıcıları ve sahafların durumu. biz hep yayınevleri penceresinden baktık ve bu konuyu ıskaladık galiba.. belki de major forumların konuya yaklaşımındaki farklılğın altında yatan sebeplerden biri de eski kitapçıların forumlara etkisidir.. al başına belayı, çıktı mı bize bir sorun daha.. :)

      Sil
    3. yayın evleri konsorsiyumu, sahaflar komitesi, serilerin belirlenmiş nolarını türkiye genelinde yok ederek piyasaya hakim olmak, oligopol piyasada .... fazla çizgi roman okumanın yan etkileri bunlar :)

      amaç nedir arkadaşlar üzüm yemekmi bağcı dövmek mi. anlaşılan o ki çf artık kütük-e nin oyuncağı oldu kaldı geriye iki forum diyar ile ekitaplarımdan da hayır gelmez mi. diyelim ki gelmez, bunca adamsınız istediğiniz sistemde bir siteyi neden kurmuyorsunuz. amacınız üzüm yemek değilmi.

      evet bu blogda pek çok gerçek cesurca dillendirildi, ihaneti, kumpası gördük yapanları lanetledik, mytra bile yeminini bozdu geldi yorum yazdı... ancak bu blog bunca ilgiyi üzerine çektikten ve 20 bin üzerinde tık aldıktan sonra, buradan yeni bir oluşum dogmazsa artık size yazıklar olsun demek gerek. hiç diğer adminlere kusur bulmayın, kabahatinde büyüğü sizde demektir.

      Sil
    4. blog çok daha pratik bir amaca yönelmişti. ÇF'nin eskisi gibi yararlı hale dönüşmesinin önündeki engelleri ortaya koymak. bu nedenle de konu sadece ÇF ile sınırlı kalmadı. üzerine konuşulan şeyler zaman zaman diğer major forum -ki artık tek- ÇD'na kadar uzandı.. evet zor yolu tercih etmiş ve yeni forum kurmak için bir birlik oluşturmaya çalışmak yerine eskisinin yönünü olumluya çevirmeye gayret etmiştir. ÇF kendi kendine koyduğu setleri görür ve olabildiğince hatalardan arınırsa halihazırda olgunlaşmış arşiv bir anlam ifade ederdi zira. yani o arşivi üretenlerin çabasına bir selam duruşu olarak öncelikle ÇF'nin arınması yönünde çalışmak gerekiyordu.

      işler karıştı, ÇF çöktü, malum sebeplerle bir forum kurma yetkinliğinde olan, ama daha önemlisi "sağlıklı bir forum" kurabilecekleri beklentisi üzerlerinde yoğunlaşan isimler sağa sola dağıldı. sanırım ÇF'nin arınıp yeniden döneceğine ve eski yanlışları geride bırakacağına inanmayı seçti ve bekledi herkes.

      şimdi reenkarne olmuş ÇF'nin hangi yolu tutacağı belirsiz hala. buradaki yorumlarda sanki ÇF yöneticilerinin görüşü gibi sunulan uç fikirler gerçekten bir umut beslemeye yer bırakmıyor. ama ileri sürülen fikirlerin ÇF yöneticilerine ait gibi gösterilmiş olabileceği ihtimali gözardı edilemez. o nedenle hala beklemek gerek icraatı.

      kimsenin acelesi yoktur sanırım. ÇF'deki icraat umut vaadetmezse, eninde sonuda ya yeni bir oluşum meydana getirilir ya da son günlerde örneğini gördüğümüz gibi eski sorunları unutup ÇD çatısı altında toplanmayı yeğleyebilir insanlar.
      Sil

      Sil
  20. Ajda Pekkanın Kocası4 Eylül 2012 04:23

    Üst mesajda sormayı unuttum mehtosun kim?
    Bu arkadaşın özelliği de matematiksel galiba.
    Anasayfaya bakınca o isimden başka VİP yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tanımıyorum kendisini, hiç iletişimimiz olmadı.

      Sil
  21. Gordon sevenler için hazine -gerçi Mryer6 biliyordur orayı- : http://bookscomics.blogspot.com
    @ Adsız4 Eylül 2012 05:47 Daha Lal serisinin çıkmadığı yıllarda çizgiroman piyasasının patladığı yıllarda, İstanbullu sahafların Türkiye'yi dolaşmaya başlamıştı. Onlar için alım yapan biriyle tanışmıştım. Bana iki üç tane zenginin parası neyse basıp çizgi roman almaya başlamasından dolayı fiyatların şiştiğini anlatmıştı. Hatta onlar hakkında başka şeyler de anlatmıştı ama bloğun konusu değiller.
    Resimliromanda bu sayı yakma olayları çok konuşulmuştu. Ben tam serilerin bu az bulunan sayılarının yakılmış olabileceğine kanaat getirmiştim yazışmalar sonucunda.
    Resimliroman için söyleyeyim. Artık pek yazılmasa da o foruma 4-8 yıl önce piyasada oldukça ağırlığı olan bir forumdu. Çizgiroman okurlarlarının önemli kolleksiyoncuları forumu takip ederlerdi.(yayınevlerinden de mesela Teks'in çevirmeni Zeynep hanım, Lal'in sahibi Bahadır bey foruma düzenli olarak yazarlardı) yazışma arşivi okumak isteyenler için değerli bilgilerle doludur. Conan, Teks, Zagor ve Mister No serilerinin karşılaştırmalı listeleri ilk o forumda yayınlandı. Diğer forumlar o listeleri kullanıyor halen serilerin karşılaştırmalı listelerinde.
    Konu çizgiromansa yeni yayınlanan kitaplar için yukarıda yazmıştım, ama yayından kalkan, sahafiye durumuna ulaşan çizgiroman için sahafçıların forumlardaki ağırlığını göz ardı etmemek lazım. Piyasada olmayan, çizgiromanların taranması onlar için para kaybı çünkü kitabı zoraki kollkesiyoncular değil sadece gerçek kolleksiyoncular isteyecek forumlarda yayınlanırsa ...

    Bloğun konusu çizgiliforum laf lafı açınca diğer forumlardan bahsedildi Diyar ve eski kitaplarım için kötü sözler söylenmedi pek çünkü diğer iki forum kendi çizgilerinde güzelce ilerliyorlar. Ben o iki forumu da seviyorum. Çizgiliforumun vip sistemine de gıcığım. Açtığı problemlerden insanların gözlerini paylaşım hırsı büyümesinin yarattığı yanlışlıklardan ben de bahsetmiştim.
    Blogdan yanlışlıkla silinen bir mesajım var, mesajda ilk paylaşım ilk kez yayınlanıyor denilen bazı kitapların daha önce başka forumlarda, sitelerden alıntı olduğunu söylemiştim.
    Bunun yanında site kimliğinde ekitap dağıtan yerler var Turklib, Tufar, iskenderiye gibi yerler onların isimleri silinip kaynağı bilinmiyor diye yazması da ayrı problem emeğe saygı isimler anılsın deniyorsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanlışlıkla silinen mesajını geri döndürmeyi başarmıştım diye hatırlıyorum. sanırım mail bildirimlerinden yeniden üretmiştim mesajını.. yani kayıp olmaması lazım.. :)

      Sil
  22. @ Herkes :
    yukarıda bahsetmiştim Andy arkadaşımız okumuş sağolsun Sahafçıların piyasa hakkındaki düşüncelerini öğrenmek için, yayınevlerinin satış politikalarını öğrenmek için ve başka şeyler öğrenmek için :
    Konu: lal klasikler 10 tl 10 tl 10 tl..... (Okunma sayısı 5253 defa)
    Link:
    http://altinmadalyon.com/altin/index.php/topic,5278.0.html?PHPSESSID=g9jpg1v3t9e0jlo7er7o4uvt04

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yazıyı dün okudum bugünde bir D&R'a göz attım KM herhalde klasik maceralar oluyor, sözü geçenlerin fiyatı 35 lira hadi D&R'ın fiyatları uçuk diyelim ama yazıda geçenlerle arada uçurum var . Zaten yeni jenerasyonun fumettiye ilgisi yok kimsede ilgiyi toplamaya çalışmıyor bir de fiyatta böyle tuhaflıklar dönüyorsa bu işte bir yanlışlık var demektir .

      Sil
    2. ÇF'de vip olayının varlığını sağlayan bu tuhaflıklardı bence.
      Furmetticiler genelde nostalji yapmayı seven kişilerdir. Eski güzel günleri yeniden yaşamak, çocukluğa dönmek paha biçilemez.

      Sil
  23. neyin sistemi eleştiriliyor ki.
    Ne ÇF, ne ÇD hakettiği saygıyı görmedi.
    ÇF'nin vip yüzünden küçüldüğü söyleniyor. peki ÇD niye küçülüyor?
    adamlar canından bezdi, sadece dostluk ayağına devam ediyorlar. çünkü onlarda hakkettiği değeri hiçbir zaman görmüyorlar. ufak bir azınlık dışında, onlara destek veren kimse yok.

    eğer aramızdaki rekabet olmasaydı, ÇD yıkılmıştı.
    Bizi küçülmeye iten ise beleşçi tiplerin ulaşamadı ciğerlere mundar demesiydi. yahu allah aşkına, kim elini taşın altına koydu ki? biz kimseye illa tarama yap yada çeviri yap demedik. azıcık foruma sahip dedik sadece. peki sonuç? adamlar 3 gün takıldı, sonra kayboldu. açık linkler hemen sömürüldü ama 1 mesaj bile yazılmadı. her forumun kuralları vardır. o kurallar dahilinde yönetilir. o kurallara uymayanlarda postalanır. forumdan atılanlarda bu sebepten ötürüdür. belki yeterince hızlı vip veremedik, yada bunu bir sisteme bağlayamadık ama bunun sorumlusuda geç farketmemizden dolayıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Adsız4 Eylül 2012 17:33
      Merhaba, mahlasınızı da söyleseydiniz keşke
      benim düşüncem şu:
      Forumlara yüzlerce kişi girse de bir iki kişi yazar daha da azı paylaşır.
      Konu çizgiroman olunca, sevdalıları tatmin duygusuna erişince o kadar da girmez ve indirmez oldular forumlara
      Çizgiroman sayısı belli taranacak seriler de bitti bitiyor. ÇD artık şu seriyi tamamlayalım kampanyaları yapıp serileri tamamlıyor. Konu çizgiroman taraması ise misyonlar tamamlanmak üzere. Ondan sonda sadece yeni seriler üzerinden devam edecek tarama
      Forumları ayakta tutan müşteri değil, forumun sahibinin tercihleridir. Hiç okuyucusu olmayıp yıllar boyu ayakta kalan forumlar var. internette ÇDyi ayakta tutan da ÇF değil forum sahibinin tercihleridir. En iyi günlerinde kapanan muhabbet, sohbet warez forumları oldu sahibi bırakmak istediği için.
      ÇF olmasaydı bile ÇD ortaya çıkar ve varlığını devam ettirirdi.
      Konu ÇF'de vip ise genelde keyfiydi bazen de zorakiydi benim dışarıdan gördüğüm.
      ÇF'de bazı tanışıklar hatırla vip olurken onlarca yüzlerce paylaşımla vip olanlar zoraki vip yapılanlardı. Haksız mıyım ?
      tanışık olmadığınız birini, verdiği hiç bir söz yoksa en az kaç kaç paylaşımla vip yaptınız?
      Ben böyle gördüğüm için bir paylaşım bile yapmadım, internetten indirdiğim herhangi bir kitabı bile paylaşmadım ÇF'de.

