22 Ağustos 2012 Çarşamba

Döndü! (Flash Flash Flash)

Çizgiliforum'un bir yansısı yüklenmiş durumda İnternet'e.. 2011 Ekim tarihinde alınmış bir backup'ı kurtarmayı başarmış arkadaşlar. Hernedense eski adresinden erişilemiyor ama yine de bir canlılık emaresi görmek sevindirici.

Umarım kalıcı olur.

Hayırlı olsun diyor, işin peşini bırakmayan, emeklerin zayi olmasına izin vermeyen herkesi kutluyorum.

http://178.63.130.209/index.php

132 yorum:

  1. Kendimi bansız bulmuşken 2 mesajla hayırlı olsun dedim. Avatarımın "Terörü Kınıyoruz" olduğunu görünce Türkiye'nin gündeminin değişmemiş olduğunu görüp üzüldüm. Bir de sevgili mr.yer6 , sen olmasan hiç haberimiz olmayacak , hemen nereden duydun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaynağı söylemem halinde yanlış anlamalar filan olabilir. bir dost haber verdi diyelim. :)

      Sil
  2. Hayret google aramalarında çıkmıyor , sadece burada verilen link ile çalışıyor bir iki güne düzelir tahminim, peki şimdi ne olacak , nasıl bir açıklama yapacaklar ayrıca eski bir backup olduğu için linklerin sağ olma ihtimali düşük bundan sonra yola nasıl devam edecekler esas merak ettiğim konu. Oradan ÇD'ye gelen arkadaşlara alışmıştık umarım eski soğuk savaş dönemi devam etmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğuk savaşın yerini dürüst bir rekabet alır umarım. Evet backup eski olduğu için kırık link onarımları dahi kaybedilmiştir. Ama zamana yayılıp çözülür işler. Arkadaşlar yoğun günler geçireceklerdir bir süre, ama sevgiyle hallolmayacak şey değil.. Bize kolaylıklar dilemek düşüyor...

      Sil
  3. ''emeklerin zayi olmasına izin vermeyen herkesi'' değerli yer6 tam 1 yıllık paylaşım kayıp üstüne üstlük vip,mod veya süpermos olanların çoğu ki viplerde sadece 3 kişi vip kalabilmiş modlarda 1 kişi mod kalabilmiş süpermodlarda 2 veya 3 kişi gitmiş iken forum dönse ne olur dönmese ne olur ki bu konumları gidenlerin çoğu bir yıl önce vip,mod veya smoddu yani sonuçta yine aynı mantık hakim o zaman demekki tarihten birileri ders alamıyooorrrr.Bu kadar basit sırf biz ölmedik bakın küllerimizden dirildik biz zümrüdüankayız yada sizin deyişinizle ZAK'ız mantığı bu size birşey hatırlatıyormu bilmem ama bence yine ders çıkartılmamış olaylardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "bardağın yarısı dolu" :)

      henüz kurtarma işlemi sürüyor ve anladığım kadarıyla acil nitelikli olan statü sorunlarını çözmüşler öncelikli olarak.. yani şu anki duruma bakarak yürütülecek fikirler havada kalacak. en iyisi bir "beklenti içine girmeden" beklemek galiba..

      Sil
  4. Seni banlayan forum hakkında aylardır yazıyorsun. forum kapanmış aylar sonra yine açmışlar üstelik altı ay geri dönerek Yöneticiler sana gıcık, gerei almazlar adını da kötüleyecekler
    Ne yapıcan o forumu da halen bakıyorsun yazıyorsun flash açılmış diye ? Biraderim bak dalgana,
    sana forum mu yok ?
    Yazılacak forum çoook
    Ben derim ki sana
    gir başka foruma,
    bak dalgana,
    geride kalan ve tadı kaçan mekanlara
    ver yarrağı gitsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. huyumdur, bir yeri ne tam kötü ne tam iyi görürüm. bir yerde iyiler ve kötüler vardır. bazen bir taraf, bazen diğeri ağır basar... mekan mekandır... sonuçta, birileri için bir anlam ifade eden bir mekan ÇF. nasıl birçok şeyden vipcortist aracılığıyla haberdar olduysa insanlar, yeniden açılmaya evresine geçtiklerinden de yine bu blog sayesinde haberdar olsunlar, zararı yok.. yoka gönül bağım çoktan kopmuş gitmiştir o mekanla..

      Sil
  5. ÇF bölüm moderatörlerinden doruk,cortomaltese,cdemir,melih41,murataral ÇD de kendi taramalarını paylaşmakta,

    ÇF bölüm moderatörlerinden R.Türkmen,Ruhadam,zafresa,yöneticiliği son zaman bırakmış oklitus,harunaybal s.modluğa yükselmiş görünüyor.

    Kilit adam Palio ÇD de birkaç paylaşım yapıp ÇF e dönüş yaptı ???

    dışardan bakınca çözmesi zor dinamiklermiş:)



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içerden bakıp, bağlaması çözmesinden daha da zor dinamikler olduğunu söyleyelim.. :) doğrusu zihinlerde hangi fikirlerin dolaştığını bilmeden anlamlandırmak zor bu med-cezirleri.. umarım hayırlı sonuçlanır çizgiroman severler için bu süreç...

      Sil
  6. mr.yer6'nın banı kaldırılıp diğerleri gibi süper üyeye dönüştürülmesi bir çizgisever olarak sevindiriciydi ama oklitus s.mod'luğa terfi edince yer6 yine banlandı.

    cezalandırılması gerekenler ödüllendiriliyor, ödüllendirilmesi gerekenler cezalandırılıyor. bu camiayı anlamak da mantığını çözmek de ayrı bir uzmanlık gerektiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gönül bağı koptuktan sonra banlanmışım banlanmamışım hiç önemi yok ki.. kolibri'nin kendi blogunda yazdığı gibi "mr.yer6 kendini banladı!".. geride kalanlar bu seçimimi onaylamışlar, ona göre bir yol çizmişler kendilerine... forum döndükten sonra statümün tekrar banlı hale dönüştürülmesi ile oklitus'un da bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. zaten oradaki arkadaşlar da işe "ödül ve ceza" gözüyle bakıyorlarsa, pavlov devrede demektir ki, pavlov'un uzmanlık alanı da malum.. :) bu yöntem kimler üzerinde işe yarar otursun düşünsün insanlar..

      Sil
  7. Temelde Mytra ve Kutuge çatışmasının yattığı, iki forum EK ve ÇF yarılmasını izah eder vaziyette, bizler şaşkın ne tarafa gideceğini bilemeyen üyeler sular durulsun diye beklemekteyiz. Biz olayı netleştirene kadar telif yasası ortalığı darmadağın ederse hiç şaşırmam.
    Gestapo takımı iki forumda birer parça bulunmakta, üst seviyede. Parçalar birleştiğinde heriki forumada hakim olabilen voltron oluşmakta.
    Ama güzel olan çizgiroman aşıkları çizgiroman kazansın diye yer, zaman gözetmeden paylaşımlara devam etmekte. Zaten esas olanda bu. Paylaşacak bir şeyi olan, çizgiromana, çizgiromansevere hizmet etmek isteyen yılmadan devam ediyor.
    Sunacak kaprisinden, ya da öznel sapmalarından başka birşeyi kalmayanlarda gestapoluk yapmaktadır.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu olup bitenlerden en fazla yara alanlar da yılmadan devam eden, paylaşma heyacanıyla çizgiromana hizmet etmek isteyenler değil mi zaten... idealistler. iyi ve doğrunun peşinde olanlar. işte onlar en kötü şekilde etkileniyorlar alemdeki olumsuzluklardan. dolayısıyla çizgi dünyamız bir yılda alacağı yolu çok çok daha uzun zamanda katetmek durumunda kalıyor malesef..

      Sil
  8. Arkadaşlık dostluk bahane rütbeler şahane,gel vatandaş..

    Yeşili gören geri koşuyor.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "yeşili gören geri koşuyor" demek pek doğru olmayabilir. "yeşili gören geri koşsun" diye bir ağaçlandırma çalışması yapılıyor o erezyona uğramış tepelerde, gibi bir yaklaşım sanki daha doğru geliyor bana..

      Sil
    2. O ağaçlardan meyve çıkmaz hocam.
      Meyve verenler aldı yolunu çoktan.Renklenme beklentileri yok çünkü..

      Sil
  9. Markacı davranmamak gerek bu konuda eskiden sadece büyük ortamı varmış diye herkese çektiren, herkesin arkasından laf ettiği cizgilide tavır değişecek de olsa paylaşımcı internet sakinlerimiz gene ortamlarını, arkadaşlarını buldu diğer forumlarda neden dönsünlerki ?
    O keyfi vip olayı nifak sokmadımı paylaşım ortamına?
    Sonra paylaşımı paylaşanlara küfürler edimedi mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla, biz burada ortamın fena yönlerini açık ettik. belli bir olay çerçevesinde olup biteni, insanların yaklaşımlarını, çözüm yollarını sergilemeye çalıştık. bir çok insan da yorumlarıyla konuya nasıl baktıklarını gösterdiler, kimi doğru kimi yanlıştı ama bu bakışların gelişmesi için nedenleri olduğunu göstererek katkıda bulundular bütünü görmemize... üzerimize düşeni yapıp, alemdeki etkin kişilere eylemlerinin nasıl algılandığını, insanlar gözünde bu eylemlerinin onları hangi kimliğe büründürdüğünü göstermeye çalıştık. bundan sonra, sergileyecekleri tutumlarını, kendileri hakkında verilecek hükümleri peşinen kabul ettikleri düşüncesiyle yorumlama hakkımız da oluşmuş durumdadır kanımca.

      Sil
  10. "Sonra paylaşımı paylaşanlara küfür edilmedi mi?"

    Şuna “paylaşımı paylaşan” diye romantikleştireceğinize, doğrusunu, yani; en büyük numarası başkalarının emeklerin iç edip forumlar arası dolaştırıp şakşaklar, övgüler alan sanal ego fakirleri desenize…

    Asıl paylaşımcının haberi var mı, yok.. bari bi’ kibarlık gösterip izin alsaydın, aldın mı, hayır… Sen edeceğini etmişsin zaten, bundan büyük küfür mü olur? :)

    Güdük bir çr geçmişimiz varken daha kaliteli ortamlar ummak hayalcilik olur zaten. Forum adlarının önemi yok, bugün A olur B olur, yarın A-B’nin alt kolları olur… dinamikler belli, kapasitesi belli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğrusu paylaşımı paylaşanın küfür ettiği de vaki.. :) artık fazla takmamak lazım kimin ne kadar küfür ettiğini.. bundan sonra hem üyeler hem de bu tür forumlarda yönetici olanlar için "işleri nasıl doğru götürürüz" daha önemli olmalı "nasıl götürürüz"den.. :) sonuçta aynı camianın içindeyiz ve birbirimize ettiğimiz her küfür ortamı daha kötüye götürüyor belli.

      Sil
  11. Bir zatı muhteremin çizer yada bol kitaplı bir koleksiyoner olması

    (komiği çizgiroman araştırmacısı diyorlar bunlara:))doğal VİP sayılmasını nasıl sağlıyor anlamış değilim.Diğer garibanlar

    gece gündüz tara düzenle kendini parçalarken..???

    bunların beş senede yüz tane mesajı yok örneğin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vip konusu eğer sadece bir kalite standartı olarak algınır hale getirilebilseydi vip sistemi işlevselliğini sürdürebilirdi. elbette sözettiğim kalite sadece üzerinde iş görülen foruma katkı anlamında değerlendirilmemeli, çizgi dünyamıza katkı anlamında da ele alınmalı. bu açıdan baktığımızda bazı isimlerin tek bir paylaşımı dahi olmasa vip konumunda bulunmaları gerekir. mesela devasa bir çizgiroman ansiklopedisi'ni kazandırmış bir Hakan Alpin, tek satır yazmasa, bir selam bile vermese, benim gözümde vip'tir. bunu forum statüsü olarak belirtmek çok yanlış olmasa gerek. keza üyenin kimliği yöneticiler tarafından biliniyor ve çizgi dünyamıza katkıları olan yazar-çizer insanlar da aynı şekilde vip sayılmalıdır. çizgiroman için önemliyse çizgiroman forumu olduğunu iddia eden yerler için de "önemli" olmalı bu insanlar..

      Sil
  12. Gayya kuyusu açıldı desene bakalım ne kokular gelecek ortamlara yine kavgalar yine vip olmak için yalakalık yapmalar yarabbi sana şükür durumları valla bıktırıcı ve tiksindirici haller bunlar heleki yaşı 50-60 olup birde iş güç sahibi koca adamlar olunca insan hepten tiksiniyor.Birde honese yada mr.no ya yaptıkları varki tam bir klasik çizgiliforum örneği yani yakındır yine ceza-sopa gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. forumları kuranlar da işletenler de oralara üye olup yararlananlar veya katkıda bulunanlar da insanlar. eh, her insanın tek bir tutumu benimsemesi mümkün değil. sonuçta karakterlere bağlı bu işler. ama elbette takla ve perende atmak cazip kılınmamalı forum sistemlerinde. bu tür bir sistem insanları ikiyüzlülüğe iter ve bindiği dalı keser bence...

