10 Eylül 2012 Pazartesi

Çizgiliforum Yönetimine Mektuplar

Bu başlık altından Çizgiliforum Yönetimine yeni dönemde neler beklediğinizi, isteklerinizi ve eleştirilerinizi gönderebilirsiniz. Okur veya okumazlar bilemem. Ama en azından, forum ortamında çeşitli endişelerle dile getirilemeyen talepler buradan aktarılabilir arkadaşlara.

Bakarsınız başka forumlar da ilgilenir önerilerinizle.

Tabi asgari koşul, yine belli bir ölçüyü korumak ve mesajlarınızın alınabilirliğini güvencelemek için küfür ve hakarete yer vermemek. Kişileri eleştirmek yerine tutumları ve uygulamaları eleştirmek de güzel bir fikir gibi geliyor bana...

Buyrun, kürsü, eee, yorum kutusu sizin... :)

54 yorum:

  1. Hâlâ vip mip hangi çağda yaşıyoruz. Diyar havuç göstermeden de insanların kattılım yapabildiğini isbatladı siz aynen devam ediyorsunuz. İstikrarlı olmak saçmalamakta direnmek anlamına geliyorsa devam edin. Şimdi üçbeş seveniniz var onlar da kaçar yakında.

    Kaldırın şunu ne sizin başınız ağrısın ne bizim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların derdi çizgidoman değil adam yerine konmak istiyorlar. O yüzden uydurmuşlar vip diye bişey kendilerinide en üste yerleştirmişler. Oh gel keyfim gel.

      Sil
    2. O kadar da değil yav. Aralarında Viplik sisteminin gerçekten yararlı olduğuna samimiyetle inananlar var. Bir zamanlar ben de inanıyordum, kaliteli işlerin daha iyiye ve güzele özendireceği, paylaşımcı sayısına katkı oluşturduğu, telif haklarının korunması için vip sisteminin yararlı olduğu gibi gerekçelerle. Ama hem işletme zihniyeti olarak çöktüğünü hem de bu sistemin benimsendiği koşullara oranla ÇR kitlesinin çok yol katettiğini görmek lazım. Eskiden tarayıcısı olan az sayıda insan vardı ve bunları elerindeki çizgiromanları taramaya ikna etmek için bir şeyler yapmak gerekliydi. Ama şimdi öyle mi ya!? Yazıcısı olan herkesin tarayıcısı da var. Artık hem tarayıcı hem de çizgiroman arşivinin aynı elde buluşma ihtimali çok daha yüksek, o günlere göre. ÇF VİP diye direttikçe sürümden kazanacağı ve elbette ÇR dünyamıza kazandıracağı insanları Diyara kaptırdı. Elbette onların halen tarama yapıyor olması camia için bir kazanım ama herhalde bir o kadarı da bu işlerden elini eteğini çekmiştir, gördükleri yanlış uygulamalar karşısında.

      Sil
  2. Beni vip yapsınlarda sonra ne b.k yerlerse yesinler. Ben işime bakarım arkadaş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimkini geri versinler o da yeter bana :=)

      Sil
    2. Demek taklacı güvercinler de izliyormuş bu blogu! Vay be!

      Sil
  3. Benide VİP yapsınlar aylığa bağlarım atminleri...

    Her türlü taklayı atarım,istanbula gelince yanlarında kafa sallamacı olarak refakat ederim,

    Yaptıkları her paylaşıma ulu adminim sen dünyayı yarattın diye yorum yazarım.

    Rep düğmesine dakikada 100 kere basar puana boğarım onları.

    Yeterki linkleri versinler yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. memleket öyle kötü bir noktaya gelmiş ki, bahsettiğiniz şekilde davrananlar arasında bile seçim yapmak gerekiyor, sayı bolluğundan.. :) malesef öyle galiba...

      Sil
  4. vip sistemi forumun gelişmesine ve daha kaliteli yayınlar vermesini sağlamıştır. fakat bu vip sistemi maalesef yöneticilerin inisiyatifine kalmış durumda. bu sade ve herkesin mutabık olacağı kurallara bağlanmalı. adam bir sürü konu açmış, kitap tarayıp vermiş halen vip değil. yazık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sistemin kurallara bağlanmasının da yeterli olmayacağını açıklamaya çalışmıştım daha önce. olayın özü, artık kaliteli işler yapma potansiyeli olan üyeleri taltif etmekten çıkmış ve en önemli ölçütü vip yapılacak üyelerin paylaşımları çalma ihtimali olup olmadığı oluşturmaya başlamıştı. çalınma ihimalini değerlendirmek çok yanlış bir tutum değildir aslında. ÇF paylaşımlarının sadaec başka forumlarda dağıtılmasını değil, internet ortamında para karşılığı DVD'lere çekilip satıldığını da gördük. yanlış olan, herkesin potansiyel ahlaksız olabileceği üzerine yoğunlaşıp vip atamalarının temel kriterini böyle bir kuşkuya oturtmak sanırım. elbette "ahlaksızlık" vip seçimlerinde dillendirilen bir şey değilse de atamayı yapacakların kafasının arkasında bu düşünce yer alıyordur, inkar edilemez.

