23 Ocak 2013 Çarşamba

Marifetname...

Dün blog kendi rekorunu egale etti, gelip esip gürleyenler sayesinde. Yukardaki resim marifetlerinin uzaydan alınmış bir yansısı! :)

Her hakareti çekinmeden, her tehditi utanmadan sergileyenler sorumlulukla yüzleşecekler. Belki de hayatlarında ilk defa.

Görüldü ki, kişisel bilgilerim, ismim ve belki adresim, telefon numram bir zaman güvendiğim birileri tarafından tetikçi rolüne soyunanlara verilmiş.  Demek ki sanal alemden gerçekliğe doğru bir akış var. Ben de gerçekçi olmayı yeğliyorum artık! Huzur, barış, daha iyi günler, gibi romantik söylemlerin bazı insanların lugatında yeri olmadığı açık.

İyiniyetim ne kadar beslemeye çalışsam da tükendi.
Yanlarına temiz iç çamaşırı almayı ihmal etmesin sorumlular, lazım olacak!


DİKKAT! 
BU BAŞLIK ALTINDA YER ALAN YORUMLARIN BAZILARI YAŞANMASI OLASI HUKUKİ  GELİŞMELER HALİNDE KULLANILMAK ÜZERE SAYFADA TUTULMAKTA,
BLOGUMUZA YAPILAN KIŞKIRTICI SALDIRININ KANITLARINI OLUŞTURMAKTADIRLAR.

85 yorum:

  1. Demiştim daha önce sorumsuz sorumluluk yok diye.
    Blog dün bir günde yazılan mesaj rekorunu da kırdı.
    Konu ÇF ise orada belirli bir ağırlığın vardı, seni sevenler de vardı,ama eskit yeni kadro çizgiroman fanatiklerinden oluşmuyor, kitapseverlerden oluşuyor ve seni tanıyan yok. Eskit üyeleri açısından sadece bazı üyelerin uzaktan bildiği ve keyfine okuduğu, durup dururken saf ve masum üyelere çamur atılmasına izin veren arada destek çıkan blog yazarısın.
    Yok ortam şaibeliymiş yok orada yazmak bile kusurmuş. Bana ne ve üyeleri neden ilgilendirsin, yöneticilerinin nereden ayrıldığı,nasıl kurulduğu? Çok da umurumdaydı ÇF'nin ayrılık acısı bilmemneyin koplo teorileri
    Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu da şaibeli o bakış açısıyla:Bazı gerzekler demiyor mu halen Vahdettin o kadar yardımcı oldu destek çıktı da Samsun’a çıkardı da Mustafa Kemal yediği ekmeğe ihanet etti, Cumhuriyeti ilan etti diye. Çok da umurumdaydı Vahdettin ve sülalesi...
    Yazanların illa Eskitten olduğunu düşünme, on kişi yazdıysa sekizi ÇF kökenlidir. Seni sevmeyenler, eskiti sevmeyeler de yazmışlardır ortalığı karıştırmak için bol bol.
    Ama konu boş muhabbete dedikoduya vardığından yazışmaların oralara kayacağı belliydi. Ve çanak tuttuğun konuşmalar sana dönünce...
    Neyse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başından beri türlü saldırı aldım, sorumluluk hep üstümdeydi, ne reddettim ne de başkasına havale. Burayı ne kadar yakından takip ettiğini bilmiyorum, ama saldırı hiç kesilmedi. Daha önce de Heidi'nin telefonunu internet alemine dağıtmakla suçlandığımı hatırlarsın, ya da yayıncılar konsorsiyumunun forumları çökertmek için içeri yerleştirdiği köstebeği olmak gibi uçuk kaçık onlarca şeyle. Hatta başa sararsak, Andersen olup Heidi'ye küfreden kişilikle de suçlandım. Çürük iddialardı, iki kelam yetti.

      Dünkü olayın organize biçimini gözardı ediyorsunuz. Saldırı boyutunu da aynı şekilde. İler tutar değildi dünkü saldırı, savunmaya gerek olan bir sav içermiyordu, sadece saldırıydı o kadar. Ama öz nitelikleri itibariyle bir şablona oturuyordu. Eğer kitaplarla gerçekten haşır neşirsen fark etmen lazım. Bu şablon çizgilinin son günlerinde yaşananlarla birebir örtüşür.

      iyi polis, kötü polis var, mazlum duruma düşen masum kadın var, ancak içeriden birilerinin sızdıracağı bilgilerle erişilebilecek ve sadece kapalı dar bir grubun haberdar olabileceği ayrıntılar üzerinde savrulan hakaretler var. Hengamede ürkütülen, de düyüneceğini bilemeyen insanları saymıyorum bile. Ya aynı saatlerde Çizgilinin çökmesine ne demeli?

      Dünkü saldırganlar Eskit'te örgütlenerek gelmiş olabilirler ama güttükleri dava Heidi'ye edilen küfürün intikamını almaktır. Mr.Yer6'nın Andersen olduğu zannından hareket ettiler ve yine ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Oysa açık bir zihin Mr.Yer6'nın Andersen olması halinde, üstelik bu mahlasın savunuculuğunu yaptığı sırada onun ağzından Heidi'ye küfrederek, biri asıl biri yedek olmak üzere yatırım yaptığı iki karakteri birden forumdan kovulma noktasına getirmeyeceğini görebilmeli. Açık zihin diyorum! Bu zihinler bu kadar net bir gerekliliği göremiyorlarsa onların aklını bulandıran bir kişi veya bir unsur var demektir. Kaldı ki Andersen filan değilim. Bu zanna ilk kapılan, bir insanın gerçekten adalet duygusuyla bir başkasını savunabileceğine ihtimal vermeyen Heidi'dir ve forumda beni sapıklıkla suçlamıştır o nedenle. Halen de intikamını almaya çalışıyor. Dünkü saldırı en az Heidi'yi inciten küfürler kadar yara açmak hatta misliyle yanıt vermek amacına hizmet ediyordu, Eskit'le ilgili değildi yani.

      Eskit'in kimsenin umurunda olduğunu da sanmıyorum. Yine dün yazılan mesajlara baktığında yeni bir grup oluşumundan bahsediliyor ki, bu da çizgilinin kırılma noktasına geldiği günlerin şablonundaki yerini bulur. Özetle, ilk adımında 25T'nin kullanıldığı ama hedeflerini tam gerçekleştiremedikleri organizasyonun ikinci basamağı işletilmekte. Ve malesef yine Mr.Yer6 üzerinden yürütülmeye çalışılmakta ama bu sefer kendim çözmeye çalışmayacağım. Artık hukuku devreye sokmanın zamanıdır. Vefa buraya kadar.

      Sil
    2. Benim söyleyeeğim şu:
      Haklısın eskitle alakası yok, zaten ÇFden eskite geçip yazan çok aktif kişi sayısı üçü beşi geçmez ki ayrılan modları bilmem ama şu anda forumda olup aktif olanlar bu işlerle ilgilenmezler.
      Olay belki organizeydi belki organize değildi, aynı anda aynı noktada bulunma durumuydu.
      Eskiti de alet ettiler saldırılarına ben bu yüzden kızdım sana.
      Mahkemelere vereceksen ver derim. Üyeler için uyduruk özgeçmişler yazılmasına da kızmıştım hatırlarsan.
      Söz uçar yazı kalır derler.benim de arkamdan çok konuşurlar.
      Benim elimde yazılı kanıtlar olacak somut deliller olacak iftira davası açamayacağım.
      3-4.000TLye bir avukat tutarsın. Konuyla ilgili bütün mahkeme işlemlerini o yürütür senin. Mahkemelik bir kişi de olsa yüz kişi de olsa :)

      Sil
    3. Kızmayın bana. Didinip durduğumuz şey, belki ara sıra intikam isteği gibi bir tınlamıştır kulaklarda, ama samimiyetle olabildiğince az insanın zarar görmesi üzerineydi. Daha az insanın kirlenmesi, alet edilmesi. Ama bu işler tahtırevalli gibi, sen bir koyuyorsun, karşı taraf bir, bir aşağı bir yukarı sürekli devinim. Bakanların başı dönüyor, gözü rahatsız oluyor. Halbuki orta noktaya baksalar, hem başları dönmeyecek, hem de "ortada" olanı görecekler tüm çıplaklığıyla. O yüzden vipcortist'in konu başlıkları önemli, orta yer orası.