      Sil
  13. Merhaba, forumun kralı olsan ne olacak olmasan ne olacak. Sanal kral oldun diyelim başka eeeeeee e oldu başka yer ve ortamda başka niteliklerinle var mısın ?
    Benim binlerce çizgiromanım binlerce kitabım var. Ekitap demiyorum, gerçek kitap. Çok da umurumdaydı kral ve krallık
    Telifi senin olmayan şeyi internete koyduğunda, başka ortamlarda okuyacak başka kişilere sunuldulması durumunda küfreden kişinin, paylaşımı paylaşanın hakkında kötü söz eden kişinin amacı sanal kraliyette bir ünvan sahibi olmak mıdır değil midir Bunu konuşalım istersen :)
    Diyelim, paylaştın ünvan aldın şovalye oldun. Şovalyeye yakışır mı düşmanının arkasından küfretmek :)
    Şovalye onurlu davranışlarıyla üstünlüğünü gösterecektir. mesela ''onlar da sebeplensin canım'' derim ben ;)
    Eğer kötü söz ediyorsa şovalye değil, Robin Hood gibi asil amaçlar peşinde koşan biri değil, hırsızlar tayfasının bir üyesi olmaz mı ?
    birinin malı üzerindeki hakkında aldırmadan internete yüklüyorsan buna ne derler?
    Kötü insanların fesat tohumlarıyla, iyi yürekleri kararttığını gördüğümde üzülüyorum
    Benim bir paylaşımım olsun başka yere koysunlar ama lütfen adımı anmasınlar, istemem gerek de yok bence :)
    Konu vipse, İngilzce biliyorsan, sigara içmekten vazgeçip sigara paranı eski kitaba verebiliyorsan, kütüphaneye gitmeye üşenmiyorsan çok da umurunda olur vipler mipler :)
    Konu belki de sahiplenme güdüsüdür kolleksiyonculuktur ?
    Aman sadece bende ve arkilerde olsun herkese yayılmasın, herkes sahip olmasın düşüncesi de mantıklı, ama gerçekçi olmak lazım dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım "konu" yönetme noktasına gelince, ilgi alanı ne olursa olsun yönetim stratejilerine fiksleniyor. bu tür bir fiksasyon da üç aşağı beş yukarı her yerde aynı şeye; "hedefe giden her yol mübahtır"a götürüyor insanları.. sonra ayıkla ayıklayabilirsen pirincin taşını, iyiyi, kötüyü.. eğer iyi olarak kalmayı başarabilirsen tabi.. :) veya iyilik bir anlam ifade etmeyi sürdürebiliyorsa yöneten için, yarattığı hengamede.. :)

      Sil
  14. Sen, serilerdeki eksik taşları yerine koyması muhtemel bir piyonsun sadece.
    Seni tanıyıp elindeki kolleksiyonu, veya imkanları anlamağa çalışıyorlar.
    Eğer eksik taşları yerine koyabilecek kapasiten varsa değerlisin.
    Çözemedikleri, tanıyamadıkları, gönüllerince kullanamadıkları bir bahaneyle sepetleniyor.
    Zıpzıp saldırısının amacı da bu. Öyle ya da böyle elimizde olan bir seriyi tarayıp oyalanacağına, diğer hazinelerini göster, yoksa "bandır git".
    Gösterip gösterip koklatmayan sadece admin kısmına okuma olanağı sağlayan kolleksiyonerler mesajı dahi olmasa o yüzden "vip" oluyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vardır elbet, söylerinizde doğruluk payı.. buna "sayısal kütüphane inşa etmek" diye bir kılıf uydurduk mu, vicdanımızı da rahatlatırız. :)

      Sil
  15. Bize de "bandır git" dendi ÇF'dan, ama sizler gibi kin duymuyorum. Kin duyup her dakika açığa vurmuyorum. Sen çalıştında "vip" mi olamadın. ÇF' a girdikten sonra 4 ay sürmedi "vip"liği almak.
    Derseniz ki yönetim hataları, öznel sapmalar evet, ama forum kuralları hayır. Bir sürü forum var istediğine gidebilirsin, istediğinde sunum yapabilirsin. Bu ÇF takıntısı nedendir.
    Derseniz ki gösterip vermemek, haklısınız ama bu "vip"liğe özendirmek için bir gereklilik.
    Hem gösterip vermemek sadece ÇF' a özgü bir özellik değil. Her gösteren vermiyor maalesef (erotizm temelli öznel sapmalarınızı engelleyin lütfen).
    Kurun kendi forumunuzu, koyun kurallarınızı. Şövalye mi olacaksınız, Robin Hoodculuk mu oynayacaksınız yoksa sebil mi vakıf mı ne isterseniz yapın.

    YanıtlaSil
  16. '' Bu ÇF takıntısı nedendir.''
    ''Derseniz ki gösterip vermemek, haklısınız ama bu "vip"liğe özendirmek için bir gereklilik.
    Hem gösterip vermemek sadece ÇF' a özgü bir özellik değil''
    Sayın adsız kardeşim daha önce bu blogda yine eski bir vip bir mektup yayınlamıştı. mektubu okursanız çf takıntısının nedenlerini bence satır aralarında bulursunuz.Gösterip vermeme durumunu artık olay aşmış başka boyutlara doğru son sürat gitmektedir.Son 2 günde iyi takip etseydiniz nasıl büyük haksızlıklar yapıldığını görürdünüz daha açılalı 3-4 gün olmadı ama eski haksızlıklar hak yemeler devam ediyor.Durum artık viplik ile falan alakası olmaktan daha da öte bir noktaya geldi.

    YanıtlaSil
  17. Şahsi yorumlara girmek istemem ama mektup yazan "vip" foruma vızıltıdan başka katkısı olan birisi değil. Halen hangi "blog"a, foruma gitseniz aynı vızıldama sürüyor. CF'den banlanınca CF daha yaşanabilir bir ortam oldu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emek veren insanları kategorize etmeye başlamak çok doğru değil bence, özellikle gönüllülük esasına dayalı olarak ayakta duran bir yerde. bugün birine vızıltı dersek, yarın birine asalak sıfatını getirmek işten değil. oysa bugün assolist gibi değerlendirip vip statüsü verilmiş insanların (ki mektubu yazan kişi de öyleydi) yarın birilerinin gözünde yeterli katılımı yapmıyor diye asalak gibi görülmeye başlanması zaten asıl problemi oluşturuyor.. yani yönetim faydacı bir yaklaşımla insanları kategorize ettiği için bir türlü oturmamıştır taşlar yerine.. en güzel yaklaşım, "çok veren maldan az veren candan" olsa gerek.. :)

      Sil
    2. Yönetimsel hataları yada yöneticilerin öznel sapmalarını hoşgörmediğimi zaten belirtmiştim, Ama forum kurallarını çiğneyen üyeleri hele de "vip" se hoşgörecek değilim. "Çok gezen tavuk ayağında b.k getirir". Hele de belli konuşma tarzın "değerli kardeşim" gibi varsa, yazım hataların varsa ilk cümlende kim olduğun anlaşılıyorsa çok ama çok dikkatli olman gerekir. Sonra niye bunlar başıma geldi dememelisin.

      Sil
  18. ''Şahsi yorumlara girmek istemem ama mektup yazan "vip" foruma vızıltıdan başka katkısı olan birisi değil. Halen hangi "blog"a, foruma gitseniz aynı vızıldama sürüyor. CF'den banlanınca CF daha yaşanabilir bir ortam oldu bence.''
    Değerli adsız o zaman

    fotum kurulduğu günden beri paylaşım yapan o kadar üye de vızıltı mesela kütüphaneci de vızıltı idi.Çizgiliforuma kaç kitap eklediğinin sayısını hatırlıyormusunuz değerli kardeşim vızıltı dediğiniz tüm o insanlar kitap taradı upload yaptı yani ciddi şekilde zaman harcadı.İşte sorun burada yabancı bir çr için bile önce onu bir yerden indir sonra tekrar rahat indirilecek bir upşoad sitesine ekle bu zaman harcamadır.Dolayısı ile hiçde vızıltı denecek bir durum değildir.Ve bir insanı vip yapıp sonra sudan bahanelerle vipliğini almak hiçde ahlaki değildir.İşte vipcortistin savunduğu budur.

    YanıtlaSil
  19. Net ortamında "Yıldır, Bıktır, Nefret ettir" taktiğinin mucidi sensin "Değerli Kardeşim" Sırf sen atlayıp ta teşekkür edeceksin diye paylaşım yapmayı da bıraktım. Ne kütüphanecinin (ki şuandaki yeri ve pozisyonu gayet güzel) ne de bir başkasının ardına sığınma, "değerli kardeşim".

    YanıtlaSil
  20. Şimdi olayın bir başka yanı da var kişi vip oldu özelde paylaştı vipliği alınıp banlanınca sildiği paylaşımlar yeniden yüklenir mi çizgili mantığyla düşünürsek?
    Paylaşım özelse onun vipliğinin gitmesiyle gitmedi mi özellik yoksa sadece vip kalanların indirebileceği bir paylaşım mı oldu.
    Peki banlanan kişiden izin aldınız mı senin özel paylaşımını, linki silinmiş paylaşımını paylaşabilir miyiz diye?
    Peki şöyle dermisin :

    Şuna “vip paylaşımı” diye romantikleştireceğinize, doğrusunu, yani; en büyük numarası başkalarının emeklerin iç edip forumda krallık kuran şakşaklar, övgüler alan sanal ego fakirleri desenize…

    Asıl paylaşımcının haberi var mı, yok.. bari bi’ kibarlık gösterip izin alsaydın, aldın mı, hayır… Sen edeceğini etmişsin zaten,adamı banlamışsın, bundan büyük küfür mü olur? :)

    Güdük bir çr geçmişimiz varken daha kaliteli ortamlar ummak hayalcilik olur zaten. Forum adlarının önemi yok, bugün A olur B olur, yarın A-B’nin alt kolları olur… dinamikler belli, kapasitesi belli..


    İmamın dediğini yap yaptığını yapma, iyi eğlenceleler :)

    YanıtlaSil
  21. İşte kotu adam kardeşim herşeyi çok güzel açıklamış harika vip yap paylaşmasını sağla sonra şutla sonraaa o kişinin paylaşımlarını orda tut birde işte sakat mantık bu adsız dostumuz '' "Yıldır, Bıktır, Nefret ettir" taktiğinin mucidi sensin "Değerli Kardeşim" '' diye yazdığı kişiler aslında adres olarak belli ama nedense vipcortiste rağmen bazıları kabul etmiyor bunu.

    YanıtlaSil
  22. Söylemeyi unuttum
    Güdük bir çr geçmişimiz varken daha kaliteli ortamlar ummak hayalcilik olur zaten. Forum adlarının önemi yok, bugün A olur B olur, yarın A-B’nin alt kolları olur… dinamikler belli, kapasitesi belli..
    Sözleri bana ait değil, kötü yanlarına rağmen forumları öyle güdük ve zavallı görmüyorum. Cizgiliforumda toplanan kişiler değişik forumlarda bazen kötü ama genelde iyi işler çıkartıyorlar kanımca...
    Keşke adaletsizlikler hiç olmasaydı da huzurlu, rahat, güzel bir ortamda herkes bulunsaydı.
    Ama gördüğüm kadarıyla forumlar ayrılsa da çoğu arkadalar beraber yine :)

    YanıtlaSil
  23. ulan arkadaş anlamak mümkün değil birde gelmiş ahkam kesiyor; atarım, gönderirim diyor malın önde gideni forum üyesi. sizler için konuşulanlara cevap verin önce

    bayan üyeler taciz edildi mi
    özel mesajlar okundu mu
    forum batıyor diye para toplanıp bu paralar iç edildi mi
    para karşılığı vip üyelik satıldı mı

    Dün birbirinizin arkasından soylemediğiniz laf kalmadı, bugün yine aynı çanagın etrafına gene oturdunuz, bu nasıl bir gurursuzluk bir de kalkmış atarım keserim nutugu çekiyor. Bu sorulara cevap verecek yürek varmı sizde... Daha düne kadar beleş yazılımlarla yapılan site için masraflar 5000 tl oldu para verin diye birbirinizi düdükleyen adamlarsınız.

    Sizin bizleri banlamanız şerefimizdir.

    yeniden dönecekler şunu iyi bilsinler

    karınız kızınız üye olursa tacize uğrayabilir
    özel yazışmalarınız takip altındadır
    birilerinin kredi kartı borçlarını foruma yardım adı altında ödeyebilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazmayı unutmuşsun: tarama, çeviri, balonlamai link yenileme ve diğerleri için uğraşmayın: marangozdan parayla kutu alın anında Vip olabilirsiniz.

      Sil
    2. darkmalt'ın bir açıklaması var değindiğiniz bazı konularla ilgili. gözden kaçmasın.

      http://vipcortist.blogspot.com/2012/07/corap-sokugu-03.html?showComment=1345362084392#c5515125529033741000

      Sil
    3. İyi bir tespit.
      Malın önde gideni: elinde ipi onu çeken sahibidir.
      Bu tespiti yapan da malın geriden döküleni: yani pisliğidir.
      ...
      Bloğun daha aylar önceki sayfalarında boklitus için açıkladığım fikirleri bana geri satmağa kalkışma. Aramızda ki seviye farkı ortaya çıkmasın.

      Sil
    4. darkmalt vipcortist'e yazma yürekliliğini gösteren tek ÇF admini. Bu bakımdan yaklaşırsak konuya, ayrıcalığı hakettiğini söylemeliyiz. Kulağının üstüne yatıp, vurdumduymaz bir tavırla işini yürütmek yerine, insanların kendi hakkındaki düşüncelerine karşı söz söylemek cesarettir sanırım. üstelik bu tutumuyla ÇF'deki konumunu da riske atmış olabileceğini değerlendirmek gerek. Sanırım bu da bizim açımızdan diğerlerinden farklı bir konuma yerleştirmeyi gerektirir darkmalt'ı...