      Sil
    2. Çalınma ihtimalinden bahsediyorsunuz sayın mr.yer6. Çok gizli nükleer silah projeleri mi? Ya da devlet sırrı falan mı.
      Ç.F. Konulara mesaj yazılmadığından, insanların emek ve katılımından bahsediliyor.
      Kendi aralarındaki paylaşımları görüyoruz; yöneticilerin yaptığı paylaşımlara kendi yönetici arkadaşları bile lütfedip de teşekkür mesajı yazmaya üşeniyorlar. Konular tek bir mesaj bile yazılmadan kilitlenip, kocaman da bir asma kilit asılıyor.
      Üstelik; örneğin Ç.D tarafından açık olarak hem de yüksek kalite de paylaşılan bir kitap veya Ç.D'nin admini Bakunin'in (Ç.F'de banlı) eski bir paylaşımı bile VİP üyelerimiz görebilir ibaresi taşımaktadır.
      Hadi VİP olalım olmak için uğraşalım; nasıl hangi koşullarda? 2008'den beri Süper üye olup, bilmem kaç milyon puanı ve dünya kadar paylaşımı olan insanlar hala VİP değil...
      VİP olmak Admin'lerin iki dudağı arasındaki bir kelimeye bakıyorsa eğer, Hiç kimse Vip olmaya falan da uğraşmaz. Toplam yirmi kişi kendileri çalar kendileri oynarlar.

      Sil
  5. Hayat sadece viplik üzerine kurulu sananlara çıkında biraz çevrenizde ne oluyor bir bakın Mustafa kemal diye bir adam geldi geçti bu ülkeden kimsenin önünde hiçbir koşulda boyun eğmemiş biraz çevrenize bakın o forumda nice kişi geldi emek verdi.Sonuçta küstü gitti.Hangi vicdanla hala illa vip olayım dersiniz.Kitapsa dolusu nette var.Çizgiromansa daha hası başka diyarlarda var.Dostluksa işte mr.yer6'ya gösterilen dostluk anlayışı bir şeyler yazmak sırf gerçeği karartmak için değil hakkın haklının yanında olmak için yazın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içerdeyken de savladığım şey buydu. tarafsızlık görüntüsü altında sessiz kalınması, doğru tavır takınan kişileri yalnızlaştırmış ve yanlışta ısrar edenleri cesaretlendirmiştir. sanırım gerçek yaşamda da haklının yanında olma cesareti göstermek zor geliyor insanlara. ve sanırım asıl sorun da haklının yanında olmanın cesaret göstermek anlamına geldiği bir çağı yaşıyor olmamız.

      Sil
  6. Oynatmaya Az Kaldı11 Eylül 2012 19:02

    VİP sistemindeki amaç, ulu atminin, toplum içinde yerlerde sürünen statüsünü, forum sayesinde yükseltmektir, VİP yapmaksa bahanedir. Taklacı güvercin olmakla VİP olunmaz, bunun kıstasları daha kolaydır ve daha da zordur.
    En büyük atmin kimdir? Tabi ki ulu Kütük-e. Öyleyse en büyük Vip kimmiş?
    Kütük-e'nin en büyük yalakası kimse oymuş. Olay Redkit'in Rintintin'i olabilmekte gizlidir.
    Az daha ulu olan atminler de vardır, taklacı güvercinler onlar için çeşitli takla gösterileri hazırlarlar fakat bu da yeterli değildir.

    Anlaşılamayansa ego sevdası ile VİP olmak isteyenlerin ruh halinde gizlidir. Temmuz ayında doğan Smod, EK'yı açmış ve istenen her kitap Ek'da açık link olarak vardır, amaç çizgi romansa hepsi ÇD'da vardır.
    VİP sevdasının, kitap ve dergi indirmek için istenmediği aşikârdır.

    Varsayalım ki taklacı güvercin VİP olup önemli adam oldu, bunun bir diğer boyutu daha vardır, istediği hangi kitabı indirebilecektir? Linklerin çoğu ölüdür, ölmeyenler de kürtaj kurbanı olup yok edilmişlerdir. Eskiden link yenileyenler artık ortada yoklardır, ya forumdan uzaklaştırılmışlardır ya da küstürülmüşlerdir.
    Link yenileyen sadece iki kişi kalmıştır.

    Mesajların onaylanması sorunsalı da unutulmamalıdır, gariban üyelerin her mesajı onaydan geçmek zorundadır. En alt sınıftaki üye, sabırla mesajının onaylanmasını bekler durur.

    Kütük-e bir başlık açıp Smod efendilere seslenir konuşun der. Kütük-e'nin arkasından demediğini bırakmayan efendiler sus pus olup konuşamazlar. Konuşan bir kaç kahramanınsa dilleri ve uzuvları kesilmiştir ya da "ceketini al siktir ol" denmiştir.
    Yönetici odasında, yazılan, çizilen her konuşma VİP üyeler, önemsiz üyeler, azönemlimodlar tarafından da bilinmektedir. Bu yüzden kimsenin kimseye güveni yoktur. Her daim casus avı vardır, bu korkuyla da piskopatlar çoğalmıştır.

    ÇF'da olmak herkes için felakettir, sonunda akıl hastası olmak vardır.
    Aklı başında olan, oradan uzak durur, örnekler bir kaç tanecik vardır.
    Dualarımız henüz aklını yitirmeyenler içindir.

    Unutmadan ekleyelim mr.yer.6'ya "dostum yeni başlık aç" diyip ortadan kaybolan dostumuzu beklemekteyiz, zahmet edip buyursalar da samimi mi değil mi anlasak.

    Viocortist'e ilk ve son yazışımdır, aksi takdirde gideceğim yer bellidir.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Unutmadan ekleyelim mr.yer.6'ya "dostum yeni başlık aç" diyip ortadan kaybolan dostumuzu beklemekteyiz, zahmet edip buyursalar da samimi mi değil mi anlasak."

      Belki bloga bir başlık açmamı bekliyordur arkadaşımız. Daha önce belirttiğim gibi dezenformasyon ihtimali nedeniyle endişelerim var, ama sanırım aklı başında herkes de ayırt edebilecek durumdadır neyin üfürme neyin abartma neyin doğru olduğunu.. bir iki gün içinde olayları kendi penceresinden gören ve o pencereden bakmamız halinde bizim görüş alanımızı da genişletecek yorumlara özgü bir başlık yaratacağım sanırım. belki bu tür metinler yazmak isteyenler de o arada akıllarında toparlarlar söylemek istediklerini.