      Sil
  2. bence istenen kısmen de olsa başarıldı. sessizlik sağlandı, çünkü insanların bildiklerini anlatmalarını bir biçimde önlemek gerekiyordu. Kitap forumlarına üye olduklarını iddia eden bir grup okumaz yazmaz, işe yaramaz yaratığın bu aşağılık tavrı burada gerçekleri arayanları yıldırmamalı, gözlerini korkutmamalı.

    sevgili mr.yer6, size öneride bulunacak durumda değilim. Blogu kapatıp geri çekilmek ya da gidebildiğiniz kadar gitmek sizin tercihiniz. Ben hep burada olmanızı, susmamanızı dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların isteği kısmen, benim bu blogdan beklentim tamamen gerçekleşti.

      Blog durduğgu yerde duracak demiştim daha önce, halen sürüyor o kararlılığım. Ama hukuk devreye girdikten sonra blog kalır mı, forumların başına ne gelir bilemiyorum. İnce ayarlarla olmuyor bu iş, o belli oldu.

      Sil
  3. bu arada eklemeyi unuttuğum şeyi de iliştirivereyim buraya. bence kısmen de olsa, bir şeyi başardılar ve blog ruhuna tümüyle ters olan mesaj denetimini devreye sokmak durumunda bıraktılar sizi. bir zamanlar aynı pislik söylemler cf nin de başına gelmişti. Konuların altına bir kaç dakika içinde ağıza alınmayacak küfür ve hakaretlerle dolduruluyor, aynı amaçla onlarca konu açılıyordu forum alanlarına.Bu nedenle orada da olan mesaj denetiminin beğenilmeyeni susturmak değil, küfürlerin önüne geçebilmek için olduğunu bilmeyen arkadaşlar da öğrenmiş oldular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şero'nun şerrinden dolayı devreye aldım onay mekanizmasını. Şu an mail kutum ağza alınmayacak küfürler ve tehditlerle dolu. Gereğini yapıyorum. Arkadaşı ve avenesini devreden alalım, yine açık hale getiririz yorumları.

      Sil
    2. Bu işi organize edenler, Eski Kitaplarımda başlık açıp bu işi yönetenler Alattin ile sizi kafa kafaya getirme niyetindeler. Eski Kitaplarıma ve Alattine dava açmanızı istiyorlar anlaşılan. Böyle bir dava açılırsa, sonucunda çok insanın başı yanar ama bu işi becerenler kendilerini garantiye almış olmalılar bu ısrarlı saldırıyı buna yoruyorum. Bu işi doruğa ulaştırıp, kenara çekilecekler. Olan Eski Kitaplarıma ve üyelerine olacak.

      Sil
    3. 25T Eskit'in kurulması fikrini ortaya atıp gerçekleştiren kişi olduğu malumumuz, ama destekçilerinin büyük hedef olarak ortaya koydukları şeyin ÇF2 olduğunu da geçmiş başlıklarda, "yeni arayışlar cephesi" başlığında göstermeye çalışmıştım.

      http://vipcortist.blogspot.com/2012/05/yeni-arayslar-cephesi-aka-plat-forum-01.html

      Haliyle, 25T'nin de kurban gitmesi an meselesidir, zira Eskit gerçek hedefin yakınında bile değildir. Eğer öngörülerim beni yanıltmıyor ve bu hedef gerçekleşirse, karşımızda bir monopol bulacağız! O yüzden ÇD'deki gelişmeleri de dikkatle süzmekte fayda var.

      Sil
  4. İşlenmiş bir suçu sakın övmeyin, dün gece burada yaşananlar tam anlamıyla bir rezalettir. E.K. Forumun gizli odalarında bu iş örgütlenmiştir.

    MrYer6 nın adresleri verilerek tehdit edilmiştir. Bir arkadaşımızın yıllar önce kaybettiği annesine bilinçli olarak küfür edilmiştir. O küfürü edenler rahmetlinin bir sene önce hac'ca gittiğini bilecek kadar yakın arkadaş ortamındandırlar. O grubun içerisinde muhafazakar geçinen insanlar dinimize sövülürken bu rezilliğe alkış tutabilmişlerdir.

    Mr.Yer6'nı dilediğinizce eleştirebilirsiniz, yaptığı işe saygı duyarsınız duymazsınız ama onu ölümle tehdit etmek, adresini buradan yayınlamaya kalkışmak, cinsel kimliği üzerinden iftira atmak suçtur. Ve biliniz ki suçluyu ve suçu övmekte suçtur.

    MrYer6 size göre sorunlu bir insansa bırakın sorunlarıyla başbaşa yaşasın neden ısrarla takip ediyorsunuz. Gelip burayı provake edip sonra saldırıya geçiyorsunuz.

    Adamın, adresini paylaşarak, organize şekilde gelip burada tehditler, küfürler yağdırmak, burada saldırıyı organize edip, on dakika daha küfür edin gidiyoruz diye saldırıyı yönlendirmek nasıl bir şuursuzluktur.

    Alattine soruyorum:

    1- Senin siteni kullanıp bu saldırıyı organize edenler kim?
    2- Kim bu saldırıyı yönetti?
    3- Kim açık adresleri ve isimleri bu çapulcu sürüsüne verdi?
    4- Geçmişte yüzüne baktığın insanların vefat etmiş Annesine küfür eden bu
    ŞERO kimdir?
    5- Bu küfürbaz, isimleri ve rahmetlinin vefatından önce hac'ca gittiği nereden biliyordu. Böylesine özel bilgileri bile çapulcu sürüsüne verirken hiç mi vicdanınız sızlamadı.
    6- Daha önce küfür ettiği için kovduğun Şero, senin forumunun gizli odalarında ne arıyor, bu saldırıdan nasıl haberdar oldu?
    7- Aramis ve Mis Mis adlı üyeler senin forumunda senden habersiz, bu işleri nasıl organize edebiliyorlar?
    8- İnsanların kutsallarına, inançlarına bile dil uzatılırken vicdanınız hiç sızlamıyor mu?

    Vefat eden Hacı Annesine bile küfür ettiğiniz insan bugün Şero hakkında suç duyurusunda bulunacak, dün gece sakinleştiremedik. Bu kadar özel bilgiyi bilen insan sayısı çok az dünden beri bilgiye kimin ulaşabileceğini düşünüyor. Sinirinden ağladı adam. EK Forumu ve yönetici olduğun için seni de şikayet etmekten söz ediyor. Bu vebalin yükü omuzundadır. Nasıl kalkacaksın altından. İnsanlara bunu yaşatmaya ne hakkınız var.

    EK Forum üyeleri:

    Bugün yolda yürüdüğünüz insanlar yarın sizlerin vefat etmiş yakınlarınıza küfür edebilirler, adreslerinizi açık kimliğinizi deşifre ederek sizi tehdit edebilirler. Bu sapık zihniyet yarın sizin de inançlarına küfür edebilirler. Dostlarınız bu insanlardır. İyi tanıyın.

    Ve son olarak Alattin, bu işlerden haberin olmadığına inanmıyorum.

    Haberin yoksa bil ki, senin başına çorap örüyorlar. Bu işin tüm sorumluluğu üzerine kalacak.

    Haberin var ve bile isteye bu işin yapılmasına göz yumduysan Allah hepinizi ıslah etsin. Bu dünya ve öteki dünya elimiz yakanızdadır.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünkü olaylar tırmanışa geçtiği sırada bir Eskit yöneticisi beni telefonla aradı. Şero'nun Ankara'ya geldiği, tehlikeli olabileceği, dikkatli olmam yönünde uyardı. Bir başka bakış açısı "gözdağı" da diyebilir buna, bilemiyorum.

      Bu zevatın gerçek kimliğini sordum. Beyann ettiği kişi olduğunu söyledi.

