17 Eylül 2012 Pazartesi

Demedi Denmesin...

Demedi denmesin diyen, diyeceğini desin diyor, dinliyoruz...

Vipcortist'in sonlarına gelmeli artık, bitirmeli, herkes kendi yoluna gitmeli...
O yüzden son sözler söylenip, üstündeki yükten kurtulmalı.

Anlatacak şeyi olduğunu, bilinmesinde yarar bulunduğunu düşünenler için köprüden önce son çıkış!

İster Çizgiliforum, ister başka biri, isterseniz Vipcortist hakkında olsun diyecekleriniz.
Deyin ve bitirelim...

Diyeceğimi dedirtmedi diye demediğini bırakmasın sonra kimse... :)




209 yorum:

  1. Madem son çıkış burası bende uzun süredir suskun olarak takip ettiğim bu bloğa bir kaç satır yazayım.
    Dün benim ilgi alanım olan yabancı çrler kısmını dışardan bir yokladım ve gülmekten yerlere yattım.Kapalı linkli verilen bir kaç almanca çr vardı.Bunları güya birine hediye etmiş birileri.Ey akıllılar o çrleri aldığınız forumlarda bu paylaşımlar hiç üye olmadan bile indiriliyorken sizin bu yaptığınız nedir?
    Ben söyleyeyim;
    1-Üyelerini aptal yerine koymaktır.
    2-Kendi paylaşımlarınız çalınıyor üzerindeki isimlerimiz siliniyor diye kıyamet koparırken elin almanının veya ispanyolunun emeklerine nasılsa bu gavur diyip çöreklenmektir.Ya allah aşkına biraz ama biraz utanın.
    Bu arada gerçek bir çr sever olarak bu forum ve blogları aşağıya yazdım doya doya bakın inceleyin.
    Almanca çrler olanlar;

    http://mygully.com/forum/422-comics-mangas/
    http://www.boerse.bz/boerse/dokumente/comics-mangas/
    İspanyolca-portekizce çr olan;
    http://hqpoint.blogspot.com
    Buyrun çr severler alın ne viplik ne ciplik hepsi burada asıl çr sever bunu yapar.
    Bu arada kolibri bloğunda;
    ,ben acayip tamahkar bı adamımdır.
    Yeşili gördümmü dayanamam,hemen balıklama atlarım
    Hele kırmızı görsem düz duvara tırmanacağım zahir.!

    Bir de Melih41 diye birisi varmış,çok büyük egosu varmış,onun için kendine kocaman avatar yapmış, niye?
    Çünkü cizgiroman dünyasının tanınmış simalarından biriymiş,hem kendisi nasıl yapabilir,bir yönetici saygıdan dolayı yapmıştır jest olarak.
    Vay be,bak sen ...
    Daha neler yaparmış?
    Yüzü hep gülermiş,kimseyi kırmak istemezmiş.Herkesle dost olurmuş.
    Ama yeşile o da dayanamazmış, dostlarını kıramadığı için değil yeşil elbise hırsından geri dönmüş.
    Duy da inanma.

    Bu adamlar ellerinde yüz yılda okunamayacak şey olmasına rağmen zavallı üyelerin binbir emekle taradığı kitapları depolayıp sonra da sadistçe kapı dışına atıyorlarmış.

    Ama bu adamların,çizgiromanı sevdirmek ve ellerindeki kitapları ulaşamayanlarla paylaşabilmek için gece gündüz emek harcadıkları,değerli kitaplarını parçaladıklarını bilenler var.
    Hatta bu uğurda hobilerinden,kendilerine ve yakınlarına ayıracakları zamandan taviz verdikleri rivayet olunur.
    Yeni VIP üyelerin adını duyunca çocuklar gibi seviniyorlarmış,birisi VIP üyeliği kaybedince ondan daha fazla üzüyorlarmış,buna ne dıyorsun
    Yeşil için yapmışlardır.Egoları şişkin...
    Yeşil için yapmışlardır.Egoları şişkin...


    Hay Allah.

    Benden Paso.Dükkan kapalı.
    diye yazmış son olarak çizgiliforum kapalı iken bloğunda asıp keser bir haber bile vermiyorlar diye kızan sen değil miydin.Ne oldu da birden fikir değiştirdin.Sadece senmi palio da forum kapalı diye çizgidiyarında ilk yaptığı paylaşımda şöyle yazmıştı:
    ''İki dost olarak aldığımız kararla yaptığımız tüm paylaşımları
    gerektiği şartlar neticesinde kendi adımıza konularını açarak yeniliyoruz.''
    Peki şimdi forum açıldı diye neden sesiniz soluğunuz kesildi.O forumda yönetici bile olmadığı halde içinizden burada mektubu yayınlanan serdary67 harici bir ilkeli olanınız oldu mu?
    Şimdi soruyorum sizin kitaplarınızı parçaladınız da başkaları parçalamadı mı tarihi değeri olan antika romanlarını parçalayanlar olmuştu bir dönem nerde o insanlar peki bir dönem evinde yemek yeyip içtiğiniz anerkad yollandı hani sizin duruşunuz.Mektupta kolibri ve melih41 ile bizzat tanıştığını yazmıştı serdary67 birde üstüne para yolladığını yazmıştı.Şimdi nerde bu serdary67?
    Azıcık yazdıklarınızda içten ve samimi olsanız ama o dürüst duruşu gösteremiyorsunuz.O gayya çukurunda debelenmeyi çok seviyorsunuz herhalde ehhh ne diyelim debelenin sonra birgün sizde anerkad gibi nedamet getireceksiniz bunu hiç ama hiç unutmayın bugün birisine yapılan yanlışa ses çıkartmazsanız yarın sıra size de gelir.O zaman sakın kimseye kızmayın vipcortist sizi uyardı ama siz dinlemediniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serdary67 çizgiliforum yöneticilerinin bocalama döneminde Eskit'e destek vermesi nedeniyle üyelerin her iki forum arasında bir sorun olmadığı, hatta kardeş forum gibi bir imaj yaratılmasının arz ettiği yanılgıya kapılan diğer bir çok üye ve vip gibi bir kurbandır, gözümde.

      kolibri ve melih41'in kasti veya kötü niyetle insanları yönlendirdiğine ihtimal vermiyorum. o dönemde ÇF aslarının çoğu aynı şekilde Eskit'e destek vermiş ve dost elini uzatmıştır zira. Kendi kurtuluşları yolunda bir çaba olarak da değerlendirmiyorum bu tavırları. sadece ne olup bittiği üzerine yeterince düşünmemekten, eylemlerinin olası sonuçlarını hesaplamamaktan kaynaklanan bocalamalar olarak görüyorum bu tavrı.

      Hoş, sonuçta, 25Temmuz da ÇF'den ayrılıp bir başka forum kurma arayışlarına girmekte haksız değildir. Yanlış olan bunu "içerdeyken" yapması ve bu tutumun son güne kadar dostluk kisvesi altında yürütülmesidir bence.. yine de yermek gelmiyor içimden onu. Büyük ihtimalle izleyebileceği tek yolun bu olduğunu düşünmüştür kuracağı bir oluşumun yaşam şansı bulabilmesi için. öte yandan bu faaliyetin içerdeyken yürütülmesi ÇF'de bir kaç kişiyi dahi olsa, onları kurtarma çabası olarak da değerlendirilebilir. ama görünen o ki, iyi şeyi yapma isteğiyle de yola çıkılsa da bir takım kişilerin gözünde kötü işler yapıyor insan.

      ancak serdary67, başına gelenlerdeki çelişik, bazı asların tutarsızlık örneği davranışlarının rolünü doğru bir duruşla, saklanıp gizlenmeden, adam gibi açıklamayı yeğlemiş, mimleneceği yönündeki uyarılarıma karşın kararlılıkla doğru bildiğini yapmıştır. bu nedenle takdire şayandır kanımca.. keşke, herkes uğradığı haksızlık karşısında hakkını savunacak yürekliliği gsterebilse. ama malesef çoğunluk, ufak kazanımlar peşinde, süklüm püklüm bir tavır takınmayı yeğliyor.

      Sil
    2. http://mygully.com/forum/422-comics-mangas/
      http://www.boerse.bz/boerse/dokumente/comics-mangas/
      adreslerine leccher.to'yu ekleyelim. Almanca başka forumlar, siteler de var.
      leecher.to daha çok orjinal paylaşımlar içeriyor.
      leecher.to'nun sloganı on numara: Der wahre Underground, alles andere ist eine Raubkopie!
      Forumlar rakip olduları halde birbirlerine link atıyorlar; ya leecher.to gene kapalı gene kapalı, açılsa da orada da forumlaşsak muhabbetleri yapıyorlar. Leecheer.to'da aradığım dosya konusu açıyor üye, cevapta boerse'de aradığın mevcut bro yazılıyor.

      Sil
    3. ÇF ile ÇD arasındaki gerilim hiç yaşanmayabilirdi belki. zaman zaman düşünmüşümdür konu üzerine. bakunin kopmadan önce ÇF'de yaşanan tartışma sürecini iyi yürütemediklerine yormuştum kavgalı ayrılışı. Ama görünen o ki, görünmeyen eller de işin içine girip istediği hedeflere doğru ilerletmek için hinlikler yapabiliyor bu tür ortamlarda.. netekim ÇD yola çıkmış ve ÇF'ye karşı mücadeleye başlamış. Bu tür bir kavgalı ayrılışın başka tür bir yol seçtirmesi zor insanlara. Bu dakikada diyebileceğim mücadele sırasında daha etik kurallara bağlı kalınması, hatta mücadele gibi değil de rekabet gibi ele alınmasının herşey ve herkes için daha iyi sonuçlar doğrubileceğiydi... geçmiş zaman! artık yapılacak şey, görmek ve ders almak.. sanırım alınıyordur o dersler..

      öte yandan yabancı sitelerdeki barışçıl ve birbirine destek veren yaklaşımları tek çekirdekten çıkmamalarına yormak yanlış olmaz herhalde. türkiye'de de bir sürü çr forumu var ama kavga aynı çekirdekten çıkmış dallar arasında. diğerleriyle kayda değer bir geçimsizliği yok kimsenin.. şimdi, biz dışarıdaki bu uyum ortamını, bu birlikte yürüme isteğini, bu "ağaç dallarıyla gürdür" felsefesini nasıl olur da sağlarız üzerine kafa yormak durumundayız... bu bağlamda diyar'ı daha atak ve daha olumlu görüyorum, doğrusu.. hayırlısı diyelim...

      Sil
    4. Başkaları istediği kadar başını kuma gömüp pembe hayal dünyasında yaşasın.
      Hoşuma giden sözleri söyleyenler iyi, söylemeyenler müfteri desin.
      Konunun konuşma mekanı olan burada, konuşulanlar açıkça, görüleceğini bilerek konuşuldu zaten.
      Yoksa bloğun adı bile yalan mıydı?
      Blogda insanlar asıldı, kesildi,dedikodu yapıldı.
      Bazen tatlı anılar acı olanları, bazen acı anılar tatlı olanları unutturuyor. Monitörün arkasında insan aklına geleni, gönlünden geçeni söylüyor.
      Dur bende bir şiir yazayım:

      Çizgiliforum olmadığı zaman
      Sus, ağla, istiyorsan derdine yan
      Herkesin konuşabildiği ortam
      Vipcortist blog oldu ne sanırsan san

      BadBoy derler bana saklanmıyorum
      Serazad gönülle interneti dolaştım
      Bu bloğa gördüklerimi yazdım
      Gönlünce düşün, adım BadBoy benim.

      Altı beşlik olmadı ama 11'lik oldu.

      Sil
    5. Buradan Kolibri'nin bloğuna yazı taşıyanla Kolibri'nin bloğundan buraya yazı taşıyan aynı mı acaba ? O yazıları daha önce görmüş bir şey dememiştim. Böyle konularda sağduyulu davranmayı şimdi öğrenmiş oldum

      Sil
    6. blogla ilgilenemedim dün. gece saatlerinde girip, sizin mesajı görünce merak ettim, buradan kolibri'nin bloguna taşınan yorumlar nelermiş diye. kaçırmışım o söyleşiyi.. işaret ettiğiniz için teşekkür ederim.

      sorduğunuz soru, aradaki yorum transferini aynı kişi mi yapıyor'un yanıtı bence hayır. oradan buraya taşıyanı az çok kestirsem de buradan oraya götüren o değil sanırım. kolibri yazarın tarzından kim olduğunu anlamış olabilir, bilemiyorum.

      doğal olarak kolibri ile bazı konularda fikirlerimiz örtüşüyor ve elbette bazı konularda da ayrışıyor. gizli odalarda paylaşım yapmanın sakıncaları ve erişim hakkına sahip olmayanların ilgili paylaşım mesajlarını görmelerini engellemenin forum tekniği açısından sorun yarattığı düşünceleriyle paralel şeyler düşünüyorum ben de. zaten daha önce yazmıştım birkaç farklı yorumda. forumdaki veri kaybının özellikle konu başlıklarında geçen muhabbetler açısından rahatsız edici olduğu fikrine de katılıyorum. hatta, tay gordon 1.seri'nin etiketlerini düzenlemek için dibimin düştüğünü hatırlayınca, bu tür fark edilmesi güç ama forumun arama motorlarında çıkmasını sağlayan ayrıntıların da yitirilmiş olduğu gerçeği içimi cız ettiriyor..

      tabi ki ayrıştığımız yerler de var ve zaten kolibri de sözkonusu yoruma yanıt yazarken burada dile getirdiğimiz bazı söylemlere katılmadığını belirtmiş. o da normal elbette.

      bir ara, kolibri'nin bloguna yanıt yazayım dediysem de, bu tartışmalardan uzak kalmak istediğini özellikle belirttiği ve tematik olarak onun blogunda bu tür söyleşilerin sakil duracağı gerçeğini göz önüne alıp, söylenmesinin gerekli olduğu karşı söylemleri buraya, yani "cepheye" taşımanın daha doğru olduğunu düşündüm..

      kolibri öncelikle, zarif bir şekilde birkaç vip isimden bahsetmiş ve bu arkadaşların vip olarak varlık ve değerlerini sürdürmelerinin anlamlı olduğunu belirtmiş. elbette, şu anda aktif veya süper üye konumuna indirgendiklerini biliyordur. burada kendine yakışır incelikle, eski vipler hakkında yapılacak (savataged'in deyimiyle) "genel düzenleme" sırasında bu arkadaşlarımızın öneminin değerlendirmeye alınmasını sağlamak üzerine bir mesaj verme çabasını okuyorum ben. Aksi takdirde her biri vip statüsünü kaybetmiş insanların isimlerini vipliğin paylaşım temeline dayanmadığını savlayan bir mesajda zikretmesi kendisiyle çelişir bir durum oluşturur. bu çelişkiyi göze alarak sözkonusu isimleri zikretmesini bir tür fedakarlık olarak değerlendirmek gerek. üstelik, sözettiği iki ismin cortlistte geçtiği, birinin iki saat içinde timurkhan tarafından infaz edildiği, bir diğerinin de liste müellifinin bir kaşık suda boğmak için can attığı gerçeğini de biliyor olduğuna göre, kolibri'nin yaptığı fedakarlık gerçekten ciddi boyuttadır. sanırım aynı nedenlerle cortlist tartışmaları yaşanırken kıyımın "adaletli olup olmadığı" yönünde söylem dile getirmiştir kolibri. yine de bu isimlerin neden cortliste alındığı ve şu anda neden vip statüsünde bulunmadıklarını düşünmesi gerekir bence. demek ki, bazı yöneticiler ne kolibri kadar iyi niyetli ne de onun kadar vefakar!

      (devamı var...)

      Sil
    7. (devamı...)

      seriler tamamlanıyor diye düşünenlerin yanıldığını da söylemiş yorumunda. mesela burada da ayrışıyoruz. öncelikle saptamanın "tamamlanı-yor", yani devam eden bir süreçten bahsetmekte olduğunu vurgulayalım. seriler tamamlanıyor! elbette tamamlandı demek değil bu. ama yol katedildi. bir kısmı çizgiliforum'da, bir kısmı çizgidiyarı'nda. gordonlar, teksler, zagorlar, korkular, doğan kardeşer, milliyet çocuklar, conanlar, abdülcanbazlar, martin mystereler, nathan neverlar, adını sayamayacağım şunlar bunlar, vb. tamamlanmıyor mu? yolun neresindeyiz?

      Geriye elbette tamamlananlardan çok daha büyük bir "eksikler" kısmı kalmıştır. Ama bu eksiklerin kime ne ifade ettiğini değerlendirmek gerekir. çok spesifik bir materyalin eksikliği, sadece o spesikif niteliğe ihtiyaç duyan kişi için belirgindir ve anlam ifade eder. ama "spesifik" dediğimiz şey zaten nadir bir özellik arzeden şeydir ve aynı nadirlikte insanlar için hayati önem taşır. büyük çoğunluk için hiç bir anlam ifade etmez o nedenle.

      serilerin tamamlanıyor olduğu saptamasını kolibri'nin "ilgi alanının sınırlılığına" bağlamasına da katılmıyorum.

      "ilgi alanı" konusunu dilin mantığına başvurarak açalım. "ilgi alanı" kavramı kendi içinde "sınır"ı kapsar. sınır çizildiği için bir "alan" söz konusudur. kavramı böyle oturtunca, kolibri'nin söylemek istediğinin, ilgi alanı "dar" olanları kast ettiği sonucuna varmalıyız. Bu noktada kişi olarak ilgi alanının genişliği çok önem arz etmez. önemli olan bireylerin geniş ilgi alanları arasında kesişen noktalardır. bir kitleye hitab etmek iddiasındaki her oluşum kesişme noktalarına odaklanmalıdır, yani kitleyi oluşturan çoğunluğun değerinde birleştiği noktaya. İşte bu kesişim-birleşim noktalarında seriler tamamlanıyor! Hatta tamamlananlar çoğunlukta.

      mesela gordon tay serisini ele alalım. palio ve ozanbarış ikilisi bu serinin birinci kademesini tamamladılar. elle tutulur gerçek bu. ilgi alanımız olsun veya olmasın bu gerçek değişkenlik gösterebilir mi? elbette hayır. sadece farklı bireyler için arz ettiği önem değişir. Bu anlamda kolibri'nin serilerin tamamlanıyor olmasını reddetmemesi, sadece önemini sorgulaması gerekirdi bence.. gordon gibi, 1001 roman, ceylan, korku, serileri de tamamlanıyor ve sanırım kimse bu serilerin önemsiz olduğunu iddia etmeyi denemeyecektir.. :)

      seriler tamamlansın veya tamamlanmasın, tamamlanması önem arz etsin veya arz etmesin, hiç dert değil. asıl sorun dev boyutuyla ortada durmaktadır: çizgiliforum serileri tamamlayacak birikime sahip insanları nasıl kendisine çekecek?

      Geçmişte izlediği yol ve sistem ile ilerleyemediği ortadayken şimdi ne yapacak?

      Sil
    8. Kolibri'nin son paylaşımı beni şaşırttı. Pet shop boys diye bir grubun albümünü paylaşmış. Bloğunda paylaşacak kadar sevmesini anlayışla karşılıyorum, ama bence çok zevksiz ve boş bir albüm. Müzik tercihlerini değiştirmesini umarım.
      Tartışmalardan uzak kalmak istediğini belirttiyse de mekânında bad guy müfteri sözlerini bir araya getirerek incelik göstermiş. Bin imanın bir iftira sayılmayacağını bilmek için hukukçu olmaya da gerek yok.
      Genel olarak başlandığı yerde kalınan, kişilerin soylu ve onurlu davrandığını düşünerek birilerinin mücahidi olduğu bu durum beni baydığından yazmayı bırakmıştım, yazı buraya gözümün önüne konmasa yine yazmazdım, tartışmalardan uzak kalmak isteyen hiç yazmazdı.
      Ben kim olursa olsun iyiye iyi kötüye kötü derim, bana karşı hareketin cevabını geç de olsa veririm. Ama blogda üç kere iftiraya uğradım. ÇF’nin vipli çizgiroman paylaşımlarına tamah etmemiştim. ÇD’de dahi indirmediğim birçok seri var. ÇF’de birine yazılan mesajda üç yıl sonra da biz burada olacağız umarım sizde olursunuz diyorlardı Ne de olsa linkler yenilenecek, kayıplar telafi edilecek. Elimde, forumda olmayan materyal var, tarayıcım da var, bir sayfayı bir saniyede çeken tarayıcı varmış, ileride ondan alacağım, bir arkadaşımın ÇF’de vip olmasını sağlayacağım. O spekülasyonlar yapılan arşivi yağmaya açacağım. Bir kaç yıl sonra da olsa bu tartışmaları gerçekten noktalayacağım.

      Sil
  2. Bakunini yollayan zihniyet hep aynı idi.Giden gitsin kalanlar yeter.Ama işte gelinen nokta diyar hakikaten çizgidiyarı oldu her anlamda hatta eski paylaşımları hani ''çalıntı'' denenleri yeni ve daha kaliteli olanlarla değiştiriyorlar.Demek ki zaman ve imkan meselesi.Öte yanda eskikitaplarım daha açılalı öok kısa süre olmasına rağmen e-kitaplar konusunda zengin çeşidi ile ayrı bir cazibe merkezi oldu.Bu durumda birileri hala yok viplik yok kapalı paylaşım mantığında ise hala kavga mantığı ile olaya yaklaşmak isterse çok ama çok şey kaybeder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇF temel taşlarını kaybetti zaten... Kalanlar da geçmişte kurulan dostluklara karşı bir tür "son vazife" anlamında oradalardır herhalde. Benzer şeylerin tekerrürü halinde; yandı bitti kül oldu!

      Sil
  3. Eskikitaplarım'da değişen bir şeyin olmadığını çizgiliforumun tekrar açılma bahsinin geçmesinden beri ortaya paylaşım adına bir şey koymayarak ispatladı. Özel oda açıp orada paylaşsınlar kendi aralarında artık. Bundan sonra birilerini doyurmak asıl aç olanları doyuramamak demekten başka bir şey değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskit'te ne oluyor, neler yapıyorlar pek bilmiyorum. E-kitap özelinde forum formatında faaliyet gösteren az sayıda mekandan biri olmanın avantajını değerlendirdiklerini düşünüyorum. ama telif hakları dolayısıyla çizgiroman paylaşmaya oranla daha riskli olan e-kitapa yönelmeleri yaptırım uygulanması an meselesi olan bir mekan kılıyor burayı. zira ÇR sektörü gibi değil kitap yayıncılığı. hem yayıncı sayısı fazla hem de haklarını koruma anlamında çok daha ileri bir noktada yayınevleri. hele gizli odalarda falan güncel kitapların taramaları dönüyorsa, ya da yayıncılar bu şüpheye kapılır da harekete geçerlerse ağır sonuçları olur forum yöneticileri için. bize, başlarını ağrıtacak şeyler yaşamamalarını dilemek düşüyor sanırım..

      Sil
  4. Özelodanın mucidi ve yayılma kaynağı cizgiliforumdur.Eğer yayınevleri birileri ile uğraşacaksa ilk uğraşacağı hedef cizgiliforum olur.Sonra diğerlerinide sıra gelir.Asıl önemli olan o kapalı odalar değil önemli olan dün gördüğüm bir habere göre kitap paylaşan (burada kitap içine çizgiromanları da sokarlarsa şaşmam) 50 bin tl ceza alacakmış ki buda zaten forumların bitişi olur.Yani sözüm kavga eden tüm forumlara yarın bırakın forumdan gizli gizli paylaşımı mail ile bile birbirinize bir şey yollayamayacak hale geldiğinizde bakalım o zaman o kavgalarınıza değecekmi.O kadar kırdığınız incittiğiniz insanların ahı birgün sizi bulacak bu sözüm tüm türk forumlarına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu ceza meselesinin nasıl uygulanacağı veya yeni yasanın nasıl şekilleneceği henüz belli olmasa da bir çember çizildiği ve bu çemberin daraltılmakta olduğu gerçeğini reddetmememiz gerekiyor. "olmaz, yapamazlar, bir çaresi bulunur" gibi yaklaşımlar temennidir. elbette dileğimiz kısıtlamaların bize bilginin çoğaltılmasına ket vuracak şekilde yansımaması...

      Sil
  5. Eposta adresim benim özel hayatım kimse potansiyel suçluı olarak görüp epostamı takip edemez insan haklarına aykırı.
    Kanada'da avi uzntılı paylaşımlar yasaklandığından filmlerin dağıtımı rar dosyası olarak yapılıyor

    YanıtlaSil
  6. Adsız dostum senin herşeyin bizzat amerika tarafından izleniyor.Fransa özel yazılımla telif hakkı olan paylaşımları takip ediyor.Birçok doya upload sitesi kapatıldı.Hatta hotfile için telif hakkı ihlali sebebi ile dava açılma durumu var.Hatta ülkemiz facebookda şehit haberleri sebebi ile yazılan mesajları kapatma için çalışma yapıyor.Yani netin özeli falan kalmadı.