      Sil
    2. forumu dosya paylaşımı üzerine kurunca gelen üyelerin paylaşımlara yönelmesi normal aslında. yani süpermarket kurmuşsunuz, müşteri neden kasiyerle muhabbet etmiyor diye dertlenmek çok anlamlı değil. müşterinin ayağını alıştırmak için kasiyerdir güleryüz göstermesi gereken.

      ÇF'nin boşluklarından biridir Çizgiroman'ın kültürel yönünü ortaya çıkaramamak. Aynı sorun elbette ÇD'de de var ama. Bu boşluk sadece forum yöneticilerinin sorumluluğuyla da kolayca açıklanamaz. Malesef boşluğun kendisi çizgiroman dünyamızda. İşin bilgi yönüyle uğraşan kaç kişi var ki gelsin de bilgi paylaşsın forumlarda.

      öte yandan "geç farketme" meselesine katılmıyorum. üyelerin seslenişine kulak verildiği anda görülürdü vipliğin standarta oturtulmamış olmasının yarattığı sorun. netekim görülmüş, dillendirilmiş ama "hadi" demesi gerekenler "hadi ordan" yaklaşımıyla sessiz kalmışlardır. sorun da revize edilerek çözülebilecek noktayı aşmıştır.

      keza, forumların küçülmesini çizgiroman okur sayısına oranlayarak katılımcı kaç üye bulunabileceğine değinip, fazla bir beklentimiz olmaması gerektiğine yönelik de bir şeyler yazdığımı hatırlıyorum üst yönetim odasında.. beklenti ÇF ile birlikte olmayı seçmiş insanların bu kararından caymamalarını sağlamak yönünde olmalıydı. bu da iyi ilişkileri sürdürmek için gayret etmek demekti, vipleri filan banlayarak ilişkileri iyice içinden çıkılmaz bir hale getirmek değil.

      kabul edilmesi gerekli olan şudur: "biz bize yeteriz" vehmidir ÇF'yi küçülten de bu noktalara sürükleyen de! bu vehmin arkasında nasıl bir düşünce tarzının yattığını değerlendirmeyi de size bırakıyorum izninizle.

      Sil
    3. İyi niyetine bakıyorduk yazıdığı mesajların kalitesine göre, paylaşımcılığına göre değerlendiriyorduk v.s. cevaplarını kabul etmiyorum.
      Forum takipçilerinin önemli kısmı bu yüzden bir paylaşımda bulunmadılar. Adamlar sadece kitaplara bakıyorlar vip olmak istiyorlar vip olmak isteyen kişi diğerlerinin vip olma durumlarına bakmaz mı ?
      Gerçekten merak ettim forumda hiç tanınmayan bir kişinin vip olması için en az kaç paylaşımı olması gerekiyordu. ben ÇF'de viplik için paylaşımı bir kıstas olarak görmedim, bence çok az kişi gördü. Görmeyenlerin bir kısmı yaranmaya, çalıştı, bir kısmı yalakalığa başladı.

      Sil
    4. Şimdi bile iki forum var bildiğim çizgiroman konusunda muhabbet edebileceğimiz: Resimliroman, Altınmadalyon.
      Ekitap paylaşımı konusunda bir forum var bildiğim: Eskikitaplarım (Bizimdostları saymadım onlar kendi ortamlarında takılıyorlar)
      Varsa söyleyen olursa sevinirim.
      Edebiyat ve kitapla ilgili forum yok. Olanlar ya herkesin kendi görüşünün mücahidi olduğu siyasi forumlar ya da en güzel özlü sözler ve aşk şiirleri forumları.
      Paylaşım ile muhabbet aynı ortamda yürümüyor bana göre. İkisi için iki ayrı platform gerekiyor. Diğer dillerde gördüğüm forumlar da böyle zaten
      Ama gerçekten sadece çizgiroman için değil kitaplar için de okunan eserin muhabbetini yapabilecek veya yapmak isteyecek insan az...
      Bu gün yazasım vardı çok yazdım buraya :)

      Sil
  24. ÇD yöneticileride bana hak verecektir. ÇD'nin bir kitap bölümü ve yada eğlence bölümüne bir baksınlar.
    insanlar paylaşımcıya hakaret ediyor!
    ÇD bu üyelere muhtaç mı? elini taşın altına koymayan bu verimsiz insanların hakaretlerini dinlemek zorunda mı?
    sadece ''link kırık'' yazan üyenin tohumuna para mı saydı?

    Bu yüzden diyorum ki, aklı selim ÇD yöneticileride her zaman bize hak verir.

    YanıtlaSil
  25. ''Ama gerçekten sadece çizgiroman için değil kitaplar için de okunan eserin muhabbetini yapabilecek veya yapmak isteyecek insan az..''
    Çünkü kitap kültürü oturmamış bir ülkeyiz mesela öyle italyan forumları varki adamlar çizgiroman üzerine sadece kritik yapıyor hatta italyada yeni çıkmış bir teksin falan sayfasındaki çizimi üzerinde tartışıyor bizde varmı biz tartışmayı ''medeni'' şekilde yapmasını bişmiyoruz illa benim dediğim olacak zihniyeti ben herşeyi bilirim büyüklüğü kompleks en cahilimiz böyle zaten bu kompleksler bir cahillik belirtisi adam ünüversite mezunu ama boş yarışmaya katılır daha birinci soruda elenir böyle toplumda başka ne bekliyoruz.Kitap okumak değil yada çizgiroman okumak değil marifet ziya gökalp şöyle demiş:''Bakmakla görmek arasında fark vardır''
    Yani görmek yoksa inekte bakıyor ama ne anlıyor acaba yani beynini kullanabilmek meselesi herşey.

    YanıtlaSil
  26. Palio ya da Harunaybal haricinde üretken bir isim göremedim. Şimdiden şapa oturmuş görünüyor ÇF. Geçmişten gelen birikimin üzerine oturup kapalı devre yayın yapacaklar herhalde.
    Tipik bir "Ölü doğum" vakası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı materyelin Küskün VİP' lerde olduğu unutuluyor.
      Saygı, hatır, vefa, hak, adalet gibi kavramlardan bihaber olan ÇF yönetiminin her ortamda sunulmasına nasıl dayanabilir merak ediyorum.
      Son söz: "Dinsizin hakkından imansız gelir"

      Sil
    2. Kütük-e ve arkadaşlarına muhtıra verelim o halde, bakalım göze alıyorlar mı.... 10 eylül'e kadar ahmak timur, darkmal, boklitus yöneticilik görevlerini bırakmaz ise bunca kavgaya neden olan arşivinizi kamuya açıyoruz. hadi bakalım el mi yaman bey mi yaman hep beraber görelim. haydi arkadaşlar hazırlığınızı yapın pazartesi gününe kadar yüklemeleri tamamlayalım, gazamız mübarek olsun.

      Sil
    3. sopayı göstererek iş yaptırmak ne getirir ne götürür bilemem. yine de tehdit yollu bir çözüm arayışı çok hoş gelmiyor bana.

      bu tür bir girişim ancak paylaşımcının kendi paylaşımlarını umuma açma kararı almasıyla ahlaki bir çerçeve içinde kalacaktır. öte yandan şu an vipliğini yitirmiş bile olsa, "bakarsın geri alırız" diye umut besleyen çok kişi çıkacak ve bu tür bir çağrıya kulak tıkayacaklardır. elbette bir kısmı da çaten onaylamayacakları için bu girişime destek vermezler sanırım. forum da boş durmaz, bir çok kişinin vipliğini iade eder. :) yani, 3. kişilerin canını yakmayı göze almadan amacına ulaşamaz böyle bir çağrı.

      öte yandan hatırı sayılır bir bölümünü sistem dışı bırakılmış insanların ürettiği "hazinemiz"i üye çekmek için koz olarak kullanmak da etik sınırları hayli aşan bir tavırdır. özellikle de bu tavra posasını çıkardıkları üyeleri yük olarak gören zihniyet eşlik ediyorsa bir göz dağını hakettiklerini düşünmek yanlış olmaz.

      lakin eyleme geçmeden önce uyarının ilgililerce alındığından emin olmanız gerektiğini düşünüyorum. öncelikle ÇF yönetiminin tüm olup bitenler ve gelecek uygulamalarının neler olacağı konusunda bir açıklama yapmalarını talep etmek, birilerinin istifa etmesini istemekten daha makul bir yaklaşımdır bana göre.. sorunlu insanları sorunlu mertebesine taşıyan forumun yapılanış biçimi olduğuna göre, istifa ettirmeyi başaracağınız isimlerin yerini kısa sürede aynı zihniyete bürünen başka insanların alması kaçınılmazdır, yönetsel anlayış değişmedikçe.

      Sil
    4. Nerede hareket, orada bereket.5 Eylül 2012 06:47

      Yani diyorsunuz ki kendinize ait sunumları paylaşın, kimliğiniz kabak gibi ortaya çıksın, ananıza bacınıza küfretsinler. Tüm malzemeyi forum adına gaspeden, sahiplerinden ayrı değerlendiren ahlak yoksunları zaten anonimleştirmişlerdir. Son durumlarda; hangi malzemeyi kim sunmuş, şimdi nerededir zaten büyük oranda karışmiş bulunmaktadır. O halde "hazine"yi ÇF ardına gizlenen bir kaç kişinin tekelinden kurtarıp gerçekten anonimleştirme zamanı gelmişte geçiyor demektir.
      Ahlak duygusu olmayan, etik değer taşımayan insanlara, kırk takla atarak forum forum gezen, güya forumlar arası barışı sağlayan forum adına anonimleştirilmiş malzemeden pay uman yalakalara ve bize de sıra gelmesin diye "yusuf yusuf" atarak ses çıkaramayan -ne gariptir ki korkaklığı efendiliğine yorulan- tavşanlara ve gerçekten çizgiroman dünyasına zarar vereceğini düşündüğü için böyle bir hareketi engellemeye, önüne set çekmeğe çalışan grev kırıcılara cevap vermek zaruri hale gelmiştir.
      Bu işin etikle çözülecek hali yoktur. Küstürüldüğü, uzaklaştırıldığı ya da ahlaki değeri düşük insanlara alet olmasını istemediği için sunum yapmayan, sunum yapmanın boşa çaba harcamaktan başka birşey olmadığını düşünen bir çok insan malzemenin gerçekten anonimleştirilmesi üzerine belki sahalara dönüş fırsatı yakalayacaktır.
      Belki Gözleri kapalı, kulakları tıkalı yöneticiler mayıştıkları tahtlarında "yatak yarası" açılmasın diye kıpırdanmak zorunda kalacaklardir.
      Son söz: Nerede hareket, orada bereket.