      Kişisel bilgilerimin nasıl olup da eline geçtiğini sordum, "insanlar konuşuyorlar" şeklinde yanıtladı.

      Bu konuşmada bana tek değilse bile en tutarsız gelen taraf "insanlar"!

      Herkese tutarsız gelmeli. Bu işleri yapanlarda bulunmayan bir vasıf o!

      Sil
    2. Sizi arayan ve üstü kapalı tehdit eden, sizin hakkınızda cinsel kimliğinize yönelik hakaret ve iftiraları H...i nin yaptığını bilerek mi söylemiş yoksa bilmemezlikten mi gelmiş. H....i nin geçmişte aynı üslupla D..km..t a saldırdığını bilmeyen var mı. Bu saldırı organize bir iş ve bir kişinin başının altından çıktı, dün dikkat edin eleştirel yazılar dışında bir kişi küfür etti. Hukuki süreç başladı bunu organize edenin ve küfürleri yazanın, tehditleri edenin kim olduğunu çok kısa bir süre de öğreneceğiz.

      Bir kişinin yaptığını EK Forumuna mal etmemiz yanlış olur ancak EK Forumu da bir kişinin kendi isimlerini kullanarak ne işler çevirdiğinin farkına varsın ve kendilerini kullandırtmasın. Ek Forumu bu insana tepki vermiyorsa destekliyor ve himaye ediyordur.

      Sil
    3. Nasıl yani? En üstlerde yer alan yöneticiniz Şero hakkında Şerafettin Çelik, onu matbaaya ben aldım, tinercidir, Ankara'ya geldi, şimdi çinçin'de, sana zarar verecek diye yalanları üst üste yığacak, ama Eskit'i bu sorumluluklardan muaf tutacağız.

      Geçti artık, kusura bakmayın.
      Bu bloga harcadığım her saniyenin hesabı sorulacak, ucu kime ve nereye giderse gitsin. Sorgu süreci bitti, yargı süreci başlıyor...

      Sil
    4. Bir tinerciye neden iş verilir. Bir tinerci entellektüellerin ve akademisyenlerin bulunduğu bir forumda neden takılır. Süper Tinerci, İstanbuldan Ankaraya gelirken yanındaki tabletten bağlanıp saniyesi saniyesin forumu ve blogu takip edip tehditler yağdırabiliyor. Yahut biri yada birileri telefonla yönlendirip azmettiriyor. Birileri bu tinerciye MrYer6'nın iletişim adreslerini, iş ve ev adreslerini sohbet sırasında tesadüfen verebiliyor.

      EK Forumun bu yöneticisinin ismini lütfen açıklayın. Bu insan ya çok saf anlatınlan hikayeye inanmış ya da çok akıllı üstü kapalı sizi tehdit etmiş, göz dağı vermiş.

      Şero bu saldırıyı nereden öğrendi. EK Forumdan kovulduğunu biliyoruz. Ya biri telefon ile haber verdi yada EK Forumda farklı bir isimle gizli odalara girebilme yetkisine sahip.

      EK Forumun yöneticilerinden birinin şiddete meyilli bir tinerci olduğu sonucuna varılıyor. EK Forumun üyelerinin kişisel bilgilerinin, mail, ip, telefon bilgilerinin güvenliğini nasıl sağlamayı düşünüyorlar. Bu adam yarın Tiner bulamayınca diğer üyeleride taciz başlayabilir mi? Yarın gözüne kestirdiği bir kadın üyenin adresini tesadüfen!! öğrenip kapısına dayanabilir mi ?

      Bu iş giderek çirkinleşiyor.

      Sil
    5. Bu yöneticinin ismini lütfen verin. Birileri şiddete meyilli ve sürekli olarak tehdit eden bir insanın eline sizin ev ve iş adresinizi, kimliğinizi verecek, Ankara'ya gönderecek. Bu tinerci mesajlarında evinize gireceğini size zarar vereceğini açıkca yazıp, tehdit edecek. Bütün bu olanlara şahit olan EK Yöneticisi de bu işi engellemeye kalkmayacak, polise ihbar etmeyecek ama sizi tehdite devam edecek.

      Kim bu yönetici, isminin baş harflerini verin en azından herkes bilsin.


      Şaka mı bütün bunlar. Eski Kitaplarım yönetimi bu pisliğe boğazlarına kadar batmışlar. Bu yöneticinin ismini verin.

      Sil
    6. Burada yazdıkları mail kutuma gelenlerden çok daha masum.

      Sözkonusu yönetici ulaşamıyormuş Şero'ya. Telefonu açmıyormuş galiba.

      Bilgilerimin Şero'da neden bulunduğu bir yana bu işi engelemeye kalkmaması, polise ihbar etmek yerine beni aramayı tercih etmesi, belki de ikinci olasılığı güçlendiren unsurlar.

      Yönetici kimdir sorusu, yanıtı bilinen bir soru olduğunu tahmin ettiğim için tekrar yazmayayım, izninizle.

      Sil
    7. An...k.d mı matbaacı olan bildiğim o var, eğer o ise hiç yayınlama, o değilse başka bir mesajla en azından baş harflerini var.

      Sil
    8. Onunla bir zaman muhabbetim oldu, kesinlikle bilinci dahilinde alet olmaz bu tür bir işe. Sözkonusu yöneticinin "başharfini" yazmam mümkün değil.. :)

      Sil
  5. Gelsin bakalım Ankara'ya geleceği varsa göreceği de var. Sen bugün hiç vakit kaybetmeden savacılığa suç durusunda bulun, Eski Kitaplarımı da azmettirici olarak dilekçene ekle. Bunların akıllanmaya niyetleri yok, kendi pisliklerini temizlemeye niyetleri yok bir de üstü kapalı tehditlere başladılar. Onlar sonunu düşünmüyorsa, sen hiç düşünme.

    YanıtlaSil
  6. Eskikitaplarım üyesi23 Ocak 2013 15:17

    Cf sürecinden itibaren takip ediyorum bloğunuzu.Katıldığım ve takdir ettiğim açıklamalarınızla birlikte,dünden beridir süregelen düzeyi endişeyle izledim.Eskit belirtildiği üzre yeni bir oluşum,içinde Cf unsurlarıda bulunmasına rağmen amaç sadece düzeyli bir paylaşım paydası yakalayabilme çabasıdır,aylardır bunun mücadelesini vermekteyiz.Şimdi burada o ağır küfürleri yazan ve hitap şekillerini kullanan eskit üyesi var ise bunu bende esefle kınıyor en doğal hakkınız olan yargı mekanizmasını kullanmanızı destekliyorum.
    Ancak halâ yok gizli odalarda tertip alındı vs. gibi mesnetsiz iddiaları savunan şahıslarda bilsinlerki yönetim odasında hiçbir şekilde şuna saldırın bunu rencide edin söylemleri kullanılmadı,kullanılamazda..
    Amaç birşeyleri tartışıp fikir üretmekse bunu adabına uygun şekilde yapalım.Yoksa anonim yorumlarla karşılıklı ajitasyonlar konuyu belirsizliğe mahkum edecektir.Kimin bir bildiği var ise çıksın adam gibi belirtsin,başkada bir çözümü yok bunun.
    Saygı,sevgi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü günlere hazırlananların iyi niyetlilere tam kırılma anında darbe vurduğuna ve hazırlıklarını hemencecik yürürlüğe soktuğuna şahit biri olarak, kimsenin incitilmesini istemem. Ama uyarıları incitici bulabilirsiniz ona sözüm yok. Gerçek paylarını değerlendirin rica ediyorum.

      Forum bir darboğazda (veya aştı). Bu darboğaza gelene kadar barış ve uyum içinde olan forumda neden söylem biçimi birdenbire değişti, bazı insanlar yerden yere vuruluyor, cidden merak ediyorum. Varlığı unutulan bu bloğu ccanlandırma talepleri ile sizin forumun darboğaza girmesi arasında ne gibi bir ilinti var acaba?

      Bence artık iyi niyetliler de karşıtları gibi kötü gün planlaması yapmalılar.