      Sil
    5. CF, CF dedikçe zannediliyor ki, admin veya supermod hatalarını hoşgörüyoruz. Bazıları bir avuç arpa daha fazla yemenin peşinde, biz verimli tarlaların ve onlara emek verenlerin heba olmaması, dahada artması peşindeyiz. Daha geçen gün "Doruk" arkadaş, kimse benden başkasına ait bir sunumu paylaşmamı beklemesin diye cevap verdi. Onurlu bir insanın davranışı da bu olmalıdır. Kendisine ait olmayan bir sunumu paylaşanın, malın ürettiği tezeği yuvarlayarak kendine maletmeye çalışan b.k böceğinden farkı yoktur.
      Dostça, insanca yaklaşıp da diğer forumlar içinde tarama ve paylaşım talep edildiğinde aynı güzellikle karşılık verildiği görülmüştür. Daha neden "malın önde gideni" "ulan" gibi "seviyesiz" kelimeler kullanılmaktadır. Gönül alma dostluk geliştirme babında kapasite eksikliği söz konusu ise susarsın, diline yüreğine güvenen konuşur.

      Sil
    6. her sözcüğünüze katılıyorum..

      Sil
  24. darkmaltın açıklamalarını okudum anlaşılan o ki biri ortalığı çok kötü
    (b)oklamış.... bu dedikoduların tek bir merkezden çıkıyor olması gerçekten ilginç, mayıs-haziran aylarında bir dönem bu olaylar çok konuşuldu ve pek çok vip bu yüzden darkmaltın aleyhinde kışkırtıldı.

    bütün bu tartışmalardan anlaşıldığı kadarıyla çizgiliforum artık bir canlı organizma gibi doğmuş büyümüş ve ölmüştür. bu saatten sonra bunca soru işareti ve kuyruk acısı ile bir araya gelemeyecek insanlar yığını halindedir.

    görünen o ki en doğru kararı bakunin ve 25temmuz vermiş.

    çizgili forum çapsız ve beceriksiz insanların elinde solup gitmiştir.

    yalnız anlamadığım bir nokta var, forumdan ayrılalım diye kulis yapan, bakın beni bile yöneticilikten attılar daha ne duruyorsunuz diye kıyamı başlatan boklitus şimdi neden yöneticidir. elinde koz olarak ne tutuyor olabilir, onu bu kadar değerli yapan ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vipcortist'i yorumlar çok aşırı bir dozda olmadığı müddetçe açık bir ortam olarak tutmak güzel bir fikirdi ve işlevini yerine getirdiğini düşünüyorum, doğrusu.. bu açık ortamdan istifade etmek, olayları kendi çıkarına manuple etmek isteyenler olabileceği, hatta olduğu da bir gerçek. ama doğruyu eğriden ayırt etmeyi bilen insanlar zaten neyin manuplasyon neyin samimi duygular olduğunu da kavramıştır diye düşünüyorum..

      yine de sormak istiyorum; oklitus'un ÇF üyelerini başka foruma geçmek için çağırdığı gerçek mi, yoksa duyumlardan ibaret bir dedikodu mu? benim banlı olduğum ve geride kalan tüm arkadaşlarla iletişimi "bilinçli şekilde" kestiğim dönemde yaşananlar hakkında en ufak bir fikrim yok zira..

      Sil
  25. forumun ediyle büdüsü, ahmak timurla darkmalın iyi polis kötü polis oyununu yutacak kadar safmısın acaba mr.yer6 - boklitusun yedigi naneler konu olunca, konu dahada açılsın diye aynı saflıkta sorular sormaya devam edilsin istiyorsun. hadi bizde aynı saflıkta cevap verelim ama önce soralım. darkmal senden yorum yapanların kimler olduğunu öğrenmek için ip adreslerini istedimi. sen verdinmi yada neyin karşılığında verirsin.

    boklitusa gelince ekitaplarıma ve çdiyarına üye olan çforum viplerine sorabilirsin boklitusun smodluğu alınınca boklitus ve heidi mail ve telefon trafiği ile haydi ne duruyoruz gücümüzü gösterelim kulisi yaptılar. o mailleri saklayan birileri mutlaka vardır. çıkarırlar ortaya.
    bir kırk kişiyiz birbirimizi biliriz. ahmaktimur-darkmal-boklitus kimdir neler yaptılar hepimiz biliyoruz, sende çok iyi biliyorsun. şimdi soruma cevap ver darkmalla olan aşkınız dikkatimi çekti yorum yapanların iplerini servis ediyormusun etmiyormusun. talep geldiğinde ne cevap verdin. senide tanıyalım mr.yer6

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. farklı bir zihinsel faaliyet içinde yazılmış bir mesaj okudum az önce.. :) birincisi bloger da yorum yazanların ip adreslerini görmek gibi bir şan yok.. daha önce de bir vesileyle konusu geçmişti ve o zaman da belirtmiştim. ikincisi, darkmalt'ın herhangi bir konuda herhangi bir talebi filan yok.

      sanırım benim yayınevlerinin oluşturduğu bir konsorsiyuma para karşılığı hizmet verdiğimi "kuran" yaklışımla çok benzeşiyor bu sorunuz.. ilginç.. lütfen yazmaya devam edin.. mümkünse, sorularınızın temellerini de iletin ki mantıklı bir çizgide yürütelim söyleşiyi..

      Sil
    2. Madem Heidi'nin telefonunu biliyorsun bize de ver.

      Sil
    3. heidinin telefonunu bilmiyorum bana mail atıldı, bende ne heidinin nede boklitusun teli yok ama yakın arkadaşımı aradığını biliyorum benim mail adresimide o verdi. mail adresi ++++++++@++++++.com hepiniz birbirinizin neler çevirdiğini çok iyi biliyorsunuz ama hiç birşey olmamış gibi davranıyorsunuz bu benim midemi bulandırıyor. çf açıldı düşmanlıklar bitti değilmi, ne oldu sıra banamı geldi. evet tüm suçu kabul ediyorum çfyi ben çökerttim, vipcortlatan benim, para toplayıp üstüne yattım, databasei uçurdum, üyeleri kışkırttım. hepiniz pürü paksınız hiç bir şey yapmadınız ankaradan her hafta sonu gelip istanbulu karıştırdım. pasajdaki toplantıya katılanlar yirmiden fazla insandık timurun yayıncılar konsorsiyum kurdu diye anlattığı olayıda hiç biriniz duymadık diyebiliyorsanız ben ne diyeyim. aferim ulan hepiniz aklandınız boklanan biz olduk. sana da helal olsun mr.yr6 çf kurulunca darkmala heidiye yelkenleri indiriverdin yarın öbürgün timurla boklituslada enseye tokat olursun. birbirinizi yiyin. konuşulan herşey ortada bir sürü insan şahit ama herkes yeri geldiğinde susup inkar ediyor. suskunluk sarmalı. yazıklar olsun hepinize...

      ___________________________
      Editörün notu: Yukarıda Anonim mahlasla yazılan mesajda Heidi'ye ait olduğu iddia edilen mail adresi silinmiş ve yorumun geri kalanı aktırılmıştır... (Mr.Yer6)

      Sil
    4. ÇF'nin açılmasıyla benim iyimserliğimin hiç alakası yok.. mümkün olduğunca her zaman iyi tarafından bakarım hem insanlara hem olaylara.. kemseyle de ense şaplak bir diyaloğum yok.. hiç hazzetmemem.. heidi'ye, oklitus'a, ya da olayların içinde, kenarında yeralan, almayan kimse ile bir alıp veremediğim de yok ama.. vipcortist bir fotoğraf çekmiştir. bu fotografın netlediği noktanın önünde ve arkasında "alan derinliği" dediğimiz bir genişlik vardır.. ama bundan ötesi hakkında hüküm vermek ne benim haddime ne de başkalarını. elbette kendi fotografları var ve farklı noktalara netlik yaparak çekilmişse bu fotograflar onu bilemem.. :)

      Sil
  26. Heidi'nin telefon numarası biri tarafından t.......... sitelerine verilmiş. Bunu yapanı bilen?
    Büyük ihtimalle "küfürü eden kimse o yapmıştır" denebilir ama ben öyle olduğunu sanmıyorum. Andersen'in imzasının değiştirildiğini söyleyen mr.yer6 küfürü edenin kim olduğunu biliyor ama ketum olduğundan belki de korktuğundan bunu söylemiyor. Korkacak bir durumumuz yok imzayı değiştirenin de, Heidi'nin numarasını o sitelere ekleyenin de Kutuge olduğuna inanıyorum. Sonuçta fişi çekip forumu bir yıl geriye alması boşuna değil.
    Bu saatten sonra ÇF'dan kimseye hayır gelmez Kutuge'ye bile. Ya kendinize ait bir forum kurarsınız ya da beğendiğiniz bir foruma dahil olursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "bitti" yazısında da belirttiğim gibi imza değişiminin müellifinin kim olduğu konusundaki fikir, olaylar zincirini gözönüne alarak kafamda uçuşan düşüncelerin yansıtılmasından ibaret. Oklitus, Heidi, veya bu işi yapmaktan çıkarı olan herhangi biri dahi bulaşmış olabilir. Kesin bir delilim yok, gelişmelerin ve tesadüflerin(!)işaret ettiği isimler üzerine yoğunlaşıp bir karar verdim, bu kararın sorumluluğunu da alıp gerekeni yaptım. Forumdan ayrıldım. Olay örgüsünün kompleks ve iç içe girmiş görünümünü ortaya koymaya çalıştım vipcortist'te. benden daha fazla bilgiye sahip insanlar farklı bir isim üzerine de odaklanabilir, kırılma noktasının açığa çıkmasında. O noktanın sadece Andersen olayı olmadığı da açıktır aslında. Zira hem onun hem benim banlanmamdan iki ay kadar sonra gelişen (ya da o günü kadar geliştirilen) olaylardır kırılmanın günyüzüne çıkışı. Yeni oluşuma geçmek için ÇF'yi terkeden insanlar ile andersen'in de benim de bir ilgim olmadığı herkesin malumu.

      Burada aktardığım süreç vipcortist açılmadan önceki süreçtir. Elbette sonrasında da bilgi görünümünde türlü enformasyonlar aldım ama süreç odaklı bir yaklaşımla o kritik noktaya gelinmesini aktarmak yeterliydi benim için. Ki, bütünün farklı kısımlarına sahip birileri bendeki bilgiyle pekiştirip kendi kararlarını versinler.

      Öte yandan, internet gibi bir ortamda kimin gerçekte kim olduğunun izinin sürülmesinin mümkün olmadığı ortadayken, bilgi görünümlü enformasyonlara çok itibar etmeme eğiliminde olmak doğru tutum olarak geliyor bana.

      Burada savlananların lehine gibi görünse de, oklitus ve heidi'nin Eskit'e üye toplama çalışmalarında bilfiil görev aldıkları savı da, Darkmalt'ın kutu satarak Vip yaptığı savı da, Kutuge'nin topladığı paraları iç ettiği savı da, savdan öteye değil benim için. Bir metinde belirtmiştim. Kanıt yoluyla "ispat" yok ise, en azından savlayan kişi "ikna" edecek doneler sunmalı. O da yoksa sadece dedikodu olur ve zaten tatsız durumda olan ÇR alemini daha da tatsız bir duruma getirmekten öteye gitmez bu tür "havada" söylentiler.

      Yukarıda yazdığım yaklaşımı, ÇF'a bir tür yanaşma harekatı sanmak gafleti de oluşsun istemem. Ne ÇF ile ne de olan bitene karşın orada kalmayı yeğleyenlerle bundan böyle hiç bir işim olmayacak. Ama dürüstlük gereği, haklı çıkmak adına işime gelecek şeyleri kabul edip işime gelmeyenleri ayıklayarak ne kendimi kandırır, ne de başkalarının yanıltılmasına göz yumma elimindeyim..

      Sil
  27. heidinin işi çok kolay gidecek bir savcılığa dilekçe verecek, bunu yapan şerefsizi yakalatacak bu iş bir son bulacak.

    bu iş buralarda çözülmez heidinin en büyük düşmanının kim olduğunu herkeş biliyor, heidinin dostu gibi görünen düşmanlık yapanın kim olduğunu hakkında iddialar da bu blogda mevcut amma velakin bu iş bu noktadan sonra tahminle çözülmez.
    belkide kendi uyduruyor ve masum bir çok insan zan altında kalıyor. belkide mahallesinden, apartmanından bir düşmanı var o yapıyor bunu bilecek durumda değiliz. akıl yürütme ile dedektifçilik oynamak daha da tehlikeli bir durum yaratır. cadı avına gerek yok.

    şayet tehdit gerçekse bu kızımıza bunları yapan yarın öbür gün fiziksel tehditte uygulayabilir. ben derim ki yarın hiç vakit kaybetmeden savcılığa başvursun. savcılık bunu yapanı-yaptıranı çok kolay bulur cezasını verir. bizlerde ağabeyleri-arkadaşları olarak yapana-yaptıranlara gereken tepkiyi koyarız.

    yarın hiç vakit kaybetmeden nöbetçi savcılığa giderek şikayet et heidi. bu iş başka türlü çözülmez. bu şerefsizliği yapanı kınıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heidi mahremiyetine veya kişisel haklarına tecavüz edildiğini düşünüyorsa hiç durmamalıdır gerçekten de. Derhal gitmelidir savcılığa.

      Gerçek yaşam ile buradaki sanal hayatı birbirine karıştırıp, işi Heidi'ye tacize vardırmak, onun hakkında ne düşünürsek düşünelim ahlaksızlık... Bunun tartışılır veya su götürür tarafı yok..