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar bu tip paylaşım kapatılacakmış türü haberler safsatadan başka birşey değil , hep lafta kalan şeyler çıkıpta uygulansında görelim . Bir defa yönetenler neden böyle şeylerle uğraşsın ki halk zaten film , müzik, sosyal medyada paylaştığı komik video , resim gibi şeylerle uyuyor birde uyandırıp gözünümü açacaklar. Sanki kitap paylaşımı sona erdirildiğinde kitaplarda satış patlamasımı yaşanacak , müzik ve film paylaşımı durdurulduğunda dvd kapış kapış gidecek mi ? Yöneticiler birşey yapacaksa önce vergileri düşürsünler fahiş fiyat uygulayanlara bir ayar versinler sonra el atsınlar, herzamanki gibi lafta kalan şeyler .
    Dosya paylaşımı yapan siteler olayı apayrı , başlangıçta megaupload kapatılınca bende yasaklama başlıyor zannettim filesonic, fileserve gibileri tırsıp paylaşımı kapatınca tamam dedim iş ciddileşiyor ama hiçte öyle olmadı görünüşe göre megaupload gerçektende vergi kaçakçılığı işlerine bulaşmış çünkü mediafire hâla ayakta duruyor , sürüyle yabancı dilde çizgiroman paylaştım linkler sapasağlam duruyor. Bence Amerika bu işten pişmanda oldu dosya paylaşımındaki pazarı avrupadakilere kaptırdılar.
    Yani dış etkenlerle forumların darbe yeme ihtimalini düşük görüyorum, sonuçta şikayetçi olan yayınlanmasını istemediği materyali bildirir o materyalde silinir olur biter , ha belki özel odalar sorun yaratabilir orada neler paylaşılıyor diye o zaman da yayın evi temsilcilerini bağlarsın , siteye süper üye,vip yaparsın buyrun görün istediğinizi kaldıralım dersin olur biter olmaz olmaz diye birşey yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten çıkarılacak (çıkarılırsa) kanunda da 3 kere uyarı olacakmış. eğer uyarılar sonunda telif hakkı olan paylaşım kalkmaz ve tekrar ederse para cezası vs. devreye girecek. yani pek öyle yoketmek amaçlı olmadığı belli. ki yoketmeye yönelik her tavır internet abonesi sayısını da düşürmeye yönelik adımdır. bunları hesapladıkları kesin. :)

      Sil
    2. @cobra,
      meseleyi küresel ve lokal olarak iki ayrı mecrada ele almakta fayda var. küresel ortamda egemen kültür, korsan yoluyla da olsa yayılmaya devam etmek ister kanımca. kendi ürünlerinin ticari boyutunu da değerlendirmeye alırlar elbette ama eğer egemen kültürü pazarlayan devletlerin çıkarına olan şey, ticari değerden daha büyük bir şeyse, küresel boyutta her yolla yayılmasına göz yumabilirler. bu güne kadar olan budur. amerikan filmleri aracılığıyla koca bir nesil onların ne büyük adamlar, ne müthiş bir millet olduğu imalarıyla etkilenmiştir. bu reklamla veya para harcayarak kolayca elde edilebilecek bir etki değil. biz korsan deyip, oh bedava deyip alıp izledikçe, okudukça zahmetsizce diledikleri fikirleri çaktırmadan aşıılıyorlar bize. elbette toplumun tümü bu verileni yalayıp yutuyor değil, ama büyük kesimi malesef öyle.. o yüzden lokal kültür ürünleriyle küresel kültür ürünlerine farklı bakmak gerektiğini düşünüyorum.

      lokal kültür ürünleri ise bastırılmak, dünya pazarlarına açılması engellenmek istenen bir ticari materyal arzeder küresel güçler için. yani üzerlerinde etki gücü olduğu ülkeleri paylaşım filan gibi noktalarda kısıtlamak işlerine geliyor olabilir. biz ağır yaptırımlar altında kendi aramızda bir şeyleri paylaşamazken, "büyükler" çatır çatır yayabilirler istedikleri materyali..

      o lokal ürünün kendi çıkarlarına kullanabilecekleri bir araç olması ihtimali doğduğunda, zaten küresel pazara onlar eliyle sürülürler, hiç merak buyurulmasın.

      yani olmaz olmaz gibi kestirimler, umutlu söylemler olsa da, kurtların aklından ne geçtiğini bilmeden veya olacakları görmeden, kesinlik bildiren fikirler havadadır kanımca..

      Sil
  8. Çizgiliforumun açıldığını bugün tesadüfen öğrendim.Siteyle ilk tanışmamda herkesin sorduğu:'Nasıl vip olunur?' sorusunu sormuş ve 'paylaşım-dostluk-katılım' cevabıyla birlikte derhal bir tarayıcı alıp elimdeki (sitede hala benim taradığım ve piyasada bulunmayan) kitapları tarayarak birkaç ay sonra vip olmuştum.1-2 hafta ara verince viplikten aktif üyeliğe indirildiğimi görünce sitemlerimi dile getirmiş ve bunun nedenlerini kanıtlamak zorunda bırakılmıştım.Kitap paylaşımları haricinde çok daha önemli paylaşımlarım vardı aslında;ama şu an itibari ile bakıyorum gene 'aktif üye' olmuşum.Belki mantıklı bir cevap gelir diye şimdilik nickimi vermiyorum ama sanırım 'vefa' ile ilgili şeyler gene gözardı edilecek.Vip üye olmanın çok fazla avantajı var mı dışarıdan içerisini görmeyenler için? söyleyeyim;linklerin çoğu yeni vip olanlar tarafından indirilemiyor çünkü kırık.Eski vipler de indirdikten sonra pek mumursamıyorlar galiba;yeni hamallar bulunup yüksek bir adrenalinle eksik linkleri tamamladıktan sonra,yapacak çok fazla hamalllık kalmayınca derhal 'süper üye' yapılarak b.k çukuruna atılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "b.k çukuru" yerine "topluma kazandırma" terimini tercih ediyorum ben.. :) öte yandan, son bir sene için konuşursak, "hamallık" viplerden modlara, modlardan smodlara geçmişti. Galiba bu günlerde admin grubunda.. Eh, "biz bize" diye diye gelinecek kaçınılmaz nokta..

      tabi ben bunları yazdım diye mekanda bir hareket olur, smodlar, modlar (şu an tek mod var galiba) ve vipler ile tekrar vip olmak isteyenler dört koldan link yenilemeye girişebilirler. yani, "mr.yer6 ÇF adminlerini sevmiyor" demesin kimse..:) Yok ööle bir şey.. :)

      Sil
  9. ''.Vip üye olmanın çok fazla avantajı var mı dışarıdan içerisini görmeyenler için? söyleyeyim;linklerin çoğu yeni vip olanlar tarafından indirilemiyor çünkü kırık.Eski vipler de indirdikten sonra pek mumursamıyorlar galiba;yeni hamallar bulunup yüksek bir adrenalinle eksik linkleri tamamladıktan sonra,yapacak çok fazla hamalllık kalmayınca derhal 'süper üye' yapılarak b.k çukuruna atılıyor.''
    İşte bir forumun kısa özeti vefanın bir semt adı olmadığının bilincinde olmayan adamların yönettiği bir yerden ancak bu kadar beklenir.Bakalım daha kimler burada pişmanlıklarını yazacaklar.İyiki yer.6 bu bloğu açmış valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir çok kişinin de başını belaya soktum galiba. ÇF özelinde ÇR aleminin yanlışlarını resmedelim, yanlışların kökenine inelim derken, zarar görmesin diye üzerine titrediğim bazı insanların harcandığını, bir yandan da bu güne kadar hiç güvensizlik duymadığım bazılarının yalpaladığını görmek de üzdü beni.. neyse, olan oldu..

      Sil
  10. Viplik düzenlemeleri yakında yapılacak diye buyurmuş ulu yönetici.

    Birer ikişer renkler turuncuya dönüyor halbuki açıklama falan olmaksızın.

    Doğal vipler bunlar heralde ,her koşulda vip,her koşulda yönetici.doğuştan yani.

    Kalanları salakmı sanırsınız diyeceğim,

    de burukluk izin vermiyor içimdeki,senelerce uğraşmışız kolay değil.

    cevap belli zaten : salağız apaçık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi niyetin salaklıkla özdeşleştirildiği sık görülür, ama genelde cahil tutumudur bu özdeşliği kurmak. işin kötüsü okumuş yazmışlara da sirayet ediyor anlaşılan.. e, üzüm üzüme baka baka..

      yani kendinizi eleştirmek yerine hakedenleri eleştirmek zamanı artık.. zira otokritik de birileri tarafından salaklık emaresi olarak görülmeye müsait..

      Sil
  11. Nede olsa bazıları ''doğal'' vip,smod yada admin oralarda.Ama yüzyüze sorsanız belki cevap bile veremezler size.Çünkü onlar için birisinin özel olabilmesinin kıstasları zaten bellidir.Acaba bu kadar insanların salak yerine konulduğu başka bir forum varmı diye sorarsanız derim ki isminden bile belli değilmi ''cizgili'' yani üstünü ciz gitsin ne olacak ki.Yazık çok yazık başka yazacak bir şey yok bu yapılanlar için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız dostum,çizgiromanlarda hapishanelerde taş kırma cezasına çarptırılan mahkumların kıyafetleri 'çizgili' idi.Taş kırmayan veya kıramayacak hale gelen mahkum ya hücreye konur veya ortadan kaldırılırdı.Bu çizgilide de tarama yapacak kitabı kalmayan ya başka angarya işler yapmayanlar viplikten atılıyor.SS kampına dönmüş valla; yalakalık yapanlar hayatta kalıyor yapmayanlar,daha doğrusu yapamayanlar fırına.

      Sil
    2. "isminden bile belli değilmi "cizgili" yani üstünü ciz gitsin"

      bu tür çağrışımları seviyorum netekim.. elbette abartı var, ama abartı, belirgin olanın altını çizmek şeklinde olunca işe yarıyor..

      Sil
    3. "yalakalık yapanlar hayatta kalıyor yapmayanlar,daha doğrusu yapamayanlar fırına."

      bu konuda şüphelerim var. yani herkesi aynı kefede değerlendirmek yanlış olur. bir gabby tekrar vip statüsü aldı diye asla taklacılıkla itham edilemez. o doğuştan ama forum çapında değil, gerçekten doğuştan viptir gözümde. bu örnekleri çoğaltmak mümkün elbet.

      aslında olan, forum yönetiminin nasrettin hoca gibi "buna değdi, buna deymedi" yaklaşımıyla üyeleri ayıklamakta oluşu.. eblette hayata tutunmak için cevher niteliğinde kişileri hemen ayrıcalıklı bir yere oturtmaları da anlaşılabilir bir şey..

      Sil
  12. Madem son kez bu sayfa açık ben fikirlerimin bir kısmını tekrar edeyim:
    Serilerin tamamlanması ve taranmamış çizgi roman miktarının azalması hakkında gittigidiyora bakıyorum, yukarıda belirtildiği gibi talep gören seriler tamamlanmak üzere. Sitede gazeteler dışında var olan çizgi roman hazinesinin çoğu görülebilir, yaklaşık çizgiroman sayısı anlaşılabilir, fiyatlarından serilerin ne kadar talep çektiği görülebilir.
    Piyasada az buz bulunan çizgi romanlar ve sık bulunan dergiler bitince ki bitti bitiyor -90lardan ve 80lerden ve diyelim ki 70lerden talep çeken çizgi roman serilerinin çoğu taranmış, taranıp tamamlananlar var daha güzel taramaları yapılıyor.
    Daha az talep gören ya da daha nadir olan çizgi romanların serileri daha az okuyucu için taranacak ve tamamlanacaktır.
    Sonuçta çok çok az kişide bulunan gazeteler ve çok çok nadir çizgiromanlar, dergiler kalacak. Nadir çizgi romanları tarayabilecek kişi de nadir sayıda. o nadir statüye erişmek için ne yapılacak? 550,90 TLye Büyük Ateş Dergisinin şahıs cildinde 28 sayısını mı alınacak.
    Bilhassa ÇF vipliği için problem sık bulunan serilerin tamamlanması. Zaten bulunabilen seriler tamamlandıktan, kötü taramalar iyileştirildikten sonra yeni vipler nasıl elde edilecek?
    Benim demek istediğim evvela katkı yapabilecek yeni kişiler ortaya çık(a)mayacak.
    Ben doksanların sonundaki çizgi roman patlamasından ardından ikinci el Lal ve Oğlak dışında fazla çizgiroman alamadım. İkinci elden tamamlıyorum onları da almak istediğimde. Şu anda okumasam da o hiiiç yüzünü görememiş olduğum ve gittigidiyor olmasa varlığının dahi farkına varamayacağım, hatta orada da olmayan çizgi romanları paylaşan kişilere, okumak istediklerim için teşekkür etmekten başka bir şey elimden gelmiyor.
    Internette paylaşılan çizgi romanların koleksiyon değerlerinin düşeceğini ben de düşünmüyorum, olsa olsa parasal açıdan gerçek piyasa değerini bulur.
    Konu çizgi roman değil kitap ise, baskıların, var olan kitap çeşitliliğinin artması, internet satış siteleri sayesinde ikinci el piyasasının genel olarak ucuzladığını yazabilirim.
    Çizgi roman piyasası ile bir süre tamamıyla ilgisiz kalmıştım. O yüzden Tay Zagor ve Karakoç Tekslerin fiyatlarının düşmesinde yeni baskı yapılmasının etkisi var ama internete eski baskı taramalarının yapılmasının ne kadar etkisi var bilmiyorum. Eğer seriler yeni baskı yapılmadan önce taransaydı ne kadar etkisi olurdu bilmek de isterdim.30-40.000TL gibi fiyatlar söylenen 350lik Zagor'un değeri 4-5000TL'ye düşmüş. 500 kuruşluk Gordonlar’ın fiyatları sayesinde şimdilik 20-30TL arasında değişiyor. Yeni baskıda, eski seri tekrar edilmezse, spekülatif satıcılar fiyatlandırma yapmazsa bir iki sene sonra Tay baskıları fiyatları belki bir gösterge olabilir. Piyasada az bulunan kitaplarda koleksiyon değierini aşan spekülasyonlar oluyor. Avrupa’dan yüksek kondüsyonlu nüshalarını 10-15 euro’ya alabileceğimiz kolleksiyon değeri düşükyabancı dil yüz yıllık eski kitapları, ne de olsa kimsede bulamaz, almak istese bana gelecektir düşüncesi ile gümrük ve kargo dahil değerinin üstünde satmaya çalışan bazı karnı tok spekülatörlerin ne yapacağını bilemem elbette.
    Konu ÇF hakkında yazmaksa şöyle bir bir gerçek var: hiç bir şey yapmayan hiç hata yapmaz, ama ÇF'nin eleştirilme sebebi çizgi roman paylaşmak değil. İnsanların iyi ve kötü yanları, davranışları olur, bakış açımız bize nasıl davrandığı, bize bakış açısı ile ilişkilidir.
    Mesela nasıl vip olunur konularında verilen cevaplar, iyi niyetli olun tarzı cevaplardan çıkarttığım kadarıyla ağzımla kuş tutmam gerektiği konusudur. Şunu da söyleyeyim: Daha önceden vipli paylaşımların, paylaşım ruhunun artması ise söz konusu olduğunda zamanında katkısı olduğunu düşünüyordum. Ama şimdi düşünüyorum da, paylaşımı sağlayan paylaşımın yapıldığı ortamdır. Eğer vip sistemi olmasaydı sadece vip olmak için paylaşım yapan kişilerin bir kısmı belki paylaşım yapmazdı, bu kişiler bütün dosyaları indirip forumu terk etmezdi, yeni paylaşımları da beklerdi. ÇF arşivi yukarıda yazıldığı gibi DVDler halinde satılmazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇD'ye bakıyorum, Sadece ortamın etkisi ile paylaşım yapan kişiler daha az olsa bile, uzun vadede sadece vip amaçlı paylaşım yapan kişilerden daha faydalı olduklarından, vip sisteminde paylaşımcı kişiler küstürüldüğünden ve ya baştan yıldığından tercih kötü yapılmış gibime geliyor.
      Belki taraflı davranmışımdır, ama ÇF'de kişilerin eş dost akraba olmaması durumunda en az kaç paylaşımla vip olabildiğini hep merak ettim kimse söylemedi. Kütüphaneci bir yerde galiba yüzden fazla paylaşım yaptığında vip olabildiğini yazmıştı. Blogda ayrı bir konu açılan arkadaş ise daha fazla paylaşımla vip olabilmiş. ÇF'de kaç kişi sadece tatlı ve değerli sözleri ile vip oldu? Ben doğrusu kapalı link işaretini gördüğümde girmedim çizgi roman sayfalarına eğer bazı üyeler göremedikleri, okuyamadıkları çizgi romanlar için bilgi dolu sözler yazarak vip oldularsa ben bilemem.
      Mesleğim foruma katkıda bulunmamı sağlamazdı. Okuduğum o kadar bin çizgiroman kitap ve ÇF'de viplik statüsüne getirilecek kültür seviyesini sağlamaz, ÇF'de yazılarımla olsun vip olamazdım. Kimsenin yüzünü görmediği, tanımadığı, meşhur da olmadığı halde dolu dolu mesajlarıyla vip olan var mı?
      Vip 'in gösterip de vermeme olayından hoşlanmıyorum. Görmediğim kapalı paylaşıma itirazım yok; olamaz da zaten. Cehalet erdem, mutluluk. Kimsenin bir kitap, çizgi roman için yalvartılmasından hoşlanmıyorum.
      Üyelere verilen cezalar bölümü bana itici geliyor. Yazılıyorsa hangi düşünce ile yazılıyor? İbretlik mi alaylama amaçlı mı ya da neden? ÇF'den, adına hep rastladığım vakanivus geçen gün banlanmış 03.09.2012 tarihinde mesajı var çünkü. Ama o bölümde yazmıyor. Neden? Forum emektarlarının banlanma yazılarını pek göremiyorum.
      ÇF aylar boyu kapalı kaldı kapanacağını söylemedi.
      Facebook grubunda soruları yanıtsız bıraktı.
      Üyeler kişisel sebeplerle banlandı.
      ÇF üyelerine layık olduğu değeri vermedi.
      Şunu da ekleyeyim Çizgidünyası ve Eskit administratorları kişilikleriyle, tavırlarıyla da ne olursa olsun üyelerinin saygısını kazanmış insanlar. Yönetici hakkında ne düşünüldüğü üyelerin arkalarından söylediklerinden anlaşılabilir.
      ÇF kapalıydı açık olsaydı dahi sansürün uygulandığı bir yer. ÇF'deki herkes buraya uğruyor. Neden düşüncemi yazmayayım demiştim. İstediğim gibi yazdım. Olduğunu düşünmediğim bir durum için, olmayan bir şey yazmadım. Bir durum hakkında yazdıysam benden önce yazanlar da çıkmıştır. Kimsenin arkasından da yazmadım. Bildiklerim, gözlemlediğim, benden öncekilerin sözlerinden öğrendiğimdir. Hiç yazmasa mıydım? Kimse bazı konular hakkında dışarıdan birinin sözünü bakış açısını duymak istenmiyor muydu? Herkes kendi kendine gelin güvey mi olmak istiyordu?
      Ortamı bozdum özür dilerim. Kötülük her zaman kötülük yaratıyor, iyilik her zaman iyiliği yaratmıyor.
      Ben söyleyeceğim şeyleri söyledim, hemfikir olduğumuz yerleri Mryer6 söyledi.

      Sil
    2. Parael düşünüğümüz bir çok yer ve birçok doğru saptama var mesajlarınızda. Keyifle okudum. Gerçi ÇD yönetiminin tutturduğu yol konusunda biraz ayrışıyoruz ama olur o kadar. Yine de eskiye oranla daha olumlu görüyorum arkadaşları. aynı olumlu gelişmelerin çf'de de kendini göstermesini istemekten öteye yol gitmiyor artık. vipcortist hem kendi çabasıyla hem de iyi kötü, doğru yanlış 1000 küsur yorumla camiaya ışık tutamadıysa zaten yapılabilecek çok da fazla bir şey kalmamış demektir geriye.. iyiyi umalım, iyi olsun herşey.

      Sil
  13. Az evvel şöyle bir yokladım çf'yi palio habire link yeniliyor.Ğye forumda değil ama palio linki sormadan yeniliyor.Serdary67 mektubunda ne kadar doğru tesbit etmiş.Ya insan forumda olmayan yada derecesi düşürülmüş bir üyenin linkine hangi vicdanla müdahale eder.Pes diyorum bu kadar forum fanatizmine.
    Birde forumun yeni admini belli savataged bundan sonra yalakalık yapacaklara duyuruyorum hani taklacı olanlara viplik istiyorsanız iyi yağlayın savataged'i vip atamalarından anladığım bu oldu.Smod olanlar orada göstermelik bir kez daha bu meydana çıktı.Helal olsun bu kadar yazıp çizilene rağmen yine kulaklarının üstüne yatan adamların olduğu bir foruma hala gidip paylaşım yapanlar var.Ne söylenir buna ne yazılır ki bu saatten sonra iyi kazık yemeler ey akıllılar diyorum.

    YanıtlaSil
  14. Beni banlamasalar dı ben gene gidip ÇF'da paylaşım yapardım. Çünkü ÇF'a verdiğim zarar yüzünden duyduğum pişmanlık bir türlü geçmedi.

    Burada ÇF'daki arkadaşları eleştirip , bir ad yazmaktan korkanları anlamıyorum. Ad yazılmadan yapılan eleştiriler bence havada kalıyor.

    Vipcortist benim için faydalı olmuştur. Mr.Yer6'dan çok şey öğrendim , insanlık , olaylara farklı bakış açısı ve Türkçenin kullanımı gibi , kendisine çok teşekkür ediyorum.

    Sevgiler , sayğılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olan ile ölenin önüne geçilmezmiş. madem öyle, olandan ders çıkarmalıydı düşünen insanlar. bu bağlamda senin olayın, kapalı link uygulamasının forumun zaaf noktası olduğunu anlamaya yaramalıydı. her saldırının ilk buradan vurmaya çalışacağını çözmeliydi ÇF.. sızıntının asla kesilmeyeceğini, dosyalara erişim yetkisi bulunanların kafalarına estiğinde, bir şeylere bozulup, foruma kızdığında, hatta forumdaki bir üye ile kendi arasındaki meseleyi halletmek için koz olarak kullanmak amacıyla bu kapalı linkleri servis edeceğini anlamalıydı ÇF. sen diyar ile ilgini kestikten çok sonraları ÇF'de yayınlanan yepyeni paylaşımlar bile -belki de anında- rakip forumun eline geçiyordu. dolayısıyla sen ne tektin ne de ilk.. böyle bakınca, ÇF ile sorunun yanlış bir yol tutturarak çözmeyi denediğin söylenebilir ama öte yandan ÇF de senin neden olduğun gelişmeleri olumlu yöne çevirmeyi becerememiş, ilerleyen safhalarda saçma geri beslemelerle bir savunma hastalığına dönüştürmüştür durumu. o yüzden fifty fifty.. :)

      geldiğin ve destek verdiğin, samimiyetle içini döktüğün için teşekkürler mrr.noo...