      "Viocortist'e ilk ve son yazışımdır, aksi takdirde gideceğim yer bellidir."

      tarzınızdan kim olduğunuzu anlarlar gibi bir endişeniz varsa onu bilmem, ama metninizde birçok doğru saptama var, bu berrak görüşlerden yararlanmayı sürdürmek isteriz biz.

      Sil
  7. Yazayım'da belki ismi saklılar ortaya çıkar...
    çizgili foruma son yazdıklarımı okuyanlar bilir,ancak anında okuyanlar.
    Yönetimden alınmışım açıldığında,olabilir sorun değil zaten istemeden yönetime alınmıştım.Vip'liğim alınmış ayrıca bu önemli bence,kendi paylaştıklarımı görememem açısından.

    Detaya girmek istemiyorum..

    En önemlisi..Bütün paylaşım ve mesajlarım silinmiş..Yine hiçbiryerde paylaşmam,sebebide bir yaptığımı birdaha taşımam silinsede biryerlerde birilerindedir.

    Yoruma tamamen açık..
    anerkad.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anerkad dost,
      eğer Türkiye'nin sayısal arşivini oluşturmaya katkı olarak değerlendirirsek, paylaşımlarının erişilemez duruma gelmesi kötü. Bence verdiğin emek bir şekilde tekrar günyüzüne çıkmalı. Birilerinin elinde olmasından çok daha anlamlı halen erişilebilir olması. O nedenle başka yerde paylaşıma açmama kararını bir daha değerlendirmeni öneririm naçizane.. ister yine ÇF olsun, ister Eskit, ister ÇD veya şahsın adına açılmış bir blog. Yeter ki tekrar erişsin onlara ihtiyaç duyacak olanlar..

      öte yandan forumdan uzaklaştığım dönemde olup bitenleri izleyemediğim için yazdığn son mesajı da okuyamadım. içeriği hakkında kimseden bir şey de işitmediğim için yönetimden alınman veya vip statünü yitirmenle bir ilgisi var mı kestiremiyorum. Ama eğer ÇF yönetiminin bu tercihine neden olan Eskit'teki üyeliğin ise garip bir durum. Sanırım çifte standart olarak adlandırmak yanlış olmaz ÇF'nin bu tercihini..

      Sil
  8. kimler yapmış bunları büyük usta anerkad, dostlarınızmı, büyük bir ailenin parçası olan kardeşlerinizmi... bizler en ufak eleştirilerimizde banlanırken arkamızdan gülüyordunuz. güldünüz komşunuza geldimi başınıza...

    YanıtlaSil
  9. Sizler kimlersiniz..Bakın ismimle yazıyorum..
    Üst yönetimde hiç olmadım istemedimde.Gülen kimler..Bu şekilde tacizci yazarsanız konu ciddiyetini kaybeder.Hala vip sisteminin doğruluğuna inanıyorum.
    Önce lütfen gerçek kimliğinizle gelin.

    YanıtlaSil
  10. ben vip sistemine bir eleştiri getirmedim syn anerkad, eleştirim zamanında yapılan haksızlıklara tepki vermeyen sizin gibi forum yönetiminde bulunan insanlara. güç elinizde iken sudan sebeplerle banlananların ardından dalga geçenlerden biriydiniz ne oldu şimdi, empati yapabildinizmi. ben hep adsızdım noname-adsız üye idim. yoksa soruma cevap vermek için tc kimlik numaramı istermisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vip veya herhangi bir üyenin başına gelenlerden forumda mod düzeyinde işlev yürüten bir arkadaşın haberdar olması, üzülmesi veya tepki vermesi her zaman mümkün değil. bazı koşullar gerçekleşirse belki.. mesela o mod'un faaliyet başlıklarında çalışan bir üyenin başına bir şey gelmesi dikkat çeker. ama hiç ilgisi olmayan bir bölümde gelişen olaylardan haberdar olmayabilir bir mod. forumun tamamı admin ve smodların kapsama alanına girer. Eğer fevri bir çıkış sonucu birinin başı yahmışsa smodların bile haberi olmayabilir.. Zaten bazı durumlarda artık kime ve neye üzüleceğimizi şarırdığımız da bir gerçektir.

      Sil
  11. Forum yönetimi=kutuge başka birşey değil diğer smod veya adminler üzülerek söylemek gerekirse ne kadar iyi niyetli olsalarda pek bir şey yapamadılar ve yapamazlar.Burada forum sahibinin yaklaşımı önemlidir.Yoksa bu anerkad olmuş yada ahmet mehmet olmuş hiç farketmez sorun baştadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bütünüyle yanlış da denemez, bütünüyle doğru da.. evet son söz admin grubunundur ve bazı hallerde smodların ne dediği, viplerin ne istediği ya da tabanın ne talep ettiğinin önemi olmaz.. ama yine de hiç etkisi olmaz gibi bir durumdan da söz etmek yanlış olur sanırım..

      ha, admin grubu içinde gerçekten kütüge miydi dominant kişi? olasılıkla öyleydi ve doğrusu forumun maddi yükünü üstlenen kişinin bu konuma doğal olarak erişmesi kaçınılmaz. mesele bu konumunu bir baskı unsuru olarak kullanıyor muydu kullanmıyor muydu sorusunda... bu sorunun yanıtı da zannederim bir tek admin grubunda vardır.