      Sil
  28. ya o değilde nedir bu mr.yer6 dan alıp veremediğiniz hala adamı banlıyorsunuz... adamın blogu 22000 kez tıklanmış: oklitus, timurkhan, heidi, darkmalt, kolibri, serdar, palio, 25temmuz başta olmak üzere bir çok yönetici ve üye blogu yakından takip ediyor, forumda yazmayan insanlar burada destan gibi yorumlar yazıyor ama iş foruma gelince adamı banlıyorsunuz.
    forumda paylaşılan çizgi romanların, kitapların, filmlerin hangisi 22.000 tık aldı. ben olsam bu adamı forumda yönetime alırım, adam tam anlamıyla fenomen. beceriksiz darkmal-ahmak timur gitsin mr.yer6 admin olsun.

    mesajım kutuge'ye: bak aleyhinde kulis yapılıyor. darkmal-ahmak timur arkandan iyi polis-kötü polis oynuyorlar. bu gidişin sonunda kimse de kusur yok, kusur kutuge'de diyecek herkes, benden soylemesi ve bu durumu fiştekliyenler en çok güvendiklerin, en yakınındakiler... artık aç gözlerini ve gönder iki beceriksizi al bu mr.yer6 yı admin yap forum eski günlerine geri dönsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fenomen! :) teşekkür ederim.
      tabi ki fenomen olmaya filan gerek yok. inanıp ikna olan ve eyleme geçmeye karar veren herkes, davasında haklıysa biraz sebat ve tutarlılıkla, belli bir fikri belli bir noktaya getirebilir sanırım.. kaldı ki, ÇF ve türevi forumlar bu tür muhabbetler için oldukça malzeme içeriyor ve elbette bu malzeme ile ilgilenecek insan sayısı da yabana atılır değil (değilmiş)..

      yola çıkarken "2000 görüntülenme sayısına ulaşsam" yeter diyordum kendime. Türkiye'de düzenli olarak çizgiroman satın alan kişi sayısı kadar bir tık rakamına erişmek, yeterince kişiye ulaşmak anlamına geliyordu bana.. elbette gösterge olarak bu rakamı belirlemek anlamlı bir seçim değildi ama yine de bir hedefti..

      vipcortist'teki faaliyetin bir bilinç oluşumuyla sonuçlanıp sonuçlanmadığını bilemiyorum. asıl hedefin gerçekleşip gerçekleşmediğini öğrenmem de mümkün olmayacak büyük ihtimalle. yine de umudum var, hep oldu...

      öte yandan bu umut hiçbir zaman tekrar kabul görmek ve taltif edilmek olmadı. değil adminlik, forumun anahtarını verseler ÇF ile işi olmaz artık Mr.Yer6'nın. Gelmiş, görmüş ve "çözmüştür" orayı Mr.Yer6.. Alınacak veya verilecek daha fazla bir ders yoktur ÇF'ye/ÇF'den. yine bildik bir sonuca ulaşmış ve bu tür mekanların hayatın küçük bir simulasyonu olduğunu hatırlamak için fırsatı olmuştur.

      bahsettiğim hedef ise; gerçeğin anlaşılması, olup bitende sorumluluğu bulunanların kendileriyle ve "ailemiz" dedikleri ortamın aslında ne olduğuyla yüzleşmeleriydi. kimi başarır kimi başaramaz, kimi kolaycılağa kaçar mr.yer6'yı suçlar, kimi oklitus'u, heidi'yi, diğerlerini... güzel olan şeylerin kişisel hırslarla nasıl kirletilebildiği, bir çok insanın bu kirle yaşamaya nasıl alıştığı ve bunu nasıl yasallaştırdığı konusunda ÇF özelinden yola çıkarak ufacık bir fikir verebildiysek ne mutlu.

      niyet güzellik yaratmaksa, önce doğru, sonra iyi aşamaları geçilmelidir kanımca. "Güzel" bir üst basamaktır ve yanlış bir sistem güzeli yakalama amacını temelden imkansız hale getirir. daha da kötüsü doğru ve iyi olanları da, onların çabalarını da karaltır, kötücül etkilere dönüştürür.

      Herkesi temin ederim, vipcortist'in faaliyeti sonuçları itibariyle birilerini incittiyse, bundan samimiyetle üzüntü duyarım ama yine de yüzleşmenin kendini kandırmaktan evla olduğunu düşünmemi engellemez bu üzüntü hali.. ola ki, zaten ÇF ile hastalıklı bir ilişki kurmuş olanların hastalıkları derinleşmiş, yeni bir boyuta ulaşmıştır burada yazılıp çizilenler nedeniyle... Dileğim tüm süreci gözleyen insanların, en azından kimlerin hasta olduğu konusunda, en azından bir hastalık durumunun varlığı konusunda bir fikir edinmiş olmaları... onlara ve onları destekleyen oluşumlara buna göre bir temkin payı bırakmaları bundan böyle.. ha karar merciindeki insanlar gerçekten yüksek bir ideale yönelmeyi yeğlerler, işte yapılacak şey, izlenecek yol açıktır. Önce tepeden tırnağa "doğru" olunmalı.. gerisi gelecektir...

      Sil
  29. evet, kutuge reformlarına başladı ilk adımı mistercakiyi admin yaparak gösterdi. stratejik düşünen ve satranç oynar gibi hamleler yapan kutugeyi bu isabetli seçiminden dolayı kutluyorum. mistercaki, palio, mr.yer6, r.türkmen, kolibri gibi dürüst, herkesin saygısını kazanmış ve yönetme ehliyetine sahip isimleri yönetimde görmeyi diliyoruz. şimdi sıra şaibeli isimlerin üzerini çizmekte, korkma kutuge bu forumu karıştıran ve yönetme ehliyetine haiz olmayan timurkhan-darkmalt-oklitusun kellerini al. herkes gözlerini dikmiş seni izliyor, sen kararlılık gösterirsen hepimiz senin otağında eskisi gibi yeniden toplanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mistercaki olumlu, sağduyulu adamdır. Bildiğim kadarıyla forumdan soğumuş, son olaylar da iyice uzaklaşmasına neden olmuştu. Eğer ki bir umut ışığı görmemiş olsa bu işlere tekrar girmezdi. Adminliğe filan da tav olacak adam değildir. İsterse kendi forumunu kurar ve emin olun bir çok kişiyi de o forumda toplamayı başarırdı. Mistercaki'nin ÇF adminliği kabulü, olan bitene tepkisel bir yanıt değilse eğer, bir takım şeylerin değişeceğine dair güçlü bir emaredir. Son dönemlerde VİPlik konusana da o kadar katı bakmadığını, bu müessesenin işlevini -bu haliyle- yerine getiremediğini düşündüğünü hayal meyal hatırlıyorum.

      Hayırlı olsun diyor kendisini kutluyorum..

      Sil
  30. Sahi forum ne zaman gerçekten açılacak bileniniz var mı ? Yoksa hep böyle deneysel mi devam edecek ?
    Gerçi forum bir yıl geriye gitti altı ay kapalı kaldı.Forum için taradıklarını saklayanlar foruma dönerler mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kutuge, etrafını saran karanlık çeteyi pasifize etmek için uğraşıyor başarabilirse forumdan ayrılanlar döneceği gibi eskisinden daha da parlak bir şekilde yayına başlayacaktır.

      forumu çökertip suçu kutugenin üzerine attılar, mytranın ayrılışını kutugenin suçu gösterip onu üyelerin gözünde negatif bir insan haline getirdiler ve yalnızlaştırdılar doğal olarak adam ikiye karşı bir kaldığı için karar alamadı. karar almak için ısrar ettiğinde karanlık çetenin içindeki smodlar devreye girdi. deyim yerinde ise kutuge saddamlaştırıldı-esedleştirildi. ancak bu gece gördük ki başına çorap örmeye çalışanların canına okuyacak. yaman adamışsın kutuge hep destek tam destek.
      kutuge hele bir yönetimi ele geçirsin herşey çok güzel olacak...

      Sil
    2. "Sahi forum ne zaman gerçekten açılacak bileniniz var mı ?"

      Foruma kendi domain name'i üzerinden erişilememesi garip bir durum. İsim hakkı mı doldu, yoksa server ile anlaşamadılar da şu an tezgah altı çalışır bir durum mu var, bilemiyorum. Ama "döndüğü" duyulduğuna göre yakında bir hal çaresine bakarlar bu ip - domain meselesinin.

      Hali hazırdaki durumun kalıcı olduğunu varsayarsak, çekirdek kadronun fazla genişlemeden, yani daha büyük bir bant genişliğine ihtiyaç duyulmayan, yarı kapalı bir sistem planlıyor da olabilirler. Bir arkadaş yazdığı bir yorumda benzeri bir fikri dile getirmiş ve cemaat türü bir yapının anlaşmazlıkları minimize edeceğini ve yeni koşulların (telif hakları sorunları, upload sitelerinin durumu vb) üstesinden daha kolay gelinmesini sağlayacağını filan söylemişti hatırlarsanız.

      "kutuge, etrafını saran karanlık çeteyi pasifize etmek için uğraşıyor"

      dramatize etmeyelim.. :) bir takım şeylerin farkına varmıştır, hatta bu olaylar olup bitmeden geliştirdiği bir farkındalık vardır mutlaka ama böyle bir çete olduğu fikri aklında yer ettiyse Admin yetkileri, hatta forumun sahibi konumu, ona her türyü yürütme yetkisini verir ki, pasifize filan etmeye uğraşması için bir neden yoktur kanımca. bileti keser, olur biter. demek ki, halihazırdaki durumdan farklı bir takım fikirlere sahip olduğu sonucunu edinmek daha gerçekçi bir çıkarım.

      forumun yaşam süresi içinde hatalar yapmış olsa da, kutuge'nin forumu yıllarca maddi anlamda sırtında taşımasına karşın birden bire "kötü adam" pozisyonuna düşmesi hoş değildi. öte yandan destek olarak toplanmış bir miktar para vardı ve forumun bir daha dönmemesi bu paraların iç edildiği zannını yaratır, forum borçlarının kapatılması için kullanılıp tüketilmiş olması ihtimali devre dışı kalırdı. bu nedenle forumun tekrar açılması kutuge için boyun borcudur kanımca.

      sonuç olarak, bekleyip göreceğiz neyin ne olduğunu, hangi ortak fiirlerde birleşildiğini ve yola devam kararı alındığını.. açılması arşivin kurtarılması anlamında önemli ve gerekliydi. ben şimdilik işin bu tarafına bakıyor ve bardağın yarısının dolu olarak görmeyi yeğliyorum.

      Sil
  31. Sayın Yer6'nın olmadığı bir ortama dönüş yapmayı asla düşünmem. Benim gibi düşünenlerin az olmadığını umuyorum.
    Sayın Yer6'nın bulunduğu yerde hak yolda yalnız kalmayacağını bilirsin. Hassas bir kuyumcu terazisi gibi durumu değerlendirip haklıdan yana tavrını koyacaktır. İstesede istemesede bu budur, elinden başkası gelmez.
    Sayın Yer6'nın bulunduğu yerde küskünlük kırgınlık olacağına inanmıyorum. Herkesi kucaklayıcı, gönül alıcı yorumlarıyla forumda birlik ve beraberliğin çıtasını hayli yükselteceği kesindir.
    Sayın Yer6'nın engin bilgi ve birikimiyle, tarama, terceme ve yorumlarıyla foruma eşsiz özellikler kazandırdığı malumdur. Ayrıca Hocalık özelliği ile 7'den 77'ye tüm gençlere cesaretlendirici, yol gösterici ve yol aldırıcı olacaktır.
    Sayın Yer6'nın olmaması bir forum için en büyük kayıptır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mr.yer6 sırasını savdı. :) lakin tutumu, birkaç anlamda örnek teşkil edecektir geride kalanlara. işlere kolaycı yaklaşımla bakmayı yeğleyenler, mr.yer6'nın olaylara etkisini kötücül bir örnek olarak görecek ve elbette lanetlemeye devam edecekler ama öte yandan kafalarının bir köşesinde onun aklındaki soruları barındırmaya devam edecekler. bu da "temkin" olarak yansıyacak ilişkilerine. diğer taraftan, her şeye karşın sorumluluğunu üstlenip inandığı gereklilikleri yerine getiren bir örnek olarak gören de çıkabilir mr.yer6'yı. en azından benzeri bir durumda benzeri bir tutumu sergilemeyi sessiz kalmaya yeğleyebilir birileri. zira yapılabilirliğine dair bir örnek vardır önlerinde.. az ihtimaldir lakin... suimisal misal olmaz derler... :)

      üyeler ise, oluşturulan tüm yönetimlerin kemik gibi üyeler aleyhile, ama yönetimdekiler lehine birbirine sarılmadığını, çok sesliliğin yürütülebilir bir şey olduğunu, bir sorunla karşılaştıklarında yönetimdeki bir takım insanlara karşı yalnız olmadıklarını düşünebilirler artık. belki böyle bir düşünce onları da saldırgan bir savunma içine girmekten alıkoyar ve dolayısıyla sorunlar daha halledilebilir bir form alır.

      Sil
  32. Ne ÇF ile ne de olan bitene karşın orada kalmayı yeğleyenlerle bundan böyle hiç bir işim olmayacak”

    Hoppala…! yahu, daha dün, ÇF’un dönüşünü duyururken: “hayırlı olsun diyor, işin peşini bırakmayan, emeklerin zayi olmasına izin vermeyen herkesi kutluyorum” diyen sen değil miydin mr.yer6?