      Sil
  27. Bayramın olsun.4 Eylül 2012 22:28

    Çizgiroman dostu, 10 eylül günü tekelcilik ve sömürüye karşı direnişin başlangıcı olsun. Ahlak kurallarını hiçe sayan, böl-parçala-yönet taktiğini benimsemiş, onurlu insanları hiçe sayan yöneticileri alaşağı edelim. Onlarla mücadelede her yol mübahtır. Bu güne kadar üzerine oturdukları paylaşımlar ortaya saçilmadıysa, uzaklaştırılan, hakkı yenen üyelerin onurlu davranış sergilemelerindendir. Ancak güdük forum yönetimi bunu bile idrak etmekten acizdir.
    Madem öyle, işte böyle. İşte size 10 eylüle kadar süre, ya siz çözersiniz, ya da çözülecek mesele kalmaz. Hadi bakalım.

    YanıtlaSil
  28. Yalnız dökülecek alanı da buradan zamanı geldiğinde duyuralım ki burayı takip edenler bilsin.
    hepdestek tam destek

    YanıtlaSil
  29. benim önerim facebookta çizgili forum grubu kurarak aşağıdaki duyuruyu yapmak.

    Çizgili Forum 10 Eylül 2012 tarihinde bir yaşına daha giriyor ve yeni yaşında aşagıdaki kod ile üye olanlara VİP üyelik hediye ediyor.

    10 Eylül 2012 tarihinde Çizgili Foruma üye ol, forum adminlerine aşağıdaki kodu özel mesaj ile ulaştır. VİP üyelik hediyeni al.

    Code: 10.9.12


    bundan sonrasını adminler düşünsün :)

    YanıtlaSil
  30. ÇF ile yeni savaşlar başlatır başka forumların bu işe alet edilmesi. Umduğumuz huzur ve barış ortamını iyiden iyiye imkansız kılar. Gönlünden böyle bir harekete katılmak geçen varsa yapacağı en doğru şey kendine ait paylaşımları içeren bir blog açmasıdır kanımca. bu bloglar birbirlerine "kardeş blog" linki verir ve bir zincir oluşturulur.

    diyar zaten elinde hemen hemen tüm linkle bulunduğu ve onlar da barış ortamını arzuladıkları için böyle organize bir hareketin kendi üzerlerinden yapılmasına göz yummaz, yummamalıdır. sözedilen diğer forumların da kendi iradeleri dışı bir harekete anlayışla bakmalarını beklemek hayal olur. açacağınız konular derhal özel forum odalarına taşınır çabalarınız karşılık bulamaz.

    özetle, katılmayı planlayan herkes kendi sorumluluğunu almalı ve başkasını, yani masumları, olumsuz etkileyecek hareketlerden kaçınmalı. ancak o zaman haklı kalırsınız ve ancak o zaman "hak talebiniz" ahlaki ölçüler içinde yer alır...

    YanıtlaSil
  31. Ekitaplardan başlarsanız sevinirim. :)
    Gazanız mübarek olsun yoldaşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap bölümünü zaten tamamen eskikitaplarıma kaptırdılar, kütüphaneci ekibiyle forumu terk ettiğinde göçtüler bir daha da toparlanamazlar. onları asıl yaralayacak çizgi romanlar olacak, geceden beri çeşitli serilerden 57 yükleme yaptım mediafire'a 10 eylülü bekliyorum. yükleme yapmadan önce, çizgiliforumdan kapalı olup olmadıklarını kontrol ederseniz isabetli olur.
      sevgili mr.yer6 seni ve blogunu bu işe karıştırdığımız için çok üzgünüz, biliyoruzki sen önce çizgiliforum diyen birisin ve bize kızıyorsun ama bize yapacak başka bir şey bırakmadılar. kutugenin elini kolunu bu yolla bağladılarsa bizde bu yolla kozlarını boşa çıkartalım.

      Sil
    2. Doğru söylüyorsundur çoğu kişiyi eskikitaplarıma kaptırmış olabilirler, ama Kemal Tahirleri, Orhan Velileri yüklesen bana yeter
      İkili paylaşım olmasın diye aynı çizgiromanların ÇD'de olup olmadığına bakmanız, indirme ve yükleme kolaylığı için serileri toplu yüklemeniz, daha iyi olacaktır(Mesela Zıpzıp Dergisi Andersen taraması 1-10 sayılar gibi), ama Mryer6'nın dediği gibi bloglar forumlardan daha iyi. Blog kurmak bir dakikalık iş. Forumda dosyaların kontolü elinizden gider ama bloglarda kontrol yine sizde kalır. İsterseniz bloğunuzu kapatabilirsiniz.

      Sil
    3. senimi kıracam istediğin kitaplarıda ekledim gardaşım.

      Sil
  32. Herkes faydalansın5 Eylül 2012 07:28

    Adı konmasa da bir savaş zaten sürüyor. Tüm barış ve iyiniyet çabalarına, düşüncelerin dostane ve yol gösterici şekilde ortaya konmasına rağmen "at gözlükleri"ni takmakta ısrar eden küçüğmsediği halkın sesine kulak vermeyen yöneticiler zaten savaşı sürdürüyor.
    Barış ortamı olsa eller uzatılır, açıklamalar yapılır, yeni kararlar alınır ve uygulamaya konur. Dargınların gönülleri alınmaya çalışılır. Herşeyin geçmişte kaldığı ve yeni bir dönemin başladığı duyurulur.
    Böyle bir ortam var mı?
    Kendi kendine gelin güvey olan birkaç "Avane" (avanak deli-divane) dışında bariştan sözeden var mı? yoksa biz mi duymadık.
    Adam öldürmekten, ev-ocak söndürmekten bahsetmiyoruz.
    Beş on kişinin kendilerine anonimleştirdikleri "memleket hazinesi"ni gerçek sahiplerine açık hale getirmekten bahsediyoruz. Zaten amaçlardan biri de ve en kutsalı da bu değil mi: Herkes faydalansın.

    YanıtlaSil
  33. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  34. "ÇF ile yeni savaşlar başlatır başka forumların bu işe alet edilmesi. Umduğumuz huzur ve barış ortamını iyiden iyiye imkansız kılar. Gönlünden böyle bir harekete katılmak geçen varsa yapacağı en doğru şey kendine ait paylaşımları içeren bir blog açmasıdır kanımca. bu bloglar birbirlerine "kardeş blog" linki verir ve bir zincir oluşturulur."

    bu düşünceye katılıyorum. ve biz bunu uygulamaya başladık bile.
    ben her iki forumda da bulundum. (çf beni fazla kaldıramazdı (vip yüzünden) bende onları. bir iki küslüğümüz, banlanmam oldu)her iki forumunda kendine has sorunları mevcut ama çf nin genele yansıttığı sorunlarıda mevcut vip sistemi ile. ve vip sorgulayanlara davranışlarınıda çoğumuz yaşadık ağır şekilde neyse benim konum bu değil siz yeterince bahsetmişsiniz.

    konu şu, madem çf vb forum sitelerine karşı bir hareket yapılacak. mr.yer6 nın dediği gibi kurun blog'unuzu paylaşın istediğinizi. blog kurmak o kadar zor ve meşakatli bir iş değil. ve oluşturun dostluk ağınızı. böylece kimse size neden ne yapıyorsun diyemez ve o zaman forumlar kaybettiklerinin değerini belki bilmeye başlarlar. burası blog'unuzu hepimize duyuracağınız yerde olsun o vakit. (mr.yer6 samimiyetine dayanarak söylüyorum bunu da)

    mr.yer6 için sorun olmayacağını düşündüğüm için adresleri ben vermeye başlayayım. :) (sorun olursa kaldırılabilir mesajım)

    bilmeyenler için http://cizgiromanvekitap.blogspot.com/ bu bizim blogumuz.

    birde bizden daha çok bilinen dost blogumuz (ortak işlerde yürütüyoruz)
    http://tcctakimi.blogspot.com/

    birde sevgili stoktan'ın blog'u http://stoktan.blogspot.com/

    türkçe çizgi'de var ama onlar bizi dost görürler mi bilmem onlar kendi değimlerince bizim çok üstümüzde insanlar iş konusunda :) belki bize biraz gariban olarak bakabilirler... :) yinede onlarıda analım tabii...

    http://turkcecizgiroman.blogspot.com/

    buyrun birilerine ulaşmaksa amacınız sıkıntısız dertsiz tasasız ulaşabilirsiniz. başka yerleri kişileri alet etmeden. sadece kendi başınız ağrır ağrayacaksa...

    bir konu da adsız biri ben neden paylaşayım arşivimi, koleksiyonumu herkes ile demişti bir yerlerde. paylaşmayın sizi kimse zorlamıyor ama madem herkes ile paylaşmayacaksınız bizde bunlar var diye hava atmak içinde herkese açık bir halde sergilemeyin. egonuza yenilmeyin ve kimler ile paylaşacaksanız onlar ile dışa kapalı bir halde paylaşın. kimsenin haberi olmaz ise kimse de talep etmez paylaşımınızı. ama siz gösterip vermezseniz burda sorun var demektir.

    herkese sevgiler, bir daha hiç yazmayacağım sanırım çünkü polemiklerden çok yoruldum. ve gerçekten gönülden yaptığım balonlama işlerinden bile soğudum uzun zamandır. sadece bazı dostlarımla çalışmalar yürütüyorum (az ve öz. bir zamanlar herşeye parmağımı sokardım halbuki) ve onlarda bırakırsa bir daha hiç bir çalışma yürütmeyeceğim. yeni insanlar yeni sorunlar demek :)

    NOT: ÇD sorunsuz çalışıyor şu an hiç kesinti olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelik sırası5 Eylül 2012 14:04

      Konunun özü yeni paylaşımları nerede yapacağımız veya hayranlarımıza nasıl ulaşacağız değildir. O sonraki iştir.
      Mevcut paylaşımları elinde bulunduranların bunu bir güç olarak kullanması ve keyfi davranışları ile ortama zarar vermesidir. Bu kadar emek verilip bir araya getirilen materyeli emekçilerinden azade edip yeni kurbanlar üretilmesine karşı çıkmaktır. Ya yönetimler zararlılığı çoğunlukça ittifak edilen keyfi idarecileri uzaklaştırırlar, forum kurallarını, mesela VİP olmanın şartlarını belirgin hale getirirler ya da ellerindeki gücün deşifre edilmesini seyrederler.

      Sil
    2. Konunun özü de şekli de önemli. Hedefleri hepsinden önemli.

      İzninizle bir kaç not düşeyim...

      Hedef olarak birkaç ismin istifasını veya uzaklaştırılmasını istemek gerçekçi bir beklenti mi, sizce?