      Sil
  12. Bakın benim forumlarla işim yok.Blog'umdan anlarsınız.Eski yayınevi sahibiyim.
    Tarzınızı sevmedim okadar.Her yönümle açık yazıyorum.Benim için tarama yeniydi paylaşım güzeldi,vede en önemlisi bir türlü terapiydi.
    Artık yazmayada gerek duymuyorum,burada kendinizi tatmin ediyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini tatmin yorumunda haklısın büyük olasılıkla. Özellikle de burada söylenenlerin muhatapları üzerinde hiç bir etki yaratmayacağına yönelik bir kanaat sonucu söylediysen, hak vermek lazım. Ama insanların içini dökmesi de kötü bir şey değil, hele ki söylemek istedikleri bir sürü şey varken... Varsın tatmin olsun.. Bakarsın herkesi değil ama birkaç kişiyi düşünmese sevk eder söylenenler ve kkt aşamasından öteye geçer..

      blogun farklı bir içerikte de olsa yine tarama işlerinden kopmadığını gösteriyor.. bu da iyi bir şey.. bakarsın daha iyi günlerde yine keyf aldığımız konular üzerine konuşuruz böyle tatsız şeylerden bahsetmek yerine..

      Sil
  13. Her üyenin açtığı konuyu silme hakkı da olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onaylanmaya gerek kalmadan konu açmak, kendi açtığın konunun içeriğini değiştirebilmek aşamaları geçmek lazım önce. sizinki daha ileri safhada bir istek.

      sanırım şöyle düşünmek yanlış olmaz. açtığınız bir konuya yanıt yazıldığı anda, yanıt yazanın da hakkı doğuyor o konu başlığında. o yüzden konunun tamamen silinmesi etik olmaz ama elbette yazarın içeriği değiştirme hakkı olmalı.

      Sil
  14. ilginç portreler sunuyor bize vipcortist, vakti zamanında güç ellerinde iken asan kesen soguk karakterlerin insani yanlarınıda görebiliyoruz.

    darkmalt ile başladı bu süreç. gizemli yöntemler ile dedektifçilik oynayan sherlock holmesun eskişehir şubesi: güç elinde iken azarlar, mesajları siler, banlardı. arkadaşlarının neden banlandığını soranlara sen biliyormusun o kim, ne yaptı diye uzun sabıka sicilleri dökerdi. zaman zaman timurkhan ile iyi polis-kötü poliscilik oynar ortada hiç bir şey yokken çapraz sorgulamalara girişilirdi. kurban önce kötü adminin hışmına uğrar sonra iyi admin gelip biliyorum haklısın diyerek teselli ederdi. hiç bir şeyden haberi olmayan kurban uğradığı bu çirkin davranışın yanı sıra birde bu çapsızların sohbetine alay konusu edilirdi. timurkhanı ve darkmaltı az çok tanıyan, beş dakika olsun sohbet etmiş herkes bu isimlerin wt ve çf de nasıl dedektifçilik oynadım, onu nasıl banladım, başka nick ile buna nasıl oyun oynadım muhabbetlerine tanık olmuştur.
    sonra ne olduysa birileri gerçekleri -kendi penceresinden de olsa- ortaya dökünce ve kutuge: darkmaltın tırnaklarını sökünce, kötü adam mryer6 nın bloguna kadar düştü hz. darkmalt ve mukaddesatı üzerine yeminler ederek haksızlıklardan dem vurdu.

    anerkad da bu hırçınlık günlerinin isimlerinden biridir. anerkad bugüne kadar forumda banlanan her hangi bir isme sahip çıkıp çıkmadığını kendine bir sorsun. banlandığı için kendini savunma şansı olmayan insanların arkasından alay edilirken "durun, o burada değil yaptığımız yanlıştır" arkadaşlar deyip demediğini sorsun. şimdi biz bir aileyiz edebiyatı yaptığı, dostlarım dediği insanların kendine güç gösterisi yapmasını hazmedemiyor ve kırgın. haklıdır ama bu çizgiliforumda ilk kez olan bir iş değil. çizgiliforumda bu hep yapıldı. hepsine sessiz kaldınız, kimine güldünüz şimdi başınıza geldi. mr.yer6 nın bloğuna yazabiliyorsunuz. kimbilir daha neler göreceğiz.
    çinli bir bilgenin sözü aklıma geliyor yanlış hatırlamıyorsam şoyle bir şeydi: "nehrin kıyısında yeterince oturursan, düşmanlarının cesetlerinin su üzerinde yüzdüğünü görürsün..."

    mr.yer6 kovulduktan sonra kendisine bir nehir kıyısı inşa etti: uğradığı haksızlığa gülüp geçenler, alkışlayanlar, haksızlık edenler ve ona bu tuzağı kuranlar önünden geçip gidecek.

    anerkadı fazla üzmek istemiyorum onun bu işlerde payıda yoktur sadece bir durum tespiti yaptım. ahmak timur - tırt mal - boklitus - kütük-e - heidi yanında pürü paktır, tertemizdir.

    bakalım ve görelim nehrin kıyısından daha kimler geçecek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla hangi nehir kıyısı olursa olsun suda ceset meset görme hevesi içinde değilim. manzaranın tadını çıkarmaya diyeceğim yok ama.. :) asıl, şu nehre bir baraj inşa etsek, oradan sulama kanalları çıkarsak tarlaları sulasak, çizgiroman ağaçları eksek, yörenin beti bereketini artırsak...

      Sil
  15. Sayin Cizgiliforum yoneticileri,
    Sevenlerinizin gozleri yollarda kalmisti ama uyelere bir merhabayi cok gorenlerin bir elvedayida cok gormesi beni sasirtmamisti. Bicok uyeniz gibi simdi napacanizla ilgilenmiyorum bende. Fakat merak ettigim bazi seyler var. Topladiginiz paralar. Kimden kac para kopardiniz. Hangi borclari kapattiniz. Yardim parasi bankadami toplandi. Elden para kabul ettinizmi. Size yardimeli uzatanlar kimlerdi. Simdi hangileri hala vip. Hangileri tekrar vip yapilmayi bekliyor. Vip yapilmayanlar para vermeyenlermi. Bundan sonra viplerden yine para toplanacakmi. Katkı payı odemeyi kabul edenleri vip yapmayi dusunuyormusunuz. Doviz kabul edermisiniz. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu, ciddi sorular! siz de yardım eli uzatıp, yardımın yerine ulaşıp ulaşmadığından emin olamayanlardansınız sanırım. lütffen yanlış anlamayın ama, kimliğinizin yazma biçiminiz nedeniyle anlaşılabileceği endişesini de okudum mesajınızda. haklısınız bu konuda. kimse serdary67 gibi bir akıbete uğramak istemez herhalde..