      Sil
  15. Klasik hastalığı başladı forumun. Server errorlar gırla gidiyor bugün. Galiba forum yazılımı bile birkaç kişiden fazlasına tahammül edemiyor. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım forum yazılımını güncellemediler yeniden açılırken. Keza, teknik konulardan sorumlu olacak biri de el atmamış işe, belli ki. Belki de üyelerin sabrını sınayıp vip seçimlerinde kriter haline getireceklerdir bu sabrı. :)

      Sil
  16. bir ton şey yazdım fakat onaylamadım...terkar ediyorum ben dexter. çizgiliforuma yüzden fazla çizgiroman olmayan kitap tarayarak katkıda bulundum..sizin blog vasıtası ile açıldığını duydum giriş yaptım. Ertesi gün ise bütün kayıtlarımın silindiğini gördüm. ne bir uyarı ne bir bilgi. kayıtsız üye adı altında açtığım sitemkar mesajlarım bile adı kendinden menkul puşt yönetici tarafından silinmiş olup hiç bir açıklama yapılmamıştır. ahde vefa sıfır. arkadaş dost mevhumu nasıl hiç edilir.. görülesi...forum açılır açılmaz turuncu olan tipler, yeşiller de buna dahil.. çizgidiyari ve eski kitaplarımda paylaşımın dibine vuracağız düsturu ile hareket etmiş olup renklere kendilerini satmışlardır. adam çizgidiyarında eksik kalmasın bu seriyi ben tamamlayacağım dedi kitaplarla fotoğraf çektirdi öte yandan vipli paylaşımlara devam etti. bu ne perhiz bu ne borç çorbası...Velhasılı kelam bu tiplerle hoca ve diğer kariyerleri avatarına ve nick ine yansıtanlar çizgiroman hepimizin çizgiromana kilit vurulamaz hareketi ile yola çıkanlar bu sözüm de size..Vip paylaşım devam ediyor görüyorsunuz daha nedir burada muhabbetiniz...arkanızdan hançerlenmiş hissetmiyormusunuz? vipli paylaşımlarını vip odasına yapmadığım için sitem dolu mesajlar alan ben vip paylaşım sona ermiştir diyorum... Kitapta olsa ufak bir bilgi kırıntısı da olsa paylaşım yapanlar eli öpülesi demiştim. Hala aynı fikirdeyim. Lütfen bu forumu azad edin...Silin...Siktir edin...Ben payıma öyle yaptım...Paylaşımlarıma bile erişemiyorum...Silin paylaşımlarımı. Hele büyük bir şaşa ile eski kitaplarıma üye olan tipler vardı bilmem ne abi..balgamı yaladın be...omurga istiyoruz...kim olursanız olun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sözcük seçimlerinize katılmamakla beraber, artık kimseyi kollayacak, şu şundandır, bu bundandır diye iyimser açıklamalar yapacak mecal kalmadı bende. Kendileri bilir elbette, ama zamanın unutturucu gücüne güvenip, "her şey olur her şey geçer" diyenler, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu da anlayacaklardır bir gün. aynı şeylerin tekrar tekrar yaşanması kaçınılmaz bu gidişle. ama bu tekrarlardan dahi ibret almayanlara kızmak yerine üzülmek evladır. hatta daha evlası, hiç umursamamaktır olanları ve olacakları.
      sıkmayın canınızı...

      Sil
  17. Ulan ne severmişler vipliği be.
    Turuncuyu görünce koştular yire. Orda burda endamlarını gösterip Çizgidiyarı'na bir parmak bal çaldılar. Sonra pıııırrrr. Adammıki bunlar vip olsunlar. Oklitus keşke bunların topunu banlasaymış. Mr.Yer6 niye araya girmiş salak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu yine geldi kabak Mr.Yer6'nın başına patladı ya, ne diyeyim bilmiyorum... :)

      Sil
  18. sen daha boklitusun cortlatma listesini gizlemeye devam et mr.yer6, teessüflerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hah, kabak yine bizim başımızda patladı.. Yarın kabak pişirelim bari, ziyan olmasın.. :) Şaka bir yana, bir karar verip, böyle yapacağını ilan ettikten sonra aksi yönde hareket etmek olmaz. İçsel tutarlığımla ilgilidir konu. Listenin açıklanması veya açıklanmamasının da fazla bir şey değiştireceğini sanmıyorum. Zaten 38 ismin içinden 17 ismi cortlatan Timurkhan'ın mesajını yayınlamıştım. Yani geriye 21 vip kalıyor ki, onların tutumlarında bir değişiklik yaratmaya çalışmanın da anlamı yok. "Ha, oklitus hakkımızda böyle düşünüyormuş, iyi ki şimdi ortalıklarda değil" dedirtir belki. Kimseye yararı olmaz bunun. Vipcortist'in meselesi vipleri-üyeleri belli bir şekilde davranmaya itmek değildi ki.. Yöneticilerin ufkuna yüzleşmek istemedikleri gerçeği sokmaktı. O da olmuştur, isteseler de istemeseler de.. :)

      Sil
  19. eski kitaplarıma da asiz rumuzu ile kayıt yaptırdım...büyük bir iyi niyet ile.....yeni paylaşımsız üyeye nasıl davranılıyor diye seyirci kalmak istedim...eşitlik istiyorduk ya ? ayrımcılık olmayacaktı ya? bir de ne görelim..diğer forumlardan selam veren süper üye oldu....nedir bu arkadaş dedim ?süper üye standartları vs...yırtık sahiplenici tipler..kervan yolda düzülür dediler...evet kervanı yolda düzdüler ki o biçim....odalarda ışıksızım...odalar bize dar geliyor...paylaşım ise paylaşımın sözünü veriyorum...fakat insanlar dürüst olsun...kaypaklık yapmasın...bende kitapta çok kütüphane de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bir de eskit'teki süper üye muamması var değil mi.. :) Kalite onaylaması ÇF tarafından yapılmış arkadaşlar orada süper üye yapıldılar hissine kapılmıştım. Sınıflı bir yapıdan gelenlerin devamlılığını sağlamak içindir belki... Yani başka yerde vipken, kardeş (!) oluşumda "düz" üye muamelesi bazılarının hoşuna gitmeyebilir diye düşünmüşlerdir belki. Tabi dışardan bakan gözler, ortadaki garabeti, ÇF'un vip üyelerinin gönüllü katılımını sağlamak için bir hamle olarak da değerlendirebilir. Özetle yola doğru şekilde çıkmazsanız, beraberinizde sürüklediğiniz hatalar tekrar tekrar rahatsızlık yaratır. Zira temeldedir sorun. Farkındalar mıdır, farkında olsalar da umursarlar mı, bilmiyorum.

      Sil
  20. benim eski rumuzlarımdan biri de gececineşet tir. ..gececineşet banlanmış olup sonradan dexter olarak kayıtlara geçmiştir...bu kadar ali cengiz oyununu bir askerde yaptım bir de burada...mahkeme de bile beraaat ettim...buradaki davam mahşere kaldı...haklıyken haksız muamelesi görmek insana koyuyor be birader...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradaki yazılardan birinde söylemiş olmalıyım; sistem insanları birden fazla yüz edinmeye zorluyor diye. Bu yüzlerin bazılarını rakip oluşumlarda kullanıp, ÇF'de şüphe çekmemek için kullanmak durumunda kalıyordu insanlar. Bazı yüzler öfkeli yöneticilerin hışmına uğranıp devre dışı bırakılan yüzün yerine geçiyordu ister istemez. Bir noktadan sonra bir tür tavşan kaç tazı tut oyunu başlaması da kaçınılmaz oluyordu. Halbuki suyu kaynağından kesmek varken, yani sistemi insanları buna zorlamayacak şekilde revize etmek varken, ne diye uğraşasın ki bu boş işlerle. Üstelik, ÇF'deki bir üyenin sırf bu endişeyle ÇD'de kim olduğunu kestiremesen de başka bir yüz aldığını bilmek, eninde sonunda herkese karşı güvensizlik beslenmesiyle sonuçlanıyordu. Kimseye güvenemeyen insan nasıl sağlıklı kalabilir ki? Sonuçlar ortaya serimiştir bu bağlamda vipcortist'te.

      Sil
    2. Boş ver bro, gereksiz yere düşman edinmemen daha iyidir. Ortam küçük, nereye gideceksin yeni forummu kuracaksın?

      Sil
    3. valla bu ülkede gerçekçi bir yaklaşımı ifade ediyor söylediğiniz şey. lakin, düşündüğünüz şey yüzünden size düşman olacağını bildiğiniz kişiyi dost hanesinde tutmaya çalışmak da olsa olsa ikiyüzlülüktür. hadi daha hafif bir söylemle ifade edelim "politik davranmaktır"... Bu tür politik tavırlar gerçek düşüncenizin görülmesini engelleyeceği için gerçek hedefinize varmanızı da engeller. daha kötüsü siz gibi düşünenlerle bir araya gelmenizi ve bir güç merkezi oluşturmanıza da mani olur.. O yüzden açıktan ve cepheden konuşmalı. Böylece etrafımızda biz gibi düşünen çok daha fazla sayıda insan olduğunu fark eder, gerekirse onlarla kendi yolumuzu inşa ederiz.. belki bakunin'in yaptığını buna benzetebiliriz. süreç içinde yanlış yollara başvurulduysa da, açıktan ve cepheden görüşünü bildirmiş ve kendi gibi düşünenlerle bir araya gelmiş. ürkeklikle bir yere varılamıyor malesef.. biraz cesaret.. varsın vip yerine komasınlar bizi, biz insanlık vasfımızı sürdürelim, gerisi lafı güzaf..

      Sil
  21. Bütün forumlar içersinde en güzel VİP sistemi eskikitaplarım forumunkidir. Üye oldum, kitap paylaşmadım ama teşekkür ve yorumlarla bir aya kalmadan üyeliği kaptım son derece adil ve güzel bir sistemleri var. Özel odalarında oyle mataf bir kitap ve çizgiroman yok göstermelik bir iki şey konulmuş önemli olan paylaşımlar açık olarak herkesle paylaşılıyor. Bana göre mevcut sistemler içinde en iyi forum eskikitaplarım forumdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim "kurgum", gizli oda diye söz edilen bölümün çok daha aktif kullanım için açıldığı yönündeydi. Ama sanırım üyelerin sağduyuları izin vermedi bu beklentinin gerçekleşmesine. Gelecek için bir şey söylemek zor. Yine de, eğer ki bu oda elle tutulur hale gelmeye başlar, ufaktan bir başka hazine birikir orada ve bir tür "kıymetlimiiissss" durumu oluşur, işte o zaman tekrar değerlendirmek yoluna gidebilirler vip üyelik durumunu.. Şu an hala forumun cicim ayları gibime geliyor. Hayırlısı, umarım yanılırım..

      Sil
    2. eski kitaplarımın en büyük sorunu ne yazık ki bu zihniyetteki insanların varlığıdır, hiç bir paylaşım yapmayan insanlar adminlerle olan diyaloklarına göre süper üye yapılmaktadır ve dahası bu grubun içinden moderatör olanlar bile görülmeye başlandı. eski kitaplarım 6 aylık macerası sonunda ne yazıki kemikleşemeyeceğini gösterdi. telif hakları yasası sorunu ortada dururken açık link paylaşımları yapmaya hızla devam ediyor yetmezmiş gibi üstüne reklam yayınına başlamış. sitenin sonu pek hayırlı olacağa benzemiyor. site sayfasının en altına küçük puntolarla konulan şu uyarı oldukça manidardır.

      Forumumuz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan, yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, forum yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.

      meali: başıma bir iş gelirse site sahibi olarak sorumluluk almam hangi üye paylaşıyorsa onun canı yansın...

      Sil
    3. meseleye kurumsal bazda değil de, kişisel ilişkiler bazında bakınca tanıdık simaların statü olarak "kafadan" süper ilan edilmesi normal aslında. yani tanımadığı birine oranla tanıdığı birine daha kıymetli görmesi kaçınılmaz kişilerin. ama kurumsal bir oluşumdan söz ediyorsak bu tür bir ayrımcılığın hoş görülebilmesi kolay değil. işte bir araya gelerek bu oluşumu kuran arkadaşların beklenti düzeyi hakkında bir fikir edinmek için fırsat. sözkonusu tutum bize eskit'in şu an için kişisel faktörlerin ağır bastığı bir oluşum olduğunu gösteriyor. peki, bu arkadaşların böyle bir yol tutturma hakları yok mu? elbette var, neden olmasın. mesele yöneticinin aklından ne geçtiği değil ki. yöneticiler ve kurucular elini taşın altına koyup bu oluşumu var etmişler. elbette kendi yollarını tutturma hakları var. ama mesele bu yolda ilerlediği bilinen bir mekana üye sıfatındaki insanların nasıl bakacağı.. orada yer alıp yer almama kararını verirken katıldıkları forumun ne olduğunu yeterince görüp göremedikleri ve bu görüş sonucu hangi tutumda karar kıldıkları... aslında aynı şeyler üç aşağı beş yukarı tüm forumlar için söylenebilir.. yani o yüzden sık sık dile getiriyoruz, kurucusuyla, yöneticisiyle, üyesiyle hiçbirimiz masum değiliz bu ortamın oluşmasındaki rollerimiz itibariyle.. :)

      Sil
  22. ''omurga istiyoruz...kim olursanız olun...''
    Dexter omurga için önce onun ne olduğunu bilen olmak lazım bilmeyen adamdan omurga beklenmez olsa olsa kaz beklenir.Yani çevir kazı yanmasın misali yada kaz gelecek yerden tavuk esirgememe misali.
    Bu arada buraya yazıyorum.O forum çok fazla süre sürmez tekrar çöker yine şimdiden yazayım.Kutuge biraz kendine saygın varsa bir daha çöktüğünde sakın elini sürme yaa bak neler yazıldı.Sadece şu sayfada yazılanlar bile adamamı kalpten götürtür.Artık inanın bıkkınlık verdi bu adamların yaptıkları.Bir daha dönmemek üzere hayırlısı ile şu forum gitse diye hep birlikte bir duayamı çıksak acaba yağmur duasına çıkar gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. omurga, tek başına yetmez. eğer omurgadan kasıt "dimdik durmak" ise nice omurgalı yaratığın dört ayağı üzerinde hareket etmeyi yeğlediği malum. doğanın yapılanması bu. hatta sadece omurgadan ibaret bir canlıyı, yılanı örnek vererek meselenin altını çizelim.. :) dik durmak omurgayla açıklanamaz netekim. iki ayağı üzerinde dik durmak, yani insan değerlerine, ahlak ilkelerine sahip olarak yaşamayı sürdürmek olsa gerek omurgadan kasıt. şöyle çevremize bir bakalım, dexter'in beklenti düzeyinin büyük olduğunu kabul etmek zorundayız malesef. toplum böyleyse, küçük örneğini oluşturan forumların farklı olmasını ummak boşa...

      Sil
  23. ''küçük örneğini oluşturan forumların farklı olmasını ummak boşa...''
    Belki sen bir forum açarsın yer.6 neden olmasın.
    Bu arada çok kızılan gelgit vakalarına biraz psikolojik tahlil yapmak lazım.ÇD birçok seride sonlara ulaşmak noktasındadır.Belki nadir çr'lerde eksikleri olabilir onlarda zamanla tamamlanır eminim.Böyle bir durumda çf'de belli konumda olanlar için eğer amaç bir konum değilse yapacakları pek fazla bir şey olmayacağı için durumları sönük kalır ki egosu büyük insanlar için bu hoş değildir.Öte yandan e-kitap konusunda eskit zaten yeri ve konumunu almış ve yavaş da olsa ilerlemektedir.Sorarım şimdi böyle ortamda en güvenilir liman hele birde güzelce kırmızı,yeşil yada turuncu renginiz varsa neden başınızı sıkıntıya sokasınız ki.
    Dexter vefa demiş 100 kitap ekledim yazmış.Hatırlayanlar bilir serdary67 belki dexter kadar hatta daha fazlasını eklediği hatta üste para yolladığı halde ne hale düşürüldü.Hemde onunda yazdığı gibi 3 yıllık bir çaba sonunda.
    Ne demişti '' ya benimsin ya toprağın'' işte bu ülkenin sorunu birileri herşeyi eşya olarak görüyor.Evlendiği kadını bile eşya olarak görenlerin olduğu bir toplumda bir forumda ki bu yaşananlar bence hiç süpriz değil.Yine birisi duaya mı çıksak diye yazmıştı.Olmayacak duaya amin denmez ki.Akıllı insanlar zaten bu yeşil ve turuncuların yaptığını yapmaz.Emin olun çoğu emekli işi gücü olmayan canı sıkılan insanlar haliyle hayatlarında çevrelerine belki hiç katkısı olmamış kişilerden beklenecek davranışı sergiliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forum kurmak ekip işi. Camiada güvenilir diye niteleyebileceğim tanıdık insanlar da çeşitli mekanlarda statü sahibiler ve adımlarını düşünerek atacakları için sağı solu belli olmayan (!) mr.yer6 ile maceraya atılmazlar. zaten benim de ÇR forumculuğundan bir beklentim kalmadı. sizin de söz ettiğiniz gibi seriler tamamlanıyor, tarama kaliteleri artıyor, çeviri-balonlamalar camiayı tatmin edecek kadar çoğaldı. geriye sadece arşivlerin paylaşılmasını aşıp bilgi birikiminin paylaşılması, hatta yeni bulgularla çoğaltılması kaldı. O iş için de forumlardan daha uygun geliyor bana blog tarzı ortamlar. Zira gayet net biliyorum ki, forumlarda didaktik metinler veya belli bir uzunluğun üstündeki yazılar okunmuyor pek. Zira, forumda sıradaki konuya çabucak geçmenin baskısı var üyenin üstünde. O yüzden işin bilgi kısmıyla, alt kültür niteliğiyle ilgilenenleri hedef kitle olarak değerlendiren kişisel sayfa tarzı mekanlarda bu birikimin paylaşımı daha kalıcı ve daha anlamlı oluyor kanımca. Öte yandan kendi geminin kaptanı olmak da güzel bir şey. sosyal baskı hissetmeden, kimsenin kaprisine maruz kalmadan, imaj kaygısı yaşamadan iş görebilior insan blog gibi ortamlarda.

      yani böyle iyiyim. :) büyük ihtimalle farklı mahlaslarla halihazırdaki forumlara destek niteliğinde taramalar yaparım ama bundan sonra herhangi bir yerde yönetsel görev alma ihtimalimi yok'a yakın görüyorum. çok ikna edici bir proje olacak da, gözlemlerimin sağlam kişiler diye garanti verdiği bir ekip oluşacak da, yaz gelecek de, ot bitecek de, falan filan... :)

      öte yandan yorumunuzdaki tüm saptamalara katılıyor, herhangi bir beklenti noktasından bakmamamız halinde yaşananların doğal süreçler olduğunu kabul ediyor ve dolayısıyla sözkonusu insanların tutumlarını da anlaşılabilir buluyorum. Ama onaylamak?! İşte o başka bir şey!..

      Sil
  24. Gözlüyorum,
    Admin kitap sahibinin hesabından paylaşımı yapıyor(kitabı biri taramış,adminde düzenlemiş).Altına 2.hesabıyla
    yorum yapıyor,altına 3.hesabıyla yorum yapıyor.En altada kırmızı renk hesabıyla yorum gelecek adım gibi eminim.
    Paylaşımlara ilgi büyük demek yani bu :)Yıkılmadık ayaktayız.
    Bu forum bu hale düşmemeliydi üzülüyor insan.Yine biraradayız narası atan üç beş kişi.Kimsenin bir şeye inandığı falan yok.Beklentide bitmiş viplerde.Çaba yok.
    Normalde 20 kişi gayret etse 2 ayda eski yerine geleceğine güvenim vardı forumun,ama enkaz havasını görünce.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oklitus'un yar karakterlerini banladığımda söylediği bir söz vardı; cesaretin varsa adminlerinkileri de banlasana, mealinde bir şey. şüphelerim vardı bu tür ikincil, üçüncül mahlaslarla bir takım harekatlar düzenlendiğinden ama ancak o zaman kesinleşti, tek kimlikle girip çıkan ender yöneticilerden olduğum.

      Yöneticilerin birden fazla kimliğinin olması, kendi çalıp kendi söylemek gibi işler yaptıklarına yorulabilir mi bilmiyorum ama, elbette şüphe edilir bir durum.

      Forum genel gidişat olarak zaten modların omuzlarına binmişti nicedir, şimdi de öyledir, ister ikinci-üçüncü yüzler devrede olsun, ister olmasın. Aslı varsa şüphelerinizin, bu bir tür kendi kendini kandırma gibi görünse de aslında forummun vitriniyle ilgili bir düzenlemedir ve mağazanın içi vitrin ne kadar zengin olsa da boşalmış demektir. kötüdür netekim.

      Statülerine iade edilen viplerin kayıpları toparlama çabası güzel. Keza yöneticilerin de. sonuçta bir sürü insanın emeği yeniden kazandırılıyor. gönül isterdi ki hiç kayıp olmasın, olsa da asıl sahipleri paylaşımlarına sahip çıksın. galiba sorunun bir parçasını da asıl sahipler oluşturuyor. Belki de çözümün bir parçasıdır, şimdiden kestiremiyorum. Belki olup bitenlere tepkilerini dile getiriyorlardır kendi paylaşımlarının tekrar kazandırılması için devreye girmeyerek.

      Bu durumda yöneticiler görüntüyü kurtarma çabasına girmek yerine ne olup bittiğini değerlendirseler daha yapıcı bir yol izlemiş olurlar. Belki değerlendiriyorlardır da yine o eski "mehter takımı yürüyüşü" engel oluyordur hayati kararların bir an önce faaliyete geçirilmesine..

      Seyredelim biz.. :)

      Sil
  25. Günlerdir okuyorum. Bu Vipcortist neymiş böyle ya. Eğlenceli bir dille üzücü bir hikaye anlatmış Mr.Yer6. Belgelerini gözümüze sokarak yazdıklarını desteklemese inanmakta zorluk çekerdim. Bu kadar küçük şeyler peşinde bu kadar büyük bir kavga anlamsız geliyor dışardan. Kimse bunları yaşasın istemem. Çok ayıp etmişler. Yapılanları anlatmak için ayıp sözü bile yetersiz.

    Mr.Yer6 adının altındaki ban rengi Çizgiliforumun yüzündeki karadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kara mara! kolibri'nin dediği gibi mr.yer6 banlamıştır kendini. Sonuçta güven ortamının ortadan kalktığı bir oluşuma dönüşmüştü ÇF ve Yer6 orada daha fazla duramazdı. Kirlenmek istemiyorsa insan, her şeyin toz duman olduğu ortamdan uzaklaşacak. aksi taktirde kir bulaştığında, at atabilirsen üstündeki karayı. netekim, benim durumumda kir bulaşmıştır az da olsa. ama bile bile sürdürmek "çözülmek" anlamına gelirdi. Kirin kendisi olmak.. ne koltuk için ne de üç beş kitap indireceğiz diye değmezdi benim için buna.. günahı, sevabı, arkadaşların boynunadır. her ne kadar vipcortist'teki faaliyet hoşlarına gitmiyor olsa da karşı söylem olarak söyleyebilecekleri pek bir şey de kalmamıştır. eminim aralarından bir kaç kişi ayıp ettiklerini biliyordur ve samimi olarak pişmanlık da duyuyordur. ama iş işten geçtikten sonra pek faydası olmaz bunun. neyse, ben affettim onları, onlar kendilerini affedebilirlerse mesele yok. ama elbette, genel tavrım olan unutma eğilimini bu yaşadıklarım konusunda sergilemeye de niyetim yok.. onlar da unutmasın ve ders alsınlar diye diliyorum.

      Sil
  26. Bir kırmızılının yazdığını okuyun önce;
    ''kitaplarımız defterlerimiz gitmiş olabilir, verilerimiz kaybolmuş olabilir,
    hatta sisteminiz bile çökebilir en derini konuşursak. Hemen hepsi geri
    getirilebilir ve nihayetinde kul yapısı. Ama dostları kaybetmek bamba-
    şka bir halet-i ruhiye,.. tarifsiz, bol kederli...''
    Okuda inanma sakın hep duygusal ağlamaklı yazan bu admin hakikaten yazdıklarına inanıyorsa büyük bir hayalcidir.
    Bir forum düşünün ki nerdeyse 15 dakika da sayfası açılıyor.Bu forumdan daha ne beklenir.Birileri hala orada vip olmayı matah sanıyorsa yakında fena uyanacak ama sonra sakın buraya yazmasınlar.Çünkü artık ayıp denenen birşey var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. savataged değişik bir adam. rembrandt için sıkılıp usanmadan şafak saymıştı samimiyetle. iyi niyetlidir özünde. ÇF sisteminin gereklerine göre davranarak kendince tutarlılık sergilemiş olduğunu da düşünüyordur herhalde. lakin başa gelen bunca şeyin takdiri ilahi olduğunu, "kul yapısı" olmadığını sanıyorsa hala, "romantik" sıfatını hakediyor gerçekten de.

      bazı insanlar bazen içindeyken göremiyorlar olup biteni. görülsün diye dışarı çıkıp bu blogu inşa ettik. olası tüm bağlantıları, hareket noktalarını, motivasyon kaynaklarını mantıksal bir hat üzerinde açıklamaya, işin "kul yapısı" kısmını ortaya koymaya çalıştık. eylemler ve yazıldıkları sırada öngörü durumunda olan şu anın sonuçlarının örtüşüyor olması da bu mantıksal hattın doğru izi sürdüğünü gösterir kuşkusuz.

      peki o zaman keder niye? kimin veya neyin kaybından duyuluyor bu keder? ortalığı batıran bir kaç üst yöneticinin şu anda forumda icrai faaliyet yapmıyor oluşundan mı, kendi gemisini denize indiren bir başka üst yöneticinin seçtiği ayrılık kararından mı, şu anda dışlanmış durumda olan bir adminin yokluğundan mı, gönderilen-giden viplerden mi, kendi inisiyatifiyle forumda varlık göstermemeyi seçen bir kaç üst yöneticiden mi, yoksa mr.yer6'nın forum yönetimine kornea nakli yapmak için bu blogu kurmuş olmasının açtığı yaradan mı, henüz vakit varken önünde olup bitenlere göz yummaktan mı kaynaklanıyor bu keder?

      hepsi bir arada olmaz. öyleyse kedere eşlik eden bir şey var demektir bu söylemde gizli. malesef düşünmek için geçtir artık. forumun çivileri teker teker sökülürken yönetici koltuğunda oturan bazılarının kayıtsızlığı veya çaresizliğidir bu günleri getiren. ama üzülünmesin, çivi çiviyi söker misali, söker atar kederi, vicdan.. varlığı veya yokluğuyla!