      Diyelim ki belirlediğiniz son tarihe gelindiğinde talep ettiğiniz isimler istifa etti... Elde ettiğiniz sonuç sadece bir takım isimlerin artık ortalıkta görünmemesinden başka bir şey olmayacaktır. Oysa o isimlerin arkasındaki gerçek insanlar pekala halen forum içindeki etkinliğini ve yetki düzeyini sürdürebilir. Gerek foruma yön verme, gerek üyeler hakkında karar alma süreçlerindeki etkinliklerini yiterecekleri anlamına gelmez istentenmeyen isimler üzerinde bir "sonuç" elde etmiş olmanız.

      Tam tersi, tehdit karşısında Çizgiliforum'u kendi beakaalarının üstünde tutup, istifa eden yüce görüllü insanlar oldukları izlenimi yaratmanıza yarar, bir sonuç elde etmeniz halinde, bu sonuç! Yani ders vermek istediğiniz kişilerden kahramanlar yaratırsınız.

      O yüzden hedefin gerçekçiliğini düşünmek gerekir önce.

      Hedef "kişiler" ile sınırlanırsa o kişilerin gerçek bir kişi olmadığı sanal alemde elde edilen olası başarı da sanal olur. Halbuki karşınızdaki tek kişilik Çizgiliforum'un tüzel kişiliği. O yüzden başlatmayı umduğunuz hareket bu tüzel kişiliği hedeflemesi halinde somut bir hedefin varlığından söz edilebilir. Temel hedef de tüm linklerin açılması ve VİP uygulamasının kapalı link sistemine dayandırılmasına son verilmesi olmalı. Forumun bu tür bir uygulamaya geçtiğini gördüğünüzde işte elle tutulur bir sonuç aldığınızı düşünmek için bir nedeniniz olur.

      Elyeme geçerken eni-konu düşünmeli, boşluklara yer bırakmamalı... amaçlarınıza ulaşmanız halinde başka hangi sonuçlar elde edeceğinizi de değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bu da, hem özü hem de şekli üzerinde kafa yormayı gerektirir.

      Öz itibariyle ele alalım:
      Masumlara zarar verilmesi gerek. Üzerinde hakkınız olmayan bir paylaşımı umuma açmak, o insanları yaralamanız anlamına gelir. Çizgiliforum'un herhangi bir paylaşıma sahip çıkması ama paylaşımın gerçek sahibini dışlaması kadar yanlış bir tutum olur kendinize ait olmayan ürünleri umuma açmak. Üstelik, yaraladığınız masumların Çizgiliforum'a ve sistemine dört elle sarılmasına da hizmet edebilir.

      Bu nedenle diyorum, böyle bir harekette yer almaya istekli herkes sadece kendi paylaşımları üzerinde işlem yapmalı. Kendi sorumluluğunu almalı. Küfür mü yiyecek, küfür yemeyi göze almalı. ÇF yöneticilerinin hedefi haline mi gelecek, evet, bunu da göze almalı. Yoksa yapılan eylem başkalarının arkasına saklanarak ve başkalarının zarar görmesi üzerine kurulu bir iş olur ki, kimse gözünde haklılığı savunulamaz.

      şekil de aynı şekilde önemli.
      yine masumları korumak lazım. ya da bazı oluşumların haksız kazanç sağlamasını engellemek... aksi taktirde kaş yapıyorum derken göz çıkartmak gibi bir durum yaratmak söz konusu olabilir. Forumlar arasındaki sorunları derinleştirir. Sadece problem yaşadığınız forumu değil, tüm ÇF alemini silip süpüren bir dalga yaratırsınız. Sanırım bu da istenen bir şey değildir. Yani "çözüm üretiyorum" derken "çözümün getireceği yarardan büyük sorunlar yaratmaktan nasıl kaçınırız" diye değerlendirmeden böyle bir işe girişmek macera olur.

      Özetle, hem özü, hem, şekli hem de hedefleri net bir şekilde belirleyeceğiniz bir manifesto oluşturmalı, bu manifestonun muhataplarına ulaştığından emin olmalı bu tür işlere girerken.

      ama daha önemlisi, intikam gibi sufli bir amaca hizmet etmemesini, gerçekten yüksek bir ideal için çalışmasını garanti altına almalı.

      yoksa farkınız kalmaz ÇF'de yanlış işler yaptığını düşündüğünüz insanlardan. ve emin olun, bir çok kişi bilinen yanlışlara sadık kalmayı yeğler, bir maceraya atılmaktansa. :)

      lütfen bu sözleri "grev kırıcılığı" gibi de görmeyin. kervanı yolda düzme eğiliminin sorunlarını çokça gözlemlemiş birinin akıl yürütmeleri olarak değerlendirin lütfen..

      Sil
    3. @filmografi
      Adres belirtmende hiç bir sakınca yok dostum. Başından beri dost bloglar fikrini savunuyorum biliyorsun.

      öte yandan lütfen ufak tefek sorunların üretkenliğine set vurmasına izin verme..

      Sil
    4. @The Count of Monte Cristo
      hayır hayır kızmıyorum. blogun eninde sonunda böyle bir harekete aracı olacağını öngörmediğim de söylenemez.. :)

      lakin, hareketin "doğru" çizgide başlayıp "yanlışlara" sapmadan ilerlemesi, "haklı" kalması önemli.

      keşke biraz sabredilse ve ÇF yöneticilerin tutacakları yeni yollar hakkında bir bilgilendirme metni yayınlamaları beklense, diyorum sadece. Yani son aşamada yapılması gereken bir şeyi aceleye getirmenin yaratacağı sakıncalardan endişe ediyorum, o kadar...

      Sil
  35. mr.yer65 Eylül 2012 15:56

    Çok güzel bir değerlendirme olmuş, benim kişisel görüşüm ise bu teklifi yapanların ve bu girişime soyunanların çizgili forum emekçileri olamayacağı doğrultusunda.
    Yorumların akışı ve ifade biçimleri tekrar değerlendirilecek olursa içeriğin, alışıla geldik VİPCORTİST yorumlarından farklı bir tarzda geliştiği dikkat çekecektir. Kim her neyin peşindedir bilemem ama bildiğim bir şey varsa o da bu işten temiz değil, pis kokular geldiğidir.

    Forum içindeki güç dengelerini Vipcortist üzerinden balanslamak mı dersiniz, Mr.Yer6'yı itibarsızlaştırmak mı dersiniz bilemem ama bildiğim bir şey var ki bu yorumları yazan parmaklar beş aydır bu blogta yorum yazan parmaklar değil.

    Görünen o ki, oyun içinde oyun var ve çizgili forumu felakete sürükleyen hastalıklı kafalar şimdi yeni bir oyun peşindeler. Mr. Yer6 bu oyuna sakın gelmeyin bunlar yine bir halt yiyecekler ve sizin üzerinize atacaklar. Çizgili Forumun pek çok üst düzey yöneticisi dahası tartışmaların öznesi olan isimlerin bu blogu yakından takip ettiklerini biliyorsunuz, bu isimlerin istedikleri maskeyi takarak, diledikleri gibi yorum yapabildiklerini unutmayın.

    Unutmayınız ki çizgili Forum emekçileri, yuvalarına zarar vermek isteselerdi bunu çoktan yaparlardı. Çizgili Forumu bu duruma düşüren habis urlar ise mikroplarını saçmaya ve yeni zararlar vermeye devam ediyorlar. Yorumları okuyun, yükselen pislik kokusunu hatırlayacaksınız. Geçmişte bu pislik kokan dili kim kullandı ise bu hastalıklı zehri onlar yayıyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağduyu sahibi olmak kadar insanların sağduyu sahibi olduklarına güvenmek de güzel bir şey. hele ki bu güvende haksız olmadığını görmek en güzeli.. tabi haksız çıkmak da berbat bir şey doğrusu. :)

      o yüzden vipcortist dozaşan küfür hariç her türlü fikrin açıkça ifade edilmesinde sakınca görmüyor. yorumları okuyanlar kendi dünya görüşleri doğrultusunda kendi sonuçlarına varacaklar elbet...

      daha önceki mesajlar arasında açıkça provakasyon kokan yorumlar vardı. ilerde de olur sanırım. ama görülen o ki, ortalığın toz duman olduğunu, görüşün kısıtlandığını, sanal alemin de cilveli bir mekan teşkil ettiğini değerlendiren herkes "benim yazdıklarım dahil" ileri sürülen her şeye temkinle yaklaşmayı yeğliyorlar.. olması gereken de budur..

      Sil
  36. Öncelikle true or false'nin yorumlarına bir yere kadar katılıyorum.Evet yeni bir oyun oynanıyor olabilir.Ama diğer yandan forumda olmayan hatta banlanmış üyelerin paylaşımlarının linklerinin yenilenmesi gibi bir saygısızlığı yapanlarında bir ders alması gerekir.Ayrıca viplik şartlarının daha açık olması konusuna da sonuna kadar katılıyorum.Burada yazan kimse vipliğe değil keyfi viplik şekline karşı bunda hemfikirir olduğumuza eminim sonuçta 1 hafta içinde göreceğiz ne olacağını.
    hepdestek tam destek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. açık konuşayım; forum yönetiminde ben olsam bu tür bir hareketin başlatılması uyarısına kesinlikle papuc bırakılmamasını önerirdim diğer yöneticilere. zira eyleme geçenlerin, tehdit olarak ileri sürdükleri hareketi hayata geçirme riskinin ortadan kalkmasını garanti edmeyecektir, isteklerinin yerine getirilmesi.

      böyle bir hareket, özellikle de katılanların kimler olduğu konusunda en ufak bir fikir bile yoksa, kendi içinde de güvensizdir ve hareketin içinde yer almayı seçmiş herhangi birinin, tüm kazanımlara karşın yine de bildiğini okuma ihtimalini barındırır.

      sanırım ÇF yöneticileri de benzer şekilde düşünür ve tehdit ile iş görmemeyi yeğlerler. üstelik, tehdit altında dahi kararlılıklarından caymama tutumu onlara artı puan kazandırır.

      özetle, yapılması gereken, şöyle şöyle yapın, yoksa dünyayı başınıza yıkarız gibi bir yaklaşımla harekete geçmek değil, bu insanların yanlışlarını görmelerini sağlamak, bu yanlışların hem foruma hem çizgi dünyamıza ne kadar zarar verdiğini göstermek ve asgari müşterekte buluşmak için muhatablarınızı ikna etmeye çalışmaktır, diye düşünüyorum..

      illa da kararlılık hakkında bir gösterge sunulmak isteniyorsa, daha önce de söylediğim gibi; üretenlerin üretimlerini kişisel bloglarda toplamaları, üretmeye devam edeceklerini göstermeleri ve ÇF'deki yönetsel tutumun foruma neler kaybettirdiğini kanıtlamaları yönünde bir hareket biçimi doğru tutumdur.

      bunun dışında sadece zarar vermek veya zarar verileceği uyarısıyla sopa sallayarak bir şey elde edilebileceğine, edilse bile kazanımların çizgi dünyamıza somut fayda olarak yansıyacağına inanmam pek mümkün değil.