      Sil
    2. Yukardaki yorum aklıma bişey getirdi. Sağasola dağılan yöneticiler tekrar çizgilide toplandılar. Forum ikinci ekmekkapısı olarak görülmeye başlanmış olabilirmi? Viplerden para toplamayı adet edinirlerse gelirden pay almayı umanlar vardır belki. Olamazmı?

      Sil
    3. gelenekselleşeceğini sanmam bu uygulamanın. belki reklam alma yoluna gider ve forum masrafları için bir kaynak yaratırlar ama bunun vipler üzerinden yapılmasına ihtimal vermiyorum artık. zaten akçeli işler gündeme gelince ortalığın toz duman olduğu görülmüştür her halde.. yine de kuşkularınızı destekleyecek şeyler olduğunu da kabul etmek lazım. eğer bir pasta sözkonusuysa bu pastanın olabildiğince az kişi arasında dağılmasına yorabiliriz mod sayısındaki azalmayı. keza vip sayısının da kırpılması destekler görüşünüzü. yeni vip sistemi ücretli olacaksa anlamlıdır vip sayısının kırpılması. ama yine de ihtimal vermiyorum kuşkularınızın doğruluğuna. şu an sistem içindeki arkadaşların küçük meblağlara tamah etmeyecek kadar varsıl olduklarını düşünüyorum doğrusu..

      Sil
  16. Mistercaki adminlik tebrik-el etek öpme başlığının altında şu tebriği gördüm:

    ''bu görevi fazlasıyla haketmiş bir arkadaş olarak başarılar diliyor ve tebrik ediyorum''

    patronu aynı vipi düz üyesi aynı neyin değişmesini bekliyorsunuz saftirikler.ortalığı koku değil bok basmış kimsenin midesi bulanmıyor.

    Memleket insanının birebir yansıması işte,hamili kart yakinimdir yoluyla koltuğa oturma,şişkin cüzdanla koltuğa oturma,oturunca sultanlık asma kesme.....

    Fazlasıyla haketmişmiş...:)

    YUH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha önce de belirttim, mistercaki istese kendi forumunu kuracak bir adamdır. tek mesele içeriği kendi başına yenider oluşturmak gibi bir külfetin altından kalkamayacak kadar da meşgul oluşu. eh, hazır kurulmuşu ve ve gönül köprüsü bulunan bir yeri canlı tutmayı tercih etmesi yanlış bir tutum değil. övgü mesajlarını da çok takmamalı kafaya. sonuçta kutlama denilen şey biraz da gönül okşama değil mi.. :)

      yalnız "bu görevi fazlasıyla haketmiş bir arkadaş olarak başarılar diliyor ve tebrik ediyorum" cümlesi, bu görevi fazlasıyla hakeden kişinin bu kutlama mesajını yazan kişi olduğunu söylüyor bize, türkçe kurallarına göre okuyunca. :) neyse, biz yine de niyete bakalım.. :)

      Sil
  17. ''bakalım ve görelim nehrin kıyısından daha kimler geçecek...''
    Bu gidişle vipcortist bin yıl sürecek gözüküyor.Hakkikaten oratalığı feci kesif bir koku sardı yine.
    Birileri dostluktan cizgiseverlerin kardeşliğinden dem vururken sonra yöneticlerini bile sırf onların demokrasi anlayışına uymuyor diye kapı dışarı ediyor size bir şey hatırlattımı türkiyenin son 40 yılının bir canlı tiyatrosu çizgiliforum siyasetinden günlük hayatına ne kadar yozlaştığımızın kirlenip kokyuğumuzun canlı bir temsili ne zaman bir bela gelecek o zaman uyanacağız tüm ülke olarak bakalım ne zaman olacak blmiyorum.Ama anerkad gibi kişiler başına gelince anlamışlar.Olsun o bile kardır.Birde birisi bloğundan söz etmişti.Burada lutfedip bloğunun adını yazsada herkes bilse ne kaybeder ki.Bu bloğu günde enaz 30 kişinin izlediği düşünülürse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir arkadaş öngörmüştü: misyonu tamamlandı vipcortist'in, demiş ve bundan sonra muhabbetin dedikodu çerçevesinde döneceğini söylemişti. forum gidip de uzun süre gelmeyince ben de misyonun tamamlandıını düşünmüştüm. çünkü ne önerilenleri yapacak ne de olup bitenden ders alacak bir odak kalmamıştı. ama tekrar hayata dönünce, buradaki çabanın en azından yeni dönem tutumlarına ışık tutması ihtimali tekrar doğdu. bu nedenle bir süre daha yaşaması kaçınılmaz hale geldi. Ama umarım "sonsuza kadar" diye tanımladığınız zaman dilimine yayılmaz. :)

      blogun kaç gerçek kişi tarafından izlendiğini bilmiyorum. birkaç gündür 300-400 tık alıyor. herhalde gerçek kişi karşılığı en fazla 50'dir. o da bir şeydir tabi.. :)

      blogundan bahseden arkadaş olarak anerkad'ı kastediyorsunuz sanırım. yukarıdaki yorumların yanında görülen ismine (standart) tıklarsanız, bir profil sayfasına, oradan da sahip olduğu bloga ulaşmanız mümkün. yanılmıyorsam geçmiş dönemde yayıncılık yaparken bastığı bazı dergi ve kitapların taramalarına yer vermiş anerkad. tematik bir blog görünümü arz edeyior..