      Sil
  7. Yer.6 dün gece yaşananlar tam bir rezalettir.Yaşananlar artıkadi bir olay noktasını aşmış hatta geçmiştir.Hele ölmüş bir insan ve hac konusunda böyle ifadeler hukuki bir süreçtir.Ancak hones yada mr.no'nun sizin bloğunuzda verdiği haber sonucu ortaya çıkan durum hukuki yönden tahrik kavramını da beraberinde getirir.Yani çok kaotik bir durum var ortada.
    Ama ne olursa olsun kimse sizin mailinize bu tipte hakaret mailleri yazma veya birisinin ölmüş annesine hakaret etme hakkına da sahip olamaz.Akşam bende uyardığım halde inanın birara korkmadım desem yalan olur.Kan çıkacak birisine birşey olacak diye.Bilemiyorum bu işin sonu nasıl bitecek.

    YanıtlaSil
  8. Sahi aklıma gelmişken, Mevlit kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şero şimdi gelip buna da küfür yağdırır, inaçlarımıza ve dinimize küfrü alışkanlık haline getirdiler. MrYer6 bunuda silelim bizi provake etmek için gelip küfür yazabilir bunlar.

      Sil
  9. Arkadaşlar, 23.01.2013 tarihi saat 11 sularında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Bu konuyu daha fazla uzatmanın anlamı yok gereken yapılacak.

    Dün gece ve sabah arayarak, üzüntülerini belirten, destek veren dostlarıma teşekkür ederim.

    Ortak bir dostumuz aracılıgı ile haber gönderen ve olaylarla hiç bir ilgisi olmadığını soyleyen, O...s'un samimiyetine inanıyorum. Şero adı dolaşıp onun adına kufur edenın, H...ı olduğunu, kendisini defalarca uyarmasına rağmen söz geçiremediğini. Bu aralar yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle internete bile girmediği bilgisini ulaştırmış. İlgisine teşekkür ederim.

    Annemin vefatından evvel son arzusunu yerine getirmek için Hac ibadetine gittiğini ve dönüşünde Hak'kın rahmetine kavuştuğunu, WT ve ÇF canmiasından çok az insan bilir. Böylesine bir olayı bile beni ve ailemi yaralamak için kullanan ve ailemin mukaddesatını çiğneyen bu insanla Allah huzurunda hesaplaşacağız ancak öncesinde bu dünya var...

    Bunu yapanı, yaptıranları, yapılmasına göz yumanları, yapılmasına alkış tutaları birer birer tespit edip hesabını sormak benim ailemin şeref borcudur. Boşa mı konuşuyorum, doluya mı konuşuyorum hep birlikte göreceğiz.

    Israrla tehdit eden, baskı kurup, yıldırmaya çalışanlar tahriklerinizde başarılı oldunuz. Bu işin sonu nereye giderse gitsin, bunun bedelini en ağır şekilde ödeyeceksiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke şeronun küfür mesajlarını silmeseydin.Dava dilekçende olumsuz bir etki yapacak. Bilginin sadece mail yada kağıda aktarılması yetmiyor orjinalininde olması gerek ama sen dün gece küfür var deyip sildin yanlış yaptın

      Sil
    2. Yorumlara onay mekanizmasını açmamın bir nedeni de silmeye gerek kalmadan arşivleyebilmekti o mesajları. Yani bir kısmı blogda spam klasöründe duruyorlar, tamamen silinen pek azı. Geriye kalanlar hayli hayli yeter sorumlusunu müstehakkıyla buluşturmaya.

      Sil
    3. Sayın Mryer6 bizim bu adamlara söylediğimiz sözler başımıza bela açmaz değil mi? sonuçta onlar başlattı, Bizde adsız rumuzdan adsızlara haddini bildirdik. Bu şikayette bulunan abimiz bizim iletileri de vermiş midir

      Sil
    4. Avukat arkadaşımız daha önceki başlıkta sorun teşkil etmeyeceğini söylemişti. Benim şikayet konum da tehdit ve hakaret olacak, yani üçüncü kişileri bağlayıcı bir durum yok. Zaten bunu garantiye almak için hukukçu yakınlarımla etraflı bir görüşme yapacağım, fırsat bulabilirsem bu gece.

      Sil
    5. Sağol abim, gerekirse senin için şahitlikte yaparız. Saygılar.

      Sil
    6. arkadaşım sen kimsin ikide bir avukatım diyorsun bildiğimiz tek avukat kolibri sen kolibrimisin kolibri imasında bulunan sahtekarlardanmısın kimsin sen şero adını vermiş sende çayımı içtin demişsin

      Sil
    7. adam avukatmış sayın adsız.Ölmüş annesine küfrediliyor o da küfre küfürle karşılık veriyor. Yetmiyor bazı isimleri alenen organizatörlükle suçluyor, kişi haklarını hiçe sayarak. o da yetmiyor ölmüş annesine yapılan çirkin küfür olayını dine küfür maddesinini içine sıkıştırarak mahkemede şikayetçi olduğunu söylüyor. Bu da yetmiyor dinimize küfür edildi diyerek toplumsal bir refleks ortaya koymaya çalışıyor. Davasını anneme kişisel hakaret edildi derse okey ama dine sövmek işin içinde varmı ona pek emin değilim
      Sayın mryer6nın delilleri daha sağlam olduğunu bildiği için sende dava aç deyip ücretsiz hukuk danışmanlığı sağlıyor. Kesinlikle ceza hukuku konusunda profesyonel olduğu kesin?
      Yanlız şunuda belirtmek lazım. arkadaşım ölmüş insanın annesine ne diye küfür edersin nasıl bir dünya düşüncesine sahipsin valla insaf diyorum.. adam sabaha kadar uyuyamamış küçük eleştirilerime rağmen sayın kardeşime yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Annelerimiz bizim yaşayan hazinelerimizdir.

      Sil
    8. Arkadaşımıza yapılan sadece sövgü değil, aynı zamanda ölümle tehdit etmek de var işin içinde. İsim vererek hem de, yani tanıyan biri. Bakın nasıl ifade etmiş derdini Adsız yazan kişi.

      "Ahmet fazla şansını zorlama derim kadıköy hep olacak ama sen"

      Hadi bana saldırdınız, bir zamanlar yakın arkadaşınız olan, size de hiç bir zararı dokunmayan bu insanı neden ve niçin, hangi dürtülerle tehdit edersiniz ki.

      Gözü dönmüş bunlar.

      Avukat arkadaşımızın şikayet konusunu geniş tutmasını da anlamalısınız. Bu insanlara verilebilecek en yüksek cezanın verilmesini sağlamak içindir bu. Ama mahkeme dine hakaret edilmediğine, sadece kişilik haklarına saldırı olduğuna hükmedebilir, o ayrı mesele... Akabinde sadece ceza almalarını sağlamakla kalmayacaktır, tazminat için de başvurabilir Avukat arkadaşımız. Emin olun kendi işiymiş gibi ilgilenecektir davayla... :)

      Sil
  10. Sanki annenize küfredenle Mr6yere küfredenler aynı kişi gibime geliyor? yanılıyormuyum, Birde mahsuru yoksa dilekçeni okuya bilir miyiz?

    YanıtlaSil
  11. Küfretme hadisesini alaaddin mi şeroya yaptırdı? şeromu yaptı ya da h...ı mı yaptı bilinmez ancak şu kesin; eskit yönetim odasında organizasyon yapıldı iddiası arkadaşın annesine atılan iftira kadar kötü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçerde ne döndüğünü bilmemiz mümkün değil tabi. Ben de bu pisliği ellerimle eşelemeye niyetli değilim, artık. Yasal yolları açmak için o kazı çalışması yapılacaktır zaten. Burada okursunuz belki ileride.

      Sil
    2. EK Gizli Odasında ARAMİS'İN Açtığı Bir Başlık Var mı Yok mu

      ARAMİS ve MİSMİS'İN yazdıkları yorumların içeriğinde VİPCORTİST'TEN ağır hakaretlerle söz ediliyor mu?

      İftira yok, organizasyon var.

      Arkadaşın rahmetli ANNESİNE iftira atılmadı. Hacı olmuş bir rahmetli kadına küfürler yağdırıldı..