      Sil
  27. '' çivi çiviyi söker misali, söker atar kederi, vicdan.. varlığı veya yokluğuyla!''
    çok merak ediyorum gerçektende acaba forum açıldıktan sonra da şu kırmızı,yeşil ve turuncular burayı izliyormu.Eğer takip ediyorlarsa okudukları her yazıdan sonra yüzleri sizde kırmızı,yeşil veya turuncu mu oluyor yoksa daha da hoş bir renk olan mora dönüyor diye.
    İnsan hakikaten allahtan biraz korksa şu koca 4 yıllık forumda bu kadar insana bunca haksıklık yapıldıktan sonra hala hiçbirşey olmamış gibi davranabilir mi idi.
    Ya mr.yer6'nın ilkeli dediği bazı üyelerin bugünkü tutumu bir adsız işin psikolojik çözümlemesini yapmış.Bunca haksızlığın pisikolojik çözümlemesi olursa eğer o kalbin çoktaaaaan durması gerekirdi.Foruma kitap ekleyince dost link yenileyince dost sonra hadi dostum naş naş yaaa bu nasıl dostluktur.Adam yıllarca tarama yapmış yada çeviri balonlama yapmış.Yapmış allah yapmış sonra güm bam şuttt.Niye eeee efendim havasında fazla nem vardı romatizmamı azdırdı.Yabancı denen gavur denen adamlar bile bu derece vicdansız değil.Porno film paylaşılan forumlar bile bu kadar acımasız değil beee insaf elll insaff.
    Allahtan tek dileğim bu yazıyı okuyan bir kırmızı,yeşil varsa suratının morarmasıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izlediklerine emin olabilirsiniz. yani, ben olsam izlerdim. :)

      vicdan sözcüğünü hiç sevmem aslında. fazla soyut gelir, zira çok geniş bir skalaya yayılır. başvurmayı da sevmem o yüzden. lakin, bazen gelip tıkanıyor insan.

      vicdan iki şekilde kederin üstesinden gelir eninde sonunda. "yok" ise, hiç bir şey olmamış gibi davranmakta da bir sakınca yoktur. tabi doğal olarak keder duymak için de gerekçe kalmaz. "var" ise, onun elverdiği ölçüde doğruyu yapma güdüsüyle dolar insan. yani "var" durumunun da basamakları var. güdülenme de hangi basamakta olduğunuza göre değişiyor tabi. tabi eğer var da, doğruyu yapamıyorsanız azap olur onun adı, vicdan azabı yani.. belki kederle karıştırılabilir ama yine de azaptır.. tek ilacı da doğruyu yapmaktır.. peki doğru ne? kişi için doğruyu belirleyen de vicdani skalada bulunulan basamak olduğuna göre, hangi basamaktaysanız onlar doğru.. yani.. yanisi; soyut dedim ya.. :) ne kaa vicdan o kaa doğru. :)

      Sil
  28. Forumun en altında üye sayısı kısmına baktım demin 47 bin kusur son selam yazan üyenin 51 bin kusur aradaki 4 bin kusur üyeye ne oldu acaba buharlaştırdılarmı.Güya hergün birileri üye oluyormuş ama online sayısı kaç 350'ı bile bulmuyor.Zaten eskiden 700 kusur üye online idi.Yarısı gitti.Vip desen toplam ya 30 ya 40 kişi vardır.Bunun da anca 20'si forumda ya eski vipler şimdiki normal üyelerin sayısı kaç 90 vipli dev kadro düştü 40'a aktif 20 vip işte size süper bir tablo otur sigara ve kahve eşliğinde seyret.Hani teks için bir dönem yazılan kahve muhabbetleri vardı.İşte al sana kahve ile gidecek süper bir muhabbet daha.Efemm ben şimdi bu adamları nasıl yapıpda iyice suyunu sıkarım.Dur bir bakiiim tühh yaa bakamıyorum ki yine server error yaptı bee kahvede soğudu bu arada beklemekten ya çok sıkılıyorum birilerinikesip biçip üstüne duygu dolu birşeyler yazmalıyım olmaz ki böyle yaaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üye sayısı yanıltıcı. bir ara reklam motorları bir şekilde kendini üye gibi tanıtabiliyordu foruma. çoğu zaman siz görmüyordunuz onların mesajlarını, ilgili löneticiler siliyordu. üyeyi de tabi.. yani o 4bin kişinin çoğu kişi değil. tabi bu açıklama buharlaşan kişiler yok da dedirtemez bize.. buharlaşmadan önce o noktaya gelene kadar haşlanmış (kuşkusuz bazıları hakketmiştir) bir sürü üye de vardır.. :)

      daha önce çeşitli defalar konuşmuştuk burada. ÇF kaçınılmaz bir şekilde küçülecektir. vipler gidecek, katılımcı üyeler başka yerleri tercih edecek, bir köroğlu bir ayvaz kalacaktır forum. bu noktadan sonra ne kurtarır, onu da daha önce yazdık, söyleştik. o yönde bir kararlılık sergilemez, açık linke geçmezlerse hazine elde patlayacak veya başkalarına yar olacak.. nettir ve kesindir.

      Sil
  29. Bana sorarsanız ÇF ağacının içten içe ve "yukardan aşağı" çürüdüğü uzun zamandır belliydi. Bazısı anında tepki verdi (Bakunin) ve yol katetti, bazısı geç kaldı (Mryer6) ama şahsiyetli bir şekilde ayrılmayı seçti.

    Aslında bu blog bir dönemin belgeli-şahitli-röportajlı bir nevi belgeseli gibi oldu sanki. Belki de bir internet forumu üzerine yazılan ilk hatırat olarak da literatüre geçebilir. Emekli olan bir dışişleri bakanının hatıralarını kaleme alması gibi Mryer6'da çeviri-balonlama şefi olarak kendi başından geçenleri ortaya koydu. Forum işleyişleri üzerine ince tespitler izledik bir kaç ay boyunca. Kendi adıma faydalı olduğunu söyleyebilirim.

    Bize somut olarak görünen, yeri gelince küfür yeri gelince yumruk salladığımız adaletsizlik ve kötülükler işin uç noktası oluyor genelde, oysa onları ayakta tutan köklerini de görmek lazım bilinçli bir tespite varabilmek için.

    Hani bazı filmlerde bir ekip bir maceraya girişir, çoğu canlı geri dönemez ve son sahnede onların görüntüleri dokunaklı bir müzik eşliğinde verilir ya...Bu ÇF hikayesini de bir filme benzetirsek sonunda tam tersi bir görüntü sergilenmesi uygun olacaktır kanımca. Yani bunca haksızlığı hazmedebilmişlerin görüntüleri ibretlik bir müzik eşliğinde sunulmalıdır. Esas işin kökeni, her toplulukta olduğu gibi; bu tepkisiz, sürekli renk değiştiren, sessiz kalan, şahsiyetsizlerdir bence.

    Ve kimse bunları "aslında iyidirler ama..."
    diyerek savunmamalıdır
    iyilik o kadar ucuzlamamıştır zira..!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogu açıp ilk cevap hakkımı kullandığımda (El Cevap) söz ettiğiniz iyilik ve kötülük durumlarına değinmiştim, ilk yoruma yazdığım ilk yanıtta. Yani görmediğimiz veya ihmal ettiğimiz bir şey değildi saptamanız. Halen fikirlerim değişmiş de değil.

      her şey yolunda giderken iyi olmak kolay. karışacak fazlaca etli-sütlü durum yoktur vaziyet berkemalken. ama zor günler geldiğinde etliye-sütlüye karışmama pozisyonu kötülüğe güç veriyor, malesef. bazılarının pasif durumunu kendi lehine kullanıyor kötü taraf ve zorluk içinden çıkılmaz bir hal alıyor. halbuki yöneticilik vasfı tam da zor günlerde gerekli. gerektiğinde güç olanı yapmayı göze alabilmeli, kendi varlığından öte bir şeylere odaklanıp onun uğruna mücadeleye girişebilmeli yönetici kişi. asıl o zaman hakeder bu sıfatı. Ortada yönetmeniz gereken bir durum yokken unvanınızın yönetici olması ne işe yarar ki. Ha, belki zor günlerin gelmesini engellemek için de yöneticiler adım atmayı becerebilmeli, diye düşünülebilir. Evet elbette. İşte bu da "ufuk" ile ilgili. Ufuk yerine aynadaki kendi haşmetli görünümüne odaklanan insanlar yaklaşan tehlikeyi görmez doğal olarak. Görse bile aynadan görür ki, bilindiği üzere nesneler aynaya gerçek uzaklıklarının iki katı mesafedeymiş gibi yansır. Yani olayların gelişimine müdehalede gecikir bir elinde ayna bir elinde cımbız ile günü gün etme telaşında olanlar. geç bile olsa "gün" geldiğinde yöneticiler, "nasılsa biri müdahale eder de ben elimi taşın altına sokmak durumunda kalmam," diye kenardaki bekleyişlerini de sürdürürlerse vay halinedir orada yaşayanların.

      bunları bilmek sonucu değiştirmiyor. çoğu kişi yönetsel bir konuma talip olurken zor günlerde nazıl davranacağına dair ne içsel bir tutarlığa ne de deneyime sahip çünkü. o zor gün geldiğinde beliriyor içsel sorgu ve o zor günde elde ediliyor deneyim... ve aslında pek de o kadar iyi olmadığıyla yüzleşiveriyor insan. en azından iyi bir yönetici olmadığıyla.

      izninizle kendimi tenzih etmek istiyorum. :) Beni üst yönetimde kronik muhalif, istenmeyen kişi, doğrucu davut filan gibi noktalara getiren sanırım yönetim ile ilgili içsel tutarlılığımdı. eh, deneyim de yok değildi hani.. :)

      yine de acımasız olmayalım. belki de iyiyi elde etmek için kötü olarak algılanan bir tavra yönelmek gerektiğini düşünüyor olabilir bazıları. Zaten ne yapsanız birileri iyi, diğerleri kötü olarak yorumluyor eylemleriniz. bu yüzden iyiyi kötüyü anlık değerlendirmek yerine geniş bir plandan bakmak daha net bir resim çiziyor. o resim de henüz tamamlanmamıştır kanımca. An'a oranla ömür uzun. :)

      Sil
  30. '' bakunin22 Eylül 2012 01:47

    ÇF kapalıyken ve bir daha açılmasının mümkün olmadığını, ve sırf bu nedenle Çizgi Diyarı'na destek vereceğini söyleyen bir takım adamların, bir güce sahip olduktan ya da ÇF'da admin olduktan sonra sırf masturbasyon için Çizgi Diyarı yönetimi ve sistemine başkaldırma çabası biz ÇD. yönetimini ancak güldürür. Ama üzüldüğümüz tek şey bu kadar ucuz adamların peşine takılan kıymetli adamlardır...''
    işte işin özeti şu yazının üstüne başka yorum yapmaya hiç ama hiç gerek yok.Çünkü ikili oynayanlar birgün ayazda kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakunin "döndü (flash flash) başlığına yazdığı için gözden kaçmıştı sanırım bu yorum. Aynı gün Diyar'da da sitemkar bir mesaj yazmıştı; bir varmış bir yokmuş, başlığıyla. ben her iki içeriğin aynı şeye işaret ettiğini düşünmüştüm doğrusu. ÇF kapandı diye ÇD'ye el veren arkadaşlar ÇF tekrar belirince yine kürkçü dükkanına döndü, diye yormuştum. Galiba öyle de oldu, gerçi "Doruk" istikrarlı bir şekilde orada da var, Prince ve Palio68 tek tük de olsa katılımlarını sürdürüyorlar, lakin hızları kesildi. Zaman içinde daha da azalacaktır. Malum, mahalle baskısı.. :)

      ama bu gitgelleri ikili oynamaya mı yoralım, yoksa bir geçiş sürecinin belirsizlekleri içinde insanların paylaşma heyecanının sönmemesine mi, o konuda bir şey söylemek zor. söylenebilecek olan tek somut gerçek, bu belirsizlik sürecini de ÇF'nin yarattığıdır, kimseye ne olup bittiği hakkında bir bilgi vermeyip, ketum davranarak. e, kimse de birilerinin keyfini beklemek durumunda değil. kaldı ki iki ay, belki daha fazla beklenmiş bu keyif. yani ÇF adminleri iyi niyet sergileyip forumun akıbeti hakkında geçiştirici değil doyurucu bilgiler vermeliydiler sevenlerine.. Olmadı.. O olmayınca olan da bu.. yine hengame.. :)

      Sil
  31. http://www.cizgidiyari.com/forum/gorus-ve-onerileriniz/59735-tarama-yapan-uyelere-hediye-kitap-armagani.html
    ÇF'ye kapak olsun
    Üyeler para toplayalım ödeyelim, çizgiromanlarımızı gönderelim, kitap hediye edelim, tarayanlar ve yöneticiler hayır olmaz öyle şey hepimizin kolleksiyonu var Desteğiniz, okumanız, yorumlamanız yeter ama istiyorsanız kırık linkleri yenileyerek katkıda bulunabilrsiniz demekte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. koibri de monitör ödüllü yarışma düzenlemişti.. :) ben kazanmıştım.. :) feragat edip, bir başkasına verebileceği yeni bir yarışma düzenlemesini önermiştim.. sonra ne oldu hatırlamıyorum..

      ÇF'de de vardı bu tür fikirler. Hatta altyapısı hakkında konuşmalar da yapılıyordu. Oklitus'un önerisiydi. valla.. :) Harun da yayınevlerinden destek alabileceğimizi, hatta aracı olabileceğini söylüyordu. Yani forumların, özellikle de hareketin azaldığı zamanlarda bu tür şeyleri düşünmesi, hayata geçirmesi güzel. Yapılması da gerekli.. Mesele camiaya hizmetse, hizmetin bir kısmı da ilgi çekmek..

      Ben de Altınmadalyon'un bunu yıllardır uyguladığını söylemiş ve yöntem konusunda fizibilite çalışması yapmaktan söz ediyordum ki, bir örnek verme gafletinde bulundum. Altınmadalyon tek bir soru soruyor, cevabını doğru verenler içinde kurra öle kazananı belirliyor, dedim. Biri çıktı, "tek sorulu yarışma mı olurmuş" dedi. Orada konu kapandı. Bilin bakalım kimdi o? :)

      Sil
  32. Adminlerin çoklu hesaplarından bahsetmişken.

    Bir paylaşımın altındaki yorumlar,
    kırmızının alttaki ikisini iyi tanıdığı kesin :)

    http://e1209.hizliresim.com/11/w/dg7qb.jpg

    kırk yılınbaşı yeni bir sağmal yakalanmış amman kaçmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://e1209.hizliresim.com/11/w/dgbv9.jpg

      buda dörtlü :)

      Sil
    2. Güzel saptamalar. Yayınevleri duyurularında görürüdük bu isimleri genellikle. İçeriden biri olduğunu bilirdik ama konuşmazdık tabi. "filanca çizgiromanın filanca sayısı yayımlandı" gibi mesajları gören üyelerin yayınevi ile çizgiliforum arasında organik bir bağ olduğu yanılgısına kapılmasını önlemek için alınmış rumuzlardı bunlar. bu bilgi durumu biraz mazur gösterir sanırım. şimdi forumun canlanması için de gayret ediyor/lar anlaşılan. :)

      Sil
  33. ''kırk yılınbaşı yeni bir sağmal yakalanmış amman kaçmasın.''
    Aziz Nesin bu ülkenin belki bir daha gelmeyecek en keskin mizah ustasıdır.Onun bir sözü vardı.''Bu ülkenin %60'ı enayi yerine konmayı seiyor.'' mealinde yazabileceğimiz bir sözü.İşte basit örneği vipcortistte yazıldı.Bağırıldı.Söylendi.Hatta gösterildi.Sonra birileri demek öyle dedi.Açtı bir blog aaaa birde baktık.Bilmem ne abimiz turuncu olunca tekrar blog falan unutuldu.Ey büyük kalem ustası aziz nesin allah sana gani gani rahmet etsin.Mizah ve çizgiromanları toplayıp arşivine depolayan ama içinde o mesajı hissetmeyenlere ise......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçi, Nesin'in o sözü bir "ödül vaadi" nedeniyle söylediğine dair karalamalar da var, ama ciddi anlamda sert bir saptama olduğunu ve kimse o %60'lık kısma dahil olduğunu düşünmese de bu saptamaya gönülden inandığını söylemek lazım. aptal yerine koyanlar da, aptal yerine konulanlar da inanır ama kimse aptallığı yakıştırmaz kendine.. ayırt etmek için eylemlerine bakmak lazım.. :)

      Sil
  34. '' hazine elde patlayacak''
    O forumda hazine falan kalmadı.ÇD zaten onların hazinelerinin kat be kat fazlasını ekliyor.Eskit e-kitap kısmının tüm üyeleri çf'den hangi hazine varmış.Bu saatten sonra hala orada bir şeyler tırtıklarım diyenler varsa yazık onlara.
    İsterlerse herşeyi açık versinler.Hatta foruma hiç girmeden linkleri görünür yapsınlar.1-2 ay sonra indirme sayılarına baksınlar.İnanın 20 kişiyi geçmeyecektir.O indirenlerde vipler olacaktır.Sıkı koleksiyon hastalığı olanlar.
    Yani ortada bir mezar var.Çizgiroman ve dostluğun mezarlığı.Biraz acı oldu değilmi.Ama hayat zaten acı üstüne kurulu değilmi.Dost acı söylemek zorunda değilmi bazen.
    Kendimi bir an çf'de bu tipte yazılar yazan bir üyeye benzettim.Gerçi o çok renkli bir şekilde yazıyordu.Ama demekki insan isterse neler yapabiliyor.Nasıl duygu dolu hemde dolu dolu ve mantıklı yazabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hazine sadece biriktirilenlerde değil tabi, şu anda ÇF'de bulunmayı seçenlerin potansiyel taramalarını da hesaba katmalı. Kolibri'nin kendi bloğunda yazdığı "turbun büyüğü heybede" sözü de bu yaklaşımı ortaya koyuyor zaten. yine de ben simgesel anlamları yanyana getirmenizi; çok beğendim.. "hazine-gömü-mezar"

      Sil
  35. ''gerçi "Doruk" istikrarlı bir şekilde orada da var''

    doruk arkadaş,her telden yaptığı samimi paylaşımlar,adamlığı ve duruşuyla
    ÇF e layık değil.diğer tarayıcılara göre değişik bir tarzı var bu çeşitlilik açısından.
    Allahtan ÇD dada boy göstermeye başladıda okuma şansı buluyoruz taramalarını.Meşhur mahalle baskısıyla bırakmazsa tabii.Kendi fikrim yanar döner arkadaşlardan olmaması nedeniyle baskı dinlemeyeceği.
    inşallahta öyle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mahalle baskısı, sadece forum kardeşliği üzerinden değerlendirilmemeli. ÇF yöneticileri ile yüzyüze de görüştüğü için paylaşılan bir özel yaşam alanı da var. bu nedenle paylaşımları için ÇF'yi tercih ederse, makul karşılamak lazım. Keza, şu anda gayret gösteren diğer yönetici ve vipler için de söyleyebiliriz aynı şeyleri.

      Sil
  36. '' "turbun büyüğü heybede" ''
    Valla heybede turp varsa eğer o turp çok acı olur.Yaşanan bunca olaydan sonra.Bir adsızın değindiği farklı isimlerde adminlerin veya smodların görünmesine en güzel örnek bir güya yeni üyenin nicki nick şöyle ''gnobili'' ben bu nicki gördüğümde hemen dilime şu geldi.
    '' gnobili gnobili gehbili gehbili '' ne güzel bir nick değilmi ne güzel insanda çağrışım yaratıyor.''Gehbili gehbili'' hadi.İyiki şu blog var.Sen çok yaşa yer.6 sayende bizimde ince mizah yeteneğimiz arttı valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kolibri o cümleyi yazdığında turp yerine başka bir sözcük seçiminin daha yerine oturmuş olacağını düşünmüştüm. Havuç! :)

      bence ginobili de tanıdık bildik biri. yeni bir rumuz edinmiş olsa gerek. foruma böyle hızlı girişler yapıldığında zaten bu şüphe hep duyulur. bilgi ve arşivin aynı elde pekiştiği insanlar için "bu güne kadar neredeydi, yeni mi buldu çizgiroman forumlarını" denir. bir soru da biz ekleyelim; forumun kötü günlerinde birden niye ortaya çıktı bu arkadaş? neyse, hoş geldi safa getirdi.. belli ki arşivcilik yanı var, belli ki çizgiroman tarihimiz hakkında da bilgi sahibi. az çok çıkardım ben kimin yansıması olduğunu.. bakalım, belki zamanla kesinlik kazanır..

      Sil
    2. Kotu Adam olabilir mi?

      Sil
    3. Sanmam. Onun iç hesaplaşma sonucu köşesine çekildiğini zannediyorum. Tabi aynı "kötü" adamdan bahsediyorsak.. :)

      Sil
  37. Pislenmiş nickinden hicap duyup da yeni bir mahlas edinen biri olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam tersi, temiz isimlerden biri var gibime geliyor arkasında.

      çf akıllıca davranacak ve geldiği konumda dosya paylaşımı ve tarama yoluyla yeni üye kazanımının, bunların devamlılığını sağlamanın mümkün olmadığı gerçeğinden hareket edecektir bundan böyle. daha önce de söylediğimiz gibi bilgi yoğun paylaşımlara yöneleceklerdir sanırım. tekrar bir çıkış yakalamak istiyorsa böyle yapmalı. bu saptamayı doğru kabul edersek, hem paylaşımcı hem de konu hakkında uzmanlaşmış insan sayısının sınırlı miktarda olduğunu göz önüne alacaklardır. forumun içerik yoğun bir oluşum gibi görenmesini sağlamak için, etkin yeni yüzler yaratılacak ve bir vitrin oluşturulacaktır kanımca. bu etkin yeni yüzler de aslında bildiğimiz yüzlerdir. zira dünden bugüne ne bilgili insanların bir araya toplayacak yeni bir gelişme olmuştur ne de onların nüfusunda bir patlama.. :) kötü günlerden geçerken bu tür yollara tevessül edilmesi bir bakıma zaruridir forum için.

      Sil
  38. ''çf akıllıca davranacak ve geldiği konumda dosya paylaşımı ve tarama yoluyla yeni üye kazanımının, bunların devamlılığını sağlamanın mümkün olmadığı gerçeğinden hareket edecektir bundan böyle. daha önce de söylediğimiz gibi bilgi yoğun paylaşımlara yöneleceklerdir sanırım. tekrar bir çıkış yakalamak istiyorsa böyle yapmalı. bu saptamayı doğru kabul edersek, hem paylaşımcı hem de konu hakkında uzmanlaşmış insan sayısının sınırlı miktarda olduğunu göz önüne alacaklardır. forumun içerik yoğun bir oluşum gibi görenmesini sağlamak için, etkin yeni yüzler yaratılacak ve bir vitrin oluşturulacaktır kanımca. bu etkin yeni yüzler de aslında bildiğimiz yüzlerdir. zira dünden bugüne ne bilgili insanların bir araya toplayacak yeni bir gelişme olmuştur ne de onların nüfusunda bir patlama.. :) kötü günlerden geçerken bu tür yollara tevessül edilmesi bir bakıma zaruridir forum için.''
    Ne yaparlarsa yapsınlar sonuç değişmez en başta forum çok yavaş bunu halledemezlerse kaçış olur.Sonrasında bir sürü üye sırf eskit'te üye diye vipliği düşürüldü.İkincisi burada mektubu yayınlanan serdary67'nin yaşadıkları ve beni banlayın restine karşılık yapılan aptalca restleşme ve bu bloğu açan yer.6'ya forumda iken arka çıkması gereken akıl ve vicdan sahibi olması gerekenlerin mesela gabby mesela harunaybal mesela kolibrinin susması bize senaryonun değişmeyeceğinin ispatıdır.Emin hiçbir türk forumunda bu kadar basit hatalar ile bir forum bu kadar batırılmaz.Diyorum ki kendini enayi durumuna düşürmek isteyenler buyurun koşun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. susup susmadıklarını bilmiyoruz tabi. ama o günlerde serdar'ın başına gelenlerden harun'un haberi olduğunu veya haberdar olsa bile forumun iç işleriyle faal olarak ilgilenir bir konumda olduğunu sanmıyorum. kendi isteğiyle vip statüsüne çekilmişti. bu da yönetimde ne olup bittiğinden hangi kararlar alındığından habersiz olduğunu gösterir. keza, gabby de vip, herhangi bir konuda etkin bir ikna konumunda değildir doğal olarak. yani üst yöneticilerin sözü ne kadar dinleniliyordu ki vipler dinlenilsin. kolibri de elinden geleni yapmış ama bir yere varamamıştır herhalde.. özetle, kara günler geldiğinde ve güvenilir diye düşünülen insanların hiç de o kadar "emin" kişiler olmayabildiği gözlendiğinde, insanların kendi başının derdine düşmesini de anlayışla karşılamak lazım. fırtınalı havada denize düşen önce kendini kurtarabilmeli ki, başkasına yardımı olsun. yani bazı kişilerden umut kesmeniz için neden oluşmadı henüz. en azından kendilerini kurtarıp kurtaramadıkları belirginleşmemiştir...