      Sil
  18. Benim bloğum bu konunun tamamen dışındadır.
    Sorgulandığınıda zannetmiyorum.
    Yanılmıyorsunuz sevgili yer6..Siz trt'de olduğunuzdan belki bilebilirsiniz..Trt ye başka televizyon olmadığından o dönemde reklam veren bir yayınevi sahibiydik.

    Geleceğim konu başka..Arkadaşlar Adsız adıyla öyle atıp tutuyorlarki..

    Bir ara aldığım duyum ki sizde müdahilsiniz,okuduğum bloğunuzdaki diğer kısımlardan.

    Bir bayana yapılacak en kötü yaklaşım..Bunu yapanı bizzat araştırmalı bulmalısınız.
    Yakışırmı..
    Üstü kapalı gibi oldu ama zeki insanlarsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. araştırabildiğim kadarıyla araştırdım anerkad... ama fazla ilerlemek mümkün değil. zamanında forumda yöneticilerin kendilerini tanıtıp iletişim bilgilerini verdiği sayfalarda heidi'ye ait telefon numarası var. ev telefonu burada belirtilen numara. bu telefonu bilme veya aradığı zaman ulaşma şansı olan kişiler forum yöneticileri. bu isimler kuvvetli şüphe altındadırlar. daha önce de dediğim gibi, heidi bu telefondan aranıp taciz edildiyse derhal hukuki yollara başvurmalı. kolibri veya profesör dostlarımız her türlü yardımı sunacaklardır sanırım. ve eğer, böyle bir aşağılık hareketi yapan varsa, yine heidi üzerinden mr.yer6'yı hedeflemektedir aslında. zira gerek heidi tarafından, gerekse 3. kişilerce olağan şüpheli olarak görülmem kaçınılmazdır. ama benim alnım ak... ola ki, hukuki araştırma bir sonuca ulaşır, heidi de ortalığı kimin ya da kimlerin bulandırdığını anlar, kimbilir belki nedamet bile getirir..

      doğrusu, bu iddianın tam da mr.yer6'yı karalama yöntemi olarak ortaya atıldığını ve aslı astarı bulunmadığını tahmin ediyorum. heidi veya oklitus ile temasınız varsa, bu konuyu sorup bizleri de aydınlatabilirsen sevinirim anerkad..

      Sil
  19. Sevgili yer6,bizler genç insanlar değiliz.
    Gençlerin tatmin duyguları farklı.
    Tabiki sizi karalama olarak düşünmedim.
    Ancak konuya vakıf vede dönemde üst yönetimde olmanız itibarıyla çözüm beklentim var.
    Not:İsim zikretmemiştim..hoş olmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili anerkad, blog içinde defalarca yazıldı ve emin ol müdavimlerin hepsi kimden sözedildiğini biliyor. zaten forumda kaç bayan yönetici vardı ki, başka kimden söz ediliyor olabilir.. asıl isim filan belirtmeden yazıldığında konu hakkında bilgisi olmayanlar yanlış çağrışımlara kapılabilir. açıklık doğru yol kanımca.

      öte yandan, bu dedikodunun itham ettiği kişi belli ki mr.yer6. lakin elimde bu telefonun ne hangi siteye verildiğine dair bir bilgi var, ne gerçekliği hakkında bir kanıt, ne de internette sürebileceği bir iz. üstelik artık iş bu tür bir tacize vardıysa, forum boyutlarını hayli hayli aşmış demektir ve tek çözüm yolu hukuktur. madur olan kişi hakkını aramalı.

      fikir yürüterek ilerlemeye çalışalım:
      sözkonusu bayan yöneticinin telefonu bir siteye verilmiş, diyelim.
      herhangi birinin bu telefonu o sitede görüp heidi'yi uyarması gözardı edilebilecek kadar küçük bir ihtimal olduğuna göre, bu söylentinin yayılması için tek yol kalır geriye; Heidi'nin şikayeti. Heidi bu tür bir tacize uğramış, şikayette bulunmuş veya bu şikayeti arkadaşlarına konu etmişse, kaynak kişi konumundadır ve kusura bakmasın ama peşine düşüp araştırmıyor, hukuki yollara başvurmuyorsa müfteridir.

      gözardı ettiğimiz ikinci ihtimali değerlendirelim, forumda birinin heidi'ye ait telefon numarasını o sitede görüp heidi'yi uyardığını varsayalım. o şahıs, sözkonusu sitede ne arıyor, verilen telefonun heidi'ye ait olduğunu nereden biliyor gibi soruları sorması lazım heidi'nin... kendi kendine bu soruları sorması halinde bulacağı olası yanıt, jurnalcinin bu telefonu o siteye verenin ta kendisi olduğudur.

      Özetle, yapılacak şeyler madur konumda olduğunu iddia eden kişinin yapabileceği şeyler. Yapmıyorsa, yapmamak için geçerli nedenleri olduğunu düşünmek durumundayım.

      şimdilik, oldu, olmadı, kim yaptı neden yaptı diye kafa yormak yerine, eldeki verilerin işaret ettiği en basit açıklamaya yöneliyor ve bir aklı evvelin ortalığı daha da bulandırmak için uydurduğu bir hince bir söylenti olduğu üzerinde yoğunlaşıyorum.

      sorulması gereken asıl soru şu: madur kişi, neden doğrulamıyor veya yalanlamıyor bu rivayeti? doğrularsa, neden hukuki yollara başvurmadıını açıklamak durumunda kalır zira. yalanlarsa mr.yer6'nın olası zanlı gibi görünmesinden duyacağı keyfi kaçırmak durumunda kalır kendi elleriyle.

      ben bu insanları kendi ahlaklarıyla baş başa bırakıyorum.. hatta bıraktım.. :)