      Sizlerin ANNENİZE aynı küfürler edilseydi ne yapacaktınız.

      Sil
    3. Artık günahları boyunlarına. Hukuk kapıyı çaldığında işbirliği yapanlar varsa onlar da çıkacak tabi ki. Dünkü organizasyon tek kişinin elinden çıkmadı malum. İki kişiden fazlaydı bu güruh. Eğlendiler, eğlendirdiler, blogda mis gibi bir hava estirdiler adeta, haklarını yemeyelim. Bakalım yargı karşısında ter basınca da mis koku yaymayı başarabilecekler mi, şimdi merak konusu bu.

      Sil
  12. Aramisin açtığı başlıkta VİPCORTist tartışıldı. Ancak tek bir küfür ya da organizasyon cümlesi kurulmadı. Yine eksik haber.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramis dün burada güzel bir idarei maslahat örneği verdi, ama küçümseme ve güdümlenme nedeniyle olsa gerek açık da verdi. ÇF'den bilinen mahlası ve dahi gerçek ismi bende saklı. Avukat arkadaşımız da dikkatli bir gözlem yaparsa o isme ulaşacaktır, ya da çoktan ulaşmıştır bile.

      Böyle kültürlü insanların böyle haince işlere alet olmalarına akıl sır erdirmek zor. Evet onun tespitleriyle söylersek; eğitim cehaleti alıyor, gerisi aynı tas aynı hamam...

      Sil
    2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
  13. Mryer6,
    Aramis'in bilinen mahlasını söylersen Aramis de öğrendiğine sevinecektir.
    Beni zaten biliyorsun;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygun şekilde yazdım Hayati, metni okuduğu anda öğrendi. Sevinmiş midir onu bilemem.

      Sil
    2. Yanlış bildiğini biliyorum :)
      Tek suçu yeni üye olan bir forumdaşımızla kafiyi olması mahlasının.
      Sabah bakıyorum daha mantıklı düşünüyorsun akşamları ise düşüncelerin değişiyor.
      Yukarıdaki ise sana yönetim odasından laf taşıyan arkadaşın

      Sil
    3. Yok yok sen çıkaramadın benim söylediğim kişiyi..

      Yukarıdaki "hangi"?

      Sil
    4. Elbette çıkartamadım Aramis ÇF'de yoktu. Aramis ÇF'de yoktum diyorsa yoktur. Var diyorsan, ispat etmen gerek,mahlasını söyle yeter. O da itiraz etmez gerçeklerin ortaya çıkmasına. yok Aramis hanım erkekmiş, yok ÇF'den transfermiş, yok mismisle kankaymış, yok şuymuş yok buymuş. Yok öyle bir şey mryer6
      Sen benim sözüme güven ya da ne düşünüyorsan açıkça söyle.

      Sil
    5. Hayati, işi hukuk noktasına getirmişken benim bildiğimi öğrenmiş olması yetiyor bana. İster yine bir taş attı kuyuya diye düşünün ister saçmalıyor, akşam olunca düşünme yetisi bozuluyor diye değerlendirin, şu an söyleyebileceğim bu kadar. Dikkat edersen ismi "bende saklı" demişim, saklı seçimi boş yere değil...

      Ben hala hangi yukarıdakinin Mrr.Noo olduğunu merak ediyorum ama. Zira bu blog açılalıberi iki defa ban yedi forumlardan, bu yüzden hem özür hem teşekkür borçluyum ona.

      Sil
    6. MrYer6: Aramis'in ÇF den Machine Code olduğunu düşünüyor.
      Adsız: Aramis'in Oklitus olduğunu iddia ediyor
      Oklitus: Sağlık sorunları nedeniyle internete bile girmediğini iletmiş.
      Aramis: ÇF de olmadığını ama Vipcortisti takip ederken tesadüfen Eski Kitaplarımı öğrendiğini ve bayan olduğunu beyan ediyor
      Hayati Roman: sen ne iddia ediyorsun buyur söyle

      Sil
    7. Konu Mr No ise huylu huyundan vaz geçmiyor bildiğim kadarıyla.
      Tamam işi mahkeme sürecine götüreceksin peki
      a)Blogda yazan herkesi mi Mahkemeye vereceksin? Yoksa gerçeklerle yüzleşmenin başka yolu yok.
      b)Haksız olduğunu nasıl ve ne zaman anlayacaksın?
      c)Nasıl bir özür dileyeceksin? Çamur at izi kalsınlar için ne yapacaksın?
      d)Mahkemeye ne zaman vereceksin.
      Durumunu çok iyi anlıyorum çok hakarete uğradın iftiralar atıldı sana ama daha başından, hazır elinde olduğunu yazdığın kanıtlar bulunurken daha başında hiç vakit kaybetmeden mahkeme açsaydın en doğrusu olacaktı

      Sil
    8. HAYATİ anladığım kadarıyla EK Forum üyesisin.

      EK içinde son derece saygın, namusuna, kimliğine, kişiliğine herkesin güveeceği pek çok arkadaşımız var.

      Fakat bir EK yöneticisnin belirttiği gibi bir TİNERCİ'de bu grubun içerisinde dahil edilmiş. Ölmüş insanlara sinkaf eden bir edepsiz de bu grubun içerisinde. Ve son olarak İslam dinine ve ibadetlerine küfürler yağdıracak bir şerirde bu grubun üyesi.

      Bu insanları kim yada kimler EK FORUMA davet etti, kim yada kimler korudu, kolladı, şımarttı ve VİP üyeliğe terfi ettirdi.

      SON dönemde forumun kalitesinin giderek düştüğü gözlerden kaçmıyor.
      Forumun kalitesini düşüren bu eylemleri yapan kişi yada kişiler gerçek mi yoksa fake hesaplar mı kullanıyorlar.?

      Bu şahısların varlığından rahatsızmısınız, memnunmusunuz?

      Bu şahısların eylemleri ile EK Forumuna zarar verdiklerini düşünüyormusunuz?

      Sil
    9. hayati roman,
      Gerçekle halen yüzleşemeyen yakınlarda bir kişi kalmış gibi görünüyor, o ben değilim. O nedenle anlamsız sorularınızı geçeceğim izninizle.

      Forumunuzda bir takım olaylar yaşanmış, birilerinin rica etmesi üzerine süreçle ilgili bir başlık açmışız. Buna mukabil, hiç tanımadığım, hayatta da işim olmayacak biri blogumuza, şahsımıza küfretmiş. Forum yönetiminiz bu adamı tutmuş, üzerimize salmış, korkutma amaçlı mı, gerçek mi olduğu belli değil. Gece burada Eskit'ten de gelmesi muhtemel insanlar tarafından türlü hakarete uğramışız, ihitimalin doğruluğu yada yanlışlığı yakında aydınlanacak, geçiyorum o yüzden. Kesin olana geliyorum, bu saldırganlardan biri eskit'te bilmemkaç bin mesajı olan biriymiş ama "ifşaat" nedeniyle ortaya çıkıyor ki, bu kişinin ardından bize küfreden, ölüm tehditleri savuran, daha bu blog açılmadan önce küfretmeye, şantaj yapmaya başlayan ve durmaksızın saçma ithamlarla devam eden biri çıkmış. Başından beri gözler önüne sermeye çalıştıım şeyler yaşananlarla örtüşmüş artık daha neyi sorguluyorsunuz ki?

      Forumunuzun abilerinden birinin, şahsımı arayıp, şero tehdidini haber vermesini, yani şero'nun ikiye bölünmesini; küfreden şero, ölümle tehdit eden şero olarak ayrışmasını sorgulasanıza... Forumlarda taze insanların nasıl olup da pat diye sizin orda süper üye yapıldığını tartışın mesela. Süper üyeliğinizin ÇF'den gelenlere bol keseden verildiğini bilmeyen mi var? Bu insanların o kadar da taze olmadığını bilakis kart olabileceklerini neden düşünmüyorsunuz da, sorular sorular, anlamsız sorular?

      Bunlar üzerine düşünülesi ilginç konular gibi gelmiyor mu size de?