      Sil
  39. Yazmayayım diyorum olmuyor. Ömer Seyfettin'in "Diyet" hikaye'sinde anlatılır ya, yapılan iyiliğin "kolunun diyetini ben verdim haaa!" diye sürekli başa kakılması sonrası, kahramanımız bilediği satırla kolunu keser ve "al diyetini ödediğin şeyi" diye "başakakan"a uzatır.
    Diyeceğim "sahafci" bir mektup yazdı her lafa girişinde de "serdary67 mektubunda demişti ya" diye atıfta bulunuyor.
    "Al mektubunu da sus" diyesi geliyor insanın. Sırf Serdar'a inat ben ÇF'a gidiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha.gülümsettin beni dostum.
      İnan ki bu mesajı bile Serdar'ın yazmış olabileceğini düşündüm önce.
      Keşke elimizde blog turnusolü olsaydı yazanları faş edecek.
      Mesajların yüzde kaçının onun klavyesinden çıktığını görürdük böylece.
      Yüzde 50 ye bire on bahse girerim.:)))
      Şaka,şaka.Hemen kızmayın Serdarlar.

      Sil
  40. ''Yazmayayım diyorum olmuyor. Ömer Seyfettin'in "Diyet" hikaye'sinde anlatılır ya, yapılan iyiliğin "kolunun diyetini ben verdim haaa!" diye sürekli başa kakılması sonrası, kahramanımız bilediği satırla kolunu keser ve "al diyetini ödediğin şeyi" diye "başakakan"a uzatır.
    Diyeceğim "sahafci" bir mektup yazdı her lafa girişinde de "serdary67 mektubunda demişti ya" diye atıfta bulunuyor.
    "Al mektubunu da sus" diyesi geliyor insanın. Sırf Serdar'a inat ben ÇF'a gidiyorum.''
    O yazıyı yazan adsız önce sen kim olduğunu bir yazsan niye sen adsızsın ayrıca bu üyeye burada özel bölüm açılmadımı ve o üye orada yaşadıklatını anlatmadımı sen nereden hangi mantık yürütme ile bunları yazıyorsun bilmem ama ben sana gerçek adımı da buradan yazayım.Ben koray o çok eleştirdiğin üyenin yeğeniyim onun sayesinde çizgiliforumla tanıştım.Ve yine onun sayesinde hiç bilmediğim birçok yayın hakkında bilgi sahibi oldum.Bana kargo ile dvdlere yazıp birçok yayını yolladı.Şimdi hangi akılla bu yorumu yapıyorsan nereye istersen git.Birileri kendini çok akıllı herkesi enayi zannediyor.Burada herkes adsız adsız yazarken iyi ama birilerine çamur atmakta biraz usul ister.
    korayist

    YanıtlaSil
  41. Bu arada unuttum buraya yazdığımdan haberi bile yok.Olsa eminim çok kızar.Onun için bir olay bitmişse bitmiştir.Çok iyi tanırım tam 8 yıl aynı evde yaşadık.Babamın yanında bizlerle kalmıştı.İstanbulda iken.Yani çamur atmadan önce durup bir acaba deyin işte geçmişte de aynı pislkleri yaptığınız için kaç kişinin başını yaktınız.Adsız adsız kolay mert olan gerçek ismini yazar.Bundan sonra ben ismimi yazacağım.O yorumu yazanda kendine güneniyorsa buraya yazsın.
    korayist

    YanıtlaSil
  42. "Şecaat arzederken merdi kıpti, sirkatin söylermiş."
    VİP özel paylaşımların kimlerce ve nasıl elden ele dolaştırıldığının ufak bir kanıtı.
    Masumların günahı alınırken, beyimiz mağdur rolü oynuyor.

    YanıtlaSil
  43. ''"Şecaat arzederken merdi kıpti, sirkatin söylermiş."
    VİP özel paylaşımların kimlerce ve nasıl elden ele dolaştırıldığının ufak bir kanıtı.
    Masumların günahı alınırken, beyimiz mağdur rolü oynuyor.''
    Sayın adsız yine yorum yanlışı yaptın serdary67 zannettiğin gibi bana çizgiliforumun o çok değerli vip paylaşımlarından yollamadı.Çoğu çd'nin paylaşımları idi.Ben zaten e-kitaplarla ilgilenmediğim için daha çok zagor ve teksin çr'lerini yolladı ki.Onların çoğuda çd logolu idi.Yine aynı kafa yine aynı yanlış.Herkesi ajan herkesi onursuz zanneden zihniyet.Hadi ismini de açıklasana niye yazmıyorsun.Yaık çok yazık benden en az 20 yaş büyük insanlarsınız ama şu herkese çirkef atma huyunuz hiç bitmiyor.
    korayist

    YanıtlaSil
  44. ''Haha.gülümsettin beni dostum.
    İnan ki bu mesajı bile Serdar'ın yazmış olabileceğini düşündüm önce.
    Keşke elimizde blog turnusolü olsaydı yazanları faş edecek.
    Mesajların yüzde kaçının onun klavyesinden çıktığını görürdük böylece.
    Yüzde 50 ye bire on bahse girerim.:)))
    Şaka,şaka.Hemen kızmayın Serdarlar''
    Ehh daha çok gülersiniz.Ama onuttuğunuz bir şey var gülme komşuna gelir başına.Serdary67 ile nerde ise hergün mailleşirim.Yani tüm olayları taa en başından beri biliyorum.Bugüne kadar kimse adını yazdımı çıkıp yok herkes adsız adsız yazıyor.Sonra at çamur gitsin yok öyle artık yeter hep bu paranoyak kafa yüzünden bu hale geldiniz.Sonra serdarlar şöyle böyle peh peh azıcık yaşınızın konumunuzun size verdiği saygınlık içinde yaklaşın ve azıcık azıcık vicdanınıza sorun sonra çok ama çok utanırsınız.
    korayist

    YanıtlaSil
  45. Tartışma anlamlı bir hal arzetmekten çıkıyor gibi. :)
    Adsız yazan herkes, buraya tekrar girdiğinde bir başka kimlikle yazıyormuş şüphesi duyulması normal. Sonuçta yukarıdaki adsız-adsız -adsız vb.vb. diye giden tartışmayı gören, aynı kişinin kendi kendiyle tartıştığını bile düşünse yeridir..

    Şöyle bir kaç soru sorarak konuyu belli bir düzleme çekelim.
    - Serdar neden vip statüsünden uzaklaştırıldı?
    - ÇF yöneticilerine göre nerede hata yapmıştır?
    - Eski kitaplarıma üye olmakla mı?
    - Müsekkin'e yorumlar yazmakla mı?
    - Vipcortist'e ismini vererek katkı sağlamakla mı?
    - Serdar neden bir mektup yayınlama gereği duydu, üstelik mimleneceği konusunda defaatle uyarmış olmama karşın.

    Açık söylemek lazım, bu soruları dürüstçe yanıtlayabilir, hangi olayların hangi sonuçları doğurduğunu görüp, sorumlunun kimler olduğunu değerlendirebilirsek, hepsinin aynı kaynaktan çıktığını da saptamakta zorlanmayız.

    ÇF dükkanı kapatıp gittiğinde bir çok kişiyi zor durumda bıraktı. Bazıları candüşmanı olarak görülen foruma bile destek verdi bu belirsizlik sürecinde. Şimdi bu insanlardan Serdar'ı ayıran ne? Diğer çoğunluk eski konumlarını almışken neden ona iadei itibar edilmiyor?

    Açıkcası, Serdar buraya mektup yazarken başına geleceği biliyordu. Sorumluluğunu aldı ve görüşlerini bidirdi. O yazıyı sunarken, katılmadığım yerler olduğunu da belirtmiştim ama dürüstçe kendi penceresinden süzülen ışığı resmeden birisi, "adam"dır, herkes kabul edecektir bunu sanırım...

    YanıtlaSil
  46. Ne yalan söylüyüm Korayistle Serdar banada aynı kişi gibi geldi. Bunu söyleyen arkadaşda Serdara inat ben ÇF'a gidiyorum demiş. Bence oda Çizgiliforum yönetiminden. :=) Reklam kokmuyor mu sizcede.

    YanıtlaSil
  47. Hangi taşı kaldırsan serdar çıkıyordu, şimdi birde yeğeni çıktı ortaya, yandık.
    Denize düşen yılana sarılır misali, "ÇF'a gidiyorum" demiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. varsayalım ki, serdar o/onlar... siz "Hangi taşı kaldırsan serdar çıkıyordu" deyince dilime dolandı bir şarkı. işte o meşhur "hangi taşı kaldırsan altında buruk acı" şarkısını terennüm ederek, ÇF'nin serdar ve onun durumundaki insanlarda açtığı yaranın boyutu üzerine yoğunlaşmalıyız belki de. :)

      Sil
  48. Merhaba ben serdary67.Akşam yeğenimin mesajlarını gördüm.Benim huyum gereği bir süre bekledim.Ve az önce kendisi ile görüşüp niye buraya yazdığını sordum.Detaylarına gerek yok.Kendisinin haklı olduğunu anladım.
    Şİmdi ben buraya gerekenleri yazdım.Yaşadıklarımı neler ne aşamalardan geçtiğimi yazdım.Anlayan ve azıcık düşünebilen insan için yeterli olduğuna inanıyorum.
    Ben herhangi bir taşla uğraşmıyorum.Çünkü ona vaktim yok.Bir günüm zaten iş yerinde geçiyor.Akşam ise 2-3 saat içinde gün içinde gelen 200-300 mail,forum ve grup mesajları şu bu derken zamanım anca yetiyor.Bazen gece 2'de yattığım oluyor.Allaha hamdolsun beni mutlu eden bir arşiv sahibiyim.Ve bu arşivdeki çrlerin çoğu orjinal dilinde veya başka dillerde tek bir örnek binbir romanlarda olan örümcek adamın ispanyolca çr'si arşivimde yaklaşık 2 yıldır mevcut.Ben bir blog açsam eminim günlük en az 200 tık alır.Facede üye olduğum 40 grup bu iş için yeterli.Yani ne ün ne nam ne o ne şu derdindeyim.
    İkincisi 15 gün önce ruh adam arayıp ''seni aramızda görmeyi tekrar istiyoruz.'' dediğinde ''isteniyorsa banım kalksın ama ben viplik istemiyorum artık ve benim banımdan önce mr.yer6'nın banını kaldırın '' demiştim.İnanmayan ruh adama sorabilir.
    Artık bu adsız sataşmalarda bulunan kimseler azıcık utansınlar.Birisi bir fikir yada düşüncesini yazdı diye.Sataşmayın kardeşim.İstiyorsan yaz ama sataşma.Adam gibi yazın.Bu blog bir yol gösterme için açıldı.Ama peygamberleri bile dinlemeyen insanlık burada da hakim oldu yine.
    Son sözüm konfiçyusdan;
    ''Kendin için istemediğin şeyi başkası içinde isteme.''
    Serdary67

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında adsız yazımların önüne geçmek çok kolay bloglarda. yorum yazmalarına izin vermeyebiliyorsun bir iki ayarı kurcalayarak. ama bu blogun kurgusu öyle bir şey değil. söylenemeyenleri söylesin insanlar. ben de nasibimi alayım, dert değil. fikirleri ortaya koyarken saklanarak yapsınlar bunu, o da dert değil. dert olan, adsız da yazılsa yazanların dürüstçe kendini ifade etmesi, kendi doğrularından bahsetmesi. elbette bu dürüstlüğü sergilemesi beklenemeyecek olanlara da bir ortam yaratıyor anonim olarak yorum yapabilme imkanı. ama merak edilmesin, iyi ile kötüyü ayırt edebilir insanlar. yani manuplasyon amacıyla bu yorum kutularını kullanmaya niyetliler aslında amaçlarının tam tersine hizmet etme ihtimallerinin olduğunu düşünmeliler.

      tabi izlenirliği kolaylaştırma açısından dileğim, adsız yazılması yerine, yorum yazanın ayırt edilmesini sağlamak amacıyla, adı/url bölümüne uyduruk da olsa bir isim yazılması.

      Sil
  49. 1. İmla kurallarına dikkat etmeme, noktalama işaretlerini, bazan kelimeleri yutma, abur-cubur konuşma -yazma-, üstelik tüm içeriği toplasan kırk kelime etmez.
    2. Yazarken daldan dala atlama, ne dediğinin anlaşılamaması, her cümlede enaz bir kez ben kelimesinin geçmesi, her konuşmada -ne halta yarıyorsa, aynısı bizlerde de olan- arşiviyle övünmek, terceme edip sunarsa birşey demem,
    3. Her konuya atlama, bulaşmasın dedikçe, mürekkep lekesi gibi yayılma, Konuyu ÇF'den uzaklaştırıp her defasında kendini getirme,
    4. Senin yaşadıklarını çok kişi yaşadı, üstelik çok daha fazla emek ve zaman harcamış olanlar var ama hiç biri gurk tavuk gibi ortaya dökülmedi,
    5.Son olarak Konfiçyüs'ün olmayan bir sözle:
    "Söz bilirsen söyle, sözünden ibret alsınlar,
    Söz bilmezsen sükut et ki seni adamdan sansınlar."
    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  50. 6. Pardon unuttum, "Sahafci" ne demek? Sahaf alıp satan mı? Sahaf seven, peşin de koşan mı?
    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanımca, ortak paydada, mustarib olunan ortak konuda birleşmek varken, sonuçları tarafları yaralayıcı olacağı kestirilebilen bir tartışma başlatmak, ortak hedeflere birlikte yürümeyi de engelleyecektir. sizden ve serdar'dan rica ediyorum, büyütmeyelim bu "adsız yorum yazımları" konusunu.

      Sil
    2. Sadece bir iki konu: -ci, -cı yapım eki bir şeyle uğraşan anlamına geliyor. Ticaretini yapan, o şeyde uzman olan, o şeyle uğraşan kişi vb.
      Sahaf, sahaflık işiyle uğraşan anlamına geldiği gibi sahaf dükkanı anlamına geliyor. Yakın anlamlı olarak eski kitap dükkanlarının müdavimi de denilebilir.
      İyi günler...

      Sil
  51. Ümitsiz Vaka1 Ekim 2012 18:19

    Ben ümidi kestim Çizgiliforum'dan.

    Çalışan iki üç moderatör, iki VİP. Günde 20-30 cevap. Hepsi yöneticiler. Yazan normal üye tektük. Onların arasında yeni konu açanı hiç yok.

    Forumun yüklenmesi yarım saat sürüyor. Aktivasyon mailleri gelmiyor. Eski şifreler çalışmıyor. Linkler ölü. Sıralı listeler hatalı. Sorunu çözmek isteyen yok.

    Burnundan kıl aldırmayan adminlere soruyorum.
    Nasıl olacak bu işler? Nazınızı daha ne kadar çekecek bu vipler?

    Forum bundan sonra belini doğrultamaz.
    Emeklerimiz eline gözüne dursun onları çarçur edenlerin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çıkmadık candan... :)
      geçiş dönemi, herşeyin birdenbire yoluna girmesini beklemek olmaz tabiatiyle.. yavaş yavaş hale yola koyacaklardır herhalde. ama süreç uzar ve geç açılma, sık çökme gibi senelerin sorunları hala devam ederse, o bir kaç müdavimin de soğuması ve forumdan ayağını kesmesi gecikmez. tabi neyi bekliyorlar harekete geçmek için, onu da anlamak zor. maddi sorunlar mı var hala? forum yazılımını yeni bir sürüme yükseltmek, en azından rayına oturana kadar profesyonel bir teknik adamdan destek almak, o kadar da gözde büyütülecek şeyler olmasa gerek. diyelim ki, viplerden yeterli para toplanmadı; ha denilse, üst yönetim hemen elini cebine atıp gerekli desteği sağlar. galiba, yatırm yapmaya değer olup olmadığına dair bir kuşku var onlarda da. yoksa çoktan çözülürdü teknik sorunlar. elbette zihniyet sorunlarının halledilmesi daha da uzun zaman alacaktır.

      Sil
  52. O kadar vipin tarama emeklerinin üsütüne kondular sonra kavga edip banladılar, Çalıp çalıp oynuyorlar işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu noktada vip, üye, mod gibi ayrımlar yapmamalı. sonuçta ziyan olan -ziyan olmak üzere olan- emekler tüm katılımcıların. hatta bir basamak ileriye götürürsek bu düşünceyi, kayıp tüm çizgiroman camiasının kaybı. o arşiv kırık linkler yoluyla eriyip gider, sonunda el verenler de elini çekerse koca bir sayısal kütüphane sınırlı insanın elinde kalacak, hatta tabiri caizse "elinde patlayacak" korkarım.

      bu noktada ne denebilir ki, akıl fikir dilemekten başka..

      Sil
  53. Mâlesef ÇF'nin heyecanı gitmiş görünüyor pek bir hareketlilik yok , yeniden dönüşünün ardından az zaman geçmedi ama ana sayfada çok fazla 2011 konusu var hemde mizah karikatür gibi katılımın olduğu muhabbet alanlarında .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üyelerin heyecanı bir türlü vip olamamaktan, viplerin heyecanı kırılmış yinklerle karşılaşmaktan, yöneticilerinki bütün işlerin onların sırtına binmiş olmasından dolayı zaten yitmişti nicedir. bir kaç tişi döndürüyordu forumu, onlardın bir kısmı da olup biten karşısında uzaklaştı forumdan. geriye geçmiş güzel günlerin silik hatıralarını canlandıracak anlık heyecan fırsatları peşinde bir iki hamle yapanlar kaldı. şimdi onlar döndürmeye çalışıyor forumu. orca seveninin başaramadığını, yeterli ivmeyi veremediği bu mekanı, şimdi bu birkaç kişi itekliyor işte. "vipibüs" gibi bir şey yani. :)

      Sil
    2. helal olsun çok iyi özetlemişsiniz sevgili dostum..

      Sil
  54. ''o arşiv kırık linkler yoluyla eriyip gider, sonunda el verenler de elini çekerse koca bir sayısal kütüphane sınırlı insanın elinde kalacak''

    diyelimki 100 kitaplık bir seri için liste yapılmış.

    vip olma hevesiyle neti sınırsız tarifeye yükseltmişsiniz,gıcır gıcır bir harici disk almışsınız.

    linkleri yoklamaya başlıyorsunuz.

    bakıyorsunuzki,

    70 adet kapak resmi
    30 adet kitap taraması var elinizde. :)

    link yenileme ricası çekinerek,

    arkadaşların çoğunun harddiski yanmış.

    hazine hangi hazine anlamadımki.??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçek hazine, her zaman olduğu gibi, insanlardı. linkler ölür, forum yazılımı tekler, harddiskler yanar, bilgisayarlar çöker... ama bunları onarıp yola devam edecek olanlar insanlar.. insanları kaçırır küstürürseniz, kaçmayıp, küsmeyenler olup biteni görür gayretli olmakta biraz daha çekinik davranırlarsa sistem kendi kendine zarar veriyor demektir. o zarar, gün gelir iflasa sürükler insanların katkısıyla varlığını sürdüren oluşumları. iflasını vermiş bir kuruma, yeniden faaliyete geçse bile güvenip yatırım yapacak kaç girişimci bulabilirsiniz ki? yani gerçek hazine insanlar... onları har vurup harman savuranlar, hazıra dağ dayanmadığını da görürler sonunda... ÇF de, ibretlik bir örneğini oluşturmakta bu sürüklenişin.

      Sil
  55. bu zagorabi ne ayak yahu..adminleri bi tek dövmediği kaldı çizgiliforumda.adminlerin ellerinden bir iş gelmediğini , soğan peşrevi çektiklerini falan yazdı .sonra hasta ayaklarına uğramadı foruma.eskikitaplarım açılır açılmaz iyileşti mantar gibi bitiverdi orada.bugün baktım gene çizgiliye dönmüş,vip bile olmuş yeniden..kim yüzsüz kim hadsiz ben bilemedim artık..4,5 yıldır gecesini gündüzüne katmış sadece açtığı konular 3bin 5bini bulmuş insanların kıdemleri geri iade edilmezken ne denilebilir daha bilmiyorum..baya bi forum sanırdım çizgiliyi.adminlerinide adam sanmıştık...adam sandık eşşeği ...........neler dönüyor neler.CIA gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zagorabi forumdaki sorunu görenlerden biriydi... içeride, vip odasında eleştirileriyle gündeme de getirmişti birden fazla defa. foruma gelişi de vukuatlı olduğu için "gözlerin üzerinde olduğu" insanlardan biriydi ilk başlarda... diyar'ın "vipinize sokarım" temalı e-dergisine editörlük türü bir katkısı vardı ve çizgili'ye geçtiği zaman dikkatler üzerine odaklanmıştı. o yüzden forum için getirdiği öneri ve görüşler de şüphe ile karşılanmış ve bazıları tarafından bozgunculuk yaptığına yorulmuştur. vip yapılması mucizedir bir bakıma. sanırım mytra ile dialoğunun etkisi vardır bunda.

      andersen'i savunmak durumunda kaldığım sözkonusu tartışmaların hemen öncesinde, zagorabi'nin forumun gidişatı ve adminler arasındaki geçimsizlikle ilgili söylediği bir kaç cümle üzerine de bir fırtına kopmuştu vip odasında.. ben onun açtığı konuya "üst yönetim odasından gelen sesleri gürültüye değil, orkestranın sahneye çıkmadan önce akort yapıyor olaşuna yormak" gerektiğini yazmıştım vip odasına açılan konuya.. ama gerçek payı varmış demek ki zagorabi'nin sözlerinin.

      netekim, üstyönetim odasında andersen tartışmasında onun tutumuna da değinmiş ve "nur-nimet" olarak değerlendirmiştim, kendimizi sorgulamamıza neden olduğu için.. gerçekten de yaptığınız her şeyi onaylayan insanlar yerine eleştirilecek yanları gösteren insanlar evladır, hatalarından arınmayı isteyen oluşumlar için. tabi kusursuzluk yanılgısına kapılmış olanlar için değil.. :)

      özetle, şu anki durumu bana da çelişik geliyor. belki gidecek başka yeri olmadığındandır, belki foruma gönülden bağlı oluşundandır, belki gönlünü almış ve gerçeği herkesten önce görüp saptayan kişilerden biri olduğu için kıymetini taktir etmişlerdir. bilemiyorum. ama şu an çizgili'de ve faal.. demek ki ya umut ışığı gördü, ya da "düşene bir tekme de benden" demeyen biri.. başka yorumlar da yapılabilir elbette, ama kendi kararıdır, bize söyleyecek bir şey düşmez..

      Sil
  56. oklitusuda yeniden S.Mod yapmışlar.ama sesi çıkmıyor.ortalıkda gözükmuyor.yada forumda çakma niklerle finkmi atıyor bilmiyorum..düşünüyorumda bütün bu olanlar yaşanan süreç ben ve benim gibi sadece emek vermekten başka foruma bir kötülüğü olmamış hep kendi işiyle meşgul olmuş bir kaç müstesna insanın forumdan kendiliğinden uzaklaşması için düzenlenmiş bir kurgumuydu..forumun bir kaç ay kapalı kalmasını bile göze aldılar..2011'den başlatılmasının sebebi güya başka kopya yokmuş..hikaye..kapanmazdan bir kaç gün önce sık sık kopyasını alın forumun demiştim.merak etme hergün alıyoruz demişlerdi..hergün kopyası alınıyorduda neden 2011den başlatıldı.onca emeği sildiler bir bakıma ki,istenmeyen insanları bağlayan birşeyde olmasın orada..linklerim gitti.başka forumlarada yüklememiştim.çöp oldu onca linkler(indiren olmayınca).premium hesaplar ve premium hesaplara verdiğim paralar.yazık..neyse yıkılmadık ayaktayız batmadıkta..admin değil webmaster yapsalar yine dönmem oraya..zamanında atıp tutanları forumla kavgalı ,başka foruma gitmiş forumdan ayrılmış ayakları yapıp nabız yoklayanları,esefle kınıyorum.hepsi kurgudan ibaretmiş.şunu aradım şöyle dedi bunu aradım böyle dedi,bakın bu hain falan filan muhabbetleri.akp hükümeti gibiler helal olsun. Hillary Clinton'u arabulucu olarak gönderirlerse dönmeyi düşünebilirim belki.aşağısı kesmez :)) öle S.mod rütbemi geri verdiler,Mod yetkimi geri verdiler,admin oldum yuppiii cart curt bunlar boş iş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her gün alınan backupların imha olmasının tek makul açıklaması var; bir harddisk "kazasına" kurban gitmiş olmaları. eski tarihli o backup nereden çıktı o da muammadır tabi. yani, kasti bir şekilde belli bir tarihi baz alıp, sonrasını imha edecek bir kötücül eyleme kurban olunduğunu sanmıyorum. delili gösterilse de inanmakta zorluk çeker, altında çapanoğlu ararım.. :) kazadır. yanlış backup stratejisi kurbanıdır veriler, o konuda pek endişeye gerek yok sanırım...