    Sen de biz de biliyoruz ki, ÇF’da çok güzel şeyler de yaşandı ve yine biliyoruz ki, kişisel hırsıyla hareket etmeyen, idealist, iyi ve doğrunun peşinde olan yığınla insan var forumda…

    Ne bekliyorduk yani, hayatın kendisi tertemiz, pür-i pak değilken ÇF’un dikensiz bir gül bahçesi olmasını mı? “Bu tür mekanlar hayatın küçük bir simülasyonu” gibi çok doğru tespit yapmış birinin böyle kestirip atması üzücü ve şaşırtıcı…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı tutumu ÇD için de sergiliyorum. bir mekanda birden fazla farklı bakış açısına sahip insan tipi var. iyisi, kötüsü, kararsızı, dediğim dediki, intikamcısı, hileci-hüllecisi, anlayışlısı anlayışsızı var. bunların arasına, bunlarla sorun yaşamış birinin tekrar girmesi ortamı bozar. özetle, benim her iki forum karşısındaki duruşum, onları affetmiş olmam falan yeterli değil; varlığımın yeni sorunlar yaratmayı kolaylaştıracağı gerçeğini gözardı edemem. zaten o yüzden bu tür forumları hayatın küçük similaysonu olarak görüyor ve bu simulasyona hayatın kendisinden aldıım dersleri uyarlamakta bir sakınca görmüyorum.. :)

      Sil
  33. ''evet, kutuge reformlarına başladı ilk adımı mistercakiyi admin yaparak gösterdi''
    Bir adsız dost doğru dürüst foruma bile uğramayan forumun çöküşünden önceki son iki aydan hiç foruma girmemiş bir kişiyi admin yapmakmı doğru idi yoksa palio68 ve kolibri gibi iki kişiyi mi bunu vicdanlarının sesine bırakıyorum.Sratejik hamle nasıl olur?
    1-Gerçekten haklıyı savunan insanlara yöneticilik verirsin mesela mr.yer6 mesela harunaybal,kolibri,palio,ozanbarış,ramazan türkmen.ruh adam bunlar admin olur.
    2-Forumda çok emeği olan çok katkısı olan insanlar isterse başka forumda olsa da tekrar çağrılır ve smodluk verilir.İsimler istediğiniz kadar yazabilirsiniz.
    3-Vicdani olarak değerlendirildiğinde gereksiz yere banlanmış olan sadece birilerinin şahsi kaprisi ile forumdan uzaklaştırılan insanların banları kaldırılır.Ve tekrar foruma çağrılır.
    4-Çok özel sebepler olmadıktan sonra kapalı link paylaşımı tüm paylaşımların 3 te 1 olacak şekilde olacağı duyurulur.
    İşte size stratejik hamleler bunlar yapılmadığı sürece o forumda hiçbir şey değişmez.Onun için boşuna forum hakkında zaman harcamaya da değmez 3-5 kişinin sırf yöneticilik egosunu tatmin için tekrar ortaya çıkmış bir forum olarak gittiği yere kadar gider ve biter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. strateji dediğimiz şey görüş gücüyle ilgili bir şey... ama daha önemlisi; amaçla... o yüzden şu anda "dışarıdaki" herkesin görüşünün kısıtlı olduğunu değerlendirmeliyiz. kutuge veya diğer yönetici grubun bizden daha farklı bir görüş alanı vardır belki. belki bizden daha farklı bir amacı... bu anlamda strateji kendilerince doğru olabilir. illa da bizim çıkarlarımıza hizmet etmesi gerekmiyor atılan adımların ve yapılan hamlelerin.

      belki de strateji filan yoktur, "can havli" vardır şimdilik. ancak canı kurtarınca hayatı sürdürmek için strateji filan geliştireceklerdir. bakalım, görelim..

      Sil
  34. Mistercaki admin olmuş tamam da tam 4 yıl boyunca ne kadar bilgisini foruma aktardı ne kadar paylaşım yaptı.Çizgiroman ile ilgili ne kadar katkısı oldu ne kadar tarama yaptı yada bilgisinin ne kadarını sundu yine bildik forum durumları birşey değişeceği yok orada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çakı, arşivinin bir kısmını bazı arkadaşlara dağıtmış ve taranmasını sağlıyordu. yanlış hatırlamıyorsam Prince yapıyordu taramaların bir kısmını. yani iş yoğunluğu nedeniyle foruma uzak kalsa, kendi adına pek varlık göstermese de manen oradaydı. yukarıda bir yorumda da belirttiğim gibi, mistercaki neresi olursa olsun, orası için kazançtır. hem arşivi, hem bilgisi, hem de kimliği ve kişiliğiyle. umarım özellikle kimliği ve kişiliğini yansıtır foruma..

      Sil
  35. Sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim.
    seviniyorum çünkü forum geri geldi.
    üzülüyorum çünkü eski şifremi hatırlamıyorum :(

    zaman içinde birkaç kez şifremi değişmiştim ama hiçbirini hatırlamıyorum. forumun kurtarılan bölümü, tarih olarak 2010-2011 arasında bir zamana tekabül ediyor ve o dönemki şifremi hatırlamam imkansız gibi birşey :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni şifre isteme işlemi aktif olana kadar beklemek gerekecek sizin durumunuzda. Sanırım bu da forumun domain-name'e tekrar kavuşması halinde mümkün olabilecek. ya da yöneticilerden birine rica edebilirsiniz belki.

      Sil
    2. Mail adresinizi hatırlıyorsanız yeni şifre talep edebilirsiniz :)

      Sil
    3. http://178.63.130.209/login.php?do=lostpw

      Sil
  36. forumla ilgili yeni bilgiler aldım arkadaşlar, kutuge darkmaltı kulagından tuttuğu gibi kapının önüne koymuş hakkındaki kutu-vip iddiaları yüzünden atıldı derler, gururu incinir diye bir süre daha admin statüsünde görülüp zaman içinde kırmızıdan maviye geçiş yapacakmış. aynı formül timurkhan içinde uygulanacakmış ancak timurkhan benim çok sevenim var kutuge bana diş geçiremez bir yere gitmiyorum diye ayak diretiyormuş.
    adminlik için adı geçen palio-kolibri diyarcılara yakın oldukları için, rtürkmen-ruhadam timurkhanın adamı oldukları için üzerinde düşünülecekmiş. aradan sıyrılıp adminliğe geçiş yapmak isteyen oklitus için daha çok bekler yorumu yapılıyormuş.

    timurkhanın ayak diretmesi ve başarısızlığına rağmen hala adminlik ısrarı son derece yersiz. senin kafanda olup senin için kendini feda edecek olan varsa gitsin artık yeter timurkhan. insanda biraz utanma olur, forumun içine ettiniz hala neyin ısrarı. kutuge reis korkma bunlardan ateş olsalar cürümleri kadar yer yakarlar.

    gerçek bir istanbul beyefendisi olan mr.yer6 nın ismi ne yazıkki adminlik için geçmiyordu. ancak rtürkmen-ruhadam-palio-kolibri hepsi pırlanta gibi arkadaşlar hepsi bu işin altından kalkar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir arkadaşla özel mesajlaşmamızda Darkmalt'ın tehdit altında olan isimlerin en başında geldiğini belirtmiştim aylar önce. Eğer bu öngörüm aktardığınız duyumlarla doğrulanıyorsa, işler kötü demektir malesef. Hedef olarak Darkmalt'ı gözüne kestirenlerin etkinliği sonucu -ki bu etkinlik hiç bir şekilde etik sınırlar içinde kalmamıştır- Kutuge bu yola girdiyse umutlu olmak için nedenler gitgide azalıyor demektir bence...

      Neyse biz yine iyi tarafından bakalım ve Darkmalt'ın bu kıskaçtan kurtulma yoluna girmesi olarak değerlendirelim olası gelişmeleri.

      Mr.Yer6 için söylediğiniz güzel sözlere teşekkür ederim bu arada...

      Sil
  37. Her çeşit yorum olacak bekleyip göreceğiz mytra yok darkmalt gidici diyelim ki timur'da gitti.Bu adamlar bunu yermi ellerinde forumun arşivi var.Bunları bir dökerlerse ortaya seyreyle gümbürtüyü.Birde şu viplik olayına açıklık getirseymiş kutuge hoş forumun daha nette adı yokken alan adını alıp alamayacakları bile belli değilken admin operasyonu biraz garibime gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adamlar bunu yermi ellerinde forumun arşivi var.Bunları bir dökerlerse ortaya seyreyle gümbürtüyü.


      forumdan ahmaktimur-darkmal-boklitusun ayak oyunları sonucu ayrılan kaç vip üye var, bunların çevirdiği dolapları bilen buna rağmen üyeliğe devam eden kaç vip üye var eğer bu adamlar forumdan atılmaz ise protesto olarak bunlar bütün arşivi internete saçmaya başlarsa ne olacak... kutuge rubicona geldi duruyor orayı ya geçecek yada bir korkak gibi geri dönecek. rubiconu geçip romaya sezar olursa roma eskisinden daha görkemli ve ihtişamlı yaşamaya devam eder. bunların elindeki arşivin on katını üretir. yok kutuge korkar geri dönerse o zaman romada isyan başlar halk isyan eder. o çok övündükleri arşive sahip olan sadece üç palyaço değil. biz de gerekirse saçarız ortalığa.

      forumu forum yapan şey database ve arşiv değildir. biz olabilme ruhu ve üyeleridir. forumda üretken üye kalmamış sen kıytırıktan iller bölgeler bölümümüne yazılmış yorumları kurtarsan kaç yazar. sen üyelerin gönlünü al onlar yeri geldiğinde sıfırdan bir forum yaratırlar.

      kutuge artık saglıklı bir karar vermek zorunda, cicero'mu olacak sezar'mı olacak.

      NOT - kutuge: forumun yeniden canlandırılacağını duyar duymaz 25 temmuza ulaşan ve ekibine mukayyet ol çizgiliforuma gelen giden olması mesajını ileten smodun kim olduğunu araştırsın. bunu soyleyenle, admin olduğumda 25temmuzu ve ekibini tek bir sözümle geri getiririm diyen aynı kişidir.

      Sil
  38. Bence kutuge oklitusu admin yapar nede olsa kendi adamı forum gitmeden önce forumu bırakıp eskikitaplarıma geçen onca smod yine yeniden smod oldu ise pekala oklitusda admin olabilir çünkü kutuge bu ne yapacağı hiç belli olmaz süprizlere hazır olalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oklitus sözkonusu olunca "olmaz olmaz" diye bir şey yok. :)

      Sil
  39. Ben olsam harunaybalı admin yapardım.İstikameti hiç sapmadı.Hiç sağa sola gitmedi.Asıl önemli olan adminlik beklentisindekilerin admin olamayınca takınacakları tutum ne olacak işte büyük soru işareti bu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harun biçilmiş kaftandır bu iş için, ama ister mi bilmem...

      Sil
    2. tek harunaybal mı var ismini saymadığımız onlarca değerli üye var bu forumda üç-beş kişinin egolarının kurbanı olduk hala aynı isimler çekilsinmi çekilmesinmi tartışması oluyor. başarısız oldunuz hepiniz birden çekilin bu bir bayrak yarışıdır bayrağı en ileri kim taşıyacaksa o gelsin diyoruz ama adamlarda utanma yok hem başarısız hemde arsızlar hala gitmeyiz diye direniyorlar. bir yöneticide önce gurur olacak arkadaş.

      Sil
    3. yahu, o kadar da önemsememeli bu tür haberleri. nabız yokluyor da olabilir birileri.. hele bir uygulamaya bakalım, eğer bu duyumlar gerçeğe dönüşürse gidişatı anlar ona göre yolumuzu çizeriz.

      Sil
  40. ''NOT - kutuge: forumun yeniden canlandırılacağını duyar duymaz 25 temmuza ulaşan ve ekibine mukayyet ol çizgiliforuma gelen giden olması mesajını ileten smodun kim olduğunu araştırsın. bunu soyleyenle, admin olduğumda 25temmuzu ve ekibini tek bir sözümle geri getiririm diyen aynı kişidir.''
    Vay anasını bu forum işlerinin iyice suyu çıkmış ya 25 temmuza bunu ileten kişi herhalde aklında bir aksama var.Bir adam forum açtıktan sonra niye eski foruma dönsün hemde daha alasını yapmış sistemini oturtmuş para işini halletmişken akıl mantık alır işler değil bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür tutarsızlıkları iki farklı şeye yorabiliriz. Ya enformasyon "üfürmedir" ya da bu kurguyu tasarlayanların "mantığı devre dışıdır"... sanırım seyretmesi güzel bir film vizyona çıkmak üzere.. :)

      Sil
  41. Asıl önemli olan şey artık bence diğer forumlar ile kavganın bitip bitmeyeceği kutuge burada eğer barış yolunu seçerse ve vipliği buna uygun hale sokarsa ne ala yok yine eski tutumunu sürdürürse değişen hiçbirşey olmaz çünkü asıl forum sahibinin tutumu önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim kavga biter. Biraz ilerlendi sanki bu yolda. Ama elbette pamu ipliğine bağlı olur ve bir kaç kişinin iyi niyetinden kuvvet alarak yaşatılabilir barış ortamı. Bu insanlar kilit noktadaki konumlarını korumayı başarabilirlerse, ki zordur, zira döneklikle itham edilmeleri her an mümkündür arabulucuların, ÇR dünyamız bir parça huzur bulur.. Dileyelim, dilemekten zarar gelmez...:)

      Sil
  42. aklında aksama yok en başından beri admin olmak için yaptıgı oyunların neticesini almak istiyor çforuma admin olunca herşeyi düzeltebileceğini düşünüyor ama 25temmuzla iş birliklerinin altından çok sular aktı 17000 kişi ile çevrimiçi rekorları kırıyor site. gerçi boklitus bu ekitaplarımında içine vakti zamanı gelince kullanacağı bombalar yerleştirmiş olabilir bakarsınız databaseleri çöküverir :)

    işn özeti: boklitus 25temmuzu ve sitesini admin olabilmek için koz olarak elinde tutuyor-tuttuğunu sanıyor-yada koz gibi gösteriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevirimiçi rakamları aldatıcıdır, orası kesin. Login olan bir üyenin forumdan ayrıldıktan sonra halen log durumunda görünmesi forum yazılımının ayarlandığı zaman periyoduyla ilgili. Bu periyod uzun tutulursa aynı anda forumda bulunan kişilerin sayısı da yüksek görünür. Bu tür bir seçim ya kendini kandırmaya yarar ya da birilerine bakın biz ne kadar çok üyeyle döndürüyoruz bir işi, siz de gelin, diye potansiyel katılımcıları kandırmaya.. Her iki durum da hoş değildir..

      son cümleniz mantıklı bir çıkarım. eskit'in oluşum aşamasında bu tür bir fikirden ziyade vipcortist'te de belirttiğim gibi aslında çizgiliforum'u olduğu gibi aparmak vardı büyük ihtimalle ama, taş koyan birileri, hafiften uyanır gibi olan başkalarının da devreye girmesiyle bu gerçekleşemedi. Yeni koşullar Eskit'in bugün bildiğimiz haliyle tutunmasını getirdi ve bu işlyerin sahnelenmesinde rol oynayanlar da yeni sahneye uygun rollere büründüler.. tahmin tabi bunlar.. :)

      Sil
  43. ''sanırım seyretmesi güzel bir film vizyona çıkmak üzere.. :)''
    Süper bir tesbit olmuş bu otur 32 kısım tekmili birden seyret.