      Sil
  20. ÇokŞeyBilenAdam16 Eylül 2012 01:09

    Sayın Anerka,
    Dün EK'daki yeni paylaşımınızın ismi bana pek manidar geldi.
    Burada ayrı orada farklı yazıp, sanki hem nahına hem mıhına vuruyorsunuz gibi.
    Elbette en doğrusunu siz bilirsiniz.
    (Bahsettiğim paylaşım ismi: Heidi - Ve Yardım Köpekleri)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nalı mıhı boşverip bir saptama olarak görelim bu paylaşımı. sanırım heidi'nin forumun hassas karnı haline getirilmiş olmasına yönelik bir saptama..

      laf aramızda, alplerdeki yardım köpekleri (saint bernard) boyunlarında küçük bir rom fıçısı taşırmış, soğuktan donmak üzere olanlar içsinler de ısınsınlar diye.. ayazda kalan ben olsam gözüm ne heidi'yi ne yardım köpeğini görür, işin rom kısmıyla ilgilenirdim.. :)

      Sil
  21. Bir dönem forumda yönetici olmuş foruumda ki birçok diğer smod veya admin ile biraraya gelmiş bir anerkada yapılan uygulama bile çizgiliforumun geleceğini belirlemede yeterlidir.Söze gelince dostluktan biz paylaşımlarımıza dostluğumuzu katıyoruz diyen kişiler bizzat evine kadar gittikleri ikram ettiği yiyecekleri yedikleri bir anerkad hiçbir şey yapmadığı halde (ki onun süperüyeliğe düşürüldüğü mesajı tesadüfen de olsa görmüştüm sonra o mesaj kutugece silindi.) bırakın vipliği süperüyeliğe düşürüldüğünde ses çıkarmamaları çok ilginçtir.Evet sizler çok hassas kişiler olabilirsiniz evet birisinin daha önce yazdığı gibi ''kişiler vazgeçilmez değildir.'' ama dostluk öyle bir şeydir ki dostunuz uğrunda herşeyi göze alabilmeniz gerekir.Yoksa sadece kendinizi aldatırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "biz paylaşımlarımıza dostluğu katıyoruz" söylemi harunaybal'a ait. onun yüreğinden gelen samimi bir ses olduğuna kimsenin kuşkusu olmasın. bu cümleyi içeren imza aslında epeyce uzun bir imzaydı. harun zamanla kısalttı imzasını. sanırım bir takım açmazları, çıkmaz sokakları görmüştü o da. onun için de elle tutulur tek şey kalmıştı forumda; dostluk. son olaylar o geride kalan şeyi de harab etti elbette. bu süreçte ismi en az geçenler arasında olsa da bence en derinden yaralananlar arasındadır harun.

      özetle, zaman "değişim" getiriyor hepimize. görüşlerimiz, düşüncelerimiz, hislerimiz yavaş da olsa farklılaşıyor. önkabullerimiz gerçeklerle karşılaştıkça hırpalanıyor çünkü.. işte o yüzden söylemlerden ziyade eylemlere bakmak lazım.. sözler kimi zaman vaadlerden ibaret kalıyor zira, ama eylemler gerçeğin ta kendisi..

      Sil
  22. Bugün zakkum 1'e tekrar baktım.Ve bir şey dikkatimi çekti.Yer.62nın mesajının tarihi
    07.03.2012'yi gösteriyordu.Sonra sordum kendime acaba bu forumun göçme hikayesi aslında yönetici odasındaki o yazıları yoketmek için yapılmış olmasın.Kutuge ''nasılsa
    elimde forumun3 yıllık yedeği var 11 ayın da olmasın'' deyip bir operasyonla bir taşla iki kuş vurmuş olabilir.
    1.kuş yönetici odasını temizleme
    2.kuş göçme bahanesi ile vipliklerini almayı istediklerine operasyon yapabilme
    Çok mu polisiye oldu valla o forumda olmaz olmaz demeyin olmayacak şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çökmenin bir numaralı önermenizle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Zira üst yönetim istediği mesajları veya mesaj bloklarını geri döndürülmesi mümkün olmayacak şekilde silebilir. Bu iş için forumun büyücek bir tarihini sileyi göze almayı gerektirecek bir zorunluluk yok. Ancak, değindiğiniz nokta, yani "temizlik" konusunda haklısınız. Ben forumu terk eder etmez ilgili mesaj blokları silinmiştir bazı üst yöneticiler tarafından. Anlayışla karşılamak lazım, zira insaf sahibi, biraz vicdanı olan herkes oradaki kirli oyunu görür ve birilerinin nasıl hal edildiğine dair delilleri ayıklayabilirdi. bu elbette istenecek bir şey değildir sözkonusu yöneticiler tarafından. o sayfaların ekran görüntülerini almak ihtiyacımın oluşması da bu tür bir bilinçte yatmaktadır aslında. ilerde apırıp köpürmeye kalkacak birileri çıkarsa belgeyi münasip bir şekilde değerlendirmemin gerekeceğini kestirmişim o günlerde, artık içime mi doğmuş, nedir.. :) zaten vipcortist'in faaliyete başlamasında da böyle atıp tutma hevesinin cazibesine kapılan bir adminin gafleti etken olmuştu, biliyorsunuz.

      peki, çökme neden oldu? muamma... yine de bir çökme olduğu ortada. yoksa 10 aylık bir kayıp için başka makul bir neden yok. vipcortist'te zakkum bahislerinde gönderme yapılan mesajların da kayıp kısımda kalması sadece bir tesadüf olsa gerek.. yukarıdaki gerekçeyle, yani; istenen mesaj bloğunun kalıcı olarak silinebilmesi nedeniyle bu işe alet olarak göçmeyi ileri sürmek anlamlı değil. ama sıfırdan başlama için bir gerekçe oluşturduğu da rahatlıkla söylenebilir duruma bakıldığında.