      Sil
  37. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bu bloğa iki aydır yazıyorum.
      ÇF'de vip üyesi olmadığımdan, doğrusu foruma bir iki teşekkür ve kırık link bildiriminde fazlasını katmadığımı daha önce söylemiştim. ÇF'ye dışarıdan baktım her zaman. Bazen aşırı bir dil kullansam da hep bildiğimi yazığımı herkes görmüştür.
      @ true or false
      Ortada habis bir durum var zaten çizgiroman gibi sayısı belli, sınırlı tamamen sahafiyeye inmiş bir metanın pazarlama aracı olarak kullanılması, mallarını kullanıma sunan kişilerin kolleksiyonları internete yüklendikten sonra viplikten çıkartılması, genelde de forumdan atılması
      Vip olayını daha önce sadece porno sitelerde gördüğümü, onlarda da yirmi otuz sıradan paylaşım yapanların ömür boyu viplik statüsü elde ettiklerini de söylemiştim.
      Konu sanal kimlik olunca kişi istediği rolü oynayabilir de.
      Senin kim olduğunu bilmiyorum kutuge, timurkhan ve bilmem kim de olabilirsin.
      Benim Mister Caki ya da savataged olmağımı nereden biliyorsun? Kotu Adam'ı hep anonim kullandım isteyen Kotu Adam mahlasını kullanabilir de :)
      Mryer6'ya bazen aşırı yazdığımı benim yazılarımı silebilirsiniz demiştim de.
      Neden başkasının sözlerini sansürleme iması var onu anlamadım?
      ÇF hakkında başkasının eylemleri onu neden bağlasın? daha önce sorduğumda ÇFdeki kendi paylaşımlarını bir daha paylaşmayı düşünmediğini yazmıştı. Umarım fikrini değiştirmiştir.
      Herkes kendi eylemlerinden sorumlu. Sonuçları herkesi etkileyecekse de ...
      Etki tepkiyi doğruur aşırılık da aşırılığı getirir ÇF yıllardır hep aşırı davranmıyor mu?
      Furmetti ve nostalji çizgiroman sevenlerin hepsi yaşını başını almış kişiler otuzundan genç kimse olduğunu sanmıyorum.
      Kimse kimseyi gaza getirmiyor burada, kimse de gelecek yaşta değil.
      Yukarıda bir adsızın söylediği gibi yapılmak isteniyorsa önce banlanan viplerin paylaşımları paylaşılabilir.
      Protestocular bloglarının isimlerini burada yazarlar, paylaşımın yalnız yapılacağı hakkında her türlü kuşku ortadan kalkar.
      Mesajı birdaha okudum sildiğimde mryer6'nın yeni mesajlarını gördüm. Provakasyon deniliyorsa benim de payım olmuştur her zaman için ama provakasyon olsun olmasın kişilerin protestolarında itidalli davranmalarını umuyorum :)

      Sil
    2. ürettiğim şeyin üretildiği yerde kalması yönündeki fikrim değişmedi. daha önce de söylemişimdir belki; müslis tüccarın son kurtuluş çaresi olarak aynı malı birden fazla kişiye satması gibi görürdüm böyle bir yaklaşımı. öte yandan elbette, müslis tüccarın iflasında ağır vergiler, adaletsiz bir düzen, adamına göre muamele gibi tutarsızlıklar rol oynamışsa, ürettiği ürün hakkında son söz sahibinin üreten kişi olduğu gerçeğini de değerlendirip, öyle bakmalıyız konuya. yani benim tercihim sadece beni bağlar. beni de ne kadar bağlar, onu kestiremiyorum şimdiden.. :)

      ama forum kapanırsa çalışmalarımın uzay boşluğunda kaybolmasına izin vermezdim elbette. şu an ÇF'yi açık sayarsak, ÇF yöneticileri bir iyi niyet göstergesi olarak ben gibi dışlanmış üyelerin paylaşımlarını açık link haline getirirlerse hayırlı bir iş yapar, şikayet kaynaklarından birini bertaraf eder ve "hak" yolunda bir çizgiye yaklaşırlar sanırım.. kimbilir belki, yeni üye temininde de faydalı olur bu tür bir yaklaşım. hatta kimbilir belki bu paylaşımlara erişmek için ÇF üyesi olan yeni üyeler arasında katılımcılar da çıkar. bir çekirdek kadronun üretimiyle hayata tutunmak açmazından da kurtulur ÇF.. kendileri bilir tabi..

      Sil
    3. Merhaba, her şeyi geçtim. Vip olma konusunda
      a) Seriler tamamlanıyor Ne yapılacak Zıp zıp dergisinin 4. ve 5. taraması mı ?
      b) Mikro düşündüm sadece kendimi kurtarayım dedim 40 tane Türkiye Tercüman ve ya Milliyet Çocuk taradım (çok kişide olan ama kimsenin tarama zahmetine katlanmadığı dergiler) Eğer 40 paylaşım yeterliyse elbette. Milliyet Çocuklar 40 paylaşımla 10-15 kişiye viplik sağlar eee diğerleri? benden daha çok vip olmak siteyen diğerleri ne olacak ?
      Dosyanın birden çok yerde paylaşılmasının iflasla müflislikle alakası da yok ki dosyayı satmıyoruz paylaşıyoruz :)
      Siz malınızı parayla değil şartla dağıttığınızda vip için söyleyeyim trampa yaptığınızdda trampacının sonsuz iyi niyetine mahkum edersiniz kendinizi. Ee bakıyorum trampacı tarafların biri ya da aracı yer sürekli ihanet etmekte iyi niyet kurallarına. O halde tarmpayı alan kişinin de kendini trampa koşullarından özgür hissetmesi normal değil mi ?
      ÇF vip paylaşımları kendi malı olarak görüyor görmeseydi banlanan kişiden izin almadan paylaşmazdı değil mi ?
      ÇFde işine geldiği sürece haklısın senin paylaşımların diyor ama aynı zamanda benim malım diyor demiyor mu ?
      Tamam ÇF banladığı viplerin paylaşımlarını kendi malı olarak görsün, paylaşan da kendi paylaşımı olarak görsün ama mal aynı zamanda trampacının malı iyi niyetli olmasaydı zaten istediğini yapardı. Ama bir taraf iyi niyetli davranmamış zaten trampacı yani vip dosya üzerinde her türlü tasarruf hakkına sahip.
      ben vip olacam da banlanıcam yada vipliğim elimden alınacak aptalca bir sebeple o zaman vip paylaşımları görecektiniz internette :)
      Bunun yanında 6-7000 kitaplık ftp adresini yazmıştım (tufar, turuz ya da sanalbaba) burada. Başka yerde de söylesem o adresi kitapların değeri düşmez, girdiğim yerde en fazla bir iki teşekkür bir hayır dua belki bir iki rep alırım teşekkür edilir geçilir, rep sadece o forumda var çok da önemli değil ki bunlar.
      Eklemek istiyorum paylaşım sitesi çok yok ÇD, Eskit, ÇF çizgiromanlar her yerde paylaşılmıyor, ekitap ise söz konusu olan ÇFnin açık link arşivi bile arayanlar için uzay boşluğunda kaybolmuş durumdalar.
      Biri çıkacak açık linkleri toplu biçimde internete yükleyip paylaşacak o zamana kadar konumuz olan üç forum dışındaki bütün forumların ekitap sayfaları hep aynı 1500 ve ya 3000 ekitap ana başlığı ile idare edecek

      Sil
    4. Neyse gergin bir gündü mesajı yazarken bile cepten gergin muhabbetler yaptım mesajım da biraz gergin olmuş :)

      Sil
    5. ÇF'cuların sizi dikkate alacaklarını sanmıyorum. Foruma bu kadar emek vermiş bir insanın paylaşımlarına siyah yafta "BANNED" yapıştıranlar -ki %100 eminim banlamasalar dahi siz bir daha o şifreyi kullanıp da o foruma girmezsiniz, zaten forumu da banlanmadan kendi isteğinizle terkettiniz, tıpkı andersen gibi- utanmıyorlarsa, yüzleri kızarmıyorsa artık diyecek bir şey kalmamış demektir.
      "Rahmetli Öztürk Serengil bir arkadaşı ile Hilton otelinin havuzuna girerken Öztürk;
      - Bu beyefendilerden bu havuza ne çok işeyen vardır demiş,
      - Olur mu abi demiş arkadaşı, otel yönetimi havuza ilaç atıyor, işeyen oldu mu su kızarıveriyor,
      Öztürk gülmüş:
      - İşeyenin yüzü kızarmadıktan sonra, su kızarmış kaç para eder."
      Forum kurup ilahlaşanların yüzü kızarmadıktan sonra üç-beş garibana erdem dersi verseniz ne olur, vermeseniz ne olur.
      @true or false, Erol abi yeni kitabının malzemesini vipcortistte arıyorsun galiba?
      Şaka bir yana fikir üretip de yol gösterme izah etme yerine;
      Suçlama (komplo teorisi), hakaret etme (hastalıklı kafa), kapasitenizin ne düzeyde kaldığını gösteriyor. Sizinle lafa girmeyeceğim, çünkü dalgıç takımım yanımda değil.
      Teks'in Kit Karson'a güzel bir lafı var "Birileri onların yerine ateşte ki kestaneleri aldığı ve parmakları yanmadığı için mutlu olacaklardır.
      Birileri elini ateşe uzatıp kestaneleri alır sizlerde mutlu-mesut çıtırtılarla yersiniz. Ne diyelim Afiyet olsun.