      Kalkmış bana, haksız olduğunu ne zaman anlayacaksın, diyorsunuz. El insaf! Kim haklı? Bunca ahlaksızlığı sergilemekte sakınca görmeyenler mi? Siz mi haklısınız? Kuşbakışı izlenimleriniz mi sağlıyor size haklılık payesini, bilgelik ünvanını?

      Sil
    10. Sanal alem cahiliyim, teknik olarak bilmediğimden soruyorum sen daha iyi bilirsin mryer6
      Diyelimki aramis machine code. Aramisin IPsi ile machine codenin Ipsi aynımı oluyor o zaman? Yni burdan belli olur mu? Ona göre bir teklifim olacak.

      Sil
    11. Estağfurlah, bizim de bir şey bildiğimiz yok, el yordamıyla öğreniyoruz.

      Machine Code ismi bir mesajda daha geçmişti galiba ama yanıtlamadım sanırım. Alakası yok. Yazarın amacını bilemem tabi ama görüşün bulanmasına neden oluyor böyle savlar...

      Sil
    12. Adsız23 Ocak 2013 20:13

      "MrYer6: Aramis'in ÇF den Machine Code olduğunu düşünüyor."

      Böyle düşündüğüm sonucuna hangi imi takip ederek vardınız bilmiyorum ama yok öyle bir şey, başka yanlış anlamalara neden olmayalım durduk yerde.

      Sil
  14. Abi ÇFyi sen mi çökerttin, kaybolmuş forum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesadüftür, ÇF'de çokça yaşanır..

      Sil
    2. İlginç tesadüfmüş :) Büyüksün

      Sil
    3. Alakam yok cidden. Ne elimden gelir ne de uğraşır ne de isterim böyle bir şeyi.

      Sil
  15. Yazdığım forumun admini 25Temmuz'un yalancı olabileceğini ima eden mesajlar yüzünden 260 yayınevi ile ilgili mesajı attım. Bunun dışında Mr.Yer6'ya haber taşımak gibi bir durum olmamıştır...

    Şero'nun forumdaki küfür dolu mesajını gördüğüm de , tepki göstermeyip sanki normal bir konu okuyormuş gibi cevap yazan üyelere şaşırmakla birlikte , online olan yönetici Erdal'a "Küfür etmek serbest mi ?" başlıklı bir ö.m attım. Mesaja yanıt alamayınca konuya "Yöneticilerimiz konuyu silmek için küfürlerin daha açık bir şekilde yazılmasını mı bekliyorlar ?" diye yazdım. Mesajıma Şero ve Spiderh cevap yazdıktan sonra konu epey bir süre açık kaldı...

    Anerkad ismini ilk ÇD'da bir yöneticiye attığı ö.m sayesinde duydum. Yöneticinin tepkisi "Her tarayıcısı olan kendini bir b.k sanıyor" şeklinde olmuştu. Anerkad Eskit yönetim odasında "Satış" başlıklı bir konu açtı:
    [IMG]http://i47.tinypic.com/w2ddnl.jpg[/IMG]
    [IMG]http://i50.tinypic.com/8ye2dl.jpg[/IMG]
    [IMG]http://i45.tinypic.com/14d22rp.jpg[/IMG]
    [IMG]http://i46.tinypic.com/20879dv.jpg[/IMG]

    Dostça yazılan bir mesaja neden bu şekilde yanıt verdiğini sordum ve cevap alamadım. Bir kaç gün önce yönetim odasında "Kelp mi ne" şeklinde yeni bir konu açtı. Bloğu takip edenler neden bahsettiğini anlamışlardır.
    [IMG]http://i47.tinypic.com/169p1k8.jpg[/IMG]
    [IMG]http://i49.tinypic.com/14aiold.jpg[/IMG]
    [IMG]http://i48.tinypic.com/r0qjkh.jpg[/IMG]
    [IMG]http://i49.tinypic.com/dct3t5.jpg[/IMG]
    Konuya aşağıdaki mesajı yazdım.(Caps yok , bu kadar çabuk sileceklerini tahmin edemedim)
    "ÇF'da yeniden Vip olamamanın acısıyla (öfkesiyle) söylenmiş sözlerdir bunlar...

    Hem küçümserler , hem de küçümsediklerini hep takip etmekten geri durmazlar...

    Bir de aşağıdaki linkteki konuya açıklık getirseler..."

    Linkte "Satış" konusunda sözü geçen "kollarınız veya neyse" sözü var. Bu mesajım sonrasında forumdan banlandım. 25temmuz'la önceki bir kaç konuşmamızı hatırlayınca beni banlayanın Erdal olduğunu tahmin ediyorum. Gene kürkçü dükkanına dönüyorum. Eskit'in gelecekteki yöneticisi Anerkada da sevgilerimi gönderiyorum.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çok sava ve bir o kadar da savunma çabasına açıklık getirdiğin için teşekkür ediyorum Dostum... Ve elbette olsa emek verdiğin bir forumdan dik durduğun için banlanmana dolaylı yoldan da olsa neden olduğu için özür diliyorum...

      Hadi içerden bir bilgi de ben vereyim sana. Banlayan tanmininde haklısın.

      Sil
  16. Adsız23 Ocak 2013 18:34

    An...k.d mı matbaacı olan bildiğim o var, eğer o ise hiç yayınlama, o değilse başka bir mesajla en azından baş harflerini var.

    --------------------------------------------------------
    Sen kimsin..Erkek olda adınla yaz..
    Sadece cevap hakkı doğduğu için yazıyorum.
    Herzaman söylediğim gibi dost ve düzgün tanıdığım(bir zamanlar)
    yer6'nın tatmin duygularıyla açtığı blok çizgisever,kitapsever
    dostlarını..hatta diğerlerinide kaybetmesine sebep olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap hakkın var elbet.
      Şunu da cevaplar mısın -bir zamanlar- dost, şimdi yer aldığın forum içinden şero nam kişi kimin nesi? Neden küfreder bize, arkasından neden heidi çıkar, 25T bu beyefendilik abidesi kimseyi ne demeye yakın tutar kendine?

      Benim tatmin duygularımı değerlendirmeye geçmeden önce, daha önce içinde bulunduğun oluşumu yıkılma noktasına getirenlerin kişisel tatmin amaçlarını tartsan...

      Sil
    2. Sizler, forumunuza doldurduğunuz tinerci, küfürbaz, ahlaksız insanları eski dostlarınızın üzerine salıp bunları büyük bir zevkle izledikçe çok sayıda dost kazanmaya devam edeceksiniz...

      Eski dostlarınızdan birinin vefat etmiş annesine küfürler edildi.
      Eski dostlarınızdan birinin cinsel kimliğine ağır hakaretler ve iftiralar atıldı.
      Eski dostlarınızdan biri öldürülmekle tehdit edildi hala tehdit ediliyor.
      İnsanların dini inançlarına küfürler savuruldu.

      Sen bunlara ses çıkartabildin mi. Sen bunlara yanlış yapmışlar diyebilecek kadar adammısın, kimin adamlığını sorguluyorsun.

      Biz dostlarımızı satmadık. Sen önce insan ol da sonra gel hesap sor.

      Forumda çoluk çocuğun şamar oğlanına döndürüldün, gelen haşlıyor giden haşlıyor korkundan sesini çıkaramıyorsun onlara yalakalık yapmak için gelip bize racon kesme.

      Hadi uğurlar olsun sana, bizim tavrımız belli, rüzgara karşı fırıldak olmadık.

      Sil
  17. İlk banlanan Hones oldu, Moderasyon odasında uzunca bir liste üzerinde çalışılıyor. ÇF deki gibi tasfiye isteniyordu şartları olgunlaştırıp zemini yarattılar. EK da geniş ölçekli bir tasfiye yaşanacak.
    ------
    ÇF nin çökertileceğini ve yönetim darbesini çok önceden söylemiştik.

    ----

    Ne Dediysek O... Bİr Bİr Çıkıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇF'deki kesintiyi hemen anlamlandırmayalım, belki teknik arızadır. Umarım öyledir.