      belki kutuge'nin yardım çağrısına çok az kişi yanıt vermiştir ve birilerinin gözünde akkoyun-karakoyun ortaya çıkmış, reenkarnasyon sonrası karakoyunlara yol verilmiştir, belki.. kim bilir.. :)

      Sil
  23. ilginçtir forum ekim 2011 tarihine döndürüldü ama kimi avatarlar-imzalar ve gruplardaki paylaşımlar 2012 ye dair veriler içeriyor.

    mr.yer6 dan bir ricam olacak oklitusun zamanında cortlatmak istediği üyelerin tam listesini sansürsüz olarak yayınlayabilir mi. bu listenin tamamı elimizde olursa foruma hangi yönde şekil verilmek istediğine dair bir fikir edinebiliriz zira kimi arkadaşların muhafazakar bir forum dizayn edildiğine dair kaygıları var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. listeyi yayınlamamış olmamın nedeni, çizgiliye daha fazla zarar vermemekti. sadece foruma değil, ilişkilere ve sözde de olsa dostluklara zarar verme ihtimali, bu tür bir girişimi haksız kılıyor gözümde. özünde statüsü düşürülmek istenenlerin büyük çoğunluğu aktivitesi sıfırlanmış isimlerdir ve forumdaki viplik sistemini destekliyorsanız makul karşılayabilirsiniz bu isimlerin listeye alınmasını.

      asıl mesele kişisel hedefleri arasına aldığı birilerini de bu çoğunluğun yanında cortliste sokarak ateşe atıyor olmasıdır. daha da önemlisi, seçilen kişisel hedefi daha büyük hedeflerin gerçekleşebilmesi için yem yapıyor olmasıdır. bu hedef ister mr.yer6'nın ekarte edilmesi olsun, ister yeni oluşuma kan nakli olsun, ister sadece güç duygusunun tatmini olsun, insanları kendi çıkarı için kullanma eğilimi göstermek gibi çirkin bir yüz arz etmektedir.. bu kadarının bilinmesi yeterli sanırım..

      Sil
  24. Dergi paylaşımımda hiçbir amacım yoktur.Ayrıca tamamı 20 sayı belirttiğim gibi.Çizgiliye birkaçını taradım sanırım.Sondan başlamam sadece eski taradıklarımdan olmaması amacını taşıyor.
    Beni bilen bilir o tür yaklaşımlarım olmamıştır olmazda.

    YanıtlaSil
  25. ÇokŞeyBilenAdam18 Eylül 2012 00:59

    Anladım ki enteresan bir tesadüf olmuş. Şüphelerimiz için kusura bakmayın. Malum etraf toz duman, her kıpırtı farklı bir tıkırtıya çıkıyor. Sapla samanı ayırmak zorlaştı.

    ÇF'nin yakışıklı conisi VIPIBUS'un yakında yola çıkacağı müjdesini verdi. Herhalde bu haberi öngören eski VIP'lerin etekleri tutuştuğu için mektup kararından çark ettiler.

    Herkesin paşa gönlü bilir.
    Nasıl olsa mal meydanda.
    Mektup olsa ne yazar, yazmasa ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Genel düzenleme" demiş, Savataged. Ama bazı isimler için "özel düzenleme" yapılmış çoktan. Belli ki eski VİPlerin yeniden VİP unvanlarına kavuşması için üzerlerinde görüş birliği sağlanması gerekiyor. Yani genel bir düzenleme değildir sözkonusu olan, tek tek değerlendirilecektir bu vip eskileri.. Düzenleme bittiğinde bir bakarız cortlistten kaç kişi kurtarabilmiş paçayı.. :) Keşke vipibüs'ü çalıştırmaya uğraşmak yerine saksıya odaklansalar, diyorum.. :)

      Doğrusu Vipcortist Çizgiliforum'un fotografını yayınladıktan sonra, buraya uğramayanlar hariç, VİPlik peşinde koşan diğerleri neyle karşı karşıya olduğunu biliyorlar demektir ve bundan sonra olacakları peşinen kabul ediyorlardır. İlerde üzülürlerse, bilsinler ki kendi tercihlerinin sonucudur bu. O zaman ÇF yönetimini bu insanlara hakettikleri şekilde davrandığı için kutlarız bile, kim bilir.. :)

      Sil
  26. ÇokŞeyBilenAdam18 Eylül 2012 02:37

    Vipcortist'in biz ÇR severler için en büyük kazanımı mr.yer6'yı daha yakından tanımak oldu.
    Meğer ki mr.yer6 10 admin gücünde hatta bir çok forumu cebinden çıkaracak donanımda bir abimiz imiş.
    Dilerim bu analizlerin ve uzun yorumların yorgunluğunu atar atmaz, kendi paylaşımlarınızı bir arada tekrar biz eski dostlarınıza sunarsınız.
    ÇR severlerin vizyon sahibi dostlar edinmesi gerektiğini bize öğrettiğiniz için teşekkürler.

    Elbette mertliği ve cesareti için Serdary67'ye de saygılar.
    VIP'ten evvel insan olmayı ama doğru adam olmayı anımsattığınız için sağolun.
    Dilerim bu yürekliliğinizin takdir edildiği mecralarda hakkaniyetli ve dürüst dostlar edinirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estagfurlah..

      "insan geldik insan gidelim" diyedir çabamız.. yoksa ne abilik, ne hamilik, ne ormanda on kaplan gücünde olmak, filan derdimiz değil. hem cepheden, hem profilden, hem "sırttan" insan görünümümüzü koruyalım, mesele bu..

      müsekkin'e döneceğim bu işleri "kolayladıktan" sonra.. belki başka yerlerde de destek adına biraz çabalarım.. gündüz gözüyle, elinde fener, kendi gibileri arayan diyojenlerle buluşuruz elbet bir yerlerde..

      gönül okşayıcı sözleriniz için teşekkürler..

      Sil