      Sil
  57. Vay canına son baktığımda bahsettiğim bölümler tamamen uçurulmuş :) gerçi içlerinde cidden gereksiz ve kalkması gereken bölümler vardı ama mizah , özlüsözler , karikatür , şiir gibi bölümleri uçurmamalıydılar en azından yeni gelen üyeler önce ısınmak için o bölümleri kullanır günlük sohbetler o bölümlerde döner , bu bloğu garanti izliyorlardır bir an önce o bölümü açın, bir dost tavsiyesi olarak söylüyorum o bölümlerde hareketlilik olursa forumda hareketlenir en azından paylaşımlara yapılan yorumlarla yeni mesaj sayılarında artış olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zaman öncesinden gelir forumun sadeleştirilmesi ve tematik bir yapıya yönelinmesi konusundaki tartışmalar. Özelde "haber" başlıklarının tartışmalara neden olacak yorumlar ile dolup forum huzurunda çatlaklar oluşması nedeniyle düşünülmeye başlanmıştı sadeleşme. Demek uzlaşıldı ve adım atıldı.

      Bahsettiğiniz gibi fazla havanın alınması için bir tür sibop görevi görürdü bu alt başlıklar. kapalı linklere erişemeyen üyelerin zaman geçirmesi için de vesile olurdu ama doğrusu tematik formasyona yönelinmesini de engellerlerdi.

      görünen o ki, konuya odaklanma eğilimi var yeni yönetimde. sadece forumun temasıyla ilgili üyeler gelsin gitsin isteniyordur. haber başlıklarında, karikatür, şiir gibi alanlarda yüzlerce mesaj yazıp vip beklentisi için bu mesajları ileri sürecek üyeler ortadan kalksın, sadece çizgiroman için uğraşanların hak talep edeceği bir oluşuma dönüşülsün isteniyordur.

      Bir de böyle denesinler, bakarsınız faydalı olur forum için..

      Sil
    2. "görünen o ki, konuya odaklanma eğilimi var yeni yönetimde. sadece forumun temasıyla ilgili üyeler gelsin gitsin isteniyordur. haber başlıklarında, karikatür, şiir gibi alanlarda yüzlerce mesaj yazıp vip beklentisi için bu mesajları ileri sürecek üyeler ortadan kalksın, sadece çizgiroman için uğraşanların hak talep edeceği bir oluşuma dönüşülsün isteniyordur.
      Bir de böyle denesinler, bakarsınız faydalı olur forum için.."

      Eğer yeni oluşum bu yönde ilerleyecekse bol şans diliyorum yanlız o zamanda bir zamanlar vip olmak için gerekenler başlıklarına verilen cevaplar aklıma geliyor samimiyet ve dostlukla ilgili, anahtarı yabancıya vermeme lafları , tarayıcın olması gerekmez dostluğun yeter lafları , aktif olun mesaj atın katılımcı olun lafları gelinen noktada palavradan ibaret olduğu meydana çıkmış oldu , normal üyeler için katılım alanlarını kapattın kapalı linklere mi yorum yapacaklar açık linklere tekdüze teşekkür atar çeker gider ki pek istemedikleri şeyler , sonunda tarayıcın ve elinde materyalin varsa noktasına dönüldü. Bahsettiğim konuda burada:

      http://www.cizgiliforum.com/showthread.php?t=42911

      aslında viplikle ilgili en açık konuşmalar burada görünüyor fakat mesajların tamamına bakınca o zaman yazılanlarla ve yazan kişilerle forumun sonradan geldiği durumlar biraz ironik bir durumda görünüyor .

      Neyse söylenecek fazlada birşey kalmadı ÇF sistemi karşılıklı çıkarlara bağladı bu ne kadar götürecek göreceğiz umarım başarılı olurlar.

      Sil
    3. potansiyel paylaşımcının karşısına "tarama yapmayacaksan git kardeşim" gibi kestirip atan bir yaklaşımla çıkmak akıl işi değildir böyle mekanlarda. ama kabul etmek lazım; tarama yapmak ve fiilen paylaşımcı olmak vip seçiminde birincil kriterdi. sonuçta burası dosya paylaşımı temeline oturtulmuş bir mekan. istikrarlı katılım da göz önüne alınırdı. yani en azından tarama yapmadan vip olmuş bir kaç isim sayılabilir. özetle, "illa tarama yapılacak" diye bir sınırlaması yoktu bu işin.. ikincil ve üçüncül kiriterler devreye girer ve hayali sıralamadaki yerine göre katılımcı olan insanlar da değerlendirilirdi..

      ama şöyle düşünün: tarama yaptığı, katılımda tavan noktasına vurduğu halde vip olamadı insanlar, ya çalarsa, ya çırparsa, ya karışının taksisiyse endişeleri nedeniyle.. hal böyleyken muhabbete katılım, dostluk gösterisi gibi yöntemlerle yetinenlerin vip olamaması yadırganacak bir durum değil..

      "endişe" ortadan kalkmazsa durum da değişmez. bakalım nasıl berhava edecekler bu endişeyi? :)

      Sil
  58. Vee beklenen oldu;ginobili bir haftada VİP.

    Flash flash....

    Bir arkadaşın önceki yazılardaki süper teşbihi gibi:

    Gel bili bili , bugün tara yarın renklen,kampanya her an bitebilir, yetişen kapar.

    Bonus olarak verilen kutular bitsede taze Admin gazı bedavadır,Bu çizgiroman araştırmacılarının-koleksiyoncu değil :)- kıymetli yorumlarına
    herkez nail olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ginobili'nin eski bir forum sakini veya yetkilisinin yeni yüzü olduğunu ben de düşünüyorum aslında. Kısa sürede vip yapılarak forumda bir takım anlayış değişimlerinin yaşandığına dair bir mesaj iletilmeye çalışıldığı da açık. Ama bunu kötü bir şey olarak değerlendirmemek lazım. Yani en azından "vip atamalarının gecikmesinin foruma olumsuz yönde geri dönüşleri olduğu gerçeğinin farkına vardık ve artık gerekeni çabucak yapacağız" diyorlar belli ki. Bu mesajın verilebilmesi için bir özneye ihtiyacı olması ve bu öznenin de bir forum yöneticisinin ikinci bir yüz edinmesiyle ortaya çıkartılması şu an için zorunluluk halinde olduğunu kabul etmeliyiz. ama atılan adımın da olumlu yönde olduğunu değerlendirmek gerek. tabi temel sorun yine sürmektedir, onu da diğer bir yoruma yazacağım yanıtta dile getireyim.. :)

      Sil
    2. bili bili nadir paylaşımlarının açık verilmesinide bu anlayış değişikliğine bağlamak mümkün sanırsam.

      Sil
  59. Çizgiliforum beş aylık uykudan sonra iki yıl gerileyerek hayata döndü
    Bazı şeyler değişti, bazı şeyler değişmedi.
    ÇF değişen paylaşım ortamına uyum sağlayacak mı
    Gnobili bir haftada vip oldu.
    Gnobili 2. Kolibri mi ?
    Gnobili özel dergisi çıkacak mı?

    Linkler ve konular yenileniyor.
    Süper üyelerin durumu ne olacak?
    Paylaşımcı müdavimlerin hepsi vip yapılacak mı?

    Küskünler vipcortistte yazmaya devam ediyor.
    Küskünler barışacak mı ?
    Banlanan üyelere seni affettik evine dön denilecek mi?
    Dön denilenler dönecek mi
    Dönenlere laf edilecek mi ?

    Çizgidünyası ile yapılan ateşkes sonrası satıcı üyeler durumu gerginleştirdi.
    Yenilen yemekler, içilen kahveler boşa mı gitti?
    Hal hatır sayılmayacak mı ?
    Forum savaşları yeniden başlayacak mı ?

    Forum eski gücüne kavuşacak, dosta güven aşılayıp düşmana korku salacak mı
    Çizgiliforumun internet macerası sadece ve sadece http://vipcortist.blogspot.com da
    İzlemeye devam edin
    Serüven devam ediyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yahu, bitsin bu iş diye kendi haline bırakayım blogu diyorum, ama sizin de belirtiğiniz gibi yanıtlanması beklenen çok fazla soru oluşu bir türlü izin vermiyor bu niyetin gerçekleşmesine..

      Sil
  60. Gnobili ya smodlardan yada adminlerden birinin ikincil üyeliği tahminim yoksa bu kadar çabuk kimseyi vip yapmazlar.İşin acı yanı o forumda daha önce 8-12 arasında vip olmuş olan diğer vip üyeler bunu nasıl içlerine sindirecekler.Hala buna rağmen paylaşım yaparım işime bakarım diyecek kadar uçlarda iseler sadece dua etmek kalır bizlere onlara Allahın akıl-fikir vermesi için.
    Son tesbit evet gel bili gel bili varda onu yapanı iyi okumak lazım derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birilerinin hızla vip yapılması asıl sorunun ortadan kalkması anlamına gelmiyor. yukarıdaki yorumlarımdan birinde yazdığım gibi olumlu bir adım, ama elbette asıl sorunun etrafından dolanmaya çalışan bir hamle.

      hızlı atama ile yavaş atama arasında hiç bir fark yok, vip atamalarının keyfi yapıldığı imajını ortadan kaldırmak açısından. asıl sorun, vipliğin kriterlere bağlanmamış oluşu. ortaya ölçüt koyulmaması halinde dışardan bakan gözler eylemleri haklı olarak keyfiyet ile açıklamaya devam edeceklerdir.

      ölçüt! bunun koyulması demek, yönetimin inisiyatifinin elinden alınması anlamına geleceği için, gerçekleşmesi beklentisi boşa bir beklentidir halihazırdaki sistem dahilinde yürünmesi halinde. gerçekleşse bile uygulamada yönetim iç sorunlar yaşayacaktır. Yani "asıl sorunun asıl sorunu" olan viplik uygulaması kapalı link temelinde forumun dinamikleri içindeki yerini korudukça ileriye doğru atılan her adım fasit daire döngüsü için harcanmış olacaktır. boşuna enerji kaybı olması bir yana bu döngü hep başladığı yere getirir insanları..

      yani açık link temeline geçilmeli... beklenti budur. insanlar linklerden yararlanabilirlerse yönetimin kimi vip yaptığı kimi yapmadığıyla ilgilenmez, kendi işlerine bakarlar. viplik de olması gerektiği gibi bir kalite standartı halini alır ve kaliteye önem verenler için erişilmek istenen konum niteliğini sürdürür yine.

      kapalı linklere erişeyim diye vip olmaya çalışan insanların katkısı beklentisi ile hamle yapmak zamanı geçti. forum teklik veya majorlük niteliğini yitireli çok oldu. "hazinemiz" denilen şey artık başka kaynaklarda da bulunuyor, zahmetsizce erişilebiliyorken kim neden çizgilideki birikimle ilgilensin, ona erişmek için çaba sarf etsin ki? oradaki gül cemalli insanların takdirine layık olmak için mi?

      viplik dursun, onaylanma ve takdir için gayret gösterecek olanlar çalışsın yine, ama camianın büyük bölümü bu çabayı sarf edenleri havuç peşindeki tavşanlar olarak görmeyi sürdürecektir. birilerinin takdiri ötekilerin küçümsemesiyle eşitlenir, emekleri heba olur arkadaşların..

      ÇF sorunları yok etmek istiyorsa kaynağa yönelmeli ve kapalı link meselesini kökünden halletmelidir. gün bu gündür, yaptı yaptı! bir daha ne bu şansı, ne de bu ortamı bulamayacak... şu anda yapılması halinde herkesin alkışını alacaklardır, dost düşman demeden. yapmamaları, intihar yolunda kararlılık gösterdiklerine yorulacak kimsenin kuşkusu olmasın!

      Sil
  61. ''Vay canına son baktığımda bahsettiğim bölümler tamamen uçurulmuş :) gerçi içlerinde cidden gereksiz ve kalkması gereken bölümler vardı ama mizah , özlüsözler , karikatür , şiir gibi bölümleri uçurmamalıydılar en azından yeni gelen üyeler önce ısınmak için o bölümleri kullanır günlük sohbetler o bölümlerde döner , bu bloğu garanti izliyorlardır bir an önce o bölümü açın, bir dost tavsiyesi olarak söylüyorum o bölümlerde hareketlilik olursa forumda hareketlenir en azından paylaşımlara yapılan yorumlarla yeni mesaj sayılarında artış olur.''
    Forumu yavaşlattığı için kaldırmışlardır.Daha çooook süprizlere gebe o forumun çok daha ilginç gelişmeler olursa şaşırmayın hani birisi yazmıştı:
    ''Çizgilforum nede olsa çiz üzerini gitsin'' diye aynen vakidir.İşte emeğe saygının en güzel örneği kimseye sormadan kütpat ben yaptım olduda bitti maşallah iyide olur inşallah zihniyeti.

    YanıtlaSil
  62. Forum çöker ah’lar vah’lar, dönüp ayaklanmaya çalışır vur ha vur!

    Ülkede her şey yolunda, tüm kurumlar saat gibi tıkır tıkır, ÇF niye böyle?

    Buradaki yorumlarıyla kılı-tüyü bahane edip dedikodunun sınırlarını zorlayan zevatın özel hayatında kıl tanesi kadar sorun yokken, ÇF niye böyle?

    Dünya çizgi roman piyasasının bile gıpta ile baktığı sayıları milyonları bulan(!), biribirine sıkı sıkıya kenetlenmiş tüm meselelerini halletmiş bir camiamız varken, ÇF niye böyle?

    Bu kafayla bizden bi’ cacık olmaz…

    Blog şu saate kadar diyeceğini dedi, ders çıkaran çıkardı. Bundan sonrası görüldüğü gibi geyik, en kallavisinden hamam dedikodusu.. hadi bana eyvallah…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada dedikodu yapıldığından bahseden ÇF amigosu kardeşim,
      okuduğumuz kadarıyla aranızdaki ilişkiler dallas kıvamını aşalı çok olmuş.Onları bir anlatıversen de dinlesek bozulacağına.En azından onunda bu memleketin kurum-u olmasada
      oluşumu olduğunun farkına varmışsın buda iyi birşey.

      Sil
    2. "Ülkede her şey yolunda, tüm kurumlar saat gibi tıkır tıkır, ÇF niye böyle?"

      toplumsal yapımızın bir projeksiyonu olarak ÇF'nin de bu biçimde oluşu görüşünüze hak veriyorum.

      Ama daha iyisi için bir beklenti içinde olmak yanlış değil. Bu anlamda burada sarf edilen sözleri dedikodu olarak değil de beyin fırtınası olarak değerlendirmek daha yerinde olur. elbette dedikodu niteliği taşıdıklarını inkar etmiyoruz, ama dedikodu dediğimiz şey olası durumlar üzerine fikir yürütmeler... ve emin olun ÇF yönetimi için yararlı oluyordur.

      Sil
  63. Adsız yazan bir kişi demiş ki:
    ''dedikodunun sınırlarını zorlayan zevatın'' yani tek kişilik tiyatromu oynanıyor burda mr.yer6 kendi yazıyor habire birşyler yada yer.6 ve bir diğer kişi dönüşümlü yazıyor.Çünkü ''zevatlar'' değil ''zevatın''.Şimdi sormak lazım bu blog sebepsizmi açıldı.Yani amaç çf'yi yıkmak yoketmek amaçlımı?Hayır diye haykırıyorum.Amaç yanlışları gösterip düzeltmelerini sağlamak.
    Gelelim bugünkü gnobili vakasına gnobili şu olmuş bu olmuş değil ki dava.Dava kısaca yazarsak;
    Çf'de aylarca paylaşım yapmış nice üye hatta bir dönemin modlarından bazıları bile bu kadar kısa süre içinde sınıf atlamadı.Burada yazanlar gnobili şahsına değil.Forum yönetiminin yine yanlış politikalarla yol almaya devam edeceğinin işaretleri olduğu için bir tür uyarıdır.Uyarı diğer vipleri küstüreceksiniz.Bir üye 1 haftada vip yapılmaz.Minimum 1 ay oda forumda hergün aktif olursa belki vip olabilir.1 hafta da bir üye vip olduğunda işin altında her aklı selim sahibi bir kötülük arar.Bu yazıldı diye bir eleştiri getirmek demek zaten düzen bozuk ülkede varsın kalsın demektir.Halbuki o bozukluğu düzeltmek için çabalarsanız eninde sonunda o düzelir.Mesele olayları iyi tahlil edip çevrenize yansıtma yeteneğinizdir.
    Şimdi burada yazılanlar dedikodu boyutunu aşmış çoğu alanda ispatlı ve kanıtlı hale gelmişken bu tarz bir uslup bize birilerinin kulağı üstüne yatmayı sevdiğini gösteriyor.Bu kişilere de bizim söylebileceğimiz pek bir şey kalmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşımızın zevat sözcüğünü kullanışında sorun yok. zat'ın çoğulu, zatlar = zevat.. :)

      ÇF'yi yıkmak veya zarar vermek amacında olmadığımı zaten belirtmiştim taa ilk metinleri yazmaya başlarken. aslında ders alınır filan gibi bir amacı da ön plana almadığımı söylemeliyim. durum budur, demekti vipcortistin işlevi.. yüzleşin, demekti özeti...

      şükür, hiç kendi kendime yazıp kendi kendime yanıt vermem gerekmedi. konu hakkında doğru-yanlış fikri olanlar bunu burada dile getirdiler hep. sarınım getirmeye de devam edecekler gibi bir hal var. ÇF yönetiminin rahatsızlık duyması doğaldır. ama fazla rahat kendine objektif bir bakış atmanın önünde engeldir, hatta bu bakışın gerekliliğini hissetmenin önünde de.. eğer blog buna hizmet ediyor, hatta zorluyorsa ne mutlu.. herkese yararlıdır, bazıları rahatsızlık duysa da.. :)

      şimdi bir durum tespiti yapalım: ÇF yönetiminin hemen her şeyi bir çırpıda halledeceği veya sorunları genelin yararına yönelik olarak çözeceği yönünde bir beklentinin dile getirilmesinin, bu beklentinin önünde engel olarak durduğunu söyleyelim. yani, burada dikkate almaları gerektiğinin farkına vardıkları fikirler söyleniyor olsa da, hiç ilgilenmiyor ve kaale almıyoruz havasını yansıtmak için bir direnç göstermeleri, ona göre bir yol tutturmaları normal. ama dile getirelen doğru fikirleri kaale almamanın uzun vadede forumu daha beter bir hale sokacağının bilincinde olacak kadar da kafası çalışan adamlardır. öyleyse eninde sonunda yapacakları şeyi zamana yaymaları kaçınılmaz. beklentiler adım adım ve yavaş yavaş hayata geçecek... şimdilik vip atamalarının hızlı yapılacağına dair bir imaj yaratmakla, bir çok linki açık vermekle başladılar. gerisi gelecektir. ama tek çiçekle bahar olmaz, ginobili gibi yeni vip atamaları yapılması da beklenmeli bu günlerde. fakat kim var vip olmadığı halde faaliyet gösteren? yeni yüzler mi edinecek ÇF yöneticileri? Kendini ve belki de birbirlerini kandırmak neye hizmet eder ki? Yanlışı derinleştirir o kadar...

      gerçeğe direnmek kendini kandırmakla eşdeğer. ÇF içinde bulunduğu gerçeğin dayatmalarına direndikçe yıpranacağının da farkında olmalı.. Yani olumlu hamlelerin bile amacına hizmet edebilmesi için temeldeki sorunu giderme kararlığının belli edilmesi gerek.. İyimser bir bakışla, yeni paylaşımların forum genelinde açık link uygulamasıyla yapılıyor olmasını, bu temel problemi ele almaya başladıklarına yorabiliriz belki. umarım öyledir. umarım müşteri çekip yine eski bildik ÇF'ye dönüşmek için oynanan küçük oyunlar değildir bunlar.

      Sil
  64. Ekitap bölümüne bakılırsa sürekli eski linklerini yenileyen, ekitap paylaşan kişilerin halen süper üye vb. statüde bulundukları görülebilir.
    Ekitap bölümündeki her aktif üye gnobiliden daha aktif iken böyle davranılması.
    Bunkların yanında ekitap paylaşımı çizgiroman paylaşımından çok daha zahmetliyken.
    paylaşılan çizgiroman genelde 100 sayfa çok azı ikiyüz sayfa
    Kitap: çoğunlukla ikiyüz sayfadan fazla
    İkisini de tararsın
    Çizgiromanı biraz daha özenli tararsın
    Çizgiromanı parlatırsın
    Ekitabı okursun, hataları düzeltir, sayfa yapısını, başlıkları düzeltir ve yeniden düzenlersin.
    Forumun ekitabı kehren bünyesinde tuttuğunu, aslında istemediğini
    Ekitaba, ekitap paylaşımlarına önem vermediğini, sadece çizgiromana değer verdiğini gösteriyor.
    Ekitap bölümündekileri de anlamıyorum neden eskikitaplarim.com'a hicret etmiyorlar?
    ÇF sadece çizim yani çizgiroman, mizah, resimli kitap üzerinde yoğunlaşma istiyor.
    Bakın isterseniz bilmem çoğu kendi eski paylaşımı kaç yüz link yenileyen, yeni kitaplar paylaşan yunusemreye
    Dünya tersine döndü eskiden Teksas Tommiks okuyanları ayıplarlardı,kitap oku adam ol derlerdi. Şimdi kitap okuyanların yüzüne bakmıyorlar çizgiroman tara vip ol ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Ekitap bölümüne bakılırsa sürekli eski linklerini yenileyen, ekitap paylaşan kişilerin halen süper üye vb. statüde bulundukları görülebilir."

      söylemeye çalıştığımız şey tam da bu işte. yani çabucak veya bıktırıncaya kadar beklettikten sonra vip olarak atama arasında algı açısından kayda değer bir fark yok, belli ve deklare edilmiş bir ölçüt çerçeesinde hareket edilmediği taktirde. algı, yine atamanın keyfi yapıldığı yönünde işleyecektir.

      öte yandan e-kitap'ın forumun ikincil ilgi alanı olduğu ve ÇR alanındaki kısırlaşma nedeniyle bir can simidi gibi ortaya çıktığı, ÇR alanında faaliyet azaldıkça vip adaylarının bir tek e-kitap bölümünde işlev gösterenler arasından seçilmesinin zorunluluk haline geldiği sıkı bir gözleme bile gerek duyulmadan söylenebilecek şeyler. şimdi eğer tematik yapıyı güçlendirme ve tekrar çıkış noktasına, yani çizgiromana yönelme sözkonusuyla, e-kitap konusunda çabalayanlara nasıl davranılacağı belirsiz bir hal almıştır herhalde.. yine de tamamen gözden çıkaracaklarını sanmıyorum bu insanları. hatta kısa süre içinde bu bölümden de bir kaç kişi vip yapılacaktır kanımca. ama elbette, öncelik konumunu çizgiroman koruyacaktır ÇF için. zira varlık sebebidir ve temel taşıdır forumun. bu nedenle gözlerin ÇR alanında çabalayanlara yönelmesi de kaçınılmaz bir durum..

      Sil
  65. "ÇF sadece çizim yani çizgiroman, mizah, resimli kitap üzerine yoğunlaşma istiyor"


    Eğer niyet gerçekten böyleyse bence doğrusunu yapıyorlar. yapabilirler mi, zor. e-kitap ancak çr araştırma kitabıysa forumda olmalı. bunu kitaba saygısızlık olarak almam. forumların ilgi alanlarına ağırlık vererek gelişmesi gerekir ama reyting kaygısıyla her konu devreye sokularak olay çorbaya dönüşüyor.