      Sil
    6. @kötü adam,
      doğrularım var, kiminin oluşması uzun zaman almıştır, olasılıkla değişmesi de bir o kadar sürer, ama değişmez demek değil bu. bazen koşullar doğru bir hat üzerinde yürümemizi imkansız kılıyor ama çözüm doğruların yerine "kötünün iyisi" yaklaşımını koyup yola devam etmek değil, koşulları değiştirmeye çalışmakta gibi geliyor bana.. elbette başkaları bildiği gibi davranacak, diğer başkaları da "bildiği" gibi.. :)

      @afiyet olsun,
      bakarsınız dikkate alırlar.. :)

      aslında bu tür önermeler yapmaktan kaçınmaya çalışırım. zira bazı bünyeler sırf "yiğitlik" uğruna akılcı fikirlere bile direnç eğilimindeler ve önerme geldiğinde tınmıyor süsü veriyorlar kendilerine. sonra insan, gerçek kabak gibi ortada olduğu halde bu gerçeğin nasıl olup da muhatapları tarafından bir türlü görülemediğine şaşıp kalıyor... yani olumlu bir adım atmak bile ancak karşıdakinin haleti ruhiyesini tartmakla mümkün. o yüzden ortalığın dinginleşmesini istiyorum ya.. duru bir ruh hali, duru bir görüş de kazandırabilir insanlara..

      acelemiz yok, bekleriz.. :)

      Sil
  38. ''ÇF yöneticileri bir iyi niyet göstergesi olarak ben gibi dışlanmış üyelerin paylaşımlarını açık link haline getirirlerse hayırlı bir iş yapar.''
    Eğer iyi niyetli olsalardı bu blog açılırmı idi.2 aydan uzun süredir burada zaman harcarmı idiniz.Yer.6 sana ait olan senindir senin emeğindir ve senin iznin olmadan kimse linkini yenilememelidir.Bu kadarcık bile saygıyı gösteremeyen bir yerden birşey beklemek abestir.Onun için derim ki kendi bloğunda zamanı geldiğinde paylaşmalısın eğer kendi emeğine değer veriyorsan.Gelelimi eylem konusuna çizgiliforumda çok akil adam vardır.Ama kutugenin kimsenin sözünü dinlediğini sanmıyorum.Kendi bildiği yolda devam etme kararında bu onun kararıdır.Ama akil olup hemde çizgidiyarının toplantılarına dahi sofralarda çizgidiyarının yöneticileri ile çok samimi pozlar veren çizgiliforumun yönetiminde ki kişilere şunu sormak lazım bir acı kahvenin kırk yıl hatırı varsa size 1-2 saat keyifli zaman geçirme ortamı ve dostluğu sağlayan bir forumla ilişkinizi daimi tutmak için arada sırada da olsa orada olduğunuzu göstermeniz veya o çok değerli arşivinizden 1-2 parçayı orada da paylaşmanız zormu olurdu.Böylece artık bizler bu kavgayı kutugeye rağmen bitirdik aramızda sorun yok diyebilirsiniz. Hatta yeni admin mistercaki bile oraya bir merhaba diyerek bu adımı atabilir.Acaba bunu umarak çokmu hayalci oluyorum.
    hepdestek tam destek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim linkler sıkı bağlı. Adıma açılmış bir mediafire üyeliği üzerinden foruma verildikleri için kırılmaz. "kırık" mesajı alınırsa büyük ihtimalle anlık bir mediafire azizliğidir durum.

      Öte yandan; "insafa gelmek" ayıp değil. birilerinin insafa geleceğini ummak da. en azından fena halde "pişman" görmektense insanları, "insafa gelmiş" görmeyi tercih ederim ben.. :)

      ÇF yöneticileri ile ÇD yöneticilerinin bir araya gelebilmeleri başarıdır. Umut vaadeder. Altında başka şeyler aramaya gerek yok kanımca. Mistercaki'ye zaman tanıyın derim, netekim.

      Sil
  39. İtibar Kürke5 Eylül 2012 21:16

    Kutuge özür dilemeyi kendisine yediremediği için onun admin yaptığı MisterCaki elçi olarak gönderildi kanımca. Eskiden olsa kıyamet kopardı.
    Ya değişen birşeyler var, ya da söz konusu kişiler banlanan VİPler gibi gariban değiller ?????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, eskiden olsa kıyamet kopardı. Kolibri ve Profesör'ün başını çektiği bir yumuşama dönemi başladı. (İyi ki).. Bu yumuşama sürecilin olumlu etkileri forumların üyelerine bakışlarını da etkileyecektir. Biraz zaman alır belki, ama savaş yerini belli bir sınıra bırakır eninde sonunda. Üst yöneticilerin bu tür ortak buluşmalarını bir ateşkes olarak görmek lazım sanırım.

      Sil
  40. ''söz konusu kişiler banlanan VİPler gibi gariban değiller.''
    işte sorunda burda ya vipler yapsa şutlanır tam bir kast sistemi yeşil ve kırmızı ise rengin tehlikede değilsin ama turuncu ise rengin hapı yuttun.İşte bu güvensiz zihniyet işi bu hale getirdi.Ama uyanırlar mı nerde bir rüya olur böyle birşey olsa.
    hepdestek tam destek

    YanıtlaSil
  41. Yorum sayısı 107'yi geçti, yine ağırlaştı.
    Sıra,
    "açılıyorum"da
    Değişik bakış açılarından Açılı-Yorumlar.

    YanıtlaSil
  42. Yeni başlık için en uygun isim:
    Açılıyorum saçılıyorum,yıllardır yemek yediğim kaba s.çıyorum.
    Böö geldi burdan bana ben artık kaçıyorum.

    YanıtlaSil
  43. kutuge açılım yapmaya başlar başlamaz, falanca üyenin telefonunu oraya vermişler veren kutuge yorumu yazıldı.
    mistercaki adım atmaya başlar başlamaz arşivi açarız, saçarız yorumları düşmeye başladı.
    birilerinin çıkarları sarsılmaya başlayınca, buraya ilginç yorumlar düşüyor. yıpratma kampanyası hız kazanıyor.
    ahmaktimur-boklitus-darkmal-heidi den kurtulmak isterken dalton kardeşlerin oyununa gelmeyin arkadaşlar

    YanıtlaSil
  44. Arkadaşlar, forumun kapanması üzerinden çok şey değişti kötülüğün kötülük doğurduğunu, kavganın genelde kavga doğurduğunu da gördük. ÇFnin kapalı olduğu aylarda çizgiroman barışı için, türlü hatalara rağmen güzel şeyler de oldu.Gordon serisinin tamalanmasında palio'nun katkısı gözardı edilemez. Forum açılınca bunun sonuçlarının görülmesi normal.
    Forum için başından bulletin yerine phpbb kulllanılsaydı bazı masraflar hiç olmazdı.
    Ama kimsenin de paragözlükle suçlanması hoşuma gitmiyor. Forum sahibi olmak bedava değil ki yükleri, sorumlulukları var. ÇF'yi sponse etme karşılığında yöneticilik istense bile ne forum sahibini ne de sponsoru suçlamamak lazım. bana deseler ÇF'yi al her şeyiyle kabul etmem para ayıramam forumu yürütmeye, değil zaman ayırmak :)
    Bence olumsuz yazan, Mryer.6'ya saldıran kişiler hep aynı üç ya da beş kişi daha fazla değil.
    @Adsız5 Eylül 2012 22:29
    Konunun Mister Caki ile ne alakası var paylaşımları açmak isteyenler gelenlere değil gitmeyenlere ve forumun genel tutumuna kızıyorlar ;)
    Bir kaç eski vip paylaşımları açalım dedi. Önce Mryer.6'ya sonra Mister Caki'ye saldırıldı senden ondan bilirler diye sırada kim var ?
    Sahi ben de adımı değiştirsem mi Mr Kotü Adam olarak Mr'nin asil bir havası var.

    YanıtlaSil
  45. Kotu Adam5 Eylül 2012 22:39
    kardeş sen süper adamsın ya, nereden çıkarıyorsun bu yorumları :) mr.yer6ya saldıran kim normal konuşmaları bile tersten anlıyorsun birde aradan kafa toplarına girmeye çalışman varki bayıldım ama konunun seninle alakası yok sen çok yanlış gelmişsin :) basın bülteni gibi açıklamalara girişmene gerek yok senlik bir durum yok ortada.

    YanıtlaSil
  46. Kişilere saldırmak bence de yanlış asıl zihniyetin değişmesi için zihniyete saldırmak ve mantıklı makul ve gerçekçi sebepler ile ortaya çıkmak gerek kırmızı,yeşil ayrı turuncu sen git zihniyetini kırmak için mücadele etmeli.
    ''Forum için başından bulletin yerine phpbb kulllanılsaydı.''
    aslında sorun oda değil sorun foruma o kadar eklenti kondu ki birde resimler artık bir süre sonra forum yavaşladı ve sonra da çöktü çözüm belli idi ama yapılmadı.Bu işin para puldan çok amatör değil profesyonel bir zihniyetle idaresi gerekir.Yabancı forumlar bu konuda daha profesyoneller biz henüz emekiyoruz.
    öğreten adam

    YanıtlaSil
  47. @ Adsız5 Eylül 2012 22:46
    Merhaba, ilk önce Mryer6 için kötü adam olursun dendi şimdi de mistercaki adım atmaya başlar başlamaz arşivi açarız, saçarız yorumları düşmeye başladı.
    Yanlış gelmedim. ÇD ve ÇF'nin bir kaç yıldır takipçisiyim sadece yazmıyordum olayları biraz daha dılarıdan takip ediyordum.
    E peki sen kim oluyorsun neden giriyon kafa toplarına mahlasın ne hangi isimle yazardın ÇF'ye?
    İyiki ÇF'de değilim orada olsa mesajım önce kontrol edilir sonra işe gelmezse hiç yayınlanmadan silirdi :)

    YanıtlaSil
  48. Kotu Adam5 Eylül 2012 22:53
    sen dalton kardeşlerden biri olmayası sakın, üyesi olmadığın forum hakkında çok bilgi sahibisin, bu işten canı yananlardan daha ateşlisin çok manidar geldi bana.

    o halde soralım kotu adamımız kim olabilir.

    a-ahmaktimur - avarell dalton
    b-boklitus- jack dalton
    c-darkmal - william dalton
    d-heidi - joe dalton

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Adsız5 Eylül 2012 22:58
      Mryer.6 ve neredeyse bütün yazanlar benim daha önce ÇF'ye yazmadığımı zaten üslubumdan anlamıştır. Kapasite meselesi
      Çizgiromanla hep ilgili olduğumdan forumla da ilgiliyim. Daha önce yazsaydım foruma öyle saklanmaz adımı da koyardım. Sen kimsin forum yöneticilerine isim bulsak Red Kid'den Rintintin olabilir misin?

      Sil
    2. arkadaşlar, çözümlere odaklansak..
      yazı dilinde yanlış anlaşılmaya imkan tanıyan bir sürü gedik var, ama bu gedikleri sakin tutumu koruyarak kapatmak mümkün..

      "yediği kaba yorum yapmak" meselesini önce ben de şahsıma alındım, ama kastın başka olduğu; yönetici yanlışlarının forumu kirlettiğini ifade etmek isteyen bir metin olduğu şeklinde algılamayı seçtim (umarım öyledir).. netekim, fazla dert etmemek lazım yazılanları. bir takım maniplasyonlar olabileceğini de hesaba katarak, "tepkili" yerine "temkinli" yaklaşmak en güzeli..

      Sil
  49. Kötü adam adlı zevat; Heidi'nin telefon numarasını ibne sitelerine veren i...'nin mr.yer.6 olduğunu hepimiz biliyoruz. Andersen'in kılığına girip ettiği küfür kesmemiş ....'yi. Erkek adam kadınlarla uğraşmaz, ne b.. olduğu burdan belli, tabii sizlerinde ne olduğunuz ortada.