      Eskit'e de sirayet etti diyorsunuz yani vipcort harekatı? Hımm, o yüzden mi ki vipcortist'i de berhava etme çabası? :)

      Sil
    2. Eskit ayakta. şuanda tabi :)

      Sil
  18. Siz devam edin arkadaşlar, artık sıkıldım, dışarı çıkmam gerekiyor, bir kaç gün sonra yazarım :)
    Mryer6 lütfen gelişmeleri günü gününe yaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabahları yazayım bari, siz o saatlerdeki düşünce yapımı daha çok seviyorsunuz... :) Belki siz gelene kadar dondurmuş olurum blogu, yeni tartışmalara zemin oluşturmaması ve konunun hukuka intikali nedeniyle. Belki suç duyurusu yapan avukat arkadaşımızın ilgili mesajını görür görmez yapmam daha doğru bir tutum olurdu. Belki fikir verir bize...

      Sil
  19. "Eğer öngörülerim beni yanıltmıyor ve bu hedef gerçekleşirse, karşımızda bir monopol bulacağız! O yüzden ÇD'deki gelişmeleri de dikkatle süzmekte fayda var."

    size tümüyle katılıyorum bu noktada. kendimce geliştirmeye çalıştığım bir tezim bile var bu konuda. Komplo teorisi de diyebilirsiniz son yılların moda deyimiyle. Fikir açıcı bir beyin fırtınası olarak de alabilirsiniz.

    şimdi bir ad düşünelim. cf nin kurulumu aşamasında ekibin içinde yer almış, kutuge, mytra, bakunin gibi isimlerin arkasında durmasıyla gizli admin yetkileriyle donatılmış, foruma özel bilgiler sağlayarak yerini iyice sağlamlaştırmış ama gerçek kimliğinin ortaya çıkmaması için gerekli garantileri almış bir yönetici olsun bu. Dahası bakunin forum yönetimince pörevinden alınırken sessiz bir baş işaretiyle onay vermiş bir isim. Bakuninden yediği küfür ve hakaretler üzerine kendisiyle her tür bağı kestiğini söylüyor. bunun üzerine yıllarca onursal smod yetkisiyle donatılıyor. forumlarda olan herşeyi gözünün ucuyla izleme ve içeride yaşananları rahatça öğrenme olanağına sahip. işlerinin yoğunluğu nedeniyle ve yaşananların kendisini çok üzdüğünü ileri sürerek net alemlerinden çekilmek istediğini söylüyor. cf yönetimince "hala kızı" olarak görüldüğünden olacak, adı smod olarak yaşatılıyor uzun zaman forumda.

    Ve çok uzun zaman sonra bakunin ile tüm ilişkilerini kestiğini iddia eden bu hanım kızımız bugün birden ortaya çıkarak, yıllarca kendisine paye veren çizgili tayfasının yanında değil, bakuninin yanında alıyor soluğu ve yıllarca bitmemiş olan dostluğunu dile getiriyor ısrarla. Şaşılacak bir hızla da, birkaç gün içerisinde yönetici rütbesiyle taltif ediliyor karşılık olarak. Kaç kişiye nasip olmuş bugüne dek bu baş döndürücü tırmanış?

    Üstelik bu arkadaşın ne çizgi romanla, ne e-kitaplarla bir ilgisi de yok. Bu alanlarda tek konu açtığı, tek yorum yaptığı görülmemiş aktif yönetici olduğu zamanlarda. Güce olan saplantısı onu buralarda tutan. O nedenle de ilgisi olmadığı forumlarda hep yönetici olarak bulunmakta. Kardeşinin tersine tapıyor güce, iktidar olmaya.

    Ve bugünlerde çizgilinin kurucu yöneticileri yıllardır aradıkları linklerini taşıyan köstebeğin, bu isim olabileceğini tartışmaya başladılar hararetle. Bunca zamandır ortalarda görünmeyen bu isim misyonunu tamamladığını düşünerek mi, yeniden ve nihayet gerçek yüzüyle çıktı ortaya? web türkiyenin gerçek kimliğini öğrenmesinden özenle kaçınırken, neden bugün cizgilinin gözü önünde forumdan gönderilmesine onay verdiği birisinin yanında yer alıyor bu kadar açık?

    Dün gece yaşanan saldırı, bu eskinin entrikalar kraliçesinin yeniden ortaya çıkıp teşhir edildiği zamana tesadüfen denk gelmiş olabilir. Ama olmayabilir de. Buyrun size yeni bir parametre daha. Kullanıp kullanmamak da blog okuyucularının tercihine kalmış.

    Şu kadarını söyleyebilirim. çizgi roman forumlarının tarihi ve günahları / sevapları, ilk günden beri bu oluşumlar içinde üst düzey yönetici olarak yer alan no name = demirasuman çözümlenmeden anlaşılamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce biz komplo teorisi diyelim, nasılsa vipcortistte yazılan her şeye komplo teorisi yaftası yakıştırılıyor, gerçekleşince de komplocu biz oluyoruz nedense.. :)

      Doğrusunu isterseniz gelişmeleri, noname-DA örtüşmesini burada öğrendim. Aktif yönetici olmadığı için hiç üzerine düşünme gereği duymadım, konusu da açılmadı ne PM'lerde ne karşılıklı görüşmelerde. Öğrenince şaşırdım tabii ki. "Vay!" dedirtti bana durum, "hayatta neler oluyor?" Bazen de bu tür şeylere şaşırabiliyor olama şaşırıyorum. Ama artık durumu ihanet filan gini bitelemelerle adlandırmak anlamlı gelmiyor bana. Hatta "olacaksa olsun şu monopol de, bitsin kavgalar" diyorum. Biz de gider, patırtıdan uzak, çizgiroman mı, kitap mı, ilgimizi ne çekiyorsa indirir sakin sakin okuruz artık. Ortalığın süt liman olmasının yolu buysa olsun artık. Dalgalarla boğuşmaktan yoruldu herkes...

      Sil
  20. Demir asuman, kim?
    Hadi bakalım

    YanıtlaSil
  21. Arkadaşlar, gece kavga dövüş, gündüz itiş kakış (kafiye olsun diye), dinlenmek üzere çekileceğim birazdan, 24:00 gibi.. Yani yorumların yayınlanması için sabahı beklemek gerekecek, bilginize sunar şimdiden iyi geceler diler, mevlid kandilinizi kutlarım, dost düşman ayırmadan...

    YanıtlaSil
  22. Ben olsam dostum..kendimi sorgularım senin yerine.
    Dostum diyorum ayan beyan sorguluyorsun beni..
    Benim hiçbirtürlü işim olmaz,çetreflli işlerle..
    Seninde olmasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman yerime ben ol ve kendini sorgula anerkad!
      benim işim "çetrefil" malum olduğu üzere... seçimlik bir durum değil, zorunlu bir durum.

      Sil
  23. Açken sen sen değilsin. Akşamları acıkınca Snickers ye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ortaçgil'in bir şarkısı var, 4 kişili düş diye... güzeldir...

      http://www.youtube.com/watch?v=aWeHa913FM4

      Dört yanımda dört kişi
      Hepsi de başka
      Hepsinin elleri benim üstümde
      Hepsi de der ki sen sen değilsin
      Biz olmasak ne yaparsın

      Dört yanımda dört kişinin dört yanında
      Ama dizilmişiz petek şeklinde
      Suyun en üstündeki damla gibi
      Ayağımızda bin kilo

      Uzadıkça uzamakta
      Dört kişili düşüm
      İçimdeki sancım büyüdükçe büyümekte
      Uzadıkça uzamakta
      Dört kişili düşüm
      İçimdeki sancım büyümekte

      Aynı eve tıkılmışız tepeleme
      Herkesin ağzında ayrı bir şarkı
      Neden bilinmez kim yapmış
      Kulaklarım yok olmuş

      Uzadıkça uzamakta
      Dört kişili düşüm
      İçimdeki sancım büyümekte

      Birşeyler çoğaldıkça birşey eksiliyor
      Özgürlüğüm artık onlarla beraber
      Etime yapışan ah o eller
      Hep isterler istiyorlar

      Sil
  24. Hones23 Ocak 2013 20:11

    Yazdığım forumun admini 25Temmuz'un yalancı olabileceğini ima eden mesajlar yüzünden 260 yayınevi ile ilgili mesajı attım. Bunun dışında Mr.Yer6'ya haber taşımak gibi bir durum olmamıştır...