    Yabancı çr forumlara bakıyorum, adamlar tek bir çizim üzerine öyle muhabbetler kuruyorlar ki 30'a varan forum sayfalarına ulaşılıyor. Bizde ilgi tıklanacak link sayısına göre azalıp çoğalıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer ki disiplinler arasındaki geçişleri de göz önüne alırsak, forumda e-kitap ve film ana başlıklarının çizgiromana eşlik etmeyi sürdürmesi gereğini fark ederiz. uyarlamalar bağlantı noktalarını oluşturur zira. ama kapsamı belirlemek her zaman mümkün olmuyor. sinema filmlerini çr ile ilişkili olanlarla sınırlayamıyorsunuz bir noktadan sonra. keza aynı şey e-kitap için de geçerli. galiba reyting diye sözettiğiniz şey ön plana alınmaya başlıyor bir süre sonra..

      yabancı forumlarla bizim forumlarımızı kıyaslamak da hakça olur mu bilmem. her şeyden önce köklü bir kültür haline dönüşmüş, ekoller oluşmuş bir ortam ile daha yolun başında bir ortamı kıyaslamış oluruz ki, arada uçurum var kanımca. bizde bir tek çizim üzerine yorum yapabilecek insan sayısının sınırlı olduğunu, bunlarında binde birinin bu tür forumlarda varlık gösterdiğini de değerlendirmek gerek.. o yüzden bir gabby veya ramazan türkmen isimlerinin aynı platformda bir araya gelmiş olması bile bir şeydir aslında.. :) yabancı forumlardaki olgunluk düzeyine gelmemiz için epey yol katetmemiz gerekiyor. üstelik bu yolun önündeki tüm engelleri de temizleyerek başlamalıyız. başta da forum kavgalarını.. bu, yapıcı yönde harcanacak enerjiyi havaya savurttu bize bunca zamandır.. inşallah bundan sonra.. :)

      Sil
  66. Parayı veren zevat bayçaki admin olmuş, düdüğünü de öttürüp arkadaşı cinobilibili'yi Vip yapmış. Bunda şaşacak ne var.
    Para vereydiniz, bir halt olaydınız, borunuz öteydi.
    Durmadan lak lak lak, icraat yok, lak lak lak.
    Size ne ÇF'den, bir halt olamamışsınız ona yanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mistercaki'nin foruma bir parasal katkı sonucu admin yapıldığı şu an için "zan". ginobili'nin onun arkadaşı olduğu içi vip yapıldığı da öyle. iki zandan yola çıkarak fikir yürütmek havanda su dövdürür bize..

      bana kalırsa, ginobili'nin yazım tarzı ve arşiv değeri atfettiği çalışmalar tanıdık birini işaret ediyor. o da zaten yönetim kadrosunda biri. yani, yeni katılımcıların olumlu şeyler yapmaları halinde eskisi gibi uzun süreçlerden geçmek zorunda kalmadan vip yapılacağını göstermek için seçilmiş bir karakter ginobili. tanıdık biri olmasa dahi, forumun aradığı fırsattır bu tür bir izlenim yaratmak için. konuyu böyle görmenin, "bir halt olma" veya olmama düzleminde bir değerlendirme yapmaktan daha anlamlı olduğunu düşünüyorum..

      elbette benim savım da zandan öte değil. ama değerlendirirseniz mantıklı dayanak noktaları olduğunu sanırım siz de kabul edersiniz.

      Sil
    2. Olumlu şeyler yapanı vip yapmadıktan sonra ikinci bir karakter yaratıp vip yapmanın ne manası var? Sanmıyorum öyle bir şey olduğunu ekitap paylaşımcılarına kehren katlanmıyorlarsa. Vip olmak için ömrü törpülemek gerekmiyorsa
      Nadir çizgiroman paylaşabilecek çok az yeni üye potansiyeli kaldığına göre internette. Paylaşım yapmak isteyebilecek, ÇF ya da ÇD'de de aktif olarak bulunmamış ve çizgiroman tarayacak kişi sayısının bir elin parmaklarını geçeceğini sanmıyorum.

      Sil
    3. Kolibri'nin mesajlarından daha önce tanımadığı biri olduğu belli oluyor.

      Sil
    4. @kötü adam, mana arayışınızın yanıtını da vermişsiniz yorumunuzda. ÇR alanında arşivci, aynı zamanda topladığı nesnelerin içeriğiyle ilgili, aynı zamanda paylaşımcı, aynı zamanda bu paylaşımcılığını ÇF'de tatmin etmek isteyen insan bulmanın imkansız hale gelmiş olması ikinci bir karakter yaratılmasını zorunlu kılıyor ya zaten... mana burada işte.. :) hele bir de vermek istediğiniz mesaj, yani "artık hızla vip yapıyoruz," pek de samimi değil, belli bir imajı yaratmaya yönelikse, daha da anlam kazanır "bildik" birinin vip yapılıvermesi..

      @adsız,
      ben tam aksi yönde izlenim edindim.. burada yapılan yorumlardan birinde "gino; savataged veya kolibri" şeklinde bir saptama yapılmıştı geçen günlerde. kolibri'nin mesajları şüphelerin üzerinde toplanmasından rahatsızlık duyan tınılar içeriyor ve kurulacak olası bağlantıların önüne geçmek istiyor bir tını içermekte gibime geldi benim. dikkatli okunursa fark edilecektir sanırım.. :)

      Sil
    5. Mizah kolibrinin tarzı olmasada elinde mizah dergisi vardır. Benim de tarzım olmadı hiç bir zaman, ama eminim çizgiromanlarım arasında vardır. Vaktiyle sadece fiyatı ucuz olduğu için, çizgiroman olduğu için mizah dergisi almışlığım olmuştu atmadıysam evde bir yerde bekliyordur beni.
      Bunun yanında, bazen forumlarda ortamı takip etmiş ama ortama girmemiş kişler, kapatılan forum yeniden açıldığında en büyük destekçilerinden olurlar. Yeni bir forum yeni bir başlangıçtır çünkü.
      gnobili ÇR alanında arşivci, aynı zamanda topladığı nesnelerin içeriğiyle ilgili, aynı zamanda paylaşımcı, aynı zamanda bu paylaşımcılığını ÇF'de tatmin etmek isteyen bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda kişilerden biri olabilir. Zamanla kuşkular gerçek mi belli olur zaten :)
      kolibri
      gnobili
      gulyabani
      Kotu Adam olarak, seferi mahlasını mı alsam yok hayır.
      Paylaşımcı mahlasta b,l harfi olacak, mahlas i ile bitecek.
      Malumdur benim suhanım mahlas istemez diyorum.
      mahlasi mahlasını alabilirim.

      Bu gün bende ekitap bölümünü o kadar takip etmedikleri, ama ekitabı gözden çıkarmamış oldukları kanaati oluştu. :) :)

      Sil
    6. Ne o yoksa Hillary Clinton ı arabulucu olarak mı gönderdiler dönmen için?:))

      Kötü Adam ın kotu kısmını, kafiyeyi uydurmak için ''biri'' ve birde 67 ekleyince ''kotubiri67'' güzel bir nik olabilir en paylaşımcı imajlısından.(67 Zonguldak'tan çağrışım yaptı :))

      İlla da L olacak diyorsan '' El kotubiri '' de önerilebilir.

      Gerisi senin artan ince mizah yeteneğine kalmış.

      Sil
    7. Ben çizgiliforumdan ayrıldıktan sonra bugün girip bir baktım ne var ne yok diye. Forum açılalı baya bir zaman olmasına rağmen bir açıklama ya da özür yazısı görmedim. Ve bunun üzerine de forumdan ayrılmakla ne kadar doğru bir karar aldığımın farkına vardım. Üyelerine bir özürü ve bir açıklamayı bile çok gören bir forumdan kime ne hayır geleceği muammadır zaten.

      Sil
    8. @Adsız9 Ekim 2012 21:23
      çok espritüelsin
      teşekkür dışında mesaj yazmadığım o foruma halen üyeyim belki bir iki paylaım için saol yazıyorumdur. belki de yazmıyorumdur.
      Aklını 67 almış senin

      Sil
  67. forumda o kitap-dergilere sahip olma potansiyeli olan üç beş kişi var zaten.

    savataged,mistercaki,kutuge,harunaybal,murataral,kolibri,evrenye...

    tarananlar kolibrinin tarzı değil.diğerlerinden herhangi biri lojistik sağlamış olabilir.tetiği kim çekmiştir bilmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. henüz indirmedim ginobili taramalarını. o yüzden tarama tarzı konusunda bir şey söyleyemeyeceğim ama. saydığınız isimler gerçekten de akla gelmesi gerekenler. eğer ki paylaşımlarından tarama konusunda da belli birikime sahip olan bir arkadaş olduğu "okunuyorsa" savlar biraz daha güçlenir sanırım.

      Sil
  68. Mesele kimin ne olduğu değil.Mesele bu blog çf'de bir zihniyet değişimi sağladımı sorusunun cevabını vermektir.Cevap benim gözlediğim kadarı ile evettir.Çoğu vip artık açık paylaşım yapıyor.Ancak bunun devamlılığını sağlamak için bazı noktalara dikkat edilmelidir.
    1-Çf ile çd arasında bir centilmenlik anlaşması yapılmalıdır.Buna göre ne çf'den çd'ye nede çd'den çf'ye yapılan paylaşımlar o paylaşımı yapan kişi konu açmamışsa silinmelidir.Yani link taşıma ortadan kalkmalıdır.
    2-Forumdan atılmış üyelerin paylaşımları kaldırılmalıdır.
    3-Bir üye çf haricinde diğer forumlara üye oldu diye konumu düşürülmemelidir.
    4-Heriki forumun en akil en ılımlı olan adamlarının forum yönetimlerindeki etkinliği en yüksek düzeyede olmalıdır.
    Son olarak gnobili kimdir için benim tahminim oklitusdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ÇD'nin alıntı linkler konusunda bir uygulaması, yaptırımı yok. Forumda, yayınevlerince kaldırılması istenmeyen her türlü çizgiroman paylaşılabiliyor. Kısıtlamasıdna mana da yok. Neden üç beş tarayıcı istedi diye kendini kısıtlasın? ÇD'nin paylaşımlarının paylaşılmasına bir şey diyeceğini sanmıyorum.
      En fazla bir kaç homurtu emeğe saygı+rep...
      Bildiğim kadarıyla kızdıkları ÇF'nin paylaşımlarımızı paylaşma diyip ÇD'den yaptıkları alıntıları kendilerininmiş gibi göstermiş olduğu durumlar.

      Sil
    2. "Mesele bu blog çf'de bir zihniyet değişimi sağladımı"
      bu soruya evet yanıtı veriliyorsa bundan memnuniyet duyarım.

      centilmenlik anlaşması yapılması konusunda da haklısınız, daha önce de benzer görüşler dile getirmiştik. ancak, bu tür bir anlaşmanın geriye dönük adımlar atılmasını istemek ve bu yönde diretmek sonuç alınamayacak bir girişim olur. o nedenle, halihazırdaki statüko üzerinden yaklaşmak ve temennileri gelecekte alınacak tavırlar konusuna yoğunlaştırmak daha sorunsuz bir uzlaşma süreci saılar kanımca..

      izinsiz yapılan veya forumlardan atılanların paylaşımlarının silinmesi beklentisi forumların hem teknik işleyişleri nedeniyle kolay bir iş değil hem de içerik kaybına neden olacağı için istenen bir duruma karşılık gelmez.. yani centilmenlik beklentimizi de bir sıfır noktasına dayamak hayal kırıklığını daönler sanırım. o sıfır noktası da önümüzdeki bir tarihe karşılık gelmek durumunda..

      oklitus=ginobili mi? sanmıyorum ama olmaz olmaz diye bir şey de yok. paylaşım tarzı pek benzeşmiyor oklitus ile, tabi özel olarak farklı bir tarza yönelmiş olma ihtimali de sözkonusudur böyle bir örtüşmenin gerçek olma ihtimali üzerine düşünürsek. yine de bu iki ismin arkasında aynı kişi olması şaşırtır beni..

      Sil
    3. @mr.yer6 Evet sağladı, eğer yanlış anlamadıysam.
      Bunun yanında alttaki arkadaş gnobili'nin sahaf olduğunu yazıyor. Daha önce vip olayından sadece sahafların kazandığını yazmıştım.
      Türkiye'de çizgiromanın merkezi olduğu gibi sahaflığın da merkezinin İstanbul olduğunu ve ÇF'nin de İstanbul'dan çıkan bir forum olduğunu hep unutuyorum.
      Yukarıda verilen ÇF linkinde de kutuge sahafların yediği ekmekten bahsediyor.
      Bakunin forumunda bir yerde bazı sahafların forumu kurduktan sonra kendisine satış yapmadığını yazmıştı.
      Eğer iddia doğru ise kişisel tatmin değilse bunu sahafların ÇF'yi ayakta tutmak için yaptığı bir ödeme sayabiliriz.
      Umarım gnobilinin varlığı ve vipliği olayı her yönüyle samimidir yoksa Büyük Ateş dergisi sahıs cildinde 28 sayısına 500 lira ödeyin arkadaşlar, eğer yazar çizer değilseniz ÇF adminleriyle kanka veteran değilseniz vip olmak için ihtiyacınız olacaktır :)

      Sil
    4. sahaflar her iki tarafın her paylaşımından olumsuz etkilenir bence. vipli olsun olmasın.. spesifik bir kitleye hitab eden bir forumda vip olmak için nadir bir eser satın almaya niyetlenenlere o eseri ederinden fazla bir bedele satmanın hesabını yapıyorsa sahaflar, zaten içler acısı mali koşullar altındalar demektir ki, desteklenmesi gerekir bu tür dükkanlarım.. yani, sanmıyorum bu tür inca hesaplar peşinde olunduğunu. hele ki sahaf o eseri tarayıp bedelsiz şekilde foruma koyacağına dvd versiyonunu el altından satsa daha fazla kar edecekse biraz daha anlamsızlaşır forum için katlandığı zahmet. yani bir sahaf paylaşıyorsa, paylaşmayı istediği içindir. belki arada dükkanın reklamını yaparsa karı o olur ancak.. ona da değer mi bilinmez.

      bu arada, büyük ateş cildini 350tl'ye bulmuş ve gg'nin indirim günlerinden birini yakalarım diye satın almayı ötelemiştim. gerçekten de geçenlerde baktım, 500tl fiyat biçmişler... zarardayız yani.. :) aslında diyar bu tür nadir koleksiyonlar için bir paypal hesabı açsa, katılımcılardan para toplasa, tarasa paylaşsa acayip güzel olur. sonra bu tür alınan kitapları çrop gibi tematik kütüphanelere bağışlasa... tadından yenmez valla... çizgili'den bu yönde bir umut beslemek boş olur herhalde.. :)

      Sil
    5. Vipli paylaşımda, paylaşım kontrol altına alınır, internette her yerde dolaşmaz herkes bilmez. Öyle de oldu. zaten.
      Eğer hiç bir sahafın hiç kaygısı yoktuysa kendi forumunu kurup açık linkler sunan Bakunin'e ve forumun bilinen diğer isimlerine neden çizgiroman satmadılar?
      Zagor'un bir sayısını fiyatları yükselsin diye yaktıklarına dair söylenriler olan, sekaya gönderdiği kağıtlar ağır çeksin diye balyanın ortasına suya bastırılmış gazeteler yerleştiren zihniyetten her şeyi beklerim doğrusu.

      Büyük Ateş'i satan fahrenheit451'de İzmirli bir eski kitapçı, bir kere gittim denk geldim dükkan kapanıyordu. Çeşme'ye filan taşınıyordu.
      İzmir fiyatlarına göre uçuk fiyatlar söyledi almak istediğim kitaplara. Fiyatlarıyla kolleksiyonculara hitap ediyordu en basit kitapta bile.
      Şimdi merak ettim neler var elimde diye
      Milliye Çocuk, Türkiye Çocuk, Doğan Kardeşler dışında. Büyük Ateş yok ama yine de haftasonu bakarım kısmet olursa :)

      Sil
    6. ÇF'nin işlettiği sistem üzerinden giderek akıl yürütelim. viplere açık olan paylaşımlara ait konu başlıkları herkes tarafından görüntülenebildiği için, tarandığı ve artık sayısal aleme aktarıldığı, dolayısıyla vip olunması halinde bilabedel temin edilebileceği ortaya çıkmışken, sahafın bu işten yine karı olmaz ki. üye, o ürünü gidip sahaftan alacağına çalışıp çabalayıp vip olmayı yeğler. en azından büyük çoğunluğun izleyeceği yol budur, diyebiliriz. vip paylaşımlar dışardan hiç bir şekilde görülemiyor olsa bir noktaya kadar haklı sayılırsınız ama öyle değildi. tabi, ÇF'nin kapalı linklerinin diyar'a taşınması gerçeğini hiç hesaba katmıyorum bile.. yani sahaf her halükarda içerde, zarar hanesinde..

      bakunin'e veya forumun diğer isimlerine çizgiroman satılmadığı söylentisini de irdelemek lazım. yani sahaflar dükkana gelen kişinin bu forumun önde gelenleri olduğunu biliyor olacaklar da, elindekini satma fırsatını geri tepecekler. e, o kişiler bir aracı koyar yine alır alacağını. belki bu söylentinin altında münferit, gerçek bir olay yatıyordur ama sahafların örgütlü bir hareket içinde birleşip, tavır aldıklarını düşünmek çok gerçekçi bir yaklaşım gibi gelmedi bana.. ola ki, alıcı o kitaba bir forum için talip olduğunu alenen deklare etmiştir, sahaf da astronomik bir fiyat çekmiş veya aynı sayının elinde birden fazla nüshası olduğu için gelecekte satışının güçleşeceğini öngörmüştür, o zaman bu münferit olayı da anlamak mümkün.

      bir benzeri benim başıma gelmişti. bir istanbul seyahatim sırasında uzay/süpergordon serisini almak için bir dükkana girmiştim. muhabbet sırasında forum konularıyla ilgili olduğum ortaya çıkınca, dükkanın gerçek sahibi olarak muhabbete sonradan dahil olan kişi fiyatı 58 sayılık seri için 1800'e yükseltmişti.. doğrusu, aklıma forumda paylaşılacağı için fiyatın yükseltildiği fikri gelmedi. sadece hevesli bir alıcının cebindeki paraya göz diken işinin ehli bir satıcı vakası olarak görmüştüm bu olayı. kimbilir belkide dediğiniz şekilde bir "cin fikir" devreye girmiştir, bilemiyorum.

      Sil
    7. İstanbul'da bana tuhaf gelen sahafların hep çarşılar içinde ufak dükkanlarda olmasıydı ama bütün sahaflar ÇD'ye karşı birleşin muhabbeti yapıldığını iddia etmedim ki, zaten hepsinin herkesi tanıyabileceğini sanmıyorum.
      Uzlaşalım :Bir kaç sahaf yapmıştır. :)
      Dayanamadım rastgele bir koli çıkarttım. İçinden büyük boy 4 sayı Tolga, Karamuratlar, Karamurat-Tarkan ciltleri, Güneş'in bastığı Karaoğlanlar ve kötü şahıs cildinde Zıpzıp'ın ilk 70 sayısı çıktı arada eksik var mı bilmiyorum :)
      http://s14.postimage.org/6jrzp9ln5/z_ppp.jpg
      Zıpzıpları satsam sahafa acaba verir mi yüz lira

      Sil
    8. oki, uzlaştık gitti.. :)
      belki diğer kolilerden büyük ateş çıkar da ben dahil çok kişinin heyecanla beklediği bir serinin günyüzüne kavuşması ihtimali parlar ufukta.. nasıl seviniriz valla..

      sahaf fiyatlandırmasından pek anlamam ama herhalde en az 3 kat kar umudu görmedikçe o parayı vermezler hiçbir şeye.. vefat filan gibi yollarla koca kütüphaneleri çok çok ucuza kapattıkları, hatta bu işi yaparken bir tekini göze kestirdikleri için tüm kitapları satın almayı yeğledikleri bilinen şeyler.. yani kimi zaman o kütüphanenin toplam değerinden daha kymetli bir eseri saptamakta zorlanmıyor işin kurtları. zıpzıp doğan kardeşler kadar yaygın olmasa da çok kişinin elinde bulunan dergiler.. rast gelme ihtimali arttıkça verecekleri rakam düşüyordur herhalde.

      Sil
  69. Türkçe'den de anlamıyorsunuz, dün yazdım olmadı, tekrar yazıp mal kafalarınıza bir daha sokmaya çalışıyım.
    Ginobili, mistercaki'nin pasajdan arkadaşı yani sahaf yani esnaf.

    Bir halt olamadığınız gibi Türkçe anlamayı da unutmuşsunuz.
    Sizlerde haklısınız yeraltında yaşamak kolay değil.

    Ey yer6 sen ÇF için bir kuruş para verdin mi?

    Çakı verdi, veriyor, verecek.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay allah! Neyi anlayıp neyi anlamadığımızı niye dert edindiniz ki siz? Savınız, yukarıda yazdığınızdan daha net ifade edilmiş şimdi. Daha iyi anlatmak için çaba sarf etmiş olmanız sevindirdi beni.. Belki en başta seçmeniz gereken "anlatım" yolu böyle sarih yazmaktı. Yani başkalarını anlayışsızlıkla, bir halt olamamakla suçlamadan önce, ne halt ediyorum, diye düşünmek işleri herkes için kolaylaştırır..

      sonuç itibariyle, birden fazla kaynaktan doğrulatılmayan hiç bir enformasyon "bilgi" değildir benim için. aklı selim insanlar için de geçerlidir bu. belki bilginiz dahilinde olan başka tafsilatları vererek daha da aydınlatırsınız bizi. ama rica ediyorum, "halt" filan karıştırmadan yapın bunu..

      yine de savınız üzerinden fikir yürütelim. fikir yürütmek parayla değil nasılsa.. :) "ginobili ÇF yönetiminin keyfi uygulamalarına eklenen bir yenisidir," anlamına gelir sözlerinizin doğruluk içeriyor olması. Olumsuz bir yansıması olur foruma. Halbuki biz, iyimser bakışımızı sürdürmeye çalışmış ve bundan sonra ağır aksak işleyen viplik süreçlerinin hızlandırılacağına dair üyelere bir mesaj anlamı yüklemiştik bu eyleme. Hatta ardından, e-kitap bölümünde faaliyet gösterenlerden de atama yapılacağını söylemiş ve yunusemre'nin de vip yapılmış olmasıyla, pekişmiştiti bu savımız. Şimdi size inanacak olursak, yine başa dönmüş oluyoruz ki, üzücü bir duruma karşılık gelir ginobili'nin viplik atamasındaki keyfiyet...

      "sen para verdin mi" şeklindeki sorunuz da yersiz. Kovulmaktan beter edildiğim neredeyse linç girişimine maruz kaldığım yere maddi katkı yapmamı beklemek size anlamlı geldi mi bilmem..
      bana gelmedi, gelmiyor, gelmeyecek.. :)

      Sil
  70. ''Türkçe'den de anlamıyorsunuz, dün yazdım olmadı, tekrar yazıp mal kafalarınıza bir daha sokmaya çalışıyım. ''
    Bu tip bir yazı kimbilir kaç yaşında sizin gibi bir insana yakışıyormu.Biz sizin bildiğiniz bilgilere sahip değiliz diye böyle yazma hakkınızı kendinizde buluyorsanız bizde hangi ismi kullandığınızı bilme hakkına sahip değilmiyiz.
    Ayrıca kimsenin mistercaki ile veya forumun başka smodları ile kavga derdi yok.Zaten onlarda hatlarını yavaş yavaş anlayacaklar.
    Buradan mistercakiye birde geçmiş olsun dileğinde bulunayım.Bir ameliyat olmuş kendisi.
    Tekrarlarsak kısaca çf umarız ki daha iyi bir yola doğru ilerleyecektir.Şu anda temel sorun forumun aşırı yavaşlığıdır.Bunun halli için bir çözüm bulunursa zamanla gerisi hallolur.Yine para istenebilir.Bu sefer belki çd'den bile destek gelebilir.Belli mi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden duyuyorum Çakı'nın ameliyatını. Umarım önemli bir şey değildir. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ben de.