    Rumuz: İyiadam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @iyiadam,
      karşınızdakinin karakterini yakından tanıdığınız birileriyle benzeştirerek vardığınız çıkarım temelden yanlış.

      heidi'nin telefonunun bahsettiğiniz türde sitelere verildiğini nereden biliyorsunuz ki, verenin mr.yer6 olduğu konusunda bu kadar eminsiniz?

      benim düşünce tarzım şöyle işler..
      bu ithamı bulunan kişi bahsettiği sitelerde ne arıyor, diye sorarım önce... ilgi alanınızı eleştirmek bana düşmez ama bir erkek olarak seçiminizin yanlış olduğu da aşikardır "erkek adam kadınlar uğraşmaz" söyleminizden...

      size ders vermek benim becerebileceğim bir şey değil, o dersi çocukluk çağınızda anne-babanızdan almanız gerekiyordu, o nedenle kısa kesiyorum ve sizin gibi karakter dökümü niteliğinde bir söylem biçimi yerine şöyle diyorum:

      heidi'nin telefonunu, değil bilmemne sitelerine, kendi izni dışında herhangi birine veren varsa o kişiye aklınızın en karanlık fantezilerini uygulamanızda bence hiçbir sakınca yok. Elbette aynı şeyin ardarda yalanlar uydurarak, masumları ahlaksızca itham etmek için kullananlara uygulanmasında da bence hiç bir sakınca yok.

      Hala hastalıklı bir zihnin ortamı bulandırdığını idrak edemediyseniz, hastalığın bulaşıcı olduğunun canlı kanıtısınız!.

      Sil
    2. Hala hastalıklı bir zihnin ortamı bulandırdığını idrak edemediyseniz, hastalığın bulaşıcı olduğunun canlı kanıtısınız!.

      yanılıyorsun mr.yer6, sana bu ithamları yapan bizzatihi hastalıklı zihnin kendisidir, kurban falan değil bunlar. istediklerini alamadıkça hırçınlaşacaklar, terbiyesizleşecekler.
      ne hikmetse bunlar her sıkıştığında, forumda bugüne kadar kimseye yapılmayan saldırılar heidiye yapılıyor ve şövalyeleri yardıma koşuyor ve her seferinde birileri linç ediliyor. kahraman şövalyeler ve mağdur prenses maceranın sonunda istediklerini mutlaka elde ediyorlar.

      sözüm size dalton kardeşler, kutuge geldi işiniz bitti. istediğiniz kadar kudurun, küçülün mr.yer6 ve dostları sizin pisliğinize bulaşmayacak.

      kutugeye buradan çağrı yapıyorum, forum üzerinde oynanan oyunlar bitmedi, dalton kardeşlere dikkat et, yolun açık olsun...

      Sil
    3. Bu tür provakasyonları kimin hangi amaçla yaptığını kestirmek güç. Tartışma ortamının içinde fazla sayıda faktör, ondan çok daha fazla sayıda da aktör var. Sözkonusu yorumun sivilceli bir ergenin eğlence anlayışının ürünü olmasından tutun da, taraflardan birinin standart prosedür olarak uyguladığı çamur at izi kalsın zihniyetinin yansıması olması ihtimaline kadar bir sürü olasılık var. önemli değil... vipcortist ulaşılabilir insanlara ulaşmaya devam edecek. ulaşılamaz durumda olanlar için ne üzülmeye, ne kafa yormaya ne de onlara ve sözlerine anlam yüklemeye değer!

      Sil
  50. Dervişin fikri neyse zikri odur aklı ibneliğe çalışıp konuyu ibneliğe getiren biri için ne diyeyim :)

    YanıtlaSil
  51. Kızın numarası herhalde birilerinde vardır. Nosu google da aratılınca olayın doğru mu olup olmadığı anlaşılır. Bu olay gerçekse, yapan şerefsizi kınıyorum. Heidi savcılığa başvurmuştur herhalde bunu yapan kişi de evinden yapmadıktan sonra savcılıktan da bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.

    Her ne kadar adsız rumuzlarıyla yorumlar olsa da kimin kim olduğu kolayca anlaşılıyor.
    Dalton Kardeşler'in isim babası rcihan'a selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk defa konu edildiğinde de yazdım; eğer böyle bir taciz varsa savcılığa dilekçe vermek için bir dakika durmamalıdır heidi... gerçekte kendisini kötü amaçlarına kimin alet ettiğini bulmak istiyorsa derhal başvursun hukuk yoluna. çizgiroman aleminde bir sürü avukat var, bazıları beş kuruş masraf dahi talep etmeden tahkikatın tüm detaylarıyla, kendi canlarının davası gibi ilgilenmeye de hazırlar. birine rica etmesi yeter sorunu çözüm aşamasına getirmeye..

      eğer yapmıyorsa böyle bir başvuruyu, ya ortada böyle bir şey yoktur, ya uçurulan bu balondan haberi yoktur, ya kendisi için işlerin gitgide sarpa sardığını gördükçe daha da aşağılık tavırlar sergilemeye cüret edenlere alet olduğu gerçeğiyle yüzleşmeye cesareti yoktur, ya da bizatihi onlarla dayanışma halindedir.

      bir dakika durmasın!

      Sil
  52. Yeni bir kapak yapmalı; kimlikler sanal kalmalı mı? kalmamalı mı?
    Yoksa Gestapovari forum yönetimlerine herşey ayan beyan teslim edilmeli mi?
    Kızına koca alırken bu kadar incelemeyenler, iki çizgiroman için nüfus cüzdanı sureti, iyi hal kağıdı, ikametgah ilmuhaberi, mal varlığı beyannamesi,..vs istiyor.
    Her istendiğinde emre amade olman da şartlardan biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. isteyen verir kimlik detaylarını. diğerleri de VİP sisteminin dayatması olarak kimlik bilgilerinin yöneticilerin elinde bulunması gereğini peşinen kabul etmelidir. öte yandan, forum yönetimi de böyle bir gerekliliğin varlığını açıkça ifade etmelidir, forum kuralları bölümünde. aksi taktirde kimliğinin sanal kalmasını tercih edecek insanlar VİP seçilme noktasına geldiklerinde ikilemde bırakılmış, hatta VİP olma ümidi aşıyanıp ellerindeki dosyaları tarayıp yüklemeleri için bir nevi kandırılmış olurlar...

      aslında çaktırmadan kimlik bilgilerini gönüllükle vermelerini sağlamak da mümkün bu tür forumlarda. örneğin "ortak etkinlik düzenliyoruz, katılın" çağrısı genellikle o sanal kimliğin ifşa olmasıyla sonuçlanır. illa bir toplantı filan değil, "dergi hazırlıyoruz," gibi bir gerekçe de sonunda yazan çizen takımın en azından yöneticiler bazında deşifre olmasını getirir. kimileri bu deşifreyi şöhret basamaklarının tırmanılmaya başlaması gibi de görebilir tabi... :) yine belirtmek gerek ki, bu etkinliklerin altında illa da böyle bir kimlik dökümü çıkarma ardniyeti yoktur, lakin sonuç her halükarda deşifre olmak şeklinde zuhur eder..

      kişisel deneyimim bu tür ortamlarda kimlik bilgilerimin verilmesinin sakıncalarını ortaya koydu. güvenilir sandığım insanların özel mesajlarımı kendi çıkarları doğrultusunda kulladıklarını gördüm, kim olduğumun, "eve ekmek götürdüğüm fırının" birileri tarafından bilinmesi, nihai noktada bir şantaj mektubu almama kadar gittiyse de, kolayca farkına varılmayan bir tehlike daha var bu konuda. farklı karakterdeki insanların, özellikle yönetici koltuğunda otururlarken, gerçek kimliklerinin yara alabileceği bilinçaltı kaygısının etkisiyle yönetsel süreçlere katılımını, kendi inandıkları değerler çerçevesinde değil de, forum genel eğilimi ya da iletişimde oldukları "dostlarının" eğilimleri yönünde gerçekleştirmeleri şeklinde ortaya çıkması ihtimali asıl tehlikeyi işaret etmektedir bence.. "şu adamla telefonda konuşuyoruz, diğeriyle aynı masaya oturduk, öbürüyle dergi çalışması içinde yer alıyoruz, admin evime geldi," türü düşünceler yabana atılmayacak baskı unsurlarıdır objektif tutum sergilemenin önünde.. keza sadece yöneticiler için değil VİP konumu için de geçerli söylediklerim.

      temasta olduğunuz insanlar güvenilir kişilerse sorun yok. ama ummadığınız taş baş yarabiliyor, unutmamak gerek.

      Sil
    2. Merhaba, anlamadığım kimlik bilgilerimiz hangi iyi niyetle isteniyor?
      Kötü niyete önlem olarak mı ?
      Hangi kötü niyet?
      Warez korsan paylaşım yapan foruma zaten ip numaramızı veriyoruz daha ne olsun ?
      Türkiye'de neden sanal kimlik sanalda kalmıyor ? Bütün vipler birbirlerini tanıyorsa ben her vip olanın iyi niyetli olmasına güvenmek zorunda kalmaz mıyım?
      Heidi'nin teli, sizin eviniz ve işiniz hatta amirinizin adı. Böyle sakıncaları varken ne mantığı var ?

      Sil
    3. iyi - kötü diye bakmadan doğrudan niyete odaklanmak lazım. vip sistemi kapalı link üzerine kurulu ve kapalı linklerin bir şekilde dışarı çıkarıldığı gerçeği ortada. sistemini viplik üzerine oturtmuş çizgiliforum'un kimlik bilgilerini istemesini doğal savunma yolu olarak olarak görmek lazım aslında. böylece niyet, ileriki safhalarda olumsuz bir durumla karşılaşılıp iz sürmek gerektiğinde elde bir veri olmasını garantilemek olarak ortaya çıkar. burada yanlış olan bir çok şey var: kimlik bilgilerini vermek istemeyenlerin vip sistemini içine alınmamaları veya vermek istememeleri halinde dışarı atılacaklar sırasında en öne yerleştirilmeleri, üstelik link çalınması halinde hırsızlık potansiyeli en yüksekler arasında değerlendirilmeleri. o nedenle vip atamalarının sadece bir taltif değil, bir risk grubu tanımlaması olduğunun da uygun bir dille peşinen ifade edilmemesi ahlaki bir tutarsızlık oluşturur kanımca. ahlağın zayıf olduğu yerde de yasalarla çözemezsiniz çıkacak sorunları. yaptırımların ahlaki olup olmadığı da tartışılır, temel çürükse.

      kapalı link ve vip sistemi, hem şuçu, hem de suçluyu tanımlar. ÇF'de suç; link çalmak ise, suçlu bu linklere erişim hakkı olanlar arasından çıkabilir ancak. onlar da vipler ve yöneticilerdir. öte yandan, her biri potansiyel yönetici olan viplerin aynı zamanda potansiyel suçlu gibi görülmelerinde yaman bir çelişki vardır ve bu statüye geldiklerinde güvensizlik tohumlarını da beraberlerinde getirirler.

      fazla uzatmadan, "suçluları yaratan yasalarımız, onları cezalandıran yasalarımızdan çok" diyerek bitireyim. yoksa uzar gider bu mevzuu.