    -----------------------------------------------

    Haber taşımıyorum derken..açtığın başlığın altı haber..
    Uzmansın ekran fotoğrafı konusunda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anerkad, forumunuzda yayınevlerinin listesi bir yöneticiniz tarafından açık alanda da yayınlandı. En başta yapılması gerekliydi belki bu doğru davranış. Ama üyeler korkar endişesi olsa gerek o listeyi daha az insana ulaşır kılmak. Yani liste burada da var, orada açık alanda da gizli odada da var, uzatmanın manası yok konuyu.

      İlerde Eskit'in başına gelmesi olası hukuki sorunlar karşısında safiyane paylaşımda bulunanların eylemlerinin sonuçlarını öngörebilmeleri açısından da bakarsak doğru olanı yaptı Hones.

      Kaldı ki konu bu bloga aktarıldığında sadece şaibe olarak görülüyordu. Yani buraya yapılan aktarım 25T'nin kitap bölümünü iç odaya almasını (tamamen kaldırmış da olablir, bana daha makul gelen şıkkı zikrettim) gerektiren gelişmelerin gerçeğe dayandığını, viplik filan gibi yeni aşamanın gerekçesi olmadığını da gösteriyor, yani 25T'yi aklıyordu.

      Tabi şimdi o e-kitap bölümü iç odalardan birindeyse paylaşımlara erişmek için vip (süperüye) olma zorunluğu doğal yoldan oluşmuş oluyor ama o ayrı mesele..

      Sil
  25. ... A...k.d & S..d..H ..

    ...ÇF ve EK nın fenomen ikilisi...


    S..d..H: diğer üyelerin açtığı başlıkların altına anlamsız, mantık silsilesinden yoksun, okuyanların zihinlerinde "nasıl yani" sorusu oluşturan yorumları ile tanınır. Canı tartışma çektiğinde S..d..H, bir tartışma yaratmak ve tartışmanın galibi olabilmek için elinden geleni ardına koymayacaktır. Örneğin: papatyalarla ilgili yazdığınız bir enrtyinin altına sessizce yaklaşarak, zenginlerin kötülükleri, hırsları, kültürsüz oluşlarıyla ilgili saçma sapan alakasız şeyleri sıralayıp beklemeye başlar. Yükselen ilk itiraza da büyük bir çoşkuyla karşılık vererek tartışmayı engin bilgi birikiminden imbik ile süzülmüş örneklerle sürdürür. Tartışmaların galibi şüphesiz ki S..d..H'dir. Zira tartışmaya girenler er yada geç laftan anlamayacağını görerek sessizce kenara çekilirler. S..d..H mutludur.

    A...k.d: diğer üyelerin açtığı başlıkların altına çok nadir yazan yazarımız tarz sahibi olduğu için genellikle kendi başlıkları ile iletişim kurar. A...k.d: gün içerisinde neye, kime gücendiği ve nasıl trip atacağını anlamak hiç kolay değildir. Anlamsız, mantık silsilesi ve özneden yoksun, serzeniş ve sitayiş dolu, devrik cümlelerini savuran NAİF yazarımız kırgınlıklarını dile getirip ilgi çeker, başlığa hücüm eden ve durumdan hiç bir şey anlamayan üyelerin meraklı sorularına ise Hülya Koçyiğit edası ile cevap verir, "Lütfen bir şey sormayın; Konu kapandı " :) Nadirende olsa başlığa gelerek konunun ne olduğunu anladığını iddia edenler olabilir, A...k.d onları da "Beni bir siz anladınız, Siz de yanlış anladınız" diyerek savuşturur. Derdi nedir, neye kırılmıştır, kime trip atmaktadır bilinmedi, bilinemez.
    A...k.d'ın başka yazarlarla girdiği polemikler: nadiren olsa da forumun polemik konuları hakkında da görüş bildiren A...k.d, bu tartışmalarında yine aynı biçemi kullandığı için ---anlamsız, mantık silsilesi ve özneden yoksun, serzeniş ve sitayiş dolu, devrik cümleler--- tartışmalarda şimşekleri üzerine çeker. Polemikler sırasında kime laf soktuğu bilinmediği için genellikle tartışan iki tarafında hışmına uğradıktan sonra küserek tartışmayı terk eden A...k.d bir sonraki tartışmada yine boy göstermekten hiç çekinmez.

    Kısaca tanıtmaya çalıştığımız A...k.d & S..d..H çok iyi insanlar olmalarına karşın kötü forum üyeleridir. Çok çabuk dolduruşa gelen ve tartışmaları seven yapıları onları sürekli bir dost-ittifak arayışlarına yönlendirmektedir. Tribünlere oynamak, her daim arkalarında bir şak şakçı grubu aramak çabası onları ne yazık ki gereksiz tepkiler vermeye itmektedir. VİPCORTİST tartışmalarında A...k.d & S..d..H nin takındıkları tutumu bu şekilde değerlendirebiliriz.

    Kendilerine ÇF ve EK Forumlarının seçkin üyesi Kütüphaneci'yi örnek almalarını sallık veririz. Bunca seneden sonra çoluk çocuğa yaranmak için maskara olmanın alemi yok değil mi sevgili forumdaşlarım...

    ÇF ve EK Forum üyeleri üzerine görüş ve düşüncelerimizi sizlerden gelen talebe göre sürdüreceğiz. Yorumlanmasını istediğiniz üyeler için talepte bulunmanız yeterlidir.

    YanıtlaSil
  26. İsimlerin aktarımında aynı özeni gösterdiğiniz, şahsen tanıyanların anlayabileceği şekilde kişiye özel unsurlara girmediğiniz, hakaret edildiğine yorulacak açık veya kapalı sözler kullanmamanız halinde, yukarıdaki örnek yazım biçimi devam ederse benim açımdan sorun yok. Adımızı Gossip sitesine çıkardılar zaten, beklentileri boşa çıkarmak olmaz.

    Yalnız bir sorun var, sizden istemde bulunacak kişilerin de isimler konusunda sizin gibi yarı şifreli soru sormaları lazım. Bu noktada onların sorduğu ile sizin açıkladığınız rumuz örtüşüyor mu acaba diye bir soru işareti oluşabilir kafalarda.

    Neyse, ikinci ismi çok az tanıma fırsatı buldum ÇF'de. Yararlı olmaya çalışan bir arkadaşımız, ama gençliğin verdiği heyecanla özellikte Eskit'te keskin söylemlerde bulunduğunu gördüm. Zamanla törpülenir mi, daha mı keskinleşir görürüz herhalde ölmez sağ kalırsak.. :) İlk isim ile sanırım herkesin gözlemi örtüşüyordur ama yüreği temiz insandır, kimsenin şüphesi olmasın.

    YanıtlaSil
  27. mryer6 çizgilide bakım yok çökertme var diyorlar. Ne diyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz ne biliyorsanız ben de o kadarını...

      Zamanla anlarız nasılsa, bakım mı, çöküntü mü, kapıya kilit vurma olayı mı, geçen günkü olaylarla mı ilgisi var, orası da mı payına düşeni aldı, yoksa yeni bir aşamaya mı geçiyorlar...

      Belki teknik işleri, düzeltmek, görselliği geliştirmek için forum yazılımını güncelliyorlardır, kim bilir. Öyleyse o iş biraz zaman alabilir.. Haftaya anlaşılır yani ne olduğu...

      Tarihe baktım da, geçen sene bu sıralar vermişim forumun kapıya kilit vurma tarihini, diyerek, akadaşlara forumu bir an önce canlandırmaları için biraz gaz takviyesi yapalım... :

      Sil
  28. az önce gelen iki yorum var, her iki yorumda da yukarıdaki metinde şifrelenmiş isimlerin açık yazımına başvurulmuş, o yüzden yayınlayamıyorum.

    YanıtlaSil