      Sil
  71. gururla soyleyebilirimki çizgiliforum artık zor günleri arkada bırakmıştır. bundan sonra ileriye hep ileriye bakacağız.
    bizi eleştirenler iki kez bizleri sırtımızdan vurdular bunlardan birinde çizgi diyarı diğerinde eskikitaplarım kuruldu. bundan sonra isteyen istediği tarafı seçmekte özgürdür kalmak isteyenlerse bizim kurallarımıza uyarak kalacaklardır.
    biz artık içimizde hain istemiyoruz, iki yüzlüye sabrımız yoktur. sadakatlarına güvendiğimiz dostlarımız vip üye oldular bundan sonra rüştünü ispat edip gelen olursa onlarında değerlendirmesini yapıp aramıza alırız. içimizden bize ihanet etmeye kalkan olursa onuda sileriz.
    geçmiş hatalarımızdan derslerimizi aldık, özeleştirimizi kendi içimizde yaptık. kırılanlar, alınanlar oldu ama artık yola devam dedik. bundan sonra burada istediğiniz yorumu yapın vız gelir tırıs gider.
    çizgiroman isteyen diyara kitap isteyen eskikitaplarıma gider. bizim kurallarımıza itaat edecek olanı ise biz zaten seçer davet ederiz.
    bizim çok olana ihtiyacımız yok hiç bir zaman olmadı. nerede çokluk orada bokluk demişler. biz şimdi temizlik yapıyoruz. az olsun bizim olsun, agzımızın tadı kaçmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakınız, toplum mühendisliğine soyunan kaldırım mühendisi arkadaşım, bu tür ayak oyunları size güzel geliyor olabilir ama yeri burası değil.

      böyle ÇF'yi korur havalarda ÇF'yi yerin dibine batıran bir alt metin kurgulamak, tabiri caizse okurlarınızı enayi yerine koymaya çalışmak. kusura bakmayın, bu tür provokasyonlar anlık tepkilerle karşılaşır ama sonuçta amacına hizmet etmek yerine gelip sahibini vurur.. malum olduğu üzere, biz burada gerçeğin peşindeyiz ve savımızı destekler gibi görünse de provoke edici mesajlara inanmakta şüpheciliğimizi korumayı sürdürüyoruz.

      önceleri yazdığınız mesajlar hiç değilse eğlenceliydi. mizah anlayışınızı o yönde değerlendirmenizi önereceğim naçizane..

      Sil
    2. "bakınız, toplum mühendisliğine soyunan kaldırım mühendisi arkadaşım,"

      Arkadaşı soyunuk yakalanmışken icabına baksak mı, ne dersiniz? 8))

      Sil
  72. Anlaşılan maymunun gözü değil, başka yeri açılmış, kötü kötü rüyalar görüyor.
    Tıkanmış foyası fena halde meydana çıkmış, üyelerini yalvar yakar birarada tutmağa çalışan, üretim kapasitesi link yenileme düzeyine inmiş, iki yamayla herşeyin düzeldiğine inanan zavallılar ancak rüya görüyordur.
    Baştan biliyorduk zaten; ÇF'nin bir sahaf ve kolleksiyoncu kumpanyası olduğu, Serilerindeki eksikleri tamamlamak ve kimin elinde ne var öğrenebilmek için çizgiromanseverleri VİP'lik vaadiyle üçkağıda getiriyorlardı. Elindekileri aldıktan sonrada bir şekilde şutluyorlardı.
    Linklerini açık etmedik, çünkü kendimize yakıştıramadık. Terbiyemizi hala muhafaza etmemizden cesaret alıp işi meydan okumaya kadar vardırmanın alemi ne?
    Ayağa bir kalkarsak, cesametimizden ödünüz patlar, zavallı soytarılar.

    YanıtlaSil
  73. ÇF'a kim ihanet etti, hain dediğiniz kimdir? İkiyüzlü dedikleriniz kimlerdir? Bunları açık açık yazın, kimse zan altında kalmasın. Mr.Yer6, Oklitus, Heidi, 25temmuz, Andersen, Mytra, Serdary67,... hangisi?
    Fırıldaklar için ne diyorsunuz, hani şu habire dönen, döndükçe ışıl ışıl, renk renk yanan fırıldaklar?
    Kendi VİP'liğinizi kurtardınız diye hemen benden sonra tufan edebiyatı yapmanıza gerek yok. Gidenler zaten haindi diye kendinizi aldatmayın. Mr.Yer6 gibi gerçeği dobra dobra söyleyen bir üye yerine, Oklitus gibi forumun temeline dinamit koyan düşüncesizlerin halen arkasında durmak hangi seviyesizliğin ölçüsüdür bilemiyorum.
    Boşuna kendinizi kasmayın, o haşmetli borazandan çıkan atılım marşı değil, fısırtıdır sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sözkonusu arkadaş provokatördür, lütfen dert etmeyin.

      Sil
  74. andy gundisi cevap vermiş çokda fifi... istediğin linki istediğin yerde yayınlayabilirsin gundi. sen çizgili forumda yayınlanan her harfi bile başka forumlara kopyalasan biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. sanıyormusunki bizi bir arada tutan iki üç tane kıytırık kitap-çizgiroman-filmdir. sen ve senin gibilere tekmeyi vurduk kapının önüne koyduk hadi başka kapıya.
    çizgili forumda vip yapılacağı sözü verildiği halde vip yapılmayan bir üye oldumu, olmadı. kendi istekleri ile gelip, paylaşım yapan her üye bizim verdiğimiz hükmün sonuçlarına katlanır. biz hiç kimseyi zorlamadık. zorlamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorulara adam gibi cevap versene.
      Öyle seviyeli bir ortamda senin işin ne getir götür işlerine mi bakıyorsun?

      Sil
    2. "sen ve senin gibilere tekmeyi vurduk kapının önüne koyduk hadi başka kapıya."

      davet mi bu? ah, aklını kötülüğe kullananlar... böyle yazdınız ya, hemen koştu insanlar başka kapılara..

      ayrı yazılması gereken (de-da-mı-mi-ki) gibi eklere özen göstermeniz halinde formasyonunuzun gereklerine daha uygun davranmış olur ve inandırıcılığınızı güvence altına alırsınız. benden söylemesi..

      @all,
      operasyon yapmaya niyetlenmiş arkadaş, hoş görün.. işin eğlenceli kısmına tanık olduğunuzu düşünün lütfen..

      Sil
  75. Ey buraya yazı yazanlar önce edepli yazalım.Tartışmanında bir öçüsü vardır.Küfrederek yada hakaret ederek bir sonuç alınamaz.Edep ya huu.

    YanıtlaSil
  76. sevgili çf amigosu.

    tekme vura vura kaç kişi kaldınız sayda bir yaz buraya.

    adam kalmayınca birbirinize hallenmeyinde :)

    hala verdiğimiz hüküm falan diyosun bak padişahım,paşam,ağam,ama züğürt ağa bunlar artık.

    YanıtlaSil
  77. Öncelikle bir kaç sorum var burada yazan çf'de üye olan vip veya yönetici olanlara.
    1-Bir forum neden kurulur?
    El cevap:Üyelerine bilgi vermek,onların hoşça vakit geçirmelerini sağlamak.Başka forum veya bloglarda olan bilgileri üyelerinin kolayca ulaşmalarını sağlamaksa bir forum bu amaçla kurulmuşsa bir mantığı vardır.
    2-Üyelerini atan yada statülerini düşüren bir forumun o üye veya üyelerin emekleri üzerinden forumları devam ettirmeleri etikmi?
    El cevap:Bir foruma üye olup zamanının bir kısmını oraya vermiş bir üyeyi eften püften sebeple forumdan banlayıp sonra o üyenin emeğini forumda tutmak etik değildir.
    3-Çf artık nasıl bir süreç izlemelidir?
    El cevap:
    a)Öncelikle server error hatasına sebep olan ve forumu yavaşlata sebep ortadan kalkmalıdır.
    b)Kitap ve çr tarayan değil bilgi ve tecrübesi olan ve bunları forumda paylaşan üyeler makbul olmalıdır.Tarayıcın ve kitabın varsa gel değil.Bilgi ve yorum gücün varsa gel ziniyeti hakim olmalıdır.
    c)Vip üyelik vb. statüler belli ve net standartlara kavuşmalı ve bir manifesto gibi yayınlanmalıdır.
    d)Gerek forumda gerekse burada hala keskin dil ve düşünceli olanlar forumun selameti için ve hakikaten dostluğa önem veriyorlarsa diğer dostlarına zarar ermemek adına söylem ve yazılarında daha dikkatli olmalıdır.
    4-Hain yaftası vurulan kişilerin(ki hepi topu şu an itibarı ile 3-4 kişiyi geçmemektedir.) suçu nedir?Eskiden hain ilan edilenler bugün tekrar canımsın pozisyonuna nasıl gelmişlerdir?
    Ve işte sorular böyle sıralanıp gider.Taaa sonsuza kadar bilinmeyen sorular var.Ama zaman soru-cevap zamanı değil.Zaman kavga zamanı da değil.Zaman aklı selim zamanı.Dün mistercakinin ameliyat olduğu yazısını görünce aklıma geldi.Ölümü hatırlayanınız varmı acaba.Gerçek olan ölümdür.Hani ölmeden önce ölünüz sözü vardır.Asıl anlamı işte ölmeden önce dünya gerçeğini görün ve ona göre davranın demektir.Bu dünya sultan süleymana bile kalmamışken neyin kagasıdır bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Ölümü hatırlayanınız varmı acaba.Gerçek olan ölümdür.Hani ölmeden önce ölünüz sözü vardır."

      öyle yüksek bir noktadan baktıını sanmıyorum kimsenin hayata. zaten hayat da diretir kendine odaklanılması konusunda.. yaş kemale erip de artık eskisi gibi "bana bir şey olmaz" şeklindeki ölümsüzlük hissi yerini "pamuk ipliğine bağlı hayat"a bırakıncaya kadar da insan kandırmayı sürdürür kendini.. sonra gelsin, tövbeler.. tabi tövbe etmek içinde yaptıının yanlışlığını değerlendirebilecek bir olgunluk gerek ki, çoğu kişi o olgunluğa erişemeden veya pamuk ipliğinin her an kopabileceği fikrini sindiremeden göçüp gidiyor malesef.. dünya böyle.. öyle olmasaydı zaten yeryüzünde yaratırdık cenneti..

      Sil
  78. Ülkenin durumunu şu istatistikten bakın sonra niye bu ülke bu halde demeyin.İşte aydınlatma için kim elini taşın altına koymuşsa o bu ülkede büyük işler yapıyor demektir.
    http://a1210.hizliresim.com/12/b/du6m1.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görünen o ki durum vahim. Anadolunun iç kesimleri çöl gibi, Eskişehir de çölde bir vaha. Üniversite kenti olmasının etkisi tabi.

      Sil
  79. Biraz sallama, bir tablo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçim sonuçları haritasıyla benzerlikler gösterdiği için mi öyle dediniz?

      ilgilenenler için, şurada kaynakçası var:
      http://www.okuyantoplum.com/turkiye-okuma-haritasi.html

      Sil
    2. mr.yer610 Ekim 2012 20:23
      Seçim sonuçları haritasıyla benzerlikler gösterdiği için mi öyle dediniz?

      ilgilenenler için, şurada kaynakçası var:
      http://www.okuyantoplum.com/turkiye-okuma-haritasi.html

      sorunun muhatabı adsız arkadaş değilim ben.ben başka adsızım ama nacizane yazayım bir iki satır.

      bu harita aynen seçim haritası gibi..hükümet zaten cahil kesimden alıyor oyu :))

      Sil
    3. gerçekten de seçim sonuçları haritasıyla ciddi benzerlikler var, ama bu harita benzerliğin gösterimi için mi hazırlanmıştır, hazırlanırken veriler manuple mi edilmiştir bilmek mümkün değil. belki de net bir gerçeği ortaya koyuyordur ve bu durumda paralellik üzerine düşünmek gerekir... düşünülmesi gereken bir başka konu da, devletin bu tür bir istatistiği neden kendi organları aracılığıyla çıkarmayıp işi şahıslara bıraktığı?.. :)

      neyse, zaten forumsal sorunları hallettik, şimdi sıra bu işlere geldi.. :)

      Sil
    4. Üstad iyi ki vipcortisi hayata geçirmişsin..burası olmasa ne yapardık bilmem.yorumları bir çırpıda okuyorum.sabah akşam kontrol ediyorum bloğu.müptelası olduk..gerçekleri yazan yandaş olmayan basın yayın organları çok az..burasıda bu nadide yerlerden birisi..eline sağlık tekrar.

      Sil
    5. bazen koşullar, görmeye direndiğimiz şeyleri görmeye ve göstermeye zorluyor bizleri..

      güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

      Sil
    6. Aslında sağ kesim sol kesimden daha fazla okuyor artık. Solcu adam okur sözü yerine solcu adam okumuştura bıraktığından beri okumuş adam= solcu, solcu= okumuş adam klişesinin sadece maziyi anıştıran bir efsaneye döndü.
      80lerde uygulanan karıştır barıştır politikasında sağcılar okumayı söktü ama solcular okumayı unuttu doğrusu terketti
      O kadar okudum ne oldu beni kötü yola düşürdü sözünü mü söylediler bilmiyorum. Ama tablo bence gerçekten sallama belki biri iki göstermelik araştırma yapılmış diğerleri için araştırmaya ne gerek var denmiştir. Zaten böyle bir araştırma yapmak bir değil bir kaç kişinin gücünü aşar.
      Satışların çoğunu siyasi gazete pozlerındaki tabloid gazetelerinden yürüdüğü Türkiye'de gazete okumayı kitap okumakla bir tutan bir zihniyetin tabloid basından daha dolu olacağını sanmıyorum.

      Sil
  80. çf amigosu arkadaş..sana kızmıyorum,senin bir suçun yok.asıl kızdığım mod.ken vip yada süper üye konumuna düşürülüp hala orada takılan arkadaşlara kızıyorum.hamallıkta bir yere kadar ama dimi.uyansınlar artık..yetmez ama (evet)cilerden farkları yok benim gözümde.bu kadar yalaka , bu kadar yalama olmamalı insanoğlu.mr.yer6'ya sen para verdinmi demişsin birde.kaç para verilecekmiş bi host altı üstü..sallasan admine çarpacak hala bedava host kullanıyorlar..80 liralık bir host alamayan admine admin demem ben.kapasın gitsin ..rezil olmaktansa , sürekli bağlantı gitikçe küfür yemektense..alalım hayrımız olsun kaç para host , server dedik kaç kere.yazdık çizdik.face sayfalarınada yazdık.cevapmı verdinizde şimdi sen kaç para verdin ,öteki kaç para verdi muhabbeti yapıyorsun..ayrıca üslübunuda düzelt..senin gibi birinin çizgiliforumda ne işi olur oada tartışılır...senin gibilere kalmışsa çizgiliforum çoktan harakiri yapma vakti gelmiştir ..hatta geçmiştir bile zamanı.

    YanıtlaSil
  81. çf gereksiz lüzümsuz çizgiliforumun içeriğine uymayan forum ismiyle alakasız konuları kaldırmakla iyi etmiş.herkes çizgiromanla uğraşmalı.adı üstünde çizgiliforum..hazır elleri değmişken şu sinema bölümünüde kaldırıp atıverseler diyorum..insanlar çizgiliforuma çizgilier için geliyor :)) heryerde olan filmleri sürekli sağdan soldan alıp eklemek yeni şeyler üretmemek görüntü kirliliğinden başka bi işe yaramıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. film bölümünde ciddi bir üye damarı var, kolayca gözden çıkarılmaz sanırım. aslında özellikle son dönemde film-çizgiroman/çizgiroman-film geçişleri nedeniyle bu iki alanın ilişkileri yoğunlaştı. ama bu film paylaşımına varması için yeterli bir neden midir ÇF için?.. sanmıyorum.. lakin, oraya yüklenenlerin boyutlarının büyüklüğü ve işin zahmeti göz önüne alındığında hatırı sayılır bir uğraş zonucu ortaya çıkmış bir birikim olduğu görülebilir.. bu durum da gözden çıkarmayı güçleştirir sinema bölümünü.. bakarsınız o bölümdekiler de yuvadan uçar ilerde, belli mi olur.

      Sil
  82. "gururla soyleyebilirimki çizgiliforum artık zor günleri arkada bırakmıştır. bundan sonra ileriye hep ileriye bakacağız.
    bizi eleştirenler iki kez bizleri sırtımızdan vurdular bunlardan birinde çizgi diyarı diğerinde eskikitaplarım kuruldu. bundan sonra isteyen istediği tarafı seçmekte özgürdür kalmak isteyenlerse bizim kurallarımıza uyarak kalacaklardır. vs..."

    "andy gundisi cevap vermiş çokda fifi... istediğin linki istediğin yerde yayınlayabilirsin gundi. sen çizgili forumda yayınlanan her harfi bile başka forumlara kopyalasan biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. sanıyormusunki bizi bir arada tutan iki üç tane kıytırık kitap-çizgiroman-filmdir. sen ve senin gibilere tekmeyi vurduk kapının önüne koyduk hadi başka kapıya.
    çizgili forumda vip yapılacağı sözü verildiği halde vip yapılmayan bir üye oldumu, olmadı. kendi istekleri ile gelip, paylaşım yapan her üye bizim verdiğimiz hükmün sonuçlarına katlanır. biz hiç kimseyi zorlamadık. zorlamayız."

    sevgili adsız...
    bende kıçına tekme attıklarınızdanım.

    kimsiniz çok merak ettim ama çizgili forumun gerçek halini hiç bilmeyen ya da tamamı ile gözleri kapalı birisiniz. (ya da gerçekten provoke ediyorsunuz durumu)


    çok tereddütte kaldım yazma konusunda (tereddüt yeniden bulaşmamak için diyaloglara) ama gerçekten komiğime gitti ve bunun gerçekten hangi akılla yapıldığını çok merak ettiğimden yazacağım.
    belki bir adsız cevabı verebilir (ya da ağzımın payını).

    öncelikle filmografi mahlası ile bir şeyler yapmaya bir son verdim. bazı dostlara yardım ediyorum, fikir alış verişinde bulunuyoruz vs. birkaç projede bulunuyorum çeviri balonlama olarak ama filmografi olarak değil artık.

    her neyse kafamı karıştıran ve yazmamı gerektiren olay sabah oldu.

    sevgili dostum ****** (ismi açıklamak istemiyorum. kendisi ile iletişimde değilim şu an isminin geçmesini istemeyebilir dostum. gerçi geçse ne olur o bir ricayı yerine getirmiştir gerisi benim sorunumdur. ama yine de saygılı olmakta fayda var)sabah bir mesaj yollamış bana aşağıdaki gibi;

    "merhaba

    ---------------------------------------------
    Günaydın Yusuf,

    Çizgiliforum dan oklitüs aşağıdaki mesajı göndermiş. Nedenini bilmiyorum. İlet dediği için iletiyorum.

    İyi günler.

    -----------------------------------

    ***** abi merhaba,

    filmografi rumuzlu arkadaşın banını kaldırdım az önce. yasaklandığına dair duyurular bölümündeki mesajı da sildim. internette bilinen adı olan filmografi kullanıcı adı açık şu an. iletirsen sevinirim.

    saygılar sunuyorum, güzel bir yarın diliyorum. "

    şaşırdım, bana kadar düşmüş olmalarına ve oklitus'u iletişim için seçmelerine. nedenini anlayamadım bende mesajı bana ileten dostum gibi.

    hala vip konusunda ısrarla devam edip, birde üstüne bu kadar karmaşalı olaylar çıkan bir yere zamanında atılma sebebim vip'ye karşı yaptıklarım olması ve bir sürü dönen saçmalıktan bıkmış biri olarak direk hesabım açılarak ve atılma mesajım silinerek yeniden davet edilmek çok ilginç bir olay. kendi eski vip lerine bile davranış biçimleri ortada olduğu halde ve benim fikirlerimde her zaman aynı kaldığı halde nasıl bir düşünce tarzı merak ediyorum?

    şimdi aşağıda kullanıcı adımı ve şifremi veriyorum.
    kullanıcı adı: filmografi şifre: 123a456a789a

    merak edip inanmayan olursa (bu alemde herşey dönüyor. kanıt olsun biri görüp hesabı kapatana kadar sizlerden biride bakabilir sanırım) kontrol edebilir hesabın açık olduğunu.

    gerçekten toparlamanızı dilerim forumu ama bu şekilde değil. umarım benim açmamı istediğimi de söylemezsiniz sizden hesabımı... (sanırım bu da bir savunma mekanizması olabilir sizin için)

    bir gün belki tüm linkleri açıpta gerçekten çizgi roman okutmak ve yaymak adına bir şeyler yapmaya başladığınızda ve aranızdaki ayrık otlarını temizlediğinizde belki aynı mekanlarda isimlerimiz geçebilir.

    bir cevap ya da verilecek ağız payı varsa buradan alabilirim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, ifade biçimi oklitus'un tarzına benziyor. e, banın kaldırıldığına göre, ilettiğin mesajın dolap çevirme uğruna başka bir elden çıktığını düşünmek için neden de yok.

      sözkonusu süpermod'un iç hesaplaşma yaşadığını ve köşesine çekilmiş olduğunu sanıyordum... yanılmışım anlaşılan. sadece görünmezlik kalkanı açıkmış... e, güzel... :)

      Sil
    2. Ben normal karşıladım sonuçta şu anda imkanları kısıtlı , yalnız çağrının banlayandan gelmesi ilginç . Şu anda ban kalmış görünüyor banlama duyurusuda kalkmış ama ben mesajı biraz hatırlıyorum "Senden öncede gürül gürül akıyordu bu sular , senden sonrada akıcak " yazıyordu devamında da sanırım ÇD'ye birkaç laf vardı , görünüşe göre sular kurumuş tükürdüğünü yaladığına göre :)

      Sil
  83. Oklitus tekrar sahada :)

    Timur Khan'ı da artık böyle faal olarak görmek isterim :)

    YanıtlaSil
  84. Filmografinin banını kaldıranlar mr.yer6'nın banını niye kaldırmazlar.Bu arada ne ilginçtir ki mr.yer6'nın linklerinin tamamını sildiği için banladığı esattr'nin banını da kaldırmışlar.Bravo peki ya andersen ya guyfawkes ve daha bir dolu insan onlar ne olacak?
    Bir forum düşünün ki 400 üye bağlandığında yavaşlamaya sayfalar açılmamaya başlıyor.Daha bu sorunu halledememişsiniz.Gerekirse bir ilan yayınlayın bu sefer adam gibi tüm üyelerden para isteyin ama öncesinde tüm linkleri açın şu garabet viplik denen şeyi kaldırıp yerine dostluk hakiki dostluğu ikiyüzlü olmayan samimiyeti getirin.Sonramı....
    Zaten sonrasında gerisi gelecek eğer bu yazıyı okuyan bir smod varsa ona sesleniyorum.Hadi yapın bunu bakın ne çok şey değişecek sizde keşke zamanında bunu yapsaydık deyip kafanızı duvarlara vuracaksınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek şansı kalmıştır forumun, açık link uygulamasına geçmek. Ama o trenin kaçması da an meselesi artık. Şu an kapalı link kilidi altında tutulan paylaşımların büyücek bir oranı zaten başka mecralarda halka açık durumda. Bu kapalı linklerden medet umma zamanı geçti, geçiyor.

      Üyelerin beklentisi, huzurlu ve mutlu olabilecekleri bir ortam yaratılması şeklindedir sanıyorum. Ona dair de pek bir belirti yok henüz. Yeniden açıldıktan sonra canım cicim tarzı muhabbetlere sık rastlanmasını veya yeni paylaşımların bir çoğunun açık link olarak verilmesini bir zihniyet değişimine yormak da pek mümkün değildir, diğerleri kapalıyken. Bir çok kişiye statülerinin iade edilmesini de hayra yormak "safflık" sayılır. Sadece işlerin iyice sarpa sarmaması için, hiç değilse "iyi-kötü" el altında bulundurulan insanların başka yerlere kaçışını frenlemek içindir bu. Bir zihniyet değişimine bu tür göstermelik veya zaruri adılmarı delil sayamayız. Gerçek kanıt tüm linklerin açılması olabilir ancak..

      Ha, "yok kardeşim, biz zihniyet filan değiştirmeyeceğiz, bildiğimiz yol doğru yoldur" diyorlarsa, evet "dosdoğru" uçuruma gider. --->>> tabelasının işaret ettiği yolda seyrüsefer halinde devam ederler! Bakalım menzile girildiğinde kaç kişi kalacak yanlarında? bakalım kaçı kanatlı kaçı kanatsız?! :)

      Sil
  85. SESSİZ GEMİ

    Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
    Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.

    Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol;
    Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.

    Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli,
    Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.

    Biçare gönüller. Ne giden son gemidir bu.
    Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.

    Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler;
    Bilmez ki, giden sevgililer dönmeyecekler.

    Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden.
    Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden
    Yazar : YAHYA KEMAL BEYATLI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Admin Seviye Tespit Sınavı'ndan
      http://vipcortist.blogspot.com/2012/05/admin-seviye-tespit-snav.html

      Soru:
      Yöneticisi olduğunuz forum batmak üzere, ne yaparsınız?

      • Yeni bir forum bulur, oraya yatay geçiş yaparım
      • Yeni bir forum kurar, oraya dikey geçiş yaparım
      • Titanik olm bu, ne batması?!
      • Önce kadınlar ve çocuk dergileri
      • Adminler forumlarıyla batar

      Sil
  86. Niye mi Oklitus?
    ZAK üzerine konuşurken demişti ya, "Banını kaldırsak koşa koşa gelip çalışacak çok adam var" gibi bir laf etmişti. Tezini ispatlamağa çalıştı aklınca, ama şapa oturdu.

    YanıtlaSil