    YanıtlaSil
  44. zamanı gelince kullanacağı bombalar yerleştirmiş olabilir bakarsınız databaseleri çöküverir :)

    25 temmuz ve serdar denen teknik adminin gereken tedbirleri almış olması lazım bu hataya düşmezler bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. almışlardır belki bilemiyorum konu boklitus ve 25temmuz olunca ikisininde potansiyelini bildiğim için yorum yapamıyorum ikisininde ne sözler verebilecekleri, nasıl dönebilecekleri ve ne dolaplar çevrileceği öngörülemez: sıfırdan sonsuza bir ihtimaller silsilesi... çforuma yaptıklarına bakarak bir tahminde bulunabilirsiniz

      Sil
    2. kimin kimi kullandığı konusunda da o kadar emin değilim artık. belki bomba oklitus'un elinde patlamıştır, kimbilir.. :) netekim patlayıcılarla fazla haşır neşir olmamak lazım.. :)

      Sil
  45. Bu adminlik sorunu çözülmediği sürece forum pek düzene giremeyecek gibi , aslında ÇF'de anlamadığım şeylerden birisi neden bu kadar çok admin var , forumlardaki en yüksek yetki adminlikte ve mantıksal olarak admin olması gereken kişiler forumun masraflarını karşılayanlar ve teknik konularla ilgilenen kişilerdir bundan fazlası gereksizdir en fazla yokluğunda gerekenleri yapacak güvendiğin birkişiyi daha yaparsın yeter . Yani adminlik ağırlığı olan birşey olmalı şimdi eğer rütbe çekişmeleri başlarsa o forum yine kısa sürede topu atar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. admin sayısı da smod sayısı da gerçekten çoktu aslında.. biraz taltif, biraz bölüm modlarının tutukluğu zorunlu kılıyordu sanırım s-mod çokluğunu.. e-kitap ve ÇR de pek küçümsenecek uzmanlık alanları değil. çoğu durumda işleyiş için konu hakkında yetkin insanların müdahalesi de gerekiyordu.. netekim sayılar böyle oluştu o yüzden..tabi adminlik biraz daha farklı. bazı şeyleri sadece adminlerin yapabiliyor olması, ve bazı adminlerin yapılabilecekleri yapmamayı tercih etmesi, o yetki düzeyinde ama kendini yine de tıfıl hissedecek ve işleri gördürecek insanlara ihtiyaç doğurmuş olabilir.. kesin bir şey söylemek zor..

      Sil
    2. Aslında Çizgiroman, e-kitap gibi paylaşımın çok olduğu bir ortamda mod ve smod'un çok olması yararlıdır kırık linklere daha çabuk müdahale edilebilir sorunlara daha hızlı çözüm bulunabilir tabi modlar birbiriyle koordineyse ve tutuk kişiler değillerse, hele bir yerde aylarca görünmeyen, kimsenin haber almadığı yada eskisi gibi siteyle ilgilenemeyen birinin o rütbeyi doldurmasının bir anlamı yoktur , hemen yeni azimli bir kişiyi oraya getirirsin ki forum dinamizm kazanır daha fazla sorumluluk alır kendisini bilgi olarakta geliştirirse smod yaparsın , eski arkadaşada sen bir süre dinlen foruma vakit ayırabileceğin zaman tekrar gelebilirsin dersin eğer bu düzeni oturtursan kimsede niye modluğum gitti diye itiraz etmez.

      Adminlik ise apayrı bir durum , forumun politikasını belirleyen makamdır admin ve çok başlı olmasının hiçbir iyi tarafı yoktur çünkü forumda çok başlı hale gelir . Teknik yada maddi yönden forumu sırtlamıyorsa ruh gibi dolaşanların admin olmasının hiçbir anlamı yoktur , admin olan kişi karar veren yapılması gerekenleri yapan kişi olmalıdır.

      Sil
  46. Diyelim timurkhanı kutuge yollamak istiyor peki savatage buna ne der nede olsa kaç zamandır kankalar hatta ikisininde kafa yapısı aynı doğrusu şu adminlik olayı iyice forumu karıştıracak.Birde darkmalt e-kitap ve dergiler kısmı admini idi yerine bu alana ilgili kimi getirecek yoksa sadece çizgiroman ağırlıklı bir forumla mı yola devam edecek yani tam bir sır perdesi var ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. söylemesi ayıp, yukarıda yorumlardan birinde sözettiğim öngörüde hedefe oturacak ikinci kişinin savataged olacağıydı.. daha doğrusu aklı selim bir cephe ile şahin bir cephe öngörmüş ve aklıselimlerin şahinlerin hücumundan nasibini alacağını düşünmüştüm zamanında.. bu bağlamda timur ve savataged'in yanyana durmadığı görüşü hakimdir bende ama elbette yanılıyor olabilirim.. bakalım günler ne getirecek..

      Sil
  47. Çizgilinin Vip uygulaması nasıl olacak ?
    Eski tas eski hamam mı ?
    Bilen var mı ? SAS kitaplarını bile vip paylaştıklarına göre herkesi vip mi yapacaklar?
    Doğrusu çerez aktif olma süresi yarım günden 15Dkye inse ÇD, ÇF, EK.'de aynı anda çok kişinin aktif olmadığı görülecktir.
    Ortam küçük zaten.
    Eski kitaplarımsa söz konusu olan neden eski foruma dönsünler ki keyifleri yerindeyse ve anılar çok kötüyse, Kişiler sadece EK'ye yazdıkları için banlandıysa. Hem ne biçim söz yahu parmağımı şıklatsama getiririm gibisinden bir söz söylemek. Bence sadece boş bir dedikodu.
    Yada bir durumun çirkinleştirilmiş bir dedikodusu. Sonuçta herkesin yılları geçmiş birlikte. Birlikten de kuvvet doğar ÇD, ÇF, EK ismi farketmez.
    Bu kadar admine, moda gerek yok görülebilir. Kitap ve çizgiroman paylaşım forumlarının bir özelliği mi acaba ? Vaktiyle olan bazı edebiyat forumlarında ise genelde smodluk bile verilmiyordu. Administrator ise niteliksiz ise ortam kötüleşiyordu. Acaba onursal bir paye mi yönetici kadroları ya da huzur sağlama aracı?
    Bana kalırsa problemlerin çıkması ve artmasında en büyük sebep işlerin Türk usulü yürümesi.
    Herkes birbirini tanıyor, hatta şahsen tanıyor. Sadece forumdaşlık olsa akşam oturulan sanal cafe yerine çok daha problemsiz olurdu sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız, eğer doğruysa "parmağımı şıklatsam" sözü, parmak şıklatılmasına koşullanmış bazı kişiler var zannediyordur birileri.. çirkin netekim. umalım da dedikodunun kulaktan kulağa yayılırken aldığı hal olsun bu söylem. ama tabi temel fikir bu şekilde ifade edilmemiş olsa bile yine de temelde yatıyor olabilir bu anlam.. :)

      Aslında modlukta liyakat aranıyor idiyse, bu ÇF'de karşılığını bulmuştur. Lakin liyakata eşlik etmesi gereken bir şey daha vardır ve malesef noksan olan kısım da odur, en azından bazı isimlerde...

      Sil
  48. ''sanırım seyretmesi güzel bir film vizyona çıkmak üzere.. :)''
    Okl. tüm rakiplerini alteder ve admin olur. Bir parmak şaklatmasıyla sadık veziri yanında biter. İmparatoriçenin kim olacağı zaten bellidir. Asillerşaklabanlık ve yalakalık yarışındadır. Kendini bilen birkaç kişi onaylamasa da mecburen ses çıkaramamaktadır. Koyulan ağır vergiler yüzünden halk inim inim inlemekte arenada aslanlara yem edilmektedir.
    Tam bu sırada filmin kahramanı ortaya çıkar...

    Senaryo bana pek tanıdık geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yav, parmak şaklatan oklitus muydu yukarıdaki duyumda.. hay allah kaçırmışım.. :)

      gerçeği kabul etmek lazım. bu noktadan sonra oklitus ismi de heidi ismi de, aynen mr.yer6 ismi gibi sakıncalılar arasına girmiştir. hangi forum bu isimleri bağrına basmak isterse, riski göze alıyor demektir ki, işi zordur... belki başka mahlaslar alınması kurtarır durumu.. ama öz, alttan sırıtır yine.. değişen bir şey olmaz yani..

      bu sefer vaziyet eskisinden biraz daha farklı. her şeyden önce ÇF ile insanların arasındaki sıkı bağ kırıldı, ÇD'de paylaşım yapma tabusu yıkıldı, cephe eskisi kadar belirgin değil, dost düşman birbirine karıştı. bu nedenle geçişler olabilir ama bu geçişler ÇF eski koşullara göre kurguladığı sistemini yürütmeye kararlıysa kesinlikle ÇD'nin yararına olur.. bu dakkadan sonra kimsenin kimsenin kaprisine katlanacağını sanmıyorum. en azından özsaygısı olanlar için bu sözüm.. modluk dağıtarak elde tutmaya çalışmak gibi bir yöntem ile kapalı devre bir sistem kurulur ve yaşatılır elbette ama uzun ömürlü olmaz böyle bir yapılanma..

      Sil
  49. savatagedın ne tepki vereceği soruluyordu, öncelikle soylıyeylim arkadaşımız iyi niyetli olsada gram ağırlık sahibi değildir. zaten o yüzden admin yapılmıştır gerektiğinde oy dengesini sağlaması için.
    forumda iç denge sahibi olmak için belirli kriterler vardır.
    a.güçlü bir kişilik sahibi olmak
    b.çizgi dünyasında bilgi sahibi olmak iyi bir arşivi elinde tutmak
    c.tarama-çeviri-balonlama işlerinde iyi iş çıkarmak
    d.iyi sosyal ilişkiler ile ekibe ve dostlara sahip olmak

    savataged bunlardan hiç birine sahip degil, mistercakiye dogum günü kutlaması yapmak için en önde koşturduğunu görünce sizde kutugenin reformlarına ne tepki vereceğini anlarsınız.
    ahmaktimur, darkmal ve boklitus insan biriktiremediler dahası güç sarhoşluğu içine girip kendi dostlarını küstürdüler. ve kişisel hırsları uğruna bu noktaya gelindi bundan sonrası için game over...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savataged'i şahsen tanımıyorum. Fazla muhabbetimiz olmadı, ikili iletişimimiz de hemen hemen hiç yoktu. Ancak yukarıdaki metinde yazdığınız şıklardan, "bilgi ve arşiv sahibi olmak" şeklinde belirlediğiniz ilkeyi doldurduğunu, hatta fazlasıyla doldurduğunu söylemek lazım..

      Sil
    2. Çok kötü ve amatör bir analiz olmuş, Savataged'ı tanımayan yada art niyetle zarar vermek isteyen birinin kaleminden çıkmış olmalı. Yorumcumuz sessiz-sakin insanları, "zayıf ve güçsüz" sanmak kolaycılığına kaçmış gibi görünüyor. Savataged son derece iyi bir kişiliğe ve dostlara sahiptir, iyi niyetlidir ve forumda gelişen komploların, tuzakların uzağında bir isimdir. Onun önceliği sadece ve sadece Çizgili Forum ailesi olmuştur. Savataged'ın ismini lütfen bu anlamsız kavgaların içerisinde ve sorunlu isimlerin arasında anmayınız.

      Sil
    3. Mytra.. İzninle varlığını hayra yorayım.. Sanırım epey şaşkınlık yaratacaksın blogun müdavimlerinde. Ben bile hiç beklamediğime göre..

      Sil
  50. Kutuge sırtını mistercaki gibi mali açıdan sağlam bir''ağaca''dayayarak
    kendi açısından isabetli seçim yapmıştır.

    ''kütüphane ve cüzdan'' farkıyla admin olan mistercaki,kırmızının gazıyla
    her paylaşımın altına şakımaktadır şu an ki kaç senedir neredeydin derler adama.

    Mytraya sonuna kadar katılırım,o forumda bilgisiyle gayretiyle adamlığıyla adminlik yapacak kalitede tek insan savataged dir.

    Bence çözüm onun tek başına kırmızı kalmasıdır.