      Sil
  53. Yarın 10.09.2012
    Çizgiliforum yine ulaşılmazları oynuyor.
    Yorgan gitti kavga bitti.
    Paylaşımlar açılırsa biz yokuz
    der gibi.
    Teknik problemler, bandwith.
    Gerçek adımızla dönüş yapacağız sözüne inanasım geliyor.
    Bunun anlamı ben vipsiz yaşayamam demek midir ?
    Ee peki bilmem kaç yüz paylaşımı olup viplikten çıkartılan üyeler gitti hakları kaldı ne olacak onlar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönerler elbet 10.09.2012'de ne olursa olsun.

      Sil
    2. Yarından bir beklentiniz olmasın bence. Doğru beklenti ÇF yöneticilerinin doğru yönü seçmesi yönünde olmalı. Şimdi, tam zamanıdır üstelik. ;)

      Sil
  54. www.cizgiliforum.com olarak açıldı.Foruma ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, mesajı yazdığımda kapalıydı. Ben yazdığımdan açtılar gibi saçma sözler kullanmıyacağım. Forumun açılasına sevindim, ama insan bir haber verir bir kaç gün iki sunucu da açık bırakılır ama hiiiç aklıllardan geçiyor galiba
      Ama döneceklerini söylemiştim :D

      Sil
    2. İP adresi Almanya'da görünüyordu zaten. Belli ki bir hizmet sunucu ile anlaşmışlar ve geriye domain name meselesini halletmek kalmıştı. Belki de test sürüşü için ip ardesi üzerinden açıp sorunları saptamak istiyorlardı, biz biraz acele edip adresi duyurunca test sürüşünü trafikte yapmak durumu oluştu herhalde...

      hayırlı olsun diyorum..

      Sil
    3. ''İP adresi Almanya'da görünüyordu zaten. Belli ki bir hizmet sunucu ile anlaşmışlar ve geriye domain name meselesini halletmek kalmıştı. Belki de test sürüşü için ip ardesi üzerinden açıp sorunları saptamak istiyorlardı, biz biraz acele edip adresi duyurunca test sürüşünü trafikte yapmak durumu oluştu herhalde...''

      Acelenin sebebi bellidir,birkaçgün daha kapalı kalsalar,üç-beş kişide kalsak yola devam mecazi sözü gerçek olacaktı.
      Palio ÇD de hızını artırmaya başlamıştı örneğinki,bu hamleyle frenlediler.
      Başka arkadaşlar içinde geçerli tabii..
      Açılışı tınlamayanlarda oldu netekim.ÇD nin dinamizmini farkedip.

      Sil
  55. ÇF, paylaşım dünyasına bir virüs gibi girmiş ve pek hayırlara vesile olmamış olmak da istememiş bir forum..keşke hiç açılmasaymış...tekrar açılmasına da üzüldüm..hoş, kapalı kalsa da ürettiği virüs (paylaşmaktan korkma, üretkenliği baltalama)bir şekilde değişik forumlarda kendisine yaşam bulmaya çalışıyor...hiç gerek yok halbuki...ama na'palım..hayat böyle...güzeli de çirkini de bir arada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölümü deneyimleme hali, beklenmedik bir uyanış halidir aynı zamanda. İnkar edilse de bu deneyimin etkileri eninde sonunda kendisini gösterecek ve bahsettiğiniz virüsün üstesinden gelinecek. Diğer forumlar için de ÇF deneyiminden alınacak dersler vardır. Bu derslerin de aşı niteliğinde olacağını ve virüse karşı bünyeyi güçlendireceğini umalım.

      Sil
    2. Çizgiliforumun iyi yanları da vardı.
      Çizgiromanların taranması, Türkçe ekitaparın internete kazandırılması açılarından paha biçilemez.
      Tamam daha önce de çizgiroman taranmıştı, ama bu boyutta değil. İnsanlara her ne kadar vip statüsünde olsalar da sadece paylaşım için, başkaları da okuyabilsinler diye sahafiyelik çizgiromanların taranması güzel örnek oldu. Yukarıda da görüyoruz kıskanç kolleksiyoncular bile taramışlar çizgiromanlarını.
      Çizgiliforumdan önce internette dolaşan bir kaç bin ekitap vardı. Arada bir yeni açılan forumlar reklamları olsun diye üç beş kitap tararlar, 1500 ekitap tek link başlığınan sorna işi bilgisayar kitaplarına getirirlerdi. Türkiye'nin ilk ekitap tarama forumuydu. Benim bilgisayarımdaki Türkçe ekitapların neredeyse üçtebiri çizgiliforum kaynaklıysa iyi şeyler de yapmıştır.
      Viipliğin keyfiliği bir sürü potansiyelin kaybına yol açtı ikici sınıf üye muamelesi görmek istemeyenler paylaşım yapmadılar.
      İyi iş sonunda kendini ıspatlar diye gayret eden üyelerin vip olmasının uzun sürmesi ayrı konu.
      Onur üyesi yapmaları gereken kişilerin foruma küstürülmesi hatta forumdan banlanması üçüncü bir durum.
      Yapılan bir sürü hata ile müdavimlerini, üretici gücünü küstürdü. Çizgili forum bütün yaz kapalı kaldı, çizgiliforumu arayanlar ilk sırada vipcortisti gördüler. Nitelikli üyeleri zaten başka forumlara gittiler.
      Bu saatten sonra arkadaş hatırı dışında iş yapılacağını sanmıyorum o forumda.
      Çizgiliforumun artık toparlanıp eski paylaşım ortamını sunamayacağını düşünsem de, Türk internet tarihinde önemli bir yeri vardır bana göre.

      Sil
    3. Değirmene su taşıyacak insan bulmak sorun değil. Eski üyelerin gönül bağı hırpalanmış ve kopmuş olsa da, zamanla, cevher bulduğunu düşünerek üye olacak bir çok yeni kişi çıkacaktır. yine de işleri zordur bu noktadan sonra arkadaşların.

      çizgiroman üzerinden devam edeceklerse, Diyar'ın birçok seriyi hitama erdirme aşamasına geldiği ortadayken, taramalarının kalitesinin de hatırı sayılır şekilde yükseldiği gözlenirken, ÇF'nin sadece dosya paylaşımı üzerinden giderek yol katetmesi, eski şaşalı günlerine kavuşması zor. Çizgiroman kültürünün yaşatıldığı bir yer haline gelmesi, insanların birikimlerini paylaşabilecekleri, ÇR kritikleri yapacakları, vb. bir ortam yaratılması gerek. Asıl sorun da burada. Herhangi biri eline geçen çizgiromanı tarayıp paylaşabilir ama bilgisini paylaşacakların sayısı onlara oranla çok az ve bu az sayıdaki insanlar da zaten küstürülenler arasında yer alıyor büyük ihtimalle. ÇF temel ekibinde yer alan birkaç kişi bilgi açısından da zengin adamlar ama kendi aralarında geçecek muhabbetlerin tavsaması da kaçınılmaz olur bir süre sonra. Yani yapıcı üye çekme sorunu her daim var olacak. Mesele, bunu nasıl yapacakları... Dosya paylaşım temeli üzerinden VİPlik sistemi demoklesin kılıcı gibi durmaya devam eder aynı ısrar sürerse.

      Tabi sözlerim sadece ÇF için değil, ÇD için de geçerli. Hernekadar serileri tamamlamakta lider pozisyon almış olsalar da taranacak materyalin azalıyor olması her iki tarafı da ilgilendirmeli. Aynı kitapların daha kaliteli taranmaları biraz daha taşır sistemi ama sonuçta materyallerin tükenmekte olduğu gerçeği gelip tıkayacaktır orayı da. Yani ÇF gibi ÇD de geleceğe yönelik bir strateji arayışına girişmeli şimdiden.

      Neyse, ben niye hariçten gazel okuyorum ki? :)

      Sil
  56. ÇF'ye dair o kadar bilinmeyen ve anlatılmayan varken susmak niye? Gizli, saklı kalmayacak, sizler soracaksınız ben açıklayacağım. Yeter ki samimi sorun. Mytra dahil ÇF yöneticileri, aylardır bu blogda adsız olarak gizleniyorlar.
    Sıra bana geldi.
    İlk günden anlatmaya başlayalım, Kutuge WT'den neden ayrıldı, amacı neydi ve devamı..
    Dallas dizisi yeniden yayınlanıyor oysa asıl Dallas neredeymiş, gerçek Jr kimmiş göreceğiz.
    mr.yer6 yeni başlığı açabilirsin dostum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum şimdiye kadar susmak niye, neden şimdiye kadar konuşmadın Adını bağışlasaydın. Aç bi blog yaz orada ziyaretçin de oluruz hem :)

      Sil
    2. "Çizgiliforum Yönetimine Mektuplar" ismiyle bir başlık açmayı düşünüyordum zaten. Bir tür öneri ve istek kutusu olur, bedavadan anket hizmeti veririz, diyordum.

      Bir de "Görüşler" diye başlık açayım bari. Yoksa "Çizgiliforum'ın Kısa Tarihi" filan mı desek? :) Lakin, Endişem dezenformasyon..

      Dur, en iyisi "Ayıkla Çizgiliforum'un Taşını" diyeyim, böylece verilen enformasyonun bilgiye dönüşmesi için "ayıklanma" sürecine ihtiyaç olduğuna dair bir ihtiyat payı bırakmış oluruz, en azından başlıkta...

      Sil
  57. benim başlık önerim.

    çizgili forumun gizli tarihi
    devlet ülkesinde cüceler egemenliği nasıl kuruldu.

    02.05 arkadaşımızın anlatacaklarına bende katkıda bulunacağımı ilan ediyorum

    YanıtlaSil
  58. merhaba arkadaslar dark-malın kutulama yontemi ile vıp yaptıgı uyeyi nihayet buldum. forum kapandıgı ıcın ve acıltıktan sonra vıp uyeligi gerı alındıgı ıcın son derece kızgın. yeniden uye yapılmazsa kutuyu ve dekontu maıl atacagını soyledı. blogun adresını verdım. suprız gelısmeler olabılır. bılgınıze

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darkmalt'ın konu hakkında bir açıklaması var ve kesin bir dille reddediyor bu ithamı. Sanal ortam ve bilgisayar destekli kandırmacaların her an karşımıza çıkabildiği gerçeği beni bu konuya da ihtiyatlı yaklaşmaya zorlar. Açıkcası, aksi kanıtlanana kadar tanıdğımız kişi olan Darkmalt'ın sözlerine itibar etme eğilimindeyim.

      İki kişi arasında para trafiği olduğunu belgeleyen bir dekont ortaya konsa bile ödemenin gerçek niteliği nasıl izah edilir ilgililere, merak ediyorum. Bu toz duman ortamda ortalığı daha da karıştırmak isteyenler olduğu gerçeği her şeyi kolayca kabul etmemizi engellemeli.

      Sil
  59. Tıkanmış,üretme özürlü bir enkazla başlıyorlar.Tarama paylaşma
    8-10 kişinin üzerine yıkılmıştı ki bu sefer onunda bulunacağı garanti değil.

    Başka DİYARlar taramayı geçmiş,bir gurubu mevcut taranmışları iyileştirmeye çalışıyor.

    pes derim.bravo.

    YanıtlaSil