    Ayrılığıyla forumu göçertebilecek tek isimdir.forumuda en çok sahiplenen isimdir.toparlanmak istiyorlarsa en büyük şanslarıdır.

    birde melih 41 i tekrar yeşil gördüm.

    bu rütbe kavgası mide bulandırmayı aştı artık.lafa gelince arkadaşız dostuz rütbe inince kayboluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınızda haklı da olsanız, parçalayıcı bölücü bir tarzınız var,
      Birleştirici, onarıcı, gönül alıcı bir tutum daha doğru olmaz mı?
      Caki'nin admin olması veya katılımını arttırması forum için bir kazançtır.
      Melih41 son derece saygıdeğer, forumlar arası iyileştirici bir insandır, her davranışı çizgiroman adına bir kazançtır.
      Olay kişilerin kazancı değil, çizgiromanın kazancı olmalıdır.
      Lütfen olaylara kendi gözlüğünüzle değil, çizgiroman gözlüğüyle bakın, çizgiromanın kazancı açısından değerlendirin.
      Başka bir yerde okuduğum bir yorumda:
      "Bu kadar vasıflı elemanın bir araya gelipte hiçbirşey oluşturamadığı..."
      Şeklinde bir eleştiri vardı.
      Belki artık öznel sapmaları bir tarafa itip birlikte birşeyler ortaya koymanın zamanı gelmiştir.

      Sil
    2. "Bence çözüm onun tek başına kırmızı kalmasıdır."

      forumda kimin kırmızı, kimin yeşil, kimin gri, kimin "mor" kaldığının hiç mi hiç önemi yok. bunca şeyden sonra kimin kaldığının önemi var. mesele onlara ne gözle bakacağımız... bunu da duruşlarıyla göstereceklerdir zaman içinde.

      eğer ki olup bitenden birilerinin ders alması gibi bir beklentimiz varsa bu beklenti eski yönetim kadrosu üzerinde yoğunlaşmalı. sıcakları hisseden onlar oldu ve onlar dahi ders almamış durumdalar ve herşeyi eskisi gibi yürütme eğilimindelerse, emin olun, yeni atanan veya atanacak modlardan herhangi bir farkındalık eşliğinde davranmalarını, yanlışları doğruya çevirme gayretine gireceklerini beklemek hayal olur.

      "Bu kadar vasıflı elemanın bir araya gelipte hiçbirşey oluşturamadığı..."

      bende okumuştum o yorumu. tabi ki tek yanlı ve üstünkörü bir bakışla söylenmiş bir söz o. eğer ki ÇF'nin ürettiği bir şey yok idiyse bunca insan ne üzerine konuşuyor ki aylardır. belki de yorumu yazan arkadaşın beklenti düzeyiyle ilgili bir bakışı ifade ediyordur bu sözler.


      Sil
  51. ÇF ve Mytra,
    Mytra ve ÇF,
    Üç silahşörler,
    Kutuge, Mytra, Savataged,
    Birbiriyle özdeşleşmiş, gönüllerimizde yeretmişti.
    Coşkuyla, sevinçle, sevgiyle çalışıyorduk.
    ÇF ailemizdi, biz bir takımdık,
    Tüm eleştirilere, yıpratmalara direniyorduk.
    ...
    Arada geçen her ne olursa olsun unutulmalı.
    Dostlar arasında olur böyle şeyler demeli,
    Daha sıkılaşmalı saflar inadına,
    Birarada, birlikte,
    Üç direkli gemim,
    Yelkenleri şişmeli,
    Coşku dolu göğsünden çıkan nefesle, dostların,
    Yolalmalı,
    Dostum dediyseniz bu insanlara,
    Borçlusunuz bu kadarını...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fikirler güzel, şiir tadında.
      yalnız bazı cümlelere özel nedenlerle katılamayacağım. gerçek; "dostum" dediğim kişilerden hatırı sayılır bir bölümünün dost ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı şeklinde belirdi "son tahlilde"... kimseye borcum yok bu anlamda. bugün itibariyle, bu insanların bir takımına "dostum" dediysem ya yanıltıldığım anlamına geliyor, ya da dilimin sürçtüğü... malesef öyle... şimdi anlıyorum ki, galiba ortada "dost" sözcüğüne gizlenmiş bir başka şey varmış bu bir takım insanları gözünde; "DOS"; disk operating system! disklerini doldurmak için dost derlermiş birileri birilerine, bu mekanda..

      Sil
  52. Mytra ilginç burada yazı yazan hem de mertçe yazan tek admin öncelikle tebrik ediyorum bu davranışı için.
    Gelelim savatage ile ilgili yorumuna ''aile'' kavramındsn söz etmiş.Sormak gerek forumun geldiğinin ikinci günü murataral ile daha önce kapalı linkli paylaştığı bazı yayınları ne olupta sonra açık linkli paylaşıyor.Onu da geçtik daha bu gece Tex Maceraperest Çizgiler Özel Albüm 14 - Son Asi daha önce başkasının paylaşımı iken ramazan türkmen birde altına kiminse gelsin yazlım diye paylaşıyor.Hani emeğe saygınız vardı.Sizin paylaşımlatınız başka yerde yayınlandı diye olmadık ithamlarda bulunurken çizgidiyarına hırsızlar diyarı derken şimdi yaptığınızın ne farkı kaldı.Sonuçta kimin admin olduğu değil zihniyetin ne kadar değiştiği önemli ama dün gece kutuge yaptığı paylaşımla ben değişmem diyerek noktayı koymuştur.İsmi olmayan alan adını kaybetmiş alıp alamayacağı meçhul bir yerde admin olsan smod olsan ne olur.
    Melih41 hakkında yazılanlara gelince çok iyi bir insan olabilir yüreği temiz olabilir ama bir laf vardır.''Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'' diye madem bir yerden koptun orası bitmelidir tekrar smod olacağım diye oraya dönüyorsan yarın yine gidersin demektir.Çizgiroman veya çizgisever olmak ayrı insan olmak ayrıdır.Önce insan olalım sonrası gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. darkmalt da yazmıştı, unutmayalam.
      Tex Maceraperest Çizgiler Özel Albüm 14 - Son Asi, kaybedilen datalar arasında yer alıyordu sanırım. yani forumda gerçek tarayıcısı tarafından açılmış bir konunun, data kaybı sonucu silinmesi üzerine kurtarma faaliyeti olarak açılmış bir konu. o yüzden "aparma" olarak görmek yanlış yerlere götürür bizi.. sorulması gerekli olan asıl soru, "eğer bu paylaşımı yapan kişi daha önce VİP idiyse şimdi neden değil?" olmalı.
      Melih41 ve bocalar bir görünüm sunan diğer bazı arkadaşların neden bu görünümü verdiklerine daha önce değinmiştim bir metinde. ÇF'de tutunacak sağlam bir dal kalmamıştı o günlerde. Bazılarının sağlam umuduyla çürük dallara tutunması, o dalın da kopup bir başka dala tutunarak düşüşü yavaşlatma çalışmasını bir karakter özelliği olarak değerlendirmek yerine düşüşün vereceği hasarı azaltma çabası, refleks, bir "can havli" durumu olarak değerlendirmek daha hakçadır kanımca.

      Sil
  53. Kopma işi yanlış değerlendiriliyor. Melih41 veya diğer arkadaşlar ÇF'dan kopmamıştır. ÇF kapandığı için gelen kibarca davete uyma nezaketi göstermişlerdir. Aslında ÇF elemanıdırlar. ÇF tekrar ortaya çıkınca asıllarına rücu etmişlerdir.
    Durum eskiye göre değişiklik gösterecektir muhakkak, bekleyip göreceğiz. Forumlar arası gidiş gelişler tabiki faydalı olmuştur. Katı tutumlar yumuşayacaktır, asık yüzler tebessüme dönecektir. Karşı tarafın öcü olmadığı, benzer sevgi, saygı ortamından oluştuğu görülmüştür.
    Kapıyı çarpıp çıkmadıktan sonra ilk forumun, ilk göz ağrındır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öcümü???

      Anlaşılmıştırki dışarıdan fotoğraflara bakıp imrenilen ÇF arkadaşlıkları uçan balondur,

      Anlaşılmıştırki ÇD dinamikliği ve hızlı büyüyen kadrosuyla
      ÇF i küçümseyebilecek hale gelmiştir.Belkide artık ÇF üyeleri
      kendi forumlarında üreten üç beş kişi kaldığından ÇD nin yağmur gibi gelen taramalarını sabırsız takip ediyorlardır.

      Anlaşılmıştırki ÇD üyeleri mütevazi,sıcakkanlı,dost canlısı,son günlerde ÇF den kim katılmışsa bağrına basmış güzel insanlardır.

      Yöneticileri arasında rütbe kavgası yoktur hepsi aynı rengi alarak iyi niyetlerini göstermişlerdir.

      Anlaşılmıştırki pabuç pahalıdır zaten on tane faydalı adamın var onuda kaybedip dımdızlak kalacaksın karizma falan kalmayayacak,

      (6 ay önce ÇD de paylaşım yaptıktan sonra baştacı,yeşile dönmüş olarak geriye döneceksin ha??)

      Anlaşılmıştırki burunlar epeyce sürtülmüş.
      Ders alınabilmişmi?
      Hiç öyle görünmüyor.

      Selamlar.





      Sil
    2. "Kopma işi yanlış değerlendiriliyor. Melih41 veya diğer arkadaşlar ÇF'dan kopmamıştır. ÇF kapandığı için gelen kibarca davete uyma nezaketi göstermişlerdir. Aslında ÇF elemanıdırlar. ÇF tekrar ortaya çıkınca asıllarına rücu etmişlerdir."

      katılamayacağım bu görüşe de. ciddi anlamda kopmuşlardır, ama ilk sevgilinin tekrar ümit vermesi gönlü tekrar çelmiştir. bu ümidi "makam koltuğu" ümidine indirgemek ne kadar yanlışsa "kopma olmadı" demek de o kadar yanlış bence..

      "Anlaşılmıştırki ÇD üyeleri mütevazi,sıcakkanlı,dost canlısı,son günlerde ÇF den kim katılmışsa bağrına basmış güzel insanlardır."

      siz de pespembe bir ÇD tablosu çizmişsiniz. Bir çok şeyi gözardı ediyor bu pembe tablo. insanlardan oluşan tüm mekanlar insani zaafları taşırlar. bu zaafların kendini gösteriş biçimlerine defalarca tanık oldu dışarıdan bakan gözler. elbette içeriden bakanlar da ama benim gözlemim her iki taraftan bakanların da objektiflik sorunu yaşadığı yönünde. çünkü birinin dışında olan diğerinin içindeydi. :)

      ancak ÇF ile ÇD arasında bir fark olduğu kesin. ÇD işlettiği sistem nedeniyle sorunlarla olan sürtünme yüzeyini azaltıyor ve üstesinden gelinmesini kolaylaştırıyor. halbuki ÇF'nin yönetim kadrolarının uğraşması gereken kat be kat sorun kapıda dururdu, VİP ve onun dayattığı, hergün bir yenisini kapıya getirdiği gelişmeler nedeniyle. bu süreç özünde iyi niyetli insanları har vurup harman savurmuştur.. halen ders alınmadı ve "bildiğimizi okuruz" havası varsa, bu havanın aydın havası şekline büründüğünü gözleyebiliriz yakında. elbette üzüntüyle.

      Sil
  54. mytra'nın çok övdüğü savataged, mr.yer.6'yı banlayan admin değil mi?
    mytra her olayda saklanıp forumun bitmesini sağlayan 2 adminden biridir.

    melih41 bu alemin en entrikacı adamıdır ağlaya zırlaya, tekrar yeşili kapmış. Başta melih41 olmak üzere reklam peşinde koşanlar ÇF'nin açılacağına inanmadılar açılınca da biz buranın evladı değilmiyiz diye ağlayıp, sümük akıtmaya başladılar. Hepsi acınacak haldeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ban eyleminin kimin elinden çıktığının hiç önemi yok. sonuçta tepedeki gruba mal olur tek bir kişinin kararı ve uygulaması olsa dahi. o nedenle savataged'miş timurkhan'mış, darkmalt'mış, kutuge veya mytra imiş bu sorun değil benim için. Benim için sorun "körlük"dür. Bu körlük adminiyle smoduyla ÇF gibi bir kalburüstü mekanı bu hale getirmiştir.

      25temmuz "yeni forumda buluşalım", diyor, ben çıkıyor "aman arkadaşlar durum vahim" diyorum, biri çıkıyor "neden olmasın, şöyle şöyle yaparız" diyor, öteki, "vahim bir durum yoktur, evham yapıyorsun, sen zaten hem muhalifsin"e getiriyor lafı.

      "kapalı linke dayalı vip sistemi bizi tüketiyor" diyorum, kimseden kayda değer bir tık yok. kulak ardı ediliyor. hala umut besleyenler sistemi revize edelim ama vipliği koruyalım görüşündeler. halbuki yaklaşık 20 ay önce bu revizenin bir benzerini yazmıştım üst yönetim odasında. geç kalındığı açık. ben tüm bu olup biteni körlük olarak nitelemeyeyim de ne olarak yorumlayayım.

      eğer bir varlık, yürümek ve ilerlemek istiyorsa; adım atmalıdır! biz değişmeyiz, bildiğimizi okuruz gibi yaklaşımlar olduğu yere çakar o varlığı. Bulunulan noktada görülen ufuk yürüyüp ilerlemedikçe hep aynı kalır. bu ufku ancak hareket ederek geliştirir insan. öyleyse körlük dediğimiz şeyi hep aynı şeyi görmek olarak değerlendirirsek (karanlık) ÇF için körlük bir tercih olmuştur. insanlar tercihleriyle yaşar ve elbette ölürlerse, tercihlerin etkisi vardır bu sonda...

      hal böyleyken, ÇF yönetimi eski yapıyı koruyacaksa yeniden hayata gözünü açması pek bir anlam ifade etmez, zira aynı karanlığa bakar o gözler!

      Sil
  55. ''25temmuz "yeni forumda buluşalım", diyor, ben çıkıyor "aman arkadaşlar durum vahim" diyorum, biri çıkıyor "neden olmasın, şöyle şöyle yaparız" diyor, öteki, "vahim bir durum yoktur, evham yapıyorsun, sen zaten hem muhalifsin"e getiriyor lafı.

    "kapalı linke dayalı vip sistemi bizi tüketiyor" diyorum, kimseden kayda değer bir tık yok. kulak ardı ediliyor. hala umut besleyenler sistemi revize edelim ama vipliği koruyalım görüşündeler. halbuki yaklaşık 20 ay önce bu revizenin bir benzerini yazmıştım üst yönetim odasında. geç kalındığı açık. ben tüm bu olup biteni körlük olarak nitelemeyeyim de ne olarak yorumlayayım.''
    Gurur kendini büyük görme ve ilahlaşma yer.6.Çünkü kütüge daha 1-2 yıl önce çizgidiyari için orası reklam geliri alıyor bizden çaldığı kitapları da bunda ortak ediyor diye iddialar ortaya atmıştı.Çünkü arkasında kardeşinin maddi desteği vardı.Ne zaman ki o destek bitti veya kendisi bitirtti.İşte ondan sonra fırtına koptu.Şimdi de mistercaki ile işi yürütmeye çalışacak yine aynı yanlışlara devam halbuki çok basit bir çözüm var.Ama yine gurur ve kibir abidesi olduğu için burnunun ucunu göremiyor.
    Bu arada darkmalt kutu ile vip satmış diye göndermek isteyen kutugeye ve diğer adminlere bir sorum var.Peki kontenjandan vip yaptığınız onca adamda kim suçlu idi.Hadi timurkhan onca kelleyi kutugeden izinsiz aldı niye kutuge bu üyelerin banları kaldırmamış.Yani asıl forumuna sahip çıkmayan akıllıca bir ticarethane gibi idare edemeyen kutuge suçsuz adminler suçlu vay babam vay bu ne büyük çelişki biraz önce kendinize iğneyi batırın.
    Mytra buraya yazacak kadar medeni tebrik ederim ama asıl yazması gereken kutuge nerede niye o yazmıyor?Öyle ya nede olsa o bir ilahh!!!!
    Lütfen biraz kalp sahibi olanlara sesleniyorum hala o forumda ne bulacaksınız 3-5 kitap daha fazla arşivine katmakmı derdiniz.Yok eğer gerçek dostluksa önce samimi olarak hal ve tavrınızla bunu gösterin.Bunu gösteren şu ana kadar sadece bir smod oldu çizgiliforumda ya diğerleri forumun 11 aylık kısmı yok hatta o dönemde üye olanlar kayıp siz hala kavga derdindesiniz.Onu bunu kesip biçiyorsunuz.Mr.yer6 banlı niye ''aile içinde olanı dışarı verdi''
    Peki siz gerçek ailenizde eşiniz ve çocuğunuzu dinlemeden mi iş yapıyorsunuz?
    Adam sizi defalarca uyarıyor.Sonuç çöküyorsunuz.Sonra neymiş aile imiş.Hangi aile?
    Ya serdary67 suçu ne mektupla yaşadıkları anlatmış.Adam gibi beni banlayın diyor.Ben olsam öyle adama adminlik veririm.Ama sizin işinize gelmez dürüst adam değilmi.Yani daha kaç böyle insanı kırdınız sonra ''biz aileyiz'' lafı...
    Artık yeter.İnanın cidden yeter şu net aleminden gidin.Kendinize saygınız varsa.Bir daha gelmemek üzere gidin de net alemi huzur bulsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapmak istediğini bilmeyen,
      Duygusal sarsıntılar geçiren bir yorum daha,
      Liderlik vasfını, dürüstlük erdemine indirgeyen bir yanılgı,
      Kalp sahibi olanların ne yapmaları gerekiyor?
      ÇD' de yeralmaları mı?
      Bizi terkedecekler, tekrar kapalı devre çalışacaklar korkusu mu bunları yazdıran?
      Çizgiroman kazansın diyenler paylaşımcının ruhuna hitabeden değişik forumlar olmasından yana.
      Herkes ruhuna uyan forumu seçer, paylaşımını yapar,
      Beğenmeyen, kendi forumunu, blogunu kurar.
      İlla da ÇF, illa da benim istediğim yöneticiler biraz garip kaçıyor.
      Mytra adını vermiş, fikrini söylemiş.
      Hodri meydan ver adını söyle fikrini.
      Adsız, anonim maskesiyle kabire kişileri karala, çamur at,
      Yakışmaz, yakıştıramam da,
      Forum yokolacağına bırakın yeniden faaliyete geçsin.
      Hepsinin de aklı tutulmuş değil ya, orta yolu bulmaya çalışıyorlar.
      Bulurlar, bulmazlar, izleyelim görelim.
      Görene kadar herkes ortamında faaliyetine devam etsin?

      Sil
    2. ''Adsız, anonim maskesiyle kabire kişileri karala, çamur at''

      diyen arkadaşımda adsız yazmış :)

      muhtemel bir ÇF yöneticisi,

      Kimliğini gizleyenleri ayıplayanlara sorarlar,herbirinizde onar tane çakma ÇF niki-hesabı ne geziyor diye.

      Sil
    3. "Gurur kendini büyük görme ve ilahlaşma"

      ilahlaşma konusunda haklı olabilirsin. Ama bu tür oluşumların doğasında var ilahlaşma. Forumların kendine göre kozmogonisi vardır. En tepedeki, geker kurucu (yaratıcı) olma vasfıyla, gerek kural koyucu olma konumuyla bu kozmogoninin ilahıdır. Mesele aslında özünde olmayan bir takım güçleri vehmedip gerçek yaşamda da sahipmiş gibi sanmaya başlamakta. forum kozmogonisi içinde ilah olan, özgür iradeli insanların forum dışı ilişkilerini de düzenlemeye başladığı anda bu ilahlık vehmine gerçekten kapıldığını, forumdaki ilahi gücünü gerçek yaşamda da kullanmaya çalıştığını düşünmek için nedenimiz olur. Üstünkörü bir bakışla (ve elbette genellemeden kaçınarak) bazı isimlerin bu vehme kapıldığı söylenebilir ÇF'de. Sanırım başka forumlarda muadilleri de vardır.

      ama elbette bu yanılgı ömür boyu sürecek demek değil. görüş bulanmaya başladığında nasıl bir gözlük meseleyi çözüyorsa, ilahlık vehmi için de vardır belki böyle bir tedavi yolu.. :)

      "Hepsinin de aklı tutulmuş değil ya, orta yolu bulmaya çalışıyorlar.
      Bulurlar, bulmazlar, izleyelim görelim. Görene kadar herkes ortamında faaliyetine devam etsin"

      katılıyorum. öte yandan buraya yazılan yorumların yol gösterici olacağına da inanıyorum. insanların aklında hangi fikirler var, bu fikirlerin oluşmasında bizim hangi yanlış veya doğrularımız yatıyor, daha sağlıklı, daha sorunsuz bir oluşum meydana getirmek için neler yapmalı ve nelerden kaçınmalıyız sorularına yanıt veriliyor işte. kimi yorum kayda değer bulur, kimisini önemsemezler, elbette kendi bilecekleri iş.

      Sil
    4. ''Adsız, anonim maskesiyle kabire kişileri karala, çamur at'' diyen arkadaşımda adsız yazmış :)

      aslında bu adsız yazımlardan ben de hoşnut değilim. ama bir maske olarak kullanılması değil bana sakıncalı gelen. hangi adsız'ın hangi fikri savunduğu karışıp gidiyor... takibi güçleşiyor söylenenleri. yoksa forumun bundan önceki hali, insanların gizlenme ihtiyacını somut gerekliliklere dayıyor, anlayışla karşılamak gerek..

      bundan sonra yazmaya niyetli arkadaşlar en azından metin içinde kendilerini belirtir bir mahlas-rumuz kullanırlarsa konuları netleştirmemize faydası olacaktır böyle bir yöntemin...

      Sil
    5. Hemen ilk aklına gelene sarılma kolaylığına kaçmayın.
      Zaten en büyük yanılgı bu değil mi?
      ÇF yöneticisi değil, banlısı deseniz daha doğru olurdu.
      Sezarın hakkı Sezar'a diyorum, ne var ki bunda.
      Ben sen o yok biz varız demek diyebilmek istiyorum.

      Sil
    6. Ben adı Url bölümüne yazıyorum başkaları da öyle yapabilir .tabi anonim kalmanın rahatlığı da var

      Sil
    7. metnin girişine veya altına bir imzacık yeter aslında. yine anonim kalmak durumu sürer. yoksa kendiyle çelişen veya kendine destek çıkan bir iki insan arasında döndüğü hissi uyanır, dışarıdan bakan birinin gözünde. bu şekilde sadece yazım stili ve sözcük seçimi yoluyla hangi fikrin hangi anonim yazara ait olduğunu kestirmek iyice imkansızlamak üzere...

      Sil
  56. Kişileri ele almak yerine ürettiklerini, ortaya koyduklarını değerlendirmeye çalışalım.
    En iyi eleştiri daha iyisini ortaya koymaktır.
    Bizi istemeyen birkaç kişi varsada, fazlasıyla isteyenler de olduğu açıktır. Kırgınlığımız birazda onlaradır.
    İstemeyen tavrını ortaya koymuştur, ama isteyenlerin tavrı aynı netlikte konmuş mudur, yoksa isterik çığlıklar arasında yokolup gitmiş midir?
    Çizgiroman forumlarını birkaç kişi kapris yapıyor diye kötülemek olmaz, ben varsam da, yoksam da forum olayı iyi ellerde devam etmeli, bu konuda Sayın Yer6'ya sonuna kadar katılıyorum.

    YanıtlaSil
  57. ÇF kapalıyken ve bir daha açılmasının mümkün olmadığını, ve sırf bu nedenle Çizgi Diyarı'na destek vereceğini söyleyen bir takım adamların, bir güce sahip olduktan ya da ÇF'da admin olduktan sonra sırf masturbasyon için Çizgi Diyarı yönetimi ve sistemine başkaldırma çabası biz ÇD. yönetimini ancak güldürür. Ama üzüldüğümüz tek şey bu kadar ucuz adamların peşine takılan kıymetli adamlardır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilker selam... forumlarla tanıştıktan sonra bir çoğunumuz yaşam biçiminin içine sirayet etti bu tarama-paylaşma tutkusu. ait olduğu yer olarak ÇF'yi tanımlayanların bu mekan kapandıktan sonra da tutkularından vazgeçmesi beklenemezdi tabi. bocalamaları da kaçınılmazdı elbet. ÇF'den daha büyük bir şeye, çizgiroman sevdasına tutunmaya çalışmış ve hem ÇD'ye hem Eskit'e varolabilecekleri yeni mekanlar olarak bakmışlardır büyük ihtimalle. Her nekadar sanal da olsa küresel ağ üzerinde bir varlık yaratmanın o kadar da kolay olmaması, o varlıktan vazgeçmeyi de zor kılıyor.

      Arkadaşlarımız "ÇF yandı bitti kül oldu" noktasındayken sizlere ne vaatlerde bulundular veya aranızda ne diyaloglar geçti bilmiyorum ama herhalde "taş yerinde ağırdır" deyip reenkarne olan ÇF'yi yeniden yeglemeleri beklenen bir şey aslında. Kimileri bu tutumlarını yeniden yetkili pozisyonlara atanmalarına verebilir, kimileri vefaya bağlayabilir, kimileri çaresizliğe yorabilir, ama sonuçta, ortada bir dediği bir dediğini tutmayan bir çok isim olduğu da gerçek.. Bence kınanmayı haketmeseler de fotografta verdikleri pozun pek hoş olmadığını kabul ediyorum.

      Hiç değilse kimlerin sağlam adamlar, kimlerin çürük elmalar olduğunu görme fırsatı yarattı bu gelişmeler. Tabi sağlamlık ve çürüklük de bulunulan mekanın bakış açısına göre değişiyordur olasılıkla.. :)

      Vipcortist ÇF'yi anlatır, ÇD ile ilişkilerinin yönetsel tutumlarına nasıl yansıdığını resmederken olabildiğince her iki oluşuma da dışardan bakmaya çalıştı. Yine de Mr.Yer6'nın penceresinden görülen kadarı burada yazılı olanlar. O pencere de aslında harika olabilecek bir manzaranın nasıl berbat bir şeye dönüştürüldüğüne açılıyordu. Mr.Yer6 dahil, kimsenin o kadar da masum olmadığını, bu noktanın hepimizin sorumluluğunda ortaya çıktığını anlatmaya çabaladık. Burada dahi, yorumlarıyla konuyu açımlayanlar olduğu gibi, daha da içinden çıkılmaz hale getirmeye çalışanlar olduğunu gördük. Motive edenler, provokatif söylem seçenler, iyiciller, kötücüller, umutlular, umutsuzlar.. Bizden daha büyük bir şeyin altında birleşmekte zorlandığımız açık. Birşeylerin altında toplanabilsek bile, toplanma yerinin üst basamaklarında olmayı yeğliyor çoğumuz.

      Malesef gerçek şu; insanların çoğunluğu kendilerinden daha büyük ideallere hizmet etme görünümünde ama aslında kendi hesaplarının peşindeler. "Ne hesabım olacak yav" diyenler çıkarsa da bilsinler ki, bu hesabın "küçücük" olduğunun kanıtıdır bu söylem. Forum gibi oluşumlar da insan topluluklarından oluşuyor ve kendi hesaplarının peşinde insanlardan da bu oluşumların yönetsel kadrolarına sızmış olanlar var malesef. Ayıklamak da mümkün olmadığına göre... Zaten ayıklama ayrıcalığına sahip insanların kendi hesapları peşinde olmadığını kim garanti edebilir ki...

      Ne diyebiliriz... Katlanacak, bazen gülecek, bazen üzüleceğiz.
      Bari doya doya olsun.. :)

      Sil